Na članskih mednarodnih turnirjih uspešni samo Aljaž Bedene, Tom Kočevar Dešman in Pia Čuk, med mladinkami Nika Kozar

Na ATP Challengerju v Kenitri je Aljaž BEDENE v drugem krogu s 4-6 6-1 6-2 premagal 20. letnega Belgijca Kimmerja COPPEJANSA, 260. igralca lestvice ATP. Aljaž je dobro serviral, saj je imel izkoristek prvega servisa kar 83 %. V četrtfinalu bo igral s Špancem Robertom CARBALLESOM BAENOM, 214. igralcem lestvice ATP.

Na ITF turnirju v Bolu na Braču (10.000 $) se je Pia ČUK uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je v slovenskem obračunu s 5-7 6-2 6-0 premagala Polono REBERŠAK.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga na Lošinju še naprej dobro igra Nika KOZAR. V drugem krogu je s 7-6(3) 6-1 premagala Hrvatico Alesio BUČKOVIČ in se uvrstila v četrtfinale.

Na Futuresu v portugalskem Castelu Brancu je v prvem krogu Tom KOČEVAR DEŠMAN s 6-3 6-4 premagal Izraelca Bar Tzuf BOTZERJA.

Ostali naši igralci in igralke danes niso bili uspešni.

Na WTA turnirju v Wuhanu sta v drugem krogu konkurence dvojic izpadli Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE. Premagali sta ju Bethanie MATTEK-SANDS in Andrea PETKOVIC, ki sta slavili s 6:4 in 6:4.

Na ITF turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ v Las Vegasu je v prvem krogu izgubila Nastja KOLAR. S 6-1 6-2 jo je premagala Madžarka Timea BABOS.

V Bolu na Braču je v drugem krogu ITF turnirja izgubila Ana OPARENOVIČ, prav tako v drugem krogu Futuresa je v Bolu izpadel Blaž BIZJAK. S 6-2 6-4 ga je premagal Rus Kirill DMITRIEV.

Na mladinskem ITF turnirju na Lošinju so v prvem krogu izgubili Nik KRAPEŽ, Jakob Aljaž KAPLJA in Nejc SITAR, v drugem krogu pa je izgubila Kristina NOVAK.