Sven Lah in Manca Pislak zmagovalca OP 18

Sven LAH (Ptuj) in Manca PISLAK (Tc-Lj) sta zaneslivo dobila finalna obračuna na OP 18 in na svoj konto zmag na turnirjih vknjižila novi.

Na OP 18 za fante, turnir je potekal v Litiji, je Sven LAH suvereno prišel do zmage. Potem, ko je v četrtinalu premagal prvega nosilca Miho OKORNA, je bil v polfinalu s 6-3 6-4 boljši od 4. nosilca Jakoba Aljaža KAPLJE, v finalu pa je še bolj gladko, s 6-0 6-1 premagal 4. nosilca Grego KOKALJA (AsLit). Za Svena je to prva zmaga na turnirjih do 18 let.

V finalnem obračunu deklet do 18 let v Kranju je slavila Manca PISLAK. V finalu je s 6-1 6-2 premagala 2. nosilko, dve leti mlajšo Veroniko ERJAVEC (Ltc). Zajeten kupček zmag na odprtih prvenstvih je tako obogatilo s še eno, kar pa ji na lestvici do 18 let zaenkrat ne bo prineslo premika iz trenutno tretjega mesta. Pred njo sta na lestvici obe višje uvrščeni igralki na lestvici ITF Tamara ZIDANŠEK in Nina POTOČNIK. Vse tri bodo v letu 2015 zadnjič nastopale v kategoriji igralk do 18 let, ko katero izmed njih pričakujemo tudi na mladinskih turnirjih za grand slam.