Blaž Rola pridobil 8, Aljaž Bedene izgubil 19, Polona Hercog ob 10 mest. Tom K. Dešman, Tomislav Ternar, Blaž Bizjak, Nina Potočnik in Bor S. Mužar najvišje doslej

Na najnovejši svetovni moški in ženski teniški lestvici so naši igralci in igralke nekaj pridobili, pa tudi precej izgubili.

Blaž ROLA je ta teden pridobil 8 mest in je trenutno na 85. mestu in tako še 5 mest zaostaja za svojo najvišjo uvrstitvijo na lestvici ATP. Prav tako je za 2 mesti napredoval Blaž KAVČIČ, ki je na 92. mestu.

Kar 19 mest je izgubil Aljaž BEDENE, ki je zdrsnil na 144. mesto, Janez SEMRAJC je izgubil tri mesta in je na 389. mestu, Mike URBANIJA je ob 26 mest in je na 549. mestu, Nik RAZBORŠEK je 644.

Ta teden so pridobili Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki je pridobil 52 mest in je s 690. mestom najvišje v karieri, po napredovanju za 95 mest je navišjo uvrstitev v karieri s 705. mestom dosegel tudi Tomislav TERNAR. Do nove najvišje uvrstitve v karieri sta ta teden prišla Blaž BIZJAK, ki je po novem na 1339. mestu in Marko STOŠIĆ, ki je na 1678. mestu

V konkurenci deklet je Polona HERCOG izgubila deset mest in je zdrsnila na 77. mesto. Tadeja MAJERIČ je na 173. mestu, Nastja KOLAR je pridobila 7 mest in je na 203. mestu, Dalila JAKUPOVIĆ je izgubila 40 mest in je na 301. mestu, 18 mest je izgubila tudi Petra RAMPRE in zdrsnila na 402. mesto, Maša ZEC PEŠKIRIČ je 429., Polona REBERŠAK pa 593.

Pri mladinkah še naprej ostaja vodilna slovenska igralka Tamara ZIDANŠEK na 40. mestu, najvišje v karieri se je povzpela Nina POTOČNIK, ki je pridobila 17 mest in se povzpela na 72. mesto, Manca PISLAK ostaja na 96. mestu, Hana MRAZ pa je ta teden na 160. mestu.

Pri mladincih je najvišje uvrščen slovenski igralec Bor SCHWEIGER MUŽAR, ki je na 788. mestu, sledita pa mu Miha OKORN (925) in Grega KOKALJ (989).