prijava_e
Novice : Arhiv novic 2014 : Maj 2014

Arhiv novic - maj 2014

Katarina niza zmage v Parizu

bm, 31.05.2014

Katarina SREBOTNIK se je, po uspešnem nastopu v prvem in drugem krogu ženskih dvojic, v drugem krogu sta s Kveto PESCHKE s 7:6 (2) 6:4 premagala gruzijsko-poljski par Oksana KALASNIKOVA - Katarzyna PITER, že uvrstila tudi v polfinale konkurence mešanih dvojic.

Z Indijcem Rohanom BOPANNO sta 2. nosilca, v prvem krogu sta s 7-6(3) 7-5 premagala Čehinjo Andreo HLAVACKOVO in Španca Marca LOPEZA, v četrtfinalu pa sta bila s 6-3 3-6 [10-7] boljša od Care BLACK iz Zimbabveja in Roberta Faraha. V polfinalu se bosta pomerila z nemško-srbsko kombinacijo Julia GOERGES-Nenad ZIMONJIĆ.

V konkurenci ženskih dvojic bosta s Kveto v četrtfinalu igrali z Rusko dvojico Kaia KANEPTI in Aleksandra PANOVA.

Neuspešna je bila Andreja KLEPAČ, ki je skupaj s Španko Mario-Tereso TORRO-FLOR izpadla v drugem krogu. Po uri in štiridesetih minutah igre sta izgubili proti španskemu paru Garbine MUGURUZA/Carla SUAREZ NAVARR s 6:0, 2:6 in 2:6.

Polona HERCOG je v prvem krogu, nastopila je v paru z Argentinko Paulo ORMAECHEO, izgubila. Avstralski par Casey DELLACQUA in Ashleigh BARTY je bil boljši s 6:2, 6:3. TUKAJ.

Živa Falkner finalistka med posameznicami, Samuel Pate in Blaž Vidovič osvojila turnir dvojic, v finalu deklic dva slovanska para

bm, 30.05.2014

V Kopru se je v zadnji del prevesil sedmi Luka Koper Junior Open, mednarodni turnir Tennis Europe do 12 let.

Turnir je prinesel lepe rezultate tudi slovenskim predstavnikom, v zaključnih nastopih pa bomo gledali Živo FALKNER med posameznicami ter dvojici Alea BUBEK in Ema KORŠIČ in Živa FALKNER ter Pia LOVRIČ.

Zmagovalni pokal sta v konkurenci dečkov medtem že dvignila Blaž VIDOVIČ in Samuel PATE, katerima sta Dražen PETROVIĆ in Goran ŽIVOTIĆ finalno srečanje predala.

Foto: A. Živin TUKAJ.

ITF PETROL TURNEJA 2014 - poraz Aljaža Radinskega, Miha Mlakar in Tomislav Ternar v finalu dvojic

bm, 30.05.2014

V Mariboru se je v zaključno fazo prevesil drugi moški turnir serije ITF PETROL TURNEJA 2014.

V četrtfinalu smo ostali brez predstavnikov v konkurenci posameznikov. Četrtfinalno srečanje je izgubil Aljaž RADINSKI. S 6-1 6-0 ga je premagal Belgijec Germain GIGOUNON.

Zaključni boji pa ne bodo minili brez Slovencev. V konkurenci dvojic sta finalista Miha MLAKAR in Tomislav TERNAR, ki sta v polfinalu s 3-6 7-6(2) 10-8 premagala Roka BONINA in Portugalca Goncala OLIVEIRO. TUKAJ.

Blaž Vidovič, Filip Kaljevič in Živa Falkner v polfinalu turnija TE 12 v Kopru

bm, 30.05.2014

Na mednarodnem teniškem turnirju TE do 12 let, Luka Koper Junior Open 2014 so se v poldinale uvrstili Blaž VIDOVIČ, Filip KALJEVIČ in Živa FALKNER.

Blaž VIDOVIČ je v četrtfinalu s 6-7(5) 7-5 6-1 premagal Hrvata Lovra SUEVICHA, Filip KALJEVIČ je bil s 6-4 7-5 boljši od Srba Ilije ZOROJA.

Pri deklicah je Živa FALKNER s 6-0 6-1 premagala Italijanko Saro ZIODATO, pri čemer je v prvih treh srečanjih oddala vsega 2 igri.

V konkurenci dvojic sta se pri dečkih Samuel PATE in Blaž VIDOVIČ uvrstila v finale.

Pri deklicah so odigrali četrtfinalna srečanja. Polfinalistke so Ema KORŠIČ in Alea BUBEK ter Živa FALKNER in Pia LOVRIČ. Foto: A. Živin TUKAJ.

Tamara Zidanšek v Mariboru končala nastope v četrtfinalu, Miha Mlakar in Tomislav Ternar izgubila finale na Braniku, začenja se turnir v Litiji

bm, 30.05.2014

Na ženskem teniškem turnirju INFOND OPEN 2014 v Mariboru je Tamara ZIDANŠEK nastope končala v četrtfinalu.

Tamara, ki je zmagala na desetih zaporednih srečanjih na turnirjih ITF je v enajstem morala priznati premoč 18. letni Čehinji Katerini SINIAKOVI, 165. igralki sveta, ki je zmagala s 6-0 6-2.

Za Siniakovo je bila to že tretja zmaga nad slovenskimi igralkami v kratkem času, potem ko je v Roland Garrosu izločila Tadejo MAJERIČ, v drugem krogu Maribora pa Dalilo JAKUPOVIĆ.

Tamara ZIDANŠEK ima za sabo odličen mesec, za uvrstitev na člansko svetovno jakostno lestvico pa potrebuje še eno uvrstitev najmanj v drugi krog ITF turnija z nagradnim skladom 10.000 $.

Sicer pa je na poti do četrtfinala Tamara v drugem krogu turnirja, na katerem je nastopila s posebnim povabilom kot najboljša Slovenka iz turnirja v Velenju, s 6-3 2-6 7-5 premagala 23. letno Avstrijko Liso-Mario MOSER,310 igralko lestvice WTA.

S tem so slovenski nastopi na letošnjem turnirju INFOND OPEN 2014 zaključeni, za gledalce pa bodo gotovo zanimivi polfinalni in finalni obračuni, četudi brez slovenske udeležbe.

Na moškem turnirju ITF PETROL TURNEJE, ki se končuje na igriščih Branika sta v finalu konkurence dvojic Tomislav TERNAR in Miha MLAKAR z 0-6 5-7 izgubila z Američanoim Erikom ELLIOTTOM in Nemcem Kevinom KRAWIETZOM.

Začele so se tudi že kvalifikacije tretjega moškega turnirja ITF PETROL TURNEJE, ki se igra v Litiji. V tretji krog kvalifikacij so se uvrstili Anže LOVIŠČEK, Gregor VOVK, Jakob Aljaž KAPLJA, Vid FUGINA in Andraž BEDENE.

Na nastop v drugem krogu še čakajo Matej LELJAK, Domen GOSTINČAR, Peter PREVC, Rok BONIN, Miha MLAKAR, Janoš ŽIBRAT in Aljaž RADINSKI. TUKAJ.

Nina Potočnik izgubila v polfinalu ITF turnirja v Budimpešti

bm, 30.05.2014

Mladinka Nina POTOČNIK je ta teden nastopila na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Budimpešti, kjer je lovila nove točke za mladinsko svetovno lestvico, na kateri je trenutno na robu prve stoterice.

Na turnirju je bila 4. nosilka in se je uvrstila v polfinale. Polfinalno srečanje s 5. nosilko, 17. letno Čehinjo Miriam KOLODZIEJOVO je izgubila s 3-6 6-2 6-7(5).

V prvem krogu je s 6-3 6-4 premagala Slovakinjo Nikolo DOLAKOVO, v drugem krogu pa je premagala domačinko Csenge FURAK, ki je nastopila s posebnim povabilom in srečanje pri izidu 0-6 01-, predala.

V četrtfinalu je bila Nina s 7-6 (2) 4-6 6-4 boljša od 16. letne Španke Julie PAYOLA, za katero je bil to šele drugi porazu v zadnjih dvanajstih srečanjih.

V kvalifikacijah je nastopila Zala DOVNIK, ki je v prvem krogu s 6-3 6-0 premagala Luco KISS, v drugem pa je z 0-6 2-6 izgubila s 4. nosilko kvalifikacij, Španko Evo GUERRERO ALVAREZ.

Na ITF turnirju v Bolu na Braču je v drugem krogu Finka Emma LAINE premagala Niko KOVAČ. Ta je pri izidu 2-6 0-3 srečanje Finki predala. TUKAJ.

ITF PETROL TURNEJA 2014 - Aljaž Radinski četrtfinalist v Mariboru

Bm, 29.05.2014

Na moškem turnirju ITF PETROL TURNEJE v Mariboru je bil v drugem krogu med posamezniki uspešen samo Aljaž RADINSKI, ki se je uvrstil v četrtfinale.

V drugem krogu je s 7-6 (6) 6-3 premagal Italijana Antonia MASTRELIO, ki je bil v prvem krogu usoden za Mikea URBANIJO.

V drugem krogu sta izgubila Tomislav TERNAR in Sašo BENDE.

Tomislava TERNARJA je s 6-1 6-4 premagal Slovak Jozef KOVALIK, od Saša BENDETA je bil s 6-0 6-0 boljši Belgijec Julien CAGNINA,. TUKAJ.

V Parizu smo po porazu Polone Hercog ostali brez predstavnikov v posamični konkurenci

bm, 29.05.2014

Na drugem Grand slam turnirju sezone smo že po drugem krogu v konkurenci posameznikov ostali brez predstavnikov.

Edina Slovenka v glavnem pariškem turnirju Polona HERCOG je v drugem krogu izgubila srečanje z Američanko Sloane STEPHENS z 1-6 2-6.

Ostane ji še nastop v konkurenci dvojic, kjer sta bili v prvem krogu že uspešni Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ.

Andreja KLEPAČ, ki igra v paru s Španko Mario-Tereso TORRO-FLOR.je v prvem krogu presenetila 10. nosilki Avstralko Anastasio RODIONOVO in Rusinjo Allo KUDRYAVTSEVO..

V prvem nastopu je bila uspešna tudi Katarina SREBOTNIK. S Kveto PESCHKE sta 4. nosilki in sta v prvem krogu s 6-1 6-2 premagali Američanko Lauren DAVIS in Megan MOULTON-LEVY. TUKAJ.

Mednarodni turnir Luka Koper junior open 2014 - Blaž Vidovič, Filip Kaljevič Alja Belinger in Živa Falkner četrtfinalisti

bm, 29.05.2014

Na mednarodnem mladinskem turnirju TE 12 v Kopru, Luka Koper Junior Open 2014 so se v četrtfinale uvrstili štirje Slovenci.

Pri dečkih sta četrtfinalista Blaž VIDOVIČ in Filip KALJEVIČ, pri deklicah sta se v četrtfinale uvrstili Alja BELINGER in Živa FALKNER. TUKAJ.

ITF PETROL TURNEJA 2014 - Tomislav Ternar, Aljaž Radinski in Sašo Bende v drugem krogu

bm, 28.05.2014

Na drugem moškem turnirju ITF PETROL TURNEJE, ki se odvija na igriščih TK Branik v Mariboru so se v drugi krog uvrstiliTomislav TERNAR, Sašo BENDE in Aljaž RADINSKI.

Tomislav TERNAR je s 6-4 6-0 premagal Nemca Adriana OBERTA, Aljaž RADINSKI pa je bil s 6-1 6-2 boljši od Madžara Petra BALLE.

V slovenskem obračunu je bil Sašo BENDE s 7-6(5) 1-6 6-2 boljši od Mihe MLAKARJA.

Današnji dan ni bil uspešen za Domna GOSTINČARJA in Mikea URBANIJO.

Domen GOSTINČAR je s 3-6 0-6 izgubil z Nemcem Danielom UHLIGOM, Mike URBANIJA pa je s 3-6 4-6 izgubil z Italijanom Antoniom MASTRELIO.

