prijava_e
Novice : Arhiv novic 2014 : September 2014

Arhiv novic - september 2014

Janez Semrajc in Aljaž Radinski v drugi krog Solina, poraz Tomislava Ternarja, mladinci v Mostarju

bm, 30.09.2014

Na Futuresu v Solinu (10.000 $) Aljaž RADINSKI tudi v glavnem turnirju ne popušča. Po dveh zmagah v kvalifikacijah je zmagal tudi v prvem krogu glavnega turnirja. S 6-1 4-6 6-3 je premagal 20. letnega Čeha Vaclava SAFRANEKA, 627. igralca lestvice ATP.

V prvem krogu je bil uspešen tudi 3. nosilec Janez SEMRAJC. S 6-1 6-1 je odpravil domačina Luko ZANINOVIČA.

Ni pa uspel preboj v drugi krog Tomislavu TERNARJU. V prvem krogu ga je s 6-4 6-4 izločil domačine Duje KEKEZ.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Mostarju so v prvem krogu zmagali Jakob Aljaž KAPLJA in Nik KRAPEŽ med fanti ter Zala DOVNIK, Nika RADIŠIČ in Nika KOZAR med dekleti.

Z nastopi so po uvodnem srečanju končali Kristina NOVAK, Anja GAL in Filip Jakob ZUPANČIČ. TUKAJ.

Ekipa ŠTK Velenje zmagovalka lige za dečke do 14 let

bm, 30.09.2014

V Ljubljani se je danes odigralo zadnje dejanje letošnje lige za dečke do 14 let. V dinalu sta se pomrili ekipi ŠD Max klub Ljubljana in ŠTK Velenje.

Zmage z rezultatom 4-2 so se veselili gostje iz Velenja.

Za domačine so nastopili hrvaški igralec Karlo SUEVICH ter domači igralci Tim TEKAVEC, Maj TOMAC in Matic DIMIC.

Za goste so nastopili Rok KOMAC, ki je igral z dvojno registracijo ter igralci ŠTK Velenje Marko KOVAČEVIČ, Tin KRSTULOVIČ in Gašper TOPČIČ.

Domačine je z zmago 6-2 6-3 nad Markom KOVAČEVIČEM v vodstvo popeljal Tim TEKAVEC.

Naslednja tri srečanja so pripadla gostom. Gašper TOPČIČ je po zmagi 6-3 6-2 nad Majem TOMCEM izid izenačil na 1-1. Velenjčane je v vodstvo popeljal Tin KRSTULOVIČ z zmago nad Maticem DIMICEM s 6-0 6-0, tretjo točko pa je gostom priigral Rok KOMAC, ki je v izenačenem obračunu s 4-6 6-4 7-5 premagal Karla SUEVICHA.

O zmagovalcu so odločale igre dvojic. Karlo SUEVICH in Tim TEKAVEC sta z zmago 6-4 7-5 nad Rokom KOMCEM in Gašperjem TOPČIČEM izid znižala na 3-2, piko na i za velenjsko zmago pa sta postavila Marko KOVAČEVIČ in Tin KRSTULOVIČ, ki sta s 5-7 6-4 [10-7] premagala domačo dvojico Matic DIMIC in Maj TOMAC. TUKAJ.

Polona Hercog še petič poražena z Ekaterino Makarovo, konec tudi za Katarino Srebotnik in Andrejo Klepač

bm, 30.09.2014

Na WTA turnirju z nagradnim skladom 5,4 mio $ v Pekingu je morala Polona HERCOG še drugič letos priznati premoč ruski levičarki Ekaterini MAKAROVI, 12. nosilki in 14. igralki sveta.

MAKAROVA je zmagala s 7-5 6-0, pri čemer sta bili obe igralki v prvem nizu nezanesljivi pri začetnem udarcu, saj je Polona izgubila začetni udarec dvakrat, Ekaterina pa trikrat. V drugem nizu je Polona popolnoma popustila, začetni udarec izgubila trikrat in dobila vsega 12 točk.

Ekaterina MAKAROVA je dobila 9 od dvanajstih izenačenih iger, za Polono pa je bil to osmi poraz v zadnjih desetih srečanjih z levičarkami. Srečanje je trajalo uro in 23 minut.

Polona kljub porazu ne more biti nezadovoljna, saj se njena forma pred zaključkom sezone očitno popravlja. Po treh porazih v prvem krogu je tokrat vknjižila tri zmage, turnir pa ji je navrgel lepo število WTA točk.

Bolj je lahko zaskrbljena Katarina SREBOTNIK, ki je v zadnjem času s soigralko Kveto PESCHKE daleč od svojih najboljših predstav. Tudi tokrat se s Čehinjo namreč poslavljata že po uvodnem srečanju v katerem sta z 2-6 6-3 [5-10] izgubili z dvojico Jarmila GAJDOSOVA in Ajla TOMLJANOVIČ. Kljub porazu sta si že zagotovili sodelovanje na zaključnem turnirju dvojic v Singapurju.

Z nastopi je v Pekingu tokrat zadnja končala Andreja KLEPAČ. V drugem krogu konkurence dvojic sta s Španko Silvio SOLER ESPINOSA z 2-6 0-6 izgubili s 4. nosilkama, Američankama Raquel KOPS JONES in Abigail SPEARS. TUKAJ.

Nastja Kolar v Monterreyu uspešna. Aljaž Radinski v Solinu ter Nik Krapež, Nika Kozar in Nika Radišič v Mostarju v glavni turnir

bm, 29.09.2014

Na ženskem ITF turnirju v mehiškem Monterreyu (25.000 $) se je Nastja KOLAR kot 7. nosilka uvrstila v drugi krog glavnega turnirja. V uvodnem srečanju je s 6-3 6-4 premagala 28. letno Turkinjo Pemro OZGEN, 242. igralko lestvice WTA.

Na moškem Futuresu v Solinu (10.000 $) je v zadnjem krogu kvalifikacij Aljaž RADINSKI s 7-6(3) 6-3 premagal Hrvata Antuna VIDAKA in se uvrstil v glavni turnir. To ni uspelo Tilnu ŽITNIKU, ki je izgubil v zadnjem krogu kvalifikacij.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Mostarju se je med fanti skozi kvalifikacije v glavni turnir prebil Nik KRAPEŽ. V finalu kvalifikacij je s 6-1 6-3 premagal Srba Miloša DABIČA. Med dekleti je bila uspešna Nika KOZAR, ki tako tudi v Mostarju nadaljuje uspešno serijo. Tokrat je za uvrstitev v glavni turnir potrebovala eno zmago in to je dosegla v srečanju s Hrvatico Klaro MRCELA. Zmagala je s 6-4 7-5.

V glavni turnir se je uvrstila tudi Nika RADIŠIČ(na fotografiji). V kvalifikacijah je zmagala dvakrat. Najprej je premagala igralko iz BiH Marijo ZOVKO s 6-2 6-2, nato pa še s 6-0 6-1 Avstralko Stephanie BELOVUKOVIC. TUKAJ.

Finalista Play offa lige do 14 let sta ŠTK Velenje in ŠD Max klub Ljubljana

bm, 29.09.2014

V Mariboru sta danes potekala polfinalna obračuna Play offa lige do 14 let za dečke.

Na igriščih ŽTK sta se merili ekipi ŽTK Maribor in ŠTK Velenje, TK Branik je gostil igralce ŠD Max klub Ljubljana.

Obe srečanji so dobili gostje. Ekipa ŠTK Velenje v postavi Marko KOVAČEVIČ, Tin KRSTULOVIČ, Rok KOMAC in Gašper TOPČIČ je s 4-2 premagala ekipo ŽTK Maribor. Za zmagovalce so točke priigrali Rok KOMAC, Tin KRSTULOVIČ in Gašper TOPČIČ ter dvojica Marko KOVAČEVIČ in Tin KRSTULOVIČ.

V Ljudskem vrstu je ekipa ŠD Max klub Ljubljana s 4-2 premagala domačo ekipo TK Branik. Srečanje je bilo izjemno izenačeno in po igrah posameznikov je bilo še vse odprto. Karlo SUEVICH in Matic DIMIC sta priigrali točki gostom, za domačine sta bila uspešna Gašper BEZJAK in Enej BERGHAUS. O zmagovalcu so odločale igre dvojic, obe pa sta v super tie-breaku pripadli gostom iz Ljubljane. Točki sta zmagovalcem priigrali dvojici Tim TEKAVEC in Karlo SUEVICH ter Matic DIMIC in Maj TOMAC.

Finale bo na sporedu v torek ob 09.30 uri na igriščih ŠD Max klub Ljubljana. TUKAJ.

Tom K. Dešman in Tomislav Ternar najvišje v karieri, pri dekletih brez večjih sprememb

bm, 29.09.2014

Najnovejša moška svetovna teniška lestvica je prinesla novi najboljši uvrstitvi Tomu KOČEVARJU DEŠMANU, ki je ta teden na 660. mestu in Tomislavu TERNARJU, ki je na 676. mestu.

Sicer pa na vrhu med Slovenci ostaja Blaž ROLA na 90. mestu, na 91. mestu mu sledi Blaž KAVČIČ, tri mesta pa je pridobil Aljaž BEDENE in se povzpel na 148. mesto. Največji skok je ta teden uspel Janezu SEMRAJCU, ki je pridobil 33 mest in se ustavil na 313. mestu.

Lestvica WTA Slovenkam ni prinesla izboljšav uvrstitev. Polona HERCOG je izgubila eno mesto, a je še vedno trdno zasidrana v najboljši stoterici na 73. mestu. Sledijo ji Tadeja MAJERIČ (175), Nastja KOLAR (211), Dalila JAKUPOVIĆ (327), Petra RAMPRE (402), Maša ZEC PEŠKIRIČ (490), Polona REBERŠAK (577) in Tamara ZIDANŠEK (762).

Kaj bo dekletom in fantom prinesla najnovejša mladinska svetovna lestvica bo znano jutri. TUKAJ.

Na finalu Junior Fed Cupa v Mehiki Slovenke z zmago nad Egiptom osvojile 15. mesto, prvaki in prvakinje Američani

bm, 29.09.2014

Na mladinskem svetovnem prvenstvu v starostni kategoriji do 16 let, Junior Fed Cupu v San Luis Potosiju v Mehiki so Slovenke, po zmagi nad Egiptom z 2-1, osvojile končno 15. mesto na svetu.

Slovenska ekipa v postavi Veronika ERJAVEC, Lara PROSENJAK in Saša KLANEČEK je pod vodstvom Uroša POTOČNIKA v predtekmovanju, ki se je igralo po sistemu Round Robin, izgubila vsa tri srečanja. Paragvajke, Rusinje in Tajke so bile boljše s 3-0. V razigravanju za 13. - 16. mesto je prvo zmago za Slovenijo priigrala Veronika ERJAVEC, a tudi ta ni zadostovala za zmago nad ekipo Peruja, ki je bila boljša z 2-1.

Naša dekleta so se tako v zadnjem srečanju borila z ekipo Egipta za končno 15. mesto na svetu in ga osvojila.

Slovenija je sicer na svetovno prvenstvo odpotovala brez svoje prve igralke Hane MRAZ, ki je morala prvenstvo izpustiti zaradi zdravstvenih težav.

Naslov zmagovalk Junior Fed Cupa so osvojile Američanke, ki so v finalu s 3-0 premagale Slovakinje, tretje mesto so osvojile Madžarke, ki so bile z 2-1 boljše od Rusinj. Peto mesto je osvojila ekipa Japonske, šeste so Belorusinje, sedme Avstralke in osme Tajke.

Za razliko od deklet, kjer prevladujejo evropske ekipe, so v konkurenci fantov Evropejci doživeli kar hud poraz. Tudi Junior Davis Cup so osvojili Američani. V finalu so s 3-0 premagali vrstnike iz Koreje.

Tretje mesto so osvojili Francozi, ki so bili z 2-1 boljši od Japoncev. Tudi od petega do osmega mesta najdemo samo eno evropsko ekipo, Italijo. Peto mesto so tako osvojili Brazilci, šesti so Argentinci, sedmi Italijani in osmi igralci Kitajskega Taipeia. TUKAJ.

Leeloo Obrul in Miha Peruš osvojila OP 14, na OP 18 v Mariboru najboljša Nejc Sitar in Pija Brglez

bm, 29.09.2014

V Ljubljani in Mariboru sta se končala zadnja turnirja sezone 2014, ki sta igralcem in igralkam do 14 oz. 18 let ponudila priložnost, da ujamejo, morda odločilne točke, za uvrstitev na lestvici, ki še vodi na masters. Ta se bo pod nazivom TILIA MASTERS 2014 letos odvil na Otočcu med 4. in 7. oktobrom.

V Ljubljani je na A turnirju presenetil Miha PERUŠ(SGrad) , 17. igralec lestvice TZS, ki je v finalu s 6-3 7-6(7) premagal 4. igralca lestvice TZS in prvega nosilca Jana KUPČIČA (ŽtkMb). B turnir je dobil Stefan KRAJINOVIĆ (Tr-Kr), ki je v finalu s 6-3 6-3 premagala 1. nosilca Davida LAMPIČA (Zklub)

Deklice so igrale v TC Ljubljana. Tudi tu ni šlo brez presenečenja, zasluženo pa je zmagala nepostavljena Celjanka Leeloo OBRUL. (na fotografiji)

Na poti do zmage je že v prvem krogu izločila drugo nosilko Tino TAVČAR, v finalu pa je bila po več kot treh urah igre boljša od 4. nosilke, Žive FALKNER (Otočec). Leeloo je slavila z rezultatom 7-6 (3) 1-6 6-3.

Že v uvodnih krogih je presenetila Kim ŽIŽEK, ki je v drugem krogu s 6-3 6-1 izločila 1. nosilko Zojo ŠTRUKELJ.

Na OP 18 v Mariboru so se na igriščih TK Branik za točke borili fantje in dekleta. Pri fantih je turnir osvojil Nejc SITAR (ŽtkMb), ki je v finalu s 3-6 7-6 (5) 6-0 premagal Žigo DROBNIČA (Zklub).

Pri dekletih je turnir osvojila igralka domačega kluba Pija BRGLEZ, ki je s 6-0 6-0 premagala klubsko kolegico Moni POTRČ. V konkurenci dvojic sta pri dekletih slavili Pija BRGLEZ in Žaklin BOKAN, pri fantih sta bila med dvojicami najboljša Nejc SITAR in Jure FRANK. TUKAJ.

Polona Hercog in Andreja Klepač zmagali v uvodnih nastopih Pekinga

bm, 28.09.2014

Na WTA turnirju v Pekingu z nagradnim skladom 5,4 mio $ se je Polona HERCOG uvrstila v drugi krog glavnega turnirja. Potem, ko je uspešno opravila s kvalifikacijami, je v prvem krogu glavnega turnirja premagala 22. letno Čehinjo Karolino PLISKOVO, 31. igralko sveta. Polona je za zmago potrebovala uro in 43 minut, v drugem krogu pa bo igrala z 12. nosilko Rusinjo Ekaterino MAKAROVO, ki je izločila Španko Garbine MUGURUZA. Polona se je z Makarovo doslej pomerila že petkrat, Rusinja pa je dobila štiri srečanja. Nazadnje sta se srečali na letošnjem OP ZDA, ko je Makarova slavila s 6-1 6-2.

Z zmago je nastope začela tudi Andreja KLEPAČ. S Španko Silvio SOLER ESPINOSA sta z rezultatom 7-6(5) 6-4 izločili Poljakinjo Alicjo ROSOLSKO in Nemko Anno Leno GROENEFELD.

S kvalifikaciujami so se začeli tudi ostali nižje rangirani turnirji tega tedna.

Na moškem Futuresu v Solinu sta se Aljaž RADINSKI in Tilen ŽITNIK uvrstila v finale kvalifikacij. V glavnem turnirju sta prijavljena Janez SEMRAJC in Tomislav TERNAR.

Mladinci in mladinke so se iz Lošinja ponovno preselili v Mostar, kjer se ta teden odvija mladinski ITF turnir 4. ranga. V finale kvalifikacij sta se med fanti uvrstila Filip Jakob ZUPANČIČ in Nik KRAPEŽ ter Nika RADIŠIČ in Nika KOZAR med dekleti. V glavnih turnirjih so prijavljeni Miha OKORN, Jakob Aljaž KAPLJA, Kristina NOVAK in Zala DOVNIK. TUKAJ.

V Novem Mestu so nastopili najmlajši tekmovalci in tekmovalke

bm, 28.09.2014

TK Portovald je ta konec tedna gostil na predzadnjem turnirju sezone najmlajše tekmovalce in tekmovalke. Tako kot ostale, po tem turnirju tudi najmlajše čaka še masters, ki bo prihodnji mesec v Kopru.

V Novem mestu so v soboto odigrali večino tekem turnirja, v nedeljo so nastopili še dečki do 10 let in deklice do 11 let.

Med zmagovalce so se vpisali:

MINI tenis dečki: Gašper MATJAŠIČ (Grosuplje)

MINI tenis deklice: Eva PALKA (Pvald)

MIDI tenis dečki: Lukas MARJANOVIČ (Grosuplje)

MIDI tenis deklice: Špela SEDEJ (TaBre)

DEKLICE do 10 let: Ana LANIŠEK (Domžale)

DEČKI do 10 let: Bor ARTNAK (A>sLit)

DEKLICE do 11 let: Meta MARENK (TKMed)

DEČKI do 11 let: Teo KURTAGIČ (MaxLj)

Na fotografiji: Najboljši dečki v starostni kategoriji do 11 let TUKAJ.

Kaja Juvan zmagovalka turnirja TE 14 v Umagu, Pia Lovrič osvojila turnir TE 12 v Bukarešti, Nika Kozar najboljša na ITF 18 na Lošinju

bm, 28.09.2014

Končan je teden slovenskih mladinskih nastopov, kakršnega bi si želeli večkrat. Kar na treh turnirjih so na zmagovalno stopničko stopila slovenska dekleta, dvakrat na turnirjih Tennis Europe in enkrat na mladinskem turnirju ITF.

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let je v Umagu zmagala Kaja JUVAN. Kot 2. nosilka turnirja je zabeležila šest zmag. V finalu je s 6-2 6-1 premagala Romunko Andreeo VALCEA, 71. igralko lestvice TE do 14 let.

Čestitamo !

V Bukarešti je Domžalčanka Pia LOVRIČ zanesljivo osvojila turnir Tennis Europe, 3. ranga, v starostni kategoriji do 12 let. Brez težav je opravila z vsemi nasprotnicami in na turnirju ni oddala niti niza. V današnjem finalu je s 6-2 6-3 premagala vrstnico iz Latvije Marijo SEMENISTAJO. Čestitamo!

Nika KOZAR pa je na Lošinju osvojila svoj prvi mladinski ITF turnir 4. ranga v karieri. Potem, ko je bila prejšnji teden finalistka ITF turnirja 5. ranga v Mostarju, je tokrat na močnejšem turnirju naredila še korak naprej in zmagala.

V finalu je s 6-2 7-5 premagala 1. nosilko, 15. letno vrstnico, Čehinjo Michaelo BAYERLOVO, 341. mladinko sveta. Nika je bila od Bayerlove boljša tudi prejšnji teden v polfinalu turnirja v Mostarju. Nika KOZAR bo tako v naslednjih tednih tudi bistveno popravila svojo uvrstitev na mladinski svetovni lestvici, na kateri se trenutno nahaja na 1116. mestu. TUKAJ.

Junior Fed cup 2014 - Slovenkam tudi v četrto ni uspelo, Veronika Erjavec priigrala prvo zmago

bm, 28.09.2014

Na mladinskem ekipnem svetovnem prvenstvu za fante in dekleta do 16 let (Junior Davis/Fed cup), ki se odvija v San Luis Potosiju v Mehiki, se je na uradni otvoritvi predstavilo 32 sodelujočih ekip, opravili pa so tudi žreb predtekmovalnih skupin, v katerih se ekipe po sistemu Round Robin borijo za napredovanje v zaključne boje.

Slovenska ekipa v postavi Veronika ERJAVEC, Lara PROSENJAK in Saša KLANEČEK, ki jo vodi Uroš POTOČNIK je v skupini z Rusijo, Paragvajem in Tajsko.

Slovenija je prvo tekmo igrala z ekipo Paragvaja.

Mlade Paragvajke so bile boljše in so slavile s 3-0. Cindy OEST je s 5-7 7-6(5) 6-3 premagala Sašo KLANEČEK, Lara ESCAURIZA je bila s 7-5 6-4 boljša od Veronike ERJAVEC, Lara ESCAURIZA in Elianne MATTO pa sta s 6-4 6-2 premagali Veroniko in Sašo.

