prijava_e
Novice : Arhiv novic 2014 : December 2014

Arhiv novic - december 2014

Mladim slovenskim teniškim igralcem se evropski vrh oddaljuje - članek v dnevniku Večer

, 31.12.2014

V dnevniku Večer je Zmago Gomzi objavil prispevek o mladih slovenskih teniških igralcih, ki v zadnjih letih ne najdejo stika z evropskim teniškim vrhom, v preteklosti pa so ga nemalokrat celo krojili.

Celoten članek preberite TUKAJ.

Jan Dimitrijevič, Maja Zucchiati, Mark Konjar in Brina Šulin zmagovalci FIN A in B turnirjev do 12 let

bm, 30.12.2014

Najmlajši igralci in igralke, ki se borijo za točke teniške lestvice TZS so zaključili nastope v letošnjem koledarskem letu.

Na igriščih TK Šport plus v Ljubljani, kjer jih že konec tedna ponovno pričakujejo na kvalifikacijah za državno prvenstvo do 12 let, so se med zmagovalce vpisali Jan DIMITRIJEVIČ (Celje), Maja ZUCCHIATI (N.Gorica) Mark KONJAR (Maja) in Brina ŠULIN (Radomlje).

V današnjih polfinalnih obračunih na A turnirju dečkov je Jan DIMITRIJEVIČ s 6-3 0-6 6-3 premagal Jona Lana ŠUNTARJA (Tr-Kr), v drugem polfinalu je bil Lun OBRUL s 6-0 6-4 boljši od Iana-Marcela BOŽIČA (Taubi). V klubskem finalnem obračunu trenutno vodilnih igralcev na lestvici TZS do 12 let je Jan DIMITRIJEVIČ s 6-1 6-2 premagal Luna OBRULA.

B turnir dečkov je osvojil Mark KONJAR (Maja), ki je bil v finalu z 1-6 6-2 6-4 boljši od Gala KOCBEKA (ŽtkMb).

Zanimive obračune smo spremljali tudi pri deklicah. V polfinalu je Nika STRAŠEK (Ptuj) s 6-4 5-7 6-2 premagala Snježano STJEPANOVIĆ (Celje), v drugem polfinalu je bila Maja ZUCCHIATI (N.Gor) z 2-6 6-2 6-2 boljša od Ptujčanke Taje LONČARIČ.

Tudi v finalu je bila tokrat 2. nosilka iz Nove Gorice boljša od vodilne igralke v tej starostni kategoriji. Maja ZUCCHIATI je Niko STRAŠEK premagala s 6-3 7-5.

B turnir je osvojila Brina ŠULIN (Radom), ki je v finalu s 6-7 (4) 6-4 6-4 premagala Natalijo URH (Tr-Kr).

Pred mladimi igralci in igralkami praznikov praktično ne bo, saj se bodo že prihodnji teden v Ljubljani merili na DP do 12 let, prav tako bo prihodnji teden potekalo DP do 16 let, ki pa se bo odvijalo na Otočcu. TUKAJ.

Srečno 2015 !

bm, 30.12.2014

Teniška zveza Slovenije vam v letu 2015 želi obilo sreče in zadovoljstva, predvsem pa teniških užitkov ter uspehov ! TUKAJ.

Intervju s Tadejo Majerič

bm, 29.12.2014

V dnevniku Večer je bil objavljen intervju s 24. letno Mariborčanko Tadejo MAJERIČ, trenutno z 218. mestom drugo Slovenko na svetovni teniški lestvici WTA.

Tadeja je še ena iz vrste naših igralcev in igralk, ki se bojujejo z zdravstvenimi težavami in tudi njej jo je zagodla mononukleoza. Leto 2014 je tako šlo po zlu, a zdaj je spet vse v najlepšem redu in Tadeja v leto 2015 stopa optimistično, ni pa se še tudi dokončno odpovedala nastopanju za reprezentanco, kjer so ji po besedah predsednika TZS vrata še vedno odprta.

Celoten intervju preberite TUKAJ.

Sven Lah in Manca Pislak zmagovalca OP 18

bm, 29.12.2014

Sven LAH (Ptuj) in Manca PISLAK (Tc-Lj) sta zaneslivo dobila finalna obračuna na OP 18 in na svoj konto zmag na turnirjih vknjižila novi.

Na OP 18 za fante, turnir je potekal v Litiji, je Sven LAH suvereno prišel do zmage. Potem, ko je v četrtinalu premagal prvega nosilca Miho OKORNA, je bil v polfinalu s 6-3 6-4 boljši od 4. nosilca Jakoba Aljaža KAPLJE, v finalu pa je še bolj gladko, s 6-0 6-1 premagal 4. nosilca Grego KOKALJA (AsLit). Za Svena je to prva zmaga na turnirjih do 18 let.

V finalnem obračunu deklet do 18 let v Kranju je slavila Manca PISLAK. V finalu je s 6-1 6-2 premagala 2. nosilko, dve leti mlajšo Veroniko ERJAVEC (Ltc). Zajeten kupček zmag na odprtih prvenstvih je tako obogatilo s še eno, kar pa ji na lestvici do 18 let zaenkrat ne bo prineslo premika iz trenutno tretjega mesta. Pred njo sta na lestvici obe višje uvrščeni igralki na lestvici ITF Tamara ZIDANŠEK in Nina POTOČNIK. Vse tri bodo v letu 2015 zadnjič nastopale v kategoriji igralk do 18 let, ko katero izmed njih pričakujemo tudi na mladinskih turnirjih za grand slam.

TUKAJ.

Sven Lah izločil prvega nosilca na OP 18 v Litiji

bm, 28.12.2014

Med mladimi slovenskimi igralci se v ospredje prebija še en Ptujčan. Po Blažu ROLI, Tamari ZIDANŠEK in Niki STRAŠEK, ki so vodilni v svojih starostnih kategorijah na lestvicah TZS, je to Sven LAH, poletni državni prvak 2014 v kategoriji do 16 let, drugi igralec končne lestvice TZS do 16 let in najvišje uvrščen slovenski igralec na lestvici TE v letu 2014, ki ga je končal na 34. mestu v Evropi.

Sven LAH je med mladinci do 18 let trenutno na 11. mestu lestvice TZS, zato na OP v Litiji ni bil med nosilci. Zaenkrat igra odlično in se je z uvrstitvijo v polfinale vmešal v boj za zmago. V prvem krogu je s 6-0 6-1 odpravil vodilnega igralca lestvice TZS do 16 let, Jana VEHOVCA, v drugem krogu je bil s 6-4 6-3 boljši od 6. nosilca Filipa Jakoba ZUPANČIČA, v četrfinalu pa je s 6-0 6-2 nadigral prvega nosilca in prvega igralca lestvice do 18 let Miho OKORNA.

V polfinalu bo igral s 4. nosilcem Jakobom Aljažem KAPLJO, v drugem polfinalu pa se bosta pomerila 3. nosilec Grega KOKALJ in 8. nosilec Grega BOH.

Pri dekletih, ta nastopajo v Kraju, sta finalistki 1. nosilka Manca PISLAK (TC-Lj) in 2. nosilka Veronika ERJAVEC (Ltc). Manca PISLAK je v polfinalu za zmago nad domačniko Kristino NOVAK potrebovala tri nize, slavila je s 4-6 6-1 6-4, Veronika ERJAVEC pa je presenetljivo gladko, s 6-2 6-0 premagala domači up, Hano MRAZ.

Obeta se nam zelo zanimiv finalni obračun.

Na FIN A in B turnirju do 12 let so danes nastopile deklice. V četrtfinalu so, z izjemo ene, vse postavljene igralke. Nepostavljena četrtfinalistka je Leontina STOJANOVIĆ, ki je v četrtfinalu s 7-6(5) 7-5 premagala 7. nosilko Meto MARENK.

V B turnirju so že znane polfinalistke. To so Natalija URH (Tr-Kr), Emma RAJTMAJER (Polzela), Denis-Vicki PAVLETIĆ (Talos) in Brina ŠULIN (Radom). TUKAJ.

Odigrane uvodne tekme na FIN 12 A in B turnirjih za dečke ter na OP 18 za fante in dekleta

bm, 27.12.2014

V Ljubljani so bili odigrani uvodni dvoboji na FIN A in B turnirju za dečke. Deklice bodo nastopile v nedeljo.

V uvodnem krogu ni bilo presenetljivih izidov, saj so se vsi postavljeni igralci uvrstili v drugi krog. Najbolj zanimivo je bilo na srečanju med Marselom ŽNUDERLOM in Tristanom FLANDROM, ki ga je dobil prvi s 6-3 3-6 6-2.

V B turnirju bodo danes odigrali uvodna kroga, tako da bomo že dobili četrtfinaliste. Dečki bodo s turnirjem nadaljevali v ponedeljek.

Na OP 18 v Litiji fantje igrajo tekme prvega kroga. V doslej odigranih srečanjih so bili nosilci zanesljivi, videli pa smo dva tesna obračuna med Miho OKORNOM in kvalifikantom Luko MIKLAVČIČEM, zmagal je OKORN s 6-4 7-6(3) ter med Aljažem Jakobom KAPLJO in Jernejem ZAPLOTNIKOM, slavil je KAPLJA s 7-6(4) 6-4.

Dekleta igrajo v Kranju, ker je bilo v prvem krogu šest igralk prostih, zato so že znane četrtfinalistke. Napredovale so vse postavljene igralke, z izjemo Ajde BUKOVEC, katero je s 6-3 2-6 6-4 premagala Leeloo OBRUL. Najzanimivejša četrtfinalna obračuna pričakujemo med Niko KOZAR in Veroniko ERJAVEC ter Zalo DOVNIK in Kristino NOVAK. TUKAJ.

Posebno novoletno darilo g. Antona Grosmana

bm, 27.12.2014

Gospod Anton GROSMAN, dolgoletni teniški delavec in velik teniški zanesenjak že vsa leta sistematično spremlja vse rezultate slovenskih teniških igralk in igralcev ter jih skrbno ureja. Zbrane ima vse rezultate iz bivše Jugoslavije in seveda vse rezultate po letu 1991.

Letos nas je razveselil z datoteko, v kateri lahko na enem mestu najdete vse, kar se je pomembnega zgodilo v sezoni 2014.

Hvala Tone !

Preglednico si oglejte TUKAJ.

Danes začetek zadnjih turnirjev tega koledarskega leta

bm, 27.12.2014

Letošnje koledarsko leto bodo s turnirji zaključili igralci in igralke v starostnih kategorijah do 12 in do 18 let.

TK Šport plus bo do 30.12. gostil dečke in deklice na FIN A in B turnirjih do 12 let. Prijavljenih je 82 igralk in igralcev, največ v A turnirju dečkov, kjer so turnir začeli s kvalifikacijami.

Pri dečkih je prijavljenih večina najboljših na čelu s 1. igralcem lestvice do 12 let Janom DIMITRIJEVIČEM( na fotografiji). Tudi pri deklicah so prijavljene vse najboljše igralke vključno s št.1 Niko STRAŠEK.

Danes so opravili s kvalifikacijami, v glavni turnir pa so prebili Grega SEVŠEK, Oliver-Mark TUTIČ, Gal ERJAVEC, Jan ŠUŠTERIČ-KOSEDNAR, Maj NAJVIRT-KOLARIČ, Simon JAVORŠEK, Franc-Jakob KAVŠEK in Matic KRIŽNIK.

