V Poreču se je začel 2. Futures Istarske riviere, Tom Kočevar Dešman poražen v kvalifikacijah ATP Challengerja v Kanadi

V Poreču se je s kvalifikacijami začel 2. turnir t.i. Istarske riviere. Tudi ta ima nagradni sklad 10.000 $, v kvalifikacijah pa nastopa 10 Slovencev.

Neposredno sta ta teden v glavni turnir uvrščena samo Janez SEMRAJC in Mike URBANIJA.

Naši igralci so v kvalifikacijah dobro začeli in dosegli šest zmag. V drugi krog so se uvrstili Blaž BIZJAK, Maks TEKAVEC, Aljaž RADINSKI, Aleš GERMIČ, Matej LELJAK in Marko LAZIČ. Izgubila sta Jan DERNIČ in Gregor MILEUSNIČ. V drugi krog sta se kot nosilca že uvrstila Tilen ŽITNIK in Tomislav TERNAR.

V kvalifikacijah 40.000 $ vrednega ATP Challengerja v Kanadi je nastopil Tom KOČEVAR DEŠMAN. V prvem krogu je igral z 28. letnim Južnoafričanom Fritzem WOLMARANSOM in izgubil z rezultatom 3-6 5-7.

Na ATP Challengerju v Panami (40.000 $) pa je prijavljen Blaž ROLA. Nastopil bo v glavnem turnirju, v katerem je 8. nosilec, v prvem krogu pa se bo pomeril s kvalifikantom.