Kaja Juvan zmagovalka turnirja TE 14 v Umagu, Pia Lovrič osvojila turnir TE 12 v Bukarešti, Nika Kozar najboljša na ITF 18 na Lošinju

Končan je teden slovenskih mladinskih nastopov, kakršnega bi si želeli večkrat. Kar na treh turnirjih so na zmagovalno stopničko stopila slovenska dekleta, dvakrat na turnirjih Tennis Europe in enkrat na mladinskem turnirju ITF.

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let je v Umagu zmagala Kaja JUVAN. Kot 2. nosilka turnirja je zabeležila šest zmag. V finalu je s 6-2 6-1 premagala Romunko Andreeo VALCEA, 71. igralko lestvice TE do 14 let.

Čestitamo !

V Bukarešti je Domžalčanka Pia LOVRIČ zanesljivo osvojila turnir Tennis Europe, 3. ranga, v starostni kategoriji do 12 let. Brez težav je opravila z vsemi nasprotnicami in na turnirju ni oddala niti niza. V današnjem finalu je s 6-2 6-3 premagala vrstnico iz Latvije Marijo SEMENISTAJO. Čestitamo!

Nika KOZAR pa je na Lošinju osvojila svoj prvi mladinski ITF turnir 4. ranga v karieri. Potem, ko je bila prejšnji teden finalistka ITF turnirja 5. ranga v Mostarju, je tokrat na močnejšem turnirju naredila še korak naprej in zmagala.

V finalu je s 6-2 7-5 premagala 1. nosilko, 15. letno vrstnico, Čehinjo Michaelo BAYERLOVO, 341. mladinko sveta. Nika je bila od Bayerlove boljša tudi prejšnji teden v polfinalu turnirja v Mostarju. Nika KOZAR bo tako v naslednjih tednih tudi bistveno popravila svojo uvrstitev na mladinski svetovni lestvici, na kateri se trenutno nahaja na 1116. mestu.