prijava_e
Novice : Arhiv novic 2014 : Marec 2014

Arhiv novic - marec 2014

Dalila Jakupović do uspeha kariere z uvrstitvijo v glavni turnir Montereya, poraz Tadeje Majerič

bm, 31.03.2014

Dalila JAKUPOVIĆ, ki je že na tekmah pokala Federacij pokazala zelo solidno formo, je odlično nastopila v kvalifikacijah močnega ženskega WTA turnirja v mehiškem Montereyu. Zmagala je trikrat in se prvič v karieri uvrstila v glavni žreb turnirja serije WTA.

V kvalifikacijah je po vrsti premagala domačinko Jessico CORTES s 6-3 6-0, 8. nosilko kvalifikacij Francozinjo Amandine HESSE s 6-1 6-4 in v zadnjem krogu kvalifikacij še 4. nosilko, Venezuelko Adriano PEREZ s 6-2 6-4.

23. letna Jeseničanka je prvič na profesionalnem turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ nastopila leta 2007. Od takrat je v glavnih turnirjih odigrala 245 tekem in zabeležila 120 zmag in 125 porazov. Osvojila je en naslov na turnirjih ITF med posameznicami, leta 2012 v Aurangabadu in 3 naslove med dvojicami.

Doslej je v karieri štirikrat nastopila v kvalifikacijah turnirjev serije WTA in dosegla tri zmage, a se nikoli ni uspela uvrstiti v glavni turnir.

266. igralki sveta je tokrat uspelo. Čestitamo !

Lepo priložnost za uvrstitev v drugi krog glavnega turnirja pa ji je ponudil tudi žreb. V prvem krogu glavnega turnirja bo namreč igrala s kvalifikantko, 20. letno Tajko Luksiko KUMKHUM, 113. igralko lestvice WTA.

V prvem krogu je že nastopila Tadeja MAJERIČ in izgubila. S 6-3 6-4 jo je premagala 18. letna Američanka Allie KIICK, na svetovni ženski teniški lestvici uvrščena 30 mrest nižje od Tadeje, na 160. mesto. Srečanje, katerega je zaznamovalo zelo slabo serviranje obeh igralk (Američanka je osvojila 39 % točk na svoj servis, Majeričeva pa samo 25 %) je trajalo eno uro. TUKAJ.

Na turnirjih TE na Reki in v Umagu danes nastopi dvojic

bm, 31.03.2014

Na Reki so se začeli obračuni fantov in deklet v glavnih turnirjih serije TE do 16 let.

V uvodnih nastopih so slavili Nejc SITAR, Jernej ZAPLOTNIK, Tino KOVAČIČ in Anže ARH.

V konkurenci dvojic sta se v drugi krog uvrstila Tino KOVAČIČ in Nejc SITAR.

Pri dekletih so v prvem krogu zmagale Nika KOZAR, Lian BENEDEJČIČ, Lara PROSENJAK, Tina Kristina GODEC, Kristina NOVAK in Zala DOVNIK.

V konkurenci dvojic so se v drugi krog uvrestile Zala DOVNIK in Nika KOZAR ter lara PROSENJAK, ki igra v paru z domačinko Angelo RINALDI.

V prvem krogu so pri dekletih izpadle Nina KOLAR, Evgenija BURGER, Anja GAL, Nina KNEZ, Tinkara KOVAČ in Anja TRBEŽNIK, pri fantih sta izpadla Nick CMAGER in Jan VEHOVEC.

Na turnirju TE do 12 let v Umagu je bil osip slovenskih igralk in igralcev večji. V drugi krog sta se uvrstila Filip KALJEVIČ in Samuel PATE pri dečkih ter Alja BELINGER, Gaja Katerina TURK in Živa FALKNER pri deklicah.

Z nastopom sta v prvem krogu končali Pia LOVRIČ in Tjaša KLEVIŠAR.

Pri fantih so izgubili Žiga LEPIN, Aleks VINCEK, Taj POPOVIČ in Martin GRILJ.

V konkurenci dvojic so se v četrtfinale uvrstili Martin GRILJ in Žiga LEPIN ter Filip KALJEVIČ in Samuel PATEpri dečkih ter Pia LOVRIČ in Živa FALKNER ter Alja BELINGER in Tjaša KLEVIŠAR pri deklicah. TUKAJ.

V zaključku kvalifikacij članov in članic v Istri brez slovenske zmage

bm, 31.03.2014

Na moškem turnirju serije Futures v Rovinju se skozi kvalifikacije ni uspel prebiti noben slovenski igralec. V tretjem krogu so izgubili Tilen ŽITNIK (predaja), Aljaž RADINSKI, Matic ŠPEC in Matej LELJAK.

V glavnem turnirju bo nastopil samo Mike URBANIJA, ki bo v prvem krogu igral s 1. nosilcem, Hrvatom Kristijanom MESAROŠEM.

Na ženskem ITF turnirju v Šibeniku v glavnem turnirju ne bo slovenskih igralk. V zadnjem krogu kvalifikacij sta se poslovili Sara DJURDJEVIĆ in Sara PALČIČ.

TUKAJ.

Blaž Rola in Aljaž Bedene pridobila na lestvici ATP, na lestvici WTA brez sprememb, štiri mladinke med 200 na svetu

bm, 31.03.2014

Lestvica ATP ta teden prinaša novo najvišjo uvrstitev v karieri Blažu ROLI. S četrtfinalom v Kolumbiji je pridobil 10 mest in je ta teden na 118 mestu na svetovni teniški lestvici.

Primat med slovenskimi igralci še naprej drži Aljaž BEDENE, ki je pridobil 6 mest in je ta teden na 113. mestu.
Eno mesto je izgubil Blaž KAVČIČ, ki okreva po poškodbi, ta teden je na 121. mestu, počasi pa drsi po lestvici Grega ŽEMLJA. Ta teden je izgubil 18 mest in je na 154. mestu. Ostali igralci se niso bistveno premaknili. Peti med Slovenci tako še naprej ostaja Janez SEMRAJC (307), šesti Nik RAZBORŠEK (538), sedmi Mike URBANIJA (598), sledita pa Tom KOČEVAR DEŠMAN ( 782) in Tomislav TERNAR (847).

Na lestvici WTA pri uvrstitvah naših igralk ni bistvenih spremeb. Najvišjre ostaja Polona HERCOG (68) sledijo pa ji Tadeja MAJERIČ (130), Petra RAMPRE (202), Nastja KOLAR (239)Maša ZEC PEŠKIRIČ (259) Dalila JAKUPOVIĆ (262) in Polona REBERŠAK (587).

Razveseljiv pa je pogled na mladinsko svetovno teniško lestvico pri dekletih. Ta teden se namreč med 200 najboljšimi mladinkami sveta nahajajo štiri Slovenke. Prva med njimi je Manca PISLAK na 116. mestu, Nina POTOČNIK se je prebila na 119. mesto, Tamara ZIDANŠEK je na 150. mestu, Hana MRAZ pa takoj za njo, na 151. mestu.

Prve tri so stare 17, Hana 16 let. To pomeni, da bodo lahko med mladinkami nastopale še naslednje leto oz. dve. Igralke zdaj prihajajo v pomembno obdobje, ko se bodo morale dokazati med vrstnicami na najmočnejših turnirjih, počasi pa se spogledujejo tudi že s profesionalnimi turnirji najnižjih rangov.

Ali je to nova zmagovita generacija kot je bila tista iz konca devetdesetih let bo pokazal čas, a če bodo marljivo delale, predvsem pa če bodo pravilno vodene, se jim obeta lepa teniška prihodnost. Žal se s čem podobnim ne moremo pohvaliti pri fantih, kjer je tudi ta teden najvišje Maks TEKAVEC na 769. mestu svetovne lestvice in tudi edini Slovenec med najboljšimi 1000 igralci na svetu. TUKAJ.

Dalila Jakupović čez drugi krog kvalifikacij v Montereyu, v Istri se vrste članov in članic redčijo

bm, 30.03.2014

Na WTA turnirju v mehiškem Montereyu je Dalila JAKUPOVIĆ dobro začela nastope v kvalifikacijah 500.000 $ vrednega turnirja. V prvem krogu je premagala 19. letno domačinko Jessico CORTES s 6-3 6-0, v drugem pa je bila s 6-1 6-4 boljša od 21. letne Francozinje Amandine HESSE, ki je na WTA lestvici uvrščena 30 mest pred njo. Za uvrstitev v glavni turnir mora premagati Venezuelko, 21. letno Adriano PEREZ, 189. igralko sveta.

V glavnem turniju pa je že Tadeja MAJERIČ. Ta se bo v prvem krogu pomerila z 18. letno Američanko Allie KLICK, 155. igralko sveta.

Na moškem Futuresu v Rovinju (10.000 $) so se v tretji krog uvrstili Matic ŠPEC, ki je v slovenskem obračunu s 6-4 6-0 premagal Marka LAZIČA, Matej LELJAK je bil s 5-7 6-4 6-1 boljši od Grege BOHA, Tilen ŽITNIK je s 6-4 6-1 premagal Anžeta LOVIŠČKA, Aljaž RADINSKI pa je bil s 6-2 6-4 boljši do Slovaka Michala MILKA.

Prvi je srečanje tretjega kroga odigral Tilen ŽITNIK in srečanje pri zaostanku 2-6 0-3 Romunu Andrasu SZEKELYU, predal.

Na ženskem ITF turnirju v Šibeniku sta se v tretji krog kvalifikacij uvrstili Sara PALČIČ z zmago nad domačinko Mirno ČURČIĆ z rezultatom 6-3 6-0 in Sara DJURDJEVIĆ, ki je Rusinjo Viktorio GALYTSINO premagala s 6-1 6-1. Za uvrstitev v glavni turnir morata zmagati še enkrat. TUKAJ.

Nedeljski izidi slovenskih predstavnikov na mednarodnih mladinskih turnirjih

bm, 30.03.2014

Na mednarodnih mladinskih turnirjih TE do 12 let v Umagu in do 16 let na Rijeki so končani kvalifikacijski dvoboji.

V Umagu sta se v glavni turnir uvrstila Žiga LEPIN, ki je s 6-3 7-5 premagala Luko VENGUSTA in Martin GRILJ, ki je bil s 7-6(3) 6-1 boljši od Nemca Matsa KRAUSEJA, izgubila sta Jan DIMITRIJEVIČ in Nik JURJEVČIČ.

Pri deklicah je bila uspešna Alja BELINGER, ki je s 6-3 6-3 premagala Italijanko Saro GIINAMI, izgubila sta Kristina KOFOL in Gaja Katerina TURK, ki pa se je v glavni turnir uvrstila kot srečna poraženka.

Na turnirju do 16 let sta se pri fantih v zadnji krog kvalifikacij prebila Mark MESARIČ in Tino KOVAČIČ, a sta odločilno tekmo oba izgubila. Za Tina KOVAČIČA je bil s 6-1 6-3 usoden Italijan Daniele IAMUNNO, za Marka MESARIČA pa drug Italijan Stefano BATTAGLINO, ki je zmagal s 6-3 6-0. Kljub porazu je v glavni turnir kot srečni poraženec napredoval Tino KOVAČIČ.

Pri dekletih so se v glavni turnir uvrstile Evgenija BURGER, ki je v slovenskem obračunu s 6-1 6-4 premagal Tinkaro KOVAČ, Tina Kristina GODEC je bila s 6-3 4-6 6-3 boljša od Hrvatice Domenike TURKOVIĆ, Anja TRBEŽNIK pa je s 6-4 7-5 izločila prvo nosilko kvalifikacij, Italijanko Giulio Di LORENZO. Tudi pri dekletih je bilo proto eno mesto za srečno poraženko in zasedla ga je Tinkara KOVAČ.

Na ITF turnirju 4. ranga na Malti sta v zadjem krogu kvalifikacij izgubila Bor SCHWEIGER MUŽAR in Jakob Aljaž KAPLJA. Prvega je s 7-5 0-6 6-0 premagal Italijan Andrea TRAPANI, od Jakoba Aljaža pa je bil z 1-6 7-5 6-2 boljši Srb Boris BUTULIJA. A očitnbo je bil današnji dan našim igralcem in igralkam naklonjen, saj se je tudi Jakob Aljaž KAPLJA uvrstil v glavni turnir kot srečni poraženec. TUKAJ.

Končani prvi kvalifikacijski obračuni slovenskih predstavnikov in predstavnic na mednarodnih turnirjih

bm, 29.03.2014

Naši igralci in igralke so začeli s kvalifikacijskimi obračuni na turnirjih WTA, ITF in TE po svetu.

Na WTA turnirju v Charlestonu (710.000 $) je v prvem krogu Petra RAMPRE izgubila z Belorusinjo Aliaksandro SASNOVICH (WTA 135) z rezultatom 5-7 1-6.

Na WTA turnirju v Montereyu v kvalifikacijah igra Dalila JAKUPOVIĆ. Njena nasprotnica v prvem krogu je domačinka, 19. letna Jessica CORTES, ki še ni uvrščena na lestvico WTA. Srečanje je bilo pri izidu 1-2 v prvem nizu zaradi dežja prekinjeno in ga bosta nadaljevali v nedeljo.



Na ženskem ITF turnirju v Šibeniku (10.000 $) je Pia BRGLEZ s 6-0 6-4 premagala domačinko Petro MARIĆ.

V uvodnem nastopu sta izgubili Lara VOVK in Ana OPARENOVIČ.

Na moškem Futuresu v Rovinju so bili v prvem krogu kvalifikacij uspešni Marko STOŠIĆ, Marko LAZIČ, Matic ŠPEC, Matej LELJAK, Grega BOH, Anže LOVIŠČEK, Tilen ŽITNIK, Matija KAC, Aljaž RADINSKI in Jan DERNIČ.

Z nastopi so končali Gregor in Primož VOVK, Gregor MILEUSNIČ, Vid FUGINA in Aleš GERMIČ.

V drugem krogu bomo videli kar tri slovenske obračune. Med sabo se bodo pomerili Marko LAZIČ in Matic ŠPEC, Matej LELJAK in Grega BOH ter Anže LOVIŠČEK in Tilen ŽITNIK.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga na Malti v kvalifikacijah nastopata Bor SCHWEIGER MUŽAR in Jakob Aljaž KAPLJA. V prvem kvalifikacijskem obračunu sta bila oba uspešna. Za uvrstitev v glavni turnir morata zmagati še enkrat.

V kvalifikacijah turnirja TE do 12 let v Umagu so v prvem krogu kvalifikacij zmagali Luka VENGUST, Jan DIMITRIJEVIČ, Martin GRILJ in Nik JURJEVČIČ. Pri deklicah je v prvem krogu zmagala Gaja Katerina TURK

Na turnirju TE do 16 let na Rijeki so bili pri fantih v prvem krogu kvalifikacij uspešni Tino KOVAČIČ, Mark MESARIČ in Aljaž ŠENICA.

Pri dekletih so v uvodnem nastopu zmagale Anja TRBEŽNIK, Tinkara KOVAČ in Kristina Tina GODEC. TUKAJ.

Naši mladi igralci in igralke tudi ta teden množično v Istro

bm, 29.03.2014

Hrvaška Istra je v zadnjih tednih pravo teniško središče, saj se tam odvija vrsta teniških turnirjev za vse kategorije teniških igralcev in igralk.

Danes in jutri z nastopi v Umagu končujejo člani na turnirju Futures in mladinke na ITF turnirju 1. ranga, kjer bo v polfinalu konkurence posameznic nastopila Tamara ZIDANŠEK, med dvojicami pa sta polfinalistki Nina POTOČNIK in Manca PISLAK.

Danes pa v Umagu začenjajo s kvalifikacijskimi obračuni dečki in deklice v kategoriji do 12 let.

Na Rijeki bodo na turnirju TE do 16 let igrali fantje in dekleta, člani so se iz Umaga preselili v Rovinj na naslednji Futures Istarske riviere.

V Umagu bo nastopilo 16 dečkov in devet deklic. Pri dečkih so v glavni turnir že uvrščeni Samuel PATE, Filip KALJEVIĆ in Aleks VINCEK (WC), ostali bodo nastopili v kvalifikacijah.

Pri deklicah so udeleženke glavnega turnirja Živa FALKNER , Pia LOVRIČ in Tjaša KLEVIŠAR (WC), ostale deklice morajo v kvalifikacije.

Na turnirju TE do 16 let na Rijeki bo nastopilo 13 fantov, od tega jih je pet že uvrščenih v glavni turnir, pri dekletih bo nastopilo 15 igralk, osem jih je že v glavnem turnirju.

Na Futuresu v Rovinju je v glavnem turnirju prijavljen Mike URBANIJA, 15 naših igralcev pa bo nastopilo v kvalifikacijh.

Medtem, ko so prihodnji teden pri moških na sporedu obračuni v Davisovem pokalu in so na sporedu samo turnirji serije ATP Challenger, bodo članice nastopile na WTA turnirjih v Charlestonu in Montereyu.

Aljaž BEDENE, ki se ni odločil za nastop za slovensko reprezentanco, bo igral na ATP Challlengerju v francoskem St. Brieucu (42.500 $). Na turnirju bo 4. nosilec.

V Charlestonu bo v kvalifikacijah igrala Petra RAMPRE, v Montereyu se bo za nastop v glavnem turnirju borila Dalila JAKUPOVIĆ.

