prijava_e
Novice : Arhiv novic 2014 : November 2014

Arhiv novic - november 2014

Slovenski mladinci in mladinke v Zagrebu na ITF 18, Petra Rampre, Eva Zagorac in Pia Brglez z zmagami začele kvalifikacije Meride in Sousseja

bm, 30.11.2014

V Zagrebu se je začel mednarodni mladinski ITF turnir 4. ranga. Kot običajno je tudi letos slovenska zasedba številna. Pri fantih sta v glavnem turnirju prijavljena Jakob Aljaž KAPLJA in Bor SCHWEIGER MUŽAR.

V kvalifikacijah nastopajo Jure FRANK, Anže ARH, Nik KRAPEŽ, Grega KOKALJ, Klemen NIKOLAŠ in Sven LAH.

Z zmagami so nastope začeli Grega KOKALJ, Sven LAH, Jure FRANK in Klemen NIKOLAŠ, v uvodnem nastopu sta izgubila Anže ARH in Nik KRAPEŽ.

Pri dekletih sta v glavnem turnirju prijavljeni Nika KOZAR in Kristina NOVAK. V kvalifikacijah igrajo Zala DOVNIK, Veronika ERJAVEC, Nika RADIŠIČ, Nika ZUPANČIČ, Evgernija BURGER, Lara PROSENJAK in Saša KLANEČEK.

Veronika ERJAVEC je v prvem krogu prosta, uspešne pa so bileLara PROSENJAK, Nika ZUPANČIČ, Saša KLANEČEK in Nika RADIŠIČ. V prvem krogu je izgubila Zala DOVNIK, na prvi nastop še čaka Evgenija BURGER.

Petra RAMPRE ta teden nastopa na ženskem ITF turnirju v Meridi (25.000$ + H). Je prva nosilka kvalifikacij in v uvodnem nastopu je s 6-1 6-4 premagala Kanadčanko Ayan BROOMFIELD. Uspešna je bila tudi v drugo. S 7-6(1) 6-4 je premagala Litvanko Akvile PARAZINSKAITE in se uvrstila v glavni turnir.

Eva ZAGORAC, Julija JAUK in Pia BRGLEZ so na ITF turnirju v tunizijskem Sousseju (10.000 $). Eva ZAGORAC je v uvodnem nastopu s 6-2 6-2 premagala Francozinjo Claro FROGET, Pia BRGLEZ je bila s 6-3 6-1 boljša od Italijanke Claudie FRANZE. Julija JAUK je s 3-6 3-6 izgubila s 4. nosilko, Srbkinjo Vanjo KLARIĆ. TUKAJ.

V Novi Gorici in Ljubljani turnirja OP 16, v Ljubljani in Mariboru RR 12

bm, 29.11.2014

V Ljubljani in Novi Gorici potekata turnirja v starostni kategoriji do 16 let.

Dekleta igrajo v Novi Gorici, kjer nastopa 42 igralk. Končala so četrtfinalne obračune v katerih je Kaja JUVAN s 6-2 7-5 premagala Emo HORVAT, Tina CVETKOVIČ je bila s 6-4 6-1 boljša od Tinkare KOVAČ, Lian BENEDEJČIČ je s 6-3 6-1 presenetila 2. nosilko Urško VELEC, zadnje mesto v polfinalu si je z zmago 6-3 5-7 6-3 nad Nino KOLAR priigrala Stefany GRLJ.

Fantje igrajo v Ljubljani, nastopa 73 igralcev. 49 jih je nastopilo v kvalifikacijah, v glavnem turnirju pa so že odigrali 1. in drugi krog. Zasedba je zelo dobra saj nastopajo prvi trije igralci iz lestvice TZS do 16 let, prvi nosilec je Jan VEHOVEC.

V četrtfinale so se uvrstili Jan VEHOVEC, Tom AŠIČ-KOVAČ, Lucas David AMBROŽIČ, Tim TEKAVEC, Gašper BEZJAK, Luka MIKLAVČIČ, Mark MESARIČ in Nick CMAGER.

V nadaljevanju turnirja je v polfinalu Jan VEHOVEC s 6-2 4-6 6-1 premagal Tima TEKAVCA, Luka MIKLAVČIČ pa je bil s 5-7 7-5 6-0 boljši od Nicka CMAGERJA. V jutrišnjem finalu se bosta tako pomerila Jan VEHOVEC (Proten) in Luka MIKLAVČIČ (Idrija).

Dečki in deklice v starostni kategoriji do 12 let se merijo na turnirjih RR v Mariboru in Ljubljani, finalni turnir bo 6.decembra. Prijavljenih je 54 dečkov in 51 deklic.

V Mariboru igrajo tudi v novi teniški dvorani TUKAJ.

S kvalifikacijami sta se začela turnirja za fante in dekleta do 16 let, konec tedna tudi dvanajstletniki

bm, 28.11.2014

S kvalifikacijskimi obračuni se danes v Ljubljani in Novi Gorici začenjata OP v starostni kategoriji do 16 let.

Dekleta igrajo v Novi Gorici, prijavljenih je 42 igralk, 18 jih bo nastopilo v kvalifikacijah. Prva nosilka turnirja deklet je druga igralka lestvice TZS do 16 let, Kaja JUVAN.

Fantje igrajo v Ljubljani, nastopilo bo 73 igralcev. V kvalifikacijah jih bo igralo 49, zato se kvalifikacijski obračuni odvijajo na igriščih organizatorja TK Jaki šport in na igriščih TK Benč sport. Zasedba je pri fantih zelo dobra saj nastopajo prvi trije igralci iz lestvice TZS do 16 let, prvi nosilec je Jan VEHOVEC.

V soboto in nedeljo se bodo dečki in deklice v starostni kategoriji do 12 let merili na turnirjih RR v Mariboru in Ljubljani, finalni turnir bo 6.decembra. Prijavljenih je 54 dečkov in 51 deklic. TUKAJ.

Ljubitelji tenisa bodo tudi v naslednjih tednih prišli na svoj račun - začenja se liga IPTL

bm, 27.11.2014

Medtem, ko so prešnja leta drugo polovico novembra in december najboljši teniški igralci in igralke izkoristili za zaslužen odmor med sezonama, najboljši pa so se celo pritoževali, da je sezona predolga in prenaporna, jih to letos ne moti več.

Kar nekaj izmed najboljših igralcev in igralk bo namreč med 28.11.2014 in 13.12.2014 nastopilo v novo ustanovljeni prestižni teniški ligi IPTL (International Premier Tennis League). V ligi bodo nastopile štiri ekipe (Micromax Indian Aces, Manila Mavericks, UAE Royals in Singapore Slammers) in se bo odvijala v štirih azijskih državah (Filipinih, Singapurju, Indiji in Združenih arabskeih emiratih).

Za ligaške ekipe bo nastopilo 29 igralcev, med njimi sedanji šampioni, teniške legende in prihajajoči talentirani igralci in igralke.

Med drugimi bodo lahko gledalci na teniških stadionih in v več kot 125 državah sveta v TV prenosih (tudi v Sloveniji na Sportklubu) spremljali Rogerja Federerja, Novaka Djokovica, Andya Murraya, Sereno Williams, Mario Sharapovo, Andrea Agassija, Patricka Rafterja, Gorana Ivaniševića and Peta Samprasa. Ekipe bodo skupaj odigrale 24 srečanj po RR sistemu.

Še več podrobnosti pa preberite na uradni spletni strani lige TUKAJ.

Matic Podlipnik in Allen Puhner Pupaher na turnirju Eddie Heer

bm, 27.11.2014

V ZDA se s kvalifikacijami začenja eden največjih mladinskih teniških turnirjev na svetu Eddie Heer, sledil pa mu bo še bolj znamenit Orange Bowl.

Turnir Eddie Heer je kot odskočna deska v svet profesionalnega tenisa služil igralcem in igralkam kot so Roger Federer, Ana Ivanović, Maria Sharapova, Andy Roddick, če navedem samo nekatere.

Eddie Heer je leta 1947 organiziral prvi turnir Orange Bowl, kasneje pa številne druge turnirje med njimi Sunshine cup in Continental cup. Leta 1987 je njegov vnuk v spomin nanj organiziral prvi turnir Eddie Heer International Junior Championship, ki je v naslednjih letih prerastel v enega največjih mladinskih turnirjev na svetu, ki privablja najboljše mlade teniške igralke in igralce. V letu 2011 je tako na turnirju, ki poteka na akademiji IMG v Brandentonu na Floridi, sodelovalo preko 2200 mladih igralcev in igralk, ki so predstavljali 92 držav.

