ITF razglasil svetovne prvake za leto 2014, aprila 2015 prvi ITF Junior masters

Mednarodna teniška zveza je ob koncu leta 2014 razglasila svetovne teniške prvake, nagrade pa bodo prejeli 15. junija na Večeru svetovnih prvakov v Parizu.

Med moškimi je četrtič svetovni prvak Novak DJOKOVIĆ, med ženskami petič Serena WILLIAMS. V konkurenci moških dvojic sta naslov že enajstič v zadnjih dvanajstih letih osvojila ameriška dvojčka Bob in Mike BRAYAN. Med ženskimi dvojicami sta naslov tretjič zapored osvojili Italijanki Roberta VINCI in Sara ERRANI.

Med mladinci je naslov šel v roke številkama 1 na svetovnih mladinskih teniških lestvicah, 17. letnemu Rusu Andreyu RUBLEVU in šele 15. letni Američanki Chaterine BELLIS.

ITF je tudi oznanil, da bo od 3. - 5. aprila 2015 v kitajskem Chengduju potekal prvi mladinski ITF masters. Nanj se bo uvrstilo prvih osem igralcev in igralk iz končne lestvice ITF za leto 2014. Tekmovanje bo potekalo v teniškem centru Sichuan, osrednji stadion pa sprejme 6000 gledalcev.

Foto: ITF