Aljaž Bedene in Tadeja Majerič v kvalifikacijah Miamija, Blaž Rola na Futuresu v Panami

Naslednjih štirinajst dni bodo najboljši teniški igralci in igralke preživeli na Floridi. Na turnirju serije Masters Sony Open Tennis v Miamiju, turnirja imata nagradni sklad 4,7 oz. 5,4 mio $ bosta v konkurenci posameznikov in posameznic nastopila Aljaž BEDENE in Tadeja MAJERIČ. Oba morata v kvalifikacije, kjer se obračuni začenjajo danes.

Aljaž BEDENE, ki je turnir v Indian Wellsu izpustil, je 23. nosilec kvalifikacij in bo v prvem krogu igral z 28. letnim domačinom Waynom ODESNIKOM, 146. igralcem lestvice ATP. To bo njuno prvo medsebojno srečanje.

V ženski konkurenci bo Tadeja MAJERIČ, ki je v kvalifikacijah Indian Wellsa izgubila v drugem krogu, igrala s 4. nosilko kvalifikacij, 26. letno Izraelko Shahar PEER, 88. igralko lestvice WTA. Izraelka je letos nazadnje zmagala v kvalifikacijah turnirja v Sydneyu, nato pa na naslednjih štirih turnirjih, vključno s kvalifikacijami Indian Wellsa, izgubila v prvem krogu.

V konkurenci ženskih dvojic bo lanskoletni naslov branila Katarina SREBOTNIK. Lani sta naslov osvojili z Nadio PETROVO, letos je njena soigralka Kveta PESCHKE.

Blaž ROLA ta teden nastopa na Futuresu v Panami, kjer bo v prvem krogu 40.000 $ vrednega turnirja igral s kvalifikantom.