V konkurenci dvojic sta se v četrtfinale uvrstila Matej LELJAK in Aljaž RADINSKI, ki sta s 6-2 6-7 (5) [10-2] premagala Madžara Petra BALLO in domačina Domna GOSTINČARJA. TUKAJ.

INFOND OPEN 2014 - Dalila Jakupović in Tamara Zidanšek v drugi krog, Tadeja Majerič razočarala, Polona Reberšak predala

bm, 28.05.2014

Na ženskem teniškem turnirju INFOND OPEN 2014 v Mariboru so dopoldne nastopile tri Slovenke.

V domačem obračunu je Dalila JAKUPOVIĆ s 7-5 6-4 premagala Mašo ZEC PEŠKIRIČ.

Polona REBERŠAK je igrala s Kanadčanko Francoise ABANDA in srečanje po izgubljenem prvem nizu s 4-6, predala.

Neprijetno pa je v Mariboru presenetila 1. nosilka turnirja in druga Slovenka na svetovni teniški lestvici Tadeja MAJERIČ Že v prvem krogu jo je s 6-3 6-1 premagala 18. letna Čehinja Barbora KREJCIKOVA, 308. igralka sveta, leta 2013 pa 3. mladinka na svetovni mladinski teniški lestvici.

Z zanimanjem pa smo pričakovali nastop Tamare ZIDANŠEK, naše najboljše mladinke in zmagovalke ITF turnirja v Velenju prejšnji teden.

Tamara tudi tokrat ni razočarala in se je uvrstila v drugi krog. S 7-6 (15) 6-2 je premagala 24. letno Hrvatico Ano SAVIĆ.

V četrtek bo Dalila JAKUPOVIĆ v drugem krogu ob 15. uri igrala s 3. nosilko Katerino SINIAKOVO, ki je v Roland Garrosu izločila Tadejo MAJERIČ, Tamara ZIDANŠEK pa se bo ob 17. uri pomerila z Avstrijko Liso Mario MOSER.

Foto: Dušanka Mlakar TUKAJ.

ITF PETROL TURNEJA 2014 - Blaž Bizjak, Matej Leljak in Tom Kočevar Dešman izgubili uvodna srečanja

bm, 27.05.2014

Na drugem turnirju serije Futures, ki se na igriščih TK Branik Maribor igra v sklopu ITF PETROL TURNEJE 2014 so se po uvodnem krogu poslovili Blaž BIZJAK, Tom KOČEVAR DEŠMAN in Matej LELJAK.

Blaž BIZJAK je igral z Belgijcem Julienom CAGNINO in izgubil z 0-6 3-6.

Matej LELJAK se je meril s Fincem Henrikom SILLANPAAO in tudi on je moral premoč priznati nasprotniku. Finec je bil boljši s 6-3 6-3.

Tretjo tekmo posameznikov je igral Tom KOČEVAR DEŠMAN in tudi on končuje po uvodnem dvoboju. Pri izidu 3-6 1-3 je namreč srečanje Portugalcu Oliveiri GONCALU predal.

V konkurenci dvojic sta nastopila Gregor REPINA in Matjaž JURMAN in se uvrstila v četrtfinale.

V sredo se spored v Ljudskem vrtu začne ob 10.00 uri, ko bo nastopilo pet Slovencev.

Tomislav TERNAR bo igral z Nemcem Adrianom OBERTOM, Domen GOSTINČAR bo igral z Nemcem Danielom UHLIGOM, nasprotnik Aljaža RADINSKEGA bo Madžar Peter BALLA, v slovenskem obračunu pa se bosta pomerila Miha MLAKAR in Sašo BENDE.

V drugem srečanju dneva bo nastopil še Mike URBANIJA, ki bo igral z Italijanom Antoniom MASTRELIO.

Ob 13.30 bodo na sporedu še tekme dvojic, nastopilo bo pet Slovencev. TUKAJ.

Polona Hercog v drugi krog Roland Garrosa, v prvem krogu dvojic presenetila Andreja Klepač, uspešna tudi Katarina Sreboitnik

bm, 27.05.2014

Polona HERCOG se je brez težav uvrstila v drugi krog Roland Garrosa v Parizu.

V prvem krogu je s 6-2 6-3 premagala 21. letno Slovakinjo Jano CEPELOVO. Polona je bila boljša v vseh elementih teniške igre, na kar kaže tudi razlika v dobljenih točkah, ki je bila 71-52 v korist Hercogove. Srečanje je trajalo uro in deset minut.

Njena nasprotnica v drugem krogu bo 15. nosilka, Američanka Sloane STEPHENS, ki je s 7:4, 7:6 (8) izločila Kitajko Shuai PENG.

"Sem kar zadovoljna s samo igro. Po tem, ko je bila tekma prestavljena z včeraj na danes, sem se poizkušala kar najbolje pripraviti. Pogoji so bili mogoče malo boljši kot včeraj. To mi je odgovarjalo. Igrišča so bila kar mokra. Bilo je treba malce več delati na žogi. Celo tekmo sem bila dokaj agresivna in tekmici nisem dovolila, da začne s svojim ritmom. Dobro sem tudi servirala," je današnji obračun za STA pokomentirala Mariborčanka.

"Z njo se še nisem pomerila. V preteklosti je že naredila nekaj dobrih rezultatov. Jaz sem zelo dobro pripravljena, poizkušala bom biti agresivna. Tudi ona tako igra, da ji ne smeš prepustiti diktiranja ritma. Morala bom igrati dobro, servirati dobro in mislim, da imam možnosti za zmago," meni o možnostih v dvoboju s Stephensonovo Hercogova.

Hercogova bi prvo tekmo morala igrati v ponedeljek, vendar so prireditelji zaradi zamud po dežni prekinitvi njen dvoboj odpovedali. Na igrišča Roland Garrosa je znova stopila danes, včerajšnja prekinitev pa je ni vrgla iz tira. "Vse je v redu. To je moj najljubši turnir za grand slam. Tukaj se zelo dobro počutim in sem zelo zadovoljna z začetkom," je dejala Hercogova.

Mariborčanka od aprila sodeluje s trenerjem Željkom Krajanom, ki se je ekipi Hercogove pridružil ob koncu okrevanja po poškodbi. Najboljša slovenska teniška igralka je z njim zelo zadovoljna: "Tudi v preteklosti sem si želela delati z njim. Mislim, da bo do najboljše igre trajalo nekaj časa. Delava na tem, da se iz turnirja v turnir, iz tedna v teden razvijam. Mislim, da delam v pravi smeri." je še za STA povedala Polona HERCOG.

Prvi nastop je na letošnjem turnirju opravila Andreja KLEPAČ, ki igra v paru s Španko Mario-Tereso TORRO-FLOR.. V prvem krogu sta presenetili 10. nosilki Avstralko Anastasio RODIONOVO in Rusinjo Allo KUDRYAVTSEVO..

V prvem nastopu je bila uspešna tudi Katarina SREBOTNIK. S Kveto PESCHKE sta 4. nosilki in sta v prvem krogu s 6-1 6-2 premagali Američanko Lauren DAVIS in Megan MOULTON-LEVY. TUKAJ.

INFOND OPEN 2014 - Slovenke prvega dne zabeležile samo eno zmago

bm, 27.05.2014

Na igriščih ŽTK Maribor so se začele tekme glavnega žreba na turnirju INFOND OPEN 2014 z nagradnim skladom 25.000 $.

Prva je od Slovenk nastopila Eva ZAGORAC in srečanje s 17. letno Srbkinjo Ivano ČOROVIĆ, 545. igralko lestvice WTA izgubila z 1-6 4-6.

Ivana ČOROVIĆ se je v glavni turnir prebila skozi kvalifikacije, je pa trenutno 2. mladinka sveta, zato jo zagotovo velja spremljati tudi na naslednjih srečanjih.

V Mariboru so od Slovenk v konkurenci dvojic danes nastopile Tadeja MAJERIČ, Eva ZAGORAC, Pia BRGLEZ in Dalila JAKUPOVIĆ, ki imajo vsaka svojo partnerico iz tujine ter slovenska dvojica, domačniki Aleksandra LUKIĆ in Patricia VOLLMEIER, letošnji članski državni prvakinji v konkurenci dvojic.

Vse naše igralke z izjemo Tadeje MAJERIČ so izgubile. Majeričeva igra s Čehinjo BIRNEROVO, v prvem krogu pa sta s 6-3 6-3 premagala dvojico Jelena SIMIČ (BiH)/Eva ZAGORAC (Slo).

V sredo bodo nastopile vse preostale Slovenke v konkurenci posameznic. Dnevni spored se začne ob 10.30 uri, ko se bosta pomerili Maša ZEC PEŠKIRIČ in Dalila JAKUPOVIĆ, Polona REBERŠAK pa bo ob isti uri igrala s Kanadčanko Francoise ABANDA.

Ob 15. uri bo nastopila Tadeja MAJERIČ, ki bo igrala s Čehinjo Barboro KREJCIKOVO, za njima pa bosta na igrišče prišli Tamara ZIDANŠEK in Hrvatica Ana SAVIĆ.

Sledil bo še nastop Tadeje MAJERIČ v konkurenci dvojic.

Preberite tudi TUKAJ.

Na sedmem turnirju TE Luka Koper Junior Open so odigrali tekme drugega kroga in se zapeljali z ladjico

bm, 26.05.2014

Na mednarodnem turnirju TE do 12 let Luka Koper Junior Open 2014 so odigrali tekme drugega kroga kroga glavnega turnirja.

V tretji krog so napredovali štirje dečki in štiri deklice.

Med dečki so napredovali Blaž VIDOVIČ, Jan DIMITRIJEVIČ, Samuel PATE in Filip KALJEVIČ.

Pri deklicah so se v tretji krog uvrstile Alja BELINGER, Ema KORŠIČ, Živa FALKNER in Sara OGNJANOVIĆ..V konkurenci dvojic so v drugi krog pri dečkih napredovale štiri slovenske dvojice, pri deklicah bo v drugem krogu nastopilo 7 domačih dvojic.

Eden osrednjih dogodkov za mlade igralce in igralke pa je bil tudi izlet z ladjo.

Žreb in rezultate najdete TUKAJ.

Blaž Kavčič razočaran zapušča ATP Challenger v Vicenzi že po prvem krogu, zmaga Nike Kovač in poraz Natalije Šipek na Braču

bm, 26.05.2014

Blaž KAVČIČ, ki je nastope v Parizu končal v kvalifikacijah je že nastopil na naslednjem turnirju. Ta teden je igral v Vicenzi, na ATP Challengerju z nagradnim skladom 42.500 € in se poslovil že po prvem krogu.

Na turnirju je bil 3. nosilec, v prvem krogu pa je igral s kvalifikantom, 21. letnim Čilencem Gonzalom LAMO, 266. igralcem lestvice ATP.

Nepopustljivi in borbeni LAMA je odlično odigral celotno srečanje, Blaž pa je deloval precej nemočno. Prvi niz je nasprotnik dobil s 6-1. V drugem smo po vodstvu Blaža z 2-0 upali na preobrat, a se ta ni zgodil. Blaž je izgubil šest iger zapored in se od turnirja poslovil s porazom z 1-6 2-6.

Večina slovenskih igralcev in igralk je ta teden v Mariboru, v Bolu na Braču pa je tudi ta teden nastopila Natalija ŠIPEK, kateri družbo dela Nika KOVAČ.

Nika KOVAČ, ki je na turnirjih ni bilo od novembra 2013, vmes pa je enkrat nastopila na Poljskem, je zaigrala s posebnim povabilom, njena nasoprotnica v prvem krogu pa je bila kvalifikantka iz Črne Gore, Kristina SAMARDŽIĆ. Kovačeva je bila boljša in je zmagala s 6-3 3-6 6-3.

Slabše je šlo Nataliji ŠIPEK, ki je igrala s 1. nosilko, Bianco BOTTO iz Peruja, 449. igralko lestvice WTA.

BOTTOVA je zmagala z rezultatom 6-2 6-2 TUKAJ.

ITF PETROL TURNEJA - v glavnem turnirju Futuresa na Braniku 9 Slovencev

bm, 26.05.2014

V Mariboru končujejo kvalifikacijske obračune na drugem moškem turnirju ITF PETROL TURNEJE, ki ga gosti TK Branik Maribor.