Drugo tekmo je Slovenija igrala z Rusijo. Rusinje so po tekmah posameznic vodile z 2-0, na koncu pa slavile s 3-0. Anna BLINKOVA je s 6-2 6-0 premagala Veroniko ERJAVEC, Aleksandra POSPELOVA je bila s 6-2 6-2 boljša od Saše KLANEČEK. Tekmo dvojic sta za Slovenijo začeli Veronika ERJAVEC in Lara PROSENJAK, nato pa srečanje po odigrani prvi igri predale.

Zadnje srečanje v skupini so naša dekleta igrala z ekipo Tajske in tudi to izgubila z 0-3. Bootsarakomvisit MANITA je s 6-3 6-2 premagala Laro PROSENJAK, Buyawi THAMCHAIWAT je s 7-5 6-1 premagala Veroniko ERJAVEC, v treh nizih pa sta tekmo dvojic izgubili Veronika ERJAVEC in Lara PROSENJAK.

V razigravanju za uvrstitev od 13-16 mesta je naša ekipa izgubila s Perujem z 1-2. Po tekmah posameznic je bil izid 1-1. Maria Paula TORES je s 6-1 6-2 premagala Laro PROSENJAK, Veronika ERJAVEC pa je z zmago 4-6 6-2 6-2 nad Camilo VARGAS priigrala Sloveniji prvo točko na prvenstvu. V dvojicah sta nastopili Veronika ERJAVEC in Lara PROSENJAK in izgubili s 6-2 6-7(4) 3-6.

Podrobne rezultate vseh srečanj najdete TUKAJ

Nekatera srečanja po izboru organizatorja si bo mogoče ogledati v LIVE STREAMU.

V živo pa lahko TUKAJ spremljate rezultate tekem.

Tekmovanje se odvija v ŠPORTNEM CENTRU, ki se razprostira na 125.000 m2 površin, s stadionom, bazenom, dvoranami, 12 teniškimi igrišči in drugimi športnimi objekti, na nadmorski višini 1850 metrov.

Foto: Itf

Posnetek uradne otvoritve in predstavitve reprezentanc (Slovenija na 7:25) si lahko ogledate TUKAJ.

Nika Kozar osvojila mladinski ITF turnir 4. ranga na Lošinju

bm, 27.09.2014

Nika KOZAR je na Lošinju osvojila svoj prvi mladinski ITF turnir 4. ranga v karieri. Potem, ko je bila prejšnji teden finalistka ITF turnirja 5. ranga v Mostarju, je tokrat na močnejšem turnirju naredila še korak naprej in zmagala.

V finalu je s 6-2 7-5 premagala 1. nosilko, 15. letno vrstnico, Čehinjo Michaelo BAYERLOVO, 341. mladinko sveta. Nika je bila od Bayerlove boljša tudi prejšnji teden v polfinalu turnirja v Mostarju.

Nika KOZAR bo tako v naslednjih tednih tudi bistveno popravila svojo uvrstitev na mladinski svetovni lestvici, na kateri se trenutno nahaja na 1116. mestu. TUKAJ.

Polona Hercog v Pekingu zmagala še drugič

bm, 27.09.2014

Polona HERCOG se je z dvema zmagama uvrstila v glavni žreb 5,5 MIO $ vrednega WTA turnirja v Pekingu. Na kvalifikacijskem turnirju je bila 11. nosilka, v prvem krogu pa je po treh urah igre s 7-6(4) 5-7 6-4 premagala 19. letno Kazahstanko Julijo PUTINTSEVO, 127. igralko lestvice WTA.

Veliko lažje je dobila tekmo drugega kroga v kateri je za uvrstitev v glavni turnir premagala 7. nosilko kvalifikacij, 20. letno Portoričanko Monico PUIG, ki je na lestvici WTA devet mest pred Polono, na 63. mestu. Polona je bila še drugič v medsebojnih srečanjih boljšain je slavila z gladkih 6-3 in 6-1. Zanimivo je, da sta se igralki natančno pred letom dni v Pekingu pomerili v prvem krogu glavnega turnirja. Tudi takrat je zanesljivo slavila Mariborčanka z rezultatom 6-1 6-4.



Sicer pa bosta v Pekingu nastopili še dve Slovenki. V konkurenci dvojic sta Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE 3. nosilki in sta v prvem krogu prosti. Andreja KLEPAČ bo igrala s Španko Silvio SOLER ESPINOSA. V prvem krogu bosta igrali z Nemko Anno Leno GROENEFELD in Poljakinjo Alicjo ROSLOSKO. TUKAJ.

V Ljubljani odigrali uvodna srečanja na OP 14, v Mariboru na OP 18 začnejo v soboto

bm, 26.09.2014

V Ljubljani so na OP za dečke in deklice do 14 let odigrali uvodna srečanja.

Pri dečkih v A turnirju presenečenj ni bilo, vsi nosilci so napredovali v drugi krog. Tri nize sta za zmago potrebovala Aleks GRLJ, ki je s 6-2 4-6 6-3 premagal Aneja LEVPUŠČKA in Enej BERGHAUS, ki je prav tako potreboval tri nize za zmago nad Rubenom PINJAČ GOSPODJINAČKIM. Zmagal je s 4-6 6-2 6-4.

Tekme prvega kroga so odigrali tudi na B turnirju.



Na turnirju deklic so odigrali kvalifikacije in bodo z glavnim turnirjem začeli v soboto.

V soboto se bosta začela tudi turnirja za fante in dekleta do 18 let v Mariboru.

Na fotografiji Miha Peruš. TUKAJ.

Pia Lovrič finalistka TE 12 v Bukarešti, Kaja Juvan polfinalistka TE 14 v Umagu

bm, 26.09.2014

Zelo dobro ta teden igrata naši mladi igralki Pia LOVRIČ in Kaja JUVAN na mednarodnih mladinskih turnirjih Tennis Europe.

Pia LOVRIČ, trenutno prva slovenka v kategoriji do 12 let, se je na turnirju TE 12 v Bukarešti uvrstila v finale. Tudi v polfinalu, tako kot v prejšnjih treh srečanjih, z nasprotnico ni imela posebnih težav. Srečanje z Danko Claro TAUSON je zanesljivo dobila z rezultatom 6-4 6-2. V finalu bo igrala z Latvijko Marijo SEMENISTAJO.

Blizu finala pa je na turnirju TE 14 v Umagu tudi Kaja JUVAN. Trenutno vodilna slovenska igralka v starostni kategoriji do 14 let in druga nosilka turnirja opravičuje svojo vlogo in zanesljivo premaguje nasprotnice. V četrtfinalu je s 6-1 6-0 premagala 7. nosilko Lauro TOMIČ iz BiH, na celotnem turnirju pa je doslej oddala le 7 iger. V polfinalu se bo pomerila s 3. nosilko, Italijanko Federico ROSSI. Tudi Italijanka je do polfinala s svojimi nasprotnicami gladko opravila, kljub temu pa je oddala 10 iger več od Kaje.

Turnir v Umagu sta v konkurenci dvojic osvojila Tim TEKAVEC in Rok KOMAC. V fialu sta z 1-6 7-5 [10-5] premagala 1. nosilca turnirja dvojic, Čeha Jonasa FOREJTEKA in Dominika JEDLICKO. TUKAJ.

TILIA MASTERS 2014

bm, 26.09.2014

Tilia Masters / 4.10. – 7.10.2014 / TK Krka Otočec

Vsi najboljši mladi igralci, prihodnost slovenskega tenisa na enem mestu

Teniška zveza Slovenije s pomočjo generalnega sponzorja Zavarovalnice Tilia in v sodelovanju s Teniškim klubom Krka Otočec letos prvič organizira zaključne turnirje sezone vseh kategorij na eni lokaciji in v enem terminu.

Na dogodek »Tilia Masters«, ki bo potekal na teniških igriščih TK Krka Otočec med 4. – 7. oktobrom, se bo uvrstilo po 12 najboljših igralcev in igralk v svojih starostnih kategorijah (do 12 let, do 14 let, do 16 let, do 18 let in člani). Merilo je uradna lestvica TZS.



»120 najboljših igralcev in igralk tenisa, 5 kategorij, 130 tekem, 10 zmagovalcev.«

Teniška zveza Slovenije in generalni sponzor Zavarovalnica Tilia vsakemu zmagovalcu in zmagovalki v kategoriji omogočata namensko »Tilia Masters sponzorstvo«. Zmagovalci v kategorijah 12-18 let bodo prejeli namenska sredstva v višini 1000€, zmagovalci v članski kategoriji pa 500€, ki jih lahko porabijo za potovanja na mednarodne turnirje.

Vsebinsko podporo dogodku bo nudila uradna spletna stran: TILIATENIS

Potek dogodka:

- »Tilia Masters« do 12 in do 16 let / 4. – 5. 10. 2014

- »Tilia Masters« do 14 in do 18 let / 6. – 7. 10. 2014

- »Tilia Masters« člani / 5. – 6. 10. 2014

Uradne podelitve:

- nedelja 5.10. zmagovalci 12 in 16 let

- torek 7.10. zmagovalci 14 in 18 let

S spoštovanjem,Teniška zveza Slovenije TUKAJ.

V Ljubljani se je začelo OP do 14 let za dečke, v petek tudi deklice

bm, 25.09.2014

S kvalifikacijskimi obračuni se je v Ljubljani začelo OP za dečke do 14 let. V petek se začneta glavna A in B turnirja. Na A turnirju nastopa 47 igralcev, prvi nosilec je Jan KUPČIČ. Na B turnirju nastopa 35 igralcev, 1. nosilec je David LAMPIČ.

Dobro je zaseden tudi turnir deklet. Ta se s kvalifikacijami začenja v petek. Nastopa 55 igralk, prva nosilka je Zoja ŠTRUKELJ.

Konec tedna bosta tudi turnirja za fante in dekleta v starostni kategoriji do 18 let. V Mariboru je prijavljenih 20 igralk in 32 igralcev. Turnirja se začneta v soboto. TUKAJ.

Kaja Juvan četrtfinalistka na TE 14 v Umagu, Pia Lovrič polfinalistka na TE 12 v Bukarešti, uspešne tudi dvojice v Umagu

bm, 25.09.2014

Na mladinskem turnirju TE za deklice in dečke do 14 let v Umagu se je od slovcenskih predstavnikov v četrtfinale uvrstila Kaja JUVAN. V tretjem krogu je s 6-3 6-1 premagala Latvijko Alise CERNECKO in bo v četrtfinalu igrala z Lauro TOMIĆ iz BiH. Maruša PLANK je izgubila s 1. nosilko, Romunko Andreeo VELCEO s 3-6 2-6, Tina CVETKOVIČ je morala premoč priznati 4. nosilki, Slovakinji Kiari PETROVICKI.

Pri dečkih sta se v tretjem krogu poslovila Rok KOMAC in Filip Jeff PLANINŠEK. Roka KOMCA je s 6-3 6-4 premagal Avstrijec Lucas KRAINER, od Filipa Jeffa PLANINŠKA je bil s 6-2 6-2 boljši 3. nosilec, Srb Mihailo POPOVIĆ.

V Bukarešti je v četrtfinalu turnirja TE do 12 let nastopila Pia LOVRIČ. Njena nasprotnica je bila domačinka Raluca Maria TUDORACHE. Pia je bila boljša in je slavila z rezultatom 7-6 (5) 6-1 ter se uvrstila v polfinale. Tu bo njena nasprotnica Danka Clara TAUSON.

Na turnirju v Umagu sta se v konkurenci dvojic Tim TEKAVEC in Rok KOMAC uvrstila v finale, kjer se bosta pomerila s prvima nosilcema, Čehoma Jonasom FOREJTEKOM in Dominikom JEDLICKO. Pri dekletih sta Kaja JUVAN in Maruša PLANK izgubili v polfinalu.Rezultate iz Bukarešte najdete tukaj, rezultate iz Umaga pa si oglejte TUKAJ.

Nika Kozar finalistka na Lošinju, Pia Čuk izgubila polfinale v Bolu, Aljaž Bedene izgubil v Kenitri

bm, 25.09.2014

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga na Lošinju se je Nika KOZAR uvrstila v svoj prvi finale na mladinskih ITF turnirjih 4. ranga v karieri. Polfinalnega srečanja ji ni bilo potrebno igrati, saj je nasprotnica, Hrvatica Anda KARANUŠIĆ, tekmo predala brez boja.

Na ITF turnirju v Bolu na Braču (10.000 $) je Pia ČUK nastope končala v polfinalu. V četrtfinalu je s 6-1 2-6 6-4 premagala 19. letno Belgijko Elke LEMMENS, 885. igralko lestvice WTA in tudi v polfinalu ji je kazalo dobro, saj je prvi niz dobila s 6-2, v nadaljevanju pa je 6. nosilka, Čehinjo Petra ROHANOVA, zaigrala bolj zanesljivo in naslednja dva niza dobila s 6-3 in 6-1.

V konkurenci dvojic se je Ana OPARENOVIČ s soigralko Magdaleno STOILKOVSKO iz Makedonije uvrstila v finale, tu pa sta z 1-6 2-6 izgubili z domačinkama Martino BAŠIĆ in Teno LUKAS

Na Futuresu v Castel Brancu je Tom KOČEVAR DEŠMAN izgubil srečanje drugega kroga. S 6-4 3-6 6-3 ga je premagal Španec Ricardo VILLACORTA-ALONSO.



Na ATP Challengerju v Kenitri je Aljaž BEDENE izgubil četrtfinalno srečanje s Špancem Robertom CARBALLESOM BAENOM. 21. letni Španec je bil po treh urah in trinajstih minutah boljši z rezultatom 7-6(3) 2-6 7-6 (5). Aljaž je imel v tretjem nizu že eno meč žogo, a jo je Španec ubranil in kasneje tudi slavil. Zelo izenačeno srečanje, v katerem je Aljaž BEDENE serviral kar 19 asovje v razmerju točk 122 - 111 pripadlo Bedenetu, kar pa je zgolj slaba tolažba. Aljaž je v srečanju izgubil samo en začetni udarec, Španec tri, a vse to ni zadostovalo za zmago nad 200. igralcem sveta. TUKAJ.

V Umagu v tretji krog Maruša Plank, Kaja Juvan, Tina Cvetkovič, Rok Komac in Filip Jeff Planinšek. Pia Lovrič v četrtfinalu Bukarešte

bm, 24.09.2014

Na mladinskem turnirju Tennis Europe za dečke in deklice do 14 let v Umagu so se v tretji krog uvrstile tri deklice in dva dečka.

Med deklicami so bile uspešne Maruša PLANK, ki je s 6-3 6-0 premagala Emilijo KOJČIČ, Tina CVETKOVIČ je bila s 6-3 6-0 boljša od Nemke Nine ECKART, Kaja JUVAN je s 6-2 6-0 premagala Romunko Oano COCAN.

Pri dečkih sta v tretji krog napredovala Filip Jeff PLANINŠEK, ki je s 6-4 6-2 premagal Vanjo DOBRNJACA iz BiH in Rok KOMAC , ki je bil s 6-3 6-0 boljši od Švicarja Andrije PAVLOVICA.

V konkurenci dvojic sta se v polfinale uvrstila Tim TEKAVEC in Rok KOMAC, pri deklicah sta polfinalistki Kaja JUVAN in Maruša PLANK.

Na turnirju TE do 12 let v Bukarešti je bila tudi v drugem krogu uspešna Pia LOVRIČ. S 6-2 6-1 je premagala še eno domačinko Maro Georgiano TRASCO in se uvrstila v četrtfinale.

Vse rezultate najdete iz Umaga najdete TUKAJ.

Na članskih mednarodnih turnirjih uspešni samo Aljaž Bedene, Tom Kočevar Dešman in Pia Čuk, med mladinkami Nika Kozar

bm, 24.09.2014

Na ATP Challengerju v Kenitri je Aljaž BEDENE v drugem krogu s 4-6 6-1 6-2 premagal 20. letnega Belgijca Kimmerja COPPEJANSA, 260. igralca lestvice ATP. Aljaž je dobro serviral, saj je imel izkoristek prvega servisa kar 83 %. V četrtfinalu bo igral s Špancem Robertom CARBALLESOM BAENOM, 214. igralcem lestvice ATP.

Na ITF turnirju v Bolu na Braču (10.000 $) se je Pia ČUK uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je v slovenskem obračunu s 5-7 6-2 6-0 premagala Polono REBERŠAK.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga na Lošinju še naprej dobro igra Nika KOZAR. V drugem krogu je s 7-6(3) 6-1 premagala Hrvatico Alesio BUČKOVIČ in se uvrstila v četrtfinale.

Na Futuresu v portugalskem Castelu Brancu je v prvem krogu Tom KOČEVAR DEŠMAN s 6-3 6-4 premagal Izraelca Bar Tzuf BOTZERJA.

Ostali naši igralci in igralke danes niso bili uspešni.

Na WTA turnirju v Wuhanu sta v drugem krogu konkurence dvojic izpadli Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE. Premagali sta ju Bethanie MATTEK-SANDS in Andrea PETKOVIC, ki sta slavili s 6:4 in 6:4.

Na ITF turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ v Las Vegasu je v prvem krogu izgubila Nastja KOLAR. S 6-1 6-2 jo je premagala Madžarka Timea BABOS.

V Bolu na Braču je v drugem krogu ITF turnirja izgubila Ana OPARENOVIČ, prav tako v drugem krogu Futuresa je v Bolu izpadel Blaž BIZJAK. S 6-2 6-4 ga je premagal Rus Kirill DMITRIEV.

Na mladinskem ITF turnirju na Lošinju so v prvem krogu izgubili Nik KRAPEŽ, Jakob Aljaž KAPLJA in Nejc SITAR, v drugem krogu pa je izgubila Kristina NOVAK. TUKAJ.

Pomembni obvestili za OP 14 Ljubljana in Play off dečkov v ligi do 14 let

bm, 24.09.2014

Še enkrat vas obveščamo, da je spremenjen datum izvedbe A in B turnirja za dečke na Max tenis klubu v Ljubljani. Turnir bo potekal od 26.9. - 28.9.2014.

Kvalifikacije bodo že v četrtek, 25.9.2014

Žreb bo objavljen v sredo 24.9.2014.

Znani sta tudi prizorišči izvedbe zaključnih obračunov lige do 14 let za dečke. Polfinalni srečanji bosta na sporedu v ponedeljek, 29.9.2014 z začetkom ob 10. uri.

Domačina sta ŽTK Maribor, ki se bo pomeril z ekipo ŠTV Velenje in TK Branik Maribor, ki bo igral z ekipo ŠD Max klub Ljubljana.



Finale bo v torek 30.9.2014. Gostitelj srečanja bo sporočen po odigranih polfinalnih obračunih. TUKAJ.

Mladi slovenski igralci ta teden na Lošinju v Umagu in Bukarešti

bm, 23.09.2014

Ta teden spremljamo nastope naših mladih igralcev in igralk na turnirjih v Umagu in na Lošinju.

V Umagu poteka turnir Tennis Europe v kategoriji do 14 let, v glavnem turnirju pa sodeluje 13 igralcev in 8 igralk.

Odigrana so bila srečanja prvega kroga. Pri fantih so zmage vknjižili Tin KRSTULOVIČ, Enej BERGHAUS, Aljaž FUGINA, Mark ANDREJIČ GOLJAR, Filip Jeff PLANINŠEK, Rok KOMAC in Jan KUPČIČ. Izgubili so Tim TEKAVEC, Borut ŠRAJ, Maj TOMAC, Gašper TOPČIČ, Dan TROŠT SLAPNIK in Matic PODLIPNIK.

Pri deklicah so zmagale Maruša PLANK,Živa FALKNER, Lian BENEDEJČIČ, Kaja JUVAN in Tina CVETKOVIČ. Izgubile so Katja HRKAČ, Tina TAVČAR in Sheila GLAVAŠ.

Starejši igralci in igralke, ki se že borijo za točke svetovne mladinske teniške lestvice so na Lošinju, kjer nastopajo na ITF turnirju 4. ranga.

V glavnem turnirju nastopa 9 fantov in 3 dekleta.

Nastope so z zmago začeli Nejc SITAR, Jakob Aljaž KAPLJA, Nik KRAPEŽ in Filip Jakob ZUPANČIČ,, po prvem krogu s turnirjem med posamezniki zaključujejo Grega KOKALJ, Grega BOH, Jan Vit ŠUNTAR, Miha OKORN in Jernej ZAPLOTNIK.