Fantje do 18 let nastopajo v Litiji, prijavljenih je 47 igralcev, tudi vsi najboljši z Miho OKORNOM na čelu. Tudi v Litiji so odigrali kvalifikacije, v glavni turnir pa so se že uvrstili Amadej GORUČAN, Mark PORENTA, Gašper TOPČIČ, Blaž BEZJAK, Luka MIKLAVČIČ, Aljaž FUGINA in Enej BERGHAUS. Za zadnje mesto v glavnem turnirju igrata Niko ĆAĆIĆ in Primož ŽIBERT ĐURIČIČ.

Dekleta do 18 let bodo nastopila v Kranju, kjer je prijavljenih 30 igralk, mrtvo sezono na mednarodni sceni pa bodo za nastop med drugimi izkristile tudi Manca PISLAK, Veronika ERJAVEC, Hana MRAZ in Nika KOZAR. Turnir se začne v soboto. TUKAJ.

Za nastope na mednarodnih teniških turnirjih Tennis Europe potrebujete IPIN in TE račun - preberite kako ju pridobite

bm, 26.12.2014

Mlade igralce in igralke slej ko prej pot zanese tudi na mednarodne turnirje. Poleg številnih turnirjev v tujini jih je kar nekaj tudi v Sloveniji.

Za prijavo in nastop na teh turnirjih je potrebno pridobiti IPIN (International Player Identification Number) in ustvariti TEA (Tennis Europe Account).

IPIN

Od leta 2010 vsi igralci potrebujejo IPIN, ki ga podeljuje ITF. Pridobiti ga morate pred zaključkom prijav na prvi turnir, na katerem želite nastopiti. Članstvo velja eno koledarsko leto (januar-december), če se registrirate v novembru ali decembru pa velja članstvo do novega leta in nato še vse prihodnje leto.

Za registracijo potrebujete veljaven e-mail naslov, nato pa sledite navodilom TUKAJ . Vpisati boste morali še vaše osebne in nekatere druge podatke, pri čemer ne uporabljajte šumnikov. Po potrditvi podatkov boste prejeli e-mail, ki vsebuje povezavo na kateri aktivirate IPIN račun. Po vnosu gesla morate navesti, kako boste plačali članarino. To lahko plačate preko interneta s kreditno kartico ali osebno pri sodniku na prvem turnirju, ki ga boste igrali. IPIN za madince za letno sezono stane 35 $.

Kot dodatek IPIN-u morate ustvariti TEA (Tennis Europe Account). To storite TUKAJ . Potem ko ustvarite TEA se lahko prijavite na turnirje Tennis Europe.

Podrobnejša navodila kako ustvarite TEA najdete TUKAJ .

Že registrirani igralci lahko registracijo za novo sezono podaljšate TUKAJ .

Na turnirje TE se lahko prijavite preko njihove spletne strani ali z izpolnitvijo obrazca, ki ga pošljete po faxu. Prijave in odjave po el. pošti ne upoštevajo. Na turnir se morate prijaviti do torka, do 14 . ure, štiri tedne (27 dni) pred začetkom tedna v katerem se igra turnir. Po 13. letu starosti se lahko prijavite na največ tri turnirje v enem tednu, mlajši samo na enega. Igrate seveda lahko samo en turnir

Na turnirjih do 12 let lahko nastopijo igralci, ki dopolnijo deset let na dan, ko se začne glavni turnir.

Če ste prijavljeni na več turnirjev se lahko odjavite sami v roku za odjave, ta je v torek do 14. ure, dva tedna (13 dni) pred začetkom glavnega turnija. Po tem datumu ste lahko samo na eni prijavni listi. Do takrat lahko sami odločate kateri turnir boste igrali, če se ne odjavite sami, vas iz turnirjev na katerih imate slabšo pozicijo odjavi sistem sam. Če zamudite z odjavo, pa ne nameravate igrati turnija, boste morali plačati kazen. Prijavna lista se zamrzne ob 14. uri v četrtek, pred tednom, ko se začne turnir.

Vse ostale podrobnosti TUKAJ . TUKAJ.

V pregledu leta poglejmo še kako so se naši predstavniki odrezali na ekipnih in posamičnih evropskih prvenstvih

bm, 25.12.2014

Ob koncu leta poglejmo še, kako so se letos odrezale naše mladinske ekipe in posamezniki na evropskih ekipnih in posamičnih prvenstvih.

Naše ekipe v starostnih kategorijah od 12 - 18 let vsako leto nastopijo na zimskih ekipnih prvenstvih - Winter cups in poletnih prvenstvih - Summer cups.

Dokaj enakovredno so se s svojimi vrstniki in vrstnicami kosale le ekipe deklic do 14 in deklet do 16 let, ki so se uspele prebiti v finalni del tekmovanj, blizu temu uspehu so bile še deklice do 12 let, a so bile za mesto prekratke.

Deklice v starostni kategoriji do 14 let, ki so nastopale v postavi Kaja JUVAN, Nika RADIŠIČ in Anja GAL so v kvalifikacijah Winter cupa osvojile 1. mesto, v finalnem delu pa so končale na osmem mestu.

Na poletnem prvenstvu so v enaki postavi v kvalifikacijah osvojile 2. mesto, v finalnem delu so prav tako končale na 8. mestu.

Dekleta v starostni kategoriji do 16 let so na Winter cupu nastopila v postavi Hana MRAZ, Veronika ERJAVEC in Saša KLANEČEK ter osvojila 2. mesto. Na finalnem turnirju so končala na 8. mestu. Na poletnem prvenstvu je Sašo KLANEČEK zamenjala Lara POSENJAK, v skupini pa so dekleta osvojila 2. mesto. Na finalnem turnirju je enaka postava osvojila 6. merto, to pa jim je prineslo nastop na svetovnem ekipnem prvenstvu v Mehiki, kjer so Veronika ERJAVEC, Lara PROSENJAK in Sapa KLANEČEK (Hana Mraz je bila poškodovana) osvojile 8. mesto.

Svojo kakovost pa so naše igralke dokazale na Evropskih posamičnih prvenstvih, kjer sta dve posegli po medaljah.

Na EPP do 18 let je Tamara ZIDANŠEK osvojila bronasto medaljo, na EPP do 16 let je bila prav tako tretja Hana MRAZ. V osmino finala sta se na EPP do 14 let uvrstila Nika RADIŠIČ in Rok KOMAC, prav tako se je med 16 najboljših na EPP do 16 let uvrstil Sven LAH. TUKAJ.

Vodilni igralci na slovenskih teniških lestvicah ob koncu leta 2014 so:

bm, 25.12.2014

Ob koncu leta se delajo številni zaključni obračunui, mi pa si poglejmo, kateri igralci in igralke so na slovenskih teniških lestvicah trenutno na vodilnih mestih.

Pri članih je na vrhu Blaž ROLA (Ptuj), trenutno na 80. mestu svetovne teniške lestvice ATP.

Pri članicah se že nekaj časa ostale igralke ne morejo približati Poloni HERCOG, 97. igralki ženske svetovne teniške lestvice WTA.

Med mladinkami do 18 let primat drži Tamara ZIDANŠEK (Ptuj), 41. mladinka sveta.



Pri fantih do 18 let je vodilni igralec Miha OKORN (MaxLj).

Na lestvici deklet do 16 let je na vrhu Veronika ERJAVEC (Ltc).

Pri fantih do 16 let vodilno mesto drži Jan VEHOVEC (Proten).

Pri dečkih do 14 let je na prvem mestu Tim TEKAVEC (MaxLj)

Pri deklicah do 14 let je vodilna igralka Živa FALKNER (Otočec), ki se iz Floride vrača z osmino finala na Orange Bowlu.

V najmlajši kategoriji je pri deklicah na prvem mestu Nika STRAŠEK (Ptuj), sicer hči naše nekdaj odlične teniške igralke Tine Vukasovič

Pri dečkih pa je na vrhu Jan DIMITRIJEVIČ (Celje), eden izmed obetajočih mladih celjskih upov.

Foto: bm TUKAJ.

TE razglasil najboljše mlade igralce za sezono 2014

bm, 23.12.2014

Obračun so naredili tudi na Tennis Europe, kjer so razglasili zmagovalce Tennis Europe Junior toura - Polar 2014.

V vsaki kategoriji so si naslov igralec oz. igralka leta 2014 prislužili po trije igralci oz. igralke.

V kategoriji dečkov do 14 let so naslov igralec leta razdelili Čeh Tomas JIROUSEK, ki je prvi Čeh po letu 2002, kateremu je pripadel ta naslov. Osvojil je tri turnirje med posamezniki in tri v konkurenci dvojic, Češki pa je pomagal do nastopov v zaključnih obračunih Winter in Summer cupa. Naslov so podelili še Rusu Alenu AVIDZBI in Nemcu Rudolfu MOLLEKERJU.

Med deklicami do 14 let so prvič vsi trije naslovi odšli v Rusijo. Naslov igralka leta 2014 so osvojile Anastasia POTAPOVA, letošnja št. 1 in evropska prvakinja, ki je osvojila šest turnirjev med posameznicami in pet med dvojicami, Junior masters, Winter cup, ob tem pa bo v kategoriji do 14 let lahko nastopala tudi v letu 2015, Olesya PERVUSHINA s serijo zmag in porazov 34-5, osvojitvijo srebrne medalje med posameznicami in zlate med dvojicami na evropskem prvenstvu, osvojitvijo Winter cupa in edinega turnirja do 16 let, na katerem je nastopila ter Tatiana MAKAROVA.

Med fanti do 16 let so do nagrade prišli Madžar Mate VALKUSZ, prvi igralec ki je doslej osvojil to nagrado dve leti zapored, poleg tega je bil leta 2012 igralec leta v kategoriji do 14 let. Sezono je končal z zmago na turnirju 1. kategorije v Waršavi, pred tem pa ubranil naslov na Junior mastersu. Madžarski je pomagal do zaključnih obračunov na Winter in Summer cupu, na evropskem prvenstvu pa je osvojil bronasto medaljo, Makedonec Bojan JANKULOVSKI, prvi Makedonec, ki se lahko pohvali z nazivom igralec leta, zmagal pa je tudi največ turnirjev med vsemi - 5. Bil je finalist Junior mastersa in četrtfinalist evropskega prvenstva ter Belorus Maxim TYBAR.

Med dekleti do 16 let se je prvič zgodilo, da sta na vrhu dve igralki z enakim številom točk. Kristina MILETIĆ je prva Srbkinja, ki je končala leto kot št. 1 na lestvici do 16 let, osvojila je tri turnirje, vključno z Junior mastersom, dvakrat je zmagala tudi v konkurenci dvojic. Z enakim izkupičkom osvojenih turnirjev mesto z Miletićevo deli Nemka Eva Marie VORACEK. Tretja nosilka naslova je Madžarka Csenge FURAK.

Slovenskih igralcev in igralk tudi tokrat ni med najboljšimi, se pa v zadnjih 23-tih letih v kategoriji do 14 let lahko s tem naslovom pohvalijo Tina PISNIK, Katarina SREBOTNIK in Gašper MARTINJAK leta 1995, Andreja KLEPAČ leta 2000 in Polona HERCOG leta 2005 ter v kategoriji do 16 let Tjaša JEZERNIK, ki je ta naslov osvojila leta 1992.