Naše najboljše mladinke so dobro nastopile v Umagu. TUKAJ.

Blaž Rola izgubil četrtfinale z Martinom Klizanom

bm, 28.03.2014

Blaž ROLA je na ATP Challengerju v kolumbijski Barranquilli (40.000 $+H) nastope končal v četrtfinalu. Martin KLIZAN, 24-letni levoroki Slovak, trenutno 88. igralec lestvice ATP je bil boljši z rezultatom 6-4 6-2.

Čeprav je imel Blaž doslej z levičarji odlično razmerje zmag in porazov, pa mu Martin KLIZAN očitno ne leži. To je bilo nuno drugo medsebojno srečanje in še drugič je bil Slovak boljši. Letos sta se pomerila že na OP Avstralije in tam je bil, sicer na trdi podlagi, Martin KLIZAN boljši s 6-4 6-3 5-7 7-6(2).

Blaž je srečanje začel z izgubo začetnega udarca, ki ga je v nadaljevanju prvega niza izgubil še dvakrat. Pri izidu 4-5 je imel dve break priložnosti, a ju je KLIZAN ubranil, nato pa z asom zaklučil prvi niz.

Tudi drugi niz se je začel podobno. S takojšnjim odvzemom servisa v drugi igri je Klizan povedel z 2-0, nato pa pri izidu 2-5 še enkrat Blažu odvzel servis in drugi niz dobil s 6-2.

Srečanje je trajalo uro in 18 minut, razmerje v točkah pa je bilo 64 - 44 v korist Klizana.

Blaž ROLA bo tako na prevzem primata med Slovenci na svetovni teniški lestvici še moral počakati.

Iz Kolumbije se seli v portorož, kjer bo v vlogi prvega slovenskega igralca poskušal ekipi Slovenije priigrati zmago in možnost boja za vstop v svetovno skupino Davisovega pokala. TUKAJ.

Tamara Zidanšek poražena v polfinalu ITF turnirja 1. ranga v Umagu, Nina Potočnik izgubila finale dvojic

bm, 28.03.2014

Vrhunski rezultat je z uvrstitvijo v polfinale ITF turnirja 1. ranga v Umagu dosegla Tamara ZIDANŠEK, za finale pa ji je zmanjkalo tudi malo sreče. Z današnjim srečanjem je letos odigrala 18 tekem in zabeležila kar 14 zmag, osvojila je tudi turnir 4. ranga v nemškem Cadolzburgu in bila finalistka na turnirju 4. ranga na Otočcu.

Včeraj je v četrtfinalu Perinega memoriala z rezultatom 6-4 6-3 premagala 4. nosilko, Čehinjo Simono HEINOVO, 38. mladinko sveta in se uvrstila v polfinale.

V polfinalu se je merila z odlično 15. letno Srbkinjo Katarino JOKIĆ (ITF 110), ki je s 6-1 6-1 odpravila 1. nosilko, Romunko Ioano DUCU. Tamari je za uspeh zmanjkalo le malo, srbska igralka je bila namreč boljša z rezultatom 7-5 7-6(4).

Uvrstitev v polfinale pa ni uspela Nini POTOČNIK. Četrtfinalno srečanje s 3. nosilko turnirja, Ukrajinko Helen PLOSKINA, 40 mladinko sveta je izgubila z 1-6 0-6.

Dobro sta v konkurenci dvojic igrali Manca PISLAK in Nina POTOČNIK.

Manca PISLAK, ki je igrala s srbsko soigralko Katarino JOKIĆ je s 6-3 1-6 [7-10] izgubila polfinalno srečanje s prvima nosilkama, Slovakinjama Viktorio KUZMOVA in Kristino SCHMIEDLOVO

Prav Slovakinji pa sta bili v finalu boljši naše Nine POTOČNIK in njene soigralke Chiare GRIMM iz Švice. Slovakinji sta v finalu slavili 1-6 6-2 [14-12] TUKAJ.

Nina Potočnik in Tamara Zidanšek v četrtfinale Perinega memoriala v Umagu

bm, 27.03.2014

Na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v Umagu, Perinem memorialu, sta se Nina POTOČNIK in Tamara ZIDANŠEK uvrstili v četrtfinale.

Tamara ZIDANŠEK je v tretjem krogu s 6-3 7-6(1) premagala 15- letno Francozinjo Emmanuelle SALAS (ITF 312) in se bo v četrtfinalu pomerila s 16. letno Čehinjo Simono HEINOVO, 4. nosilko in trenutno 38. mladinko sveta.

Nina POTOČNIK je z 2-6 7-6(3) 7-5 premagala 10. nosilko, Romunko Eleno Gabrielo RUSE (ITF 87). V četrtfinalu bo igrala s 3. nosilko, 16-letno Ukrajinko Helen PLOSKINO, trenutno 40. igralko sveta.

V polfinale konkurence dvojic sta se uvrstili Manca PISLAK in Nina POTOČNIK. Prva igra s Srbkinjo Katarino JOKIĆ s katero sta z rezultatom 6-3 4-6 [10-7] premagali 4. nosilki Ioano DUCU (ROU) in Anastasiyo FEDORYSHYNO (UKR).

Nina POTOČNIK igra s Švicarko Chiaro GRIMM. V četrtfinalu sta s 6-3 6-1 izločili Madžarko Alexo PIROK in Slovakinjo Katarino STRESNAKOVO. Hana MRAZ. S 6-2 6-2 jo je izločila 1. nosilka turnirja, 17. letna Romunka Ioana DUCU, 18. mladinka sveta.

V četrtfinalu dvojic je končala z nastopi Natalija ŠIPEK.

Na fotografiji Simona HEINOVA, s katero bo v četrtfinalu igrala Tamara ZIDANŠEK. TUKAJ.

Blaž Rola v četrtfinale ATP Challengerja v Kolumbiji

bm, 27.03.2014

Blaž ROLA se je v Barranquilli na ATP Challengerju z nagradnim skladom 40.000 $+H uvrstil v četrtfinale.

Njegov nasprotnik je bil 30-letni Argentinec Maxim GONZALEZ, 158. igralec lestvice ATP.

Tudi danes Blaž srečanja ni začel najbolje. V prvem nizu je naredil precej neprisiljenih napak, v peti in deveti igri pa je izgubil tudi svoja začetna udarca in nasprotnik je niz osvojil s 6-4.

Za osvojitev drugega niza je Blažu zadostoval en odvzem servisa več in tega je nasprotniku drugič v drugem nizu odvzel v četrti igri, nato pa prednost breaka zanesljivo obdržal do konca niza, ki ga je dobil s 6-3.

V tretjem nizu sta bila oba igralca zanesljiva pri začetnem udarcu, le eno priložnost za break si je priigral Blaž, a je ostala neizkoriščena. V podaljšani igri je bil Blaž ROLA bolj zbran in jo je dobil na 4.

Po dveh urah in štridesetih minutah je Blaž slavil s 4-6 6-3 7-6(4).

Z novimi osvojenimi ATP točkami se je samo na 10 točk in tri mesta razlike približal trenutno vodilnemu slovenskemu igralcu na svetovni moški teniški lestvici, Aljažu BEDENETU.

Blaža čaka težko delo v četrtfinalu. Njegov nasprotnik bo levičar, 24-letni Slovak Martin KLIZAN, 88. igralec lestvice ATP.

Dve zanimivi dejstvi velja pred tem dvobojem omeniti. Eno govori v Blažev prid in to je, da je v zadnjih destih tekmah z levičarji zmagal kar osemkrat, drugo ne tako vzpodbudno pa je, da je med dvema igralcema ki ju ni premagal prav Martin KLIZAN.

Pomerila sta se na OP Avstralije januarja letos in tam je bil, sicer na trdi podlagi, Martin KLIZAN boljši s 6-4 6-3 5-7 7-6(2). Čaka nas torej zanimiv obračun, Blaža pa bi zmaga postavila najvišje v karieri in na prvo mesto med slovenskimi igralci na svetovni teniški lestvici. TUKAJ.

Konec za Katarino Srebotnik in Kveto Peschke v Miamiju

bm, 27.03.2014

Na WTA turnirju v Miamiju sta Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE izgubili četrtfinalno srečanje. Boljši sta bili Indijka Sania MIRZA in Južnoafričanka Cara BLACK, ki sta zmagali s 6-4 6-3. TUKAJ.

Blaž Rola z nekaj težavami v drugi krog ATP Challengerja v Barranquilli

bm, 27.03.2014

Blaž ROLA, ki je z uvrstitvijo v finale ATP Challengerja v Panami skočil na drugo mesto med slovenskimi igralci na svetovni lestvici, na prihajajoči tekmi Davisovega pokala pa bo kot kaže prvi slovenski lopar, se je preselil v Kolumbijo, kjer je danes nastopil v prvem krogu ATP Challengerja z nagradnim skladom 40.000 $+H.

Njegov nasprotnik je bil domačin, 26. letni povabljenec Nicolas BARRIENTOS, 395. igralec lestvice ATP.

Blaž ROLA je odlično začel in hitro dobil prvi niz s 6-1. V drugem nizu sta bila igralca izenačena do izida 4-4, ko je imel Blaž priložnost za odvzem servisa nasprotniku, a mu to ni uspelo, zato pa je naslednji igri izgubil svoj začetni udarec in s tem drugi niz.

Tudi tretji niz je Blaž začel zelo slabo, v drugi igri izgubil začetni udarec in nasprotnik je z enim breakom povedel s 3-0. Pri tem izidu je Blaž, ki ni bil najbolj razpoložen za igro, saj je naredil številne neprisiljene napake vendarle zaigral močneje in bolj napadalno, kar mu je na koncu prineslo uspeh. Po odvzemu servisa nasprotniku in izenačenju na 3-3 mu je še en odvzem servisa uspel v deveti igri, nato pa je samo še zanesljivo odserviral in po dobljeni zadnji točki v znak olajšanja močno udaril žogico v zrak ter se veselil napredovanja v drugi krog.
V drugem krogu bo v četrtek v prvem srečanju dneva igral s 30-letnim Argentincem Maximom GOINZALEZOM, 158. igralcem lestvice ATP. TUKAJ.

Hana Mraz, Tamara Zidanšek in Nina Potočnik v tretji krog ITF turnirja v Umagu

bm, 26.03.2014

Na ITF turnirju 1. ranga v Umagu so se tri naše igralke uvrstile v tretji krog.

16. letna Hana MRAZ (ITF 162) je z rezultatom 6-4 6-3 premagala hrvaško sovrstnico Lano SLAVICA (ITF 243).

16. letna Tamara ZIDANŠEK (ITF 242) je brez težav z rezultatom 6-2 6-0 odpravila 7. nosilko, 15. letno Slovakinjo Terezo MIHALIKOVO (ITF 82).

17. letna Nina POTOČNIK ( ITF 164) je bila s 6-2 6-0 premočna za 5. nosilko, 18. letno Litvanko Justino MIKULSKYTE (ITF 53).

Tri naše igralke so tudi v četrtfinalu konkurence dvojic. Manca PISLAK igra s Srbkinjo Katarino JOKIĆ, Natalija ŠIPEK s Srbkinjo Dzino MILOVANOVIĆ in Nina POTOČNIK s Švicarko Chiaro GRIMM. TUKAJ.

Konec slovenskih nastopov na Futuresu v Umagu

bm, 26.03.2014

Na 3. Futuresu serije Istarska riviera v Umagu sta oba slovenska predstavnika v glavnem turnirju končala z nastopi že v prvem krogu.

Tako Marko STOŠIĆ kot Mike URBANIJA sta se v glavni turnir prebila iz kvalifikacij, kar pomeni da sta do nastopa v glavnem turnirju odigrala štiri oz. tri tekme.

Naporen ritem tekem je terjal davek pri Mikeu URBANIJI, ki je srečanje prvega kroga pri izidu 1-6 3-4 predal Špancu Oriolu ROCI BATALLU.

Prav tako je z nastopi v prvem krogu končal Marko STOŠIĆ, ki ni bil kos drugemu nosilcu, Špancu Gerardu GRANOLLERSU-PUJOLU. Ta je zmagal z rezultatom 6-2 6-1. TUKAJ.

Na mladinskem ITF turnirju v Umagu dobri nastopi najboljših slovenskih mladink

bm, 25.03.2014

Na močnem mladinskem ITF turnirju 1. ranga v bližnjem Umagu se je začel glavni turnir. Pri fantih se je s tremi kvalifikacijskimi zmagami v glavni turnir uvrstil Maks TEKAVEC.

Že v prvem krogu glavnega turnirja pa je nato izgubil z Avstrijcem Davidom PICHLERJEM z rezultatom 6-2 5-7 0-6. V prvem krogu glavnega turnirja prav tako ni bil uspešen Grega BOH, ki je nastopil s posebnim povabilom. S 3-6 5-7 je izgubil z domačinom, ki je prav tako nastopil s posebnim povabilom, Karlom BOLJATOM.

Bolje je šlo dekletom. V drugi krog so se uvrstili štiri. Hana MRAZ, 16. nosilka je s 6-2 7-5 premagala Švicarko Chiaro GRIMM (ITF 221).

Tamara ZIDANŠEK je bila s 6-2 6-2 boljša od Romunke Oane GAVRILA (426).

Napredovala je tudi Nina POTOČNIK. S 6-3 6-2 je premagala Srbkinjo Nikolino JOVIĆ ( ITF 216).

Kot četrta se je v drugi krog uvrstila Natalija ŠIPEK. S 6-0 62 je premagala Ukrajinko Bianka VELEHAN (ITF 661).

Z nastopi so v konkurenci posameznic končale 13. nosilka Manca PISLAK, ki je z 1-6 2-6 izgubila s Čehinjo Miriam KOLODZIEJOVO (ITF 167), srečna poraženka Zala DOVNIK je z 1-6 1-6 izgubila s Slovakinjo Sarloto CESNEKOVO (ITF 345), od Ane OPARENOVIĆ je bila s 6-3 6-3 boljša 3. nosilka, Ukrajinka Helen PLOSKINA (ITF 29), Nika ZUPANČIČ pa je s 3-6 3-6 izgubila z Madžarko Alexo PIROK. Pia ČUK, ki je bila tudi prijavljena, ni nastopila. TUKAJ.

Znani postavi Slovenije in Izraela za srečanje Davisovega pokala aprila v Portorožu

bm, 25.03.2014

Znani sta ekipi Slovenije in Izraela, ki se bosta od 4. - 6. aprila v ŠRC Marina Portorož na pesku borili za napredovanje v izločilne boje, ki vodijo v svetovno skupino Davisovega pokala. Za Slovenijo bodo nastopili:

Blaž KAVČIČ, ATP 120

Blaž ROLA, ATP 128

Grega ŽEMLJA , ATP 136 in

Janez SEMRAJC ATP 308

Selektor izraelske reprezentance Eyal RAN je odločil, da se bodo naši ekipi zoperstavili:

Dudi SELA, ATP 61

Amir WEINTRAUB, ATP 206

Jonathan ERLICH, ATP posamezno - NR, 74 - dvojice

Andy RAM , ATP posamezno - NR, 111 - dvojice

Po objavi ekipe Izraela je selektor slovenske reprezentance Blaž TRUPEJ za STA povedal: "Za Blaža Kavčiča bomo videli, kako bo šlo okrevanje. Nobenega dvoma ni bilo, da ga povabim v ekipo, zdaj je vse odvisno od njegovega zdravljenja. Danes je že stal na igrišču, več bo povedal čas. Sam imam sicer možnost, da še eno uro pred žrebom spremenim postavo, če Blaž ne bo pripravljen, bom povabil koga drugega. Kar se tiče Aljaža Bedeneta, ta je moje povabilo zavrnil, zakaj, je potrebno vprašati njega. Želel bi si ga v ekipi, a mi je njegov tabor sporočil, da tokrat na Davisovem pokalu ne bo branil slovenskih barv."

Preberite tudi TUKAJ.

Mike Urbanija in Marko Stošić v glavni turnir Futuresa v Umagu, poraz Blaža Bizjaka in Matica Špeca

bm, 25.03.2014

Na tretjem Futuresu Istarske riviere v Umagu so se v četrti, zadnji krog kvalifikacij uvrstili Blaž BIZJAK, ki je s 6-0 6-1 premagal Švicarja Jensa HAUSERJA, Marko STOŠIĆ, ki je bil s 6-3 6-7(5) 6-4 boljši od Srba Slobodana JEVTIĆA, Mike URBANIJA, ki je bil s 6-3 6-4 boljši od Španca Iniga CERVANTESA HUEGUNA in Matic ŠPEC, ki je dobil srečanje s Sašom BENDETOM. Ta je tekmo pri izidu 3-6 6-3 5-6, predal.

V tretjem krogu kvalifikacij sta izgubila Aljaž RADINSKI, katerega je s 6-3 6-0 izločil Nemec Jannis KAHLKE in Marko LAZIČ. Od njega je bil s 6-3 6-3 boljši Nemec Oscar OTTE.

V nadaljevanju današnjega sporeda je Marko STOŠIĆ z rezultatom 6-4 6-3 premagal Italijana Luco PANCALDIJA in se uvrstil v glavni turnir.

