Nedeljski izidi slovenskih predstavnikov na mednarodnih mladinskih turnirjih

Na mednarodnih mladinskih turnirjih TE do 12 let v Umagu in do 16 let na Rijeki so končani kvalifikacijski dvoboji.

V Umagu sta se v glavni turnir uvrstila Žiga LEPIN, ki je s 6-3 7-5 premagala Luko VENGUSTA in Martin GRILJ, ki je bil s 7-6(3) 6-1 boljši od Nemca Matsa KRAUSEJA, izgubila sta Jan DIMITRIJEVIČ in Nik JURJEVČIČ.

Pri deklicah je bila uspešna Alja BELINGER, ki je s 6-3 6-3 premagala Italijanko Saro GIINAMI, izgubila sta Kristina KOFOL in Gaja Katerina TURK, ki pa se je v glavni turnir uvrstila kot srečna poraženka.

Na turnirju do 16 let sta se pri fantih v zadnji krog kvalifikacij prebila Mark MESARIČ in Tino KOVAČIČ, a sta odločilno tekmo oba izgubila. Za Tina KOVAČIČA je bil s 6-1 6-3 usoden Italijan Daniele IAMUNNO, za Marka MESARIČA pa drug Italijan Stefano BATTAGLINO, ki je zmagal s 6-3 6-0. Kljub porazu je v glavni turnir kot srečni poraženec napredoval Tino KOVAČIČ.

Pri dekletih so se v glavni turnir uvrstile Evgenija BURGER, ki je v slovenskem obračunu s 6-1 6-4 premagal Tinkaro KOVAČ, Tina Kristina GODEC je bila s
6-3 4-6 6-3 boljša od Hrvatice Domenike TURKOVIĆ, Anja TRBEŽNIK pa je s 6-4 7-5 izločila prvo nosilko kvalifikacij, Italijanko Giulio Di LORENZO. Tudi pri dekletih je bilo proto eno mesto za srečno poraženko in zasedla ga je Tinkara KOVAČ.

Na ITF turnirju 4. ranga na Malti sta v zadjem krogu kvalifikacij izgubila Bor SCHWEIGER MUŽAR in Jakob Aljaž KAPLJA. Prvega je s 7-5 0-6 6-0 premagal Italijan Andrea TRAPANI, od Jakoba Aljaža pa je bil z 1-6 7-5 6-2 boljši Srb Boris BUTULIJA. A očitnbo je bil današnji dan našim igralcem in igralkam naklonjen, saj se je tudi Jakob Aljaž KAPLJA uvrstil v glavni turnir kot srečni poraženec.