Janez Semrajc v polfinalu Antalye, Jernej Zaplotnik izgubil četrtfinale na Filipinih, poraz Blaža Bizjaka v Egiptu in Hane Mraz v Izraelu

Janez SEMRAJC se je na Futuresu v Antalyi uvrstil v polfinale. V drugem krogu je s 6-1 6-2 premagal 24. letnega Francoza Romaina SICHEZA, v četrtfinalu pa je še bolj gladko, s 6-2 6-0 odpravil 21. letnega Nemca Christopherja HEYMANA.

V drugem krogu pa je v Sharm El Sheikhu izgubil Blaž BIZJAK . Četrti nosilec, Čeh Jan SATRAL je bil boljši s 6-3 6-0.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga na Filipinih je bil v drugem krogu uspešen Jernej ZAPLOTNIK. S 7-5 4-6 6-4 je premagal 7. nosilca, 15. letnega Tajca Kittirata KERDLAPHEEA. V četrtfinalu pa ni šlo več. S 6-2 6-1 ga je premagal 1. nosilec, Japonec Toru HORIE.

V četrtfinalu je nastope na mladinskem ITF turnirju 3. ranga v Haifi končala Hana MRAZ. Še drugič v dveh tednih je bila od Hane boljša Rusnija Valeriya YUSHCHENKO. Leto dni mlajša, na lestvici ITF pa pet mest nižje uvrščena Rusinja je tokrat slavila s 6-0 6-0, bila pa je to zanjo že enajsta zmaga na zadnjih trinajstih srečanjih.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Liverpoolu sta se Veronika ERJAVEC in Nika ZUPANČIČ uvrstili v polfinale konkurence dvojic. V četrtfinalu sta s 6-2 6-4 izločili prvi nosilki, Britanki Megan DAVIES in Ellie-Rose GRIFFITHS, v polfinalu pa sta tesno, s 6-3 3-6 [11-9] izgubili z Britankama Ali COLLINS in Louie MCLELLAND.