Nina Potočnik v četrtfinalu, poraz Blaža Role, Nastje Kolar in Eve Zagorac

Našim igralkam in igralcem na mednarodni sceni ta teden ne gre najbolje. V konkurenci ostajata le še dve.

Na ITF turnirju v Tuniziji je še drugič zmagala Nina POTOČNIK in se prvič v karieri uvrstila v četrtfinale profesionalnega ženskega teniškega turnirja. V drugem krogu je s 6-2 6-0 premagala 8. nosilko, Nemko Charlotte KLASEN. V četrtfinalu se bo pomerila s 4. nosilko, 17. letno Rusinjo Mario MARFUTINO. To bo njuno drugo medsebojno srečanje. Na mladinskem ITF turnirju v Linzu je bila leta 2013 boljša Rusinja. Nina POTOČNIK nastopa tudi v konkurenci dvojic, kjer bosta z Natalijo ŠIPEK v četrtfinalu igrali z Nemkama Anno in Charlotte KLASEN. V petek je večina tekem odpadla, Nina bo v četrtfinalu nastopila v soboto.-

Nastop je v drugem krogu ITF turnirja v Italiji (10.000 $) dočakala Eva ZAGORAC. Igrala je z 2. nosilko, Švicarko Liso SABINO in izgubila z rezultatom 2-6 0-6.

24-letni Blaž ROLA se je po mesecu dni odsotnosti s turnirjev vrnil na tekmovanja v ameriškem Knoxvillu (50.000 $), a žal neuspešno. Na ATP Challengerju je bil 4. nosilec, že v prvem krogu pa je naletel na previsoko oviro, Američana Tennysa SANDGRENA, 342. igralca lestvice ATP. Ta je v izenačenem srečanju zmagal z rezultatom 7-6(4) 6-3, potem, ko je v prvem nizu obranil tri zaključne žoge Blaža ROLE za osvojitev niza. Blaž ROLA je imel v drugem nizu kar sedem priložnosti za odvzem servisa nasprotniku, a ni uspel izkoristiti nobene, SANDGRENU je to uspelo enkrat iz dveh priložnosti in to je zadostovalo za osvojitev drugega niza in zmago.

V prvem krogu ITF turnirja v Sharm El Sheikhu (25.000 $) se je poslovila tudi Nastja KOLAR. Igrala je s 500 mest nižje uvrščeno igralko na lestvici WTA, 21. letno Poljakinjo Katarzyno KAWA. Izenačeno srečanje je dobila Poljakinja z rezultatom 4-6 6-4 6-4. Nastji gre bolje v konkurenci dvojic, kjer se je z Ukrajinko Olgo IANCHUK uvrstila v četrtfinale.

Še drugi teden sta na turnirju TE v starostni kategoriji do 14 let na Cipru nastopila Borut ŠRAJ in Jan KUPČIČ. Oba sta bila uspešna v kvalifikacijah, ustavila pa sta se nato v prvem krogu glavnega turnirja, kjer sta bila od obeh boljša domača igralca.