Na obeh turnirjih so v preteklih letih nastopali tudi slovenski igralci in igralke. Turnir poteka v vseh starostnih kategorijah od 12 do 18 let. Letošnja slovenska udeležba je skromna, saj sta na turnirju Eddie Heer prijavljena samo Matic PODLIPNIK in Allen PUHNER PUPAHER v starostni kategoriji do 14 let. Prijavljena je bila tudi naša najboljša mladinka Tamara ZIDANŠEK, ki pa je nastop odpovedala.

Allen je nastopil v kvalifikacijah, Matic PODLIPNIK je uvrščen v glavni turnir.

Allen PUHNER PUPAHER je v prvi tekmi s 6-2 6-0 premagal Američana J.B. BERNARDA, v drugi tekmi je z 2-6 1-6 izgubil z domačinom Robertom HAMMONDOM. TUKAJ.

Blaž Rola sezono končuje kot najboljši Slovenec na lestvici ATP

bm, 27.11.2014

ATP World tour je danes objavil končno Emirats ATP lestvico za sezono 2014. Slovenci imamo v najboljši stoterici enega predstavnika, Blaža ROLO. Ta je z 80. mestom ob koncu sezone tudi izenačil najvišjo uvrstitev na ATP lestvici v karieri, ki jo je sicer dosegel letos poleti.

Ostali naši igralci so razvrščeni takole: Blaž KAVČIČ - 105, Aljaž BEDENE 145, Janez SEMRAJC - 342, Mike URBANIJA - 560, Tom KOČEVAR DEŠMAN - 655, Tomislav TERNAR - 703 in Grega ŽEMLJA - 871.

Še tretjič v zadnjih štirih letih je sezono kot številka 1 končal Novak DJOKOVIĆ, ki je sicer zadnjih osem sezon končal med prvimi tremi igralci, Roger FEDERER pa je s 33. leti najstarejši igralec od leta 1973, ko so uvedli Emirates ATP lestvico, ki je sezono končal kot št. 2.

Kei NISHIKORI je v svoji rekordni sezoni s 5. mestom najboljši azijski igralec v zgodovini, ki je končal sezono v TOP 10.

Miloš RAONIC je prvi Kanadčan in prvi igralec rojen po 1989, ki je sezono končal v TOP 10. Prvič po letu 2011 so v prvi deseterici trije novi igralci - Nishikori, Raonic in Čilić.

Sicer pa so v prvi stoterici igralci iz 39-tih različnih držav, s čemer je zasenčen rekord iz leta 2010-11, ko jih je bilo 37.

V najboljši stoterici je 66 Evropejcev, 19 igralcev iz ameriške regije, 13 iz azijsko-pacifiškega območja in 2 Afričana. Vodilni so Španci z 12-timi igralci v TOP 100, sledijo pa jim Francozi z devetimi.

Najmlajši igralec v TOP 100 je 18-letni Hrvat Borna ČORIĆ, ki je na 91. mestu. Družbo mlajših igralcev od 20 let mu v stoterici dela 19-letni Nick KYRGIOS, ki je na 52. mestu. Najstarejši igralec v TOP 100 je 36. letni Nemec Tommy HAAS na 77. mestu.

V konkurenci dvojic brata Bob in Mike BRYAN še desetič v zadnjih dvanajstih letih končujeta sezono kot št. 1. Daniel NESTOR je z 42 leti kot št. 4 ob koncu sezone najstarejši igralec v zgodovini Emirates ATP lestvice dvojic (po letu 1976).

Vir: ATP TUKAJ.

Polona Hercog sezono končala kot najvišje uvrščena Slovenka, na sezono 2015 se pripravlja v Barceloni

bm, 26.11.2014

Teniško sezono 2015 so že pred časom končala tudi dekleta. Kot že nekaj zadnjih let jo med Slovenkami najvišje zaključuje Polona HERCOG, še šesto leto zapored med najboljšo stoterico, a po letu 2009 najnižje, na 95. mestu.

V letu 2014 se ne more pohvaliti z odmevnejšimi rezultati, trikrat se je uvrstila v četrtfinale turnirjev WTA, na treh turnirjih za grand slam pa je nastope končala v drugem krogu.

Tudi te sezone ni odigrala brez zdravstvenih težav, ki so se začele na OP Avstralije in so jo iz teniških igrišč oddaljile za štiri mesece.

Sezono je končala oktobra v Luksemburgu in se ob koncu tudi razšla s trenerjem Željkom KRAJANOM, ki delo nadaljuje z mladim hrvaškim upom Borno ČORIĆEM.

Po treh letih je dosedanji del priprav, kondicijske je opravila v Varaždinu, končala brez poškodb. Zaključne priprave pred začetkom nove sezone opravlja na TA v Barceloni, od koder bo tudi njen novi trener. Kot vsako leto bo sezono začela januarja v Avstraliji.

Ostale Slovenke bodo letošnjo sezono hitro pozabile, saj jim ni prinesla vidnega napredka na lestvici WTA. Tadeja MAJERIČ se je ob koncu sezone ponovno povzpela na drugo mesto med Slovenkami, a je z 218. mestom daleč za pričakovanji, prav tako s sezono ne more biti zadovoljna Nastja KOLAR, ki leto končuje na 237. mestu. Veteranka Petra RAMPRE je na 374., Dalila JAKUPOVIĆ pa na 413. mestu. Med novinkami na svetovni ženski teniški lestvici v letošnjem pa najdemo Tamaro ZIDANŠEK, Nino POTOČNIK, Manco PISLAK, Ano OPARENOVIČ, Evo ZAGORAC in Pio BRGLEZ. TUKAJ.

Blaž Kavčič slavi deseto obletnico teniškega profesionalizma

bm, 25.11.2014

Blaž KAVČIČ, trenutno 105. igralec sveta in drugi Slovenec na lestvici ATP zaključuje že svojo deseto sezono kot teniški profesionalec - ravno v tem času namreč mineva 10 let, ko je osvojil svojo prvo ATP točko na turnirju ITF Futures v Qatarju.

Ob tej priložnosti je vse, ki so mu na tej poti stali ob strani povabil na druženje, ob tem pa obudil spomine na prehojeno teniško pot in se članom svoje ekipe zahvalil za pomoč in podporo v zadnjih letih.

Blaž, ki je najvišjo uvrstitev na svetovni teniški lestvici dosegel 6. avgusta 2012, ko je bil 68. igralec sveta, se je letos boril s poškodbami, enkrat je bila potrebna tudi operacija, kljub vsemu pa je leto zaključil tik za najboljšo stoterico.

Zdaj naj bi bile poškodbe preteklost, sezono 2015 pa bo začel konec leta v Dubaju. Od tam odhaja v Avstralijo, Melbourne pa mu je tudi sicer od mest, ki jih je prepotoval po svetu, najbolj všeč.

Če je v preteklosti najraje igral na pesku zdaj pravi, da se je spoprijateljil tudi s trdo podlago in tudi na tej se zdaj dobro znajde in rad igra.

Prepričan je, da lahko ob trdem delu in z odlično spremljevalno ekipo naslednje leto konča v najboljši petdeseterici.

Tudi mi mu želimo, da uspe.

Podrobnosti iz družabno-medijskega dogodka in nekaj fotografij Vida Ponikvarja najdete TUKAJ

Prispevek, objavljen na spletnem portalu SIOL lahko preberete TUKAJ.

Dorian Tomaž Janežič in Maša Marc zmagovalca članskih turnirjev v Kranju in Ljubljani

bm, 23.11.2014

Končana sta prva članska turnirja sezone 2015, ki sta se odvijala v Kranju, kjer so nastopali člani in v Ljubljani, kjer so se merile članice.

V Kranju je turnir osvojil Dorian Tomaž JANEŽIČ (MaxLj), ki je bil v finalu s 6-4 2-6 6-3 boljši od 1. nosilca Jakoba Aljaža KAPLJE(Radom). Ta je v polfinalu s 6-2 6-3 premagal domačina Jana Vita ŠUNTARJA, Dorian Tomaž JANEŽIČpa je bil v drugem polfinalu s 6-3 6-2 boljši od Mariborčana Jureta FRANKA.

Pri članicah je turnir osvojila Maša MARC (Ol-Lj). V finalu je s 7-5 6-2 premagala Sašo KLANEČEK (ŽtkMb). Saša KLANEČEK je v polfinalu s 6-3 6-2 premagala Niko RADIŠIČ, Maša MARC je bila v drugem polfinalu s 6-3 6-3 boljša od Sare PALČIČ.

TUKAJ.

