Dalila Jakupović poražena v četrtfinalu na Kitajskem, v Indian Wellsu konec za Tadejo Majerič, v Kanadi izgubil Tom Kočevar Dešman

Dalila JAKUPOVIĆ je dobro nastopila na ITF turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ v Quanzhou. Uvrstila v četrtfinale, kjer ap je morala premoč priznati 22. letni Tajki Noppawan LERTCHEEWAKARN, 227. igralki lestvice WTA. Ta je bila boljša s 6-3 6-4.

V Indian Wellsu se je s kvalifikacijami žensk začel letošnji WTA turnir z nagradnim skladom 5.240.000 $. V kvalifikacijah je nastopila Tadeja MAJERIČ, ki je v uvodnem srečanju premagala 31. letno Hrvatico Mirjano LUČIĆ-BARONI z rezultatom 1-6 6-1 7-6(6). V drugem krogu pa je v treh nizih izgubila z 21. letno Portugalko Michelle LARCHER DE BRITO. Po dvreh urah in pol je bila Portugalka boljša z rezultatom 7-5 5-7 6-3.

V konkurenci dvojic bo nastopila samo Katarina SREBOTNIK. S Kveto PESCHKE sta 4. nosilki, v prvem krogu pa bosta igrali z Jeleno JANKOVIĆ in Timeo BABOS.

V moški konkurenci nimamo predstavnikov.

Na turnirju serije Futures v Kanadi (15.000 $) je nastopil Tom KOČEVAR DEŠMAN. V prvem krogu je igral z 2. nosilcem turnirja, Belgijcem Germainom GIGOUNONOM in izgubil s 3-6 6-2 4-6.