Na fotografiji Miletić in Potapova

Foto:TE TUKAJ.

Blaž Rola prvič končal sezono v TOP 100 - intervju

bm, 22.12.2014

Blaž ROLA je prvič v karieri končal sezono med najboljšimi 100 igralci na svetu, na 80. mestu in kot najboljši Slovenec.

Kako je ocenil lansko sezono, kakšna so pričakovanja in cilji v prihajajoči in čemu daje v karieri prednost preberite v intervjuju, ki ga je za dnevnik Delo z Blažem opravila Saša Verčič.

Celoten intervju preberite TUKAJ.

ITF razglasil svetovne prvake za leto 2014, aprila 2015 prvi ITF Junior masters

bm, 22.12.2014

Mednarodna teniška zveza je ob koncu leta 2014 razglasila svetovne teniške prvake, nagrade pa bodo prejeli 15. junija na Večeru svetovnih prvakov v Parizu.

Med moškimi je četrtič svetovni prvak Novak DJOKOVIĆ, med ženskami petič Serena WILLIAMS. V konkurenci moških dvojic sta naslov že enajstič v zadnjih dvanajstih letih osvojila ameriška dvojčka Bob in Mike BRAYAN. Med ženskimi dvojicami sta naslov tretjič zapored osvojili Italijanki Roberta VINCI in Sara ERRANI.

Med mladinci je naslov šel v roke številkama 1 na svetovnih mladinskih teniških lestvicah, 17. letnemu Rusu Andreyu RUBLEVU in šele 15. letni Američanki Chaterine BELLIS.

ITF je tudi oznanil, da bo od 3. - 5. aprila 2015 v kitajskem Chengduju potekal prvi mladinski ITF masters. Nanj se bo uvrstilo prvih osem igralcev in igralk iz končne lestvice ITF za leto 2014. Tekmovanje bo potekalo v teniškem centru Sichuan, osrednji stadion pa sprejme 6000 gledalcev.

Foto: ITF TUKAJ.

Anže Arh in Tina Cvetkovič osvojila OP do 16 let v Mariboru

bm, 22.12.2014

V Mariboru se je končalo OP v starostni kategoriji do 16 let.

Pri fantih sta se za naslov zmagovalca in novih 240 točk za lestvico TZS pomerila 1. in 2. nosilec, Nick CMAGER (ŽtkMb) in Anže ARH (Tr-Kr). Boljši je bil Anže ARH, ki je zmagal s 6-1 6-1.Na poti do finala je Nick v polfinalu s 6-1 6-1 premagal nepostavljenega Miho VELIČKEGA (Br-Mb), Anže je bil s 6-3 6-1 boljši od Matica ZAPLOTNIKA (Ltc).

Pri dekletih smo v finalu spremljali obračun Gorenjk med nepostavljeno Kristino NOVAK (Tr-Kr) in 3. nosilko Tino CVETKOVIČ (Radov). Tina CVETKOVIČ ni dovolila, da bi tudi drugi naslov odšel v Kranj. Bila je boljša z rezultatom 6-2 0-6 6-1

Na poti do finala je Kristina NOVAK v četrtfinalu s 6-2 6-4 izločila prvo nosilko Kajo JUVAN, v polfinalu pa je bila z enakim izidom boljša še od Stefany GRLJ (Koper). Tina je v polfinalu s 6-1 3-6 6-2 premagala nepostavljeno Emo HORVAT (HitLj).

Kristina in Tina pred finalnim obračunom

Foto:AF TUKAJ.

60 let praznuje teniška legenda Chris Evert

bm, 21.12.2014

21. decembra 1954 je bila rojena ena največjih legend ženskega tenisa, Chris EVERT. Poleg tega, da je bila prva števila 1 na svetovni ženski teniški lestvici WTA, ki je bila prvič objavljena 3. novembra 1975, še vedno deli drugo mesto v številu osvojenih naslovov na turnirjih za Grand Slam. Tako kot Serena Williams in Martina Navratilova jih je osvojila 18, od tega dva na OP Avstralije, sedem na OP Francije, tri v Wimbledonu in šest na OP ZDA. Največ, 22, jih je osvojila Steffi Graf.

Nastopila je na 56-tih turnirjih za grand slam in kar 52 krat se je uvrstila v polfinale ali bolje, osvojila je 157 WTA turnirjev in bila med letoma 1974 - 1979 kar 125 tekem zapored neporažena na peščenih igriščih.

Daljši prispevek o Chris Evert pa najdete TUKAJ.

Na OP 16 znani četrtfinalisti, nadaljujejo se turnirji RR 12

bm, 21.12.2014

Na OP 16 za fante in dekleta, turnirja se odvijata na igriščih ŽTK Maribor in TK Branik so turnirja pripeljali do četrtfinalnih obračunov.

Pri fantih, ti igrajo na Braniku se je v četrtfinale uvrstilo 6 nosilcev, izpadla sta 4. postavljeni David Lucas AMBROŽIČ, s 6-7(1) 6-1 7-5 ga je izločil domačin Miha VELIČKI in Allen PUHNER PUPAHER od katerega je bil s 6-3 6-3 boljši Miha PERUŠ.

Ostali četrtfinalisti so Nick CMAGER, Rok KOMAC, Aljaž FUGINA, Tom KOVAČ-AŠIČ, Matic ZAPLOTNIK, Jan KUPČIČ in Anže ARH.

Tudi pri dekletih je v četrtfinalu šest nosilk. Izpadli sta peto postavljena Lara PROSENJAK, s 3-6 6-4 6-4 jo je premagala Kristina NOVAK in druga nosilka Urška VELEC, katero je s 6-4 6-1 presenetila Ema HORVAT.

Četrtfinalistke so še Kaja JUVAN, Nina KOLAR, Stefany GRLJ, Nika ALBREHT, Tina CVETKOVIČ in Tinkara KOVAČ.

Turnirji RR do 12 let so se prevesili v drugo polovico. Danes nastopajo, z izjemo Rogaške Slatine, deklice.

TUKAJ.

Živa Falkner nastope na Orange Bowlu končala v osmini finala

bm, 21.12.2014

Na Floridi je turnir Orange Bowl, najmasovnejše posamično tekmovanje mladih igralk in igralcev na svetu, v polnem razmahu. V starostni kategoriji do 12 in do 14 let letos nastopa 1450 igralcev in igralk iz ZDA in več kot 74 drugih držav sveta.

Slovenske barve sta zastopala Živa FALKNER v starostni kategoriji do 12 let in Matic PODLIPNIK v starostni kategoriji do 14 let.

Pri dečkih v glavnem turnirju nastopa 192 igralcev, pri deklicah 128.

Z nastopi sta oba naša igralca že končala.

Matic PODLIPNIK je v prvem krogu igral z Mehičanom Guillermom CASTANEDO in izgubil z 1-6 1-6. V nadaljevanju je nastopil v tolažilnem turnirju, kjer je dvakrat zmagal, v tretji tekmi pa je izgubil z osmim nosilcem glavnega turnirja, ki je tam prav tako izpadel, Srbom Markom MILADINOVIĆEM. Ta je bil boljši s 6-1 6-1.

Odlično je nastopila Živa FALKNER, ki se je uvrstila med 16 najboljših deklic, v borbi za četrtfinale pa morala premoč priznati Estonki Carol PLAKK. Živa je v prvem krogu s 7-6(3) 6-2 premagala Kanadčanko Corino SPASOJEVIC, v drugem krogu je bila s 6-1 in 6-0 boljša od Kitajke Yani MA, v tretjem krogu pa je s 6-2 6-2 premagala Tajko Punnin KOVAPITUKTED. V osmini finala je igrala z Estonko Carol PLAKK in tesno izgubila z rezultatom 5-7 6-7(2).

Končal pa se je že mladinski ITF turnir v starostni kategoruiji do 18 let, ki je bil najvišjega A ranga. Slovenci svojih predstavnikov nismo imeli, saj je edina slovenska igralka, ki bi imela pravico nastopa v glavnem turnirju, Tamara Zidanšek, zaradi šolskih obveznosti nastop odpovedala. Zmagovalca v obeh kategorijah sta prvič po desetih letih ponovno postala "domačina" iz Floride, ki sta se v mlajših letih tja priselila iz Rusije oz. Makedonije, Sofia KENIN (17. mladinka sveta) in Stefan KOZLOV (3. mladinec sveta in letos finalist dveh turnirjev za grand slam).

Žrebe turnirjev do 12 in 14 let najdete TUKAJ.

Polona Hercog preko Maribora in Dubaja v Avstralijo

bm, 20.12.2014

Slovenska teniška igralka leta 2014 Polona HERCOG je glavnino letošnjih priprav na novo sezono opravila v teniški akademiji v Barceloni.

Tam ostaja še en teden, nato pa bo preko Maribora, ustavila se bo le za en dan, in Dubaja, tam bo opravila še zaključni teden priprav, odpotovala v Avstralijo, kjer bo začela teniško sezono 2015.

Na teniški akademiji v Barceloni je sodelovala z različnimi trenerji, levji delež treningov pa je opravila z Joaquinom MUNOZOM BAJERANOM, ki jo bo tudi spremljal na začetku nove teniške sezone. Kot je zapisala na svojem Facebook profilu sta se odlično ujela, v njeno igro pa je uvedel nekaj pomembnih sprememb, katerih temeljni poudarek je agresivna igra z več gibanja.

Polona še pravi, da se v Barceloni počuti odlično, občutki pred novo sezono so super, zato vanjo vstopa s veliko optimizma in verjame, da bi bilo leto 2015 lahko njeno leto.

V dnevniku Ekipa24 pa lahko preberete tudi intervju, ki ga je s Polono opravil Jurij Završnik.

Intervju najdete TUKAJ.

V Mariboru OP do 16 let, v Ljubljani in Rogaški Slatini RR do 12 let

bm, 20.12.2014

Ta konec tedna potekata turnirja v starostnih kategorijah do 16 let in RR turnirji v starostni kategoriji do 12 let.

V Mariboru ŽTK gosti dekleta, nastopa pa 36 igralk. Prva nosilka je druga igralka lestvice do 16 let Kaja JUVAN.

Fantje igrajo na igriščih TK Branik Maribor. Nastopa kar 62 igralcev, zato so v petek odigrali kvalifikacije iz katerih je v glavni turnir napredovalo 8 igralcev. Prvi nosilec turnirja fantov je prav tako drugi igralec lestvice do 16 let, Nick CMAGER.

Dečki in deklice do 12 let igrajo turnirje RR. Ti potekajo v Rogaški Slatini in Ljubljani. V Rogaški Slatini bodo v soboto igrale deklice, dečki bodo nastopili v nedeljo. Finalni turnir bo od 27.12.2014 - 30.12.2014 v Ljubljani. TUKAJ.

Nastja Kolar leto zaključuje s porazom na ITF turnirju v Ankari

bm, 16.12.2014

Nastja KOLAR, 20. letna Celjanka, ki na svetovni teniški lestvici WTA trenutno zaseda 233. mesto, letošnjo ne najuspešnejšo sezono končuje s porazom v prvem krogu glavnega ITF turnirja (50.000 $) v Ankari.

S 3-6 6-2 7-6(3) jo je, potem, ko je v tretjem nizu Nastja z breakom že vodila s 4-2, premagala 18. letna Hrvatica Jana FETT, trenutno 447. igralka lestvice WTA, leta 2013 pa ena najboljših mladink sveta in letos januarja finalistka mladinskega OP Avstralije.