Med dekleti sta zmago v prvem krogu vknjižili Kristina NOVAK in Nika KOZAR. Izgubila je Zala DOVNIK.

Na turnirju Tennis Europe do 12 let v Bukarešti nastopa Pia LOVRIČ. V prvem krogu glavnega turnirja je s 6-2 6-0 premagala domaćinko Ano Paraschivo MANEO. TUKAJ.

Danes številni slovenski nastopi na turnirjih po svetu, Blaž Rola izpadel v Romuniji, Aljaž Bedene uspešen v Maroku

bm, 23.09.2014

Na ATP Challengerju v Sibiu, Romunija, z nagradnim skladom 42.500 $+H se je presenetljivo že v prvem krogu poslovil 1. nosilec turnirja Blaž ROLA.Z rezultatom 6-3 7-6(1) ga je premagal 24. letni MoldavecRadu ALBOT, 172. igralec lestvice ATP, prejšnji teden polfinalist ATP Challengerja v Trnavi.

Na drugem ATP Challengerju v Kenitri z enakim nagradnim skladom je prvi nastop uspešno opravil Aljaž BEDENE. Igral je s 24. letnim Egipčanom Mohamedom SAFWATOM, 259. igralcem lestvice ATP in slavil z rezultatom 6-2 7-5.

Na ITF turnirju v Bolu na Braču je Polona REBERŠAK v prvem krogu s 6-2 2-6 6-4 premagala Poljakinjo Zuzanno MACIEJEWSKO. V uvodnem nastopu je zmagala tudi Ana OPARENOVIČ. S 6-4 6-2 je premagala Hrvatico Teo FABER. V drugi krog se je uvrstila še tretja Slovenka. Pia ČUK je s 6-4 7-6(3) premagala Mašo MARC. V nadaljevanju tunirja se bo pomerila s Polono REBERŠAK.

Na ITF turnirju v Las Vegasu (50.000 $) je Petra RAMPRE obstala na pragu glavnega turnirja. Z dvema zmagama se je uvrstila v finale kvalifikacij, kjer pa jo je s 6-2 6-2 premagala 2. nosilka, 19. letna Američanka Samantha CRAWFORD, 296. igralka lestvice WTA.

V glavnem turnirju bo nastopila tudi Nastja KOLAR, ki bo v prvem krogu igrala z 2. nosilko, Madžarko Timeo BABOS, 113. igralko lestvice WTA.

Na Futuresu v Bolu na Braču (10.000 $) je bil v kvalifikacijh uspešen Blaž BIZJAK. V zadnjem krogu je s 6-2 6-4 premagal Indijca Neeraja ELANGOVANA, z zmago pa je začel tudi nastope v glavnem turnirju, kjer je s 7-6 6-4 premagal Čeha Roberta RUMLERJA. V glavnem turnirju je v prvem krogu izpadel Tomislav TERNAR. S 6-3 6-2 ga je premagal 5. nosilec Jan SATRAL.

TUKAJ.

Nick Cmager in Urška Velec najboljša do 16 let v Velenju, Tjaša Klevišar in Filip Kaljevič do 12 let na Ptuju

bm, 22.09.2014

V Velenju je končano OP Velenja za fante in dekleta do 16 let. Pri fantih je slavil Nick CMAGER (ŽtkMb). V finalu je s 6-3 6-1 premagal Matica ZAPLOTNIKA (Ltc).

Pri dekletih je bila najboljša Urška VELEC (Br-Mb). V finalu je s 6-2 6-4 premagala Nino KOLAR (ŽtkMb).

V konkurenci dvojic sta med fanti slavila Erik in Gaber PETROVIČ (Tr-Kr). V finalu sta s 6-1 7-6(8) premagala Matica ZAPLOTNIKA (Ltc) in Maksa MEHA (ŠTKVe)

Med dekleti sta prvo mesto v konkurenci dvojic osvojili finalistki posamičnega turnirja Urška VELEC in Nina KOLAR. V finalu sta bili s 7-6(8) 6-1 boljši od Tinkare KOVAČ (Šentj) in Nike ALBREHT (Radov).

Na Ptuju se je končal FIN turnir do 12 let.

Pri dečkih je v A turnirju zmagal Filip KALJEVIČ (Domžale), ki je v finalu s 6-3 6-4 premagal Samuela PATETA (Ptvald).

Pri deklicah je v A turnirju slavila Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr). V finalu je s 5-7 7-5 6-3 premagala Saro OGNJANOVIĆ (Jaki).

Zmagovalec B turnirja dečkov je Marsel ŽNUDERL .

Pri deklicah je B turnir osvojilaLiza KUHELJ (Jaki). TUKAJ.

Uspešni nastopi naših igralcev in igralk v Bolu in na Lošinju

bm, 22.09.2014

Na ženskem ITF turnirju v Bolu na Braču (10.000 $) sta se pri dekletih v glavni turnir skozi kvalifikacije prebili Maša MARC in Sara DJURDJEVIĆ. V zadnjem krogu kvalifikacij so izgubile Eva ZAGORAC, Sara PALČIČ in Manca PISLAK.

Na moškem Futuresu, ki se vzporedno igra prav tako v Bolu, bo v zadnjem krogu kvalifikacij nastopil Blaž BIZJAK.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga na Lošinju so se pri fantih skozi kvalifikacije v glavni turnir prebili Grega KOKALJ, Aljaž Jakob KAPLJA, ki je izločil Žigo DROBNIČA, Filip Jakob ZUPANČIČ in Jan Vit ŠUNTAR. V zadnjem krogu kvalifikacij je izgubil Klemen NIKOLAŠ, ki upa na mesto srečnega poraženca.
TUKAJ.

Peto mednarodno veteransko prvenstvo "Krka cup 2014"

, 22.09.2014

Od petka do nedelje je Teniški klub Krka Otočec, na igriščih ŠRC Otočec, organiziral 5. mednarodno veteransko prvenstvo "KRKA cup 2014".

Prvenstva se je udeležilo 20 tekmovalcev iz Slovenije, Avstrije, Madžarske in Italije.

Tekmovanje je potekalo po sistemu Round Robin. V petek in soboto so bile odigrane razvrstitvene tekme, v soboto popoldan in nedeljo pa so potekali polfinalni in finalni obračuni.





KONČNA RAZVRSTITEV PO KATEGORIJAH:

DAME: absolutna kategorija +, 40+, 45+, 60+

1.mesto: Anja REGENT / Slo

MOŠKI:

40+: 1.mesto: Alojz AŠIČ/ Slo

45+: 1.mesto: Chaba DOBOSI / Mad

55+: 1.mesto: Peter SAKOVICH / Mad

70+: 1.mesto: Fulvio CRESSI / Ita

Turnir se je odvijal tekoče, za kar se še enkrat zahvaljujem sodniku in seveda vsem udeležencem.

VABLJENI na 6. mednarodni veteranski turnir KRKA cup 2015, naslednje leto.

Dušan HOČEVAR, TK Krka Otočec TUKAJ.

Junior Fed Cup 2014 - Slovenke v skupini z Rusijo, Tajsko in Paragvajem

, 22.09.2014

V petek zjutraj je v Mehiko odpotovala slovenska ekipa deklet do 16 let, ki se je z uvrstitvijo med najboljših šest ekip na Evropskem prvenstvu uvrstila na finalni turnir poimenovan Junior Fed Cup By BNP Paribas.

Turnir šestnajstih najboljših reprezentanc sveta v tej starostni kategoriji bo za fante in dekleta od 23.9 – 28.9.2014 drugič zapored gostil mehiški San Lui Potosi.

Naslov v konkurenci fantov – Junior Davis Cup – brani ekipa Španije, v konkurenci deklet – Junior Fed Cup - so branilke naslova Rusinje.

Tekmovanje s prvotnim imenom World Youth Cup za igralce in igralke stare 16 let in mlajše je bilo pod okriljem ITF prvič organizirano leta 1985. Tekmovanje deklet se je leta 2002 oz. 2005 preimenovalo v Junior Fed Cup By BNP Paribas. Število sodelujočih držav v tem tekmovanju je v zadnjih letih naraslo na okrog 100.

Pot med najboljših 16 ekip sveta vodi preko predkvalifikacij in kvalifikacij v petih svetovnih regijah. Na tem prestižnem mladinskem turnirju so v preteklosti nastopali in zmagovali igralci in igralke, ki so kasneje zaznamovali moški in ženski svetovni tenis. Med najbolj znanimi imeni so Goran IVANIŠEVIČ, Roger FEDERER in Rafael NADAL pri moških ter Jeniffer CAPRIATI, Amelie MAURESMO in Agnieszka RADWANSKA v ženski konkurenci.

Pomemben pečat so v tem tekmovanju pustile tudi Slovenke, ki so leta 1996, kot edina slovenska ekipa doslej, osvojile ta prestižni naslov. Slovenske barve so takrat branile Katarina SREBOTNIK, Petra RAMPRE in Maja MATEVŽIČ. Po zmagi na Evropskem prvenstvu, kjer so v finalu premagale ekipo Francije, so slavile tudi na svetovnem prvenstvu, kjer so bile v finalu boljše od ekipe Nemčije.

Letošnja pot do Mehike je slovensko ekipo vodila skozi kvalifikacije v češkem Rakovniku, kjer so dekleta osvojila drugo mesto in preko Evropskega prvenstva v Budimpešti, kjer so osvojila šesto mesto. Slovenske barve so zastopale Hana MRAZ, Veronika ERJAVEC in Lara PROSENJAK.

V Mehiko je ekipa odpotovala močno oslabljena, brez trenutno prve slovenske igralke do 16 let, Hane MRAZ. Hana se že mesec dni ukvarja z zdravstvenimi težavami, ki ji niso dovoljevale ustrezne priprave na zaključni turnir, zato je morala ostati doma, mesto pa je prepustila Saši KLANEČEK. Slovenske barve bodo tako v Mehiki branile Veronika ERJAVEC, Saša KLANEČEK in Lara PROSENJAK, tudi tokrat, tako kot v Budimpešti, jih vodi Uroš POTOČNIK.

Za naše mlade igralke bo ta nastop pomemben predvsem za nabiranje dragocenih izkušenj, vsako posamično zmago pa bomo lahko označili za uspeh.

Žreb skupin najdete TUKAJ.

Igralke ekipe TK Radovljica zmagovalke lige do 14 let za deklice

bm, 22.09.2014

V Kopru se je danes odvilo zadnje dejanje letošnje lige do 14 let za deklice. V finalu play offa sta se pomerili ekipi TA Los Vanganelos in TK Radovljica.

S 3-1 so slavile gostje, za katere so bile uspešne Lian BENEDEJČIČ, ki je s 6-1 6-0 ugnala Sheilo GLAVAŠ, Tina TAVČAR je bila s 6-1 6-2 boljša od Zale ULE, zmagala pa je še dvojica Tina CVETKOVIČ in Lian BENEDEJČIČ. Edino točko je domačinkam priigrala Nika RADIŠIČ z zmago nad Tino CVETKOVIČ s 6-3 7-5.

Včeraj so bila odigrana polfinalna srečanja.

V Medvodah sta se merili ekipi TK Medvode in TA Los Vanganelos (na fotografiji), v Radovljici so domačinke gostile ekipo TK Šport plus.

V Medvodah so po odigranih tekmah posameznic domačinke vodile z 2-1. Za domače sta točki osvojili Eva KALAN in Pia LOVRIČ, za gostje je bila uspešna Nika RADIŠIČ. Odločila je tekma dvojic, ki sta jo dobili Nika RADIŠIČ in Zala ULE s 6-3 6-3. Zaradi večjega števila osvojenih malih točk je slavila ekipa TA Los VANGANELOS.

Tudi v Radovljici so domačinke po igrah posameznic vodile z 2-1. Za Radovljico sta točki osvojili Tina TAVČAR in Lian BENEDEJČIČ, za TK Šport plus je bila uspešna Kaja JUVAN. Tako kot v Medvodah, je tudi v Radovljici o zmagovalcu odločala igra dvojic. Dobili sta jo domačinki Tina CVETKOVIČ in Lian BENEDEJČIČ, ki sta zmagali v super tie-breaku z 10-3 in popeljali ekipo TK Radovljica v finale.

Podrobnejše rezultate tekem si lahko ogledate TUKAJ.

Nina Potočnik in Matej Leljak zmagovalca OP Murske Sobote, jutri zaključni obračuni na Ptuju in v Velenju

bm, 21.09.2014

Tokrat začenjamo pri najstarejših nastopajočih ta konec tedna. Murska Sobota je gostila člane in članice. Pri slednjih je turnir osvojila, z vsega štirimi oddanimi igrami, ena naših najboljših mladink, Nina POTOČNIK (Galte). V finalu je s 6-1 6-0 premagala Kajo EMERŠIČ LJUBIČ (TC-LJ). Pri članih je slavil Matej LELJAK (ŽTK Mb), ki je bil v finalu s 4-6 6-3 3-1 (predaja) boljši od klubskega kolega Jureta FRANKA.

Na turnirju do 16 let v Velenju so v konkurenci posameznikov prišli do polfinalnih obračunov. Pri dekletih so se v polfinale uvrstile Nina KOLAR, Tinkara KOVAČ, Maja MAKORIČ in Urška VELEC.

Pri fantih so polfinalisti Nick CMAGER, Maks MEH, Matic ZAPLOTNIK in Tilen LALIČ ŠIMENKO.

V konkurenci dvojic se bodo za naslov zmagovalk pri dekletih potegovale Nina KOLAR in Urška VELEC ter Nika ALBREHT in Tinkara KOVAČ.

Pri fantih so finalisti Maks MEH in Matic ZAPLOTNIK ter Erik in Gaber PETROVIČ.

Najštevilnejša je bila udeležba na Ptuju, kjer so v kategoriji do 12 let igrali na A in B turnirju.

Pri deklicah sta v A turnirju finalistki Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr) in Sara OGNJANOVIĆ (Jaki). V B turnirju bosta v finalu nastopili Tara GORINŠEK (Sl-Ko) in Liza KUHELJ (Jaki)

Pri dečkih sta v A turnirju finalista 1. in 2. nosilec Filip KALJEVIČ (Domžale) in Samuel PATE (Pvald).

V B turnirju so pri polfinalnih obračunih. Polfinalisti so Marsel ŽNUDERL, Tilen JAVORNIK, Mark KONJAR in Jaka ŽAKLEJ PROTIČ. TUKAJ.

Poraz Klepačeve v Wuhanu, številni slovenski nastopi v kvalifikacijah Bola in na mladinskih turnirjih v Umagu in na Lošinju

bm, 21.09.2014

Za dvema slovenskima igralkama je v kitajskem Wuhanu neuspešen turnirski nastop. Od treh igralk, ki ta teden nastopajo na 2,5 mio $ vrednem WTA turnirju sta dve hitro končali z nastopi. V kvalifikacijah posameznic se je v prvem krogu poslovila Polona HERCOG, v konkurenci dvojic pa je bila že v prvem nastopu nesupešna Andreja KLEPAČ, ki je igrala s Španko Arantxo PARRA SANTONJO. V igri tako ostaja Katarina SREBOTNIK s Kveto PESCHKE.

Začeli so se kvalifikacijski obračuni na turnirjih, ki jih bomo spremljali prihodnji teden in na katerih bo nastopila vrsta slovenskihz igralcev in igralk.

Najštevilnejši bosta slovenski zastopstvi v Bolu na Braču, kjer se bosta zvrstila tretja v seriji turnijev ITF in Futures. Mladi igralci in igralke bodo nastopili v Umagu na mednarodnem turnirju TE do 14 let. V Mehiki se bodo na svetovnem prvenstvu borile deklice do 16 let.

Blaž ROLA bo igral na ATP Challengerju v Romunskem Sibiu, kjer bo 1. nosilec. Aljaž BEDENE bo nastopil na ATP Challengerju v Maroku, kjer bo 4. nosilec.

V Las Vegasu sta na ITF turnirju (50.000 $) prijavljeni Nastja KOLAR in Petra RAMPRE, slednja bo nastopila v kvalifikacijah.

Večina pa se nahaja v Bolu na Braču. Pri dekletih so se v zadnji krog kvalifikacij uvrstile Eva ZAGORAC, Sara DJURDJEVIĆ, Maša MARC, Manca PISLAK in Sara PALČIČ. Izpadli sta Tjaša JERŠE in Stania RAKOČEVIĆ. V glavnem turnirju so prijavljene Pia ČUK, Polona REBERŠAK in Ana OPARENOVIČ.

Pri fantih so v prvem oz. drugem krogu kvalifikacij izgubili Luka ŠKORJANC, Mitja ZAJŠEK, Rok KRIŽAJ, Aljaž RADINSKI in Marko STOŠIĆ. Uspešen je bil Blaž BIZJAK, ki se bo tako edini med slovenskimi kvalifikanti boril za nastop v glavnem turnirju. V glavnem turnirju je prijavljen Tomislav TERNAR.

Mladinci in mladinke so se iz Mostarja preselili na Lošinj. V kvalifikacijah so bili v drugem krogu uspešni Grega KOKALJ, Aljaž Jakob KAPLJA, Žiga DROBNIČ, Filip Jakob ZUPANČIČ, Klemen NIKOLAŠ in Jan Vit ŠUNTAR, ki je izločil Anžeta ARHA. Izpadel je še Tinio KOVAČIČ.

Pri dekletih je nastopila Nika RADIŠIČ in izgubila.

Na mladinskem turnirju TE do 14 let v Umagu se je pri dečkih v glavni turnir s tremi kvalifikacijskimi zmagami uvrstil Aljaž FUGINA. V glavnem turnirju bo nastopilo še 11 Slovencev.

Pri deklicah sta bili uspešni Sheila GLAVAŠ in Tina TAVČAR. Poleg njiju bo v glavnem turnirju nastopilo še šest slovenskih igralk. TUKAJ.

Janez Semrajc osvojil še tretji Futures zapored, Nika Kozar izgubila finale v Mostarju

bm, 21.09.2014

Janez SEMRAJC, 25. letni Ljubljančan je v Bolu na Braču osvojil še tretji zaporedni naslov na turnirjih serije Futures. Tokrat ga je začinil še z zmago v konkurenci dvojic, kjer sta slavila s Tomislavom TERNARJEM.

V današnjem finalu je trenutno 389. igalec sveta in četrti najvišje uvrščen Slovenec na svetovni moški teniški lestvici, s 6-4 7-6(4) premagal 4. nosilca, 20. letnega Slovaka Adriana PARTLA, 419. igralca lestvice ATP. Od Partla je bil boljši tudi v finalu turnirja, ki ga je osvojil kot prvega v seriji treh.

Petnajsta zaporedna posamična zmaga, trinajst jih je dosegel v dveh, dve pa v treh nizih, mu je torej prinesla skupno 13 naslov in četrtega letos na turnirjih serije Futures. Več turnirjev, pet, je osvojil le še leta 2013. V konkurenci dvojic je osvojil tretji turnir v karieri.

Čestitamo !

15. letna Nika KOZAR je na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Mostarju z uvrstitvijo v finale dosegla uspeh kariere. V finalu je v treh nizih, s 6-3 3-6-4-6, izgubila z Nefiso BERBEROVIĆ iz BiH.

Čestitamo ! TUKAJ.

Pomembnejši izidi na turnirjih do 12 in 16 let ter članov in članic

bm, 20.09.2014

Na Ptuju potekajta turnirja A in B za dečke ind eklice do 12 let.

Pri dečkih, kjer nastopajo vsi najboljši, zato je turnir poskočil na 1. rang, so se v četrtfinale uvrstili vsi postavljeni igralci. Še največ težav je Miha VETRIH zadal Martinu GRILJU, ki je za zmago potreboval tri nize.

Pri deklicah je v A turnirju izpadla ena nosilka in sicer je Saro ČIZMIĆ izločila domačinka Taja LONČARIČ. Ostale nosilke so napredovale v četrtfinale.

V obeh B turnirjih v uvodnih tekmah presenečenj ni bilo.

Na OP do 16 let v Velenju so odigrali tekme prvega kroga. Pri fantih so v četrtfinale zanesljivo napredovali vsi postavljeni igralci, pri čemer sta Tilen ŠIMENKO LALIČ in Gal KEBRIČ potrebovala tri nize za zmagi nad Erikom PETROVIČEM oz. Gabrom PETROVIČEM. Tudi pri dekletih nosilke v prvem krogu niso imele težav. Tri nize je za zmago nad Petro GOBEC potrebovala Ema HORVAT.

Na OP Murske Sobote za člane in članice so znani polfinalisti. Pri članih so to Matej LELJAK, Nejc SITAR, Primož VOVK in Jure FRANK.