V glavnem turnirju bo nastopilo 9 Slovencev. Nasprotnike sta že dobila Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki bo igral s Portugalcem Goncalom OLIVEIRO in Blaž BIZJAK (WC), ki bo igral s 4. nosilcem Belgijcem Julienom CAGNINO.

Matej LELJAK (WC), Sašo BENDE (WC), Aljaž RADINSKI (WC), Mike URBANIJA (7) in Tomislav TERNAR se bodo pomerili s kvalifikanti, med katerimi sta tudi Miha MLAKAR in Domen GOSTINČAR.

Celoten žreb in razpored igranja za torek najdete TUKAJ.

Polona Reberšak v glavni turnir Infond Open 2014, znane nasprotnice naših igralk

bm, 26.05.2014

Prva in hkrati edina slovenska udeleženka glavnega turnirja Infond Open 2014 izmed tistih, ki so nastopile v kvalifikacijh, je Polona REBERŠAK. V prvem današnjem srečanju je v slovenskem obračunu s 6-2 7-5 premagala Mašo MARC.

Za mesto v glavnem turnirju se je borila tudi Manca PISLAK. Njena nasprotnica je bila 1. nosilka kvalifikacij, Rusinja Ekaterina ALEXANDROVA, ki pa je bila za našo mladinko premočna. Rusinja je zmagala z rezultatom 6-1 6-4.

Pred začetkom tradicionalnega ženskega 25.000$ teniškega turnirja INFOND OPEN, organizatorji vabijo na tiskovno konferenco, ki bo danes 26.5.2014 ob 17.uri v trgovskem centru EUROPARK, pred trgovino HERVIS.

Po opravljenem žrebu so znane nasprotnice naših igralk.

Prva nosilka turnirja Tadeja MAJERIČ bo igrala s Čehinjo Barboro KREJCIKOVO, Polona REBERŠAK s Kanadčanko Francoise ABANDA, Tamara ZIDANŠEK s Hrvatico Ano SAVIĆ, Eva ZAGORAC s Srbkinjo Ivano ČOROVIĆ, videli pa bomo tudi slovenski obračun med Mašo ZEC PEŠKIRIČ in Dalilo JAKUPOVIĆ. Žreb in razpored igranja za torek si oglejte TUKAJ.

Mike Urbanija in Tom Kočevar-Dešman najvišje v karieri

bm, 26.05.2014

Nova moška teniška lestvica prinaša najvišjo uvrstitev v karieri Mikeu URBANIJI in Tomu KOČEVARJU DEŠMANU. Po odličnih nastopih v letošnjem letu, predvsem pa na zadnjih turnirjih na Hrvaškem, se je Mike URBANIJA povzpel na 505. mesto svetovne teniške lestvice. 28 mest je pridobil tudi Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki novo rekorno uvrstitev beleži pri številki 744.

Ostale uvrstitve naših igralcev so naslednje: Blaž ROLA (97), Blaž KAVČIČ (120) Aljaž BEDENE (127), Grega ŽEMLJA (181), Janez SEMRAJC (303) Nik RAZBORŠEK (551) in Tomislav TERNAR (803).

Na ženski svetovni lestvici za slovenske igralke ni bistvenih sprememb. Vodilna ostaja Polona HERCOG (62), sledijo pa Tadeja MAJERIČ (131), Nastja KOLAR (235), Dalila JAKUPOVIĆ (247), Petra RAMPRE (261) Maša ZEC PEŠKIRIČ (289) in Polona REBERŠAK (599). TUKAJ.

Polona Hercog v Parizu s Cepelovo

bm, 26.05.2014

V Parizu se je začel drugi letošnji turnir za Grand slam - Roland Garros.

Slovenci letos med moškimi nimamo predstavnikov, saj se nobenemu Slovencu ni uspelo uvrstiti v glavni turnir. V zadnjem krogu kvalifikacij je izgubil Blaž ROLA, že prej sta se poslovila Grega ŽEMLJA in Blaž KAVČIČ medtem ko je Aljaž BEDENE nastop odpovedal.

V ženski konkurenci bo med posameznicami nastopila Polona HERCOG, ki jo v prvem krogu čaka Slovakinja, 20. letna Jana CEPELOVA, trenutno 60. igralka sveta. Srečanje je bilo načrtovano za ponedeljek, a je bilo odpovedano, tako da bo Polona nastopila v torek.

Slovakinja v zadnjih tekmah sicer ni bila prepričljiva, se je pa v Charlestonu zavihtela kar do polfinala, na poti do tja pa izločila Sereno WILIAMS, Danielo HANTUCHOVO in Belindo BENCIC.

V konkurenci dvojic bomo imeli v ognju tri železa, vsa tri v ženski konkurenci.

Katarina SREBOTNIK bo s Kveto PESCHKE, sta 4. nosilki, v prvem krogu igrala z Američankama Lauren DAVIS in Megan MOULTON-LEVY.

Andreja KLEPAČ se je za nastop dogovorila s Španko Mario-Tereso TORRO-FLOR. V prvem krogu bosta njuni nasprotnici 10. nosilki Rusinja Alla KUDRYAVTSEVA in Avstralka Anastasia RODIONOVA.

Preizkusila se bo tudi Polona HERCOG, ki bo igrala z Argentinko Paulo ORMAECHEO. Njuni nasprotnici v prvem krogu bosta 7. nosilki, Avstralki Ashleigh BARTY in Casey DELLACQUA. TUKAJ.

Na ženskem ITF turnirju Infond Open 2014 v Mariboru v zaključku kvalifikacij tri Slovenke

bm, 25.05.2014

Na mednarodnem ženskem teniškem turnirju Infond open 2014 z nagradnim skladom 25.000 $, ki ga gosti ŽTK Maribor so dekleta odigrala tekme drugega kroga.

V zadnji krog kvalifikacij so so uvrstile Polona REBERŠAK, Manca PISLAK in Maša MARC.

Polona REBERŠAK je bila z rezultatom 2-6 7-6(7) 6-2 boljša od 2. nosilke kvalifikacij, Čehinje Katerine KRAMPEROVE. Za nastop v glavnem turnirju bo igrala z Mašo MARC, ki je v drugem krogu s 7-5 2-6 6-2 premagala 9. nosilko, Hrvatico Milano SPREMO.

Tretja udeleženka zadnjega kroga kvalifikacij je Manca PISLAK. V drugem krogu je bila s 6-1 4-6 6-0 boljša od 14. nosilke, Srbkinje Natalije KOSTIĆ. Nastop v glavnem turnirju ji lahko prepreči 1. nosilka kvalifikacij, Rusinja Ekaterina ALEXANDROVA.

Tekme se bodo na Taboru v ponedeljek začele s slovenskim obračunom ob 10. uri.

Preberite tudi TUKAJ.

ITF PETROL TURNEJA 2014 - Janez Semrajc zmagovalec Futuresa v Kopru

bm, 25.05.2014

Prva turnirja letošnje ITF PETROL TURNEJE sta v slovenskih rokah.

V Velenju je slavila Tamara ZIDANŠEK, v Kopru Janez SEMRAJC.

Janez SEMRAJC je v današnjem finalu s 3-6 6-3 6-4 premagal 18. letnega levičarja iz Nurnberga Maximiliana MARTERERJA, trenutno 761. igralca lestvice ATP.

MARTERER je zaključil mladinsko konkurenci leta 2013 kot 12 mladinec sveta. Leta 2013 je bil polfinalist Wimbledona v mladinski konkurenci, bil pa je tudi polfinalist in finalist treh mladinskih grand slam turnirjev v konkurenci dvojic.

Za Janeza SEMRAJCA, trenutno 303. igralca sveta je koprska zmaga letošnji najboljši rezultat, potem ko je bil v zadnjih mesecih v manjši rezultatski krizi.

Janez SEMRAJC je osvojil deseti turnir serije Futures, prvega letos.

Čestitamo !

Foto: A. Živin

Več o turnirju v Kopru in fotogalerijo s finalnega obračuna si lahko ogledate TUKAJ.

V Kopru na 7. LKJO odigrali turnir najmlajši, začeli tudi s turnirjem TE do 12 let

Bojan, 25.05.2014

V Kopru se je s turnirjem najmlajših v kategoriji 8-11 let začel 7. mednarodni turnir Luka Koper Junior Open 2014.

Turnirja se je udeležilo preko 150 igralcev in igralk iz 19-tih teniških klubov.

Zmagovalci turnirja najmlajših so postali:

1. Mini tenis deklice: Tim Kušter (Olimpija)

2. Mini tenis dečki: Ivona Ahčan (Olimpija)

3. Midi tenis deklice: Ema Školaris(Nova Gorica)

4. Midi tenis dečki: Nal Sok (TC-LJ)

5. Tenis do 10 let deklice: Laura Koren (Koper)

6. Tenis do 10 let dečki: Maj Premzl (ŽTKMB)

7. Tenis do 11 let dečki: Aljaž Jeran

8.Tenis do 11 let deklice: Maja Zucchiati

V ponedeljek se v Kopru začne glavni turnir v kategoriji dečkov in deklic do 12 let. Mednarodni turnir je kot običajno dobro zaseden. V konkurenci 64-tih dečkov bo nastopilo 29 slovenskih igralcev, deklic je v žrebu 52, nastopilo pa bo tudi 26 Slovenk. TUKAJ.

Na Bergantovem memorialu v polfinalu konec slovenskih nastopov med posamezniki

bm, 25.05.2014

Sobotni tekmovalni dan na Bergantovem memorialu, turnirju TE do 14 in do 16 let domači igralci in igralke, z eno izjemo, niso bili uspešni. Med posamezniki in posameznicami so izgubili polfinalne obračune, v polfinalu je izgubila tudi edina dvojica pri fantih, zmage pa se znova veseli Kaja JUVAN. Pa pojdimo po vrsti.>br>
Pri deklicah do 14 let je zmagovalko turnirja Grawe Open Kajo JUVAN s 6-3 6-3 premagala 11. nosilka, Švicarka Katerina TSYGOUROVA.

Pri fantih do 16 let je Sven LAH moral priznati premoč Nemcu Rudolfu MOLLEKERJU, ki je slavil s 6-2 6-3. V drugem polfinalu je bil 1. nosilec, Makedonec Bojan JANKULOVSKI s 6-2 6-1 boljši od Amadeja GORUČANA.

V polfinalu je končala tudi Veronika ERJAVEC. Z rezultatom 7-6(5) 6-0 jo je premagala 2. nosilka, Hrvatica Anda KARANUŠIĆ.

V konkurenci dvojic sta 2. mesto osvojila Jan KUPČIČ in Matic PODLIPNIK. V finalu sta s 3-6 2-6 izgubila s Hrvatom Dujem AJDUKOVIĆEM in Švicarjem Luco STAEHELIJEM.

Nove zmage se je veselila Kaja JUVAN. V paru s Hrvatico Ivo ZELIĆ sta bili v finalu s 6-4 6-1 boljši od Tine CVETKOVIČ in Nike RADIŠIČ. TUKAJ.

V Mariboru odigrali uvodne dvoboje na ženskem turnirju Infond Open 2014 in moškem Futuresu F2

bm, 24.05.2014

Maribor tudi prihodnji teden ostaja teniško mesto. V treh tednih se bo na igriščih ŽTK Maribor in TK Branik Maribor zvrstilo preko 600 teniških igralcev in igralk v kategorijah 14 in 16 let ter v moški in ženski članski konkurenci.

Na igriščih ŽTK Maribor se je začel profesionalni ženski teniški turnir INFOND OPEN 2014 z nagradnim skladom 25.000 $. Danes so odigrali uvodna srečanja kvalifikacij v katerih je nastopilo 12 Slovenk. V drugi krog so napredovale štiri.

Manca PISLAK je s 6-1 6-0 premagala Laro GALVIČ, Maša MARC je s 6-4 6-1 premagala Amričanko Tino TEHRANI, Polona REBERŠAK je s 7-5 7-5 izločila Argentinko Sofio BLANCO, Ana OPARENOVIĆ pa je bila s 6-4 6-0 boljša od 17. letne Grkinje Valentini GRAMMATIKOPOULOU.

