Slovenski teniški sodniki so tudi v letu 2014 delili pravico širom sveta

Slovenski teniški sodniki so bili tudi v sezoni 2014 zelo aktivni. Poleg sojenja na domačih turnirjih in ligaških tekmovanjih so se udeleževali tudi mednarodnih turnirjev širom zemeljske oble.

Na največjih turnirjih, tudi tistih, ki štejejo za grand slam je sodila Anja VREG. Od avgusta naprej je kot glavni sodnik na stolu sodila v Washingtonu, Montrealu, Cincinnatiju, New Havenu in na OP ZDA. Od tam jo je pot vodila v Azijo, kjer je sodila na turnirjih v Seulu, Pekingu, Tianjinu, Ningbu, Pekingu in Singapurju.

Na WTA turnirju v Linzu so sodniško funkcijo kot linijski sodniki opravljali Ana ŠTIH, Ana SODNIK, Iva SODNIK, Matej SKOČIR in Tomaž MAJER. Na turnirju so pridobili veliko izkušenj, ki so zelo pomembne za nadaljnje sodniško delo, saj so sodili najboljšim igralkam na svetu ter sodelovali z najboljšimi sodnicami in sodniki na stolu. Seveda pa za udeležence turnirja v Linzu to ni bil prvi turnir v tujini, saj se redno udeležujejo turnirjev po vsem svetu. Pravijo, da so bili s turnirjem zelo zadovoljni, saj je bil odlično organiziran, pa čeprav so bili na igrišču od jutra do večera. Odlično pa so se imeli tudi v prostem času, ko so se družili s sostanovalci in sodniškimi kolegi iz Hrvaške, Srbije, Bosne, Slovaške in Makedonije. Čas jim je dopuščal tudi ogled mesta in obisk tovarne bonbonov Haribo.

Rok MATIČIČ je sodil v Sarajevu na srečanju Davisovega pokala med BIH in Litvo, nato je sodil na dveh turnirjih Futures na Švedskem, na ATP Challengerju v belgijskem Monsu in kot linijski sodnik na ATP turnirju v Stockholmu.

Tomaž MAJER je poleg turnija v Linzu delal na ATP Challengerju v Banja Luki in ATP turnirju na Dunaju.

Matej SKOČIR je poleg Linza delal na ATP turnirju na Dunaju, Blaž Anže PIPAN pa je sodil na ATP Challengerju v Banja Luki.