Pri članicah so se v polfinale uvrstile Kaja EMERŠIČ LJUBIČ, Iva GABOR, Ana ŠTERMAN in Nina POTOČNIK. TUKAJ.

Janez Semrajc še na tretjem Futuresu zapored finalist, v finalu ITF turnirja tudi Nika Kozar

bm, 20.09.2014

Janez SEMRAJC se bliža tretjemu zaporednemu naslovu na turnirjih serije Futures. Po zmagi v Avstriji in prejšnji teden v Bolu na Braču ima tudi na drugem turnirju v Bolu na Braču priložnost za zmago.

Danes je v polfinalu zabeležil 14 zaporedno posamično zmago in v polfinalu brez težav s 6-4 6-2 premagal Hrvata, 22. letnega Tonija ANDROIČA, 248. igralca lestvice ATP.

Za tretji naslov letos se bo boril z zmagovalcem srečanja med Slovakom Adrianom PARTLOM in Belgijcem Germainom GIGOUNONOM.

Uspešne nastope med posamezniki dopolnjuje z odličnimi nastopi med dvojicami, kjer sta se s Tomislavom TERNARJEM uvrstila v finale, ki bo na sporedu danes.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Mostarju je Nika KOZAR v polfinalu s 6-4 6-3 premagala 1. nosilko, 15. letno Čehinjo Michaelo BAYERLOVO, 378. igralko mladinske svetovne lestvice. V finalu bo igrala z domačinko Nefiso BERBEROVIĆ.

Na istem turnirju sta pri fantih v konkurenci dvojic Grega BOH in Aljaž Jakob KAPLJA izgubila v polfinalu. TUKAJ.

Slovenci v Davisovem pokalu 2015 najprej s Slovaki

bm, 20.09.2014

V Združenih arabskih emiratih so danes opravili žreb uvodnega kroga v Davisovem pokalu za leto 2015, slovenska reprezentanca pa se bo v prvem krogu prve evro-afriške skupine pomerila s Slovaško. Prvi dvoboj bo med 6. in 8. marcem prihodnje leto na Slovaškem.

"Dobili smo kakovostnega in zahtevnega tekmeca. Slovaška ima dva igralca med 50. in 100. mestom na lestvici ATP, skoraj zanesljivo pa bomo igrali na trdi podlagi. Pred nami je zahteven dvoboj, a nanj se bomo temeljito pripravili, skušali zagotoviti udeležbo vseh najboljših in zdravih slovenskih igralcev ter upati na najboljše," je žreb kroglic v Dubaju komentiral kapetan slovenske izbrane vrste Blaž Trupej.

Španija, Nizozemska in Ukrajina so se neposredno uvrstile v drugi krog, drugi pari prve evro-afriške skupine pa so Rusija - Danska, Avstrija - zmagovalec dvoboja Švedska - Latvija, Romunija - Izrael in Poljska - Litva.

vir: STA

TUKAJ.

Liga TZS do 18 let - izteka se rok za prijavo

bm, 20.09.2014

Spoštovani!

Teniška zveza Slovenije bo letos prvič organizirala ligo do 18 let, ki bo v mesecu oktobru. Odločitev za organizacijo lige je povečanje kategoriziranih športnikov pri OKS.

Termin lige do 18 let: 10. - 13.10.2014.

Pogoji:

1. Prijava ekipe do 20.9.2014. Priloženo prijavnico pošljite na info@teniska-zveza.si ali po navadni pošti na TZS, Šmartinska 152, 1000 Ljubljana.

2. Ekipo sestavljajo fantje in dekleta, skupno število prijavljenih je 16 registriranih tekmovalcev.

3. Sistem tekmovanja so trije posamezni dvoboji fantje, dva posamezna dvoboja dekleta in dva dvoboja mešanih dvojic.

4. Žoge priskrbi organizator: uradna žoga Babolat Team ali Premium.

5. Strošek sodnikov je domena organizatorja.

6. Število igrišč: minimalno šest.

7. Dvojne registracije: enako kot za 1. in 2. moško ligo (sistem 5+2).

8. Prijavnina ekipe: 100 eur.

Lep pozdrav!

Anja Regent, predsednica TRK, Teniška zveza Slovenije TUKAJ.

Ta konec tedna turnirji do 12 let na Ptuju, do 16 let v Velenju in članski v Murski Soboti

bm, 19.09.2014

Na Ptuju in v Velenju sta se začela turnirja v kategorijah do 12 in do 16 let.

Na Ptuju so dečki in deklice opravili s kvalifikacijami, v soboto pa se začneta glavna turnirja. Nastopajo vsi najboljši dečki iz jakostne lestvice TZS do 12 let, 1. nosilec A turnirja na katerem je nastopilo 44 igralcev je Filip KALJEVIČ.

V B turnirju nastopa 23 igralcev, 1. nosilec je Marsel ŽNUDERL. Pri deklicah v A turnirju nastopa 33 igralk. Zasedba je nekoliko skromnejša kot pri dečkih saj manjkajo prve tri igralke lestvice TZS. Mesto 1. nosilke tako pripada 4. igralki lestvice TZS, Tjaši KLEVIŠAR.

V B turnirju nastopa 15 igralk, mesto prve nosilke zaseda Mateja SEVER.

V Velenju se odvijata turnirja za fante in dekleta do 16 let. Pri fantih, ti so danes odigrali kvalifikacije, nastopa 49 igralcev, 1. nosilec turnirja je 8. igralec lestvice TZS Nick CMAGER.

Pri dekletih nastopa 31 igralk, prva nosilka je Nina KOLAR.

V Murski Soboti pa se bodo merili člani in članice. Pri članih nastopa 13 igralcev, prvi nosilec je Matej LELJAK.

Pri članicah se bo merilo 10 igralk, prva nosilka je Kaja EMERŠIČ LJUBIČ. TUKAJ.

Še eno hitro slovo Polone Hercog. Poraza Petre Rampre v Albuquerqu in Andreje Klepač v Guangzhou

bm, 19.09.2014

Polona HERCOG se v kitajskem Wuhanu s turnirja z nagradnim skladom 2.440.000 $ poslavlja že po prvem krogu kvalifikacij. S 3-6 6-3 6-2 jo je v dveh urah premagala 21. letna Američanka Nicole GIBBS, 101. igralka lestvice WTA. Prejšnji teden je Gibbsova v kvalifikacijah Seula izločila Nastjo KOLAR.

Na ITF turnirju, ki se končuje v Albuquerqu in nosi nagradni sklad 75.000 $, je Petra RAMPRE nastope končala v četrtfinalu in tako po daljšem času dosegla vidnejši rezultat na močnejšem ženskem ITF turnirju ter osvojila pomembne točke za svetovno lestvico, ki jo bodo dvignile proti starim pozicijam.

V četrtfinalu je z 1-6 1-6 izgubila s 24. letno Američanko Irino FALCONI, 141. igralko lestvice WTA.

Na WTA turnirju v kitajskem Guangzhou z nagradnim skladom 500.000 $ je Andreja KLEPAČ s soigralko Mario-Tereso TORRO FLOR izgubila prvo srečanje, ki sta ga sicer odigrali šele v polfinalu. Premagali sta ju Tajka Chia JUNG CHUANG in Kitajka Chen LIANG, ki sta slavili s 7-6(2) 5-7 [12-10]. TUKAJ.

Janez Semrajc polfinalist v Bolu na Braču, poraz Blaža Role, Polone Reberšak in Jakoba Aljaža Kaplje

bm, 19.09.2014

Janez SEMRAJC je zmagal še trinajstič zapored na turnirjih serije Futures in se v Bolu na Braču uvrstil v polfinale. V današnjem četrtfinalnem obračunu je s 6-4 6-2 premagal Monačana Romaina ARNEODA in bo v polfinalu igral s Tonijem ANDROIČEM.

Manj uspešen je bil Blaž ROLA, ki se je na ATP Challengerju v Trnavi poslovil v četrtfinalu. S 7-5 6-3 ga je premagal Hrvat Antonio VEIĆ, 224. igralec lestvice ATP.

V Bolu na Braču so se nastopi v četrtfinalu končali za Polono REBERŠAK. Premagala jo je Slovakinja Karin MORGOSOVA, ki je bila boljša s 6-2 7-6.

Na mladinskem turnirju 5. ranga v Mostarju je v četrtfinalu izgubil Jakob Aljaž KAPLJA. S 6-2 6-1 ga je izločil Sanin ZUKIČ.

Se je pa v polfinale mladinskega turnirja v Mostarju uvrstila Nika KOZAR in to brez boja. Četrtfinalno srečanje ji je Hrvatica Iva KRIVIC predala. TUKAJ.

Petra Rampre v četrtfinalu Albuquerqa , danes nastopi Blaža Role (live stream), Janeza Semrajca, Polone Reberšak in Polone Hercog

bm, 19.09.2014

Na ITF turnirju z nagradnim skladom 75.000 $ v ameriškem Albuquerqu se je Petra RAMPRE uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 5-7 6-0 6-1 premagala Poljakinjo Paulo KANIO, 157. igralko lestvice WTA in se lahko, po dobrem nastopu pred mesecem dni na ITF turnirju v Landesvillu, ponovno veseli dobre uvrstitve. Pred tem je bilo za njo namreč nekaj mesecev dolgo sušno obdobje, kar jo je na lestvici WTA potisnilo skoraj 200 mest nižje.

V četrtfinalu bo igrala s 24. letno Američanko Irino FALCONI, 141. igralko lestvice WTA.

Danes bodo v četrtfinalih nastopili Blaž ROLA, ki bo v Trnavi okrog 12.30 ure igral s Hrvatom Antoniom VEIĆEM, Janez SEMRAJC bo v Bolu ob 10. uri igral z Romainom ARNEODOM iz Monaca, prav tako ob 10. uri bo v Bolu nastopila v četrtfinalu ženskega turnirja Polona REBERŠAK. Njena nasprotnica bo 2. nosilka, Slovakinja Karin MORGOSOVA.

V kvalifikacijah WTA turnirja v kitajskem Wuhanu bo danes nastopila Polona HERCOG. V prvem krogu bo igrala z Američanko Nicole GIBBS.

Srečanje Blaža ROLA boste lahko spremljali v live streamu TUKAJ.

V Mostarju četrtfinalista Aljaž Jakob Kaplja in Nika Kozar

bm, 18.09.2014

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Mostarju sta v četrtfinale napredovala Nika KOZAR in Jakob Aljaž KAPLJA.

Jakob Aljaž KAPLJA je v drugem krogu s 2-6 7-5 7-5 premagal 5. nosilca, Hrvata Karla BOLJATA. V četrtfinalu bo igral s 4. nosilcem Saninom ZUKIĆEM iz BiH.

Nika KOZAR je bila v drugem krogu z 1-6 6-3 6-1 boljša od 4. nosilke, Srbkinje Olge DANILOVIĆ. V četrtfinalu jo čaka Hrvatica Iva KRIVIČ.

V drugem krogu sta izgubila Grega BOH, s 6-1 6-4 ga je izločil Sanin ZUKIĆ in Kristina NOVAK. S 6-0 6-2 jo je premagala Nefisa BERBEROVIĆ iz BiH.

Pri fantih sta se v konkurenci dvojic Grega BOH in Aljaž JAKOB KAPLJA uvrstila v polfinale. TUKAJ.

Blaž Rola, Janez Semrajc in Polona Reberšak v četrtfinalih, poraz treh deklet in Ternarja v Bolu ter Toma K. Dešmana na Švedskem

bm, 18.09.2014

Blaž ROLA je zmagal tudi v drugem nastopu na ATP Challengerju v Trnavi. V drugem krogu je v uri in šestih minutah s 6-3 6-2 premagal Italijana Filippa VOLANDRIJA.

V Bolu na Braču se je v četrtfinale uvrstil Janez SEMRAJC. S 6-3 6-4 je premagal Nemca Iva MIJICA. Ni pa uvrstitev v četrtfinale uspela Tomislavu TERNARJU. S 6-1 6-4 ga je premagal Hrvat Toni ANDROIČ. Ta v medsebojnih srečanjih vodi s 6-0.

V Bolu pa so z nastopi na ženskem ITF turnirju (10.000 $) že končale tri od štirih slovenskih igralk v drugem krogu. Vse tri neuspešno. Manca PISLAK je z 1-6 1-6 izgubila z 2. nosilko, 23. letno Slovakinjo Karin MORGOSOVO, 412. igralko lestvice WTA. Mašo MARC je s 6-1 6-3 izločila prva nosilka, 23. letna Francozinja Constance SIBILLE, 326. igralka lestvice WTA. Srečna poraženka, ki se je prebila do drugega kroga, Eva ZAGORAC, je morala premoč priznati Hrvatici Jani FETT, ki je bila boljša s 6-3 7-6(5).

V konkurenci tako ostaja le Polona REBERŠAK, ki je igrala s Kitajko Yukun ZHANG in zmagala z rezultatom 6-2 6-2 ter se uvrstila v četrtfinale.

Na četrtem švedskem Futuresu (15.000 $) je Tom KOČEVAR DEŠMAN z nastopi končal v drugem krogu. S 6-1 6-3 ga je premagal Italijan Matteo DONATI. TUKAJ.

Petra Rampre v drugi krog Albuquerqua, Andreja Klepač polfinalistka turnirja dvojic v Guanzongu

bm, 18.09.2014

Petra RAMPRE je, potem, ko se v zadnjem času ni mogla prav pogosto veseliti zmag, na ITF turnirju v Albuquerqu zaigrala odlično in po treh zmagah v kvalifikacijah, zmagala tudi v uvodnem nastopu glavnega turnirja. S 6-3 6-3 je premagala domačo kvalifikantko, 15. letno Sofio KENIN, sicer 32. mladinko sveta. V drugem krogu bo igrala z 21. letno Poljakinjo Paulo KANIA, 157. igralko lestvice WTA.

Na WTA turnirju v kitajskem Guanzongu se je Andreja KLEPAČ s svojo špansko soigralko Mario-Tereso TORRO-FLOR uvrstila v polfinale. Klepačeva in Torro_Florova sta drugi nosilki turnirja dvojic in sta bili v prvem krogu prosti. V drugem bi se morali pomeriti z Bolgarko Jelico KOSTOVO in Romunko Monico NICULESCU, a sta slednji dvoboj predali brez boja. V polfinalu bosta igrali s tajsko-kitajsko navezo Chia JUNG CHUANG in Chen LIANG.

Danes bomo sicer spremljali številne slovenske nastope, med njimi tudi Blaža ROLO, Janeza SEMRAJCA, Tomislava TERNARJA, Toma KOČEVARJA DEŠMANA ter igralke v Bolu in mladince oz. mladinke v Mostarju.

Srečanje Blaža ROLE boste lahko od 10.30 ure dalje spremljali v live streamu TUKAJ.

Kristina Novak, Grega Boh, Jakob Aljaž Kaplja in Nika Kozar uspešni v Mostarju

bm, 17.09.2014

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Mostarju so se v drugi krog uvrstili Grega BOH, ki je s ki je s 6-2 4-6 6-1 premagal Hrvata Doriana PURIĆA, Jakob Aljaž KAPLJA je bil s 6-1 6-3 boljši od Poljaka Lukasza KOZIELSKIGA, Nika KOZAR je s 6-0 6-0 izločila domačo srečno poraženko Mateo MIHALJEVIČ, Kristina NOVAK pa je s 6-0 6-0 odpravila Poljakinjo Beato SWIATLON.

Z nastopi so končali Nik KRAPEŽ, Žiga DROBNIČ, Bor SCHWEIGER MUŽAR, Jernej ZAPLOTNIK, Evgenija BURGER in Saša KLANEČEK. TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman četrtfinalist, Janez Semrajc, Polona Reberšak in Tomislav Ternar uspešni v Bolu, poraz Tadeje Majerič

bm, 17.09.2014

Na moškem Futuresu v švedskem Danderydu z nagradnim skladom 15.000 $ se je Tom KOČEVAR DEŠMAN uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-3 2-6 6-4 premagal 5. nosilca, 26 letnega domačina Patrika ROSENHOLMA, 397. igralca lestvice ATP.

Na ženskem ITF turnirju v Bolu na Braču je bila v prvem krogu glavnega turnirja uspešna Polona REBERŠAK. S 6-0 6-1 je premagala Nizozemko Gabrielo Van de GRAAF.

Ostale naše igralke bodo nastopile v četrtek.

Na Futuresu, tudi ta se odvija v Bolu in ima nagradni sklad (10.000 $), je Tomislav TERNAR v prvem krogu s 6-3 6-4 premagal domačina Marka MIOČIČA.

Uspešen je bil tudi Janez SEMRAJC, ki je igral z Avstralcem Christopherjem O'CONNELLOM. Semrajc je bil boljši s 6-3 4-6 6-3.

Na ITF turnirju (25.000 $) v gruzijskem Telaviju je Tadeja MAJERIČ, druga nosilka turnirja, izgubila v prvem krogu. S 6-2 6-1 jo je premagala 27. letna Ukrajinka Veronika KAPSHAY. TUKAJ.

Odigran peti krog v ligi do 14 let, v četrtek polfinalni tekmi play offa za deklice

bm, 17.09.2014

Danes so bile odigrane tekme petega kroga v ligi do 14 let za dečke in deklice.

Odigranih je ostalo še nekaj srečanj, kljub temu pa so že znani vsi udeleženci letošnjega play offa.

Pri dečkih so bila v skupini A odigrana vsa srečanja. Zanesljiva potnika v play off sta ekipi ŽTK Maribor in TK Branik Maribor.

V skupini B morajo ekipe odigrati še dve ali tri srečanja. Nastop v play offu sta si že zagotovili ekipi ŠTK Velenje in TK Max klub Ljubljana, katerega po točkah sicer še lahko ujame ekipa TK Avtoplus Koper, a ji tudi rezultat 6-0 zaradi izgubljenega medsebojnega srečanja ne zadošča.

Pri deklicah so v skupini A odigrali vsa srečanja, v play off sta se uvrstili ekipi TK Radovljica in TA Los Vanganelos.

V skupini B je neodigrano eno oz. dve srečanji, ki pa na končni vrstni red ne bosta imeli vpliva. V play off sta se uvrstili ekipi SPIN Medvode in TK Šport plus.

Deklice bodo polfinale play offa odigrale v četrtek 18.9.2014 ob 10. uri, domačina bosta SPIN Medvode, ki igra z ekipo TA Los Vanganelos in TK Radovljica, ki igra z ekipo TK Šport plus.

Deklice bodo finale play offa odigrale v petek. Domačin finalnega srečanja bo določen naknadno.

Dečki bodo polfinale play offa igrali v ponedeljek 29.9.2014, finale pa bo na sporedu v torek 30.9.2014. Domačini srečanj bodo sporočeni po vseh odigranih tekmah rednega dela tekmovanja. TUKAJ.

1. Sladki teniški turnir VIGo in SLADOLADO CUP - vabilo

bm, 17.09.2014

Organizatorji prireditve "6. Mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov - SLADKA ISTRA 2014" vas vabijo na 1. Sladki teniški turnir VIGo in SLADOLADO CUP .

Turnir bo potekal v soboto, 20.9.2014, na teniških igriščih v Športno-rekreativnem centru Bonifika v Kopru.

Na turnirju za odrasle - VIGo CUP bodo lahko v kategoriji -35 nastopili odrasli stari do 35 let ( letnik 1980 in mlajši), v kategoriji 35+ pa bo nastop dovoljen odraslim starim nad 35 let ( letnik 1979 in starejši).



Na turnirju za otroke - SLADOLADO CUP bosta potekala turnirja v MINI tenisu za otroke do 7 let ( letnik 2008 in mlajši) ter MIDI tenisu za otroke starosti 8 - 11 let ( letnik 2007 in starejši).

Prijavnina za VIGo CUP je 20 €, za otroke prijavnine ni.

Prijave sprejemajo do nedelje, 14.9.2014 do 20. ure na tel št. 040 701-366 ali preko e-pošte info@primorski-tenis.si. Še nekaj podrobnosti o turnirju pa preberite TUKAJ.

Blaž Rola v drugi krog Trnave, uspešna tudi dekleta v Bolu in mladinci v Mostarju

bm, 16.09.2014

Blaž ROLA se je iz Banja Luke preselil na ATP Challenger v Trnavo (42.500 €). Na turnirju je drugi nosilec, v prvem krogu pa se je meril s 24. letnim Belorusom Uladzimirom IGNATIKOM, 204. igralcem lestvice ATP. Blaž je po nekaj manj kot treh urah le uspel streti odpor Belorusa, izkoristil je tretjo zaključno žogico in slavil z rezultatom 6-7 (5) 7-5 6-4. Blaž je nasprotniku odvzel servis štirikrat, sam ga je izgubil le dvakrat in zasluženo se je uvrstil v drugi krog.