V Celju in Litiji smo dobili prve letošnje zmagovalce in zmagovalke v starostni kategoriji 8-11 let

bm, 23.11.2014

Teniško sezomno 2015 so začeli tudi najmlajši teniški igralci in igralke v starostni kategoriji 8-11 let. Ti še ne tekmujejo za točke teniških lestvic TZS, nabirajo pa prve tekmovalne izkušnje. V Celju so v soboto s tekmovanjem končali dečki in deklice v starostni kategoriji do 11 let, v Litiji so prve pokale dobili dečki in deklice, ki so tekmovali v MIDI tenisu.

V nedeljo so v Litiji tekmovali dečki in deklice v starostni kategoriji do 10 let, v Celju pa so se dečki in deklice pomerili v MINI tenisu.

Zmagovalci prvega turnirja so:

Tenis do 11 let dečki: Tristan FLANDER (Maja)

Tenis do 11 let deklice: Leontina STOJANOVIĆ (Ol-Lj)

MIDI tenis dečki: Lukas MARJANOVIČ (Grosuplje)

MIDI tenis deklice: Ivona AHČAN (Ol-Lj).

Tenis do 10 let dečki: Staš HERCOG (ŽTK Mb)

Tenis do 10 let deklice: Ela Nala MILIĆ (Ol-Lj)

MINI tenis dečki: Lovro BOLHAR (Radom)

MINI tenis deklice: Ula OMERZU (Lokro)

Na fotografiji najboljši v kategoriji do 11 let TUKAJ.

Janez Semrajc v Antalyi do sedmega letošnjega naslova med posamezniki na Futuresih in do petega med dvojicami

bm, 23.11.2014

Janez SEMRAJC se očitno v turški Antalyi zelo dobro znajde, saj je še drugi teden zapored osvojil turnir serije Futures (10.000 ), že sedmega letos in šptrvega na trdi podlagi, uspešen pa je bil tudi v konkurenci dvojic, kjer je prišel do letošnjega petega naslova.

Če se je do finala sprehodil, pa se je moral v finalu za zmago pošteno potruditi, saj je bil 1. nosilec, Venezuelec Ricardo RODRIGUEZ, 315. igralec lestvice ATP dostojen nasprotnik .

Janez SEMRAJC je prvi niz dobil s 6-3, drugega izgubil z enakim izidom, zmago proti 21. letniku pa si je priigral v tretjem nizu, ki ga je dobil s 6-4.

Zanimivo je, da je tudi Venezuelec do trenutne uvrstitve na svetovni teniški lestvici prišel z igranjem na turnirjih serije Futures, le da je bil v končnih ubračunih nekoliko slabši od odličnega SEMRAJCA.

Ricardo RODRIGUEZ, leta 2011 je bil 14. mladinec sveta, je letos osvojil dva turnirja serije Futures, še petkrat pa je bil finalist in dvakrat polfinalist.



V konkurenci dvojic je Janez igral v paru s polfinalnim nasprotnikom WEISSBORNOM in še tretji teden zapored sta osvojila turnir. Tokrat sta v finalu s 6-3 6-3 premagala Nemca Matthiasa WUNNERJA in Lennarta ZYNGO.

Za Janeza SEMRAJCA je to peti naslov v konkurenci dvojic letos ter šesti v karieri.

Vse rezultate najdete TUKAJ.

Blaž Rola na finalu ATP Challenger toura v Sao Paulu zadnje srečanje presenetljivo izgubil in zapravil polfinalni nastop

, 21.11.2014



V brazilskem Sao Paulu se je končal finale ATP Challenger toura na katerem je nastopal tudi Blaž ROLA. Osem igralcev je bilo razdeljenih v dve skupini, kjer so igrali po sistemu RR, najboljša dva iz vsake skupine pa sta napredovala v polfinale.

Zmagovalec Diego SCHWARTZMAN, ki je v finalu s 6-2 6-3 premagal Guilherma CLEZARJA je prejel 84.900 $ in 110 ATP točk.

Blaž ROLA (ATP-81) je igral, kot se je kasneje pokazalo, v močnejši skupini B z Argentincem Diegom SCHWARTZMANOM (ATP-77), Brazilcem Joaom SOUZO (ATP-90) in Brazilcem Guilhermom CLEZARJEM (ATP-331), ki je nastopil s posebnim povabilom.

V skupini A so nastopili Italijan Simone BOLLELI (ATP-60), Victor ESTRELLA BURGOS iz Dom. Repubilke (ATP-80), Avstrijec Andreas HAIDER-MAURER (ATP-84) in Argentinec Maximo GONZALES (ATP-105).

Blaž je prvo tekmo igral z Brazilcem Joaom SOUZO in po odlični igri zmagal s 6-3 6-4. Blaž je zelo dobro serviral, saj ni niti enkrat izgubil začetnega udarca, nasprotniku pa je servis odvzel dvakrat, po enkrat v vsakem nizu. Po uri in 35-tih minutah igre je bil boljši za 11 točk.

Drugo tekmo je igral z Diegom SCHWARTZMANOM . Ta je v prvem krogu s 6-2 6-3 premagal Guilherma CLEZARJA. Blaž je bil tudi v drugo uspešen in je zmagal z rezultatom 6-4 2-6 6-3.

Zadnje srečanje v skupini je igral proti, na papirju najslabšemu igralcu v skupini, Guilhermu CLEZARJU in presenetljivo izgubil, s porazom pa zapravil nastop v zaključnih obračunih oz. v polfinalu. Guilhermo CLEZAR je zmagal z rezultatom 6-4 6-3 in se uvrstil v polfinale. Blaž je tako nastope končal, osvojil pa je 30 ATP točk in 18.900 $ denarne nagrade.

Na spletni strani ATP toura si lahko preberete zanimiv intervju z Blažem pred nastopom na zaključnem turnirju v katerem je med drugim razložil, kako se je znašel na univerzi Ohio, kaj je pri odločitvi za študij na univerzi pretehtalo in kako na to odločitev gleda danes, kakšna je razlika med igranjem v univerziteni ekipi in profesionalno kariero, v koliko različnih državah je letos nastopil in še marsikaj zanimivega.

Celoten intervju lahko preberete TUKAJ

TUKAJ.

Janez Semrajc v polfinalu Antalye, Jernej Zaplotnik izgubil četrtfinale na Filipinih, poraz Blaža Bizjaka v Egiptu in Hane Mraz v Izraelu

bm, 20.11.2014

Janez SEMRAJC se je na Futuresu v Antalyi uvrstil v polfinale. V drugem krogu je s 6-1 6-2 premagal 24. letnega Francoza Romaina SICHEZA, v četrtfinalu pa je še bolj gladko, s 6-2 6-0 odpravil 21. letnega Nemca Christopherja HEYMANA.

V drugem krogu pa je v Sharm El Sheikhu izgubil Blaž BIZJAK . Četrti nosilec, Čeh Jan SATRAL je bil boljši s 6-3 6-0.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga na Filipinih je bil v drugem krogu uspešen Jernej ZAPLOTNIK. S 7-5 4-6 6-4 je premagal 7. nosilca, 15. letnega Tajca Kittirata KERDLAPHEEA. V četrtfinalu pa ni šlo več. S 6-2 6-1 ga je premagal 1. nosilec, Japonec Toru HORIE.

V četrtfinalu je nastope na mladinskem ITF turnirju 3. ranga v Haifi končala Hana MRAZ. Še drugič v dveh tednih je bila od Hane boljša Rusnija Valeriya YUSHCHENKO. Leto dni mlajša, na lestvici ITF pa pet mest nižje uvrščena Rusinja je tokrat slavila s 6-0 6-0, bila pa je to zanjo že enajsta zmaga na zadnjih trinajstih srečanjih.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Liverpoolu sta se Veronika ERJAVEC in Nika ZUPANČIČ uvrstili v polfinale konkurence dvojic. V četrtfinalu sta s 6-2 6-4 izločili prvi nosilki, Britanki Megan DAVIES in Ellie-Rose GRIFFITHS, v polfinalu pa sta tesno, s 6-3 3-6 [11-9] izgubili z Britankama Ali COLLINS in Louie MCLELLAND. TUKAJ.

Začela se je nova teniška sezona, odprle so jo članice in člani

bm, 20.11.2014

V Ljubljani in Kranju so članice s prvim in drugim krogom glavnega turnirja, člani pa s kvalifikacijskimi srečanji odprli teniško sezono 2015.

V Ljubljani nastopa 26 igralk, mesto prve nosilke pripada Sari DJURDJEVIĆ. Znane so že četrtfinalistke. To so Sara DJURDJEVIĆ, Saša KLANEČEK, Nika RADIŠIČ, Lara KRALJ, Mojca MEJAK, Maša MARC, Stania RAKOČEVIČ in Sara PALČIČ. Četrt in polfinalni obračuni bodo na sporedu v nedeljo.