Nastja sicer v Ankari nastopa še v konkurenci dvojic, kjer se je s soigralko, Gruzijko Ekaterino GORGODZE, uvrstila v četrtfinale.

Nastja KOLAR je letos novembra s 178. mestom sicer dosegla najvišjo uvrstitev na lestvici WTA v karieri, a zagotovo je pričakovala več. Na 44-tih tekmah je letos zabeležila 29 zmag in 15 porazov, osvojila pa je dva turnirja ITF in sicer v Kaarstu (10.000 $) in v Ystadu (25.000 $). Še tri turnirje je osvojila v konukrenci dvojic. TUKAJ.

V sredo se na Floridi začenja Orange Bowl, od Slovencev bosta v igri Živa Falkner in Matic Podlipnik

bm, 16.12.2014

Med 14. in 23. decembrom se bo na Floridi, v tamkajšnjih teniških akademijah, odvijal glavni del 53. teniškega turnirja najboljših mladih igralcev sveta v starostnih kategorijah do 12 in do 14 let, Junior Orange Bowl International Tennis Championship.

V teh dneh so končujejo kvalifikacijski obračuni v katerih je nastopilo po 184 igralcev in igralk. Zaradi izjemnega zanimanja je letos žreb pri dečkih do 14 let na žrebni tabeli 256, nastopilo pa bo 192 igralcev. Na ostalih treh turnirjih bo nastopilo po 128 igralk in igralcev.

Iz Slovenije sta letos na turnir odpotovala Matic PODLIPNIK v kategoirji do 14 let in Živa FALKNER, ki bo nastopila na turnirju do 12 let.

Matic je pred tem že nastopil na turnirju Eddie Heer in American cup, na slednjem se je uvrstil v četrtfinale, Živa bo nastopila samo na turnirju Orange bowl.

Živa FALKNER je na turnirju 9. nosilka, v prvem krogu bo njena nasprotnica Kanadčanka Corina SPASOJEVIC.

Matic PODLIPNIK je nepostavljen igralec, v prvem krogu pa se bo pomeril z Mehičanom Guillermom CASTANEDO.

Živa se je na turnir pripravljala v Miamiju od koder sta nam s trenerjem Gordanom JankovičemDjurdjevičem poslala fotografijo.

Celoten žreb turnirjev najdete TUKAJ.

Bo Slovenija kdaj dočakala Federerja, Djokovića... - preberite prispevek objavljen na Siolu

bm, 16.12.2014

Ali so v Sloveniji ustvarjeni pogoji za razvoj igralcev in igralk, ki želijo v svetovni teniški vrh? Mnenje o tem je Siolu zapupal teniški strokovnjak dr. Aleš Filipčič.

Članek preberite TUKAJ.

Intervju s Katarino Srebotnik, ki leto 2015 začenja z novo soigralko

bm, 15.12.2014

V dnevniku Večer je bil objavljen intervju s Katarino SREBOTNIK, po Mimi Jaušovec najuspešnejšo slovensko teniško igralko, ki bo leto 2015 začela z novo soigralko v konkurenci dvojic, Španko Caroline GARCIA.

Katarina je spregovorila o lanski sezoni, o koncu skupne poti s Kveto Peschke, pa tudi o svoji poti med najboljše, ki dokazuje, da se tudi v Sloveniji da uspeti, o denarnih nagradah in še čem. Celoten intervju lahko preberete TUKAJ.

Znani so zmagovalci OP za člane in članice ter FIN 14 A in B

bm, 15.12.2014

Končani so turnirjičlanov in članic ter dečkov in deklic na FIN turnirjih v starostni kategoriji do 14 let.

Pri članih je na turnirju 3. ranga slavil nepostavljen Dorian Tomaž JANEŽIČ (MaxLj), ki je v finalu s 6-3 6-3 premagal klubskega kolego in 1. nosilca turnirja Maksa TEKAVCA.

Pri članicah je prav tako na turnirju 3. ranga nepostavljena, 15. letna Veronika ERJAVEC (Ltc), sicer vodilna igralka na lestvici TZS do 16 let, s 6-1 5-7 6-0 premagala štiri leta starejšo Mašo MARC (Ol-Lj).

Na A turnirju dečkov do 14 let, turnir je bil 1. ranga, je slavil 1. nosilec Tim TEKAVEC, ki je v finalu s 6-1 6-2 premagal četrto postavljenega Marka ANDREJIČA GOLJARJA (Domž).

B turnir je osvojil Miha VETRIH (Sgrad), ki je bil v finalu s 6-2 6-3 boljši od Mihe KASTELECA (ŠtkVe).

V Rogaški Slatini je na FIN A turnirju deklic do 14 let, turnir je bil 2. ranga, slavila 1. nosilka Pia LOVRIČ. S 6-2 2-6 6-1 je premagala 6. nosilko Sheilo GLAVAŠ (Talos).

B turnir je osvojila Eva ČOKOLIČ (ŽtkMb), ki je v finalu s 6-1 6-1 premagala klubsko kolegico Kajo-Cassiopeio KRANER.

V Mariboru sta bila v finalu Tim TEKAVEC in Mark ANDREJIČ GOLJAR (na fotografiji)

Preberite tudi tukaj in TUKAJ.

Na turnirjih tega konca tedna znani udeleženci zaključnih obračunov

bm, 14.12.2014

Turnir članov in članic so v Ljubljani pripeljali do polfinalnih obračunov. Na turnirju članov se bodo v polfinalu pomerili Maks TEKAVEC (MaxLj) in Primož VOVK (Straž) ter nepostavljena Nejc SITAR (ŽtkMb), ki je izločil Miho MLAKARJA in Tomaž Dorian JANEŽIČ (MaxLj).

Pri članicah sta že znani finalistki. To sta Maša MARC (Ol-Lj), ki je s 6-1 6-1 premagala Aniko MAKAROVIČ in Veronika ERJAVEC (Ltc), ki je bila s 6-1 6-0 boljša od Lare KRALJ (AsLit).

Na FIN A turnirju dečkov do 14 let sta finalista prvopostavljeni Tim TEKAVEC (MaxLj), ki je v polfinalu s 7-5 6-2 izločil Marka KOVAČEVIČA (ŠtkVe) in 4. nosilec Mark GOLJAR ANDREJIČ (Domž), ki je bil v drugem polfinalu s 4-6 7-6(5) 6-2 boljši od 2. nosilca Jana KUPČIČA (ŽtkMb).

Finalista B turnirja sta Miha VETRIH (Sgrad) in Miha KASTELEC (ŠtkVe).

Deklice igrajo v Rogaški Slatini, kjer bodo polfinalna in finalno srečanje odigrana v ponedeljek. V polfinalu se bodo pomerile 1. nosilka Pia LOVRIČ (Domža) in 8. nosilka Eva KALAN (Maja) ter 5. nosilka Alea BUBEK (N.Gorica) in 6. nosilka Sheila GLAVAŠ (Talos). Tudi v B turnirju so šele pri polfinalnih obračunih. Za nastop v finalu se bodo borile Hana NOVAK-BEČIROVIČ (ŽtkMb) in klubska kolegica Eva ČOKOLIČ ter Liza KUHELJ (Jaki) in Kaja- Cassiopeia KRANER (ŽtkMb).

Končajmo z najmlajšimi. Turnir do 11 let je pri deklicah osvojila Leontina STOJANOVIĆ (Ol-Lj), pri dečkih je slavil Bor ARTNAK (AsLit).

Eva KALAN ( na fotografiji) je v Rogaški Slatini presenetila 3. nosilko Aljo BELINGER. TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman osvojil prvi turnir serije Futures v karieri

bm, 14.12.2014

Tom KOČEVAR DEŠMAN je v Sharm El Sheikhu osvojil svoj prvi Futures v karieri. V današnjem finalu je s 6-2 6-1 premagal 4. nosilca,19. letnega Rusa Alexandra VASILENKA.

Pred tem je bil v polfinalu je s 6-4 6-2 boljši od domačina Sherifa SABRYA.

Po šestih naslovih v konkurencah dvojic je zdaj uspel vknjižiti tudi prvi naslov na turnirju posameznikov.

Čestitamo !

Na ženskem ITF turnirju v Antalyi (10.000 $) je Nastja KOLAR predala tekmo drugega kroga.

V drugem krogu ženskega ITF turnirja v Sousseju (10.000 $) je izgubila tudi Eva ZAGORAC. Z 2-6 6-1 [14-12] jo je premagala 1. nosilka, Italijanka Gioia BARBIERI. TUKAJ.

Odigrani prvi krogi članskih in FIN turnirjev do 14 let, pri najmlajših znani prvi zmagovalci

bm, 13.12.2014

Odigrani so bili uvodni krogi turnirjev članov in članic v Ljubljani, dečkov in deklic do 14 let v Mariboru in Rogaški Slatini ter dečkov in deklic starih do 11 let v Ljubljani.

V prvem krogu turnirja članov sta se poslovila sedmi in osmi nosilec Nace OGOREVC in Matic SOTLER. Prvega je s 3-6 6-4 6-3 izločil Andraž KRANJC, od drugega je bil s 6-1 6-0 boljši Vid FUGINA.

Zanesljivo sta se v drugi krog uvrstila prvi nosilec Maks TEKAVEC in drugi nosilec Matej LELJAK.

Pri dekletih so v drugem krogu izpadle tri nosilke. Žoel KASTELIC je s 6-1 6-1 premagala Anika MAKAROVIČ, od Nine KNEZ je bila s 6-1 6-1 boljša Paula Natalia ORLINI, Laro PROSENJAK je s 6-3 6-2 izločila Veronika ERJAVEC.

Na A turnirju dečlov v Mariboru v četrtfinalu ne bo dveh nosilcev. Samuela PATETA je s 6-3 7-5 izločil Dan TROŠT SLAPNIK, Anej LEVPUŠČEK je bil s 6-4 6-3 boljši od Filipa KALJEVIČA.

A in B turnir deklic poteka v Rogaški Slatini. V A turnirju v četrtfinalu ne bo 7. nosilke Zale ULE. S 3-6 6-4 6-3 jo je izločila Novogoričanka Maja MAKORIČ.

Prve zmagovalce pa smo dobili na turnirjih 8-11 let v Ljubljani. Pri dečkih je v mini tenisu slavil Marko POŽONEC (Grosu), pri deklicah je zmagala Lucija FIRM (Radom). V MIDI tenisu je bila pri deklicah najboljša Ana Tara PRAČEK (Koper), pri dečkih je slavil Vid MOHAR. V tenisu do 10 let je pri dečkih zmagal Jaka GOLOB (Tr-Kr), pri deklicah pa je bila najboljša Ela Nala MILIĆ (Ol-Lj).

Turnir v tenisu do 11 let bo na sporedu v nedeljo.

Foto: jg TUKAJ.

V Mariboru se člani ŽTK veselijo nove pridobitve - teniške dvorane s tremi igrišči

bm, 13.12.2014

Maribor je od včeraj bogatejši za še en športni objekt. V Športnem parku Tabor je zrasla nova teniška dvorana. Gre za moderen, 2000 m2 velik objekt, s kovinsko konstrukcijo in dvojnim platnom, v katerem so tri teniška igrišča. Podlaga je tepih z granulatom, igrišča pa so namenjena tekmovalcem, teniški šoli, rekreativnim igralcem ter organizaciji turnirjev.