V slovenskem obračunu je bil v četrtem krogu Mike URBANIJA s 6-3 6-0 boljši od Matica ŠPECA in je tako postal drugi slovenski udeleženec glavnega turnirja. Srečanje zadnjega kroga kvalifikacij je izgubil Blaž BIZJAK. Z rezultatom 6-2 6-2 ga je premagal Slovak Adrian PARTL.

Na fotografiji Blaž Bizjak in Matic Špec. TUKAJ.

Naši najmlajši igralci in igralke s turnirjem 8-11 let zaključili zimsko sezono 2013/2014

bm, 25.03.2014

Naši najmlajši igralci in igralke so s turnirjem 8-11 let zaključili zimsko sezono 2013/2014.

Na turnirjih v kategorijah MINI in MIDI tenis ter tenis do 10 in do 11 let so se na zmagovalne stopničke povzpeli:

MINI tenis deklice: Ivona AHČAN (Ol-Lj)

MINI tenis dečki: Tim KUŠTER (Ol-Lj)

MIDI tenis deklice: Ana LANIŠEK (Domžale)

MIDI tenis dečki: Max STOLLECKER (Tr-Kr)

DEKLICE do 10 let: Ela Naja MILIČ (Ol_Lj)

DEČKI do 10 let: Bor ARTNAK (AsLit)

DEKLICE do 11 let: Hana BEČIROVIČ (ŽtkMb)

DEČKI do 11 let: Tristan FLANDER (TK Maja)

Vse zmagovalce zimske sezone 2013/2014 najdete TUKAJ.

Danes se zaključi spomladanski registracijsko-prestopni rok in rok za poimenske prijave v ligaška tekmovanja

bm, 25.03.2014

Le še danes, 25.3.2014, lahko igralci opravijo vse formalnosti okrog prestopov. Ob polnoči se spomladanski registracijsko-prestopni rok zaključi.

Danes se tudi zaključi rok za poimenske prijave v letošnje lige. Poimensko morate prijaviti igralce in igralke za 1. člansko žensko ligo, 2. in 3. moško člansko ligo ter v ligo do 12 let. TUKAJ.

Na mladinskem ITF turnirju v Umagu uspešni Ana Oparenovič, Natalija Šipek, Nika Zupančič in Maks Tekavec, dobro igrajo tudi člani v kvalifikacijah Futuresa

bm, 24.03.2014

Na močnem mladinskem ITF turnirju 1. ranga v bližnjem Umagu so se v glavni turnir uvrstile tri Slovenke.

Ana OPARENOVIČ, Natalija ŠIPEK in Nika ZUPANČIČ se bodo v glavnem turnirju pridružile Manci PISLAK, Hani MRAZ, Nini POTOČNIK, Pii ČUK in Tamari ZIDANŠEK.

V drugem krogu je izgubila Sara DJURDJEVIĆ, v tretjem pa Zala DOVNIK.

Pri fantih imamo v glavnem turnirju zaenkrat enega predstavnika. S posebnim povabilom bo nastopil Grega BOH. Možnosti za nastop pa ima še trenutno naš najvišje uvrščen mladinec na svetovni lestvici Maks TEKAVEC, ki se je uvrstil v zadnji krog kvalifikacij. V drugem krogu je s 7-6(5) 6-2 premagal 2. nosilca kvalifikacij, Čeha Vita KOPRIVO.

V drugem krogu kvalifikacij sta nastope končala Miha OKORN in Nejc SITAR.

V kvalifikacijah moškega Futuresa, tretjega iz serije Istarska riviera gre našim fantom zaenkrat dobro, saj se jih je 5 uvrstilo v tretji krog.

V drugem krogu so bili uspešni Mike URBANIJA, Marko LAZIČ, Marko STOŠIĆ, Aljaž RADINSKI in Blaž BIZJAK.

Za napredovanje v tretji krog se borita še Matic ŠPEC in Sašo BENDE. TUKAJ.

Aljaž Bedene obstal v tretjem krogu turnirja serije Masters v Miamiju

bm, 24.03.2014

Na turnirju serije Masters v Miamiju je v tretjem krogu nastopil Aljaž BEDENE. Igral je z Nemcem Benjaminom BECKERJEM, ki se je v glavni turnir uvrstil kot srečni poraženec.

Benjamin BECKER je bil boljši in je zmagal z rezultatom 6-3 7-5.

V prvem nizu je v šesti igri Aljaž izgubil začetni udarec, pri izidu 5-3 je srečanje zmotil dež, po prekinitvi pa je do zmage prišel BECKER.

V drugem nizu je bila odločilna sedma igra, ko je pri izidu 3-3 Aljaž ponovno izgubil začetni udarec. Tekmec je povedel s 5:3 in pri 5-4 serviral za zmago. Priigral si je že prvo zaključno žogo, a se je Aljažu uspelo rešiti in je izid izenačil na 5-5.

Žal je v naslednji igri ponovno izgubil svoj začetni udarec, Benjamin BECKER pa je nato svoj servis zanesljivo dobil in na koncu slavil s 6-3 7-5. Srečanje je trajalo uro in pol. To je bil drugi poraz Aljaža BEDENETA v tretjem medsebojnem srečanju.

Medtem je v tretji krog konkurence dvojic napredovala Katarina SREBOTNIK. S Kveto PESCHKE sta s 6-3 7-5 premagali Darijo JURAK in Mirjano LUČIĆ-BARONI.V četrtfinalu bo slovensko-češki par igral z dvojico Cara BLACK (Jar) in Sania MIRZA (Ind). TUKAJ.

2. Primorsko prvenstvo v tenisu za vse kategorije - razpis

, 24.03.2014

Teniški klub Koper bo od 12-13. aprila 2014 organiziral 2. Primorsko prvenstvo v tenisu za vse kategorije (mini,midi, tenis 11, tenis 13, tenis 15 in turnir teniških šol Primorske).

Organizator bo zmagovalcema turnirja do 11 let podelil vabilo za glavni turnir Tennis Europe, 7.Luka Koper Junior Open do 12 let, zmagovalec turnirja do 13 let pa prejme vabilo za glavni turnir Tennis Europe, 4.Banka Koper Junior Open do 14 let.

Več o turnirju pa si lahko preberete na spletni strani www.teniskoper.com in TUKAJ.

Aljaž Bedene bo okrog 18. ure igral z Benjaminom Beckerjem (prenos na SPORTKLUBU)

bm, 24.03.2014

Na turnirju serije Masters v Miamiju bo danes v tretjem korgu na igrišču št.1, okrog 18. ure, nastopil Aljaž BEDENE. Igral bo z Nemcem Benjaminom BECKERJEM.

Srečanje si lahko v živo ogledate na programu SPORTKLUB (SK).

Nemec Benjamin BECKER se je v glavni turnir uvrstil kot srečni poraženec. Nadomestil je poškodovanega Argentinca Juana Martina DEL POTRA, v drugem krogu pa je premagal Američana Ryana HARRISONA s 7:5, 3:6 in 7:6 (2).

Benjamin BECKER, ki je na lestvici ATP uvrščen 26 mest pred Aljažem, in Aljaž BEDENE sta se doslej pomerila dvakrat, obe tekmi sta odigrala leta 2013. Na Aus Open je bil s 6-4 3-6 5-7 6-7(1) boljši Becker, Aljaž pa mu je vrnil v Miamiju, kjer je slavil s 6-4 6-3. Sicer pa je za Aljaža BEDENETA to prva uvrstitev v tretji korg turnirja serije Masters.

Ogled tekme bo mogoč tudi na velikem platnu v HIŠI ŠPORTA, Na bregu 2, v Ljubljani. Medtem je v tretji krog konkurence dvojic napredovala Katarina SREBOTNIK. S Kveto PESCHKE sta s 6-3 7-5 premagali Darijo JURAK in Mirjano LUČIĆ-BARONI. TUKAJ.

Blaž Rola v Panami poražen v finalu ATP Challengerja, danes v Miamiju Aljaž Bedene in Katarina Srebotnik

bm, 24.03.2014

Blažu ROLI v Panami ni uspelo zmagati še desetič zapored. V finalu ATP Challengerja z nagradnim skladom 40.000 $+H ga je s 7-5 5-7 6-2 premagal 25-letni Španec Pere RIBA, 124. igralec lestice ATP.

Blaž je za uvrstitev v finale prejel 48 ATP točk ter 3390 € denarne nagrade.

Na lestvici ATP mu bo ta uvrstitev prinesla 12 mest in je na lestvici trenutno drugi Slovenec, uvrščen na 116. mesto, kar je najvišje v karieri.

Blaž je že odpotoval v Kolumbijo, kjer bo ta teden nastopil na še enem ATP Challengerju z enakim nagradnim skladom, kot je bil v Panami. Žreb v Barranquilli, kjer je prav tako 8. nosilec mu je v prvem krogu namenil domačina, ki bo nastopil s posebnim povabilom, 26. letnega Nicolasa BARRIENTOSA, 395. igralca lestvice ATP.

Na turnirju serije Masters v Miamiju bo danes v tretjem korgu na igrišču št.1, ob 17.30 uri, nastopil Aljaž BEDENE. Igral bo z Nemcem Benjaminom BECKERJEM.

V drugem krogu turnija dvojic v Miamiju bo danes nastopila Katarina SREBOTNIK. S soigralko Kveto PESCHKE bosta igrali s Hrvaticama Darijo JURAK in Mirjano LUČIĆ-BARONI. TUKAJ.

Številna slovenska udeležba na mladinskem ITF turnirju v Umagu

bm, 23.03.2014

Umag je v teh dneh domovanje številnih slovenskih igralcev in igralk tenisa. Odlične pogoje so tako med drugimi v teh dneh za priprave izkoristili igralci in igralke ŽTK Maribor in TK Ptuj, prihodnji teden pa Umag gosti člane na Futuresu z nagradnim skladom 10.000 $, v teniškem centru Katoro pa bodo na najmočnejšem mladinskem turnirju v tem delu Evrope nastopili mladinci in mladinke.

Na tridesetem Perinem memorilu, turnir je 1. ranga, so v glavnem turnirju prijavljene vse štiri najboljše slovenske mladinke Manca PISLAK, Nina POTOČNIK, Hana MRAZ in Tamara ZIDANŠEK, v kvalifikacijah pa nastopajo Ana OPARENOVIČ, Natalija ŠIPEK, Mojca MEJAK, Sara DJURDJEVIĆ, Zala DOVNIK, Nika ZUPANČIČ in Lara KRALJ.

V prvem krogu sta Lara KRALJ in Mojca MEJAK izgubili, Sara DJURDJEVIĆ in Nika ZUPANČIČ pa sta zmagali.

Fantje pri uvrstitvah na svetovni mladinski lestvici precej zaostajajo za dekleti, zato so morali vsi v kvalifikacije.

Skozi kvalifikacije si bodo nastop na glavnem turnirju poskušali zagotoviti Maks TEKAVEC, Miha OKORN, Domen GOSTINČAR, Nejc SITAR in David Lucas AMBROŽIČ.

V prvem krogu so zmagali Maks TEKAVEC, Miha OKORN in Njec SITAR, medtem ko sta Domen GOSTINČAR in David Lucas AMBROŽIČ izgubila. TUKAJ.

Blaž Rola finalist v Panami, Aljaž Bedene v tretji krog Miamija

bm, 23.03.2014

Izjemno igrata ta teden Blaž ROLA in Aljaž BEDENE.

Blaž ROLA je na turnirju serije Challenger v Panami zmagal še devetič zapored v zadnjih devetih nastopih in se z zmago 6-3 7-6 nad 26. letnim Špancem Albertom RAMOSOM, 87. igralcem sveta, uvrstil v finale, drugo zapored. V finalu se bo za drugo zmago na turnirjih serije Futures pomeril s 7. nosilcem, 25. letnikm Špancem Pereem RIBO, 124. igralcem sveta.

Izjemno pa je ponovno na turnirju v miamiju odigral Aljaž BEDENE. V drugem krogu turnirja ATP serije Masters z nagradnim skladom 4,7 mio $ je izločil 27. nosilca in trenutno 28. igralca sveta, Kanadčana Vaseka POSPISILA. Dve uri in pol je trajalo srečanje v katerem Aljaž ob izrednem serviranju nasprotniku ni ponudil niti ene priložnosti za odvzem servisa. Edini spodrsljal se mu je zgodil v podaljšani igri prvega niza, ko je izgubil en začetni udarec in ste,m niz, a je v nadaljevanju pokazal kdo je gospodar na igrišču in na koncu slavil z rezultatom 6-7(5) 7-5 6-3.

Danes ima Aljaž prost dan, jutri pa ga čaka Nemec Benjamin BECKER, ki se je v glavni turnir uvrstil kot srečni poraženec. Nadomestil je poškodovanega Argentinca Juana Martina DEL POTRA, v drugem krogu pa je premagal Američana Ryana HARRISONA s 7:5, 3:6 in 7:6 (2).

Benjamin BECKER, ki je na lestvici ATP uvrščen 26 mest pred Aljažem, in Aljaž BEDENE sta se doslej pomerila dvakrat, obe tekmi sta odigrala leta 2013. Na Aus Open je bil s 6-4 3-6 5-7 6-7(1) boljši Becker, Aljaž pa mu je vrnil v Miamiju, kjer je slavil s 6-4 6-3. Sicer pa je za Aljaža BEDENETA to prva uvrstitev v tretji korg turnirja serije Masters. TUKAJ.

Nastja Kolar, Dalila Jakupović in Petra Rampre poraženi v kvalifikacijah, fantje polovično uspešni v uvodu kvalifikacij Umaga

bm, 22.03.2014

S kvalifikacijskimi obračuni so se začeli turnirji prihodnjega tedna. Najboljši bodo tudi drugi teden v Miamiju, ostali pa nove priložnosti iščejo na turnirjih serije ITF in Futures.

Po dveh mesecih se je na igrišča vrnila Nastja KOLAR. Nastopila je v kvalifikacijah ITF turnirja v francoskem Croissy-Beaubourgu (50.000 $), a ni bila uspešna. Začela je sicer odlično in prvi niz proti 26. letni Japonki Shuko AOYAMA dobila gladko s 6-1, v nadaljevanju pa je izgubila podaljšano igro drugega niza, nato pa še tretji niz in srečanje. Končni izid je bil 1-6 7-6(1) 6-3 v korist Japonke.

Na istem turnirju je v kvalifikacijah igrala tudi Dalila JAKUPOVIĆ.Tudi ona je izgubila in sicer z 19. letno Rusinjo Margarito GASPARYAN, 264. igralko sveta. Ta je bila boljša s 6-4 6-2.

Na drugem turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ je v ZDA v kvalifikacijah nastopila še Petra RAMPRE. Njena nasprotnica je bila Kazahstanka Yulia PUTINTSEVA, ki je slavila z rezultatom 7-6(3) 6-1.

Fantje so se na turnirju Istarske riviere preselili na tretji Futures, ki se igra v Umagu. Na turnirju ne nastopa Janez SEMRAJC, tako da so morali prav vsi naši, vključno z Mikeom URBANIJO v kvalifikacije.V kvalifikacijah nastopa 20 Slovencev, po prvem krogu jih je v konkurenci ostalo še 9.

V prvem krogu je bil prost Mike URBANIJA, zmage pa so zabeležili Blaž BIZJAK, Anže KAPUN, ki je v slovenskem obračunu v treh nizih odpravil Mateja LELJAKA S 3-6 7-5 7-6(8), Marko LAZIČ, Aljaž RADINSKI, ki je bil v drugem slovenskem obračunu s 6-0 6-1 boljši od Roka SITARJA, Tomislav TERNAR, Marko STOŠIĆ , Matic ŠPEC in Sašo BENDE.

V drugem krogu je bil v dosedanjih obračunih uspešen Marko STOŠIĆ, izpadla pa sta Tomislav TERNAR in Anže KAPUN. TUKAJ.

Masa Zec Peškirič zmagovalka ITF turnirja v Italiji

bm, 22.03.2014

Maša ZEC PEŠKIRIČ je v italijanski Santa Margheriti Di Puli osvojila ITF turnir z nagradnim skladom 10.000 $. V polfinalu je s 7-6(2) 6-0 premagala 8. nosilko Italijanko .

V finalu je bila boljša od 2. nosilke, Ukrajinke Sofiye KOVALETS s 6-4 6-4. Maša ZEC PEŠKIRIČ je z današnjim osvojila 14 turnirjev serije ITF, od tega je petkrat zmagala na turnirjih z nagradnim skladom 10.000 $, sedemkrat je zmagala na turnirjih z nagradnim skladom 25.000 $, osvojila je en turnir z nagradnim skladom 50.000 $ in en turnir z nagradnim skladom 75.000 $.

27. letna Maša na lestvici WTA trenutno zaseda 263. mesto, najvišje je bila leta 2009, ko je bila 93. igralka sveta.

Čestitamo ! TUKAJ.

Še dva tedna do tekme Davisovega pokala med Slovenijo in Izraelom

bm, 22.03.2014

Še dobra dva tedna nas ločita od pomembnega obračuna v 1. Evro afriški skupini Davisovega pokala, ko se bo Slovenija pomerila z Izraelom. Za zmagovalca tega dvoboja bo to prelomna točka pred zadnjo »oviro« za vstop v svetovno skupino.

Obračun med Slovenijo in Izraelom bo na peščenih igriščih ŠRC Marina Portorož od 4. do 6. aprila 2014.