Člani nastopajo v Kranju. Prijavljenih je 37 igralcev, odigrali so 5 kvalifikacijskih tekem. Prvi nosilec članskega turnirja je Jakob Aljaž KAPLJA. Iz kvalifikacij so se poleg treh prostih igralcev v glavni turnir uvrstili Marko NOVAK, Aljaž ŠENICA, Matevž KRAJNC, Filip VILER in Lucas David AMBROŽIČ.

V soboto so odigrali prva kroga in tudi tu so znani četrtfinalisti. To so Jakob Aljaž KAPLJA, Klemen NIKOLAŠ, Matija KAC, Jan Vit ŠUNTAR, Tomaž Dorian JANEŽIČ, Miha OKORN, Žiga PAPEŽ in Jure FRANK. TUKAJ.

Hana Mraz v četrtfinalu, Blaž Bizjak, Janez Semrajc in Jernej Zaplotnik v drugi krog, poraz Mance Pislak in Natalije Šipek

bm, 19.11.2014

Na mladinskem ITF turnirju 3. ranga v Izraelu je Hana MRAZ zmagala še drugič in se uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-2 6-0 premagala domačinko Shir AZRAN. V četrtfinalu bo igrala s finalistko turnirja, ki je prejšnji teden prav tako potekal v Izraelu, 8. nosilko Rusinjo Valeriyo YUSHCHENKO. Igralki sta se pomerili že prejšnji teden, ko je bila 15. letna Rusinja boljša z 2-6 6-1 6-4.

V prvem krogu mladinskega ITF turnirja 4. ranga na Filipinih je Jernej ZAPLOTNIK danes dokončal srečanje prvega kroga z domačinom Daveom Sebastianom MOSQUEDO, ki je bilo prekinjeno pri izidu 6-3 2-2. Jernej je bil v današnjem nadaljevanju boljši in je na koncu slavil s 6-3 6-4.

Zaenkrat zelo dobro igra na Futuresu v Sharm El Sheikhu Blaž BIZJAK. Po dveh zmagah v kvalifikacijah je bil uspešen tudi v prvem krogu glavnega turnirja. S 4-6 7-6(5) 6-0 je premagal 20. letnega Francoza Melika FELERJA.

Zmagoviti pohgod v Antalyi nadaljuje Janez SEMRAJC. Po osvojitvi turnirja prejšnji teden, tudi ta teden začenja z zmagami. V prvem krogu konkurence posameznikov je s 6-4 6-1 odpravil domačina Anila YUKSELA, v konkurenci dvojic pa je že v polfinalu. Z Avstrijcem Tristanom-Samuel WEISSBORN sta v prvem krogu v pravem trillerju s 7-6(5) 6-7(5) [10-2] premagala Nemca Jana CHOINSKEGA in Paula WOERNERJA, v četrtfinalu pa sta bila s 6-3 6-3 boljša od Ukrajinca Dmytra BADANOVA in Gruzijca Georga TSIVADZEJA.

Z nastopi pa sta danes končali Natalija ŠIPEK in Manca PISLAK. Na ženskem ITF turnirju v Sousseju (10.000 $) je Natalija ŠIPEK tekmo prvega kroga Američanki Nicole MELICHAR, pri izidu 2-5, predala.

Tudi Manca PISLAK, ki je še drugi teden nastopala v Casablanci, odhaja domov. V drugem krogu ženskega ITF turnirja (10.000 $) jo je s 6-4 6-3 premagala 2. nosilka, 28. letna Švicarka Lisa SABINO, 476. igralka lestvice WTA. TUKAJ.

Blaž Kavčič sezono končal s porazom v Andrii, izgubila tudi Tadeja Majerič, uspešni pa Manca Pislak in Hana Mraz

bm, 18.11.2014

Blaž KAVČIČ sezono 2014 zaključuje s porazom na ATP Challengerju v italijanski Andrii. Na turnirju z nagradnim skladom 35.000 € je Blaž, ki je bil na turnirju 4. nosilec, medtem pa je tudi zdrsnil iz prve stoterice igralcev na lestvici ATP, s 4-6 2-6 izgubil s kvalifikantom iz BiH, 23-letnim Mirzo BAŠIĆEM, na lestvici ATP uvrščenim na 274. mesto.

Srečanje je trajalo uro in deset minut, Mirza BAŠIĆ pa ga je dobil tudi po zaslugi odličnega servisa. Blažu je zabil 11 asov, ob tem pa mu na srečanju ponudil vsega eno priložnost za odvzem servisa, pa še to je ubranil. Na drugi strani je Blaž začetni udarec izgubil trikrat, ob treh asih pa je napravil še tri dvojne napake. Na koncu je bil Mirza BAŠIĆ boljši s 67 - 53 v osvojenih točkah.

Sicer pa je današnje slovenske nastope na mednarodnih teniških turnirjih v Indiji začela Tadeja MAJERIČ. Na ITF turnirju v New Delhiju (50.000$) je v prvem krogu izgubila s Srbkinjo Ivano JOROVIĆ. Ta je bila boljša s 7-5 6-0.

V Casablanci je na ITF turnirju (10.000 $) nastopila Manca PISLAK. V prvem krogu je s 6-4 6-1 premagala Grkinjo Stamatio FAFALIOU. V drugem krogu bo igrala z 2. nosilko turnirja, Švicarko Liso SABINO.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga na Filipinih je Jernej ZAPLOTNIK začel srečanje prvega kroga z domačinom Daveom Sebastianom MOSQUEDO. Prvi niz je dobil s 6-3, v drugem pa je bilo srečanje pri izidu 2-2 prekinjeno in se bo nadaljevalo v sredo.

Na mladinskem ITF turnirju 3. ranga v izraelski Haifi je Hana MRAZ, ki je na turnirju 4. nosilka v drugem krogun s 7-5 7-5 premagala Srbkinjo Nino MARJANOVIĆ. V tretjem krogu bo igrala z domačo povabljenko Shir AZRAN.

Na mladinskem ITF turnirju v Liverpoolu je v prvem krogu izgubila še zadnja slovenska predstavnica, Nika ZUPANČIČ. S 6-3 6-1 jo je premagala domačinka Ellie-Rose GRIFFITHS. V konkurenci dvojic sta se z Veroniko ERJAVEC uvrstili v četrtfinale, Nik KRAPEŽ je tekmo dvojic izgubil.

Jutri čaka nastop še Janeza SEMRAJCA v Antalyi in Blaža BIZJAKA v Sharm El Sheikhu TUKAJ.

Infonet Open za ženske - prijave do četrtka

, 17.11.2014

1. Infonet Open turnir za moške smo v soboto 15. novembra uspešno izpeljali.

Vljudno Vas vabim na teniški turnir Infonet Open v ženski kategoriji, ki se začne v soboto, 22. novembra na igriščih Tenis kluba Z sport v ŠRC Nove Fužine.

Poskrbeli bomo, da bosta igrišči pod ogrevanim balonom odlično urejeni, da boste rekreativne igralke lahko odigrale dobre igre, da bo druženje v klubskem prostoru ob prigrizku in pijači prijetno, da bo zadovoljstvo ne samo dobljeni pokal in nagradni sklad, ampak športno uspešen turnir.

Radio 1 pa bo naše druženje in športne dosežke predstavil svojim poslušalcem.

Na turnir se lahko prijavite do četrtka, 20. novembra, do 17. ure preko spletne strani kluba www.zsport.net.

Prijave na turnir so omejene na 32 udeleženk.

Veseli bi bili, če bi vabilo delili z vsemi za katere menite, da bi jih udeležba na turnirju zanimala.

Luka Zalaznik TUKAJ.

Dalila Jakupović obstala v finalu kvalifikacij, Blaž Bizjak v glavni turnir, poraz Nika Krapeža in Veronike Erjavec v Angliji

bm, 17.11.2014

Dalila JAKUPOVIĆ, ki je nastopila v kvalifikacijah ITF turnirja (75.000 $+H) v japonski Toyoti je začela z dvema zmagama, odločilno tretje srečanje za nastop v glavnem turnirju pa je izguibila. S 6-4 6-4 jo je premagala domačinka, 21. letna Akiko OMAE, 676. igralka lestvice WTA.

Na Futuresu v Sharm El Sheikhu (10.000 $) pa je v kvalifikacijah dobro nastopil Blaž BIZJAK. Kot 5. nosilec kvalifikacijskega turnirja je zmagal trikrat in se uvrstil v glavni turnir. V uvodnem nastopu je s 6-1 6-4 premagal Nemca Floriana JAKOBA, v finalu kvalifikacij pa je bil s 6-2 6-3 boljši od Poljaka Michaela DEMBEKA.

V prvem krogu glavnega turnirja bo igral s francoskim kvalifikantom, 20. letnim Melikom FELERJEM.

