Nastja Kolar, Dalila Jakupović in Petra Rampre poraženi v kvalifikacijah, fantje polovično uspešni v uvodu kvalifikacij Umaga

S kvalifikacijskimi obračuni so se začeli turnirji prihodnjega tedna. Najboljši bodo tudi drugi teden v Miamiju, ostali pa nove priložnosti iščejo na turnirjih serije ITF in Futures.

Po dveh mesecih se je na igrišča vrnila Nastja KOLAR. Nastopila je v kvalifikacijah ITF turnirja v francoskem Croissy-Beaubourgu (50.000 $), a ni bila uspešna. Začela je sicer odlično in prvi niz proti 26. letni Japonki Shuko AOYAMA dobila gladko s 6-1, v nadaljevanju pa je izgubila podaljšano igro drugega niza, nato pa še tretji niz in srečanje. Končni izid je bil 1-6 7-6(1) 6-3 v korist Japonke.

Na istem turnirju je v kvalifikacijah igrala tudi Dalila JAKUPOVIĆ.Tudi ona je izgubila in sicer z 19. letno Rusinjo Margarito GASPARYAN, 264. igralko sveta. Ta je bila boljša s 6-4 6-2.

Na drugem turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ je v ZDA v kvalifikacijah nastopila še Petra RAMPRE. Njena nasprotnica je bila Kazahstanka Yulia PUTINTSEVA, ki je slavila z rezultatom 7-6(3) 6-1.

Fantje so se na turnirju Istarske riviere preselili na tretji Futures, ki se igra v Umagu. Na turnirju ne nastopa Janez SEMRAJC, tako da so morali prav vsi naši, vključno z Mikeom URBANIJO v kvalifikacije.V kvalifikacijah nastopa 20 Slovencev, po prvem krogu jih je v konkurenci ostalo še 9.

V prvem krogu je bil prost Mike URBANIJA, zmage pa so zabeležili Blaž BIZJAK, Anže KAPUN, ki je v slovenskem obračunu v treh nizih odpravil Mateja LELJAKA S 3-6 7-5 7-6(8), Marko LAZIČ, Aljaž RADINSKI, ki je bil v drugem slovenskem obračunu s 6-0 6-1 boljši od Roka SITARJA, Tomislav TERNAR, Marko STOŠIĆ , Matic ŠPEC in Sašo BENDE.

V drugem krogu je bil v dosedanjih obračunih uspešen Marko STOŠIĆ, izpadla pa sta Tomislav TERNAR in Anže KAPUN.