Kapetan slovenske moške teniške reprezentance Blaž TRUPEJ tokrat bržkone ne bo mogel računati na Blaža KAVČIČA, ki je prestal operacijo levega stopala. Junak nedavne slovenske zmage proti Portugalski je po operaciji dejal: »Pred nekaj tedni smo dosegli pomembno zmago proti Portugalski in resnično se nam je pokazala zgodovinska priložnost za uvrstitev v play off za svetovno skupino. Komaj sem čakal, da ponovno pustim srce na igrišču, saj je nastopanje za reprezentanco vedno nekaj najlepšega.«

Pred dvobojem z Izraelom, najboljši igralec je Dudi SELA (61. ATP), bo kapetan Blaž Trupej opravil razgovore z vsemi najboljšimi slovenskimi igralci. Nemara se pot do svetovne skupine lahko nadaljuje le z najboljšimi slovenskimi možmi.

Selektor Blaž TRUPEJ je povedal:»Prvič v zgodovini nastopanja v Davisovem pokalu imamo priložnost igrati 2. kolo 1. EA skupine pred domačim občinstvom, kar zna biti še eden od dodatnih motivov pri nastopajočih, da naredimo še en korak proti svetovni skupini Davisovega pokala. Kljub zdravstvenim težavam nekaterih reprezentantov ostajam optimist, ter si želim in upam na udeležbo vseh naših najboljših igralcev. Ekipa za nastop bo znana 25.3.2014«.

Pomoč s tribun je v dvobojih Davisovega pokala lahko še kako odločilna, kar priča tudi odlično navijaško vzdušje v Kranju ob zmagi Slovenije proti Portugalski.

Dvoboji bodo na sporedu v petek 4. aprila s pričetkom ob 11h, v soboto 5. aprila ob 14h in v nedeljo 6. aprila ponovno ob 11h.

Vstop bo brezplačen zato vsi lepo vabljeni!

TZS bo za vse člane teniških klubov organizirala tudi brezplačne prevoze na dvoboj dvojic v soboto 5. aprila.

Žreb parov pred dvobojem Slovenija – Izrael bo 3. aprila na Tartinijevem trgu v Piranu.

Še posebej veliko podpore pri promociji in izvedbi dogodka namenja Občina Piran na čelu z županom Petrom Bossmanom, ki je na temo teniškega dvoboja Slovenije in Izraela dejal: »V ponos nam je, da bomo v Portorožu gostili pomemben teniški dvoboj in nestrpno pričakujemo vse ljubitelje tenisa. Naj poudarim odlično sodelovanje s Teniško zvezo Slovenije, ki je zadnje leto dvignila raven tenisa v Sloveniji. Skupaj smo Portorož ponovno postavili na teniški zemljevid Evrope in skupaj ga bomo še učvrstili«.

Se vidimo na teniških igriščih v ŠRC Marina v Portorožu od 4. do 6. aprila. TUKAJ.

Blaž Rola ne popušča, z osmo zaporedno zmago se je uvrstil v polfinale ATP Challengerja v Panami, Katarina Srebotnik v drugi krog dvojic v Miamiju

bm, 22.03.2014

Blaž ROLA se je na ATP Challengerju v Panami (40.000 $) uvrstil v polfinale.

V drugem krogu je s 6-3 7-6 (2) premagal 32. letnega Italijana Potita STARACEJA, 148. igralca lestvice ATP. Za zmago je potreboval uro in pol. Blaž, ki proti Italijanu ni serviral tako dobro kot v prvem srečanju, je začetni udarec izgubil trikrat, štirikrat pa ga je odvzel nasprotniku, kar mu je prineslo zmago.

V četrtfinalu je s 3. nosilcem, 26. letnim Avstrijcem Andreasom HAIDERJEM-MAURERJEM, 109. igralcem lestvice ATP. To je bilo njuno prvo medsebojno srečanje, s 7-5 6-3 pa ga je dobil Blaž ROLA.

Blaž je za zmago potreboval uro in 40 minut, ob dobrem serviranju (67 % izkoristka prvega in 61 % izkoristka drugega servisa) je nasprotniku odvzel štiri igre, v točkah pa je bil boljši s 74-61.

V polfinalu bo igral s 26. letnim Špancem Albertom RAMOSOM, 87. igralcem sveta. Polfinale bo na sporedu v soboto ponoči.

S polfinalno zmago bi na lestvici ATP prehitel Blaža KAVČIČA in se med Slovenci zavihtel na drugo mesto.

V prvem krogu WTA turnurja v Miamiju je uspešno nastopila Katarina SREBOTNIK. S soigralko Kveto PESCHKE sta v uvodnem srečanju s 6-2 3-6 [10-4] premagali Rusinjo Svetlano KUZNETSOVO in Avstralko Samantho STOSUR.

TUKAJ.

Aljaž Bedene po dveh urah zlomil odpor Jimmya Wanga in napredoval v drugi krog ATP turnirja v Miamiju

bm, 20.03.2014

Aljaž BEDENE se je na ATP turnirju serije Masters v Miamiju uvrstil v drugi krog.

Srečanje z Jimmyem WANGOM (TPE), 144. igralcem lestvice ATP, ki se je v glavni turnir, tako kot Aljaž, uvrstil iz kvalifikacij je imelo precej turbulenten potek.

Prvi niz je v manj kot pol ure dobil WANG s 6-1. Aljaž je slabo serviral, saj je zadel samo 38 % prvih servisov, dva začetna udarca izgubil, s tem pa tudi prvi niz.

V drugem nizu je bila slika popolnoma drugačna. Aljaž je odlično serviral, nasprotniku zabil kar 11 asov, osvojil 76 % točk na svoj začetni udarec in z dvema odvzemoma servisa drugi niz odločil v svoj prid s 6-2.

Tretji niz je do izida 3-3 potekal izenačeno, pri tem izidu pa je WANGU uspel break in Aljaž se je znašel v težki situaciji, saj je nasprotnik serviral za vodstvo s 5-3.

. Tudi tokrat pa je Aljaž odigral najboljše v najpomembnejših trenutkih, v nadaljevanju dobil naslednje tri igre, pri čemer je nasprotniku odvzel dva začetna udarca in po uri in 53-tih minutah slavil s 6-4.

Aljaž je nasprotniku zabil kar 18 asov, Wang Aljažu samo 3, v osvojenih točkah pa je bil na koncu boljši z 88-80.

Aljaž bo v drugem krogu igral s 23. letnim Kanadčanom Vasekom POSPISILOM, 28. igralcem sveta in 27. nosilcem turnirja v Miamiju. TUKAJ.

Maša Zec Peškirič v četrtfinalu, poraz Janeza Semrajca in Mikea Urbanije v Poreču

bm, 20.03.2014

Maša ZEC PEŠKIRIČ se je uvrstila v polfinale ITF turnirja v Italiji (10.000 $). V drugem krogu je s 6-4 6-2 premagala Italijanko Liso BASTIANELLO, v četrtfinalu pa je bila s 6-1 6-4 boljša od Španke Ines FERRER-SUAREZ.

V polfinalu bo igrala z Italijanko Martino CAREGARO.

Ni pa uspela uvrstitev v četrtfinale na Futuresu v Poreču Janezu SEMRAJCU. S 6-3 6-4 ga je premagal kvalifikant iz Avstrije Nicolas REISSIG.

V drugem krogu je izgubil tudi Mike URBANIJA. Z rezultatom 7-5 6-3 ga je premagal Alessandro GIANESSI. TUKAJ.

Amadej Goručan izgubil četrtfinalno srečanje na turnirju TE U16 na Slovaškem

bm, 20.03.2014

Naš mladinec Amadej GORUČAN, s 174. mestom najvišje uvrščen slovenski igralec na lestvici TE do 16 let je ta teden nastopil na turnirju Tennis Europe U16 na Slovaškem, kjer se je uvrstil v četrtfinale. Turnir je 3. ranga.

V prvem krogu je bil njegov nasprotnik domačin David CIERNY. Amadej je bil boljši z rezultatom 7-6(6) 6-4 . Odlično je zaigral tudi v drugem krogu. S 7-6(2) 6-2 je premagal 3. nosilca, Avstrijca Simona FIALO, 105. igralca lestvice TE do 16 let.

V četrtfinalu je igral s Slovakom Martinom FEKIACEM in izgubil s 4-6 1-6. TUKAJ.

Mike Urbanija, Janez Semrajc in Maša Zec Peškirič uspešni v prvem krogu

bm, 19.03.2014

Na Futuresu v Poreču (10.000 $) sta se v drugi krog uvrstila Janez SEMRAJC in Mike URBANIJA.

V slovenskem obračunu je Mike URBANIJA s 6-4 3-6 6-3 premagal kvalifikanta Tomislava TERNARJA. V drugem krogu bo Urbanija igral s 6. nosilcem, Italijanom Alessandrom GIANNESSIJEM.

Uspešen je bil tudi Janez SEMRAJC, ki je s 6-3 6-3 premagal kvalifikanta Ismarja GORĆIĆA iz BiH.

Tudi v drugem krogu bo igral s kvalifikantom. Njegov nasprotnik bo Avstrijec Nicolas REISSIG.

Maša ZEC PEŠKIRIČ igra na ITF turnirju v Santa Margherita Di Puli ($10,000 $). V prvem krogu je s 6-0 2-0 (predaja) izločila Italijanko Arianno CAPOGROSSO. TUKAJ.

Aljaž Bedene v glavni turnir v Miamiju, v prvem krogu s kvalifikantom Jimmyem Wangom

bm, 18.03.2014

Aljaž BEDENE se je uvrstil v glavni turnir serije Masters z nagradnim skladom 4,7 mio $ v Miamiju.

V drugem krogu je s 6-3 1-6 in 6-4 premagal Nemca Tobiasa KAMKEJA. S to zmago je izid v medsebojnih srečanjih izenačil na 1-1.

Aljaž je imel kar nekaj nihanj v igri. Odlično je serviral v prvem nizu, močno pri servisu popustil v drugem, ko je začetni udarec izgubil dvakrat in spet bolje nadaljeval v tretjem odločilnem nizu, ko je edinkrat odvzel servis nasprotniku in to v 10 igri. Za zmago je potreboval 1 uro in 50 minut, na koncu pa je bil boljši za pet točk (84-79).

V prvem krogu glavnega turnirja bo v četrtek, v prvem srečanju dneva, ob 16. uri na igrišču št. 6 igral s kvalifikantom Jimmyem WANGOM (Tpe), 144. igralcem lestvice ATP. V primeru zmage ga v drugem krogu čaka Kanadčan Vasek POSPISIL.

Poleg Aljaža bo v ženskem delu turnirja v konkurenci dvojic nastopila Katarina SREBOTNIK. Branilka lanskoletnega naslova bo igrala s Kveto PESCHKE, njuni nasprotnici pa bosta Svetlana KUZNETSOVA in Samantha STOSUR. TUKAJ.

Petra Rampre klonila v zadnjem krogu kvalifikacij Innsbrooka

bm, 18.03.2014

Petra RAMPRE je v kvalifikacijah ITF turnirja z nagradnim skladom 25.000 $ v Innisbrooku po dveh zmagah v tretjem min finalnem krogu kvalifikacij izgubila.

Potem, ko je v drugem krogu s 6-3 6-3 premagala Američanko, 23. letno Alexandro GUARACHI, je v finalu kvalifikacij s 6-4 2-6 6-4 izgubila z 19. letno Američanko Samantho CRAWFORD. TUKAJ.

Blaž Rola brez težav v drugi krog ATP Challengerja v Panami

bm, 18.03.2014

Blaž ROLA se je ta teden odločil za nastop na ATP Challengerju z nagradnim skladom 40.000 $ v Panami. Turnir se igra na pesku.

V prvem krogu je igral s kvalifikantom, 26. letnim Hrvatom Antoniom VEIĆEM, 262. igralcem lestvice ATP.

Blaž ROLA z nasprotnikom ni imel težav in se je z gladko zmago s 6-2 6-1 v vsega 56 minutah uvrstil v drugi krog.

Odlično je serviral in nasprotniku ni ponudil niti ene priložnosti za odvzem servisa. Sam je osvojil kar 85 % točk na začetni udarec, pri čemer je bil izkoristek prvega servisa 100 % (20/20), izkoristek drugega servisa pa 66 % (12/18). Razmerje v osvojenih točkah je bilo 58-26 v Blaževo korist.

V drugem krogu bo danes ponoči igral z izkušenim Italijanom, 32.letnim Potitom STARACEJEM. TUKAJ.

Aljaž Bedene zmagal v uvodnem srečanju v Miamiju, poraz Tadeje Majerič

bm, 18.03.2014

Aljaž BEDENE je z zmago začel nastope na ATP turnirju serije masters v Miamiju. Naš edini predstavnik na turnirju z nagradnim skladom 4,7 mio $ je v prvem krogu s 6-4 7-5 premagal 28. letnega ameriškega levičarja Wayna ODESNIKA.

Aljaž je za zmago potreboval uro in 39 minut. Prvi niz je odločila deveta igra, ko je Blaž tekmecu še drugič v prvem nizu odvzel servis in povedal s 5-4. V naslednji igri je serviral za prvi niz in ga na koncu tudi dobil s 6-4.

V drugem nizu sta bila igralca precej neuspešna pri začetnem udarcu, saj so gledalci videli kar pet odvzemov servisov. Klub vsemu se je na koncu zasluženo veselil zmage Aljaž, ki je drugi niz dobil s 7-5.

Kot je na svojem Facebook profilu zapisal Aljaž ni bil zadovoljen z začetnim udarcem, a je bil dovolj zbran, da je je osvojil pomembne točke in zmagal. Sicer pa je zadel le 40 % prvih servisov, a jih je izkjoristil kar 80 %. Ob šestih asih je storil tudi pet dvojnih napak.

V drugem krogu bo Aljaž igral s 27. letnim Nemcem Tobiasom KAMKEJEM, 94. igralcem lestvice ATP in 8. nosilcem kvalifikacijskega turnirja. To bo njuno drugo medsebojno srečanje. Leta 2013 je bil na pesku v Dusseldorfu v dveh nizih boljši Nemec.

V ženskem delu turnirja z nagradnim skladom 5,4 mio $ v glavnem turnirju ne bo slovenskih igralk. V 1. krogu kvalifikacij je nastopila naša edina predstvnica med posameznicami Tadeja MAJERIČ in izgubila.

Boljša je bila Izraelka, 4. nosilka kvalifikacijskega turnirja, Shahar PEER, 88. igralka lestvice WTA, ki je z zmago nad Tadejo prekinila niz štirih izpadov v prvem krogu WTA turnirjev. 26. letna Izraelka je bila boljša z rezultatom 6-3 6-2.

In še zanimivost, ki jo je v arhivih izbrskal Anton GROSMAN - Shahar PEER je leta 2000 v Mariboru osvojila turnir TE, Bergantov memorial v kategoriji deklic do 14 let.

TUKAJ.

Petra Rampre z zmago začela kvalifikacijske nastope na ITF turnirju, Blaž Rola v Panami z Veićem

bm, 17.03.2014

Na ITF turnirju v Innisbrooku v ZDA z nagradnim skladom 25.000 $ nastopa Petra RAMPRE, trenutno tretja Slovenka na svetovni ženski teniški lestvici. Kvalifikacije je začela z zmago nad 26. letno Čehinjo Nikolo FRANKOVO s 6-3 6-1.

V drugem krogu bo danes igrala s 23. letno Američanko Alexo GUARACHI.

Na ATP Challengerju v Panami bo Blaž ROLA, ki je na turnirju 8. nosilec, okrog 18. ure v prvem krogu igral s hrvaškim kvalifikantim Antoniom VEIĆEM, 262. igralcem lestvice ATP. TUKAJ.

Na Futuresu v Poreču v glavni turnir iz kvalifikacij samo Tomislav Ternar

bm, 17.03.2014

Na turnirju serije Futures v Poreču, drugim po vrsti na letošnji Istarski rivieri, sta se za nastop v glavnem turnirju v zadnjem krogu kvalifikacij borila le Tomislav TERNAR in Matej LELJAK.

Tomislav TERNAR je v tretjem krogu, v slovenskem obračunu, s 6-2 6-0 premagal Aljaža RADINSKEGA, Matej LELJAK pa je s 7-5 6-4 izločil 13. nosilca kvalifikacij, Romuna Dragosa Cristiana MIRTEO.

Matej LELJAK je v zadnjem krogu kvalifikacij igral s Slovakom, 7. nosilcem Vaclavom SAFRANEKOM in podobljenem prvem nizu s 6-4 ter izgubljenem drugem s 5-7, na začetku tretjega niza srečanje predal. Tomislav TERNAR je moral za napredovanje izločiti 15. nosilca, Španca Adria MAS MASCOLA, ki je bil v tretjem krogu s 6-3 6-4 boljši od Aleša GERMIČA. To mu je tudi uspelo. Tomislav TERNAR je zmagal z rezultatom 6-4 6-3 in se s tremi kvalifikacijskimi zmagami uvrstil v glavni turnir, kjer se je pridružil Janezu SEMRAJCU in Mikeu URBANIJI.

In prav Mike URBANIJA bo prvi nasprotnik Tomislava TERNARJA v glavnem turnirju. TUKAJ.