Na ITF turnirju 4. ranga v Liverpoolu je v prvem krogu glavnega turnirja Nik KRAPEŽ izgubil z domačinom Williamom BISSETTOM. Ta je bil boljši s 6-2 6-2.

Na istem turnirju je nastopila Veronika ERJAVEC in tudi ona je bila poražena že v prvem krogu. S 6-4 6-2 jo je premagala 17. letna domačinka Ceire MULLINS. TUKAJ.

Rezultati testiranj teniških igralk in igralcev

bm, 17.11.2014

Na spodnji povezavi najdete dokumente iz predstavitve rezultatov testiranj teniških igralk in igralcev, ki so potekala letos novembra na FŠ v Ljubljani.

Poglejte TUKAJ.

Na Otočcu so se na konferenci zbrali slovenski trenerji

bm, 17.11.2014

Konec tedna je v TC Otočec potekala trenerska konferenca Teniške zveze Slovenije, ki je tudi osnova za pridobitev trenerske licence za leto 2015.

Udeležba na letošnji konferenci je bila rekordna, saj se je je udeležilo 153 slovenskih trenerjev in trenerk.

Zanimive predstavitve domačih predavateljev sta popestrila španski strokovnjak Alvaro MARGETS, direktor teniške akademije iz Barcelone, ki dela z nadarjenimi mladimi španskimi igralci in hrvaška strokovnjaka dr. Luka MILANOVIĆ ter Miljenko VIDOVIĆ.

Trenerji so z glasovanjem izbrali tudi trenerja leta. Ta naslov je letos pripadel Zoranu KRANJCU iz Ptuja. Nagrade je podelil zastopnik za blagovno znamko Bolle.

TUKAJ.

Teniško sezono 2014 so z mastersom zaključili veterani

bm, 17.11.2014

Teniško sezono 2014 so z zaključnimi obračuni, mastersi, končali veterani. V soboto in nedeljo smo tako v Domžalah dobili zadnje letošnje zmagovalce turnirjev, ki potekajo pod okriljem Teniške zveze Slovenije.

Posamezne starostne kategorije so bile različno zasedene, vseh osem igralcev, uvrščenih na masters pa se je pomerilo v kategoriji 50+. Zmagovalec te kategorije je postal Miloš KUNAVAR.

Zelo zanimiv je bil tudi obračun v kategoriji 40+, kjer sta se v finalu merila Sebastjan LEBAR in Robert LAZIČ, oba sta zelo visoko uvrščena tudi na mednarodni veteranski teniški lestvici, zmago pa si je priigral Sebastjan LEBAR.

V ostalih starostnih kategorijah so zmagali:

35+ Matjaž MAČEK,

45+ Matjaž KNEZ ,

55+ Rudi BRADELJ,

60+ Jože KOLETA,

65 + Danijel ULČAR in

70 + Ivo DRENOVEC.

Foto: VO TZS TUKAJ.

Dalila Jakupović in Blaž Bizjak uspešno začela kvalifikacije, Nika Zupančič že v glavni turnir

bm, 16.11.2014

S kvalifikacijskimi obračuni so se začeli turnirji tega tedna. Najboljše moške čaka še obračun v Davisovem pokalu, najboljša dekleta pa so sezono že končala.

Odmora pa ni za igralke in igralce, ki nastopajo na nižje rangiranih članskih in seveda mladinskih turnirjih.

S kvalifikacijami je uspešno začela Dalila JAKUPOVIĆ, ki nastopa na ITF turnirju (75.000 $+H) v japonski Toyoti. Začela je z dvema zmagama, za uvrstitev v glavni turnir bo morala zmagati še enkrat.

Na Futuresu v Sharm El Sheikhu (10.000 $) je Blaž BIZJAK. Je 5. nosilec kvalifikacijskega turnirja, v uvodnem nastopu je s 6-1 6-4 premagal Nemca Floriana JAKOBA. Za nastop v glavnem tunrnirju mora zmagati še enkrat.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Liverpoolu bodo v glavnem turnirju nastopili Veronika ERJAVEC, Nik KRAPEŽ in v kvalifikacijah uspešna Nika ZUPANČIČ. Ta je v prvem nastopu s 6-4 6-4 premagala Britanko Claudette GILHESPIE, v finalu kvalifikacij pa je s 6-0 povedla proti Britanki Martini PALADINI JENNINGS, nato pa je slednja srečanje predala.

Na ITF turnirju 4. ranga na Filipinih točke za mladinsko svetovno lestvico lovita Matic in Jernej ZAPLOTNIK.

Matic ZAPLOTNIK je moral v kvalifikacije, kjer je uvodno srečanje izgubil, Jernej ZAPLOTNIK je uvrščen v glavni turnir.

Spremljali bomo tudi nastope ostalnih naših igralk in igralcev, ki so že uvrščeni v glavne turnirje, med njimi Blaža KAVČIČA, Janeza SEMRAJCA, Mance PISLAK, Tadeje MAJERIČ, Natalije ŠIPEK, Hane MRAZ. TUKAJ.

Janez Semrajc osvojil Futures v Antalyi, že šestega letos

bm, 16.11.2014

Janez SEMRAJC, s 361. mestom trenutno četrti Slovenec na lestvici ATP, je ponovno v zmagovalnem ritmu. V Antalyi je osvojil že svoj šesti turnir serije Futures letos.

a poti do zmage je v četrtfinalu s 3-6 6-3 7-6(1) premagal Romuna Vasilia ANTONESCA. Igralca sta tekmo začela v petek, ko je Antonesco po dobljenem prvem nizu tudi v drugem povedel s 3-1. Ko je že kazalo, da je Janez SEMRAJC v izgubljenem položaju, je nasprotniku odvzel servis in dobil naslednjo igro na svoj začetni udarec ter izenačeil na 3-3. Pri tem izidu je bila tekma prekinjena. V današnjem nadaljevanju je Semrajc hitro izenačil na 1-1, tretji niz pa je odločila podaljšana igra v kateri je bil naš igralec prepričljivo boljši, saj je oddal samo 1 točko.

Polfinale je bilo iz sobote prestavljeno na nedeljo. Tako je danes moral na igrišče dvakrat. Najprej je odigral polfinale z 21. letnim Gruzijcem, Aleksandrem METREVELIJEM in ga premagal s 3-6 6-3 6-4.

V finalu je igral z Nemcem Kevinom KRAWIETZEM, ki se je v finale uvrstil že v soboto. SEMRAJC je bil tako v finalu zaradi utrujenosti zagotovo v slabšem položaju, a je bil motiv za novo osvojitev turnirja serije ITF, že šesto letos, dovolj močan, da je premagal tudi to in se še enkrat več zavihtel na zmagovalno stopničko.

Za 22. letnega KRAWIETZA je bil to prvi letošnji finale, s Semrajcem pa se je pomeril letos že pomeril na Futuresu v Kopru in izgubil. Tudi tokrat Nemec našemu igralcu ni bil kos in Janez SEMRAJC je slavil s 6-3 7-5.

Čestitamo! TUKAJ.

Tadeja Majerič izgubila finale na ITF turnirju v Indiji, Hana Mraz osvojila turnir dvojic v Raanani

bm, 15.11.2014

Tadeja MAJERIČ je na azijski turneji, ki jo je začela 6. oktobra v Bangkoku, na njej pa doslej odigrala 5 turnirjev, vendarle prišla do odličnega rezultata.

Na ITF turnirju v Mumbaju z nagradnim skladom 25.000 $ se je uvrstila v finale, kjer je z 2-6 6-7(4) izgubila s 25. letno Rusinjo Marino MELNIKOVO.

S tem dosežkom je tudi prekinila rezultatsko negativno serijo šestih zaporednih porazov v prvih krogih turnirjev, ki se je začela na OP ZDA, na lestvici WTA pa jo je med Slovenkami z 211. mestom porinila na tretje mesto, za Polono HERCOG in Nastjo KOLAR.

V Indiji ostaja tudi naslednji teden, ko bo nastopila na ITF turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ v New Delhiju.

Turnir dvojic pa je na mladinskem ITF turnirju v izraelski Raanani osvojila Hana MRAZ. Z Britanko Jasmine Amber ASGHAR sta v finalu s 5-7 7-6(5) 10-5 premagali Belorusinjo Ulyano GRIB in Rusinjo Ekaterino KOZIONOVO.

TUKAJ.

Blaž Rola izgubil v polfinalu ATP Challengerja v Champaignu

bm, 14.11.2014

Blaž ROLA je nastope na ATP Challengerju v ameriškem Champaignu (50.000 $) končal v polfinalu. V četrtfinalu je s 7-6(3) 7-5 premagal Kanadčana Franka DANCEVICA. Temu ni pomagalo niti 13 asov in odličen prvi servis (73 %), saj je bil Blaž enostavno boljši. Dobil je tudi deseto od devetnajstih letos odigranih podaljšanih iger, za zmago pa je potreboval uro in pol. Nasprotniku je odvzel tri začetne udarce, sam je izgubil dva.