Na ženskem ITF turnirju v Bolu na Braču so v prvem krogu glavnega turnirja zmagale Eva ZAGORAC, ki je s 6-0 6-1 premagala Španko Lauro PERTUSA GARCIA, Manca PISLAK je bila s 7-6(7) 6-0 boljša od Makedonke Magdalene STOILKOVSKE, Maša MARC pa je s 6-4 6-1 izločila Belgijko Indio MAGGEN. Izgubila je Ana OPARENOVIČ. S 6-0 6-3 jo je izločila Čehinja Gabriela PANTUCKOVA.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Mostarju sta se po doslej odigranih srečanjih pri fantih v drugi krog uvrstila Jakob Aljaž KAPLJA in Grega BOH, izpadel je Bor SCHWEIGER MUŽAR.

Pri dekletih je uvodno srečanje dobila Kristina NOVAK, izgubila je Evgenija BURGER, Saša KLANEČEK pa je tekmo prvega kroga predala. TUKAJ.

Polona Hercog končala nastope v Seulu, Petra Rampre v glavni turnir Albuquerka, uspešen tudi Tom Kočevar Dešman

bm, 16.09.2014

V Seulu se je tudi za drugo slovensko igralko WTA turnir z nagradnim skladom 500.000 $ hitro končal. Polona HERCOG je imela težek žreb, saj je že v prvem krogu igrala s 1. nosilko, 5. igralko sveta Agnieszko RADWANSKO. Poljakinja je po uri in 15 minutah igre slavila z rezultatom 6-3 6-3. Polona je servirala slabše kot običajno, težave ji je delal predvsem drugg začetni udarec, saj je imela izkoristek drugega servisa le 32% . V srečanju je ob petih asih in štirih dvojnih napakah začetni udarec izgubila petkrat. To je bilo njuno drugo medsebojno srečanje, tudi prvega pa je lani v Pekingu suvereno dobila dve leti starejša, 25. letna Poljakinja.

Na ITF turnirju v Albuquerqu (75.000 $) je v kvalifikacijah odlično igrala Petra RAMPRE in se s tremi zmagami uvrstila v glavni turnir. Potem, ko je v prvem krogu s 6-3 6-2 premagala 27. letno Nemko Tatjano MARIA, 413. igralko lestvice WTA, je bila v drugem s 6-1 1-6 6-2 boljša od 19. letne Američanke Bernarde PERA, 363 igralke lestvice WTA, v zadnjem , finalnem krogu kvalifikacij pa je s 4-6 6-4 6-1 premagala še 3. nosilko kvalifikacij, 19. letno Kanadčanko Carol ZHAO, 293. igralko sveta.

V Seulu pa na WTA turnirju (500.000 $) ni uspela Nastja KOLAR. Zadnje srečanje kvalifikacij je namreč izgubila. S 6-2 6-3 jo je premagala leto dni starejša Američanka, 21. letna Nicole GIBBS, 101. igralka lestvice WTA.

Na Futuresu z nagradim skladom 15.000 $ v Danderydu na Švedskem je Tom KOČEVAR DEŠMAN v prvem krogu s 3-6 6-4 6-3 premagal domačina, 22. letnega Tobiasa BLOMGRENA.

Na ITF turnirju na Češkem (10.000 $) je Mojca MEJAK izgubila v zadnjem krogu kvalifikacij. TUKAJ.

V Bolu na Braču v glavni turnir štiri Slovenke, v Mostarju uspešni trije mladinci

bm, 15.09.2014

Na ženskem ITF turnirju v Bolu na Braču so se skozi kvalifikacije v glavni turnir uvrstile tri slovenske igralke, še ena pa kot srečna poraženka.

Poleg Polone REBERŠAK bodo v glavnem turniju nastopile Ana OPARENOVIČ, Manca PISLAK, Maša MARC in Eva ZAGORAC. Slednja je sicer tekmo zadnjega kroga z Mašo MARC izgubila s 4-6 3-6, a je napredovala kot srečna poraženka. Tekmo zadnjega kroga kvalifikacij je predala Pia ČUK.

Na mladinskem ITF turnirju v Mostarju, turnir je 5. ranga, so skozi kvalifikacije v glavni turnir napredovali Žiga DROBNIČ, Nik KRAPEŽ in Jakob Aljaž KAPLJA, ki je v finalu kvalifikacij s 6-3 6-4 premagal Filipa Jakoba ZUPANČIČA.

V glavnem turnirju bodo nastopili še Grega BOH, Bor SCHWEIGER MUŽAR in Jernej ZAPLOTNIK.

Pri dekletih je v kvalifikacijah nastopila Saša KLANEČEK in izgubila tekmo za napredovanje v glavni turnir, a se je vanj uvrstila kot srečna poraženka. V glavnem turnirju bodo nastopile še Nika KOZAR, Kristina NOVAK in Evgenija BURGER. TUKAJ.

Blaž Rola pridobil 8, Aljaž Bedene izgubil 19, Polona Hercog ob 10 mest. Tom K. Dešman, Tomislav Ternar, Blaž Bizjak, Nina Potočnik in Bor S. Mužar najvišje doslej

bm, 15.09.2014

Na najnovejši svetovni moški in ženski teniški lestvici so naši igralci in igralke nekaj pridobili, pa tudi precej izgubili.

Blaž ROLA je ta teden pridobil 8 mest in je trenutno na 85. mestu in tako še 5 mest zaostaja za svojo najvišjo uvrstitvijo na lestvici ATP. Prav tako je za 2 mesti napredoval Blaž KAVČIČ, ki je na 92. mestu.

Kar 19 mest je izgubil Aljaž BEDENE, ki je zdrsnil na 144. mesto, Janez SEMRAJC je izgubil tri mesta in je na 389. mestu, Mike URBANIJA je ob 26 mest in je na 549. mestu, Nik RAZBORŠEK je 644.

Ta teden so pridobili Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki je pridobil 52 mest in je s 690. mestom najvišje v karieri, po napredovanju za 95 mest je navišjo uvrstitev v karieri s 705. mestom dosegel tudi Tomislav TERNAR. Do nove najvišje uvrstitve v karieri sta ta teden prišla Blaž BIZJAK, ki je po novem na 1339. mestu in Marko STOŠIĆ, ki je na 1678. mestu

V konkurenci deklet je Polona HERCOG izgubila deset mest in je zdrsnila na 77. mesto. Tadeja MAJERIČ je na 173. mestu, Nastja KOLAR je pridobila 7 mest in je na 203. mestu, Dalila JAKUPOVIĆ je izgubila 40 mest in je na 301. mestu, 18 mest je izgubila tudi Petra RAMPRE in zdrsnila na 402. mesto, Maša ZEC PEŠKIRIČ je 429., Polona REBERŠAK pa 593.

Pri mladinkah še naprej ostaja vodilna slovenska igralka Tamara ZIDANŠEK na 40. mestu, najvišje v karieri se je povzpela Nina POTOČNIK, ki je pridobila 17 mest in se povzpela na 72. mesto, Manca PISLAK ostaja na 96. mestu, Hana MRAZ pa je ta teden na 160. mestu.

Pri mladincih je najvišje uvrščen slovenski igralec Bor SCHWEIGER MUŽAR, ki je na 788. mestu, sledita pa mu Miha OKORN (925) in Grega KOKALJ (989). TUKAJ.

Zaključni turnirji sezone "Tilia Masters 2014" bodo na Otočcu

bm, 15.09.2014

Zaključni turnirji teniške sezone 2014, ki se bodo odvijali pod skupnim nazivom "TILIA MASTERS 2014", bodo potekali med 4. in 7. oktobrom v TC Otočec, v organizaciji tamkajšnjega teniškega kluba Krka Otočec.

Spoštovani,

Teniška zveza Slovenije obvešča, da je izbrani organizator letošnjega turnirja »Tilia Masters«, Teniški klub Krka Otočec.







Potek dogodka:

Tilia Masters do 12 in do 16 let / 4. – 5. 10. 2014

Tilia Masters do 14 in do 18 let / 6. – 7. 10. 2014

Tilia Masters člani / 5. – 6. 10. 2014

Nagradni sklad:

Teniška zveza Slovenije skupaj z generalnim sponzorjem Zavarovalnico Tilia razpisuje nagradni sklad v skupni vrednosti 8.000 €. Vsak izmed zmagovalcev/zmagovalk v svoji kategoriji prejme nagrado v proti vrednosti 1000€, kar pomeni, da bosta npr. zmagovalec in zmagovalka kategorije do 12 let prejela nagrado v proti vrednosti vsak po 1000€. Enako velja za kategorije do 14, 16 in 18 let. Teniška zveza Slovenije bo sredstva izplačala zmagovalcem/kam za potovanja na mednarodne turnirje v tekmovalni sezoni 2015.

V kategoriji članov je denarni sklad 1000€, kjer zmagovalec/-ka prejmeta vsak po 500€ denarne nagrade.

Podelitve in mini novinarske konference za najbolje uvrščene:

nedelja 5.10. zmagovalci 12 in 16 let

torek 7.10. zmagovalci 14 in 18 let

Uradna spletna stran:

Sporedno z dogodkom bo živela uradna spletna stran: www.tiliatenis.si/masters, kjer bodo objavljeni vsi rezultati tekem in fotografije.

S spoštovanjem,



Gregor Krušič, direktor TZS TUKAJ.

Janez Semrajc osvojil drugi Futures zapored, tokrat najboljši v Bolu, kjer dobro igrajo tudi dekleta

bm, 14.09.2014

Janez SEMRAJC je v Bolu na Braču dosegel deseto zaporedno zmago na turnirjih serije Futures in osvojil drugi turnir zapored, potem ko je prejšnji teden slavil na Futuresu v Avstriji.

V današnjem finalu je z rezultatom 6-2 5-7 6-3 premagal 24. letnega Francoza Maxima TABATRUONGA.

Za Janeza SEMRAJCA je to dvanajsta turnirska zmaga na Futuresih in tretja letos.

Čestitamo!

V kvalifikacijah ITF turnirja v Bolu (10.000) dobro nastopajo dekleta. V drugem krogu kvalifikacij so zmagale Ana OPARENOVIČ, Manca PISLAK, Pia ČUK, Sara PALČIČ, Eva ZAGORAC in Maša MARC. Za nastop v glavnem turnirju moraji zmagati še enkrat, za eno izmed mest v glavnem turnirju bosta igrali Maša MARC in Eva ZAGORAC.

Fantje danes za razliko od deklet niso bili uspešni. V drugem krogu kvalifikacij so izgubili Aljaž RADINSKI, Blaž BIZJAK in Marko STOŠIĆ.

Na ženskem ITF turnirju na Češkem se bo za nastop v glavnem turnirju borila Mojca MEJAK, Moni POTRČ je uvodno srečanje kvalifikacij izgubila.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Mostarju so se v zadnji krog kvalifikacij uvrstili Jakob Aljaž KAPLJA, Filip Jakob ZUPANČIČ, Nik KRAPEŽ, Žiga DROBNIČ in Saša KLANEČEK.

Z nastopi so končali Anže ARH, Klemen NIKOLAŠ in Nejc SITAR. TUKAJ.

Viktor Troicki premočan tudi za Blaža Rolo

bm, 14.09.2014

Srb Viktor TROICKI je bil na ATP Challengerju v Banja Luki premočan tudi za Blaža ROLO. Potem, ko je v četrtfinalu izločil Aljaža BEDENETA, je v današnjem polfinanem obračunu premagal še slovensko št. 1 na svetovni moški teniški lestvici, Blaža ROLO.

28-letni Viktor TROICKI, ki na lestvici ATP trenutno zaseda 238 mesto, leta 2011 pa je bil že 14. igralec sveta, je slavil z rezultatom 6-2 6-4. Za zmago je potreboval uro in pet minut, prednost pa si je priigral z boljšim serviranjem (70 % - 54%). Blažu je zabil 7 asov, izkoristek prvega servisa pa je imel kar 78 %.Blažu je začetni udarec odvzel štirikrat, sam ga je izgubil le enkrat.

Blaž ROLA se sedaj seli v Trnavo na ATP Challenger z nagradnim skladom 42.500 $. Na turnirju bo 2. nosilec, v prvem krogu pa bo igral z Belorusom Uladzimirom IGNATIKOM. TUKAJ.

Nastja Kolar korak do glavnega turnirja v Seulu, številni slovenski nastopi v kvalifikacijah

bm, 14.09.2014

Nastja KOLAR, 20. letna Celjanka, trenutno 210. igralka lestvice WTA nastopa na turnirju z nagradnim skladom 500.000 $ v Seulu. Je 7. nosilka kvalifikacijskega turnirja. Po gladki zmagi v prvem krogu je bila uspešna tudi v drugo. S 6-2 6-4 je premagala 18. letno Da Hye KIM, 597. igralko lestvice WTA, ki je nastopila s posebnim povabilom.

V finalu kvalifikacij jo sedaj čaka Američanka, 21.letna Nicole GIBBS, 101. igralka sveta.

V kvalifikacijah turnirjev nižjih rangov spremljamo tudi nastope naših fantov in deklet v Bolu na Braču, kjer bodo danes v drugem krogu nastopili Aljaž RADINSKI, Blaž BIZJAK in Marko STOŠIĆ ter Manca PISLAK, Maša MARC, Ana OPARENOVIČ, Pia ČUK, Stania RAKOČEVIĆ, Sara PALČIČ in Eva ZAGORAC.

V kvalifikacijah ITF turnirja v Hluboki Nad Vltavoi (10.000 $) bosta nastopili Mojca MEJAK in Moni POTRČ, v ZDA pa bo na najmočnejšem ITF turnirju ta teden (75.000 $) v kvalifikacijah Albuquerqa igrala Petra RAMPRE.

Aktivni so tudi mladinci. Na ITF turnirju 5. ranga v Mostarju bodo v kvalifikacijah nastopili Anže ARH, Klemen NIKOLAŠ, Jakob Aljaž KAPLJA, Filip Jakob ZUPANČIČ, Nik KRAPEŽ, Žiga DROBNIČ, Nejc SITAR ter Saša KLANEČEK. TUKAJ.

V ligi do 14 let odigrali tekme četrtega kroga, v ponedeljek na sporedu zadnji krog

bm, 14.09.2014

V ligi do 14 let so dečki in deklice včeraj odigrali tekme četrtega kroga. Do konca rednega dela bo na sporedu še en krog v ponedeljek, ekipe pa morajo odigrati še preložene tekme. V play off se uvrstita po dve ekipi iz vsake skupine.

V četrtem krogu sta pri dečkih v skupini A zmagi vknjižili ekipi TK Branik Maribor in ŽTK Maribor, v skupini B pa je bila odigrana samo ena tekma v kateri je zmagala ekipa ŠD Max klub Ljubljana.

Pri deklicah sta v skupini A zmagali ekipi TK Radovljica in TA Los Vanganelos. Ekipi TA los Vanganelos in TK Nova Gorica sta se razšli z izidom 2-2, po seštetih osvojenih igrah pa so bile boljše Koprčanke. V skupini B je ekipa TK Šport Plusa premagala ekipo ŽTK Maribor, ena tekma je bila preložena.

Na fotografiji ekipa Spin Medvode

Danes sta ekipi ŠTK Velenje in ŠD Max klub Ljubljana odigrali tekmo petega kroga, ki bi sicer morala biti na sporedu v ponedeljek. Slavili so Velenjčani s 4-2 in tako osvojili prvo mesto v skupini.Rezultate doslej odigranih srečanj najdete TUKAJ.

Janez Semrajc finalist turnirja v Bolu na Braču

bm, 13.09.2014

Janez SEMRAJC ne popušča in v Bolu na Braču še naprej brez težav melje svoje nasprotnike. V polfinalu je igral z 19. letnim Nemcem Adrianom OBERTOM in slavil z rezulatom 7-5 7-5. To je bila za Semrajca deveta zaporedna zmaga na turnirjih serije Futures in se bo v finalu boril za letošnji tretji, skupno pa dvanajsti naslov na turnirjih omenjene serije. Njegov nasprotnik bo 24. letni Francoz Maxime TABATRUONG.

V zaključku turnirja smo v Bolu danes spremljali še dva slovenska nastopa v konkurenci dvojic. Janez SEMRAJC je v prvem polfinalu s Tomislavom DRAGANJO z rezultatom 5-7 6-3 [8-10] izgubil z Avstralcem Christopherom O'CONNELLOM in Britancem Jonnyem O'MARO, v drugem polfinalu pa sta BlažBIZJAK in njegov partner Slovak Peter MICK s 7-5 7-5 premagala Nemca Adriana OBERTA in Paula WOERNERJA.

V finalu sta nato slavila Christopher O'CONNELL in Jonny O'MARA s 7-5 7-5.

Se je pa v Bolu danes s kvalifikacijami že začel naslednji Futures in naslednji ženski ITF turnir. Na obeh turnirjih nastiopa v kvalifikacijah 14 slovenskih igralk in igralcev. V prvem krogu Futuresa so bili uspešni Blaž BIZJAK, Aljaž RADINSKI in Marko STOŠIĆ, izgubil je Rok KRIŽAJ. Pri dekletih so v uvodnem nastopu v kvalifikacijah ITF turnirja zmagale Manca PISLAK, Maša MARC, Sara PALČIĆ in Sara DJURDJEVIĆ. Slednja je v slovenskem obračunu premagala Tjašo JERŠE s 6-2 6-4. V prvem krogu so bile proste Eva ZAGORAC, Stania RAKOČEVIĆ, Pia ČUK in Ana OPARENOVIČ. TUKAJ.

V Banja Luki brez slovenskega polfinala, Nastja Kolar v Seulu začela z zmago, težek žreb za Polono Hercog

bm, 13.09.2014

Na ATP Challengerju v Banja Luki se je obetal slovenski polfinale, a do njega ni prišlo. V današnjem četrtfinalnem obračunu med Aljažem BEDENETOM in Srbom Viktorjem TROICKIM je bil namreč boljši slednji. Četrtfinalno srečanje sta sicer odprla včeraj, a je bila tekma že na začetku prekinjena zaradi dežja. Nadaljevala sta danes, bolje pa je začel TROICKI, ki je prvi niz dobil s 6-4. V drugem nizu je bilo srečanje pri izidu 6-6 in vodstvu TROICKEGA s 4-2 v podaljšani igri zaradi naliva ponovno prekinjeno, a prekinitev Aljažu ni prinesla prednosti, saj je TROICKI zanesljivo nadaljeval in podaljšano igro dobil s 7-5.

Viktor TROICKI bo tako v nedeljo polfinalni nasprotnik Blaža ROLE. Srečanje se bo začelo ob 10. uri in ga boste lahko spremljali na spodnji povezavi. Po krajšem počitku pa bo jutri na sporedu tudi finale in nadejamo se , da bomo Blaža jutri videli nastopiti dvakrat.

Na WTA turnirju v Seulu nastopata Nastja KOLAR in Polona HERCOG.

Nastja KOLAR je nastope začela v kvalifikacijah in v prvem krogu s 6-1 6-0 premagala domačo povabljenko Sang HEE PARK. V drugem krogu bo igrala s še eno domačinko, ki nastopa s posebnim popvabilom, Da HYE KIM.

Polona HERCOG bo v prvem krogu glavnega turnirja igrala s 1. nosilko, 5. igralko sveta, 25. letno Poljakinjo Agnieszko RADWANSKO.

V kvalifikacijah 500.000 $ vrednega WTA turnirja v kitajskem Guangzhou je nastopila Andreja KLEPAČ in v prvem krogu izgubila s Kitajko Kai LING ZHANG z rezultatom 6-7(5) 3-6.

Prava mala slovenska ekspedicija pa je v Bolu na Braču, kjer bo v kvalifikacijah moškega in ženskega turnirja nastopilo 9 igralk in 5 igralcev. V glavnem tunirju je pri dekletih prijavljena Polona REBERŠAK, pri fantih pa sta v glavnem turnirju prijavljena Tomislav TERNAR in Janez SEMRAJC, slednji bo danes nastopil v polfinalu turnirja, ki se končuje.

Srečanja iz Banja Luke boste lahko v live streamu spremljali TUKAJ.

Janez Semrajc in Blaž Rola v polfinalu, Tomislav Ternar, Pia Čuk in Nina Potočnik izgubili, danes Aljaž Bedene ( live stream)

bm, 12.09.2014

V Bolu na Braču so bile šele danes na sporedu tekme drugega kroga turnirja za moške serije Futures in ženskega turnirja serije ITF.