Vodstvu ŽTK Maribor, ki je letos že dvanajstič postal najboljši teniški klub v državi in na čelu katerega sta predsednik Drago Završnik in direktor Matjaž Plejič, je podvig uspel s pomočjo Fundacije za šport, številnih članov kluba, staršev tekmovalcev ter podjetij, ki sponzorsko sodelujejo s klubom.

Na svečani otvoritvi objekta so pred številnimi ljubitelji tenisa, tekmovalci,trenerji in povabljenimi gosti, čestitke klubu in uspešno delovanje objekta, zaželeli podžupanja Maribora Jelka Černivec, predsednik TZS Marko Umberger, vodja Urada za šport MOM Klemen Bedenik in Aleš Antolinc pomočnik direktorja zavoda Športni objekti Maribor. Simbolično sta dvorano, z odigranim prvim gemom, otvorila najstarejši član kluba 95 letni Leon Dogša in ena najmlajših tekmovalk, sledila pa je svečana podelitev nagrad najuspešnejšim tekmovalkam in tekmovalcem, ki so največ prispevali pri osvojitvi 12. zvezdice za naslov najboljšega teniškega kluba v državi.

Vir: Radionet

Še nakj fotografij Duške Mlakar iz otvoritve dvorane si oglejte v fotogaleriji TUKAJ.

Matic Podlipnik četrtfinalist mladinskega turnirja U14 na Floridi

bm, 12.12.2014

Matic PODLIPNIK, ki je na tritedenski ameriški turneji, je po nastopu na turnirju Eddie Heer, nastopil na mednarodnem turnirju American tennis cup 2014, ki se je odvijal na Patricio Apey's Tennis Academy v bližini Miamija na Floridi.

Na turnirju v starostni kategoriji do 14 let je nastopilo 66 igralcev, Matic pa je bil postavljen za 9. nosilca.

Igral je zelo dobro in z nastopi končal v četrtfinalu. V prvem krogu je bil prost, v drugem je s 6-1 6-0 premagal Britanca Aleksandra WALSCHA, v tretjem je bil s 7-6 2-6 11-9 boljši od Britanca Matthewa CARROLLA, v osmini finala je s 7-5 6-2 premagal Italijana Lorenza LORUSSA, v četrtfinalu pa je z 1-6 1-6 izgubil z Brazilcem Joaom Lucasom REIS DE SILVO.

Ameriško turnejo bo zaključil z nastopom na Orange Bowlu, na katem naj bi nastopila tudi Živa FALKNER. TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman po predaji Janeza Semrajca v polfinale Futuresa v Sharm El Sheikhu, Janez Semrajc letos osvojil največ turnirjev serije Futures

bm, 12.12.2014

Tom KOČEVAR DEŠMAN bo še drugi teden zapored nastopil v polfinalu ITF Futuresa v Sharm El Sheikhu.

V današnjem četrtfinalnem slovenskem obračunu z Janezom SEMRAJCEM je odlično začel in prvi niz dobil s 6-4, z dobro igro tudi nadaljeval, v drugem nizu povedel s 4-2, pri tem izidu pa mu je Janez SEMRAJC srečanje predal in po sedemnajstih zaporedno dobljenih tekmah ponovno vknjižil poraz.

Janez SEMRAJC je že dan pred tem zaradi bolečin v hrbtu predal četrtfinalno srečanje dvojic, danes pa je kljub bolečinam poskušal odigrati tudi četrtfinale, a je v drugem nizu moral odnehati. Za Semrajcem je v obdobju zadnjih petih mesecev izjemen niz zmag in osvojenih turnirjev, ki pa so očitno pustili nekaj posledic. Po počitku, ki si ga bo zdaj prisiljen privoščiti ga ponovno pričakujemo na turnirjih v začetku prihodnjega leta.

Sicer pa je zanimiv še en podatek. Janez SEMRAJC je do tega tedna v letu 2014 osvojil največ turnirjev serije Futures, osem, trije igralci so jih osvojili po sedem. V zadnjih štirinajstih letih je več turnirjev v enem letu osvojil samo Egipčan Mohamed SAFWAT, kateremu je v letu 2013 to uspelo devetkrat.

Tom KOČEVAR DEŠMAN se bo v polfinalu pomeril s 3. nosilcem, 28. letnim domačinom Sherifom SABRYEM, 446. igralcem lestvice ATP, za katerega bo to, ob enem finalu, letošnji drugi polfinale.

Za Toma bo to letošnji tretji polfinale med posamezniki na turnirjih serije Futures.

Zaradi težav z vremenom bosta na ženskih ITF turnirjih v Maroku in Turčiji Eva ZAGORAC in Nastja KOLAR tekmi drugega kroga odigrali šele v soboto. TUKAJ.

Konec tedna bodo v Ljubljani nastopili najmlajši ter člani in članice, v Rogaški Slatini in Mariboru pa bosta FIN A in B turnija do 14 let

bm, 11.12.2014

Pred nami je teniški konec tedna, ko bo na delu preko 350 teniških igralcev in igralk, od najmlajših do članov.

Na turnirjih v mini in midi tenisu ter tenisu do 10 in 11 let, v starostni kategoriiji 8-11 let, je prijavljenih 149 igralcev in igralk.

Zelo dobro bodo zasedeni finalni A in B turnirji v starostni kategoriji do 14 let. Deklice bodo nastopile v Rogaški Slatini, prijavljenih je 35 igralk v A in 18 igralk v B turnirju, dečke gosti ŽTK Maribor, kjer so že končali kvalifikacije, zvečer pa so slavnostno odprli novo pridobitev, teniško dvorano s tremi igrišči. Prijavljenih je kar 61 igralcev v A in 30 igralcev v B turnirju. Na obeh turnirjih so prijavljeni vsi najboljši z izjemo Žive FALKNER pri deklicah, ki je odpotavala na Florido, na mladinski turnir Orange bowl.

Člani in članice bodo nastopili v Ljubljani. Prijavljenih je 44 igralcev in 20 igralk.

Prvi nosilec članskega turnirja bo Maks TEKAVEC. TUKAJ.

Janez Semrajc in Tom Kočevar Dešman četrtfinalista v Egiptu

bm, 11.12.2014

V Sharm El Sheikhu bomo v četrtfinalu ITF Futuresa (10.000 $) spremljali slovenski obračun. Potem, ko sta se prejšnji teden Janez SEMRAJC in Tom KOČEVAR DEŠMAN (slavil je Semrajc) pomerila v polfinalu, bosta tokrat loparje prekrižala že v četrtfinalu.

V drugem krogu je Janez SEMRAJC s 6-4 6-3 premagal Američana Eduarda NAVA, Tom KOČEVAR DEŠMAN je bil s 6-3 3-6 7-6(1) bojši od Čeha Filipa DOLEZELA.

Nastja KOLAR bo tekmo drugega kroga na ITF turnirju v Antalyi (10.000 $) odigrala v petek, ko bo v Sousseju tekmo drugega kroga tamkajšnjega ITF turnirja (10.000 $) odigrala tudi Eva ZAGORAC. TUKAJ.

Dodatna finančna sredstva za klube s preklopom na Petrol elektriko

bm, 11.12.2014

Spoštovani člani in članice Teniške zveze Slovenije,

z veseljem vam sporočamo, da sta Teniška zveza Slovenije in Petrol d.d., Ljubljana ponovno združila moči. Podjetje Petrol na različne načine pomaga slovenskemu tenisu, zato smo pripravili posebno akcijo, s katero želimo nagovarjati vse člane in na ta način Teniški zvezi Slovenije in posameznim teniškim klubom zagotoviti dodatna finančna sredstva.

Petrol je tokratno jesen pripravil posebno akcijsko ponudbo Cenejša elektrika, s katero ponuja trenutno najugodnejšo ceno električne energije na trgu. S preklopom na Petrol Elektriko si novi odjemalci lahko zagotovijo tudi do 75€ prihranka na letni ravni. Vsak posameznik si lahko na spletni strani www.petrol.si/preklop s posebnim računalom izračuna, koliko bi sam prihranil ob preklopu na Petrol Elektriko, in sicer glede na znesek, ki ga trenutno plačuje pri obstoječem dobavitelju. Pri nagovarjanju novih odjemalcev električne energije pa želi Petrol d.d., Ljubljana sodelovati tudi z vami in tako še dodatno finančno pomagati teniški zvezi in posameznim teniškim klubom. Za vsako novo odjemno pogodbo za električno energijo, ki jo boste sklenili vi, spoštovani člani, bo namreč Petrol izplačal 15 €, od katerih bo 5 € prejela Teniška zveza Slovenije, 10 € pa teniški klub, katerega član ste. Tako bomo vsi stopili skupaj in pripomogli k zbiranju dodatnih finančnih sredstev.

Vse, kar morate storiti, je nagovoriti nove odjemalce Petrol Elektrike, naj podpišejo odjemno pogodbo za električno energijo, ki pa mora biti zgoraj desno označena z oznako: Teniška zveza Slovenije, klub: , pri čemer na črto dopišete še ime svojega kluba. Pogodbe, ki so že označene na ta način najdete pri predstavnikih posameznih teniških klubov.

Trenutna akcija Cenejša elektrika traja do 31. 12. 2014, do nje pa so upravičeni novi odjemalci Petrol Elektrike, vendar ne skrbite, odjemne pogodbe lahko sklenete tudi po tem datumu. Petrolova elektrika je namreč vseskozi izjemno ugodna in večina odjemalcev, predvsem tistih, ki še nikoli niso zamenjali dobavitelja električne energije, si lahko ob preklopu zagotovi dokaj visoke prihranke. Poleg tega Petrol vsako leto poskrbi tudi za obstoječe odjemalce. Ti si lahko ob unovčenju Zlatih točk, ki jih zbirajo na Petrol klub kartici, lahko zagotovijo do 15 % popust na električno energijo za kar 4 mesece, ko je poraba električne energije navadno najvišja, to je od 1. januarja do 30. aprila.

Za lažjo komunikacijo s strankami so vam na voljo tudi letaki, ki predstavljajo trenutno akcijsko ponudbo Cenejša elektrika in izpostavljajo Petrolove ključne prednosti.

Podrobnosti preberite TUKAJ

Za vaše sodelovanje se vam že vnaprej zahvaljujemo in vas lepo pozdravljamo,

Marko Umberger, predsednik Teniške zveze Slovenije TUKAJ.

Marino Kegl tudi v letu 2014 za športne uspehe prejel številna priznanja

bm, 10.12.2014

Gluhi teniški igralec Marino KEGL, član ŽTK Maribor, je bil tudi v letu 2014 zelo uspešen in je ob koncu leta prejel števila priznanja.

Na mednarodnih prvenstvih gluhih teniških igralcev je v Nemčiji, Švici, na Slovaškem in Češkem ter v domačem Portorožu osvojil sedem turnirjev, še dvakrat pa je osvojil drugo in enkrat tretje mesto. Uspešno je nastopal tudi na turnirjih TZS.

