ŽTK Maribor zmagovalec prve slovenske moške teniške lige

ŽTK Maribor je v domači dvorani, v tekmi za naslov zmagovalca prve slovenske moške teniške lige, s 5-4 premagal ekipo TD Slovan iz Ljubljane.

Po srečanjih posameznikov je bil izid izenačen 3-3, o zmagovalcu so tako odločile igre dvojic.

Domačine je v vodstvo povedel Janoš ŽIBRAT z zmago nad Mihom MLAKARJEM s 6-2 7-5.

Izid je poravnal Andraž BEDENE, ki je s 6-3 6-0 premagal Anžeta KAPUNA.

Novo vodstvo, tokrat z 2-1, je Mariborčanom prinesel Mitja ZAJŠEK, ki je s 7-5 6-3 premagal Domna VERTOTA.

Prvi Slovanov igralec Janez SEMRAJC je z zmago 6-3 6-1 nad Aljažem RADINSKIM izid ponovno izenačil.

Še tretje vodstvo je domačim priigral Jure FRANK. S 4-6 6-3 6-3 je premagal Aleša ŠVIGLJA.

Na 3-3 je izid poravnal Tilen ŽITNIK z zmago 7-6 3-6 6-1 nad Matejem LELJAKOM.

Janez SEMRAJC in Tilen ŽITNIK sta po pričakovanju zanesljivo priigrala četrto točko za Slovan. S 6-2 6-2 sta premagala Aljaža RADINSKEGA in Mitjo ZAJŠKA.

V borbi za odločilno peto točko je Slovan doživel hladen tuš, saj sta Mike URBANIJA in Andraž BEDENE presenetljivo gladko izgubila tekmo z Matejem LELJAKOM in Janošem ŽIBRATOM, kar je Mariborčanom prinselo izenačenje na 4-4. O zmagovalcu ligaškega tekmovanja sta tako v deveti tekmi odločali dvojici Jure FRANK in Anže KAPUN, ki sta nastopila za domačine ter Miha MLAKAR in Domen VERTOT, ki sta branila barve gostov.

Do konca izenačeno srečanje, verjetno eno najbolj izenačenih v zadnjih letih, sta v super tie-breaku dobila Mariborčana. Končni izid se je glasil 6-4 4-6 in [10-5]. Čestitke zmagovalcem !