Za nastope na mednarodnih teniških turnirjih Tennis Europe potrebujete IPIN in TE račun - preberite kako ju pridobite

Mlade igralce in igralke slej ko prej pot zanese tudi na mednarodne turnirje. Poleg številnih turnirjev v tujini jih je kar nekaj tudi v Sloveniji.

Za prijavo in nastop na teh turnirjih je potrebno pridobiti IPIN (International Player Identification Number) in ustvariti TEA (Tennis Europe Account).

IPIN

Od leta 2010 vsi igralci potrebujejo IPIN, ki ga podeljuje ITF. Pridobiti ga morate pred zaključkom prijav na prvi turnir, na katerem želite nastopiti. Članstvo velja eno koledarsko leto (januar-december), če se registrirate v novembru ali decembru pa velja članstvo do novega leta in nato še vse prihodnje leto.

Za registracijo potrebujete veljaven e-mail naslov, nato pa sledite navodilom TUKAJ . Vpisati boste morali še vaše osebne in nekatere druge podatke, pri čemer ne uporabljajte šumnikov. Po potrditvi podatkov boste prejeli e-mail, ki vsebuje povezavo na kateri aktivirate IPIN račun. Po vnosu gesla morate navesti, kako boste plačali članarino. To lahko plačate preko interneta s kreditno kartico ali osebno pri sodniku na prvem turnirju, ki ga boste igrali. IPIN za madince za letno sezono stane 35 $.

Kot dodatek IPIN-u morate ustvariti TEA (Tennis Europe Account). To storite TUKAJ . Potem ko ustvarite TEA se lahko prijavite na turnirje Tennis Europe.

Podrobnejša navodila kako ustvarite TEA najdete TUKAJ .

Že registrirani igralci lahko registracijo za novo sezono podaljšate TUKAJ .

Na turnirje TE se lahko prijavite preko njihove spletne strani ali z izpolnitvijo obrazca, ki ga pošljete po faxu. Prijave in odjave po el. pošti ne upoštevajo. Na turnir se morate prijaviti do torka, do 14 . ure, štiri tedne (27 dni) pred začetkom tedna v katerem se igra turnir. Po 13. letu starosti se lahko prijavite na največ tri turnirje v enem tednu, mlajši samo na enega. Igrate seveda lahko samo en turnir

Na turnirjih do 12 let lahko nastopijo igralci, ki dopolnijo deset let na dan, ko se začne glavni turnir.

Če ste prijavljeni na več turnirjev se lahko odjavite sami v roku za odjave, ta je v torek do 14. ure, dva tedna (13 dni) pred začetkom glavnega turnija. Po tem datumu ste lahko samo na eni prijavni listi. Do takrat lahko sami odločate kateri turnir boste igrali, če se ne odjavite sami, vas iz turnirjev na katerih imate slabšo pozicijo odjavi sistem sam. Če zamudite z odjavo, pa ne nameravate igrati turnija, boste morali plačati kazen. Prijavna lista se zamrzne ob 14. uri v četrtek, pred tednom, ko se začne turnir.

Vse ostale podrobnosti TUKAJ .