V nedeljo se bo spored začel ob 10. uri z dvema slovenskima nastopoma.

V okviru ITF PETROL TURNEJE 2014 se je s kvalifikacijami na igriščih TK Branik začel drugi Futures z nagradnim skladom 10.000 $.

V drugem krogu kvalifikacij je nastopilo 8 Slovencev, enega nastop čaka jutri. V tretji krog so se uvrstili Miha MLAKAR, Aleš GERMIČ, Žiga PAPEŽ, Domen GOSTINČAR in Anže LOVIŠČEK.

Nedeljski spored se bo v Ljudskem vrtu začel ob 11. uri, spremljali bomo tudi dva slovenska obračuna. TUKAJ.

ITF PETROL TURNEJA - Tamara Zidanšek zmagovalka Velenja

bm, 24.05.2014

Odličen izkupiček za slovenske predstavnike na prvih turnirjih ITF PETROL TURNEJE 2014.

V Velenju se prve profesionalne zmage v karieri veseli 16. letna Ptujčanka Tamara ZIDANŠEK.

Trenutno najbolj vroča slovenska mladinka, ki se je pred tednom prvič v karieri prebila med 100 najboljših mladink na svetu je odlično formo zadržala tudi v Velenju.

Na šele svojem drugem profesionalnem turnirju se je do zmage prikopala iz kvalifikacij, to pa pomeni, da je zmagala kar osemkrat v tednu dni.

V izenačenem finalu je s 4-6 6-2 6-3 premagala dve leti starejšo Avstrijko Barbaro HAAS, 22. mladinko sveta, v zadnjem letu pa že trikrat zmagovalko turnirjev serije Futures. Tamara je zaostajala s 4-6 in 0-2 v drugem nizu, potem pa je zaigrala tako kot v preteklih dneh, napadalno in odločno in dobila je devet zaporednih iger, nato pa srečanje rutinirano pripeljala do konca ter razveselila številne navijače, ki so se zbrali na finalnem srečanju.

O Tamarini odlični igri ta teden priča tudi dejstvo, da je v finalu oddala šele prvi niz na turnirju.

Kot najboljša Slovenka v Velenju si je priigrala posebno povabilo za ITF turnir z nagradnim skladom 25.000 $, INFOND OPEN, ki se je s kvalifikacijami začel danes na igriščih ŽTK Maribor.

Čestitamo !

Za veselje ljubiteljev tenisa je na drugem domačem turnirju profesionalnega ranga, ki se prav tako igra v sklopu ITF PETROL TURNEJE, na moškem Futuresu v Kopru poskrbel Janez SEMRAJC.

V polfinalu je brez težav odpravil 3. nosilca, 22. letnega Nemca Kevina KRAWIETZA. Slavil je z rezultatom 6-2 6-3

V nedeljskem finalu se bo ob 11. uri pomeril z Nemcem, 18. letnim levičarjem iz Nurnberga Maximilianom MARTERERJEM, trenutno 761. igralcem lestvice ATP.

MARTERER je zaključil mladinsko konkurenci leta 2013 kot 12 mladinec sveta. Leta 2013 je bil polfinalist Wimbledona v Mladinski konkurenci, bil pa je tudi polfinalist in finalist treh mladinskih grand slam turnirjev v konkurenci dvojic. TUKAJ.

V Kopru se je s kvalifikacijami začel turnir TE do 12 let

bm, 23.05.2014

V Kopru je bil opravljen žreb kvalifikacij za dečke na mednarodnem turnirju TE, 7. Luka Koper Junior Open 2014.
Pri dečkih, ki so kvalifikacije začeli danes je nastopilo 5 slovenskih igralcev, ki pa niso bili uspešni. Vseh pet je namreč izgubilo

V nedeljo bo nastopilo osem dečkov. TUKAJ.

Na Bergantovem memorialu v polfinalu 4 slovenski igralci oz. igralke

bm, 23.05.2014

Na Bergantovem memorialu v Mariboru se približujejo zaključni obračuni. Danes so v konkurenci posameznikov odigrali četrtfinalna srečanja, nadaljevali pa so tudi s tekmami dvojic.

V polfinalu bomo tokrat videli štiri slovenske igralce oz. igralke.

V konkurenci dečkov do 14 let nimamo predstavnika, saj je Rok KOMAC izgubil četrtfinalno srečanje.

V konkurenci deklic je v polfinale napredovala zmagovalka turnirja Grawe Open Kaja JUVAN. V četrtfinalu je s 7-5 6-2 premagala 2. nosilko, Slovakinjo Adriano SENKAROVO in bo v polfinalu igrala s Švicarko Katerino TSYGOUROVO.

Pri fantih do 16 let sta se v polfinale uvrstila Sven LAH in Amadej GORUČAN.

Sven LAH je v četrtfinalu s 6-2 6-3 premagal Nemca Kaia LEMSTRO, Amadej GORUČAN je bil s 2-6 6-1 6-4 boljši od 3. nosilca, Nemca Nikole KUHNA.

Pri dekletih do 16 let se je v polfinale uvrstila Veronika ERJAVEC. V četrtfinalu je s 6-4 6-4 premagala 4. nosilko, Švicarko Tamaro ARNOLD.

V konkurenci dvojic sta se pri dečkih do 14 let v polfinale uvrstila Jan KUPČIČ in Matic PODLIPNIK. Pri deklicah je polfinalistka Kaja JUVAN, ki nastopa v paru s Hrvatico Ivo ZELIĆ.

Pri fantih in dekletih do 16 let v zaključnih obračunih dvojic nimamo predstavnikov.

Vse rezultate najdete TUKAJ.

ITF PETROL TURNEJA - Janez Semrajc polfinalist Futuresa v Kopru, V Mariboru se začenjajo kvalifikacije drugega Futuresa

bm, 23.05.2014

Janez SEMRAJC se je na ITF Futuresu v Kopru uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je 1. nosilec turnirja s 6-0 6-2 premagal Italijana Antonia MASTRILO.

V polfinalu bo v soboto ob 10. uri igral s 3. nosilcem Nemcem Kevinom KRAWIETZOM.

V Mariboru je bil opravljen žreb kvalifikacij drugega moškega Futuresa v okviru ITF PETROL TURNEJE 2014.

V kvalifikacijah bo nastopilo 35 igralcev, od tega 10 Slovencev. V soboto se bodo tekme v Ljudskem vrtu začele ob 10. uri. TUKAJ.

Blažu Roli ni uspelo, Slovenija med moškimi ne bo imela udeleženca glavnega turnirja. Hercogova s Cepelovo

bm, 23.05.2014

Blaž ROLA je na odprtem prvenstvu Francije v zadnjem krogu kvalifikacij igral z Britancem Jamesom WARDOM. Ta je na letvici ATP uvrščen 80 mest za Blažem, a na igrišču ta razlika ni bila opazna.

Spremljali smo izenačeno srečanje z dramatičnimn zaključkom, v katerem je bil boljši Anglež.

Oba igralca sta zelo dobro servirala, kljub temu je Blaž v prvem nizu nasprotniku odvzel dva servisa, sam je izgubil enega in niz je dobil s 6-4.

V drugem nizu je edini odvzem servisa uspel Wardu, ki je niz dobil s 6-3.
V tretjem nizu se je Blaž po izgubljenem servisu v sedmi igri znašel v kočljivem položaju, saj je Ward z breakom povedel s 4-3. V osmi igri je Blaž sicer dobil prvi točki na nasprotnikov servis in ko je že dišalo po re-breaku se je Anglež zbral dobil štiri točke zapored in igro ter povedel s 5-3.

V deveti igri je serviral Blaž in Ward si je priigral prednost in s tem prvo zaključno žogo za zmago v srečanju, ki pa jo je Blaž uspel obraniti. V deseti igri mu je uspel re-break in izenačenje na 5-5. V trinajsti igri je do break žoge ponovno prišel Ward, a jo je Blaž izničil in v trinajsto igro dobil ter povedel s 7-6. V naslednji igri je serviral WARD, Blaž pa si je priigral vodstvo s 40-15 in dve žogi za zmago, a je Ward obe izničil in izid izenačil na 7-7.

V 21. igri si je WARD na Blažev servis priigral tri break žoge. Prvi dve je Blaž ubranil, v tretje mu ni uspelo in WARD je z beakom povedel z 11-10 in znova serviral za zmago. V 22. igri je WARD dobro odserviral in igro ter s tem srečanje dobil s 4-6 6-4 12-10.

Slovenija tako ostaja brez predstavnika v konkurenci moških posameznikov.

V Parizu bo tako letos med posamezniki slovenske barve zastopala samo Polona HERCOG. V prvem krogu bo igrala z 20. letno Slovakinjo Jano CEPELOVO, 55. igralko sveta, ki je zablestela na turnirju v Charlestonu, kjer je končala v finalu, na poti do tja pa izločila Sereno WILIAMS, Danielo HANTUCHOVO in Belindo BENCIC.

V naslednjih šestih srečanjih je nato zabeležila le še eno zmago. TUKAJ.

ITF PETROL TURNEJA - Tamara Zidanšek v finalu ITF turnirja v Velenju

bm, 23.05.2014

Na ženskem ITF turnirju v Velenju z odličnimi predstavami še naprej navdušuje naša odlična mladinka Tamara ZIDANŠEK. Potem, ko je v četrtfinalu s 6-1 6-0 odpravila 25. letno Slovakinjo Nikolo VAJDOVO, sicer bolj zano kot hčerko trenerja Novaka DJOKOVICA, Mariana VAJDE, je bila v polfinalu s 6-3 6-4 boljša od 4. nosilke Avstrijke Yvonne NEUWIRTH.

Tamara ZIDANŠEK se je že v drugem nastopu na profesionalnih turnirjih uvrstila v finale in si priigrala prve točke za svetovno člansko teniško lestvico, na katero pa se bo uvrstila s še dvema uvrstitvama med dobitnice točk.

Njena finalna nasprotnica bo 18. letna Avstrijka Barbara HAAS, 640. igralka lestvice WTA in trenutno 22. mladinka sveta. Barbara HAAS je osvojila že tri turnirje ITF z nagradnim skladom 10.000 $.

Finale v Velenju bo na sporedu v soboto ob 16. uri. Obeta se odlična teniška predstava, ki si jo velja ogledati.

Preberite tudi TUKAJ.

Na Bergantovem memorialu v četrtfinalih 7 slovenskih igralk in igralcev

bm, 22.05.2014

V Mariboru so se na Bergantovem memorialu končala srečanja drugega in tretjega kroga posameznikov in posameznic, tako da smo v vseh kategorijah dobili četrtfinaliste.

Pri dečkih do 14 let je četrtfinalist Rok KOMAC. V tretjem krogu je s 7-5 6-3 izločil 6. nosilca, Rusa Gleba MITYURINA.

Pri deklicah so se v četrtfinale uvrstile tri naše nosilke. Kristina NOVAK je s 6-2 6-4 premagala Avstrijko Eleno GRIESSNER, Kaji JUVAN je pri izidu 6-2 3-0 v njeno korist srečanje predala Italijanka Anabel MARAZZOTTA, Nika RADIŠIČ je s 6-0 6-1 odpravila Britanko Anno LOUGHLAN.

Pri fantih do 16 let sta se v četrtfinale uvrstila Ptujčana Sven LAH in Amadej GORUČAN. Sven LAH je v slovenskem obračunu s 6-3 6-2 premagal Luko MIKLAVČIČA, Amadej GORUČAN je bil s 6-4 4-6 6-4 boljši od Italijana Davida CINTIJA.

V konkurenci deklet je četrtfinalistka Veronika ERJAVEC. S 6-2 6-2 je premagala Grkinjo Theodoro SOLDATOU.

V konkurenci dvojic so se v polfinale uvrstile Anja GAL in Kristina NOVAK, ki bosta v polfinalu igrali s Kajo JUVAN in Hrvatico Ivo ZELIĆ ter Tina CVETKOVIČ in Nika RADIŠIČ.