V polfinalu je igral z dve leti starejšim Francozom Adrianom MANNARINOM, 51. igralcem sveta. Ta je v uvodnih treh srečanjih za zmago dvakrat potreboval po tri nize, Blaž je vse tri tekme dobil v dveh. Tudi MANNARINO je, tako kot Blaž ROLA levičar, to pa je bilo njuno prvo medsebojno srečanje.

MANNDARINO je slavil z rezultatom 6-4 6-4. TUKAJ.

Tadeja Majerič finalistka ITF turnirja v Mumbaju, Nina Potočnik predala srečanje drugega kroga, poraz Nastje Kolar in Natalije Šipek

bm, 13.11.2014

Tadeja MAJERIČ se na ITF turnirju v Indiji (25.000 $) po dolgem času lahko veseli dobrega rezultata.

V Mumbaju je zmagala še četrtič zapored in se uvrstila v finale. To je njen prvi večji uspeh na turnirjih ITF po 1. maju 2014, ko je bila polfinalistka ITF turnirja v kitajskem Aningu. V četrtfinalu je s 7-5 7-5 premagala Ukrajinko Sofiyo KOVALETS, 280. igralko sveta, v polfinalu pa je bila boljša še od Anastasye VASYLYEVE s 6-3 6-2.

Nastja KOLAR je ta teden v Sharm El Sheikhu na ITF turnirju (25.000 $). Njene predstave še vedno niso v skladu s pričakovanji, saj se tudi ta teden hitro poslavlja od turnirja. Potem, ko je prejšnji teden obstala na prvi stopnički, je bila danes zanjo usodna druga. V drugem korgu jo je namreč z rezultatom 6-2 6-3 premagala 23. letna Madžarka Reka-Luca JANI, 311. igralka lestvice WTA. Se je pa nastja v konkurenci dvojic s Švicarko Conny PERRIN uvrstila v četrtfinale.

Na ITF turnirju v Tuniziji (10.000 $) se za nove točke svetovne teniške lestvice borita Natalija ŠIPEK in Nina POTOČNIK.

Natalija ŠIPEK je tekmo prvega kroga že odigrala in izgubila z 22. letno Srbkinjo Barbaro BONIĆ. Ta je bila boljša s 6-2 6-3.

Tekmo prvega kroga je odigrala še Nina POTOČNIK. Njena nasprotnica je bila 18. letna Romunka Cristina ENE. Nina POTOČNIK je srečanje dobila po predaji nasprotnice, pri izidu 6-4 4-0 v njeno korist.

V drugem krogu je podobna usoda doletela njo. Pri zaostanku 3-5 je v prvem nizu srečanje Nemki Anni KLASEN predala. TUKAJ.

Janez Semrajc četrtfinalist v Antalyi, Hana Mraz finalistka ITF turnirja dvojic v Tuniziji

bm, 13.11.2014

Janez SEMRAJC je na Futuresu v Antalyi, ta teden se ponovno igra na pesku, napredoval v četrtfinale.

V prvem krogu je s 7-5 6-1 premagal Ukrajinca Vadima ALEKSEENKA, drugem krogu pa je bil danes s 7-5 7-6(4) boljši od Makedonca Dimitarja GRABULA.

Na mladinskem ITF turnirju v Izraelu, po porazu v tretjem krogu posameznic, Hana MRAZ odlično igra med dvojicami. S soigralko iz Velike Britanije, Jasmine Amber ASGHAR sta v polfinalu s 2-6 6-3 [10-5] premagali prvi nosilki, Rusinji Dario KRUZHKOVO in Evgeniyo LEVASHOVO. V finalu bosta igrali z Belorusinjo Ulyano GRIB in Rusinjo Ekaterino KAZIONOVO. TUKAJ.

Intervju z Mimo Jaušovec

bm, 12.11.2014

V Večeru je bil objavljen zanimiv in poučen intervju z Mimo JAUŠOVEC, še vedno najboljšo slovensko teniško igralko, po končani prefesionalni karieri pa kapetanko slovenske ekipe za Pokal Federacij.

Celoten intervju preberite TUKAJ.

Tadeja Majerič v četrtfinalu Mumbaja, Nastja Kolar v drugi krog, Hana Mraz in Manca Pislak izgubili

, 12.11.2014

Tudi ta teden spremljamo nastope naših deklet.

V Mumbaju na ITF turnirju (25.000 $) nastopa Tadeja MAJERIČ. Po sedmih zaporednih porazih v prvem krogu je tokrat v uvodnem nastopu zmagala. S 6-4 6-2 je premagala 20. letno domačinko Prarthano G. THOMBARE, 425. igralko lestvice WTA. Uspešna je bila tudi v drugo, ko je s 6-4 6-7(8) 6-3 premagala 20. letno domačinko Natasho PALHA in se uvrstila v četrtfinale.

Prav tako je bila v prvem krogu turnirja v Sharm El Sheikhu (25.000 $) uspešna Nastja KOLAR. S 6-4 6-7(2) 6-2 je premagala Rusinjo Polino LEYKINO.

V Tuniziji bosta na ženskem ITF turnirju (10.000 $) nastopili Natalija ŠIPEK in Nina POTOČNIK.

Manca PISLAK se je Maroku, po uspešnem nastopu v kvalifikacijah, uvrstila v glavni turnir. V zadnjem krogu kvalifikacij ženskega ITF turnirja (10.000 $) je s 6-2 6-1 premagala domačinko Abir EL FAHIMI. V glavnem turnirju pa nato ni šlo po načrtih . Že v uvodnem nastopu je izgubila s 6. nosilko, 21. letno Španko Olgo PARRES AZCOITIA. 682. igralka lestvice WTA je zmagala s 6-2 6-0. V Casablancui je prijavljena tudi prihodnji teden.

Točke za mladinsko svetovno teniško lestvico v Izraelu lovi Hana MRAZ. Na ITF turnirju 2. ranga je bila v prvem krogu prosta, v drugem pa je s 6-1 6-1 premagala domačinko Shiran AROL WIEGAND. V tretjem korgu se je pomerila z 12. nosilko, 15. letno Rusinjo Valeryo JUSCHENKO, 210. mladinko sveta in izgubila z rezultatom 6-2 1-6 4-6.

V konkurenci dvojic se je z Britanko Jasmine Amber ASGHAR uvrstila v polfinale. TUKAJ.

Blaž Rola četrtfinalist v ZDA, neuspešen povratek Blaža Kavčiča

bm, 11.11.2014

Na ATP Challengerju z nagradnim skladom 50.000 $ v ameriškem Champaignu se je Blaž ROLA, ta teden 86. igralec sveta in tretji nosilec turnirja, uvrstil v četrtfinale. Po zmagi nad 20. letnim Francozom Laurentom LOKOLIJEM s 6-2 6-0 v prvem krogu, je bil v drugem s 6-4 7-5 boljši od Brazilca, 32. letnega Andree GHEMA, 167. igralca lestvice ATP. Blaž ROLA bo v četrtfinalu igral z 8. nosilcem, 30. letnim Kanadčanom Frankom DANCEVICEM.

Po smoli na OP ZDA, ko je zaradi poškodbe moral predati srečanje tretjega kroga, se je na teniške turnirje vrnil Blaž KAVČIČ.

Blaž na teniški lestvici ATP zaseda 98. mesto, to pa je na ATP Challengerju z nagradnim skladom 42.500 € v italijanski Brescii, turnir se igra na trdi podlagi, zadostovalo za mesto tretjega nosilca. V prvem krogu je igral z leto starejšim, 28. letnim Uzbekistancem Farrukhom DUSTOVIM, 128. igralcem lestvice ATP.

Izjemno izenačeno srečanje z infarktno končnico je dobil DUSTOV z rezultatom 6-4 3-6 7-6(5). Oba igralca sta odlično servirala z izkoristkom prvega servisa okrog 80 %. Odločilna je bila podaljšana igra tretjega niza, ko je pri izidu 5-5 serviral Blaž in izgubil servis, naslednjo točko pa je na svoj servis Dustov dobil.

Po slabšem nastopu pred tednom dni, ko se je v Knoxvillu poslovil že v uvodnem nastopu, je Blaž tokrat zaigral odlično in nasprotnika s 6-2 6-0 odpravil v vsega 55-tih minutah.

TUKAJ.

Smash4all v Domžalah

bm, 10.11.2014

Na pobudo TK Domžale je v soboto 8.11.2014 v teniški dvorani Domžale potekal dogodek 'smash4all' s sloganom 'Vsi za tenis, tenis za vse'.

