Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Živa Falkner zmagovalka konkurence posameznic in dvojic na turnirju TE v Franciji

1.11.2014

Naša mlada igralka, ki je leto 2014 v starostni kategoriji do 12 let končala na vrhu lestvice TZS, tam pa začenja sezono 2015 tudi v starostni kategoriji do 14 let Živa FALKNER, se je ta teden v Franciji udeležila turnirja Tennis Europe v kategoriji do 12 let. Turnir v Gradignanu je bil tretjega ranga, Živa pa je igrala odlično in se dvakrat povzpela na zmagovalno stopničko.

Na poti do zmage je v prvem krogu s 6-0 6-0 premagala domačinko Gabrielle CLAIROTTE, ki je nastopila s posebnim povabilom, v drugem krogu je bila s 6-3 6-1 boljša od še ene Francozinje, Flavie BRUGNONE in tudi v tretjem krogu je bila usodna za domačo igralko. S 6-1 6-3 je premagala Melanie ZAEGEL. V četrtfinalu je s 6-2 6-3 izločila Nizozemko Julie BELGRAVER , v polfinalu pa se je pomerila z igralko iz Malte, ki je nastopila s posebnim povabilom, Helene PELLICANO. Živa je tudi polfinalno srečanje zanesljivo dobila z rezultatom 6-4 6-2.

Turnir je zaključila tako, kot ga je začela, z zmago.V finalu je igrala s Francozinjo Cecile MORIN in zmagala s 6-4 6-4.

V konkurenci dvojic je igrala v paru s polfinalno nasprotnico Helene PELLICANO. Nastopili sta odlično in brez težav, tudi v tej konkurenci Živa ni oddala niza, osvojili turnir. V finalu sta s 6-2 6-4 premagali Francozinji Laury AZNAR in Maelys BOUGART. Čestitamo !

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.