Tamara Zidanšek poražena v polfinalu ITF turnirja 1. ranga v Umagu, Nina Potočnik izgubila finale dvojic

Vrhunski rezultat je z uvrstitvijo v polfinale ITF turnirja 1. ranga v Umagu dosegla Tamara ZIDANŠEK, za finale pa ji je zmanjkalo tudi malo sreče. Z današnjim srečanjem je letos odigrala 18 tekem in zabeležila kar 14 zmag, osvojila je tudi turnir 4. ranga v nemškem Cadolzburgu in bila finalistka na turnirju 4. ranga na Otočcu.

Včeraj je v četrtfinalu Perinega memoriala z rezultatom 6-4 6-3 premagala 4. nosilko, Čehinjo Simono HEINOVO, 38. mladinko sveta in se uvrstila v polfinale.

V polfinalu se je merila z odlično 15. letno Srbkinjo Katarino JOKIĆ (ITF 110), ki je s 6-1 6-1 odpravila 1. nosilko, Romunko Ioano DUCU. Tamari je za uspeh zmanjkalo le malo, srbska igralka je bila namreč boljša z rezultatom 7-5 7-6(4).

Uvrstitev v polfinale pa ni uspela Nini POTOČNIK. Četrtfinalno srečanje s 3. nosilko turnirja, Ukrajinko Helen PLOSKINA, 40 mladinko sveta je izgubila z 1-6 0-6.

Dobro sta v konkurenci dvojic igrali Manca PISLAK in Nina POTOČNIK.

Manca PISLAK, ki je igrala s srbsko soigralko Katarino JOKIĆ je s 6-3 1-6 [7-10] izgubila polfinalno srečanje s prvima nosilkama, Slovakinjama Viktorio KUZMOVA in Kristino SCHMIEDLOVO

Prav Slovakinji pa sta bili v finalu boljši naše Nine POTOČNIK in njene soigralke Chiare GRIMM iz Švice. Slovakinji sta v finalu slavili 1-6 6-2 [14-12]