Polona Hercog in Andreja Klepač zmagali v uvodnih nastopih Pekinga

Na WTA turnirju v Pekingu z nagradnim skladom 5,4 mio $ se je Polona HERCOG uvrstila v drugi krog glavnega turnirja. Potem, ko je uspešno opravila s kvalifikacijami, je v prvem krogu glavnega turnirja premagala 22. letno Čehinjo Karolino PLISKOVO, 31. igralko sveta. Polona je za zmago potrebovala uro in 43 minut, v drugem krogu pa bo igrala z 12. nosilko Rusinjo Ekaterino MAKAROVO, ki je izločila Španko Garbine MUGURUZA. Polona se je z Makarovo doslej pomerila že petkrat, Rusinja pa je dobila štiri srečanja. Nazadnje sta se srečali na letošnjem OP ZDA, ko je Makarova slavila s 6-1 6-2.

Z zmago je nastope začela tudi Andreja KLEPAČ. S Španko Silvio SOLER ESPINOSA sta z rezultatom 7-6(5) 6-4 izločili Poljakinjo Alicjo ROSOLSKO in Nemko Anno Leno GROENEFELD.

S kvalifikaciujami so se začeli tudi ostali nižje rangirani turnirji tega tedna.

Na moškem Futuresu v Solinu sta se Aljaž RADINSKI in Tilen ŽITNIK uvrstila v finale kvalifikacij. V glavnem turnirju sta prijavljena Janez SEMRAJC in Tomislav TERNAR.

Mladinci in mladinke so se iz Lošinja ponovno preselili v Mostar, kjer se ta teden odvija mladinski ITF turnir 4. ranga. V finale kvalifikacij sta se med fanti uvrstila Filip Jakob ZUPANČIČ in Nik KRAPEŽ ter Nika RADIŠIČ in Nika KOZAR med dekleti. V glavnih turnirjih so prijavljeni Miha OKORN, Jakob Aljaž KAPLJA, Kristina NOVAK in Zala DOVNIK.