V času priprav na zimsko teniško sezono se je zbralo 12 igralcev in igralk, ki so po vodstvom trenerjev Svetle Božičnik - TK Maja, Mihe Markoviča - TK Los Vanganelos, Braneta Glogovca -ŽTKMB in Igorja Ogrinca -TK Domžale dopoldne na treh igriščih izvedli trening z različnimi teniškimi postavitvami, popoldne pa so bili na vrsti medsebojni sparingi.

V prijetnem vzdušju, ob izmenjavi mnenj med igralci in trenerji se je dogodek zaključil s predavanjem 'Psihologija športa', ki ga je izvedla Tjaša Jezernik. Mladi tekmovalci so spoznali možne pristope in vaje za njim manj znano, vendar nič manj pomembno, psihološko stran tenisa.Za prizadevnost in pristop na treningih velja poleg trenerjev pohvaliti vse igralce. Sodelovali so: Tim Tekavec, Matic Dimic (MAXLJ), Tin Krstulovič (ŠTKVE), Jan Kupčič, Filip Jeff Planinšek (ŽTKMB), Dan Trošt Slapnik (MAJA), Zala Ule, Sheila Glavaš (TALOS), Pia Lovrič, Anej Levpušček, Rok Janežič, Mark Andrejič Goljar (DOMŽA).

Igor Ogrinc, Dušan Andrejič

Več utrinkov najdete TUKAJ.

Mladi slovenski igralci in igralke zmagovalci turnirja v Italiji

bm, 10.11.2014

Regionalni odbor Furlanije Julijske krajine, ki deluje pod okriljem Italijanske teniške federacije je od 7. do 9. novembra 2014 gostil dogodek evroregije FVG, poimenovan International Youth Tennis Cup 2014.

Na mednarodnem teniškem turnirju so sodelovale ekipe Trentina, Veneta, Emilie-Romagne, Furlanije Julijske krajine, Alto Adiga, Hrvaške, Koroške in Slovenije.Turnir je potekal v Tržiču (Monfalcone) in Ronkah.

Nastopali so igralci in igralke rojeni leta 2002 in 2003, slovenske barve pa so branili Samuel PATE, Blaž VIDOVIČ, Alea BUBEK in Alja BELINGER.

Naša ekipa je igrala odlično in osvojila turnir. V finalu so bili dečki in deklice s 4-2 boljši od vrstnikov iz Furlanije Julijske krajine.

Čestitamo! TUKAJ.

Nina Potočnik na ITF turnirju v Tuniziji končala nastope v polfinalu, Manca Pislak začela v Maroku

bm, 09.11.2014

Nina POTOČNIK je ta teden nastopala na ITF turnirju (10.000 $) v Tuniziji. S tremi zmagami se je uvrstila v polfinale, kjer je z nastopi končala. Kljub porazu je prišla do najboljše uvrstitve na mednarodnih članskih turnirjih v dosedanji karieri.

V četrtfinalu je s 5-7 6-2 6-0 premagala 4. nosilko, rusko vrstnico Mario MARFUTINO, s katero je imela neporavnane račune iz lanskega mladinskega ITF turnirja v Linzu, kjer je bila Marfutina, sicer 18. mladinka sveta, boljša.

V polfinalu je igrala z 20. letno Nizozemko Mandy WAGEMAKER, ki pa se ji ni resneje upirala . Nizozemka je bila boljša z rezultatom 6-3 6-0.

V konkurenci dvojic sta z Natalijo ŠIPEK izgubili v četrtfinalu.

Na ITF turnirju v Casablanci (10.000 $) nastopa Manca PISLAK, ki je nastope začela v kvalifikacijah. V uvodnem srečanju je s 7-5 6-3 premagala Francozinjo Marie TEMIN. Za nastop v glavnem turnirju mora zmagati še enkrat, njena nasprotnica pa bo domačinka, 19. letna Abir EL FAHIMI. TUKAJ.

Znane končne lestvice rekreativnih igralcev, ta konec tedna začenjajo novo sezono v Kranju

bm, 08.11.2014

Znane so končne lestvice rekreativnih igralcev tenisa, ki nastopajo pod okriljem DITS.

Na moški lestvici, na katero je uvrščenih 783 igralcev, zanjo pa štejejo odprta prvenstva DITS ter poletne in zimske licencirane regionalne lige, je na prvem mestu Aleš MAČEK, do petega mesta pa mu sledijo Jernej AJD, Jože GORENC, Damjan KROPIVŠEK in Blaž JANHAR.

Na žensko teniško lestvico DITS je uvrščenih 77 igralk. Na prvem mestu je Lea SUNARIČ, sledijo pa Damjana DAMIŠ, Karmen KRISTAN, Tina MISAJLOVSKI in Eva KLAMPFER.



V konkurenci dvojic sta na vrhu Tone KOMAR in Robert KUKOVICA, med ženskami, ki so nastopile v konkurenci dvojic sta najvišje Katja JEKOVEC in Mirjam LOVRENČEC.

Na lestvici moških 45 + je ob koncu sezone najvišje Branko GUNA, sledita pa mu Janez SVOLJŠAK in Marjan KONČAR. Na tej lestvici je uvrščenih 14 igralcev.

Rekreativci pa so že začeli sezono 2014/2015. Prvo OP je v Kranju, na njem pa sodeluje 55 igralcev in igralk.

Preberite tudi TUKAJ.

Masters za veterane konec prihodnjega tedna v Domžalah

bm, 06.11.2014

Letošnji zaključni turnir veteranov - masters 2014 bo 15. in 16.11.2014 v Domžalah.

Prijavite se lahko na e mail : slovetstenis@gmail.com do 10.11.2014.

Pravico nastopa ima prvih osem igralcev z veteranske lestvice, v primeru da nekdo ne potrdi nastopa je na vrsti naslednji tekmovalec.

VO TZS, Sašo Svoljšak TUKAJ.

Nina Potočnik v četrtfinalu, poraz Blaža Role, Nastje Kolar in Eve Zagorac

bm, 06.11.2014

Našim igralkam in igralcem na mednarodni sceni ta teden ne gre najbolje. V konkurenci ostajata le še dve.

Na ITF turnirju v Tuniziji je še drugič zmagala Nina POTOČNIK in se prvič v karieri uvrstila v četrtfinale profesionalnega ženskega teniškega turnirja. V drugem krogu je s 6-2 6-0 premagala 8. nosilko, Nemko Charlotte KLASEN. V četrtfinalu se bo pomerila s 4. nosilko, 17. letno Rusinjo Mario MARFUTINO. To bo njuno drugo medsebojno srečanje. Na mladinskem ITF turnirju v Linzu je bila leta 2013 boljša Rusinja. Nina POTOČNIK nastopa tudi v konkurenci dvojic, kjer bosta z Natalijo ŠIPEK v četrtfinalu igrali z Nemkama Anno in Charlotte KLASEN. V petek je večina tekem odpadla, Nina bo v četrtfinalu nastopila v soboto.-

Nastop je v drugem krogu ITF turnirja v Italiji (10.000 $) dočakala Eva ZAGORAC. Igrala je z 2. nosilko, Švicarko Liso SABINO in izgubila z rezultatom 2-6 0-6.

24-letni Blaž ROLA se je po mesecu dni odsotnosti s turnirjev vrnil na tekmovanja v ameriškem Knoxvillu (50.000 $), a žal neuspešno. Na ATP Challengerju je bil 4. nosilec, že v prvem krogu pa je naletel na previsoko oviro, Američana Tennysa SANDGRENA, 342. igralca lestvice ATP. Ta je v izenačenem srečanju zmagal z rezultatom 7-6(4) 6-3, potem, ko je v prvem nizu obranil tri zaključne žoge Blaža ROLE za osvojitev niza. Blaž ROLA je imel v drugem nizu kar sedem priložnosti za odvzem servisa nasprotniku, a ni uspel izkoristiti nobene, SANDGRENU je to uspelo enkrat iz dveh priložnosti in to je zadostovalo za osvojitev drugega niza in zmago.

V prvem krogu ITF turnirja v Sharm El Sheikhu (25.000 $) se je poslovila tudi Nastja KOLAR. Igrala je s 500 mest nižje uvrščeno igralko na lestvici WTA, 21. letno Poljakinjo Katarzyno KAWA. Izenačeno srečanje je dobila Poljakinja z rezultatom 4-6 6-4 6-4. Nastji gre bolje v konkurenci dvojic, kjer se je z Ukrajinko Olgo IANCHUK uvrstila v četrtfinale.

