Blaž Rola izgubil v polfinalu ATP Challengerja v Champaignu

Blaž ROLA je nastope na ATP Challengerju v ameriškem Champaignu (50.000 $) končal v polfinalu. V četrtfinalu je s 7-6(3) 7-5 premagal Kanadčana Franka DANCEVICA. Temu ni pomagalo niti 13 asov in odličen prvi servis (73 %), saj je bil Blaž enostavno boljši. Dobil je tudi deseto od devetnajstih letos odigranih podaljšanih iger, za zmago pa je potreboval uro in pol. Nasprotniku je odvzel tri začetne udarce, sam je izgubil dva.

V polfinalu je igral z dve leti starejšim Francozom Adrianom MANNARINOM, 51. igralcem sveta. Ta je v uvodnih treh srečanjih za zmago dvakrat potreboval po tri nize, Blaž je vse tri tekme dobil v dveh. Tudi MANNARINO je, tako kot Blaž ROLA levičar, to pa je bilo njuno prvo medsebojno srečanje.

MANNDARINO je slavil z rezultatom 6-4 6-4.