Tomislav Ternar finalist v Trstu, Aljaž Bedene, Tom Kočevar Dešman in Blaž Bizjak izgubili. Že včeraj Kočevar in Jurman osvojila turnir dvojic

Danes spremljamo nastope štirih slovenskih igralcev na mednarodnih članskih turnirjih.

V polfinalu Futuresa v Trstu sta nastopila Tom KOČEVAR DEŠMAN in Tomislav TERNAR.

Tomislav TERNAR je v prvem polfinalu igral z Italijanom Lorenzom SONEGOM in slavil s 4-6 6-3 6-2 ter se uvrstil v finale. Jutri se bo boril za svoj prvi naslov na turnirjih serije Futures z Avstrijcem Nicolasom REISSIGOM.

Ta je v drugem polfinalu premagal Toma KOČEVARJA DEŠMANA s 6-3 6-1.

Na ATP Challengerju v Genovi je kot zadnji danes nastopil Aljaž BEDENE. Njegov nasprotnik je bil 1. nosilec Španec Albert RAMOS VINOLAS, ki je vlogo prvopostavljenega igralca povsem upravičil in slavil z rezultatom 6-3 6-2. Srečanje je trajalo uro in dvajset minut, Aljaž pa je bil slabo razpoložen predvsem pri drugem začetnem udarcu, katerega izkoristek je imel vsega 33% (9-27). Izgubil je štiri svoje servise, sam nasprotniku odvzel le enga in vse skupaj je bilo premalo , da bi se lahko nadejal uspeha. Sedaj se seli na ATP Challenger v Banja Luko, kjer je prijavljen tudi Blaž ROLA, Blaž KAVČIČ pa je nastop v Banja Luki odpovedal.

Prvi pa je igrišče v Bolu na Braču stopil Blaž BIZJAK. V četrtfinalu Futuresa je igral s Francozom Yanaisom LAURENTOM. Blaž je prvi niz dobil s 6-4, v drugem pa je pri vodstvu Francoza z 2-0 srečanje prekinil dež. V nadaljevanju je bil Francoz bolj zbran in je na koncu slavil s 4-6 6-0 6-0.

Že včeraj sta se na Futuresu v Trstu zmage v konkurenci dvojic veselila Tom KOČEVAR DEŠMAN in Matjaž JURMAN. V finalu sta s 6-2 6-4 premagala Italijana Marca BORTOLOTTIJA in Pietra RONDONIJA.

Za Toma je bila to tretja zmaga v dvojicah na Futuresih letos in šesta skupno.

Čestitke obema !

Foto: oatkd