Pri fantih do 124 let sta polfinalista Jan KUPČIČ in Matic PODLIPNIK.

Pri fantih do 16 let so se v polfinale uvrstilia Nejc SITAR in Jernej ZAPLOTNIK ter Tino KOVAČIČ in Tilen ŠIMENKO LALIĆ.

Pri dekletih bo polfinalistka Veronika ERJAVEC, ki igra v paru z Dragano RADIŠIĆ iz BiH. TUKAJ.

Blaž Rola v zadnji krog kvalifikacij Roland Garrosa, poraz Blaža Kavčiča in Tadeje Majerič

bm, 22.05.2014

Blaž ROLA se je uvrstil v tretji, zadnji krog kvalifikacij Roland Garrosa. V drugem krogu je s 3-6 7-6(5) 6-2 premagal Španca Iniga CERVANTESA.

Srečanje se je prelomilo v podaljšani igri drugega niza, ko je pri izidu 6-5 Blažu uspel mini-break in osvojitev podaljšane igre s 7-5. V tretjem nizu je pri izidu 2-1 nasprotniku odvzel servis, nato pa tekmo zanesljivo pripeljal do konca.

V tretjem krogu bo v petek okrog 11.30 ure igral z Britancem Jamesom WARDOM.

Z nastopi je v drugem krogu končal Blaž KAVČIČ. S 3-6 7-5 6-3 ga je premagal 22. letni Avstralec James DUCKWORTH, 167. igralec sveta.

V Parizu je v prvem krogu že nastopila tudi Tadeja MAJERIČ. S 6-2 6-0 jo je premagala Čehinja Katerina SINIAKOVA, ki je prijavljena na turnirju Infond Open v Mariboru prihodnji teden.

Blaž KAVČIČ igra z Avstralcem DUCKWORTHOM.

V igri tako med posamezniki ostaja samo Blaž ROLA, ki se bori za preboj v glavni turnir, v glavnem turnirju pa bo v konkurenci posameznic nastopila Polona HERCOG. TUKAJ.

V soboto se začne letošnji ženski ITF turnir Infond Open 2014

bm, 22.05.2014

ŽTK Maribor letos, že 19. zapored organizira profesionalni teniški turnir, tokrat z nagradnim skladom 25.000 $.

Turnir je vsako leto kakovostno zaseden, igralke pa običajno prihajajo iz več kot 20-tih držav.

Mnoge izmed igralk,ki so nastopile v Mariboru so se kasneje prebile v svetovni vrh. Zadnja izmed njih je Romunka Simona HALEP, zmagovalka Infond Open 2009, ki je medtem že postala članica elitnega kluba 10 najboljših igralk na svetu.

Kljub vsemu pa je turnir namenjen predvsem domačim igralkam in prav one so s številnimi uspehi prispevale k odmevnosti turnirja. Prav vse najboljše slovenske igralke so vzpon proti svetovnemu vrhu začele v Športnem parku Tabor.

Katarina SREBOTNIK se je na prvem turnirju leta 1996 uvrstila v četrtfinale. Tina PISNIK, igralka domačega kluba, je leto kasneje na turnirju zmagala.

Na vzpon nove generacije slovenskih igralk smo čakali vse do leta 2004. Takrat je turnir, prvič pod nazivom Infond Open, osvojila Maša ZEC PEŠKIRIČ, ki je uspeh ponovila štiri leta kasneje. Nagradni sklad je takrat prvič znašal 50.000 USD.

Leta 2006 je zmagala Andreja KLEPAČ, leta 2007 pa Polona HERCOG.

Leta 2011 je turnir zaznamovala še ena mlada slovenska igralka. Še ne 17-letna Nastja KOLAR je s svojo drzno igro navdušila gledalce in strokovnjake ter z zmago nad Mašo Zec Peškirič v razburljivem finalu osvojila turnir kot peta Slovenka.

Leta 2013 se je prav v Mariboru, po poškodbi, na turnirje vračala naša najboljša igralka Polona HERCOG. Čeprav nekoliko negotova zaradi dolgega tekmovalnega premora, je stopnjevala formo in se v sanjskem finalu srečala z najboljšo mladinko na svetu, še ne 16 letno Hrvatico Ano KONJUH. Polona je srečanje dobila po enakovredni igri v treh nizih in pred polnimi tribunami drugič v karieri dvignila pokal zmagovalke Infond Opna.

Tudi lestos v Mariboru pričakujejo kakovostno udeležbo, prva nosilka turnirja pa bo po dosedanjih prijavah druga slovenska igralka Tadeja MAJERIČ. Omeniti velja tudi Katerino SINIAKOVO ( nasprotnico Tadeje v kvalifikacijah Roland Garrosa), Čehinjo Evo BIRNEROVO (že 59. igralko sveta), Čehinjo Krstino KUCOVO, 141. igralko sveta, v mladinski konkurenci pa tretjo mladinko na svetu in lansko finalistko Ano KONJUH.

Od Slovenk so poleg Tadeje MAJERIČ med drugimi prijavljene Nastja KOLAR, Dalila JAKUPOVIĆ, Maša ZEC PEŠKIRIČ in Polona REBERŠAK. S posebnikm povabilom bosta nastopili Eva ZAGORAC in najboljša Slovenka na turnirju v Velenju Tamara ZIDANŠEK.

Preberite tudi TUKAJ.

Natalija Šipek izgubila v drugem krogu ITF turnirja v Bolu na Braču

bm, 22.05.2014

Na ITF turnirju v Bolu na Braču (10.000 $) je ta teden nastopila Natalija ŠIPEK.

Potem, ko je s četrtfinalom prejšnji teden dosegla uspeh kariere je tudi ta teden turnir začela z zmago. V prvem krogu je s 6-3 6-0 premagala Belgijko Britt GEUKENS.

V drugem krogu je igrala z 2. nosilko, domačinko Emo MIKULČIČ379. igralko lestvice WTA in izgubila z 1-6 4-6.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v podgorici sta nastopila Bor SCHWEIGER MUŽAR in Lara KRALJ.

Bor je nastopil v kvalifikacijah in v drugem krogu izgubil z domačinom Rrezartom CUNGOM, ki je bil boljši s 6-1 2-6 7-5.

Lara je nastopila v glavnem turnirju in z 2-6 2-6 izgubila z Jovano VUKOVIĆ iz Srbije. TUKAJ.

V Roland Garrosu včeraj uspešen Blaž Kavčič, poraz za Grega Žemljo, Tadeja Majerič in Blaž Rola bosta nastopila danes

bm, 22.05.2014

Na drugem Grand slam turnirju sezone, pariškem Roland Garrosu sta včeraj nastopila samo Blaž KAVČIČ in Grega ŽEMLJA.

V drugem srečanju dnevnega sporeda jeBlaž KAVČIČna igrišču št. 12 dokončal srečanje z Brazilcem Joaom SOUZO. Ob prekinitvi je bil izid 1-1 v nizih, v odločilnem tretjem nizu pa je Blaž z breakom vodil z 1-0. Blaž je danes odlično nadaljeval, izgubil samo eno igro in končal odločilni tretji niz s 6-2.

V četrtek bo Blaž KAVČIČ okrog 12. ure na igrišču št. 11 v drugem krogu igral z Avstralcem jamesom DUCKWORTHOM, 167. igralcem lestvice ATP.Grega ŽEMLJA je nastopil na igrišču št. 17. Z nasprotnikom iz Argentine Horaciom ZEBALLOSOM sta včeraj odigrala eno igro, v kateri je Grega izgubil začetni udarec. Grega tudi v nadaljevanju ni bil enakovreden nasprotnik Argentincu in je srečanje izgubil z 2-6 2-6.

Srečanje Tadeje MAJERIČ, ki bo igrala s Čehinjo Katerino SINIAKOVOje prestavljeno na četrtek, ko se bosta igralki okrog 11.30 ure pomerili na igrišču št. 10.

Na igrišču št. 11 bi moral v zadnjem srečanju dneva nastopiti Blaž ROLA, a je srečanje prestavljeno na četrtek. Tekmo drugega kroga s Špancem Inigom CERVANTESOM, 516. igralcem sveta bo na igrišču št. 18 začel ob 10. uri.

Rezultate srečanj v Parizu lahko v živo spremljate TUKAJ.

Na Bergantovem memorialu odigrali drugi krog, najuspešnejše deklice do 14 let in fantje do 16 let

bm, 21.05.2014

Na Bergantovem memorialu v Mariboru so odigrali tekme drugega kroga.

Pri dečkih do 14 let sta se v tretji krog uvrstila Rok KOMAC in Matic PODLIPNIK.

V drugem krogu so izgubili Mark ANDREJIČ GOLJAR, Jan KUPČIČ, Tim TEKAVEC, Aljaž FUGINA in Tin KRSTULOVIĆ.

Pri deklicah do 14 let so se v tretji krog uvrstile Maruša PLANK, Lian BENEDEJČIČ, Nika RADIŠIČ, Anja GAL , Kristina NOVAK in Kaja JUVAN.

Izgubili sta Katja HRKAČ in Tina CVETKOVIČ.

Pri fantih do 16 let so v tretji krog napredovali Nejc SITAR, Amadej GORUČAN, Sven LAH, Luka MIKLAVČIČ, Jernej ZAPLOTNIK in Anže ARH.

Pri dekletih bodo tekme drugega kroga, žreb je za razliko od ostalih kategorij na 32, odigrali v četrtek. TUKAJ.

ITF PETROL TURNEJA 2014 - Janez Semrajc v četrtfinale, poraz Marka Stošića in Tomislava Ternarja, v Velenju četrtfinalistka Tamara Zidanšek

bm, 21.05.2014

Na Futuresu v Kopru se je Janez SEMRAJC, 1. nosilec turnirja, uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je s 7-5 6-2 premagal Italijana Nicolo GHEDINA.

V drugem krogu je izgubil Marko STOŠIĆ. S 6-2 6-2 je bil boljši Italijan Antonio MASTRELIA.

Prav tako je v drugem krogu z nastopi končal Tomislav TERNAR. S 7-6 6-4 ga je premagal Nemec Kevin KRAWIETZ.

Več o turnirju v kopru preberite TUKAJ

Na ITF turnirju v Velenju dekleta igrajo tekme drugega kroga glavnega turnirja posameznic. Od Slovenk je prva nastopila Manca PISLAK. Po odlični igri je prvi niz proti 18 letni Avstrijki Barbari HAAS dobila s 6-1 , v nadaljevanju pa je ravnotežje vzdrževala do izida 4-4 v drugem nizu, nato pa do konca srečanja dobila le še eno igri v tretjem nizu in tekmo izgubila s 6-1 4-6 1-6.

V slovenskem obračunu je naša trenutno najboljša mladinka na svetovni teniški lestvici Tamara ZIDANŠEK s 6-3 6-2 premagala letošnjo člansko državno prvakinjo Mašo MARC.

V drugem krogu je izgubuila tudi Polona REBERŠAK. S 7-6(4) 6-2 jo je premagala Čehin ja Martina KUBICIKOVA.

Več o turnirju v Velenju preberite TUKAJ TUKAJ.

ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2014

, 21.05.2014

Poletje, morje, tenis in zabava! Največji teniški dogodek v Sloveniji bo letos potekal od 7. do 13. julija v Portorožu.

V primerjavi z lanskim bo večji nagradni sklad, saj je lanski turnir in priznanje s strani ITF, dal poseben zagon Teniški zvezi Sloveniji in generalnemu sponzorju Zavarovalnici Tilia. Teniški igralci se bodo v Portorožu borili za kos 42.500 €.

Poleg profesionalnega turnirja ATP Challenger Tilia Slovenia open bodo v tem tednu na sporedu tudi teniški turnirji vseh starostnih kategorij (tekmovalci, rekreativci).