Filip Kaljevič, Alja Belinger, Domen Gostinčar, Sara Djurdjević in Marko Obradović zmagovalci turnirjev FIN 12 in OP 18

bm, 17.03.2014

Končani so vsi turnirji tega konca tedna. Na FIN 12 turnirju za deklice v Rogaški Slatini je bila najboljša Alja BELINGER (Šplus). V finalu je s 6-4 7-6/5) premagala Tjašo KLEVIŠAR (Tr-Kr).

V finalu A turnirja dečkov do 12 let v Ljubljani sta igrala Nik JURJEVČIČ (Ltc) in Filip KALJEVIĆ (Domžale). Boljši je bil slednji, ki je zmagal z rezultatom 7-6(4) 6-3.

Nik JURJEVČIČ je v polfinalu s 6-1 6-4 premagal Luko VENGUSTA (Celje), Filip KALJEVIĆ pa je bil s 6-1 6-0 boljši od Žige KOVAČIČA (Šentj).

Na B FIN turnirju dečkov je bil najboljši Marko OBRADOVIĆ (Krško) V finalu je z rezultatom 6-4 4-6 6-0 premagal Jureta GLODEŽA (Ptuj)

Zmagovalca smo dobili tudi na OP 18 v Mariboru in Ljubljani. V Mariboru je zmagal Domen GOSTINČAR(ŽtkMb). V finalu mu je pri izidu 1-5 srečanje predal klubski kolega Jure FRANK.

Pri dekletih je bila najboljša Sara DJURDJEVIĆ (Sl-Lj) V finalu je z rezultatom 6-2 6-1 premagala Niko KOZAR (Tr-Kr). TUKAJ.

Intervju s športnico Maribora 2013, teniško igralko Tadejo Majerič

bm, 17.03.2014

Tadeja MAJERIČ, najboljša športnica Maribora, je spoznala skoraj vse prednosti in slabosti tenisa

Z njo se je pogovarjal novinar Večera Zmago Gomzi.

Zanimiv intervju lahko preberete v dnevniku Večer, najdete pa ga tudi TUKAJ.

Aljaž Bedene in Tadeja Majerič v kvalifikacijah Miamija, Blaž Rola na Futuresu v Panami

bm, 17.03.2014

Naslednjih štirinajst dni bodo najboljši teniški igralci in igralke preživeli na Floridi. Na turnirju serije Masters Sony Open Tennis v Miamiju, turnirja imata nagradni sklad 4,7 oz. 5,4 mio $ bosta v konkurenci posameznikov in posameznic nastopila Aljaž BEDENE in Tadeja MAJERIČ. Oba morata v kvalifikacije, kjer se obračuni začenjajo danes.

Aljaž BEDENE, ki je turnir v Indian Wellsu izpustil, je 23. nosilec kvalifikacij in bo v prvem krogu igral z 28. letnim domačinom Waynom ODESNIKOM, 146. igralcem lestvice ATP. To bo njuno prvo medsebojno srečanje.

V ženski konkurenci bo Tadeja MAJERIČ, ki je v kvalifikacijah Indian Wellsa izgubila v drugem krogu, igrala s 4. nosilko kvalifikacij, 26. letno Izraelko Shahar PEER, 88. igralko lestvice WTA. Izraelka je letos nazadnje zmagala v kvalifikacijah turnirja v Sydneyu, nato pa na naslednjih štirih turnirjih, vključno s kvalifikacijami Indian Wellsa, izgubila v prvem krogu.

V konkurenci ženskih dvojic bo lanskoletni naslov branila Katarina SREBOTNIK. Lani sta naslov osvojili z Nadio PETROVO, letos je njena soigralka Kveta PESCHKE.

Blaž ROLA ta teden nastopa na Futuresu v Panami, kjer bo v prvem krogu 40.000 $ vrednega turnirja igral s kvalifikantom. TUKAJ.

Leljak, Germič, Radinski in Ternar v tretji krog kvalifikacij Futuresa v Poreču

bm, 16.03.2014

V Poreču so odigrali drugi krog kvalifikacij na drugem turnirju serije Futures Istarska riviera 2014.

Naši igralci so bili polovično uspešni.

Matej LELJAK je s 6-4 6-0 premagal 19. letnega Srba Darka JANDRIĆA, Aleš GERMIČ je bil s 6-2 6-1 boljši od Slovaka Tomasa JARCA, Aljaž RADINSKI je s 6-3 0-6 6-0 izločil 26. letnega Avstrijca Bjorna PROPSTA, Tomislav TERNAR je s 6-2 6-0 premagal Slovaja Jana SIMONA. Drugi krog kvalifikacij je pomenil konec nastopov za Maksa TEKAVCA, Marka LAZIČA Tilna ŽITNIKA in Blaža BIZJAKA. Za uvrstitev v glavni turnir bo potrebno zmagati še dvakrat, v tretjem krogu pa bomo spremljali medsebojni obračun Tomislava TERNARJA in Aljaža RADINSKEGA. Matej LELJAK bo igral z Romunom Dragosom Cristianom MIRTEO, Aleš GERMIČ pa bo igral s Špancem Adriom MAS MASCOLOM. TUKAJ.

Nik Jurjevčič na FIN 12 presenetil Samuela Pateta, pri dekletih do 18 let za naslov Sara Djurdjević in Nika Kozar

bm, 16.03.2014

Na A turnirju FIN 12 v Ljubljani, na katerem so nastopili vsi najboljši igralci v tej kategoriji, je presenetil Nik JURJEVČIČ, 11. igralec lestvice TZS do 12 let, ki je v četrtfinalu s 4-6 6-3 7-5 premagal prvega igralca v tej kategoriji Samuela PATETA. Poleg njega so polfinalisti še Luka VENGUST, Žiga KOVAČIČ in Filip KALJEVIČ .

Polfinalni in finalni obračun bosta na sporedu v ponedeljek.

Na B turniju za dečke se bosta za zmago pomerila 1. in 2. nosilec Jure GLODEŽ (Ptuj) in Marko OBRADOVIČ (Krško).

Na turnirju za deklice do 12 let, te igrajo v Rogaški Slatini se bosta za zmago pomerili 1. in 2. nosilka. Prvo postavljena Alja BELINGER (Šplus) je v polfinalu s 6-2 6-2 premagala Aleo BUBEK (Ngor), druga nosilka Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr) je bila s 6-2 6-2 boljša od Kristine KOFOL (Proten).

Na turnirju do 18 let za fante v Mariboru je prvi finalist Jure FRANK (ŽtkMb). V polfinalu je s 4-6 6-4 6-4 premagal 1. nosilca Anžeta LOVIŠČKA (Tabre). V drugem polfinalu sta se merila Miha OKORN (MaxLj) in 2. nosilec Domen GOSTINČAR (ŽtkMb). Boljši je bil slednji z rezultatom 6-4 6-0 in v Mariboru bo tako domač finalni obračun.

V finalu deklet do 18 let, ki igrajo v Ljubljani sta finalistki Nika KOZAR (Tr-Kr) in Sara DJURDJEVIĆ (Sl-Lj). Nika KOZAR je v polfinalu s 7-6(3) 6-3 izločila nepostavljeno Moni POTRČ, v drugem polfinalu pa je v srečanju dveh nepostavljenih igralk Sara DJURDJEVIĆ s 6-4 6-3 premagala vedno boljšo Anjo TRBEŽNIK.

Pokala za 3-4 mesto v B turnirju sta prejela Tit ŠKERLAVAJ in Lan GARTNER.

Foto: P. Škerlavaj TUKAJ.

V Poreču se je začel 2. Futures Istarske riviere, Tom Kočevar Dešman poražen v kvalifikacijah ATP Challengerja v Kanadi

bm, 15.03.2014

V Poreču se je s kvalifikacijami začel 2. turnir t.i. Istarske riviere. Tudi ta ima nagradni sklad 10.000 $, v kvalifikacijah pa nastopa 10 Slovencev.

Neposredno sta ta teden v glavni turnir uvrščena samo Janez SEMRAJC in Mike URBANIJA.

Naši igralci so v kvalifikacijah dobro začeli in dosegli šest zmag. V drugi krog so se uvrstili Blaž BIZJAK, Maks TEKAVEC, Aljaž RADINSKI, Aleš GERMIČ, Matej LELJAK in Marko LAZIČ. Izgubila sta Jan DERNIČ in Gregor MILEUSNIČ. V drugi krog sta se kot nosilca že uvrstila Tilen ŽITNIK in Tomislav TERNAR.

V kvalifikacijah 40.000 $ vrednega ATP Challengerja v Kanadi je nastopil Tom KOČEVAR DEŠMAN. V prvem krogu je igral z 28. letnim Južnoafričanom Fritzem WOLMARANSOM in izgubil z rezultatom 3-6 5-7.

Na ATP Challengerju v Panami (40.000 $) pa je prijavljen Blaž ROLA. Nastopil bo v glavnem turnirju, v katerem je 8. nosilec, v prvem krogu pa se bo pomeril s kvalifikantom. TUKAJ.

Odigrani prvi in drugi krogi turnirjev do 12 in do 18 let

bm, 15.03.2014

Na turnirju deklet do 18 let so odigrali prva kroga, v četrtfinale pa so napredovale štiri nepostavljene igralke, Anja TRBEŽNIK, Sara DJURDJEVIĆ, Moni POTRČ in Lara KRALJ.

Na turnirju fantov do 18 let je Jakob Filip ZUPANČIČ edini izločil nosilca in sicer je bil s 6-3 3-6 6-3 boljši od Primoža VOVKA. Manjka tudi 4. nosilec Jan Vit ŠUNTAR, ki se ni pojavil, njegovo odsotnost pa je izkoristil Grega BOH in se prebil v četrtfinale.

Na turnirju deklic do 12 let so se postavljene igralke brez težav uvrstile v četrtfinale, tam ne bo edino 8. nosilke Neje MAJCEN, katero je s 6-2 6-2 izločila Mateja SEVER.

Najmočneje je ta konec tedna zaseden A turnir dečkov do 12 let, na katerem nastopajo vsi najboljši. Temu ustrezno se je dvignil rang turnirja. Danes so odigrali tekme prvega kroga v katerih se je poslovil 5. nosilec Tilen KOVAČ. S 6-4 6-2 ga je premagala Nik JURJEVČIČ.

Na B turnirju dečkov so znani vsi četrtfinalisti, to pa so vsi nosilci. TUKAJ.

Začeli so se glavni turnirji do 12 in do 18 let

bm, 15.03.2014

Ta konec tedna se v Ljubljani, Mariboru in Rogaški Slatini odvijajo turnirji v kategorijah do 12 in do 18 let.

V Rogaški Slatini igrajo deklice finalni turnir do 12 let. Dečki nastopajo na finalnem A in B turnirju v Ljubljani.

Na turnirju v Rogaški Slatini je bilo za B turnir prijavljenih premalo igralk za izvedbo turnirja, zato so bile uvrščene v kvalifikacije A turnirja. Ta se je začel danes. Z izjemo 1. in 2. igralke lestvice TZS nastopajo vse ostale najboljše, 1. nosilka turnirja pa je Alja BELINGER.

Dečki nastopajo na A in B turnirju v Ljubljani. Skupaj je na obeh turnirjih prijavljenih 76 igralcev. V A turnirju se morali igrati kvalifikacije, danes pa začenjajo z obema glavnima turnirjema. Nastopajo vsi najboljši dečki na čelu s prvim igralcem lestvice do 12 let Samuelom PATETOM.

Fantje do 18 let igrajo v Mariboru. Nastopa 47 igralcev, udeležba pa je zelo dobra saj iz prve deseterice manjajo samo trije igralci. Prvi nosilec turnirja je Anže LOVIŠČEK, 2. igralec lestvice TZS.

Drugačna je slika pri dekletih, kjer od prve petnajsterice igralk lestvice TZS nastopata samo 1. uvrščena Tjaša JERŠE in šesto uvrščena na lestvici Kaja EMERŠIČ LJUBIČ. Prijavljenih je 29 igralk. TUKAJ.

Kaja Juvan in Nika Radišič izgubili finale turnirja dvojic TE 14, Maša Zec Peškirič poražena v polfinalu dvojic na ITF turnirju v Italiji

bm, 15.03.2014

Ta teden so se na turnirjih posvetu naši predstavniki v konkurenci posameznikov in posameznic hitro poslovili.

Zadnja je z nastopi v četrtfinalu ITF turnirja 4. ranga na Slovaškem končala Tamara ZIDANŠEK. Njeno zmagovito serijo sedmih zaporednih zmag je v četrtfinalu prekinila Čehinja Gabriela Andrea KNUTSON, ki je bila boljša z rezultatom 4-6 6-3 6-2.

Bolje jim je šlo v dvojicah, kjer so bili v zaključnih bojih.

Na turnirju TE do 14 let v Košicah sta se mladinki Kaja JUVAN in Nika RADIŠIČ uvrstili v finale, tu pa sta igrali s 1. nosilkama, Slovakinjama Alexandro PILLAROVO in Lauro ROHACOVO ter izgubili z rezultatom 6-2 3-6 [3-10].

Polfinalni nastop je na ITF turnirju v Košicah izgubila Maša ZEC PEŠKIRIČ. Z Nemko Kim Alice GRAJDEK sta v polfinalu igrali z Italijankama Anno FLORIS in Martino CEREGARO in izgubili z rezultatom 3-6 7-5 [8-10].

Na Futuresu v Kanadi je Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki je igral v paru z Nemcem Torstenom WIETOSKO izgubil finalni obračun. Z rezultatom 3-6 6-3 [10-1] sta bila boljša Britanca Edward CORRIE in Daniel SMETHURST.

Na Futuresu v Vrsarju so naši trije igralci končali nastope v polfinalu. Mike URBANIJA in Tomislav TERNAR sta s 3-6 3-6 izgubila z Romunoma Nicolaem FRUNZO in Petrum-Alexandrum LUNCANUJEM.

Janez SEMRAJC, ki je igral s Tomislavom BRKIĆEM je prav tako v polfinalu s 6-3 3-6 [11-13] klonil proti domačinoma Tomislavu DRAGANJI in Dinu MARCANU.

Polfinalistka je bila tudi Hana MRAZ na ITF turnirju 2. ranga v JAR.

Na fotografiji slovenski udeleženci turnirja v Košicah. Foto: B. Glogovac TUKAJ.

Za Mašo Zec Peškirič konec v četrtfinalu

bm, 14.03.2014

Maša ZEC PEŠKIRIČ je izgubila četrtfinalno srečanje na ITF turnirju (10.000 $) v Italiji. Premagala jo je Italijanka Claudia GIOVINE, ki je bila boljša s 6-1 7-5.

S tem je konec slovenskih nastopov ta teden na članskih turnirjih v konkurenci posameznikov oz. posameznic.

Dobro pa naši predstavniki igrajo v konkurenci dvojic.

Janez SEMRAJC, ki igra v paru s Tomislavom BRKIĆEM se je v Vrsarju uvrstil v poflinale. V četrtfinalu sta s 6-1 6-4 premagala Romuna Alexandra-Daniela CARPENA in Bolgara Tihomirja GROZDANOVA.

Polfinalista sta tudi Mike URBANIJA in Tomislav TERNAR, ki sta s 6-2 5-7 [11-9] premagala Srba Luko ILIĆA in Hrvata Antuna VIDAKA.

Polfinalistka konkurence dvojc je v Italiji na ITF turnirju Maša ZEC PEŠKIRIČ. Z Nemko Kim-Alice GRAJDEK sta v četrtfinalu s 7-6(2) 6-2 premagali Rusinjo Ekaterino LAVRIKOVO in Italijanko Alessio PIRAN.

Če mu ne gre med posamezniki pa Tom KOČEVAR DEŠMAN odlično igra v konkurenci dvojic. Na Futuresu v kanadskem Sherbrooku (15.000 $) se je s partnerjem iz Nemčije Torstenom WIETOSKOM uvrstil v finale.V polfinalu sta s 6-4 2-6 [10-5] premagala Belgijca Germaina GIGOUNONA in Oliviera ROCHUSA. TUKAJ.

Blaž Kavčič operiran, zdaj ga čaka okrevanje

bm, 14.03.2014

Blaž KAVČIČ je na svojem facebook profilu sporočil, da je uspešno prestal operacijo levega stopala, na katerem so mu diagnosticirali vkleščenje živca.

Z igrišč bo odsoten od štirinajst dni do štirih tednov, kar pomeni, da kapetan Blaž Trupej ne bo mogel računati nanj na dvoboju Davisovega pokala proti Izraelu v Portorožu.

Želimo mu hitro okrevanje in čimprejšnjo vrnitev na teniška igrišča ! TUKAJ.

Tamara Zidanšek v četrtfinalu ITF turnirja v Trnavi, v Košicah slab dan za mlade slovenske igralke, Hana Mraz končala z nastopi v JAR

bm, 13.03.2014

Na ITF turnirju 4. ranga v Trnavi letošnjo zmagovito serijo nadaljuje Tamara ZIDANŠEK. Zabeležila je že 11. zmago v zadnjih 12-tih nastopih in se uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-3 6-1 premagala Poljakinjo Katarzyno WYSOCZANSKO, v četrtfinalu bo igrala s Čehinjo Gabrielo Andrejo KNUTSON.

