Pia Brglez in Julija Jauk zmagali v uvodnih tekmah kvalifikacij v Tuniziji, a v finalu kvalifikacij nato obe izgubili

V Tuniziji bodo na ITF turnirju (10.000 $) nastopile Eva ZAGORAC, ki je že uvrščena v glavni turnir ter Julija JAUK in Pia BRGLEZ, ki sta morali v kvalifikacije. Te so se začele danes, obe pa sta bili v uvodnem nastopu uspešni.

Julija JAUK je s 6-1 6-0 premagala Indijko Shivani MANCHANDA, Pia BRGLEZ je bila s 7-6(6) 7-6(3) boljša od Ukrajinke Georgine FEDOSENKOVE. Za nastop v glavnem turnirju bi morali zmagati še enkrat, kar pa jima ni uspelo. Julija JAUK je z 2-6 0-6 izgubila z Italijanko Natasho PILUDU, od Pie BRGLEZ je bila s 6-4 6-1 boljša 1. nosilka kvalifikacij, Italijanka Gioia BARBIERI.

Na ITF turnirju v Antalyi je za nastop prijavljena Nastja KOLAR. V mehiški Meridi je še na drugem ITF turnirju (25.000 $) nastopila Petra RAMPRE, a tokrat z manj uspeha kot prejšnji teden. Že v drugem krogu kvalifikacij je morala premoč priznati ameriški mladinki, 17. letni Andie K. DANIELL. Ta je bila boljša s 6-1 6-1.

Svoj zadnji turnir letos, tudi ta je iz serije Futuresov, bo v Sharm El Sheikhu odigral Janez SEMRAJC. Družbo v Egiptu mu tudi ta dela Tom KOČEVAR DEŠMAN. Oba naša igralca bosta na turnirju v vlogi nosilcev.