Prvi je od naših igralcev nastopil Janez SEMRAJC in brez težav opravil s Francozom Yanaisom LAURENTOM. Janez je zmagal s 6-4 6-1.

Srečanji sta odigrala tudi Tomislav TERNAR, ki je igral z Italijanom Riccardom BONADIOM in izgubil z 2-6 6-7(4) ter Pia ČUK, ki je imela za nasprotnico Hrvatico Jano FETT. Tudi ona ni bila uspešna. Jana FETT je slavila s 7-5 6-1.

Po končanem drugem krogu so bila na sporedu še četrtfinalna srečanja. Tudi v četrtfinalu je SEMRAJC odigral odlično, dosegel osmo zaporedno zmago na turnirjih serije Futures in se z zmago 6-0 6-0 nad Francozom Samuelom BENSOSSANOM uvrstil v polfinale.

V konkurenci dvojic bodo danes nastopili Pia ČUK, Natalija ŠIPEK, Blaž BIZJAK in Janez SEMRAJC.

Na ATP Challengerju v Banja Luki se je Blaž ROLA po dveurnem boju z Belgijcem Kimmerjem COPPEJANSOM uvrstil v polfinale. Po izgubljenem prvem nizu je bolje nadaljeval, drugega v napeti končnici dobil s 6-4, v tretjem pa po zaostanku z 1-3 pokazal kdo je gospodar na igrišču in do konca dobil vse igre ter slavil s 6-3.

Za njim bo na istem igrišču z Viktorjem TROICKIM igral Aljaž BEDENE. V finalu ITF turnirja 2. ranga v Novem Sadu je nastopila tudi Nina POTOČNIK.

Igrala je s 1. nosilko, 15. letno Avstralko, Seone MENDEZ in izgubila s 3-6 3-6. Za 79. mladinko sveta je bila to druga zaporedna zmaga na turnirjih 2. ranga, potem, ko je prejšnji teden zmagala tudi na turnirju v Pančevu.Srečanji iz Banja Luke lahko v live streamu spremljate TUKAJ.

Aljaž Bedene v četrtfinalu, Nina Potočnik finalistka ITF turnirja v Novem Sadu

bm, 11.09.2014

Aljaž BEDENE je na ATP Challengerju v Banja Luki dobil prekinjeno srečanje drugega kroga in se uvrstil v četrtfinale.

Srečanje z Nemcem Nilsom LANGERJEM je začel v sredo, po izgubljenem prvem nizu s 3-6 in izenačenem izidu 1-1 v drugem nizu, pa je bilo srečanje zaradi dežja prekinjeno. Igralca bi morala nadaljevati danes dopoldne, a sta na igrišče prišla šele pozno popoldne. Prekinitev je bolje izkoristil Aljaž, ki je drugi niz dobil s 6-4 in nato še tretjega s 6-3 ter se uvrstil v četrtfinale. Tu se bo v petek okrog 14. ure pomeril z 28. letnim Srbom Viktorjem TROICKIM, 238. igralcem lestvice ATP.

Pred njim bo že ob 12. uri v četrtfinalu nastopil Blaž ROLA. Pomeril se bo z 20. letnim Belgijcem Kimmerjem COPPEJANSOM, 247. igralcem lestvice ATP.

Na moškem Futuresu in ženskem ITF turnirju v Bolu so bila odpovedana vsa srečanja čertkovega sporeda, tako da bodo vsi trije naši predstavniki, Tomislav TERNAR, Janez SEMRAJC in Pia ČUK tekme drugega kroga odigrali v petek.

Odlično pa se je ta teden odrezala Nina POTOČNIK na mladinskem ITF turnirju 2.ranga v Novem Sadu. Kot 2. nosilka se je brez težav uvrstila v finale. Še največ dela je imela prav v polfinalu, kjer je s 7-6(3) 6-4 premagala 15. letno Italijanko Ludmillo SAMSONOVO, ki se je v glavni turnir prebila iz kvalifikacij. V finalu bo igrala s 1. nosilko, še eno petnajstletnico, ta prihaja iz Avstralije, Seone MENDEZ, ki na lestvici ITF zaseda 52. mesto. TUKAJ.

Povzetek predavanja dr. Aleša Filipčiča

bm, 10.09.2014

Na spodnji povezavi si lahko ogledate povzetek predavanja dr. Aleša FILIPČIČA, ki ga je imel na mednarodnem seminarju v Španiji.

Preberite TUKAJ.

Odigrane tekme tretjega kroga lige do 14 let

bm, 10.09.2014

Kljub slabemu vremenu je bila danes odigrana večina tekem tretjega kroga v ligi do 14 let za dečke in deklice.

V skupini A sta pri dečkih zmagi zabeležili ekipi TK Branik Maribor in TK Domžale, v skupini B pa sta nove točke vknjižili ekipi ŠTK Velenje in ŠD Max klub Ljubljana. Ena tekma ni bila odigrana.

Po treh krogih v skupini A ostajata neporažena oba mariborska kluba, TK Branik in ŽTK, v skupini B pa je brez poraza ekipa ŠTK Velenje.

Pri deklicah je bila v skupini A odigrana le tekma med Radovljico in Novo Gorico, slavile so Radovljičanke. Ena tekma ni bila odigrana. V tej skupini sta neporaženi ekipi TK Radovljica in TA Los Vanganelos.

V skupini B ni bilo odigranega srečanja, po dveh krogih sta neporažena ŽTK Maribor in TK Šport plus.

Četrti krog bo na sporedu v petek.

Na fotografiji ekipa TK Domžale TUKAJ.

Za slovenskimi igralci in igralkami uspešen dan. Zmagali Rola, Ternar, Čuk, Nina Potočnik že polfinalistka

bm, 10.09.2014

Še en uspešen dan je za slovenskimi igralci in igralkami na mednarodnih turnirjih. Na ATP Challengerju v Banja Luki Blaž ROLA še naprej opravičuje vlogo 1. nosilca in prvega favorita za zmago na turnirju. A tudi v drugem krogu se je moral za zmago precej potruditi, saj se je Španec Ruben RAMIREZ HIDALGO dobro upiral, a je na koncu, po skoraj dveh urah igre, slavil Blaž ROLA z rezultatom 7-6 (4) 6-3. Blaž je imel z 82 % odličen izkoristek prvega servisa, a tudi Španec ni dosti zaoostajal z 81 %. Precej slabše pa sta oba izkoruiščala drugi servis (40 % -37 %) , kar je prinselo veliko število priložnosti za break. Na srečo je bil izkoristek Španca v tem elementu katastrofalen. Na srečanju si je namreč priigral kar 17 priložnosti za break, od tega 15 v prvem ter dve v drugem nizu, a izkoristil ni nobene. Na drugi strani si je Blaž priigral 7 priložnosti za break, izkoristil pa eno v drugem nizu, ki mu je tudi prinesla končen uspeh.

Aljaž BEDENE je začel srečanje drugega kroga z Nemcem Nilsom LANGERJEM. Prvi niz je izgubil s 3-6, v drugem pa je bila tekma pri izidu 1-1 prekinjena in se bo nadaljevala v četrtek predvidoma ob 15. uri, saj organizatorjem nagaja dež.

Na Futuresu v Bolu na Braču smo v prvem krogu spremljali slovenski obračun med finalistom Futuresa v Trstu prejšnji teden, Tomislavom TERNARJEM in osmoljencem s poškodbami Mikeom URBANIJO. Ta je namreč letos zaradi poškodbe predal že štiri srečanja, zadnje prav v Bolu Tomislavu TERNARJU. Ta je prvi niz dobil s 6-4 in v drugem povedel s 3-1, nato pa mu je Urbanija čestital in še enkrat prisilno končal srečanje.

Že včeraj se je v drugi krog uvrstil Janez SEMRAJC.

Na ženskem ITF turnirju (10.000 $), ki prav tako poteka v Bolu je v prvem krogu Pia ČUK s 6-3 6-0 premagala domačinko Klaro MRCELA.

Še eno slovensko zmago je danes prispevala Nina POTOČNIK. Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Novem Sadu je s 6-2 6-2 premagala 6. nosilko, Švedinjo Fanny OSTLUND, 137. mladinko sveta. V polfinalu bo igrala z italijansko kvalifikantko Ludmillo SAMSONOVO. TUKAJ.

Konec tedna smo v Domžalah dobili veteranske državne prvake za leto 2014

bm, 09.09.2014

Konec tedna so v Domžalah, na državnem prvenstvu, vihteli loparje veterani in veteranke. Prvenstva se je udeležilo 44 igralcev in igralk.

Po kategorijah so slavili:

V kategorji M35+ Matjaž MAČEK, ki je v finalu s 7-5 6-1 premagal Alojza AŠIČA,

v kategoriji M45+ Tadej ZULE, ki je bil v zelo izenačenem in napetem srečanju s 6-2 4-6 [10-6] boljši od Igorja VUČKA,

v kategoriji M50+ Ivo BELIŠ, ki je bil s 6-0 60 boljši od utrujenega Miloša KUNAVARJA,

v kategoriji M55+ Matjaž FRECE, ki je s 6-3 6-2 premagal Milana SORŠAKA,

v kategoriji M60+ Tomaž ŠTRUKELJ, ki je s 6-0 6-2 premagal Bojana VAJDO,

v kategoriji 65+ Danijel ULČAR, ki je bil 6-1 0-6 [10-5] boljši od Štefana SEMETA,

v kategoriji M70+ Franc LUŠENC, ki je s 6-4 6-1 premagal Rikarda GRIZILO.

V enotni ženski konkurenci je slavila Damjana DAMIŠ, ki je bila v finalu s 6-0 6-1 boljša od Milene BUKOVEC.

Vse rezultate ter nekaj fotografij iz finalnih obračunov in podelitve najdete TUKAJ.

Blaž Rola, Aljaž Bedene, Janez Semrajc in Nina Potočnik uspešni, Polona Hercog, Petra Rampre in Natalija Šipek izgubili

bm, 09.09.2014

Današnji bogat dan s slovenskimi nastopi na mednarodnih turnirjih je začela Polona HERCOG, a žal ni bila uspešna.

Na WTA turnirju v Hong Kongu se igralke borijo za nagradni sklad 250.000 $. Polona HERCOG je v prvem krogu naletela na 3. nosilko, leto dni mlajšo, 22. letno Čehinjo Karolino PLISKOVO. Polona je srečanje, ki je trajalo nekaj več kot dve uri, odlično začela in prvi niz dobila s 6-2. Ob šestih asih je imela izkoristek servisa 72 %, na drugi strani PLISKOVA samo 48%. Tudi drugi niz je Polona začela z odvzemom servisa nasprotnici in povedla z 2-0, nato pa začela popuščati pri začetnem udarcu in ob le 35 % izkoristku drugega servisa niz izgubila s 4-6.

V tretjem nizu je Karolina upravičila 30 mest višjo uvrstitev na svetovni teniški lestvici in mesto 3. nosilke, saj je odlično servirala in imela ob šestih asih kar 80 % izkoristek servisa. Polona si ni priigrala nobene priložnosti za break, PLISKOVA štiri in le ena izkoriščena je bila dovolj za zmago s 6-3 v tretjem nizu. Končni izid se je glasil 2-6 6-4 6-3 v korist Slovakinje.

Aljaž BEDENE je na ATP Challengerju v Banja Luki, na turnirju je 4. nosilec, začel z zmago. V prvem krogu je s 6-4 3-6 6-2 premagal Rusa Valerya RUDNEVA, ki je izgubil še peto srečanje od šestih na zadnjih petih turnirjih. Aljaž bo v drugem krogu igral z Nemcem Nilsom LANGERJEM, 390. igralcem lestvice ATP.

V Banja Luki je uspešno začel tudi 1. nosilec turnirja Blaž ROLA, ki je igral s Hrvatom Dinom MARCANOM. Tudi on je za zmago potreboval tri nize. Končni izid se je glasil 6-4 2-6 6-2. Srečanje je trajalo dve uri in deset minut. Blaž je imel v prvem in drugem nizu kar nekaj težav z drugim servisom, saj se izkoristek ni povzpel nad 40 %, ko pa je v tretjem nizu rešil tudi to težavo in odstotek dvignil na 66, vprašanja zmagovalca ni več bilo. V drugem krogu ga je že čakal Španec Ruben Ramirez HIDALGO.

Šesto zaporedno zmago na turnirjih serije Futures pa je v Bolu na Braču vknjižil Janez SEMRAJC. Še šestič ni oddal nobenega niza, tokrat je Nemca Nica MATICA premagal s 6-4 6-3.

Manj uspešna je bila Natalija ŠIPEK. Tudi ona je v Bolu na Braču, kjer je na ženskem ITF turnirju (10.000 $) v prvem krogu izgubila s 6. nosilko, Nizozemko Gabrielo VAN DE GRAF s 3-6 6-4 3-6. Nataliji Šipek k zmagi ni pomagalo niti 12 dvojnih napak nasprotnice.

V Bolu na Braču bosta nastopila tudi Mike URBANIJA in Tomislav TERNAR, njuno srečanji, igrata namreč med sabo, bo v sredo.

Na ITF turnirju v ameriškem Reddingu je Petra RAMPRE v prvem krogu s 3-6 3-6 izgubila z Američanko Ellie HALBAUER.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Novem Sadu je v prvem krogu Nina POTOČNIK, na turnirju je 2. nosilka, s 6-4 6-0 premagala Japonko Natsuho ARAKAWA, v drugem krogu pa je s 6-2 6-1 premagala Slovakinjo Nikolo DOLAKOVO.

TUKAJ.

Tenis na mivki pridobiva na popularnosti, konec tedna državno prvenstvo v Ljubljani

bm, 09.09.2014

Tenis na mivki, priljubljeno poletno rekreacijo, ki je razširjena predvsem na italijanskih plažah, lahko igrate tudi na več igriščih po celotni Sloveniji.

V soboto, 13. septembra 2014 bo v Vodnem mestu Atlantis v Ljubljani organizirano Državno prvenstvo v tenisu na mivki.

Tenis na mivki, ki se je v Združenih državah Amerike in v Braziliji razvil že v 70. letih minulega stoletja, nato pa razcvetel predvsem na plažah sosednje Italije, kjer danes uživa največjo priljubljenost tega športa v svetu (več kot milijon igralcev), se vse bolj uveljavlja tudi v Sloveniji.Čisti začetki tenisa na mivki v Sloveniji segajo v leto 2007, ko je bil organiziran prvi turnir v tenisu na mivki. V letih, ki so sledila, so se slovenski predstavniki udeleževali mednarodnih tekmovanj, vključujoč evropska in svetovna prvenstva. V letu 2010 je bilo ustanovljeno ŠD Tenis na mivki Domžale z namenom promocije in popularizacije tenisa na mivki v Sloveniji.

Tenis na mivki lahko igrajo prav vsi, saj je tehnično manj zahteven kot tenis in za sproščujočo igro ni potreben več letni trening. Če pa se želite bolj resno lotiti tega športa pa je kljub temu potrebnega nekaj teniškega znanja. Lahko je v celoti šport za rekreacijo, lahko pa se igralci udeležijo tudi turnirjev, ki bodo organizirani v poletnem času.

Tenis na mivki je šport s podobnostmi tenisa in odbojke na mivki. Bistvo igre je, da žogica ne pade na tla. Igrišče za tenis na mivki je enake velikosti kot igrišče za odbojko na mivki, mreža je visoka 170 centimetrov, žoge so mehkejše, loparji manjši, štetje pa enako kot pri tenisu.

Ste naveličani tenisa na trdi podlagi, želite igro odbojke na mivki popestriti z drugimi gibi? Če je temu tako, potem se nam pridružite v soboto, 13. septembra v Vodnem Mestu Atlantis. Začnemo ob 10. uri. S seboj prinesite le dovolj energije in dobro voljo, za vse ostalo bomo poskrbeli mi. Se vidimo na mivki!

Več o tenisu na mivki najdete TUKAJ.

Ana Oparenovič in Rok Jarc osvojila OP Polzele za člane in članice

bm, 08.09.2014

Na OP Polzele sta znana zmagovalca. Turnir sta osvojila Rok JARC in Ana OPARENOVIČ.

V finalu članov je Rok JARC svojemu varovancu Jakobu Aljažu KAPLJI pokazal, da bo moral še trdo delati, da ga bo lahko premagal. Rok je slavil s 6-4 6-1. Sicer pa je Rok JARC v polfinalu s 6-4 6-0 izločil Maksa TEKAVCA, Jakob Aljaž KAPLJA je bil v drugem polfinalu s 6-1 6-2 boljši od Primoža VOVKA.

V polfinalu je Maks TEKAVEC s 6-3 6-1 premagal Žigo DROBNIČA, Rok JARC je bil s 6-1 6-4 boljši od Aleksandra GREŠAKA - ta je v drugem krogu izločil Aljaža CAJZEKA, Primož VOVK je s 6-4 6-2 premagal Anžeta ARHA, Aljaž Jakob KAPLJA pa je s 6-1 6-2 premagal Nejca SITARJA.

Pri članicah je slavila izkušena Ana OPARENOVIČ (Ptuj). S 6-2 6-3 je premagala tri leta mlajšo Laro PROSENJAK (ŽTKMB).

Pri članicah so bile polfinalistke Tjaša JERŠE, ki je v četrtfinalu s 6-2 4-0 (predaja) izločila 1. nosilko Saro DJURDJEVIĆ, Lara PROSENJAK, ki je s 2-6 6-2 6-4 premagala Teo PALANDAČIČ, Ana OPARENOVIČ je bila s 7-6 (2) 6-2 boljša od Maše MARC, Tina Kristina GODEC pa je s 6-2 6-2 premagala Sašo KLANEČEK.

V polfinalnih obračunih Ana OPRANOVIČ ni imel težav s Tjašo JERŠE, zmagala je s 6-4 6-0, Lara PROSENJAK pa je bila s 6-3 7-5 boljša od Tine Kristine GODEC.

TUKAJ.

Začela se je liga do 14 let za dečke in deklice, odigrana večina tekekm drugega kroga

bm, 07.09.2014

S tekmami prvega kroga se je včeraj začela letošnja liga do 14 let. Redni del naj bi bil končan do 19.septembra, 23. in 24. septembra pa je termin play offa v katerega se uvrstijo prvo in drugouvrščene ekipe iz vseh skupin.

Pri dečkih v dveh skupinah nastopa 11 ekip, igrajo se štiri tekme posamezno in dve tekmi dvojic.

Pri deklicah v dveh skupinah nastopa 10 ekip, igrajo se tri tekme posamezno in ena tekma dvojic.

Drugi krog je na sporedu v ponedeljek, tretji v sredo,četrti v petek in peti v ponedeljek, 15.9.2014.

V uvodnih dvobojih sta v prvem krogu pri dečkih v skupini A zmagali ekipi ŽTK Maribor in Spin Medvode, v skupini B so zmage vknjižile ekipe ŠTK Velenje, ŠD Max klub Ljubljana in TK Krško. Pri deklicah sta v skupini A zmagali ekipi TA Los Vanganelos in TK Nova Gorica, v skupini B sta zmage zabeležili ekipi Spin Medvode in TK Šport plus.

V Mariboru je na tekmi z Domžalami slavila ekipa ŽTK Maribor (na fotografiji)

V današnjem drugem krogu sta pri dečkih v skupini A slavila TK Branik Maribor in ŽTK Maribor, v skupini B pa ŠTK Velenje in TK Avtoplus Koper. V tej skupini je tekma med TK Max klub Lj in TK Krško prestavljena na 13. september.

Pri deklicah sta v skupini A zmagi vknjižili ekipi TA Los Vanganelos in TK Radovljica, v skupini B pa je ŽTK Maribor ob izenačenem izidu 2-2, a zaradi večjega števila osvojenih iger premagal SPIN Medvode. Tk Šport plus pa je bil boljši od TK Branik Maribor.

Tretji krog bo na sporedu v sredo. TUKAJ.

Kaja Juvan med posameznicami in Lian Benedejčič ter Tina Cvetkovič med dvojicami slavile na TE 14 v Kopru

bm, 07.09.2014

Na turnirju TE 14 Banka Koper Junior Slovenia Open 2014 v Kopru smo dobili zmagovalce in zmagovalke.

V konkurenci deklic je slavila Kaja JUVAN, ki je v finalu s 7-6(4) in 7-6(3) premagal 1. nosilko, igralko iz BiH, Adelo JOLDIČ.