Na turnirju TE do 14 let v Košicah, turnir je druge kategorije, so v četrtek z nastopi v konkurenci posameznic v tretjem krogu končale vse naše igralke. Edino zmago je danes dosegla dvojica Kaja JUVAN in Nika RADIŠIČ.

Anja GAL je z rezultatom 4-6 6-4 6-7(7) izgubila s 7. nosilko, Andreeo VELCEA iz Romunije.

4. nosilka, Poljakinja Iga SWIATEK je s 6-1 6-0 premagala Kristino NOVAK, Romunka Andra Ilinca BABATA je bila s 6-2 4-6 6-4 boljša od Maruše PLANK, Nika RADIŠIČ pa je morala priznati premoč 3. nosilki, Poljakinji Juliji OCZACHOWSKI. Ta je zmagala z rezultatom 6-4 6-4.

Edino zmago danes sta zabeležili Nika RADIŠIČ in Kaja JUVAN, ki sta s 6-1 7-5 premagali romunsko dvojico Oana Smaranda CORNEANU Anreea VELCEA in se uvrstili v polfinale.

Naša druga dvojica, ki je nastopila danes, Anja GAL in Kristina NOVAK je s 3-6 5-7 izgubila s Poljakinjama Karolino JASKIEWICZ in Julio OCZACHOWSKO.

V polfinalu je z nastopi v JAR na ITF turnirju 2. ranga končala Hana MRAZ. S Čehinjo Miriam KOLODZIEJOVO sta polfinalno srečanje predali brez boja. TUKAJ.

Maša Zec Peškirič v četrtfinale ITF turnirja, Janez Semrajc izgubil v Vrsarju, naši uspešni v konkurenci dvojic

bm, 13.03.2014

Maša ZEC PEŠKIRIČ, ki nastopa na ITF turnirju (10.000 $) v Santa Margheriti Di Puli je v drugem krogu s 7-5 6-4 premagala Italijanko Alice MATTEUCCI in se uvrstila v četrtfinale.

V drugem krogu Futuresa v Vrsarju se je med posamezniki kot zadnji poslovil Janez SEMRAJC. Z rezultatom 6-4 6-3 ga je premagal Petru-Alexandru LUNCANU iz Romunije.

V konkurenci dvojic se je Janez SEMRAJC, ki igra v paru s Tomislavom BRKIĆEM, uvrstil v poflinale. V četrtfinalu sta s 6-1 6-4 premagala Romuna Alexandra-Daniela CARPENA in Bolgara Tihomirja GROZDANOVA.

Polfinalista sta tudi Mike URBANIJA in Tomislav TERNAR, ki sta s 6-2 5-7 [11-9] premagala Srba Luko ILIĆA in Hrvata Antuna VIDAKA.

Polfinalistka konkurence dvojc je v Italiji na ITF turnirju tudi Maša ZEC PEŠKIRIČ. Z Nemko Kim-Alice GRAJDEK sta v četrtfinalu s 7-6(2) 6-2 premagali Rusinjo Ekaterino LAVRIKOVO in Italijanko Alessio PIRAN.

Če mu ne gre med posamezniki pa Tom KOČEVAR DEŠMAN odlično igra v konkurenci dvojic. Na Futuresu v kanadskem Sherbrooku (15.000 $) se je s partnerjem iz Nemčije Torstenom WIETOSKOM uvrstil v finale.V polfinalu sta s 6-4 2-6 [10-5] premagala Belgijca Germaina GIGOUNONA in Oliviera ROCHUSA. TUKAJ.

V Košicah naše igralke tudi danes uspešne, dečka končala z nastopi, Hana Mraz polfinalistka turnirja dvojic v Jar

bm, 12.03.2014

V Košicah so danes naše igralke in igralci nastopili samo v konkurenci dvojic.

Matic PODLIPNIK in Jan KUPČIČ sta med dečki z nastopi končala tudi med dvojicami. Danes sta s 4-6 4-6 izgubila s Hrvatoma Marinom JURKOVIĆEM in Markom ZALUKARJEM.

Pri deklicah sta dva naša para zmagala, en je izgubil.

V četrtfinale sta se uvrstili Anja GAL in Kristina NOVAK, ki sta s 6-3 4-6 [10-7] premagali slovaško dvojico, Kiaro PETROVICKO in in Lenko STARA. Četrtfinalistki sta tudi Kaja JUVAN in Nika RADIŠIČ, ki sta s7-6(7) 6-3 premagali slovaško-češko dvojico Adriana SENKAROVA in Tereza NAJMANOVA.

Z nastopi sta v drugem krogu končali Tina CVETKOVIČ in Maruša PLANK. S 6-2 4-6 10-5 sta ju premagali 2. nosilki Poljakinja Iga SWIATEK in Hrvatica Iva ZELIĆ.

Jutri bodo v konkurenci posameznic nastopile Anja GAL, Kristina NOVAK, Maruša PLANK in Nika RADIŠIČ.

Hana MRAZ bo kljub porazu v prvem krogu mladinskega ITF turnirja v Jar (Britanka LUMSDEN se je medtem uvrstila v polfinale) stala na zmagovalnih stopničkah, saj se je v konkurenci dvojic s soigralko iz Češke, Miriam KOLODZIEJEVO uvrstila v polfinale. V četrtfinalu sta s 6-2 6-3 premagali Izraelki Keren ROZEN in Talyo ZANDBERG. TUKAJ.

Razpis za nastopanje v vetranskih ligah v letu 2014

bm, 12.03.2014

Veteranska organizacija pod okriljem Teniške zveze Slovenije objavlja razpis za nastopanje v veteranskih ligah za leto 2014. Tekmovanje bo potekalo v :

1. slovenski moški veteranski ligi – skupini Vzhod in Zahod

V kolikor ne bo dovolj prijav za 2 skupini bo tekmovanje potekalo v enotni skupini kot v letu 2013.

Tekmovanje v 1. slovenski moški veteranski ligi bo potekalo po sistemu 6 iger posamezno ( kategorije 35+,40+,45+,50+,55+,60+ ) in 3 tekme dvojic ( ena dvojica v skupni starosti 75+, druga dvojica v skupni starosti 90+, tretja dvojica v skupni starosti 105 let) .V dvojici 75+ ne smeta igrati skupaj igralca iz kategorije 35+!

Vsi igralci se morajo registrirati pri Teniški zvezi Slovenije. Registracija je za vse veterane letos brezplačna.

Ostale podrobnosti razpisa in prijavnico najdete TUKAJ.

Maša Zec Peškirič zmagala v uvodu ITF turnirja v Italiji, Katarina Srebotnik izgubila v četrtfinalu Indian Wellsa

bm, 12.03.2014

Na ITF turnirju v Italiji (10.000 $) ta teden nastopa Maša ZEC PEŠKIRIČ, ki je 1. nosilka. V prvem krogu je s 6-1 3-6 6-0 premaga Američanko Alexandrio STITELER.

Katarina SREBOTNIK je končala z nastopi na turnirju serije masters v Indian Wellsu. S Kveto PESCHKE sta izgubili četrtfinalno srečanje konkurence dvojic S 7-5 5-7 [10-3] sta ju premagali Kitajka Jie ZHENG in Čehinja Lucie HRADECKA.

Naslednji nastop Katarino čaka prihodnji teden v Miamiju. TUKAJ.

Janez Semrajc napredoval v Vrsarju, poraz Mikea Urbanije, Tomislava Ternarja, Marka Stošića in Toma Kočevarja Dešmana

bm, 12.03.2014

Najbolj oblegan s strani naših igralcev je na začetku peščene sezone Vrsar, kjer se odvija turnir serije Futures. V kvalifikacijah je nastopilo 8 Slovencev, v glavni turnir je napredoval samo Marko STOŠIĆ, ki je v kvalifikacijah zmagal trikrat, v prvem krogu glavnega turnirja pa je igral s Tomislavom BRKIĆEM iz BiH in izgubil z rezultatom 2-6 6-2 1-6.

V prvem krogu pa je bil uspešen Janez SEMRAJC, tokrat 5. nosilec, ki je v prvem krogu igral z domačinom Joškom TOPIĆEM in zmagal z rezultatom 6-7(5) 6-1 6-0.

V prvem krogu glavnega turnirja se je poslovil Tomislav TERNAR. S 6-2 6-3 ga je izločil 4. nosilec, Francoz Tak Khunn WANG.

V zadjem krogu kvalifikacij je izgubil tudi Blaž BIZJAK. S 6-0 6-2 ga je premagal 5. nosilec, Portugalec Goncalo OLIVEIRA.

Prav tako je v prvem krogu glavnega turnirju izgubil Mike URBANIJA. Moči je meril s Hrvatom Dinom MARCANOM in izgubil z 2-6 3-6..

Trije Slovenci nastopajo tudi v konkurenci dvojic. V prvem krogu so bili vsi trije uspešni.Janez SEMRAJC igra v paru s Tomislavom BRKIĆEM, v prvem krogu pa sta bila s 6-1 3-6 [10-1] boljša od Goncala OLIVEIREA(Por) in Yva PANAKA (Cze). Tomislav TERNAR in Mike URBANIJA sta s 6-0 6-2 premagala Švicarja Jensa HAUSERJA in Avstrijca Bjorna PROPSTA.

Na Futuresu v kanadskem Sherbrooku je nastopil Tom KOČEVAR DEŠMAN, a ni bil uspešen. V prvem krogu ga je s 6-3 6-4 premagal Američan Eric QUIGLEY. TUKAJ.

V aprilu skupen trening najboljših slovenskih teniških igralk

bm, 12.03.2014

V zadnjih letih je na mednarodni članski sceni stopil v ospredje slovenski moški tenis. Pri članicah z izjemo Polone HERCOG in Tadeje MAJERIČ med najboljšimi nimamo igralk, to pa se pozna tudi pri nastopih v Pokalu federacij, kjer je ob nenastopanju naših najboljših igralk ekipa zdrsnila v II. EA skupino.

Kljub temu pa imamo nekaj odličnih mladink, za katere upamo, da se bodo ob dobrem delu kmalu začele pojavljati na mladinskih turnirjih najvišjega ranga in v nadaljevanju seveda tudi na članskih turnirjih.

Vodstvo TZS se je odločilo, da našim najboljšim igralkam ponudi možnost skupnih priprav, ki predstavljajo prvi korak k izboljšanju stanja na tem področju. Mlajše igralke bodo tako lahko trenirale z najboljšimi, najboljše članice pa bo z druženjem lahko vzpostavile nov ekipni duh, ki bo v naslednjih letih še kako pomemben, če želimo, da se slovenski ekipni ženski tenis vrne na visoka mesta, ki jih je zasedal pred dobrimi desetimi leti.

Prvi skupni trening bo tako organiziran v začetku aprila, po koncu ameriške turneje in pred začetkom sezone na pesku ter serije evropskih turnirjev.

Selektorica ženske reprezentance Tina PISNIK je na skupne priprave povabila vse najboljše članice in najperspektivnejše mladinke. Povabilo so dobile Polona HERCOG, Tadeja MAJERIČ, Petra RAMPRE, Nastja KOLAR, Maša ZEC PEŠKIRIČ, Dalila JAKUPOVIĆ, Andreja KLEPAČ, Pija BRGLEZ, Hana MRAZ, Nina POTOČNIK, Manca PISLAK, Tamara ZIDANŠEK in Natalija ŠIPEK.

TUKAJ.

Blaž Kavčič na operacijo stopala

bm, 11.03.2014

Blaž KAVČIČ, ki je zaradi vkleščenega živca v stopalu moral predčasno zapustiti ATP turnir v Dubaju je danes sporočil, da bo moral zaradi ukleščenega živca na operacijo levega stopala.

Nenadna bolečina na stopalu, ki se je pojavila na turnirju serije ATP Tour 500 v Dubaju, kljub številnim terapijam in drugim ukrepom še vedno ni izginila.

Takojšnji pregledi v Dubaju (med drugim tudi magnetna resonanca) so pokazali, da je problem v ukleščenem živcu, kar so potrdili tudi kasnejši dodatni pregledi. Kljub številnim ukrepom v zadnjih tednih bolečina ostaja prisotna in Blažu onemogoča normalen trening. Blaž, ki je tako že 18 dni brez tenisa, je primoran sprejeti odločitev, da gre na operacijo saj druge možnosti več ni: »Žal sem ostal brez alternative. Nič kar smo naredili ni pomagalo. Dva tedna smo poskušali bolečino omejiti z različnimi osteopatskimi in fizioterapevtskimi terapijami ter injekcijami, pa nič ni pomagalo. Dolgo sem upal, da se lahko operaciji izognem, da bo bolečina izginila, saj je rehabilitacija po operaciji predolga, vendar sedaj žal nimam več izbire.« Blaž je z razlogom še dodatno razočaran, saj je bil v tej sezoni res v formi, premagal je tudi pet igralcev globoko med najboljših 100 na svetu, med drugim tri člane top 50 na ATP lestvici. Zato je bil pred res nenavadno poškodbo seveda upravičeno optimističen pred nadaljevanjem sezone:»Sem zelo razočaran. Nekaj časa se nikakor nisem mogel sprijazniti z usodo, da te lahko takšna nenavadna poškodba, kateri nobeden ne najde resničnega vzroka, vrže iz tira in ti zaznamuje sezono, v kateri imaš občutek, da je končno steklo. Zadnje čase sem res čutil, da sem v formi, vsakič sem komaj čakal naslednjo tekmo in imel občutek, da igram najboljši tenis v življenju.«

V tem trenutku se išče najboljša možnost za operacijo in čim prejšnji termin. »Najbolj od vsega mi je seveda žal odločilnega dvoboja za Davis Cup, ki bo že čez dobre tri tedne v Portorožu. Pred nekaj tedni smo dosegli pomembno zmago proti Portugalski in resnično se nam je pokazala zgodovinska priložnost za uvrstitev v Play off. Komaj sem čakal, da ponovno pustim srce na igrišču, saj je nastopanje za reprezentanco vedno nekaj najlepšega, tako da upanje še vedno ostaja, vsaj v teoriji, čeprav v tem trenutku lahko le upam, da bo rehabilitacija potekala čim hitreje,« upa Blaž.

»Najprej sem bil seveda zelo razočaran, ko sem videl, da bom moral biti odsoten dlje časa in kaj vse bom zamudil, vendar pa sem sedaj že sprijaznjen z usodo in bom seveda vsak trenutek vsakega dneva namenil temu, da bo rehabilitacija čim hitrejša in da bom iz tega izšel še močnejši! V življenju je potrebno biti vztrajen tudi takrat, ko ne gre najboljše,« pa je v svojem slogu optimistično zaključil.

Tudi mi želimo Blažu čim hitrejše okrevanje. TUKAJ.

Deklice do 14 let uspešno nastopajo v Košicah, Tamara Zidanšek uspešna v Trnavi, Hana Mraz izgubila v Jar

bm, 11.03.2014

Naši mladi igralci in igralke do 14 let nastopajo na turnirju Tennis Europe v Košicah. Turnir je 2. ranga. Pri dečkih je bil v prvem krogu uspešen Matic PODLIPNIK, ki je 6-0 6-1 premagal Slovaka Samuela ZAKA, a je v drugem s 4-6 3-6 izgubil s 4. nosilcem, Srbom Mihailom POPOVIĆEM. V prvem krogu je izgubil tudi Jan KUPČIČ, sicer 13. nosilec turnirja. S 6-0 6-2 ga je premagal Romun Serban BONCHIS.

Bolje gre deklicam. Anja GAL, 11. nosilka, je v drugem krogu s 6-4 1-6 6-4 premagala Ukrajinko Victorio DEMO. Nika RADIŠIČ, 16. nosilka, je s 7-6(1) 6-1 premagala Romunko Alexandro Diano BRAGA. Tudi Kristina NOVAK, 13. nosilka, je bila boljša od Romunke. S 6-2 6-4 je premagala Vanesso Olimpio RAUTA. Najodmevnejši izid je dosegla kvalifikantka Maruša PLANK, ki s 6-3 6-2 premagala Slovakinjo Alexandro PILLAROVO.

V drugem krogu sta z nastopi končali Tina CVETKOVIČ in Kaja JUVAN.

Naše igralke pa nastopajo tudi na turnirjih ITF do 18 let. Na turnirju 4. ranga v Trnavi je v kvalifikacijah nastopila Nika ZUPANČIČ in izgubila v prvem krogu. V glavnem turnirju nastopa Tamara ZIDANŠEK, ki je kot 2. nosilka turnirja začela z zmago. V prvem krogu je s 6-2 6-3 premagala Slovakinjo Timeo PAVLICKOVO, kateri je organizator namenil posebno povabilo.

Še drugi teden je v JAR nastopila Hana MRAZ, ki se je s 155. mestom povzpela na drugo mesto med Slovenkami na svetovni mladinski teniški lestvici. Z nastopi v konkurenci posameznic je tokrat končala v prvem krogu, kjer jo je s 7-6(4) 6-4 premagala 8. nosilka, Britanka Maia LUMSDEN, ki se je Hani oddolžila za poraz na turnirju prejšnji teden. TUKAJ.

V Ljubljani se je končalo dvoransko državno veteransko prvenstvo za dvojice

bm, 11.03.2014

V Ljubljani se je v športnem centru Millenium končalo dvoransko državno prvenstvo dvojic za veterane in veteranke.

