Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Dalila Jakupović in Blaž Bizjak uspešno začela kvalifikacije, Nika Zupančič že v glavni turnir

bm, 16.11.2014

S kvalifikacijskimi obračuni so se začeli turnirji tega tedna. Najboljše moške čaka še obračun v Davisovem pokalu, najboljša dekleta pa so sezono že končala.

Odmora pa ni za igralke in igralce, ki nastopajo na nižje rangiranih članskih in seveda mladinskih turnirjih.

S kvalifikacijami je uspešno začela Dalila JAKUPOVIĆ, ki nastopa na ITF turnirju (75.000 $+H) v japonski Toyoti. Začela je z dvema zmagama, za uvrstitev v glavni turnir bo morala zmagati še enkrat.

Na Futuresu v Sharm El Sheikhu (10.000 $) je Blaž BIZJAK. Je 5. nosilec kvalifikacijskega turnirja, v uvodnem nastopu je s 6-1 6-4 premagal Nemca Floriana JAKOBA. Za nastop v glavnem tunrnirju mora zmagati še enkrat.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Liverpoolu bodo v glavnem turnirju nastopili Veronika ERJAVEC, Nik KRAPEŽ in v kvalifikacijah uspešna Nika ZUPANČIČ. Ta je v prvem nastopu s 6-4 6-4 premagala Britanko Claudette GILHESPIE, v finalu kvalifikacij pa je s 6-0 povedla proti Britanki Martini PALADINI JENNINGS, nato pa je slednja srečanje predala.

Na ITF turnirju 4. ranga na Filipinih točke za mladinsko svetovno lestvico lovita Matic in Jernej ZAPLOTNIK.

Matic ZAPLOTNIK je moral v kvalifikacije, kjer je uvodno srečanje izgubil, Jernej ZAPLOTNIK je uvrščen v glavni turnir.

Spremljali bomo tudi nastope ostalnih naših igralk in igralcev, ki so že uvrščeni v glavne turnirje, med njimi Blaža KAVČIČA, Janeza SEMRAJCA, Mance PISLAK, Tadeje MAJERIČ, Natalije ŠIPEK, Hane MRAZ.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.