Aljaž Bedene v četrtfinalu, Nina Potočnik finalistka ITF turnirja v Novem Sadu

Aljaž BEDENE je na ATP Challengerju v Banja Luki dobil prekinjeno srečanje drugega kroga in se uvrstil v četrtfinale.

Srečanje z Nemcem Nilsom LANGERJEM je začel v sredo, po izgubljenem prvem nizu s 3-6 in izenačenem izidu 1-1 v drugem nizu, pa je bilo srečanje zaradi dežja prekinjeno. Igralca bi morala nadaljevati danes dopoldne, a sta na igrišče prišla šele pozno popoldne. Prekinitev je bolje izkoristil Aljaž, ki je drugi niz dobil s 6-4 in nato še tretjega s 6-3 ter se uvrstil v četrtfinale. Tu se bo v petek okrog 14. ure pomeril z 28. letnim Srbom Viktorjem TROICKIM, 238. igralcem lestvice ATP.

Pred njim bo že ob 12. uri v četrtfinalu nastopil Blaž ROLA. Pomeril se bo z 20. letnim Belgijcem Kimmerjem COPPEJANSOM, 247. igralcem lestvice ATP.

Na moškem Futuresu in ženskem ITF turnirju v Bolu so bila odpovedana vsa srečanja čertkovega sporeda, tako da bodo vsi trije naši predstavniki, Tomislav TERNAR, Janez SEMRAJC in Pia ČUK tekme drugega kroga odigrali v petek.

Odlično pa se je ta teden odrezala Nina POTOČNIK na mladinskem ITF turnirju 2.ranga v Novem Sadu. Kot 2. nosilka se je brez težav uvrstila v finale. Še največ dela je imela prav v polfinalu, kjer je s 7-6(3) 6-4 premagala 15. letno Italijanko Ludmillo SAMSONOVO, ki se je v glavni turnir prebila iz kvalifikacij. V finalu bo igrala s 1. nosilko, še eno petnajstletnico, ta prihaja iz Avstralije, Seone MENDEZ, ki na lestvici ITF zaseda 52. mesto.