Nastopilo je 30 parov iz vse Slovenije.

Pri ženskah so državne prvakinje:

40+ - Alenka KING in Lea SUNARIČ

45+ - bivsa reprezentantka v alpskem smucanju Anja ZAVADLAV s partnerko Tanjo VALJAVEC

50+ - Milena ZAKERŠNIK in Dalija ZUPAN



Pri moskih so po kategorijah državni pvaki:

35+ - bivsi Davis cup reprezentant Andrej KRAŠEVEC s partnerjem Mirom MIKUŠEM

45+ Matjaž KONČAN in Samo ZAKERŠNIK

55+ Matjaž FRECE in Milan ŽIŽEK

65+ Ivo DRENOVEC in Pavel ŽERJAV

Naslednji turnir pod okriljem Veteranske organizacije TZS bo 16.5.2014 ITF turnir v Rogaski Slatini.

Vse rezultate in še nekaj fotografij nastopajočih najdete TUKAJ.

Katarina Srebotnik v četrtfinalu WTA turnirja v Indian Wellsu, štirje Slovenci v glavnem turnirju Futuresa v Umagu

bm, 10.03.2014

Medtem, ko na največjih turnirjih nastopa samo Katarina SREBOTNIK, ki se je uvrstila v četrtfinale turnirja dvojic v Indian Wellsu, so v teku že mednarodni članski turnirji nižjega ranga. V Indian Wellsu sta torej Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE v drugem krogu s 7-6 (1), 6-2 premagali Marino ERAKOVIC (Nzl) in Petro MARTIĆ (Cro).

Najbolj oblegan s strani naših igralcev je na začetku peščene sezone Umag, kjer se odvija turnir serije Futures. V kvalifikacijah je nastopilo 8 Slovencev, v glavni turnir je napredoval samo Marko STOŠIĆ, ki je v kvalifikacijah zmagal trikrat, v prvem krogu glavnega turnirja pa bo igral s Tomislavom BRKIĆEM iz BiH.

V zadjem krogu kvalifikacij je izgubil Blaž BIZJAK. S 6-0 6-2 ga je premagal 5. nosilec, Portugalec Goncalo OLIVEIRA.

V glavnem turnirju bodo nastopili še Janez SEMRAJC, tokrat 5. nosilec, ki bo v prvem krogu igral z domačinom Joškom TOPIĆEM, Mike URBANIJA bo moči meril s Hrvatom Dinom MARCANOM, Tomislav TERNAR pa bo v prvem krogu igral s 4. nosilcem, Francozom Tak Khunn WANGOM.

Na futuresu v Kanadi (15.000 $) je prijavljen Tom KOČEVAR DEŠMAN, na ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ v italijanski Santa Magheriti di Puli je 1. nosilka Maša ZEC PEŠKIRIČ. TUKAJ.

Naši mladi igralci in igralke do 14 let v Košicah, Tamara Zidanšek v Trnavi, Hana Mraz še en teden v JAR

bm, 10.03.2014

Naši mladi igralci in igralke so se iz Pariza, kjer so nastopali prejšnji teden preselili v Košice, kjer se je nastopajočim v Franciji pridružilo še nekaj igralcev in igralk.

Turnir Tennis Europe do 14 let v Košicah je 2. ranga, med dečki je Jan KUPČIČ postavljen za 13. nosilca in je bil v prvem krogu prost.V prvem krogu je že nastopil Matic PODLIPNIK in s 6-0 6-1 premagal Slovaka Samuela ZAKA.

Pri deklicah so nosilke Anja GAL (11), Nika RADIŠIČ (16) in Kristina NOVAK (13).

Skozi kvalifikacije se je v glavni turnir prebila Maruša PLANK in zmagala tudi v prvem krogu, kjer je s 6-1 6-0 premagala Belorusinjo Volho CHARNENKO. V prvem krogu sta bili uspešni tudi Tina CVETKOVIČ z zmago 6-1 6-1 nad Slovakinjo Viktorijo MORVAYOVO in Kaja JUVAN, ki je s 6-3 6-4 premagala avstrijsko kvalifikantko Selino PICHLER.

Naše igralke pa nastopajo tudi na turnirjih ITF do 18 let. Na turnirju 4. ranga v Trnavi je v kvalifikacijah nastopila Nika ZUPANČIČ in izgubila v prvem krogu. V glavnem turnirju je prijavljena Tamara ZIDANŠEK.

Še drugi teden pa v JAR ostaja Hana MRAZ, ki se je s 155. mestom povzpela na drugo mesto med Slovenkami na svetovni mladinski teniški lestvici. Tudi tokrat bo nastopila na turnirju 2. ranga, v prvem krogu pa se bo pomerila z 8. nosilko, Britanko Maio LUMSDEN, katero je na prvem turniju prejšnji teden premagala v treh nizih. TUKAJ.

Manca Pislak, Miha Okorn, Rok Komac, Anja Trbežnik in Nik Jurjevčič zmagovalci turnirjev tega konca tedna

bm, 10.03.2014

OP Ljubljane za članice je osvojila Manca PISLAK (Tc-Lj). V finalu je z rezultatom 6-1 6-1 premagala Saro DJURDJEVIĆ (Sl-Lj).

Pri članih je zmagovalec MIha OKORN (MaxLj), ki je v finalu s 6-3 6-1 premagal prvo presenečenje turnirja Radovana VUKIČA (TkMed). Tesneje je bilo v polfinalnih obračunih, saj sta se oba končala v treh nizih. Miha OKORN je s 2-6 6-2 6-2 premagal Filipa Jakoba ZUPANČIČA (Zklub), Radovan VUKIČ je bil s 5-7 7-6(3) 6-1 boljši od Marka LAZIČA (Proten).

Pri dečkih do 14 let je A turnir osvojil Rok KOMAC (Igor), ki je bil v finalu s 6-3 7-5 boljši od Gašperja BEZJAKA (Br-Mb).

Na B turnirju dečkov je slavil Nik JURJEVČIČ (Ltc). V finalu je s 4-6 6-2 6-3 premagal Nejca VREČKA (Radov).

Končan je tudi turnir deklic do 14 let. Tu se je na zmagovalno stopničko povzpela Anja TRBEŽNIK (MaxLj), ki je v finalu s 7-5 6-3 premagala Živo FALKNER (Otočec). TUKAJ.

Priprave na velika teniška dogodka v aprilu in juliju so se začele

lš, 10.03.2014

Teniška zveza Slovenije (TZS) se pospešeno pripravlja na dva večja dogodka, ki bosta, vsak po svoje, zaznamovala slovenski teniški prostor. V začetku meseca aprila se bo v 2. krogu 1. evro-afriške skupine Davisovega pokala Slovenija pomerila z Izraelom, hitro pa bo prišel mesec julij, ko bo v ospredju teniški turnir serije Challenger Tilia Slovenia Open 2014.

Slovenska moška izbrana vrsta je v prvem krogu 1.evro-afriške skupine Davisovega pokala v Kranju premagala Portugalsko in se uvrstila v drugi krog. Naslednji nasprotniki slovenskih teniških igralcev bodo Izraelci, pri katerih je večina bremena na plečih Dudija SELE, igralca, ki je trenutno na 61. mestu lestvice ATP.

Slovenija se bo z Izraelom pomerila v Portorožu, od 4. do 6. aprila 2014, na zunanjih peščenih igriščih ŠRC Marina. V primeru zmage bi se v neposrednem dvoboju za uvrstitev v Svetovno skupino lahko pomerila s Srbijo, Španijo, Argentino, ZDA, Avstralijo, Belgijo, Nizozemsko ali Kanado.

Tudi letošnji, najmočnejši moški teniški turnir v Sloveniji, ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2014 bo potekal v Portorožu in sicer na hitri podlagi (hard court). Termin je rahlo spremenjen, letošnji teden portoroškega Challengerja bo trajal od 7. do 13. julija 2014, takoj po Wimbledonu. Sprememba je tudi pri nagradnem skladu, saj bo letošnji znašal 42.500€. Lani je turnir osvojil Grega ŽEMLJA.

Video napovednik dogodka in dodatne informacije najdete na www.slo-open.com.

Že lansko leto, ko je teniški turnir Tilia Slovenia Open prvič gostoval v Portorožu, se je za velikega podpornika športnemu projektu izkazala občina Piran, ki je čvrsto podprla idejo o teniškem tednu v slovenskem Monte Carlu. TZS in občina Piran sta stike in odnose še poglobila, kar je nadvse spodbudno pred poletno, sicer drugo izvedbo teniškega turnirja ATP Challenger Tilia Slovenia Open. Župan občine Piran Peter BOSSMAN je ob tem dejal: »Občina Piran se želi umestiti med najuspešnejša in najprivlačnejša turistična središča na svetu, zato bo z velikim zadovoljstvom in ponosom gostila turnir Davis Cup, enega izmed najuglednejših športnih tekmovanj v zgodovini in seveda turnir serije ATP Challenger. Prepričani smo, da bodo dvoboji na atraktivnem teniškem stadionu v Portorožu prava poslastica za vse ljubitelje tenisa in da se bodo obiskovalci ob čarih igre do obisti naužili tudi lepot naše sončne obale". Ker je tudi obračun za Davisov pokal med Slovenijo in Izraelom v občin Piran (Portorož oz. ŠRC Marina) lahko govorimo o združevanju partnerskih in strateških interesov, kar je nedvomno pravilno za dvigovanje kakovosti ponudbe na Obali in nasploh slovenskega tenisa.

Vabljeni tudi k spremljanju uradne spletne strani www.slo-daviscup.si. TUKAJ.

Na turnirjih do 14 let in pri članicah znani finalisti in finalistke, pri članih polfinalisti

bm, 09.03.2014

V Ljubljani se bodo z zaključnimi obračuni v ponedeljek končali turnirji do 14 let ter turnir za člane in članice.

Pri slednjih sta se v finale uvrstili Manca PISLAK (Tc-Lj), ki je v polfinalu s 6-1 2-6 6-2 premagala Laro VOVK (Straž) ter Sara DJURDJEVIĆ (Sl-Lj), ki je bila s 7-6(5) 4-6 6-4 boljša od Tjaše JERŠE (Tc-Lj).

Pri članih so polfinalisti Filip Jakob ZUPANČIČ, ki je v četrtfinalu izločil Anžeta ARHA z rezultatom 6-4 6-2, Miha OKORN je bil s 6-4 2-6 6-2 boljši od Matije KACA, Radovan VUKIČ, ki na lestvici TZS zaseda šele 91. mesto in je najprijetnejše presenečenje turnirja je s 6-1 6-3 premagal 3. nosilca Žigo DERŽIČA, zadnji polfinalist pa je Marko LAZIČ, ki je bil s 7-5 6-0 boljši od Jureta FRANKA.

Na A turnirju do 14 let za dečke sta finalista prvi in drugi nosilec Rok KOMAC (Igor) in Gašper BEZJAK (Br-Mb). Rok KOMAC je v polfinalu s 6-0 6-2 premagala Marka KOVAČEVIĆA, Gašper BEZJAK pa je bil s 6-2 6-2 boljši od Mihe VELIČKEGA.

Na B turnirju se bosta v finalu pomerila Nejc VREČKO (Radov) in Nik JURJEVČIČ (Ltc).

Pri deklicah sta finalistki Živa FALKNER (Otočec), ki je v polfinalu s 6-0 6-0 premagala Zalo ULE in Anja TRBEŽNIK (MaxLj), ki je bila s 6-3 6-2 boljša od 2. nosilke Tine TAVČAR. TUKAJ.

V Ljubljani znani vsi zmagovalci in zmagovalke turnirja 8-11 let

bm, 09.03.2014

Teniški klub Z sport je ta konec tedna gostil najmlajše v katergoriji 8-11 let. Prijavljenih je bilo preko 150 mladih igralk in igralcev. Posamezne turnirje so osvojili:

MINI tenis deklice Špela SEDEJ (Tabre)

MINI tenis dečki: Lukas MARJANOVIČ (Grosuplje)

MIDI tenis deklice Laura KOREN (Koper)

MIDI tenis dečki: Jaka GOLOB (Tr-Kr)

Tenis deklice do 10 let: Leontina STOJANOVIČ (Ol-Lj)

Tenis dečki do 10 let: Bor ARTNAK (AsLit)

Tenis deklice do 11 let: Pia REBEC (Tc-Lj)

Tenis dečki do 11 let: Bor ARTNAK

TUKAJ.

Močna slovenska zasedba na moškem Futuresu v Vrsarju

bm, 09.03.2014

Začenja se sezona tenisa na prostem in kot ponavadi naši teniški igralci izkoriščajo turnirje v hrvaški istri za nabiranje točk, mladi pa predvsem za prve korake v svet profesionalnega tenisa in za nabiranje izkušenj.

V glavnem turnirju so prijavljeni Janez SEMRAJC, Mike URBANIJA in Tomislav TERNAR, v kvalifikacijskem žrebu, nastopa preko 70 igralcev, je 8 Slovencev.

V prvem krogu sta izgubila Rok SITAR in Jan DERNIČ, uspešen je bil Peter PEVC. V drugem krogu je v slovenskem obračunu Aleš GERMIČ s 6-2 7-6(3) izločil Anžeta LOVIŠČKA, Blaž BIZJAK pa je s 7-5 6-2 premagal Italijana Tomasa CARLETTIJA. V drugem krogu je bil še en slovenski obračun.Tilen ŽITNIK je s 7-6(1) 6-2 premagal Matica ŠPECA . V drugem krogu je izgubil Gregor MILEUSNI, v tretji krog pa se je uvrstil Marko STOŠIĆ.

Po tretjem krogu v konkurenci in boju za uvrstitev na glavni turnir ostajata Blaž BIZJAK in Marko STOŠIČ.

Blaž BIZJAK je s 6-4 7-5 premagal Aleša GERMIČA, Marko STOŠIĆ je bil s 6-1 6-4 boljši od Hrvata Antuna VIDAKA. V tretjem krogu sta izgubila še Peter PEVC in Tilen ŽITNIK. TUKAJ.

Pestro teniško dogajanje ta konec tedna v Ljubljani

bm, 08.03.2014

Številna teniška prizorišča v Ljubljani bodo še danes in jutri v znamenju teniških dvobojev.

Teniški klub Z sport gosti najmlajše v katergoriji 8-11 let. Prijavljenih je preko 150 mladih igralk in igralcev. V soboto smo dobili prve zmagovalce.

V MINI tenisu je pri deklicah zmagala Špela SEDEJ (Tabre), pri dečkih je bil najboljši Lukas MARJANOVIČ (Grosuplje). V MIDI tenisu je pri deklicah slavila Laura KOREN (Koper), pri dečkih je bil najboljši Jaka GOLOB (Tr-Kr). Pri deklicah do 10 let je bila prva Leontina STOJANOVIČ (Ol-Lj). V ostalih kategorijah bodo nastopili v nedeljo.



Na igriščih TK Olimpija, Max tenis klub in TC Ljubljana nastopajo dečki in deklice na turnirjih do 14 let. Skupaj nastopa 126 igralcev in igralk.

Ob odsotnosti najboljših so se pri deklicah v četrtfinale uvrstile samo tri postavljene igralke med katerimi gre verjetno tudi iskati zmagovalko. To so Anja TRBEŽNIK, Živa FALKNER in Tina TAVČAR.

Bolje je zaseden A turnir pri dečkih do 14 let, kjer od prve desterice manjkajo trije. V drugem krogu smo spremljali vrsto zelo zanimivih in izenačenih obračunov, težav z uvrstitvijo v četrtfinale nista imela le Gašper BEZJAK in Tin KRSTULOVIĆ. Sta pa četrtfinalista dva nepostavljena igralca. Jošt PLESTENJAK je že v prvem krogu izločil Aleksa GRLJA, Alen PUHNER PUPAHER pa je bil v drugem krogu boljši od Filipa Jeffa PLANINŠKA.

Na B turnirju dečkov večjih presenečenj ni bilo.

TK Šport plus gosti člane in članice, nastopa 31 igralcev in 27 igralk.Članice so pri četrtfinalnih obračunih. Izpadli sta dve nosilki, zanesljivo pa je napredovala prva favoritinja turnirja Manca PISLAK.

Pri članih so odigrali prvi krog, v katerem je Bor SCHWEIGER MUŽAR izločil 8. nosilca Gregorja VOVKA.

Na svoj račun bodo ta konec tedna prišli tudi veterani, ki se v ljubljanskem športnem centru Millenium borijo za naslove državnih prvakov in prvakinj v konkurenci dvojic.

Vse izide najdete na naši spletni strani pod ustreznimi kategorijami.

TUKAJ.

Katarina Srebotnik zmagala v uvodnem nastopu v Indian Wellsu

bm, 06.03.2014

Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE sta z zmago začeli nastope na WTA turnirju v Indian Wellsu. Postavljeni sta za 4. nosilki, v prvem krogu pa sta premagali Jeleno JANKOVIĆ in Timeo BABOS z rezultatom 7-6(8) 6-3.

V drugem krogu bosta v ponedeljek igrali z Marino ERAKOVIĆ in Petro MARTIĆ. TUKAJ.

Ta konec tedna veteransko državno prvenstvo dvojic

bm, 06.03.2014

V športnem centru Millenium v Ljubljani se bo ta konec tedna odvijalo veteransko državno prvenstvo v konkurenci dvojic.

