Janez Semrajc osvojil Futures v Antalyi, že šestega letos

Janez SEMRAJC, s 361. mestom trenutno četrti Slovenec na lestvici ATP, je ponovno v zmagovalnem ritmu. V Antalyi je osvojil že svoj šesti turnir serije Futures letos.

a poti do zmage je v četrtfinalu s 3-6 6-3 7-6(1) premagal Romuna Vasilia ANTONESCA. Igralca sta tekmo začela v petek, ko je Antonesco po dobljenem prvem nizu tudi v drugem povedel s 3-1. Ko je že kazalo, da je Janez SEMRAJC v izgubljenem položaju, je nasprotniku odvzel servis in dobil naslednjo igro na svoj začetni udarec ter izenačeil na 3-3. Pri tem izidu je bila tekma prekinjena. V današnjem nadaljevanju je Semrajc hitro izenačil na 1-1, tretji niz pa je odločila podaljšana igra v kateri je bil naš igralec prepričljivo boljši, saj je oddal samo 1 točko.

Polfinale je bilo iz sobote prestavljeno na nedeljo. Tako je danes moral na igrišče dvakrat. Najprej je odigral polfinale z 21. letnim Gruzijcem, Aleksandrem METREVELIJEM in ga premagal s 3-6 6-3 6-4.

V finalu je igral z Nemcem Kevinom KRAWIETZEM, ki se je v finale uvrstil že v soboto. SEMRAJC je bil tako v finalu zaradi utrujenosti zagotovo v slabšem položaju, a je bil motiv za novo osvojitev turnirja serije ITF, že šesto letos, dovolj močan, da je premagal tudi to in se še enkrat več zavihtel na zmagovalno stopničko.

Za 22. letnega KRAWIETZA je bil to prvi letošnji finale, s Semrajcem pa se je pomeril letos že pomeril na Futuresu v Kopru in izgubil. Tudi tokrat Nemec našemu igralcu ni bil kos in Janez SEMRAJC je slavil s 6-3 7-5.

Čestitamo!