Odigrani prvi krogi članskih in FIN turnirjev do 14 let, pri najmlajših znani prvi zmagovalci

Odigrani so bili uvodni krogi turnirjev članov in članic v Ljubljani, dečkov in deklic do 14 let v Mariboru in Rogaški Slatini ter dečkov in deklic starih do 11 let v Ljubljani.

V prvem krogu turnirja članov sta se poslovila sedmi in osmi nosilec Nace OGOREVC in Matic SOTLER. Prvega je s 3-6 6-4 6-3 izločil Andraž KRANJC, od drugega je bil s 6-1 6-0 boljši Vid FUGINA.

Zanesljivo sta se v drugi krog uvrstila prvi nosilec Maks TEKAVEC in drugi nosilec Matej LELJAK.

Pri dekletih so v drugem krogu izpadle tri nosilke. Žoel KASTELIC je s 6-1 6-1 premagala Anika MAKAROVIČ, od Nine KNEZ je bila s 6-1 6-1 boljša Paula Natalia ORLINI, Laro PROSENJAK je s 6-3 6-2 izločila Veronika ERJAVEC.

Na A turnirju dečlov v Mariboru v četrtfinalu ne bo dveh nosilcev. Samuela PATETA je s 6-3 7-5 izločil Dan TROŠT SLAPNIK, Anej LEVPUŠČEK je bil s 6-4 6-3 boljši od Filipa KALJEVIČA.

A in B turnir deklic poteka v Rogaški Slatini. V A turnirju v četrtfinalu ne bo 7. nosilke Zale ULE. S 3-6 6-4 6-3 jo je izločila Novogoričanka Maja MAKORIČ.

Prve zmagovalce pa smo dobili na turnirjih 8-11 let v Ljubljani. Pri dečkih je v mini tenisu slavil Marko POŽONEC (Grosu), pri deklicah je zmagala Lucija FIRM (Radom). V MIDI tenisu je bila pri deklicah najboljša Ana Tara PRAČEK (Koper), pri dečkih je slavil Vid MOHAR. V tenisu do 10 let je pri dečkih zmagal Jaka GOLOB (Tr-Kr), pri deklicah pa je bila najboljša Ela Nala MILIĆ (Ol-Lj).

Turnir v tenisu do 11 let bo na sporedu v nedeljo.

Foto: jg