Še drugi teden sta na turnirju TE v starostni kategoriji do 14 let na Cipru nastopila Borut ŠRAJ in Jan KUPČIČ. Oba sta bila uspešna v kvalifikacijah, ustavila pa sta se nato v prvem krogu glavnega turnirja, kjer sta bila od obeh boljša domača igralca. TUKAJ.

Nina Potočnik dobro začela v Tuniziji, Eva Zagorac v Italiji, poraz Tadeje Majerič v Taipeiu

bm, 04.11.2014

Danes so na mednarodnih članskih teniških turnirjih ITF z nagradnima skladoma 10.000 $ v Tuniziji in Italiji nastopile tri naše igralke.

Nina POTOČNIK je v Tuniziji, kjer je, v svojem petem nastopu na profesionalnih teniških turnirjih, ki štejejo za svetovno člansko teniško lestvico WTA, dosegla prvo zmago v glavnem turnirju. S 6-1 6-1 je premagala 20. letno Ivano HORVAT iz Avstrije.

V drugem krogu bo igrala z 8. nosilko, 19. letno Nemko Charlotte KLASEN, ki je v prvem krogu izločila našo Natalijo ŠIPEK. Nemka je zmagala z rezultatom 7-6 (12) 6-0.

V prvem krogu glavnega turnirja je bila v Santa Margheritzi Di Puli uspešna Eva ZAGORAC. S 6-3 6-1 je premagala 15. letno domačinko Federico BILARDO. Nasprotnico v drugem krogu še čaka.

Tadeja MAJERIČ nadaljuje s serijo porazov. Na WTA turnirju serije 125K v Taipeiu je še sedmič zapored izgubila uvodno srečanje. Tokrat jo je s 6-4 6-0 premagala Poljakinja Magda LINETTE, 143. igralka lestvice WTA. TUKAJ.

Prvi satelit LTZ 2014-2015 bo ta konec tedna

bm, 04.11.2014

Organizator turnirja v starostni kategoriji Mini tenis, Midi tenis in Maxi tenis je Max tenis klub, Tbilisijska ul. 152, 1000 Ljubljana

Prijavnico( mail) za turnir je potrebno poslati po e-pošti, najkasneje do četrtka 6.11.2014, do 24. ure.

Ostale podrobnosti preberite TUKAJ.

Organizatorja turnirja v starostni kategoriji do 13 in nad 13 let sta TK Šport Plus in TK Jaki šport, Vodnikova 155, 1000 Ljubljana.

Prijave pošljite do četrtka 6.11.2014 do 24. ure na mail : andrazv@jakisport.si ali preko sms, na 040 366 223 (Andraž Vokal).

Ostale podrobnosti preberite TUKAJ. TUKAJ.

Blaž Rola v Knoxvillu, Nastja Kolar v Egiptu, Tadeja Majerič v Taipeiu, poraz Nike Kozar v Franciji

bm, 03.11.2014

Svetovne članske teniške lestvice slovenskim igralcem in igralkam ta teden niso prinesle izboljšanj uvrstitev.

Med moškimi ostajajo vodilni slovenski igralci na ATP lestvici Blaž ROLA s 87. mestom, Blaž KAVČIČ s 95. in Aljaž BEDENE s 145. mestom.

Po daljši odsotnosti naših najboljših igralcev se ta teden na igrišča s turnirjem v ameriškem Knoxvillu vrača Blaž ROLA. V prvem krogu tega ATP Challengerja z nagradnim skladom 50.000 $ bo igral s kvalifikantom.

V kvalifikacijah Futuresa v Heraklionu sta že nastopila Dorian Tomaž JANEŽIČ in Gregor BRESKVAR. V prvem krogu sta se pomerila med sabo, boljši pa je bil Dorian Tomaž JANEŽIČ, ki je zmagal z rezultatom 6-3 6-2. V drugem krogu pa je z nastopi končal tudi on. S 6-2 6-2 ga je premagal igralec iz Hong Konga David SOFAER.

Na svetovni ženski teniški lestvici WTA Polona HERCOG, ki je medtem že končala letošnjo sezono, ostaja v stoterici, ta teden je na 95. mestu. Dve mesti je pridobila Nastja KOLAR, ki je s 178. mestom najvišje v karieri. Uvrstitev bo ta teden poskušala še izboljšati na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Sharm El Sheikhu.

Med Slovenkami je tretja Tadeja MAJERIČ, ki počasi drsi po letvici in je ta teden na 211 mestu. Še četrti teden ostaja na daljnem vzhodu, kjer bo v Taipeiu nastopila na WTA turnirju serije 125K. V prvem krogu bo igrala s Poljakinjo Magdo LINETTE, 117. igralko lestvice WTA.

Med mladinkami ostajajo v prvi stoterici Tamara ZIDANŠEK (38), Nina POTOČNIK (69) in Manca PISLAK (94). Ta teden je na mladinskem turnirju 3. ranga v Franciji uvrstitev na svetovni teniški lestvici poskušala izboljšati Nika KOZAR, a je bila v konkurenci posameznic neuspešna. V prvem krogu je izgubila z domačinko Sabdro BOZINOVIC, ki je zmagala s 6-4 6-4. Neuspešna je bila tudi v konkurenci dvojic, kjer je nastopila z Bolgarko Elizabeth DANAILOVO, a sta izgubili tekmo prvega kroga. TUKAJ.

Dobili smo nove vodilne igralce in igralke na teniških lestvicah TZS

bm, 01.11.2014

S 1. novembrom so stopile v veljavo nove teniške lestvice TZS. Veliko igralcev in igralk v posameznih kategorijah se je preselilo v višjo starostno kategorijo, na površje pa prihajajo mlajši igralci in igralke, predvsem v nižjih starostnih kategorijah.

Pa poglejmo igralce in igralke, ki so trenutno vodilni v svojih kategorijah.

Na članskih lestvicah ostajata na vrhu Blaž ROLA (Ptuj) in Polona HERCOG, ki sta najvišje uvrščena Slovenca na svetovnih teniških lestvicah ATP in WTA.

V starostni kategorjji do 18 let se je med fanti na vrh povzpel Miha OKORN (MaxLj), med dekleti je vodilna igralka, naša trenutno najvišje uvrščena mladinka na svetovni mladinski teniški lestvici, Tamara ZIDANŠEK (Ptuj).

Med fanti je v kategoriji do 16 let nov vodilni igralec Jan VEHOVEC (Proten), med dekleti je najvišje Veronika ERJAVEC (Ltc).

V starostni kategoriji dečkov do 14 let je na prvem mestu Tim TEKAVEC (MaxLj), med deklicami je vodilna igralka Živa FALKNER (Otočec).

Povsem novi obrazi prihajajo v starostni kategoriji do 12 let. Med deklicami je na prvem mestu Nika STRAŠEK (Ptuj) - (na fotografiji), pri dečkih je na prvem mestu Jan DIMITRIJEVIČ (Celje).

Naslednja sprememba teniških lestvic bo po odigranih zimskih državnih prvenstvih, 1. februarja 2015.

TUKAJ.

Živa Falkner zmagovalka konkurence posameznic in dvojic na turnirju TE v Franciji

, 01.11.2014

Naša mlada igralka, ki je leto 2014 v starostni kategoriji do 12 let končala na vrhu lestvice TZS, tam pa začenja sezono 2015 tudi v starostni kategoriji do 14 let Živa FALKNER, se je ta teden v Franciji udeležila turnirja Tennis Europe v kategoriji do 12 let. Turnir v Gradignanu je bil tretjega ranga, Živa pa je igrala odlično in se dvakrat povzpela na zmagovalno stopničko.

Na poti do zmage je v prvem krogu s 6-0 6-0 premagala domačinko Gabrielle CLAIROTTE, ki je nastopila s posebnim povabilom, v drugem krogu je bila s 6-3 6-1 boljša od še ene Francozinje, Flavie BRUGNONE in tudi v tretjem krogu je bila usodna za domačo igralko. S 6-1 6-3 je premagala Melanie ZAEGEL. V četrtfinalu je s 6-2 6-3 izločila Nizozemko Julie BELGRAVER , v polfinalu pa se je pomerila z igralko iz Malte, ki je nastopila s posebnim povabilom, Helene PELLICANO. Živa je tudi polfinalno srečanje zanesljivo dobila z rezultatom 6-4 6-2.

Turnir je zaključila tako, kot ga je začela, z zmago.V finalu je igrala s Francozinjo Cecile MORIN in zmagala s 6-4 6-4.

V konkurenci dvojic je igrala v paru s polfinalno nasprotnico Helene PELLICANO. Nastopili sta odlično in brez težav, tudi v tej konkurenci Živa ni oddala niza, osvojili turnir. V finalu sta s 6-2 6-4 premagali Francozinji Laury AZNAR in Maelys BOUGART. Čestitamo ! TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.