Med 7. in 13. julijem bo bogat tudi program, ki se bo odvijal vzporedno s teniškimi turnirji na igriščih ŠRC Marina in tudi na drugih lokacijah v Portorožu in Piranu. Skupaj z Občino Piran, lokalnim gospodarstvom in lokalno skupnostjo, želimo dogodek vsako leto dvigniti na še višji nivo in ustvarjati športno zabavni dogodek ob začetku vrhunca sezone na slovenski obali. Med večerno ponudbo bo v ospredju priljubljeni cocktail bar Alaya, ki bo v tednu turnirja obratoval s podaljšanim delovnim časom. Pričakujemo do 20 tisoč obiskovalcev v celem tednu, bogat zabavni program pa bo zagotovo zadovoljiv tudi zabave željne obiskovalce Portoroža.

Letošnji turnir bo teden potekal dni kasneje kot lansko leto, torej po turnirju Wimbledon in hkrati sočasno s svetovnim nogometnim prvenstvom v Braziliji. Zaključni dvoboji na trdi podlagi bodo prilagojeni tudi mundialu, saj bo za televizijsko pokritost turnirja poskrbela RTV SLO 2, ki bo prenašala zaključne teniške dvoboje.

Lanski zmagovalec turnirja je postal Grega Žemlja, letos pa gre prav tako pričakovati nastope večine najboljših slovenskih igralcev.

Prva novinarska konferenca v zvezi s turnirjem bo v sredo, 4.6.2014 v Kristalni palači! Vse informacije v povezavi s turnirjem bomo objavljali tudi na uradni spletni strani www.slo-open.com.

Tekst:L.Š., Foto: V.Ponikvar TUKAJ.

ITF PETROL TURNEJA - v Kopru svečano odprli turnir, Reneju pa podarili 500 € za operacijo noge

bm, 21.05.2014

Na moškem teniškem turnirju serije Futures, ki poteka v okviru ITF PETROL TURNEJE 2014 na ŠRC Bonifika v Kopru, turnir je osmi po vrsti, je bila včeraj svečana otvoritev turnirja z dobrodelno noto.

Turnir je odprla Sonja POLJŠAK, članica Olimpijskega komiteja Slovenije, Ervin HAFNER, direktor Teniškega kluba Koper in Aleš FRANČEŠKIN, direktor podjetja Capris-mediteranska restavracija in pizzerija, pa sta malemu Reneju TALIĆU podarila znesek v višini 500 EUR za operacijo in rehabilitacijo desne noge.



"Reneju želimo, da bo v prihodnosti brez težav brcal žogo in se nemoteno ukvarjal s kakšnim športom, ki si ga bo izbral" je povedal Ervin HAFNER.

Spomnimo. Mali Rene se je rodil z deformacijo desne noge oz. s pomanjkanjem kosti fibule, zaradi česar se mu noga vse bolj krivi. Slovenski zdravniki so pred časom dvignili roke nad morebitno operacijo in predlagali amputacijo, vendar pa za Reneja le z zadostnimi finančnimi sredstvi obstaja upanje na zdravljenje pri ameriškem zdravniku.

Kot zanimivost pa naj omenimo še, da je leta 2009 na koprskem turnirju nastopil Miloš RAONIĆ, danes 9. igralec sveta, ki je slavil v konkurenci dvojic, letos pa na turnirju v vlogi 2. nosilca nastopa Argentinec Federico CORIA, brat finalista Roland Garrosa 2004, Guillerma CORIE.

Na fotografiji: Aleš Frančeškin (Capris), Rene Muhamed Talić in njegov nono, Aleksandar Živin (TK Koper) in Ervin Hafner (TK Koper).

Več o turnirju najdete TUKAJ.

Polona Hercog poražena v drugem krogu Nurnberga, Klepačeva ta teden v Strasburgu

bm, 20.05.2014

Na WTA turnirju v Nurnbergu (250.000 $), zadnjem turnirju, ki igralkam služi tudi za preizkus in piljenje forme pred Roland Garrosom, je Polona HERCOG po uvodni zmagi nad 3. nosilko Klaro KOUKALOVO, v drugem krogu izgubila. S 6-3 6-3 jo je premagala 26. letna Italijanka Karin KNAPP, na lestvici WTA uvrščena devet mest pred Polono.

Andreja KLEPAČ bo v konkurenci dvojic ta teden nastopila na WTA turnirju v Strasburgu. Tokrat igra v paru s Španko Mario-Tereso TORRO-FLOR. Njuni nasprotnici v prvem krogu 250.000 $ vrednega turnirja bosta Hrvatica Mirjana LUČIĆ-BARONI in Luksemburžanka Mandy MINELLA. TUKAJ.

ITF PETROL TURNEJA - v Velenju v drugi krog 4 dekleta, v Kopru 3 fantje

bm, 20.05.2014

Na ITF turnirju v Velenju je od Slovenk prva nastopila Polona REBERŠAK in se uvrstila v drugi krog. S 6-1 7-5 je premagala srbsko igralko Natalijo KOSTIĆ.

V slovenskem obračunu je Maša MARC v zelo izenačenem srečanju premagala Tjašo JERŠE s 6-2 3-6 6-3 in bo v drugem krogu igrala s Tamaro ZIDANŠEK. Ta je po odlični igri s 6-2 7-6(5) izločila 7. nosilko, Čehinjo Petro KREJSOVO. Za obe jutrišnji nasprotnici je bila to prva zmaga v glavnih žrebih profesionalnih teniških turnirjev.

V prvem krogu je bila uspešna še Manca PISLAK, ki ni imela težav z Grkinjo Valentini GRAMMATIKOPOLOU. Zmagala je s 6-1 6-0.

Še tri slovenske nastope med posameznicami smo videli danes v Velenju.

Ana OPARENOVIČ je po dobljenem prvem nizu s 7-6(5) v nadaljevanju srečanja klonila proti Slovakinji Petri UBERALOVI, ki je naslednja dva dobila s 6-0 6-2.

Prav tako je izgubila Tina RUPERT. Našo igralko, ki sicer študira v ZDA in igra v tamkajšnji univerzitetni ligi, je s 6-1 6-4 premagala Slovakinja Nikola VAJDOVA.Z nastopi je v prvem krogu končala tudi Pia BRGLEZ. S 6-2 6-3 jo je premagala 4. nosilka, Avstrijka Yvonne NEUWIRTH.

Na moškem turnirju serije Futures v Kopru sta se po Janezu SEMRAJCU v drugi krog uvrstila Marko STOŠIĆ, ki je s 6-1 6-4 premagal srečnega poraženca, Argentinca Tomasa IRIARTEJA, ta je nastopil namesto Mikea URBANIJE, ki je nastop odpovedal in Tomislav TERNAR, ki je z 1-6 6-4 6-0 v slovenskem obračunu premagal Toma KOČEVARJA DEŠMANA. Tom je po dobljenem prvem nizu v drugem že vodil s 4-2, nato pa do konca srečanja ni več osvojil niti igre.

Poleg Toma sta v prvem krogu z nastopi končala Aljaž RADINSKI in Matic ŠPEC.

Aljaža je s 6-3 2-6 6-2 premagal Nemec Pirmin HAENLE. Nemca bi lahko imenovali "specialist" za tekme v treh nizih, saj je letos dobil že sedmo od devetih tekem v katerih je igral tri nize.

V prvem krogu je izgubil tudi letošnji članski državni prvak Matic ŠPEC, ki tako ni najbolje izkoristil povabila za nastop v glavnem turnirju. S 6-3 6-4 ga je premagal Slovak Marko DANIS.

Še en Slovenec s posebnim povabilom je končal v prvem krogu. To je bil domačin Nik POPOVIČ katerega je z rezultatom 6-1 6-2 premagal Nemec Timon REICHELT.

Na obeh turnirjih so danes odigrali še tekme dvojic.

Več o turnirju najdete TUKAJ.

Na Bergantovem memorialu so se začeli obračuni v glavnih turnirjih

bm, 20.05.2014

V Mariboru se nadaljuje pestro teniško dogajanje. Igralci in igralke so se iz enega preselili na drugi breg Drave, ta teden jih v Ljudskem vrtu gosti TK Branik Maribor.

Tudi tu poteka turnir Tennis Europe do 14 in do 16 let. Turnir je druge kategorije in šteje za evropsko teniško lestvico.

V kvalifikacijah je v obeh starostnih kategorijah nastopilo 49 slovenskih igralk in igralcev. V glavni turnir so se uvrstila samo dekleta do 16 let, ki pa so bila v kvalifikacijah prosta. Ostali naši predstavniki niso bili uspešni.

V glavnem turnirju bo pri dečkih do 14 let nastopilo 15 Slovencev, pri deklicah bo v igri 16 igralk.

Pri fantih do 16 let bo nastopilo 18 igralcev, pri dekletih 13 igralk.

V kategoriji dečkov do 14 let bo v drugem krogu nastopilo 7 Slovencev. Mark ANDREJIČ GOLJAR, Aljaž FUGINA, Rok KOMAC, Tim TEKAVEC in Tin KRSTULOVIĆ so v prvem krogu zmagali, Jan KUPČIČ in Matic PODLIPNIK sta bila prosta.

Pri deklicah je v prvem krogu zmagala Maruša PLANK, v drugem krogu bodo nastopile še Nika RADIŠIČ, Lian BENEDEJČIČ, Anja GAL, Kristina NOVAK, Kaja JUVAN in Tina CVETKOVIČ. Vse so bile v prvem krogu proste, saj so nosilke.

Pri fantih do 16 let so v prvem krogu zmagali Klemen NIKOLAŠ, Luka MIKLAVČIČ, Matej MUHIČ in Tino KOVAČIČ. V drugi krog so kot nosilci napredovali tudi Nejc SITAR, Amadej GORUČAN, Sven LAH, Jernej ZAPLOTNIK in Anže ARH.

Pri dekletih do 16 let so v prvem krogu zmagale in se uvrstile v drugi krog Moni POTRČ, Veronika ERJAVEC, Lara PROSENJAK in Sofia MARKOVIČ.

V drugem krogu turnirja do 14 let je že 7. nosilka Anja GAL (na fotografiji). TUKAJ.

Znani udeleženci play offa v ligi do 12 let

bm, 19.05.2014

S tekmami zadnjega, petega kroga, se je končal redni del ligaškega tekmovanja v kategoriji do 12 let.

Odigrani nista bili dve srečanji, katerih rezultata pa na uvrstitev ekip v zaključni del tekmovanja, play off, nimata vpiva.

V Play off so se uvrstile ekipe TK Triglav Kranj- TK Nova Gorica, TK Domžale, TK Celje in ŠD LTC Ljubljana Iz skupine A sta napredovali dve ekipi, iz skupin B in C pa po ena ekipa.

Medtem, ko so se ekipe TK Triglav Kranj - TK Nova Gorica, TK Domžale in TK Celje v play off uvrstile brez izgubljenega srečanja, so se za četrto mesto v finalu, v skupini A borile tri ekipe.

Vse medsebojne tekme ekip ŠD LTC Ljubljana, TK Jaki šport in TK Olimpija-TKRadovljica so se končale z izidom 4-3, zato je o ekipi, ki se uvrsti v play-off odločalo število osvojenih iger v medsebojnih srečanji. Ekipa ŠD LTC je osvojila 96 iger, ekipi TK Olimpija-TK Radovljica in TK Jaki šport pa po 94 iger. V Play off se je tako uvrstila ekipa ŠD LTC Ljubljana.

Play off bo na sporedu 17. in 18. junija 2014. Organizator še ni določen.

Na fotografiji ekipa TK Triglav Kranj-TK Nova Gorica. TUKAJ.

Blaž Rola z zmago nad Kuznetsovim v drugi krog, Blaž Kavčič in Grega Žemlja nadaljujeta v sredo, ko bo nastopila tudi Tadeja Majerič

bm, 19.05.2014

Organizatorji drugega letošnjega turnirja za Grand slam so v Parizu opravili žreb kvalifikacij za moške.

Slovenci v glavnem turnirju nimamo neposredno uvrščenega igralca, bodo pa v kvalifikacijah po odpovedi Aljaža BEDENETA nastopili trije.

Blaž ROLA je 4. nosilec kvalifikacij, v prvem krogu pa je danes igral z Rusom Alexom KUZNETSOVIM, 153. igralcem lestvice ATP.