Ob koncu leta je na zaključni prireditvi Teniške zveze Slovenije prejel nagrado za posebne dosežke, ZŠIS-POK (Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite) mu je podelil nagrado za najperspektivnejšega športnika invalida Slovenije za 2014, ŠZGS (Športna zveza gluhih Slovenije) ga je razglasila za slovenskega gluhega športnika leta 2014, z najboljšimi slovenskimi športniki pa ga je sprejel tudi predsednik Republike g. Borut PAHOR.

Čestitamo ! TUKAJ.

Janez Semrajc, Tom Kočevar Dešman, Nastja Kolar in Eva Zagorac z zmagami začeli nastope v Egiptu, Maroku in Turčiji

bm, 10.12.2014

Janez SEMRAJC in Tom KOČEVAR DEŠMAN sta z zmagama začela nastope na ITF Futuresu v Egiptu (10.000 $). Janez SEMRAJC je s 6-2 6-2 izločil Uzbekistanca Alana GADJIEVA, Tom KOČEVAR DEŠMAN je bil s 6-3 6-2 boljši od Grka Gergea PAPAGERGIOUA.

Če bosta naša igralca uspešna tudi v drugem krogu se bosta v četrtfinalu pomerila med seboj.

V uvodnem nastopu na ITF turnirju v Antalyi (10.000 $) je bila uspešna Nastja KOLAR. Prva nosilka turnirja je s 6-0 6-2 premagala Belorusinjo Violetto SHATALOVO.

Mariborčanka Eva ZAGORAC se je na ITF turnirju v Tuniziji (10.000 $) uvrstila v drugi krog. V uvodnem srečanju je s 6-4 6-1 premagala 17. letno levoroko kvalifikantko iz Velike Britanije, Mirabelle NJOZE.

V kvalifikacijah sta nastopili Julija JAUK in Pia BRGLEZ, a sta v zadnjem krogu kvalifikacij izgubili.

TUKAJ.

Jan Dimitrijevič, Nik Gmajnar, Nina Pliberšek in Tajda Zalokar zmagovalci FIN turnirjev A in B do 12 let

bm, 08.12.2014

V Mariboru in Ljubljani sta se končala FIN A in B turnirja za dečke in deklice v starostni kategoriji do 12 let.

V Mariboru je na A turnirju dečkov, turnir je bil 1. ranga, slavil član TK Celje Jan DIMITRIJEVIČ, prvi igralec lestvice TZS do 12 let. V finalu je v klubskem obračunu s 6-3 6-4 premagal drugega nosilca, Luna OBRULA.

V B turnirju je slavil Nik GMAJNAR (Maja), ki je v finalu s 6-3 6-7(5) 6-1 premagal Luko ČUKA (Tzs).



Deklice so igrale v Ljubljani. V A turnirju je bila najboljša 4. nosilka Nina PLIBERŠEK (Galte), ki je v finalu s 6-4 6-4 premagala 3. nosilko Tajo LONČARIČ (Ptuj).

B turnir je osvojila Tajda ZALOKAR (Šentjur). V finalu je z 2-6 6-2 6-1 premagala Tinkaro VRANIČAR (Ol-Lj).

Na fotografiji Finalisti A in B turnirja v Mariboru ter finalistki A turnirja v Ljubljani TUKAJ.

Maruša Plank in Filip Jakob Zupančič osvojila OP 18 v Ljubljani

bm, 08.12.2014

V Ljubljani se je končalo OP do 18 let za fante in dekleta. Pri dekletih je turnir osvojila Maruša PLANK (Ptuj), ki je v finalu s 7-6 (2) in 6-4 premagala Anjo TRBEŽNIK(Šplus).

Maruša PLANK je v polfinalu s 6-4 1-0 (predaja) izločila Stefany GRLJ (Koper), Anja TRBEŽNIK je bila s 6-2 6-1 boljša od Tine KRISTINE GODEC (AsLit).

Pri fantih sta v finalu nastopila Jure FRANK (ŽtkMb) in Filip Jakob ZUPANČIČ(Zklub), ki pa srečanja nista dokončala, saj je Jure FRANK, pri vodstvu Filipa Jakoba ZUPANČIČA s 5-3 srečanje zaradi poškodbe predal.

Jure FRANK je v polfinalu s 6-4 6-4 premagal Grego BOHA (MaxLj), Filip Jakob ZUPANČIČ je s 7-5 6-4 izločil Jakoba Aljaža KAPLJO (Radom).

Na fotografiji Maruša Plank (levo) in Anja Trbežnik TUKAJ.

Na FIN 12 in OP 18 v ponedeljek zaključni obračuni

bm, 08.12.2014

Končujejo se turnirji A in B v konkurenci dečkov in deklic do 12 let in OP za fante in dekleta v starostni kategoriji do 18 let.

Dečki igrajo na igriščih ŽTK Maribor. V finalu A turnirja bosta nastopila 1. in 2. nosilec, oba člana TK Celje, Jan DIMITRIJEVIČ in Lun OBRUL.

Jan DIMITRIJEVIČ je v polfinalu s 7-6(6) 6-1 premagal Kranjčana Lana Jona ŠUNTARJA, Lun OBRUL je bil v drugem polfinalu s 6-0 6-3 boljši od člana domačega kluba Gala EMERŠIČA POTOČNIKA.

V B finalu se bosta za naslov zmagovalca borila Nik GMAJNAR (TK Maja) in Luka ČUK (Tzs). Prvi je v polfinalu s 7-5 6-1 premagal Alessandra Tristana KORENTA (Ltc), drugi je bil s 6-1 6-4 boljši od Lukasa MARJANOVIČA (Grosuplje).

Na turnirju deklic, te so igrale na igriščih TK Olimpija v Ljubljani, se bosta v finalu pomerili 4. nosilka Nina PLIBERŠEK (Galte), ki je v polfinalu s 6-1 6-3 premagala Niko STRAŠEK (Ptuj) in Taja LONČARIČ (Ptuj), ki je bila v drugem polfinalu s 6-4 6-3 boljša od Mete MARENK (TKMed).

V B turnirju so prišli do polfinalnih obračunov. Polfinalna para sta Špela GRANDIČ (Proten) in Tajda ZALOKAR ( Šentjur) ter Tinkara VRANIČAR (Ol-Lj) in Zala CIKAJLO (Domžale).

Na OP 18 v Ljubljani (igrajo na Šport Plusu) so polfinalisti Jure FRANK, Grega BOH, Filip Jakob ZUPANČIČ in Jakob Aljaž KAPLJA.

Pri dekletih do 18 let sta polfinalna para Tina Kristina GODEC in Anja TRBEŽNIK ter Stefany GRLJ in Maruša PLANK.

Na fotografiji finalista A turnirja do 12 let.

Nekaj fotografij iz obračunov dečkov si lahko ogledate TUKAJ.

Pia Brglez in Julija Jauk zmagali v uvodnih tekmah kvalifikacij v Tuniziji, a v finalu kvalifikacij nato obe izgubili

bm, 07.12.2014

V Tuniziji bodo na ITF turnirju (10.000 $) nastopile Eva ZAGORAC, ki je že uvrščena v glavni turnir ter Julija JAUK in Pia BRGLEZ, ki sta morali v kvalifikacije. Te so se začele danes, obe pa sta bili v uvodnem nastopu uspešni.

Julija JAUK je s 6-1 6-0 premagala Indijko Shivani MANCHANDA, Pia BRGLEZ je bila s 7-6(6) 7-6(3) boljša od Ukrajinke Georgine FEDOSENKOVE. Za nastop v glavnem turnirju bi morali zmagati še enkrat, kar pa jima ni uspelo. Julija JAUK je z 2-6 0-6 izgubila z Italijanko Natasho PILUDU, od Pie BRGLEZ je bila s 6-4 6-1 boljša 1. nosilka kvalifikacij, Italijanka Gioia BARBIERI.

Na ITF turnirju v Antalyi je za nastop prijavljena Nastja KOLAR. V mehiški Meridi je še na drugem ITF turnirju (25.000 $) nastopila Petra RAMPRE, a tokrat z manj uspeha kot prejšnji teden. Že v drugem krogu kvalifikacij je morala premoč priznati ameriški mladinki, 17. letni Andie K. DANIELL. Ta je bila boljša s 6-1 6-1.

Svoj zadnji turnir letos, tudi ta je iz serije Futuresov, bo v Sharm El Sheikhu odigral Janez SEMRAJC. Družbo v Egiptu mu tudi ta dela Tom KOČEVAR DEŠMAN. Oba naša igralca bosta na turnirju v vlogi nosilcev.

TUKAJ.

Janez Semrajc osvojil še osmi turnir serije Futures v sezoni 2014

bm, 07.12.2014

Saj ni res, pa je - bi lahko zapisali ob osmem naslovu Janeza SEMRAJCA na turnirjih serije Futures v letu 2014.

S petnajsto zaporedno posamično zmago na turnirjih serije Futures je zaokrožil letošnjo rezultatsko zelo supešno sezono, ki pa jo bo moral prihodnje leto nadgraditi na turnirjih serije Challenger, če bo želel tudi na lestvici ATP do najboljše uvrstitve v karieri.

V Sharm El Sheikhu je v finalu s 6-1 6-1 premagal 25. letnega Avstrijca Pascala BRUNNERJA, 550. igralca lestvice ATP in dosegel drugo zaporedno zmago na Futuresih v dveh tednih, drugo zmago na trdi podlagi, osmo letošnjo zmago na turnirjih Futures in sedemnajsto v karieri.

Čestitamo! TUKAJ.

Veronika Erjavec in Nika Zupančič osvojili turnir dvojic v Zagrebu, Nika Zupančič in Nika Kozar izgubili četrtfinalni srečanji posameznic

bm, 07.12.2014

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Zagrebu sta se Nika KOZAR in Nika ZUPANČIČ uvrstili v četrtfinale, kjer pa sta obe z nastopi končali.

15-letna Nika ZUPANČIČ, ki se je v glavni turnir uvrstila kot srečna poraženka, je ponujeno priložnost izvrstno izkoristila. V prvem krogu glavnega turnirja je s 6-1 7-5 premagala Čehinjo Klaro HAJKOVO (ITF - 472), v drugem krogu pa je bila s 4-6 6-4 6-3 boljša od Hrvatice Ene BABIĆ (ITF - 539). V četrtfinalu je igrala z domačinko Mirjam ŠILJIĆ (ITF - 1471), ki je nastopila s posebnim povabilom in izgubila s 4-6 3-6. Zagreb ji je prinesel najboljši rezultat na mladinskih turnirjih v karieri.

V četrtfinale je uvrstila tudi 7. nosilka Nika KOZAR. V drugem krogu je s 6-4 6-3 premagala britansko kvalifikantko Ali COLLINS (ITF - 1055), v četrtfinalu pa se je merila s 1. nosilko, Hrvatico Lano SLAVICA (ITF - 183). 16- letna vrstnica iz Hrvaše je bila boljša s 6-3 6-4.

Zelo dobro je v drugem krogu nastopil tudi Sven LAH, a je moral po dveh izgubljenih podaljšanih igrah premoč priznati 5. nosilcu, Madžaru Akosu KOTORMANU. Ta je slavil s 7-6(9) 7-6 (3).

V konkurenci dvojic sta Nika ZUPANČIČ in Veronika ERJAVEC osvojili turnir.

V finalu sta s 6-2 6-4 premagali Britanki Ali COLLINS in Louie MCLELLAND.

Čestitamo! TUKAJ.