Med dečki je slavil Čeh David SEDLAR, ki je s 6-2 3-6 6-3 premagal Luko DURDEVIČA, ki prav tako kot Joldičeva prihaja iz BiH.

V konkurenci deklic sta se na zmagovalno stopničko zavihteli Lian BENEDEJČIČ in Tina CVETKOVIČ. V finalu sta s 6-3 6-3 premagali Slovakinjo Sofio MILATOVO in Čehinjo Ivano SEBESTOVO.

Pri dečkih sta v konkurenci dvojic slavila Čeha David SEDLAR in Dominik PALAN. V finalu sta bila s 6-2 2-6 [10-6] boljša od naše dvojice Tim TEKAVEC in Rok KOMAC.

Šestitke našim igralcem in igralkam za odlične uvrstitve.

Foto: Aleksander Živin TUKAJ.

Blaž Rola in Aljaž Bedene v Banja Luki, Polona Hercog in Nastja Kolar v Hong Kongu, Blaž Bizjak v Bolu izgubil

bm, 07.09.2014

Končuje se OP ZDA v tenisu, to pa pomeni, da se ritem teniških igralcev vrača v normalne tirnice in ponovno se selijo na turnirje serije ATP.

Blaž ROLA in Aljaž BEDENE sta tako za nadaljevanje sezone izbrala ATP Challenger v Banja Luki, kjer je bil prijavljen tudi Blaž KAVČIČ, a je moral nastop zaradi poškodbe odpovedati.

Blaž ROLA, prvi nosilec turnirja, bo v prvem krogu igral z Brazilcem Thiagom MONTEIROM, Aljaž BEDENE, 4. nosilec, se bo srečal z Rusom Valeryem RUDNEVIM.

Polona HERCOG se je preselila v Azijo, kjer bo nastopila na turnirju z nagradnim skladom 250.000 $ v Hong Kongu. V prvem krogu se bo pomerila z 22. letno Čehinjo Karolino PLISKOVO, 47. igralko sveta.

Na istem turnirju je v drugem krogu kvalifikacij z nastopi končala Nastja KOLAR. Po zmagi v prvem krogu jo je v drugem premagala 32. letna Japonka Junri NAMIGATA, 297. igralka lestvice WTA. Izid se je glasil 6-2 6-3 v korist Japonke.

Z zmagama je nastope na Futuresu v Bolu na Braču začel Blaž BIZJAK, kateremu pa je spodrsnilo na zadnji stopnički kvalifikacij. V finalu kvalifikacija ga je s 6-2 6-2 premagal 1. nosilec Italijan Riccardo SINICROPI

V prvem krogu je kvalifikacij je izgubil Rok KRIŽAJ. Na ITF turnirju 2. ranga v Novem sadu je Nina POTOČNIK s 6-4 6-0 premagala TUKAJ.

V Ljubljani dobili zmagovalce turnirjev 8-11 let, v Polzeli odigrali uvodna srečanja člani in članice

bm, 07.09.2014

V Ljubljani se je kljub slabemu vremeno odvijal turnir v kategoriji 8-11 let za dečke in deklice. Nastopili so v MINI in MIDI tenisu ter tenisu do 10 in 11 let. Prvi dan tekmovanj so bili najuspešnejši:

MINI tenis dečki: Gašper MATIJAŠIČ (Grosuplje)

MINI tenis deklice: Tinkara VRANIČAR (Ol-Lj)

MIDI tenis dečki: Luka LOPATIČ TALAN (Bobi)

MIDI tenis deklice: Ivona AHČAN (Ol-Lj)

TENIS do 10 let dečki: Tristan FLANDER (Maja)

TENIS do 10 let deklice: Leontina STOJANOVIČ (Ol-Lj)

TENIS do 11 let dečki: Max KLEP

TENIS do 11 let deklice: Leontina STOJANOVIČ (Ol-Lj).

Začetek članskega turnirja v Polzeli, ta bi se moral začeti v soboto, je bil zaradi dežja prestavljen na nedeljo.

Člani in članice se borijo za nagradni sklad 1000 €.

Pri članih nastopa 32 igralcev, prvi nosilec je Maks TEKAVEC.

Pri članicah je udeležba kot ponavadi skromnejša, tokrat nastopa samo 19 igralk. Prva nosilka je Sara DJURDJEVIĆ.

Prvi krog je pri članih minil brez presenečenj, saj so s evsi nosilci zanesljivo uvrstili v drugi krog. Pri članicah so odigrali tri tekme prvega kroga ter večino tekem drugega kroga. V drugem krogu sta od nosilk z nastopi končali Žana LAPAJNE in Lara GLAVIČ. Izločili sta ju Tina Kristina GODEC in Tea PALANDAČIČ.

TUKAJ.

Kaja Juvan finalistka turnirja TE 14 v Kopru, zadnji med dečki izpadel Aljaž Fugina v polfinalu

bm, 06.09.2014

V Kopru so organizatorji danes izpeljali četrtfinalne in polfinalne obračune v konkurenci podsameznikov, ki so prinesli tudi en slovenski finale.

V konkurenci deklic so se v polfinale urstile Kaja JUVAN, Lian BENDEJČIČ in Maruša PLANK. V domačem obračunu je nato v polfinalu 2. nosilka turnirja Kaja JUVAN s 6-2 6-2 premagala Lian BENDEJČIČ (14), v drugem polfinalu pa je bila 1. nosilka, Adela JOLDIĆ iz BIH s 6-3 6-0 boljša od Maruše PLANK.

V finalu bomo torej spremljali tekmo prve in druge nosilke.

V konkurenci dečkov je šlo našim predstavnikom slabše. Najdlje, v polfinale, se je prebil Aljaž FUGINA. V četrtfinalu je s 6-3 6-2 premagal Hrvata Roka HORVATA, nato pa v polfinalu z 1-6 1-6 klonil proti 2. nosilcu, Čehu Davidu SEDLARJU. Drugi finalist je igralec iz BiH Luka DURDEVIČ, ki je s 6-3 6-3 premagal 3. nosilca, Hrvata Marina JURKOVIČA.

V finale konkurence dvojic sta se pri fantih uvrstila Tim TEKAVEC in Rok KOMAC, pri deklicah pa se za nastop v finalu borita Lian BENEDEJČIČ in Tina CVETKOVIČ.

Na fotografiji: polfinalisti TUKAJ.

Tomislav Ternar obstal na predzadnji stopnički v Trstu, Blaž Bizjak začel kvalifikacije v Bolu z zmago

bm, 06.09.2014

V finalu turnirja serije Futures v Trstu se je za prvo zmago na turnirjih ITF boril Tomislav TERNAR. Njegov nasprotnik je bil 3. nosilec, 25. letni Avstrijec Nicolas REISSIG, 559. igralec lestvice ATP. Avstrijec je bil boljši in je slavil z rezultatom 6-4 6-2 in osvojil sedmi Futures v karieri. Tomislav bo moral na osvojitev prvega še počakati, a tudi finale je lep uspeh in vzpodbuda za naprej. Čestitamo !

Po četrtfinalu Futuresa v Bolu na Braču je s kvalifikacijami na nslednjem Futuresu, ki se prav tako igra na Bolu začel Blaž BIZJAK. V prvem krogu je s 6-2 6-3 premagal domačina Franca MANDIČA. V prvem nastopu ni uspel Rok KRIŽAJ. S 6-1 6-1 ga je odpravil Marino ALPEZA iz BiH. TUKAJ.

Nastja Kolar nastope v kvalifikacijah Hong Konga začela z zmago

bm, 06.09.2014

Na WTA turnirju z nagradnim skladom 250.000 $ v Hong Kongu v kvalifikacijah nastopa Nastja KOLAR. V prvem krogu je bila uspešna. S 6-4 6-2 je premagala 16. letno domačinko Claire SPACKMAN, ki na svetovni lestvici še nima uvrstitve, nastopila pa je s posebnim povabilom.

V drugem krogu bo Nastja igrala z Japonko, 32. letno Junri NAMIGATA, 297. igralko letvice WTA.

V glavnem turnirju je prijavljena tudi Polona HERCOG. TUKAJ.

ŽTK Maribor zmagovalec prve slovenske moške teniške lige

bm, 06.09.2014

ŽTK Maribor je v domači dvorani, v tekmi za naslov zmagovalca prve slovenske moške teniške lige, s 5-4 premagal ekipo TD Slovan iz Ljubljane.

Po srečanjih posameznikov je bil izid izenačen 3-3, o zmagovalcu so tako odločile igre dvojic.

Domačine je v vodstvo povedel Janoš ŽIBRAT z zmago nad Mihom MLAKARJEM s 6-2 7-5.

Izid je poravnal Andraž BEDENE, ki je s 6-3 6-0 premagal Anžeta KAPUNA.

Novo vodstvo, tokrat z 2-1, je Mariborčanom prinesel Mitja ZAJŠEK, ki je s 7-5 6-3 premagal Domna VERTOTA.

Prvi Slovanov igralec Janez SEMRAJC je z zmago 6-3 6-1 nad Aljažem RADINSKIM izid ponovno izenačil.

Še tretje vodstvo je domačim priigral Jure FRANK. S 4-6 6-3 6-3 je premagal Aleša ŠVIGLJA.

Na 3-3 je izid poravnal Tilen ŽITNIK z zmago 7-6 3-6 6-1 nad Matejem LELJAKOM.

Janez SEMRAJC in Tilen ŽITNIK sta po pričakovanju zanesljivo priigrala četrto točko za Slovan. S 6-2 6-2 sta premagala Aljaža RADINSKEGA in Mitjo ZAJŠKA.

V borbi za odločilno peto točko je Slovan doživel hladen tuš, saj sta Mike URBANIJA in Andraž BEDENE presenetljivo gladko izgubila tekmo z Matejem LELJAKOM in Janošem ŽIBRATOM, kar je Mariborčanom prinselo izenačenje na 4-4. O zmagovalcu ligaškega tekmovanja sta tako v deveti tekmi odločali dvojici Jure FRANK in Anže KAPUN, ki sta nastopila za domačine ter Miha MLAKAR in Domen VERTOT, ki sta branila barve gostov.

Do konca izenačeno srečanje, verjetno eno najbolj izenačenih v zadnjih letih, sta v super tie-breaku dobila Mariborčana. Končni izid se je glasil 6-4 4-6 in [10-5]. Čestitke zmagovalcem ! TUKAJ.

Naše igralke in igralci tudi danes dobro igrajo na TE 14 v Kopru

bm, 05.09.2014

V Kopru se nadaljuje turnir TE do 14 let. V četrtfinale se je pri dečkih kot edini Slovenec uvrstil Aljaž FUGINA, ki je s 6-0 6-0 odpravil Čeha Andrewa PAULSONA. V tretjem krogu so izgubili Tim TEKAVEC, Filip Jeff PLANINŠEK, Tin KRSTULOVIČ in Mark ANDREJIČ GOLJAR.

Pri deklicah so se v četrtfinale uvrstile Tina CVETKOVIČ, Maruša PLANK, ki je izločila Živo FALKNER, Kaja JUVAN in Lian BENEDEJČIČ. ( na fotografiji.

Pri dvojicah je v četrtfinalu kokurence dečkov kar 6 slovenskih parov, pri deklicah pa štirje. TUKAJ.

Tomislav Ternar finalist v Trstu, Aljaž Bedene, Tom Kočevar Dešman in Blaž Bizjak izgubili. Že včeraj Kočevar in Jurman osvojila turnir dvojic

bm, 05.09.2014

Danes spremljamo nastope štirih slovenskih igralcev na mednarodnih članskih turnirjih.

V polfinalu Futuresa v Trstu sta nastopila Tom KOČEVAR DEŠMAN in Tomislav TERNAR.

Tomislav TERNAR je v prvem polfinalu igral z Italijanom Lorenzom SONEGOM in slavil s 4-6 6-3 6-2 ter se uvrstil v finale. Jutri se bo boril za svoj prvi naslov na turnirjih serije Futures z Avstrijcem Nicolasom REISSIGOM.

Ta je v drugem polfinalu premagal Toma KOČEVARJA DEŠMANA s 6-3 6-1.

Na ATP Challengerju v Genovi je kot zadnji danes nastopil Aljaž BEDENE. Njegov nasprotnik je bil 1. nosilec Španec Albert RAMOS VINOLAS, ki je vlogo prvopostavljenega igralca povsem upravičil in slavil z rezultatom 6-3 6-2. Srečanje je trajalo uro in dvajset minut, Aljaž pa je bil slabo razpoložen predvsem pri drugem začetnem udarcu, katerega izkoristek je imel vsega 33% (9-27). Izgubil je štiri svoje servise, sam nasprotniku odvzel le enga in vse skupaj je bilo premalo , da bi se lahko nadejal uspeha. Sedaj se seli na ATP Challenger v Banja Luko, kjer je prijavljen tudi Blaž ROLA, Blaž KAVČIČ pa je nastop v Banja Luki odpovedal.

Prvi pa je igrišče v Bolu na Braču stopil Blaž BIZJAK. V četrtfinalu Futuresa je igral s Francozom Yanaisom LAURENTOM. Blaž je prvi niz dobil s 6-4, v drugem pa je pri vodstvu Francoza z 2-0 srečanje prekinil dež. V nadaljevanju je bil Francoz bolj zbran in je na koncu slavil s 4-6 6-0 6-0.

Že včeraj sta se na Futuresu v Trstu zmage v konkurenci dvojic veselila Tom KOČEVAR DEŠMAN in Matjaž JURMAN. V finalu sta s 6-2 6-4 premagala Italijana Marca BORTOLOTTIJA in Pietra RONDONIJA.

Za Toma je bila to tretja zmaga v dvojicah na Futuresih letos in šesta skupno.

Čestitke obema !

Foto: oatkd TUKAJ.

V 1. slovenski moški teniški ligi v soboto za naslov prvaka Slovan in ŽTK

bm, 05.09.2014

V 1. slovenski teniški ligi so odigrali tekme tretjega kroga in s tem končali redni del ligaškega tekmovanja. Na vrhu je bilo sicer vse odločeno že pred zadnjim krogom, saj sta se v play off s po dvema zmagama uvrstili ekipi ŽTK Maribor in TD Slovan Ljubljana. Slednji sta se danes pomerili v Mariboru, tekma pa je odločala o gostitelju finalnega obračuna.

Današnji srečanji so prvi končali igralci TK Branik in TK Avtoplus Koper. Mariborčani, ki so bili v tekmi gostitelji, so slavili z rezultatom 6-3. Za Branik so točke v posamičnih dvobojih osvojili Tino KOVAČIČ, Tilen ŠIMENKO LALIČ, Vid KERŠIČ in Gal KEBRIČ. Za Avtoplus Koper sta bila uspešna Rok JARC in Marko SABOLČKI. Odločilno točko sta domačinom v igri dvojic prinesla Martin RMUŠ in Niko MORAUS.

Na igriščih ŽTK Maribor sta se merili domača ekipa in ekipa TD Slovan Ljubljana. Po odigranih posamičnih dvobojih je vodil Slovan s 4-2. Za Slovan so točke osvojili Janez SEMRAJC, Tilen ŽITNIK, Domen VERTOT in Aleš ŠVIGELJ, za ŽTK sta bila uspešna Matej LELJAK in Anže KAPUN. O zmagovalcu in s tem gostitelju finala so odločale igre dvojic. Vprašanje zmagovalca sta že v prevem obračunu rešila Janez SEMRAJC in Tilen ŽITNIK, ki sta prinesla odločilno peto točko gostom, ŽTK je v zadnjih dveh srečanjih le omilil poraz.

Play off oz. tekma za naslov zmagovalca ligaškega tekmovanja bo po dogovoru obeh ekip, v soboto, 6.9.2014 na igriščih ŽTK Maribor. Vabljeni na ogled dvobojev, ki se začnejo ob 10. uri. TUKAJ.

Tomislav Ternar in Tom Kočevar Dešman polfinalista v Trstu, uspešna tudi Aljaž Bedene in Blaž Bizjak

bm, 04.09.2014



Odlično v Trstu igrajo naši fantje. V polfinale Futuresa (10.000 $) sta se uvrstila Tomislav TERNAR in Tom KOČEVAR DEŠMAN.

Tomislav TERNAR je s 6-4 4-6 in 7-5 premagal 1. nosilca, 24. letnega Nemca Jeremya JAHNA in bo v polfinalu igral z Italijanom Lorenzom SONEGOM.

V slovenskem četrtfinalnem obračunu je Tom KOČEVAR DEŠMAN izločil 2. nosilca Mikea URBANIJO s 6-1 3-6 in 6-3. V polfinalu bo igral s 3. nosilcem, Avstrijcem Nicolasom REISSIGOM.

Na močnem ATP Challengerju v Genovi (85.000 €+H) se je Aljaž BEDENE uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je v uri in devetnajstih minutah s 6-4 6-4 premagal 31. letnega Čeha Jana HAJEKA, 350. igralca lestvice ATP. Aljaž je odlično serviral, nasprotniku zabil 10 asov, poleg tega pa je imel izkoristek prvega servisa kar 82 %. V četrtfinalu bo igral z zmagovalcem tekme med 1. nosilcem, Špancem Albertom RAMOSOM-VINOLASOM in igralcem BiH Aldinom ŠETKIČEM.

Odličen rezultat pa je uspel tudi Blažu BIZJAKU. Ta se je na Futuresu v Bolu na Braču uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je s 7-6 6-0 premagal Britanca Jonnya O'MARO, potem ko je v prvem nizu obranil eno zaključno žogico O'mare, v srečanju pa je nasprotniku zabil 10 asov.

Neuspšna je bila danes Natalija ŠIPEK. V Bolu na Braču jo je v drugem krogu s 6-3 6-4 premagala Nemka Anna KLASEN.

Foto: Vid ponikvar TUKAJ.

V Kopru na TE 14 organizatorjem nagaja vreme, danes uspešnih 7 slovenskih predstavnikov

bm, 04.09.2014

Na turnirju TE 14 v Kopru je organizatorjem tudi danes živce paralo vreme. Popoldne je namreč začelo deževati, in precej tekem drugega kroga je bilo prekinjenih in prestavljenih na petek, ko bi se sicer že morali odvijati četrtfinalni obračuni. Vreme je tudi razlog, da je kar precej parov v konkurenci dvojic, v primerih, ko so igralci in igralke zaključili z nastopi v konkurenci posameznikov, srečanja predalo in odpotovalo domov. V petek bo tako organizator poskušal izpeljati tretji krog pri fantih in dekletih ter čim več tekem dvojic.

V današnjih dokončanih srečanjih so bili pri dečkih med Slovenci uspešni Tim TEKAVEC, za zmago s 6-7(9) 7-6(3) 7-6(6) nad Italijanom Michelom VIANELLOMje potreboval 4 ure, Aljaž FUGINA, Filip Jeff PLANINŠEK in Mark ANDREJIČ GOLJAR.

Tekmo drugega kroga mora dokončati Tin KRSTULOVIČ.

Pri deklicah so se v tretji krog že uvrstile Tina CVETKOVIČ, Živa FALKNER in Kaja JUVAN. Tekme drugega kroga morajo dokončati Maruša PLANK, Leeloo OBRUL in Lian BENEDEJČIČ. TUKAJ.

Na turnirju TE 14 v Kopru v drugi krog 9 dečkov in 7 deklic

bm, 03.09.2014

V Kopru je končno posijalo sonce in organizatorji so pod streho spravili predviden spored današnjih teniških dvobojev.

V drugi krog se je uvrstilo 9 dečkov in 7 deklic.

Pri dečkih so bili v uvodnem nastopu uspešni Tim TEKAVEC, Tom AŠIČ KOVAČ, Marko KOVAČEVIČ, Tin KRSTULOVIČ, Aljaž FUGINA, Filip Jeff PLANINŠEK, Rok KOMAC, Mark ANDREJIČ GOLJAR in Aleks GRLJ.

Pri deklicah je bilo uspešnih 7 igralk, Sara ROMANELLO mora srečanje še odigrati.

Uspešne so bile Tina CEVTKOVIČ, Živa FALKNER, Maruša PLANK, Leeloo OBRUL, Lian BENEDEJČIČ, Pia LOVRIČ in Kaja JUVAN. TUKAJ.

TD Slovan Ljubljana in ŽTK Maribor še do drugih dveh točk v 1. moški teniški ligi

bm, 03.09.2014

Danes sta bili odigrani srečanji drugega kroga v prvi slovenski moški teniški ligi. V Ljubljani sta se merili ekipi TD Slovan Ljubljana in TK Branik Maribor. S 7-2 so slavili domačini.