Blaž je zmagal s 6-2 6-3 in se uvrstil v drugi krog. Blaž KAVČIČ je 15. nosilec kvalifikacijskega turnirja, za napredovanje pa mora premagati Brazilca Joaa SOUZO, 147. igralca sveta.

Trenutni izid je 1-1 ena v nizih. Prvega je s 6-1 dobil SOUZA, drugega s 6-4 Blaž KAVČIČ, v tretjem pa Blaž vodi z breakom 1-0. Srečanje je prekinjeno zaradi dežja in se bo nadaljevalo v sredo.

Na nadaljevanje tekme pri rezultatu 0-1 čaka tudi Grega ŽEMLJA, ki je izgubil uvodno igro na svoj servis proti s 17. nosilcu Horaciu ZEBALLOSU, 120. igralcu lestvice ATP.

V kvalifikacijh ženskega dela grand slama bo nastopila Tadeja MAJERIČ. V prvem krogu bo igrala z 18. letno Čehinjo Katerino SINIAKOVO, 168. igralko lestvice WTA.

Polona HERCOG, ki je izgubila srečanje drugega kroga na WTA turnirju v Nurnbergu je že uvrščena v glavni turnir. TUKAJ.

ITF PETROL TURNEJA 2014 - V Kopru se je začel glavni turnir, v Velenju končane kvalifikacije

bm, 19.05.2014

Prva turnirja ITF PETROL TURNEJE sta že v polen teku.

V Kopru so na moškem turnirju ITF Futures odigrali uvodna srečanja prvega kroga. Od slovenskih igralcev je danes nastopil samo 1. nosilec Janez SEMRAJC in gladko s 6-3 in 6-0 premagal Avstrijca Adriana OBERTA.

Jutri bodo nastopili preostali slovenski igralci. V prvem krogu bomo videli kar dva domača obračuna. Pomerila se bosta Mark URBANIJA in Marko STOŠIĆ ter Tom KOČEVAR DEŠMAN in Tomislav TERNAR. V glavnem turnirju bodo nastopili še Matic ŠPEC, Nik POPOVIČ, Miha MLAKAR in Aljaž RADINSKI.

V Velenju so danes na ženskem ITF turnirju odigrali srečanja zadnjega kroga kvalifikacij. V zadnjem krogu so zmagale Tjaša JERŠE, Pia BRGLEZ, Tamara ZIDANŠEK in Manca PISLAK.

V torek bo v Velenju na sporedu prvi krog glavnega turnirja. Tekme se bodo začele ob 10. uri.

Od Slovenk bosta ob 10 uri nastopili Polona REBERŠAK in Pia BRGLEZ, sledijo nastopi Tjaše JERŠE, Maše MARC in Tamare ZIDANŠEK, ne pred 13.30 bosta nastopili Ana OPARENOVIČ in Manca PISLAK, ne pred 15.30 pa Tina RUPERT. Nato sledijo še obračuni dvojic.

Na fotografiji Janez SEMRAJC in Dorian PURIĆ.

Več o PETROL turneji najdete TUKAJ.

Sedmi Luka Koper Junior Open - vabilo

bm, 19.05.2014

V Kopru bo od 24. do 31 maja potekal zelo pester teniški program. Ob koncu tedna bodo nastopili najmlajši v kategorijah 8-11 let, zaključil se bo turnir serije ITF PETROL turneja, v nadaljevanju pa se bo odvijal tradicionalni turnir TE do 12 let.

Podrobnejši program turnirja 7.Luka Koper Junior Open 8-12 let:

24.maj 2014

Luka Koper Junior mini, midi in tenis do 10 let, velika tombola, pizza party, kvalifikacije mednarodnega turnirja do 12 let, polfinale ITF Futures turnirja

25.maj 2014

Luka Koper Junior Open do 11 let - Warm up, finale ITF Futures

26.maj 2014

Luka Koper Junior Open do 12 let - glavni turnir posamezno

27.maj 2014

Luka Koper Junior Open do 12 let - glavni turnir posamezno in dvojice, izlet z ladjo po slovenski obali

28.maj 2014

Luka Koper Junior Open do 12 let - glavni turnir posamezno, dvojice, mešane dvojice

31.maj 2014 Luka Koper Junior Open do 12 let - finale posamezno

Prijave: online aplikacija TZS, tk.koper@siol.net, 031-353-145,www.teniskoper.com

Vabimo Vas, da ob koncu tega tedna v sončnem Kopru preživite še en lep teniški vikend.

Teniški klub Koper TUKAJ.

V Domžalah se je končala prireditev Dan slovenskega tenisa 2014

, 19.05.2014

Na igriščih Teniškega kluba Domžale se končuje prireditev Dan slovenskega tenisa.

Prireditev je odlično uspela, udeležba otrok pa je bila letos rekordna. V vseh kategorijah je nastopilo okrog 350 dečkov in deklic.

Turnir je bil odlično organiziran in je kljub velikemu številu udeležencev gladko potekal. Organizatorjem je šlo na roke tudi vreme, saj prireditve ni bilo potrebno prekinjati zaradi dežja.

V soboto so se med zmagovalce vpisali Bor ARTNAK in Pia REBERC v tenisu do 10 let ter Lukas MARJANOVIČ in Ivona AHČAN v mini tenisu.

Organiziran je bil tudi turnir za dvojice v mini tenisu. Pri dečkih sta ga osvojila Gašper MATJAŠIČ in Marko POŽONEC, pri dekliciah sta bili najboljši Ivona AHČAN in Tinkara VRANIČAR.

V nedeljo so zmagovalci postali Anamari ŽNUDERL in Mark BOLE v MIDI tenisu, v konkurenci dvojic do 12 let so slavili Samuel PATE in Blaž VIDOVIČ pri dečkih ter Pia LOVRIČ in Kristina KOFOL pri deklicah.

V tenisu do 11 let sta zmagala Jon Lan ŠUNTAR (Tr-Kr) in Maja ZUCCHIATI (NGor).

Na spodnji povezavi lahko pogledate prispevek o Dnevu slovenskega tenisa, ki je bil objavljen na RTV SLO

Fotografije vseh zmagovalcev in dogajanja v Domžalah si lahko ogledate v dveh fotogalerijah TUKAJ.

V Mariboru se nadaljuje teniško dogajanje z Bergantovim memorialom

bm, 18.05.2014

V Mariboru ostajajo dečki in deklice do 14 ter fantje in dekleta do 16 let. Preselili so se le na na igrišča TK Branik Maribor. Tu se je danes s kvalifikacijami začel tradicionalni Bergantov memorial, mednarodni turnir TE, 2. ranga.

To bo še ena priložnost za mlade slovenske teniške igralce in igralke, da si na domačih tleh priigrajo točke za mednarodno teniško lestvico.

Pri dečkih do 14 let je v kvalifikacijah nastopilo 22 Slovencev. V tretji krog se je uvrstil samo Tilen POTOČNIK, tekmo drugega kroga pa mora še odigrati Gašper TOPČIČ. Vsi ostali so izgubili.

Pri deklicah do 14 let je v kvalifikacijah nastopilo 16 Slovenk, v tretji krog pa se je prebila samo Katja HRKAČ. Pri fantih do 16 let smo videli nastope desetih Slovencev, vsi pa so izgubili v prvem oz. drugem krogu.

Pri dekletih bo jutri v kvalifikacijah nastopila samo Larisa NIKIĆ.

Na fotografiji Tilen POTOČNIK. TUKAJ.

ITF Petrol turneja 2014 - v kvalifikacijah Kopra uspešni trije Slovenci, v Velenju v zadnjem krogu kvalifikacij 6 Slovenk

bm, 18.05.2014

V Velenju in Kopru potekata prva turnirja letošnje serije ITF PETROL TURNEJA.

V Kopru na Futuresu (10.000 $) igrajo moški. Danes so končali s kvalifikacisjkimi obračuni, v glavni turnir pa so se uvrstili Miha MLAKAR, Aljaž RADINSKI in Marko STOŠIĆ.

V ponedeljek se začnejo tekme glavnega turnirja, že prvi dan pa bo ob 11.30 uri nastopil prvi nosilec Janez SEMRAJC. Njegov nasprotnik bo Nemec Adrian OBERT.

V nadaljevanju ponedeljkovega sporeda bodo na sporedu tekme dvojic. Na delu bomo videli tudi tri slovenske dvojice.

V Velenju so na ženskem ITF turnirju (10.000 $) pod streho spravili tekme drugega kroga. Tu je kvalifikacijski žreb na tabeli 64, v glavni turnir pa napreduje 8 igralk.

V finalu kvalifikacij bodo nastopile Tjaša JERŠE, Tamara ZIDANŠEK se bo pomerila z Laro VOVK, Pia BRGLEZ in Manca PISLAK, ki bo igrala s Saro DJURDJEVIĆ.

Glavni turnir se v Velenju začne v torek. Več o turnirjih pa preberite TUKAJ.

Grawe Open 2014 - Kaja Juvan zmagovalka do 14, Grega Kokalj do 16 let

bm, 18.05.2014

V Mariboru se je z zadnjimi finalnimi obračuni končal mednarodni turnir Tennis Europe do 14 in do 16 let GRAWE OPEN 2014.

Med zmagovalce sta se vpisala tudi dva Slovenca.

Pri deklicah do 14 let je v slovenskem finalu Kaja JUVAN s 6-4 6-0 premagala Niko RADIŠIČ. Pri fantih do 16 let je turnir osvojil Grega KOKALJ. V finalu je z rezultatom 6-2 7-5 premagal 4. nosilca, Rusa Andreya CHEPELEVA.

V konkurenci dvojic se je paru SITAR-ZAPLOTNIK pridružila še ena zmagovalna dvojica.

Pri deklicah do 14 let je v slovenskem finalnem obračunu dvojica Tina CVETKOVIČ in Nika RADIŠIČ s 6-3 3-6 12-10] premagala Anjo GAL in Kristino NOVAK.

Sicer pa so se med zmagovalce na turnirju, ki ga organizira ŽTK MB, pred tem je bil to turnir Galea Open, po podatkih A. Grosmana, od njegovega začetka leta 1997 do danes v kategoriji do 14 let vpisali : Luka GREGORC (1998) in Maks TEKAVEC (2010) pri dečkih ter Nina ŽLENDER (1997), Polona HERCOG (2004 in 2005), Nastja KOLAR (2007), Tjaša ŠRIMPF (2008) in Manca PISLAK (2011).

V kategoriji do 16 let so med fanti turnir osvojili Anže KAPUN (2000), Tomislav TERNAR (2006) in Nik RAZBORŠEK(2009).

Pri dekletih so se med zmagovalke vpisale Katarina ZUPANČIČ (1997), Nina ŽLENDER (1998), Nina ŠUVAK (1999), Polona REBERŠAK (2002), Diana NAKIČ (2003), Tjaša ŠRIMPF (2009) in Pia ČUK (2011) TUKAJ.

Mike Urbanija izgubil finale Futuresa v Bolu

bm, 18.05.2014

Mike URBANIJA je v finalu ITF Futuresa v Bolu na Braču izgubil s 6. nosilcem, Hrvatom Dinom MARCANOM. MARCAN je slavil z rezultatom 6-3 6-3 in osvojil svoj prvi turnir v karieri.

V polfinalu je v slovenskem obračunu Mike s 6-3 7-5 premagal Tomislava TERNARJA.

Na WTA turnirju v Nurnbergu je danes tekmo prvega kroga odigrala Polona HERCOG. Njena nasprotnica je bila 3. nosilka, Čehinja Klara KOUKALOVA. Polona je zmagala z 1-6 6-1 6-2.

V kvalifikacijah je v drugem krogu izpadla Dalila JAKUPOVIĆ. S 6-1 6-0 jo je premagala Bolgarka Dia EVTIMOVA.

TUKAJ.

V Domžalah prvi zmagovalci Bor Artnak, Pia Rebec, Lukas Marjanovič in Ivona Ahčan

bm, 18.05.2014

V Domžalah poteka prireditev Dan slovenskega tenisa. Ob 9. uri so začeli s tekmovalnjem dečki in deklice do 10 let.