Na FIN 12 znani četrtfinalisti in četrtfinalistke, na OP 18 odigrali prvi krog

bm, 06.12.2014

Na finalnih turnirjih A in B do 12 let, ki se odvijajo v Ljubljani in Mariboru so odigrali tekme drugega kroga in dobili smo čtertfinaliste in četrtfinalistke.

Na A turnirju v Mariboru sta se v četrtfinale uvrstila dva nepostavljena igralca, Simon JAVORŠEK in Bor ARTNAK. Ostali četrtfinalisti so Jan DIMITRIJEVIČ, Lan-Jon ŠUNTAR, Nikola PERIĆ, Gal EMERŠIČ POTOČNIK, Luka KRAJNIK in Lun OBRUL.

V B turnirju so četrtfinalisti Filip JAMNIKAR PUŠNIK, Allesandro KORENT TRISTAN, Nik GMAJNAR, Niki POLANEC, Lukas MARJANOVIČ, Jon VITEZIČ, Luka ČUK in Liam PAVČIČ.

V Ljubljani sta pri deklicah v turnirju A izpadli dve nosilki. V četrtfinale so se uvrstile Nika STRAŠEK, Annika PLANINŠEK, Nina PLIBERŠEK, Snježana STJEPANOVIĆ, Taja TUŠEK, Tara LONČARIČ, Meta MARENK in Ana LANIŠEK.

V B turnirju bodo tekme drugega kroga in četrtfinalna srečanja deklice odigrale v nedeljo.

Na OP 18 za fante so odigrali tekme prvega kroga. Nick CMAGER je izločil 8. nosilca Blaža GVARDIJANČIČA, drugih presenečenj ni bilo.

Tudi pri dekletih so odigrali tekme 1. kroga. Prva nosilka Veronika ERJAVEC se ni pojavila na igrišču, tako da se je v drugi krog brez boja uvrstila Kim ŽIŽEK. Tina CVETKOVIČ je bila s 4-6 6-1 6-3 boljša od 7. nosilke Marije VENTA, Ema HORVAT pa je izločila 6. nosilko Mojco MEJAK.

Na fotografiji Jan Dimitrijevič TUKAJ.

V ŠC Millenium v Ljubljani uspešno izpeljali zaključek teniške sezone s podelitvijo priznanj najboljšim

bm, 06.12.2014

V teniškem centru Millenium v Ljubljani je Teniška zveza Slovenije z rekreativnim turnirjem dvojic, podelitvijo priznanj najboljšim posameznikom in ekipam in ekshibicijskim srečanjem naših odličnih teniških igralcev in igralk zaključila teniško sezono 2014.
Priznanja so prejeli:

Filip KALJEVIČ, Živa FALKNER, Rok KOMAC, Kaja JUVAN, Grega KOKALJ, Veronika ERJAVEC, Miha OKORN, Tamara ZIDANŠEK, Blaž ROLA in Polona HERCOG kot najvišje uvrščeni igralci na lestvicah TZS ob koncu sezone 2014, zmagovalne ekipe teniških lig, Aleš MAČEK in Lea SUNARIČ kot najboljša rekreatvivna igralca med posamezniki ter dvojici Tone KOMAR in Robert KUKOVICA ter Katja JEKOVEC in Mirjam LOVRENČIČ kot najboljši dvojici med rekreativci DITS.

Nagrade za posebne dosežke v mladinski konkurenci sta prejeli Hana MRAZ za osvojeno 3. mesto na posameznem EP do 16 let v Moskvi in Tamara ZIDANŠEK za osvojeno 3. mesto na EP do 18 let v Klostersu ter ekipa deklet do 16 let ( Hana MRAZ, Veronika ERJAVEC, Lara PROSENJAK in Saša KLANEČEK) za uvrstitev na svetovnem mladinskem prvenstvu (mladinskem pokalu Federacij) v Mehiki.

Med člani so priznanja za posebne dosežke prejeli Polona HERCOG, Blaž ROLA in Marino KEGL.

Trenerji so na trenerski konferenci izbrali trenerja leta 2014. Priznanje je prejel Zoran KRAJNC iz Ptuja.

Priznanje za najboljši klub je še dvanajstič zapored prejel ŽTK Maribor.

Posthumno priznanje za posebne dosežke je prejel Andrej JERAS, prevzela pa sta ga njegova sinova.

Fotografije iz prireditve si lahko ogledate TUKAJ uporabite pa jih lahko le s pripisom Foto: Vid Ponikvar, Sportida.

Daljši prispevek o zaključku teniške sezone preberite TUKAJ.

Jasnez Semrajc finalist Futuresa v Sharm El Sheikhu, Nastja Kolar predala polfinale v Antalyi

bm, 06.12.2014

Janez SEMRAJC se je na Futuresu v Sharm El Sheikhu (10.000 $) uvrstil v finale. V slovenskem obračunu je v polfinalu s 7-6(1) 6-3 premagal Toma KOČEVARJA DEŠMANA. V finalu bo v nedeljo ob 10. uri naskakoval letošnji osmi naslov na turnirjih serije Futures. Njegov nasprotnik v finalu bo 25. letni Avstrijec Pascal BRUNNER.

Nastja KOLAR je v Antalyi, na ITF turnirju (10.000 $) brez boja predala polfinalno srečanje posameznic in finalno srečanje dvojic. Vzrok predaje ni znan. TUKAJ.

Ta konec tedna FIN 12 A in B v Mariboru in Ljubljani ter OP 18 v Ljubljani

bm, 05.12.2014

S kvalifikacijskimi obračuni so se začeli turnirji do 12 let in OP do 18 let.

Mlajše gosti ŽTK Maribor, kjer se tekme igrajo tudi v novi klubski pridobitvi, teniški dvorani. Danes je v kvalifikacijah A turnirja dečkov nastopilo 28 igralcev, jutri se začneta A in B turnirja. V A turnirju so prijavljeni vsi najboljši igralci, zato bo turnir I. ranga.

Deklice do 12 let gosti TK Olimpija Ljubljana. Tudi tu so danes odigrali kvalifikacije glavnega turnirja, nastopilo je 12 igralk. Jutri se začne glavni turnir in tudi pri deklicah so prijavljene vse najboljše igralke. Če bodo vse tudi nastopile bo tudi ta turnir povišan iz tretjega v prvi rang.

TK Šport plus iz Ljubljane pa gosti udeležence OP do 18 let. V konkurenci fantov so odigrali kvalifikacije, nastopilo je 19 igralcev. V glavnem turnirju je najvišje rangiran prijavljen 2. igralec lestvice TZS, Jure FRANK. Pri dekletih je prijavljenih 32 igralk, mesto prve nosilke bo pripadlo Veroniki ERJAVEC. TUKAJ.

Janez Semrajc, Tom Kočevar Dešman in Nastja Kolar polfinalisti ITF turnirjev, poraz Petre Rampre

bm, 05.12.2014

Janez SEMRAJC in Tom KOČEVAR DEŠMAN v Sharm El Sheikhu ter Nastja KOLAR v Antalyi so polfinalisti ITF turnirjev z nagradnim skladom 10.000 $.

Janez SEMRAJC nadaljuje zmagovito serijo na turnirjih Futures. S 14 zaporedno zmago, tokrat s 3-6 6-3 6-4 nad Ukrajincem Vladimirjem UZHYLOVSKYM se je v Sharm el Sheikhu uvrstil v polfinale, kjer bo njegov nasprotnik nihče drug kot Tom KOČEVAR DEŠMAN. Tudi on se je po zmagi s 6-1 6-2 nad Poljakom Pawelom CIASOM uvrstil v polfinale. Ker sta oba naša igralca v spodnji polovici žreba se bosta v polfinalu pomerila med seboj, to pa pomeni, da bomo imeli v Egiptu tudi finalista.

V turški Antalyi pa Nastja KOLAR opravičuje mesto 1. nosilke na ITF turnirju. V četrtfinalu je s 7-5 4-6 6-4 premagala 24. letno Britanko Amando CARRERAS in bo v polfinalu igrala s 3. nosilko, Avstrijko Pio KONIG. V konkurenci dvojic pa je z Gruzijko Ekaterine GORGODZE že finalistka.

Ni pa uspel preboj v polfinale Petri RAMPRE. V mehiški Meridi je na ITF turnirju (25.000 $+H) izgubila četrtfinalno srečanje z domačinko Marcelo ZACARIAS. Ta je slavila s 6-3 6-4. TUKAJ.

Petra Rampre, Janez Semrajc, Nastja Kolar in Tom Kočevar Dešman četrtfinalisti ITF turnirjev, poraz Dalile Jakupovič, zvečer čaka nastop še Petro Rampre

bm, 04.12.2014

Ta teden spremljamo nastope naših igralcev in igralk na mednarodnih članskih teniških turnirjih v Turčiji, Egiptu, Tuniziji, Mehiki in Čilu.

Naši igralci in igralke so zaenkrat na dobri poti, doslej je spodrsnilo le Dalili JAKUPOVIĆ. Dalila je nastopala na ITF turnirju v Santiagu, Čile. V prvem krogu 25.000 $ vrednega turnirja je igrala z domačinko Ivanio MARTINICH in zmagala z rezultatom 6-2 6-0, v drugem krogu pa je s 6-4 6-3 izločila še 7. nosilko Švicarko Danielo SEGUEL (WTA - 389) in se uvrstila v četrtfinale. V četrtfinalu je igrala s 1. nosilko, 26. letno Argentinko Florencio MOLINERO (WTA - 228). Argentinka je bila boljša z rezultatom 6-2 6-2.

Na ITF turnirju (10.000 $) v Antalyi je v drugem krogu zmagala tudi 1. nosilka turnirja Nastja KOLAR. S 6-2 6-1 je premagala 16. letno Belgijko Anastasio SMIRNOVO. V četrtfinalu bo igrala z Britanko, 7. nosilko, Amando CARRERAS.

Zmagovit pohod na turnirjih serije Futures v Sharm El Sheikhu (10.000 $) nadaljuje Janez SEMRAJC, ki je drugi nosilec turnirja. Zmagal je dvanajstič zapored. V drugem krogu je s 6-4 6-2 premagal Egipčana Karima HOSSAMA. V četrtfinalu bo igral s 6. nosilcem, Ukrajincem Vladimirom UZHYLOVSKYM.

V Sharm El Sheikhu je bil v drugem krogu uspešen tudi Tom KOČEVAR DEŠMAN. S 6-4 6-0 je premagal Italijana Francesca GARZELLIJA in bo v četrtfinalu igral s Poljakom Pawelom CIASOM.

V drugem krogu ITF turnirja v Mehiki je bila uspešna Petra RAMPRE. S 6-4 2-6 in 6-3 je premagala Mihičanko Ano Sofio SANCHEZ, 289. igralko lestvice WTA, dosegla deseto zmago v zadnjih dvanajstih srečanjih in se uvrstila v čestrtfinale. Tu bo igrala s še eno domačinko Marcelo ZACARIAS. TUKAJ.

Slovenski teniški sodniki so tudi v letu 2014 delili pravico širom sveta

bm, 03.12.2014

Slovenski teniški sodniki so bili tudi v sezoni 2014 zelo aktivni. Poleg sojenja na domačih turnirjih in ligaških tekmovanjih so se udeleževali tudi mednarodnih turnirjev širom zemeljske oble.