Žreb in razpored dvobojev najdete TUKAJ.

Hana Mraz na ITF turnirju v Južni Afriki kljub porazu v finalu do največjega uspeha v karieri

bm, 06.03.2014

Na dva ITF turnirja 2. ranga je v Južno Afriko odpotovala Hana MRAZ, z uvrstitvijo na 227. mesto trenutno naša tretja mladinka na svetovni jakostni teniški lestvici.

Prvi turnir se je igral v kraju Potchefstroom, Hana pa je odlično nastopila in se uvrstila v svoj prvi finale na turnirjih 2. ranga. V finalu je sicer morala priznati premoč branilki naslova iz leta 2013, 1. nosilki, 17. letni Američanki Johnnise RENAUD, trenutno 44. mladinki sveta. Ta se je morala za zmago močno potruditi, odločili sta namreč podaljšani igri. Američamnka je slavila z rezultatom 7-6(6) 7-6(0).

Za začetek je Hana s 6-0 7-5 premagala 17. letno Izraelko Valerio NIKOLAEV, 622. mladinko sveta. V drugem krogu je igrala s 15. letno Egipčanko, Hano MORTAGY, ki je v prvem krogu izločila 2. nosilko turnirja. Hana je bila tudi v drugem krogu uspešna in je slavila z rezultatom 6-3 6-4.

V četrtfinalu je s 5-7 6-1 6-4 premagala vrstnico iz Velike Britanije, Mario LUMSDEN, 8. nosilko in 189. mladinko sveta.

Uspešna je bila tudi v polfinalu. Tokrat je bila boljša od Britanke, 6. nosilke, 14. letne Katie SWAN, 180. igralke lstvice ITF s 6-4 6-4. Za Britanko je bil to poraz po osmih zaporednih zmagah.

Hana MRAZ je februarja dopolnila 16 let, hitro pa se bliža najboljšim igralkam sveta v kategoriji do 18 let. Njena pot v družbo odličnih svetovnih mladink se je začela z zmago na turnirju 5. ranga avgusta 2013 v Splitu. Avgusta je bila nato v Kranju polfinalistka in v Mariboru finalistka na turnirjih 4. ranga, zajeten kupček točk pa so ji prinesli ztudi uspešni nastopi v konkurenci dvojic, ker se je kar trikrat uvrstila v finale in osvojila en turnir 4. ranga.

Za finale bo prejela 75 ITF točk in bo na svetovni mladinski lestvici pridobila okrog 90 mest.

Čestitamo !Hana bo v JAR nastopila tudi prihodnji teden, ko bo tam še en turnir 2. ranga. TUKAJ.

Tadeja Majerič najboljša športnica Maribora v letu 2013, Marino Kegl najboljši športnik Maribora med invalidi

bm, 05.03.2014

V Mariboru so v festivalni dvorani Lent razglasili športnico in športnika za leto 2013.

Mariborski športni novinarji so z glasovi izbrali, da je športnica leta teniška igralka Tadeja MAJERIČ, ki je leto končala na 113. mestu WTA lestvice.

Teniški igralec Marino KEGL je bil proglašen za najboljšega športnega invalida Mestne občine Maribor za leto 2013, prav tako je prijel priznanje za posebne dosežke.

Čestitke obema ! TUKAJ.

Dalila Jakupović poražena v četrtfinalu na Kitajskem, v Indian Wellsu konec za Tadejo Majerič, v Kanadi izgubil Tom Kočevar Dešman

bm, 05.03.2014

Dalila JAKUPOVIĆ je dobro nastopila na ITF turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ v Quanzhou. Uvrstila v četrtfinale, kjer ap je morala premoč priznati 22. letni Tajki Noppawan LERTCHEEWAKARN, 227. igralki lestvice WTA. Ta je bila boljša s 6-3 6-4.

V Indian Wellsu se je s kvalifikacijami žensk začel letošnji WTA turnir z nagradnim skladom 5.240.000 $. V kvalifikacijah je nastopila Tadeja MAJERIČ, ki je v uvodnem srečanju premagala 31. letno Hrvatico Mirjano LUČIĆ-BARONI z rezultatom 1-6 6-1 7-6(6). V drugem krogu pa je v treh nizih izgubila z 21. letno Portugalko Michelle LARCHER DE BRITO. Po dvreh urah in pol je bila Portugalka boljša z rezultatom 7-5 5-7 6-3.

V konkurenci dvojic bo nastopila samo Katarina SREBOTNIK. S Kveto PESCHKE sta 4. nosilki, v prvem krogu pa bosta igrali z Jeleno JANKOVIĆ in Timeo BABOS.

V moški konkurenci nimamo predstavnikov.

Na turnirju serije Futures v Kanadi (15.000 $) je nastopil Tom KOČEVAR DEŠMAN. V prvem krogu je igral z 2. nosilcem turnirja, Belgijcem Germainom GIGOUNONOM in izgubil s 3-6 6-2 4-6. TUKAJ.

Konec nastopov slovenskih mladincev v glavnem turnirju posameznikov v Parizu

bm, 04.03.2014

V Parizu poteka močen mednarodni mladinski turnir Tennis Europe, 1. ranga, na katerem nastopajo štirje naši predstavniki, ki so bili na glavni turnir uvrščeni v kvoti organizatorja.

V prvem krogu je bila uspešna samo Anja GAL. S 6-4 6-4 je premagala kvalifikantko iz Turčije Zeynep Naz OZTURK. V drugem krogu je igrala s 4. nosilko, Poljakinjo Ani HERTEL, 12. Evropejko do 14 let in izgubila s 7-6(5) 2-6 1-6. V prvem krogu so izgubili Kristina NOVAK, katero je s 6-4 6-3 premagala francoska kvalifikantka Marley MANGA, Matic PODLIPNIK od katerega je bil s 6-2 7-5 boljši domači srečani poraženec Raphael BONNET FLORES in Jan KUPČIČ od katerega je bil s 6-3 6-0 boljši Nemec Jakob HUETTEN.

V konkurenci dvojic se je v drugi krog uvrstila Anja GAL, ki igra s Poljakinjo Emmo ZAKORDONIEC, ostali trije so izgubili. V drugem krogu je z nastopi končala tudi Anja GAL, saj sta s soigralko iz Poljske izgubili z irsko-francosko dvojico Gergia DRUMMY in Sophie MUNTEAN z rezultatom 6-2 0-6 [6-10]. TUKAJ.

Tadeja Majerič in Dalila Jakupović zmagali v prvem nastopu

bm, 04.03.2014

V Indian Wellsu se je s kvalifikacijami žensk začel letošnji WTA turnir z nagradnim skladom 5.240.000 $. V kvalifikacijah nastopa Tadeja MAJERIČ, ki je bila v uvodnem srečanju uspešna. Premagala je 31. letno Hrvatico Mirjano LUČIĆ-BARONI z rezultatom 1-6 6-1 7-6(6). Srečanje, v katerem je Mirjana LUČIĆ osvojila celo več točk kot MAJERIČEVA (101-99), je trajalo dve uri in 12 minut. Tadeja bo v drugem krogu, v torek, igrala z 21. letno Portugalko Michelle LARCHER DE BRITO, 123. igralko lestvice WTA.

Opravljen je bil tudi že žreb kvalifikacij za moške, kjer pa letos naših predstavnikov ni.

Na ITF turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ v kitajskem Quanzhou je bila v prvem krogu glavnega turnirja uspešna Dalila JAKUPOVIĆ. S 6-2 3-6 6-3 je premagala 24. letno Tajko Varatchaya WONGTEANCHAI, 437. igralko lestvice WTA. V drugem krogu bo v sredo igrala z Japonko Michiko OZEKI. TUKAJ.

Naši mladi igralci in igralke v Parizu in Južni Afriki, opravljen žreb kvalifikacij za ženske v Indian Wellsu

bm, 03.03.2014

Najboljši teniški igralci in igralke so se preselili v ZDA. Tam bodo preživeli naslednje štiri tedne, v katerih se bosta odvijala dva velika teniška turnirja v Indian Wellsu in Miamiju.

V Indian Wellsu, ki je na sporedu prvi bodo s kvalifikacijskimi obračuni začele ženske. Tadeja MAJERIČ bo v prvem krogu kvalifikacij igrala z 8. nosilko, 31. letno Hrvatico Mirjano LUČIĆ-BARONI, trenutno 85. igralko lestvice WTA.

V glavnem turnirju nimamo neposredno uvrščene igralke, bosta pa v konkurenci dvojic ponovno na delu Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ.

Moški bodo s kvalifikacijami začeli v torek.

Ta teden bodo v Parizu na močnem mladinskem turnirju Tennis Europe do 14 let, turnir je 1. ranga, nastopili Matic PODLIPNIK, Jan KUPČIČ, Anja GAL in Kristina NOVAK.

V Pariz so odpotovali s Tomažem BERENDIJAŠEM.

Danes bodo nastopili Matic, Kristina in Anja, jutri nastop čaka Jana.

Turnir, na katerem se vsako leto zberejo perspektivni mladi igralci je tudi letos močno zaseden, saj bo nastopilo kar šest izmed najboljših desetih igralcev v Evropi ter devet izmed najboljših dvajsetih igralk v Evropi.

Na ITF turnirja 2. ranga pa je v Južno Afriko odpotovala Hana MRAZ, z uvrstitvijo na 227. mesto trenutno naša tretja mladinka na svetovni jakostni teniški lestvici. Prvi turnir se je v mestu Potchefstroom že začel, Hana pa je bila uspešna. S 6-0 7-5 je premagala 17. letno Izraelko Valerio NIKOLAEV, 622. mladinko sveta. V drugem krogu bo igrala s 15. letno Egipčanko, Hano MORTAGY, ki je v prvem krogu izločila 2. nosilko turnirja. TUKAJ.

Blaž Rola na lestvici ATP najvišje doslej

bm, 03.03.2014

Blaž ROLA se je na lestvici ATP, po zmagi na ATP Challengerju, zavihtel najvišje v karieri, na 128. mesto. S tem na lestvici ATP zaseda tretje mesto med slovenskimi igralci, med katerimi ostaja vodilni Aljaž BEDENE na 116. mestu. Tudi ostali igralci na lestvici niso doživeli bistvenih premikov, prav tako ne igralke na lestvici WTA.

Na lestvici ATP se ostali naši igralci niso bistveno premaknili. Blaž KAVČIČ (120), Grega ŽEMLJA (137), Janez SEMRAJC (308), Nik RAZBORŠEK (531), Mike URBANIJA (591), Tom KOČEVAR DEŠMAN (783) in Tomislav TERNAR (816) so med najboljšimi 1000 igralci na svetu.

Na lestvici WTA ostaja vodilna Slovenka Polona HERCOG (61), sledijo pa ji Tadeja MAJERIČ (129), Petra RAMPRE (206), Nastja KOLAR (234), Maša ZEC PEŠKIRIČ (262), Dalila JAKUPOVIĆ (278), Polona REBERŠAK (584), Anja PRISLAN (745) in Tjaša ŠRIMPF (760).

Na mladinski lestvici ITF je vodilna slovenska igralka Manca PISLAK na 112. mestu, pri fantih je najvišje Maks TEKAVEC na 751. mestu.

Na lestvici fantov TE do 14 je najvišje uvrščen Jan KUPČIČ na 92. mestu, med deklicami do 14 let je Anja GAL na 111. mestu.

Na lestvici TE do 16 let je Amadej GORUČAN na 172. mestu, pri dekletih pa je najvišje Hana MRAZ na 114. mestu. TUKAJ.

Zmagovalca OP 16 v Mariboru Nejc Sitar in Nika Kozar

bm, 03.03.2014

Zmagovalec OP 16 za fante v Mariboru je 2. nosilec Nejc SITAR (ŽtkMb). V finalu je s 6-4 6-4 premagal 1. postavljenega Tina KOVAČIČA (Br-Mb).

Tino KOVAČIČ je v polfinalu s 6-4 7-5 premagal Nicka CMAGERJA, Nejc SITAR je bil s 6-2 6-1 boljši od Jana VEHOVCA.

Na poti do zaključnih obračunov so se v zgornji polovici žreba v četrtfinale uvrstili Tino KOVAČIČ, Nick CMAGER, Luka MIKLAVČIČ in Matej MUHIČ. Slednji je v prvem krogu presenetil 6. nosilca Anžeta ARHA in ga premagal s 5-7 6-2 6-1.

V prvem krogu se je poslovil še en nosilec in to četrti. Žana ŽMAVCA je s 6-4 2-6 6-4 premagal domačin Tilen L. ŠIMENKO. V spodnji polovici žreba so bili četrtfinalisti še Jan VEHOVEC, Tom AŠIČ KOVAČ in Nejc SITAR.

Pri dekletih je zmagovalka turnirja Nika KOZAR (Tr-Kr). V finalu je bila s 6-4 2-6 6-2 boljša od 2. nosilke Kaje JUVAN (Šplus)

V polfinalu je Nika KOZAR s 7-6(6) 7-5 premagala Tino Kristno GODEC (AsLit). Za mesto druge finalistke sta se merili Lian BENEDEJČIČ (Koper) in Kaja JUVAN (Šplus).

Boljša je bila Kaja JUVAN, ki je zmagala z rezultatom 7-6(3) 2-6 6-3.

Na poti do polfinalnih obračunov so se v četrtfinalu, poleg nepostavljene Lian BENEDEJČIČ, ki je v drugem krogu s 6-2 6-0 premagala Ajdo BUKOVEC, merile še Nika KOZAR, Iva GABOR, Tina Kristina GODEC, Nina KOLAR, Tina CVETKOVIČ, Urška VELEC in Kaja JUVAN. TUKAJ.

Blaž Rola zmagovalec ATP Challengerja v Guangzhou

bm, 03.03.2014

Blaž ROLA je zmagovalec ATP Challengerju v Guangzhou (50.000 $).

Blaž, ki iz iz tekme v tekmo igral bolje in bolj zanesljivo, je v v finalu s 6-7(4) 6-3 6-4 premagal 25. letnega Yuichija SUGITO, 161. igralca lestvice ATP, sicer pa 4. nosilca turnirja. Japonec je pred tem v polfinalu izločil 1. postavljenega rojaka Goa SOEDO.

To je za Blaža prva zmaga na turnirjih serije ATP Challenger poleg devetih zmag na turnirjih Futures.

Finalno srečanje je Blaž odlično začel in do izida 6-6 v prvem nizu izgubil vsega eno točko na svoj začetni udarec. V najpomembnejšem trenutku, torej v podaljšani igri, pa se mu je to zgodilo dvakrat in prvi niz je izgubil s 6-7 (4). No nadaljeval je v slogu prejšnjih dni in naslednja niza zanesljivo dobil s 6-3 6-4.

Blaž je v polfinalu s 6-3 6-2, v dobri uri, premagal avstralskega kvalifikanta Michaela VENUSA.

Kot v celotnem poteku turnirja je tudi v polfinalu odlično serviral, izgubil je skupaj osem točk na svoj začetni udarec (82 %), pri čemer je nasprotnik prišel do ene break priložnosti, ki je izkoristil, Blaž je od sedmih izkoristil tri.

Blaž se bo po današnji osvojitvi turnirja na svetovni lestvici pomaknil še bližje najboljši stoterici, prvič v karieri pa se bo spustil pod 130. mesto in prehitel Grega ŽEMLJO. TUKAJ.

Izobraževalno - športni dan v TK Krško

Andrej Hovelja, 02.03.2014

V soboto, 1.3.2014, smo obiskali SVET ENERGIJE in igrali TENIS.

Dan smo pričeli na GEN-u, kjer nas je v SVET ENERGIJE popeljal g. Garsia Kosinac. Na ogledu, ki je trajal skoraj dve uri, nas je na zelo zanimiv način seznanil o pomenu energije in njeni vsakdanji uporabi v življenju, o tehnologijah proizvodnje električne energije ter njenih gospodarskih, družbenih in okoljskih vidikih. Otroci so bili pravi raziskovalci v t.i. eksperimentalnici, kjer so spoznavali pojave povezane z električno energijo, elektrotehniko in magnetizmom.

Po vseh zanimivih poskusih in s polno glavo novih spoznanj smo se odpravili na igrišča TK Krško, kjer smo ob 11. uri pričeli s teniškim turnirjem, ki je potekal v treh kategorijah. Po šestih urah borbenih predstav in lepih potez na igrišču so vsi udeleženci prejeli nagrade za udeležbo, najboljši med njimi pa tudi pokale. In kdo so bili najboljši:

- Špela Klavžar (TK Kozje) v kategoriji deklic 12+

-Domen Kos (TK Stražišče) v kategoriji dečkov 12+

- in ponovno Domen Kos (TK Stražišče) v kategoriji dečkov 15+

Skupno se je ogleda SVET-a ENERGIJE in teniškega turnirja udležilo 13 otrok (TK Kozje, TK Rogaška, TK Stražišče, TK Brežice, TK Krško), ki tenis sicer trenirajo rekreativno. Dogodek smo organizirali prvič in ga bomo po odzivih nastopajočih sodeč tudi še ponovili. Namreč, znanje in šport se odlično dopolnjujeta.

Pripravil: Andrej Hovelja, TK Krško

Foto: Andrej Hovelja TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.