Naši mladi igralci in igralke do 14 let v Košicah, Tamara Zidanšek v Trnavi, Hana Mraz še en teden v JAR

Naši mladi igralci in igralke so se iz Pariza, kjer so nastopali prejšnji teden preselili v Košice, kjer se je nastopajočim v Franciji pridružilo še nekaj igralcev in igralk.

Turnir Tennis Europe do 14 let v Košicah je 2. ranga, med dečki je Jan KUPČIČ postavljen za 13. nosilca in je bil v prvem krogu prost.V prvem krogu je že nastopil Matic PODLIPNIK in s 6-0 6-1 premagal Slovaka Samuela ZAKA.

Pri deklicah so nosilke Anja GAL (11), Nika RADIŠIČ (16) in Kristina NOVAK (13).

Skozi kvalifikacije se je v glavni turnir prebila Maruša PLANK in zmagala tudi v prvem krogu, kjer je s 6-1 6-0 premagala Belorusinjo Volho CHARNENKO. V prvem krogu sta bili uspešni tudi Tina CVETKOVIČ z zmago 6-1 6-1 nad Slovakinjo Viktorijo MORVAYOVO in Kaja JUVAN, ki je s 6-3 6-4 premagala avstrijsko kvalifikantko Selino PICHLER.

Naše igralke pa nastopajo tudi na turnirjih ITF do 18 let. Na turnirju 4. ranga v Trnavi je v kvalifikacijah nastopila Nika ZUPANČIČ in izgubila v prvem krogu. V glavnem turnirju je prijavljena Tamara ZIDANŠEK.

Še drugi teden pa v JAR ostaja Hana MRAZ, ki se je s 155. mestom povzpela na drugo mesto med Slovenkami na svetovni mladinski teniški lestvici. Tudi tokrat bo nastopila na turnirju 2. ranga, v prvem krogu pa se bo pomerila z 8. nosilko, Britanko Maio LUMSDEN, katero je na prvem turniju prejšnji teden premagala v treh nizih.