Na največjih turnirjih, tudi tistih, ki štejejo za grand slam je sodila Anja VREG. Od avgusta naprej je kot glavni sodnik na stolu sodila v Washingtonu, Montrealu, Cincinnatiju, New Havenu in na OP ZDA. Od tam jo je pot vodila v Azijo, kjer je sodila na turnirjih v Seulu, Pekingu, Tianjinu, Ningbu, Pekingu in Singapurju.

Na WTA turnirju v Linzu so sodniško funkcijo kot linijski sodniki opravljali Ana ŠTIH, Ana SODNIK, Iva SODNIK, Matej SKOČIR in Tomaž MAJER. Na turnirju so pridobili veliko izkušenj, ki so zelo pomembne za nadaljnje sodniško delo, saj so sodili najboljšim igralkam na svetu ter sodelovali z najboljšimi sodnicami in sodniki na stolu. Seveda pa za udeležence turnirja v Linzu to ni bil prvi turnir v tujini, saj se redno udeležujejo turnirjev po vsem svetu. Pravijo, da so bili s turnirjem zelo zadovoljni, saj je bil odlično organiziran, pa čeprav so bili na igrišču od jutra do večera. Odlično pa so se imeli tudi v prostem času, ko so se družili s sostanovalci in sodniškimi kolegi iz Hrvaške, Srbije, Bosne, Slovaške in Makedonije. Čas jim je dopuščal tudi ogled mesta in obisk tovarne bonbonov Haribo.

Rok MATIČIČ je sodil v Sarajevu na srečanju Davisovega pokala med BIH in Litvo, nato je sodil na dveh turnirjih Futures na Švedskem, na ATP Challengerju v belgijskem Monsu in kot linijski sodnik na ATP turnirju v Stockholmu.

Tomaž MAJER je poleg turnija v Linzu delal na ATP Challengerju v Banja Luki in ATP turnirju na Dunaju.

Matej SKOČIR je poleg Linza delal na ATP turnirju na Dunaju, Blaž Anže PIPAN pa je sodil na ATP Challengerju v Banja Luki. TUKAJ.

ŽTK Maribor še dvanajstič zapored zbral največ točk na klubski lestvici TZS

bm, 03.12.2014

ŽTK Maribor se lahko še dvanajstič zapored pohvali s 1. mestom na lestvici klubov TZS. Tudi v letu 2014 so igralci in igralke vodilnega mariborskega kluba zbrali največ točk in tako zasedli prvo mesto na klubski lestvici Teniške zveze Slovenije.

S tretjega mesta se je po letu dni na drugo vrnil drugi mariborski klub - TK Branik. Iz drugega na tretje pa je po letu dni zdrsnil TK Triglav iz Kranja. Največji skok je na lestvici naredil TK Ptuj, ki se je iz devetega zavihtel na četrto mesto.



Objavljamo tudi večno lestvico klubov, ki jo je pripravil g. Anton GROSMAN in obsega točke, ki so jih klubi osvojili od leta 1992 do leta 2014.

Tudi na večni lestvici je na vrhu ŽTK Maribor, sledi mu TK Triglav Kranj, tretji pa je TK Branik Maribor.

V letu 2014 je na lestvici uvrščenih 72 klubov, na večni lestvici pa je točke osvajalo 172 klubov.

Celotno lestvico najdete TUKAJ.

Na mladinskem ITF turnirju v Zagrebu Nika Kozar zmagala še drugič, danes še Sven Lah in Nika Zupančič (rezultati v živo), Matic Podlipnik na Floridi izgubil v drugem krogu

bm, 03.12.2014

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Zagrebu se je Nika KOZAR že uvrstila v tretji krog. V prvem je s 6-4 6-2 premagala Avstrijko Antonio PALECZEK, v drugem pa je bila s 6-4 6-3 boljša od britanske kvalifikantke Ali COLLINS.

Po uspešno prestanih kvalifikacijh sta Sven LAH in Nika ZUPANČIČ zmagala tudi v prvem krogu glavnega turnirja.

Sven LAH je s 6-2 6-4 premagal Rusa Grigorya POTEMKINA, Nika ZUPANČIČ je bila s 6-1 7-5 boljša od Čehinje Klare HAJKOVE.

V prvem krogu glavnega turnirja so izgubili Jakob Aljaž KAPLJA, Bor SCHWEIGER MUŽAR in Kristina NOVAK.

Na mladinskem turnirju Eddie Heer v Brandentonu na Floridi je Matic PODLIPNIK, ki je kot edini Slovenec nastopil v glavnem žrebu turnirjev od 12-18 let, izgubil v drugem krogu. V prvem je bil s 7-5 6-2 boljši od Američana Sebastiana RODRIGUEZA, v drugem krogu pa je izgubil z Američanom Jaycerjem CALLEROSOM, ki je bil boljši s 6-0 6-1. Američan je v prvem krogu izločil 1. nosilca Marka MILADINOVIĆA, 8. igralca lestvice Tennis Europe do 14 let.

Matic PODLIPNIK bo nastopil še na znamenitem Orange Bowlu, kjer naj bi se mu pridružila Živa FALKNER.

Rezultate iz Zagreba lahko v živo spremljate TUKAJ.

Dalila Jakupović četrtfinalistka, Janez Semrajc, Tom Kočevar Dešman, Petra Rampre, Nastja Kolar uspešni v uvodnih srečanjih

bm, 03.12.2014

Ta teden spremljamo nastope naših igralcev in igralk na mednarodnih članskih teniških turnirjih v Turčiji, Egiptu, Tuniziji, Mehiki in Čilu.

Naši igralci in igralke so zaenkrat na dobri poti. Dalila JAKUPOVIĆ nastopa na ITF turnirju v Santiagu, Čile. V prvem krogu 25.000 $ vrednega turnirja je igrala z domačinko Ivanio MARTINICH in zmagala z rezultatom 6-2 6-0, v drugem krogu pa je s 6-4 6-3 izločila še 7. nosilko Švicarko Danielo SEGUEL (WTA - 389).

Na Futuresu v Sharm El Sheikhu nastopa Tom KOČEVAR DEŠMAN. Začel je z zmago, saj je bil v prvem krogu s 6-0 in 6-2 boljši od Egipčana Mazena OSAME.

Družbo mu dela Janez SEMRJAC, ki je bil v prvem krogu prav tako uspešen. V prvem krogu je igral s Poljakom Karolom DRZEWIECKIM in zmagal s 6-2 6-2.

Z zmago je nastope v turški Antalyi na ženskem ITF turnirju (10.000 $) začela tudi Nastja KOLAR. S 6-0 6-2 je premagala Francozinjo Louise LAMPLA.

V kvalifikacijah ITF turnirja v mehiški Meridi (25.000 $+H) je bila uspešna Petra RAMPRE, ki je zmagala tudi v uvodenm nastopu v glavnem turnirju. S 6-4 4-6 7-5 je premagala Američanko Tori KINARD.



Nastope pa sta v kvalifikacijah ITF turnirja v tunizijskem Souseju končali Eva ZAGORAC in Pia BRGLEZ. Obe sta izgubili v finalu kvalifikacij. TUKAJ.

Intervju z Blažem Trupejem o možnostih Slovenije v Davisovem pokalu

bm, 01.12.2014

V dnevniku Delo lahko preberete intervju s kapetanom slovenske moške teniške reprezentance in trenerjem Blaža Kavčiča, Blažem TRUPEJEM.

Intervju preberite TUKAJ.

V Zagrebu skozi kvalifikacije Sven Lah in Nika Zupančič, v prvem krogu porazi Kristine Novak, Jakoba Aljaža Kaplje in Bora Schweigerja Mužarja (rezultati v živo)

bm, 01.12.2014

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Zagrebu sta bila v drugem krogu uspešna samo Nika ZUPANČIČ in Sven LAH. Nika je s 6-1 1-6 7-5 premagala Avstrijko Anno Leno NEUWIRTH, Sven je bil s 7-6(4) 4-6 6-3 boljši od 7. nosilca, Francoza Axela CRETONA.

V drugem krogu kvalifikacij so izgubili Veronika ERJAVEC, Saša KLANEČEK, Lara PROSENJAK in Nika RADIŠIČ med dekleti ter Klemen NIKOLAŠ, Grega KOKALJ in Jure FRANK med fanti. Sven LAH in Nika ZUPANČIČ bi morala za napredovanje v glavni turnir zmagati še enkrat, to pa je uspelo samo Ptujčanu.

Sven LAH je v finalu kvalifikacij s 6-3 6-0 premagal domačina Davida SAMARDŽIJO, Nika ZUPANČIČ je odločilno srečanje z 2-6 2-6 izgubila s prvo nosilko kvalifikacij, Britanko Camille VERDEN ANDERSON. Ji je pa bila tokrat naklonjena sreča in tudi ona bo nastopila v glavnem turnirju, saj se je vanj uvrstila kot srečna poraženka.

Poleg obeh kvalifikantov v glavnem turnirju spremljamo še nastope Bora SCHWEIGERJA MUŽARJA, Jakoba Aljaža KAPLJE, Nike KOZAR in Kristine NOVAK.

V glavnem turnirju so že nastopili Kristina NOVAK, ki je s 4-6 in 3-6 izgubila z Rusinjo Natalio BOLINSKAYO, Bor SCHWEIGER MUŽAR, ki je moral s 7-5 1-6 2-6 priznati premoč Britancu Ewanu MOORU, 6. nosilcu turnirja in Jakob Aljaž KAPLJA. Tudi slednji se je hitro poslovil. V prvem krogu ga je s 6-4 6-2 premagal Švicar Gabriel CURRLIN.

V prvem krogu je bila uspešna Nika KOZAR. S 6-4 6-2 je premagala Avstrijko Antonio PALECZEK. Danes naj bi nastopila še Sven LAH in Nika ZUPANČIČ.

Rezultate srečanj lahko v živo spremljate TUKAJ.

Luka Miklavčič osvojil OP 16 v Ljubljani, Lian Benedejčič najboljša v Novi Gorici

bm, 01.12.2014

Kot se dogaja njihovim idolom, se kdaj lahko zgodi tudi njim. Jan VEHOVEC (Proten), prvi nosilec turnirja OP 16 v Ljubljani je namreč moral zaradi poškodbe predati finalno srečanje Luki MIKLAVČIČU (Idrija).

Zanimivo pa je bilo v Novi Gorici. V finalu ni bilo ne prve in ne druge nosilke, saj sta se obe poslovili pred zaključnim obračunom. Prvo nosilko in trenutno drugo slovensko igralko do 16 let Kajo JUVAN je v polfinalu s 6-2 7-5 premagala levičarka iz Radovljice, Tina CVETKOVIČ(Radov).

Za drugo nosilko Urško VELEC pa je bila že v četrtfinalu usodna nepostavljena Lian BENEDEJČIČ (Koper). Ta se po rezultatsko nekoliko slabši lanski sezoni ponovno vrača. Urško Velec je premagala s 6-3 6-1, v polfinalu pa je bila nato s 7-5 6-1 boljša še od Stefany GRLJ.

In svoj zmagoviti povratek je potrdila še v finalu. Lian BENEDEJČIČ, 15-letna Koprčanka, trenutno 16. igralka lestvice TZS do 16 let je v finalu s 6-0 1-6 6-2 premagala vrstnico, 3. nosilko, sicer pa 5. igralko do 16 let, Tino CVETKOVIČ.

Foto: M. Školaris TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.