Številna slovenska udeležba na mladinskem ITF turnirju v Umagu

Umag je v teh dneh domovanje številnih slovenskih igralcev in igralk tenisa. Odlične pogoje so tako med drugimi v teh dneh za priprave izkoristili igralci in igralke ŽTK Maribor in TK Ptuj, prihodnji teden pa Umag gosti člane na Futuresu z nagradnim skladom 10.000 $, v teniškem centru Katoro pa bodo na najmočnejšem mladinskem turnirju v tem delu Evrope nastopili mladinci in mladinke.

Na tridesetem Perinem memorilu, turnir je 1. ranga, so v glavnem turnirju prijavljene vse štiri najboljše slovenske mladinke Manca PISLAK, Nina POTOČNIK, Hana MRAZ in Tamara ZIDANŠEK, v kvalifikacijah pa nastopajo Ana OPARENOVIČ, Natalija ŠIPEK, Mojca MEJAK, Sara DJURDJEVIĆ, Zala DOVNIK, Nika ZUPANČIČ in Lara KRALJ.

V prvem krogu sta Lara KRALJ in Mojca MEJAK izgubili, Sara DJURDJEVIĆ in Nika ZUPANČIČ pa sta zmagali.

Fantje pri uvrstitvah na svetovni mladinski lestvici precej zaostajajo za dekleti, zato so morali vsi v kvalifikacije.

Skozi kvalifikacije si bodo nastop na glavnem turnirju poskušali zagotoviti Maks TEKAVEC, Miha OKORN, Domen GOSTINČAR, Nejc SITAR in David Lucas AMBROŽIČ.

V prvem krogu so zmagali Maks TEKAVEC, Miha OKORN in Njec SITAR, medtem ko sta Domen GOSTINČAR in David Lucas AMBROŽIČ izgubila.