V Kopru je bilo srečanje med TK Avtoplus Koper in ŽTK Maribor. Gostje niso na obali oddali nobene točke in so slavili z 9-0.

Zadnji krog rednega dela ligaškega tekmovanja bo na sporedu jutri, ko se bosta pomerili ekipi TD Slovan Ljubljana in ŽTK Maribor. Zmagovalec srečanja bo tudi gostitelj tekme play offa. TUKAJ.

Še en odličen dan za slovenskimi igralci na Futuresih v Trstu in Bolu na Braču

bm, 03.09.2014

Za slovenskimi teniškimi igralci, ki nastopajo na moškem Futuresu v Trstu (10.000 $) je še en uspešen dan. Kar trije so se uvrstili v četrtfinale.

Mike URBANIJA , 2. nosilec turnirja, je v slovenskem obračunu s 6-3 6-2 izločil Marka STOŠIĆA. Tomislav TERNAR je bil s 6-3 6-3 boljši od Italijana Pietra RONDONIJA, Tom KOČEVAR DEŠMAN pa je s 6-1 6-1 izločil Italijana Cristiana CARLIJA.

V spodnji polovici žreba se bosta v četrtfinalu ponovno pomerila Slovenca. O polfinalistu bosta odločala Mike URBANIJA in Tom KOČEVAR DEŠMAN. Tomislav TERNAR bo za polfinale igral z Nemcem Jeremyjem JAHNOM.

Prijetno je na Futuresu v Bolu na Braču presenetil Žiga PAPEŽ. Po uspešno odigranih kvalifikacijah je v prvem krogu s 6-1 6-1 premagal igralca iz BiH, Ismarja GORČIĆA.

V Bolu je zmagal tudi Blaž BIZJAK. S 6-2 6-3 je premagal Hrvata Stjepana CAGALJA.

Na ženskem ITF turnirju(10.000 $) je v prvem krogu glavnega turnirja, ki se prav tako odvija v Bolu, Pia ČUK izgubila z Belgijko Sofie OYEN. Ta je bila boljša s 6-2 6-4. TUKAJ.

Preberite kako uspešni so nekateri naši nekdanji odlični teniški igralci in igralke

bm, 03.09.2014

V članku Aleksandra Lucuja, teniškega poznavalca in nekdanjega organizatorja moškega ATP Challengerja v Domžalah preberite kako so se znašli nekateri odlični slovenski teniški igralci in igralke, katerim je tenis služil kot odskočna deska za študij na ameriških univerzah, danes pa več kot uspešno delujejo kot poslovneži.

Članek najdete TUKAJ.

Organizacija zaključnih turnirjev - mastersov - za sezono 2014 - prijave še danes

bm, 03.09.2014

TZS objavlja razpis za organizacijo zaključnih turnirjev sezone 2014 pod skupnim nazivom TILIA MASTERS 2014.

Turnirji bodo letos na enem mestu v vseh kategorijah v terminu med 4. in 6. oktobrom.

Rok za prijavo na razpis je sreda, 3.9.2014.

Ostale podrobnosti razpisa najdete TUKAJ.

Konec za Katarino Srebotnik in Tamaro Zidanšek na OP ZDA, uspešen dan za ostale slovenske igralce in igralke na mednarodnih članskih turnirjih

bm, 02.09.2014

Na OP ZDA so se z nastopom Katarine SREBOTNIK v četrtfinalu turnirja ženskih dvojic končali letošnji slovenski nastopi v New Yorku.

V obračunu s Švicarsko teniško legendo Martino HINGIS in odlično Italijanko Flavio PENETTA sta Katarina in Kveta PESCHKE potegnili krajši konec in tekmo izgubili v dveh nizih s 4-6 in 3-6.

Že včeraj je nastope na svojem prvem turnirju za grand slam končala Tamara ZIDANŠEK. V prvem krogu konkurence dvojic je s partnerico iz Češke, Miriam KOLODZIEJEVO, izgubila srečanje s Turkinjo Ipek SOYLU in Švicarko Jil Belen TEICHMANN s 4-6 4-6.

Ostali slovenski igralci in igralke so bili na mednarodnih članskih turnirjih danes uspešni.

Aljaž BEDENE je zmagal v uvodnem nastopu na ATP Challengerju (85.000 $ + H) v Genovi. V prvem krogu je v tesnem obračunu, ki je trajal dve uri in dvajset minut, s 3-6 6-3 7-6(3) premagal 26. letnega Italijana Andreo ARNABOLDIJA, 172. igralca lestvice ATP.

Na Futuresu v Trstu so v prvem krogu zmagali Tomislav TERNAR, Mike URBANIJA in Tom KOČEVAR DEŠMAN.

Tomislav TERNAR je s 6-0 6-2 premagal Italijana Federica MACCARIJA, Mike URBANIJA, 2. nosilec turnirja, je bil s 6-2 5-7 6-3 boljši od domačina Andree TURCA, Tom KOČEVAR DEŠMAN, 7. nosilec, pa je s 6-1 6-4 premagal Španca Antonia CEMBELLINA PRIETA.

V drugem krogu se bosta v slovenskem obračunu pomerila Mike URBANIJA in Marko STOŠIĆ.

Na Futuresu v Bolu na Braču se je Žiga PAPEŽ uvrstil v glavni turnir. V zadnjem krogu kvalifikacij je s 7-5 0-6 6-2 premagal Hrvata Zdravka DIVIČA.

Uspešna pa je bila v Bolu na Braču tudi Natalija ŠIPEK. V prvem krogu je s 6-7(4) 6-3 7-5 premagala Francozinjo Angelo LEWEURS.

TUKAJ.

Katarina Srebotnik v četrtfinale ženskih dvojic, konec v mešanih dvojicah. Danes nastopi naših igralcev in igralk v Genovi (live stream Bedene), Trstu in Bolu na Braču

bm, 02.09.2014

Medtem, ko se najboljši igralci in igralke potijo na OP ZDA, slovenske barve kot običajno v drugem tednu brani Katarina SREBOTNIK, ostali naši igralci in igralke nastopajo na turnirjih nižjih rangov.

Katarina SREBOTNIK je že odigrala tekmo tretjega kroga v konkurenci ženskih dvojic in to uspešno. S Kveto PESCHKE, s katero sta 5. nosilki, sta s 4-6 6-1 7-6(4) premagali 9. nosilki, Rusinjo Alla KUDRYAVTSEVO in Avstralko Anastasio RODIONOVO.

V četrtfinalu se bosta pomerili z legendo ženskega tenisa, Švicarko Martino HINGIS in njeno partnerico iz Italije Flavio PENETTA.

Srečanje boste lahko okrog 21. ure spremljali v live streamu na spodnji povezavi.

Katarina je včeraj nastopila še enkrat. V četrtfinalu konkurence mešanih dvojic sta z Rohanom BOPANNO igrala s 1. nosilcema Brazilcem Brunom SOARESOM in Bopannovo rojakinjo Sanio MIRZA. Brazilsko-indijska naveza je bila boljša z rezultatom 7-5 2-6 [10-5].

Na najmočnejšem moškem turnirju bo ta teden nastopil Aljaž BEDENE. V Genovi bo na ATP Challengerju (85.000 $ + H) v torek ob 11.30 uri igral z Italijanom Andreo ARNABOLDIJEM.

Na Futuresu v Trstu je v kvalifikacijah uspešno nastopil Marko STOŠIĆ, ki se je z dvema kvalifikacijskima zmagama uvrstil v glavni turnir, tu pa je v prvem krogu s 7-6(4) 7-6(3) premagal domačina Alberta CAMMARATA.

V glavnem turnirju bodo v torek nastopili Tomislav TERNAR, Mike URBANIJA in Tom KOČEVAR DEŠMAN.

V Bolu na Braču bo v glavnem turnirju Futuresa (10.000 $) nastopil Blaž BIZJAK, v zadnjem krogu kvalifikacij pa si bo vstopnico v glavni turnir poskušal priboriti tudi Žiga PAPEŽ.

Na ženskem ITF turnirju, ki tako kot moški Futures poteka v Bolu bosta v glavnem turnirju nastopili Natalija ŠIPEK in Pia ČUK. Na ITF turnirju v St. Poeltnu sta v kvalifikacijah nastopili Pia BRGLEZ in Eva ZAGORAC, a sta obe izgubili tekmo drugega kroga.

Srečanje Aljaža BEDENETA, ki začne tekmo v Genovi ob 11.30 uri lahko v live streamu spremljate TUKAJ.

V Kopru v torek "prost dan", v sredo bodo lovili zaostanek v programu

bm, 02.09.2014

V Kopru poteka mednarodni mladinski turnir Tennis Europe do 14 let, Banka Koper Junior Slovenia Open 2014. Danes so bili igralci in igralke na prisilnem počitku, saj je bilo odigranih samo nekaj uvodnih iger, nato pa je obalo zajel dež in praktično celoten torkov spored se bo odvil v sredo.

V kvalifikacijah slovenski igralci in igralke niso bili uspešni, nastop v glavnem turnirju pa si je kot srečni poraženec zagotovil Tom AŠIČ KOVAČ.

V odigranih tekmah prvega kroga so pri dečkih zmagali Tim TEKAVEC, Tin KRSTULOVIČ in Aleks GRLJ.



V prvem krogu so izgubili Klemen TAŠNER, Ruben PIKNJAC GOSPODJINAČKI, Enej BERGHAUS, Žiga KOVAČIČ in Matic DIMIC.

Pri deklicah so odigrali samo tri tekme prvega kroga, uspešni pa sta bili Lian BENEDEJČIČ in Kaja JUVAN. Izgubila je Alja BELINGER.

V glavnem žrebu je sicer 45 slovenskih igralcev in igralk.

Organizatorji turnirja so v sodelovanju s podjetjem Tennis touch zagotovili spremljanje rezultatov v živo.

Povezavo najdete TUKAJ.

Ekipi TD Slovan Ljubljana in ŽTK Maribor do prvih zmag v 1. moški teniški ligi

bm, 01.09.2014

Začela se je 1. slovenska moška teniška liga. Za naslov najboljše ekipe v državi se borijo TD Slovan Ljubljana, ŽTK Maribor, TK Branik Maribor in TK Avtoplus Koper.

Gostitelja tekem prvega kroga sta bili ekipi TD Slovan Ljubljana in ŽTK Maribor.

Tekmo v Ljubljani v kateri sta se pomerili ekipi TD Slovan in TK Avtoplus Koper, odigrali so jo na pokritih igriščih TC Dolgi most, so brez izgubljene točke z rezultatom 9-0 dobili Ljubljančani, ki so nastopili z Janezom SEMRAJCEM na čelu. Za Slovan so med posamezniki točke priigrali še Tilen ŽITNIK, Rok KRIŽAJ, Domen VERTOT, Aleš ŠVIGELJ in Andraž BEDENE. Soigralce sta bodrila tudi Mike URBANIJA in Tom KOČEVAR DEŠMAN.

V Mariboru sta se v mestnem derbiju pomerili ekipi ŽTK Maribor in TK Branik Maribor. Tudi tu so bili gostitelji prepričljivo boljši in so slavili z rezultatom 7-2. Za ŽTK Maribor so med posamezniki zmagali Aljaž RADINSKI, presenetil je Tomislava TERNARJA, Janoš ŽIBRAT, Mitja ZAJŠEK, Jure FRANK in Anže KAPUN. Edino točko je v tekmah posameznikov Braniku prinesel Grega KOKALJ.

Prvenstvo se nadaljuje v sredo, ko se bosta v Ljubljani pomerili ekipi TD Slovan Ljubljana in TK Branik Maribor, TK Avtoplus Koper pa bo gostil igralce ŽTK Maribor.

Obe tekmi se začneta ob 10. uri in zagotovo si jih je vredno ogledati. Vabljeni ! TUKAJ.

OP rekreativnih teniških igralcev na Svobodi osvojili Klemen Kadivnik, Blaž Janhar, Danilo Kodrin in Nina Kelemen

bm, 01.09.2014

Na odprtem prvenstvu za rekreativce na Svobodi se je zbrala po vsej verjetnosti najmočnejša konkurenca v zgodovini slovenskega rekreativnega tenis toura. V moški A turnir se je z lestvice kot zadnji neposredno uvrščeni igralec uvrstil Tone Komar, ki je na šestem mestu lestvice DITS, vsi ostali so morali v B turnir (ali pa so prejeli vabila). Tako so v A turnirju s povabilom zaigrali sami odlični bivši tekmovalci, kot so Mark Svoljšak, Klemen Kadivnik, Marko Lopatič, Miha Pohar, Petar Bulatovič in številni drugi.

Moški A turnir je osvojil Klemen KADIVNIK, ki je po zmagoslavju pred tednom dni v konkurenci dvojic še drugič zapored slavil. Svojega nasprotnika v finalu Marka SVOLJŠAKA je premagal s 62 in 64 in se pridružil zelo majhni skupini igralcev, ki so do sedaj slavili na slotouru.

Tudi moški B turnir je postregel s številnimi kvalitetnimi dvoboji, konec koncev je bila sestava tega turnirja skoraj tako močna, kot katerikoli drug A turnir. Turnir je osvojil Blaž JANHAR, ki je v finalu s 64 75 premagal Miho BITEŽNIKA.

V letošnjem letu je DITS pričel s turnirji za igralce, ki so stari 45 in več let, do sedaj smo odigrali eno državno in tri odprta prvenstva, na prav vseh pa smo imeli različnega zmagovalca. Turnirjev se je udeleževalo samo od 5 do 10 igralcev, morda pa bo novo pravilo, po katerem bodo vrednostne bone prejemali tudi igralci 45+, privabilo več udeležencev. Na Svobodi je v konkurenci zaigralo pet igralcev. Zmagal je Danilo KODRIN, ki si je prvo mesto zagotovil že po treh tekmah. Na drugem mestu je turnir končal Janez SVOLJŠAK, tretji je bil Maks ŠIMENC (lani je bil zmagovalec B turnirja v Kamniku).

Ljubljančanka Nina KELEMEN je bila ob odsotnosti prve rekreativke Slovenije Lee SUNARIČ prepričljiva zmagovalka ženskega turnirja na Svobodi, saj je v treh tekmah izgubila vsega štiri igre.

Tekst in foto: M. Pogačar

Več podrobnosti o poteku srečanj v posameznih kategorijah pa preberite TUKAJ.

PREDSTAVLJAMO: Tamara Zidanšek, vodilna slovenska mladinka na svetovni lestvici in udeleženka OP ZDA med mladinkami

bm, 01.09.2014

Predstavljamo vam vodilno slovensko igralko na svetovni mladinski teniški lestvici in udeleženko letošnjega zadnjega turnirja za grand slam, Tamaro ZIDANŠEK

Tamara ZIDANŠEK je rojena 26. 12. 1997. Je članica TK Ptuj, kjer trenira zadnja štiri leta. Je vodilna slovenska igralka na slovenski teniški lestvici v kategoriji do 18 let, s 37. mestom najvišje uvrščena slovenska mladinka na svetovni mladinski teniški lestvici in letošnja polfinalistka evropskega prvenstva v kategoriji deklet do 18 let.

Prvič se je srečala s tenisom pri 4 letih in pol, ko se je udeležila teniškega tečaja za otroke v Slovenski Bistrici.Resno je začela trenirati pri osmih letih. Najprej v Slovenski Bistrici, s 13-imi leti pa na Ptuju. Njena trenerja sta od takrat dalje Zoran Krajnc in Luka Hazdovac.

V najmlajših kategorijah je osvojila kar nekaj turnirjev do 10 in do 11 let. V kategorijah do 12, 14, 16 in 18 let je bila del slovenske reprezentančne ekipe.V konkurenci posameznic je na državnih prvenstvih kot najvišjo uvrstitev dosegla 2. mesto, v igri dvojic pa je večkrat osvojila naslov državne prvakinje.

Prvi večji uspeh je v mednarodni konkurenci dosegla s 14-timi leti, ko je leta 2012 osvojila mladinski ITF turnir 5. ranga v Stobreču.

Po dopolnjenem šestnajstem letu pa je Tamara naredila izrazit preskok v igri in s tem rezultatih na tekmovanjih.

V začetku leta 2014 se je na mladinskem ITF turnirju 4. ranga na Otočcu uvrstila v finale. Serijo odličnih predstav je nadaljevala februarja v Cadolzburgu, kjer je zmagala na ITF turnirju 4. ranga. Marca se je v Umagu na ITF turnirju 1. ranga uvrstila v polfinale, aprila pa je v Plovdivu na ITF turnirju 2. ranga prav tako zmagala.

Maja 2014 je Tamara nastopila na članskem ITF turnirju v Velenju in v prvem poizkusu osvojila profesionalni turnir (10.000$). Tudi v Mariboru je prikazala odlično igro in se na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ uvrstila v četrtfinale. Točke osvojene na teh dveh turnirjih so ji prinesle uvrstitev na žensko svetovno teniško lestvico WTA. Kariero med profesionalkami je začela iz 800-tega mesta, trenutno pa je na 772. mestu.

Po odigranih dveh domačih profesionalnih turnirjih se je vrnila na mladinsko turnejo in v juniju na ITF turnirju 1. ranga nastope končala v finalu Offenbacha.

Sledil je nastop na posamičnem mladinskem evropskem prvenstvu v Klostersu. Tu jo je v polfinalu ustavila igralka iz Španije, kasnejša evropska prvakinja.

Odlični nastopi v letošnjem letu so jo izstrelili v vrh svetovnega mladinskega tenisa in ji prinesli prvo uvrstitev v glavni turnir katerega izmed turnirjev za grand slam.

Krstni nastop bo doživela na OP ZDA in bo prva slovenska mladinka po letu 2011, ki bo nastopila na turnirju za grand slam.

Tamara bo lahko v mladinski konkurenci nastopala še prihodnje leto.

Preberite tudi TUKAJ.

Blaž Kavčič predal srečanje tretjega kroga na OP ZDA zaradi bolečin v desnem stopalu, Tamara Zidanšek v prvencu neuspešna, Katarina Srebotnik v četrtfinale mixov

bm, 01.09.2014

V New Yorku bi moral v tretjem krogu OP ZDA nastopiti Blaž KAVČIČ. Njegov nasprotnik, 3. nosilec, Švicar Stan WAWRINKA srečanja ni dočakal, saj je Blaž KAVČIČ tekmo zaradi bolečin v desnem stopalu predal.

»Razočaranje je res veliko, ne vem, če sem bil že kdaj tako razočaran… Te tekme sem se res veselil, ker sem verjel, da sem lahko nevaren tekmec tudi najboljšim,« je Blaž komentiral takoj po tem, ko je osebju US Opena javil, da žal ne more stopiti na enega izmed največjih teniških stadionov.

»Sumijo, da je stres fraktura dveh majhnih kosti, ki sta pod blazinico na stopalu ob strani. Poskusili smo vse. Z injekcijo sicer nisem čutil ničesar, vendar bi bilo pod injekcijo igrati tenis na tej ravni nevarno, saj bi bila noga mrtva. Brez injekcije pa je bolečina tako velika, da nisem mogel stopiti na nogo. Začelo se je že predvčerajšnjim zvečer, včeraj sem se potem zbudil in s težavo hodil. Tako da… Počutim se res izjemno, forma je res dobra, fizično se sicer počutim odlično, da bi lahko tekel še cel teden. Ko se zdi, da je vse na mestu, pride to. Ne morem verjeti...«, je še v sporočilu za javnost zapisal Blaž KAVČIČ.

Želimo mu čimprejšnje okrevanje.

Na OP ZDA je že nastopila tudi Tamara ZIDANŠEK v konkurenci mladink.

Tamara ZIDANŠEK je bila prva slovenska mladinka, ki je po Nastji KOLAR, po letu 2011, nastopila v glavnem delu madinskega turnirja.

Trda podlaga sicer ni Tamarina najljubša, svoje pa je v prvem nastopu prispevala tudi trema. Tamara je v uvodnem nastopu izgubila z Američanko Kelly CHEN z 0-6 7-6(6) in 0-6. V srečanju, ki je trajalo uro in pol je Tamari največ težav povzročal začetni udarec saj je osvojila vsega 44 % točk na svoj prvi in 16 % točk na svoj drugi servis.

Zvečer je v New Yorku nastopila še Katarina SREBOTNIK v konkurenci mešanih dvojic in se uvrstila v četrtfinale. Z Rohanom BOPANNO sta s 6-3 6-4 premagala Anabel MEDINA GARIGUES in Ravena KLAASENA.

V četrtfinalu bosta igrala s 1. nosilcema, Indijko Sanio MIRZO in Brazilcem Brunom SOARESOM. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.