Današnji pester program je obogatil čarovnik Grega, po vsaki podelitvi po posameznih kategorijah pa je sledilo žrebanje praktičnih nagrad.

Vsi, vključno s starši in gosti so lahko sodelovali v tekmovanju v hitrosti servisa.

Ob Zelo množično je zasedeno tekmovanje v mini tenisu.

Ob 13. uri je bilo za vse prisotne organizirano predavanje nutricionoista podjetja Athlete. Začel se je tudi turnir dvoijic do 12 let. Pri dečkih nastopa 29 dvojic, pri deklicah 14.

Prvi so s tekmovanjem končali dečki do 10 let. Zmagal je prvi favorit Bor ARTNAK (AsLit). Pri deklicah do 10 let je slavila Pia REBEC (Tc-Lj). V MINI tenisu je bil pri dečkih najboljši Lukas MARJANOVIČ (Grosuplje), pri deklicah je slavila Ivona AHČAN (Ol-Lj).

V nedeljo bodo potekali turnirji v MIDI tenisu in tenisu do 11 let, končal pa se bo tudi turnir dvojic do 12 let.

Vabljeni v Domžale tudi v nedeljo !

Fotografije zmagovalcev in fotogalerijo najdete TUKAJ.

Katarina Srebotnik in Kveta Peschke osvojili turnir dvojic v Rimu, Polona Hercog v drugi krog Nurnberga

bm, 17.05.2014

Na WTA turnirju v Rimu sta Katarina SREBOTNIK in Čehinja Kveta PESCHKE osvojile turnir dvojic.

Potem, ko sta v polfinalu s 7-6(6) 6-4 premagali Španko Anabel MEDINA GARRIGUES in Kazahstanko Yaroslavo SHVEDOVE, sta v finalu povedli s 4-0 proti 2. nosilkama, Italijankama Roberto VINCI in Saro ERRANI. Pri tem izidu sta Italijanki srečanje predali.

Na WTA turnirju v Nurnbergu se je Polona HERCOG po zmagi z 1-6 6-2 6-1 nad 3. nosilko Klaro KOUKALOVO uvrstila v drugi krog.

Tu bo v torek okrog 15.30 ure igrala z Italijanko Karin KNAPP
, 52. igralko lestvice WTA. TUKAJ.

V Mariboru na turnirju Grawe Open 2014 finalisti Grega Kokalj do 16 let ter Kaja Juvan in Nika Radišič do 14 let

bm, 17.05.2014

Na turnirju TE do 14 in 16 let v Mariboru so kljub slabemu vremenu uspeli izpeljati predviden sobotni program.

Pri dečkih do 14 let je v četrtfinalu izpadel zadnji slovenski predstavnik. Matic PODLIPNIK je moral premoč priznati 2. nosilcu, Britancu Emileju HUDDU, ki je slavil s 6-0 6-0.

Pri deklicah do 14 let sta se v finale uvrstili Kaja JUVAN in Nika RADIŠIČ.

Nika RADIŠIČ je s 6-3 6-1 premagala Nemko Anniko PSCHORR. Kaja JUVAN je bila s 6-2 7-5 boljša od Švicarke Svenje OCHSNER.

Pri fantih do 16 let sta se v polfinale uvrstila Sven LAH, kateremu je četrtfinalno srečanje predal Poljak Pioter MATUSZEWSKI, Grega KOKALJ pa je s 5-7 6-2 6-1 premagal Italijana Federica IANNACCONEJA.

V finale je nato napredoval Grega KOKALJ, ki je s 6-2 6-1 premagal Avstrijca Christophera HUTTERERJA, Sven LAH je izgubila z Rusom Andreyem CHEPELEVIM.

Pri dekletih do 16 let v polfinalu nismo imeli predstavnic, saj je Veronika ERJAVEC z 1-6 4-6 izgubila četrtfinalno srečanje s 1. nosilko, Švicarko Tamaro ARNOLD.

V konkurenci dvojic sta turnir do 16 let osvojila Nejc SITAR in Jernej ZAPLOTNIK, ki sta v finalu s 3-6 6-3 [10-5] premagala Švicarja Jakuba PAULA in Charlesa Antoina COENSA.

Pri deklicah do 14 let bodo v slovenskem finalu nastopile Anja GAL in Kristina NOVAK ter Nika RADIŠIČ in Tina CVETKOVIČ. TUKAJ.

Danes in jutri v Domžalah otroški teniški praznik leta - DST 2014

gb, 17.05.2014

Dočakali smo najbolj množičen teniški dogodek v Sloveniji – DAN SLOVENSKEGA TENISA.

Letos sta kar dva in sicer v Domžalah (športni park), 17. in 18. maja.Letošnji program je pester, kot še nikoli, saj bodo najmlajši teniški upi igrali v kategorijah MINI, MINI dvojice, MIDI, do10 let, do 11 let in za točke državnega prvenstva do 12 let dvojice.

Vsi prijavljeni otroci bodo prejeli vrečko z lepimi darili in še čim.

Dva dneva v Domžalah ne bosta le teniško tekmovalna, za kar bo poskrbel zanimiv vzporedni program. Tako v soboto kot tudi v nedeljo bo nastopil čarovnik Grega, vsi tekmovalci in predvsem starši se bodo lahko pomerili v tekmovanju v hitrosti servisa, hkrati pa bo mamljiva ponudba tudi med številnimi stojnicami.

Ker so teniška igrišča v športnem parku Domžale, bodo otroci lahko prosti čas izkoristili na košarkarskem igrišču (podlaga tartan), nogometnem in odbojkarskem igrišču in na zanimivih otroških igralih.

Letošnji DST prijav ne omejuje, kar pomeni, da se lahko otroci prijavijo v več kategorijah, tudi če mladi teniški igralci oz. igralke niso registrirani. Edina omejitev je pri nastopu v konkurenci MINI dvojice, kjer lahko nastopijo le tisti, ki bodo tekmovali v posamični konkurenci MINI ali MIDI.

Dan slovenskega tenisa 2014 – športni park Domžale, 17. in 18. maj

Program sobota, 17. maj

9:00 Tenis do 10 let

12:00 MINI posamezno

14:00 Turnir dvojic do 12 let (točkovanje šteje za lestvico TZS)

16:00 MINI dvojice (prijavnine ni, tekmovanja pa se lahko udeležijo igralke in igralci, ki so nastopili v konkurenci posamezno)

Program nedelja 18. maj

9:00 MIDI tenis

12:00 Tenis do 11 let

Ne pred 12h, zaključni boji turnirja do 12 let – dvojice

Do igrišč v športnem parku Domžale: na avtocesti zavijete v Domžale / se peljete prek mostu čez Kamniško Bistrico / pri Mercator centru zavijete LEVO / pri bazenskem kompleksu zavijete LEVO / tu se začnejo parkirišča. Teniška dvorana je PRED VAMI; zunanja teniška igrišča so za dvorano.

TK Domžale TUKAJ.

V Kopru in Velenju sta se začela prva turnirja letošnje ITF PETROL turneje

bm, 16.05.2014

Z ITF turnirjema za moške v Kopru in ženske v Velenju se je začela letošnja serija ITF PETROL TURNEJA. Serija se bo nadaljevala in zaključila z moškima turnirjema Futures v Mariboru in Litiji.

Na moškem Futures turnirju v Kopru z nagradnim skladom 10.000 $ so danes igrali prvi krog kvalifikacij. V drugi krog se je uvrstilo sedem slovenskih igralcev. Neposredno so v glavni turnir uvrščeni Janez SEMRAJC , Mike URBANIJA, Tom KOČEVAR DEŠMAN in Tomislav TERNAR.

Posebna povabila bo organizator predvidoma namenil domačima igralcema Dorianu PURIĆU in Niku POPOVIČU, Italijanu Ricardu BONADIU, posebno povabilo TZS pa gre Maticu ŠPECU.

Tekme drugega kroga se bodo v nedeljo začele ob 10. uri.

Na ženskem ITF turnirju v Velenju, tudi ta ima nagradni sklad 10.000 $, je v kvalifikacijah 12 Slovenk. Neposredno je v glavni turnir uvrščena Polona REBERŠAK, posebna povabila so predvidena za Tino RUPERT, Ano OPARENOVIČ in Mašo MARC. Prvi dan je turnir oviralo slabo vreme. Zmage so v prvem krogu vknjižile Manca PISLAK, Pija BRGLEZ, Eva ZAGORAC in Tamara ZIDANŠEK. Izpadli sta Stania RAKOČEVIĆ in Tina Kristina GODEC.

V nedeljo bo v drugem krogu kvalifikacij nastopilo 10 Slovenk. Tekme se začnejo ob 10. uri. TUKAJ.

Grawe Open 2014 - tri slovenske dvojice v finalu, jutri četrtfinalni in polfinalni obračuni posameznikov

bm, 16.05.2014

Na turnirju TE, ki poteka na igriščih ŽTK Maribor je tudi petkov program motilo slabo vreme, tako da so bili četrtfinalni obračuni prestavljeni na soboto, ko bodo v konkrenci posameznikov tako na turnirju do 14, kot na turnirju do 16 let odigrali tudi polfinala.

Danes so tako potekali obračuni v konkurenci dvojic.

Prvi zmagovalni pokal sta pri dečkih do 14 let dvignila 1. nosilca, Britanca Jake DRAPER in Emile HUDD . V finalu sta bila s 4-6 6-1 [10-6] boljša od 5. postavljenih rojakov Bradleya BUCKLANDA in Harrya BUTLERJA. S slednjima sta v polfinalu s 7-5 3-6 [7-10] izgubila Jan KUPČIČ in Matic PODLIPNIK. Pri deklicah do 14 let bomo videli slovenski finale. Pomerile se bodo 1. nosilki Anja GAL in Kristina NOVAK ter 3. nosilki Tina CVETKOVIČ in Nika RADIŠIČ.

Pri fantih do 16 let so finalisti 4. nosilca Nejc SITAR in Jernej ZAPLOTNIK ter 3. nosilca Švicarja Jakub PAUL in Charles Antoine COENS. Slednja sta v polfinalu s 7-6(5) 6-4 izločila domačo dvojico Svena LAHA in Amadeja GORUČANA. Pri dekletih do 16 let v finalu ne bo Slovenk. Zadnji sta se v poflianlu poslovili Veronika ERJAVEC in Nika ZUPANČIČ. S 6-2 6-4 sta ju premagali Švicarka Tamara ARNOLD in Carmen SCHULTHEISS. TUKAJ.

Mike Urbanija in Tomislav Ternar polfinalista Futuresa v Bolu, Katarina Srebotnik v polfinalu Rima, poraz Blaža Kavčiča v Heilbronnu

bm, 16.05.2014

Mike URBANIJAin Tomislav TERNAR sta se na Futuresu v Bolu na Braču uvrstila v polfinale.

Mike URBANIJA je v četrtfinalu z rezultatom 7-5 6-4 premagal 21. letnega Francoza, 3. nosilca turnirja Maxima CHAZALA (ATP 473). Francoz je imel v srečanju kar 11 break žogic, izkoristil pa je le dve.

Tomislav TERNAR je bil s 7-5 2-6 7-6(0) boljši od 514. igralca lestvice ATP, Hrvata Duja KEKEZA. Tomislav je v tretjem nizu že zaostajal z 2-4, a je bil v zaključku tekme bolj zanesljiv, tie-break pa v sojo korist odločil na nič.

Na WTA turnirju v Rimu se je Katarina SREBOTNIK s soigralko Kveto PESCHKE v konkurenci dvojic uvrstila v polfinale. V četrtfinalu sta dekleti s 6-4 6-4 premagali Marino ERAKOVIC in Arantxo PARRA SANTONJO.

Z zmago je nastope na WTA turnirju v Nurnbergu začela Dalila JAKUPOVIĆ. V prvem krogu kvalifikacij je s 6-3 7-5 premagala Avstrijko Melanie KLAFFNER, 243. igralko lestvice WTA.

V četrtfinalu pa je nastope v nemškem Heilbronnu na ATP Challengerju končal Blaž KAVČIČ. S 6-4 in 6-3 ga je premagal 161. igralec sveta, 24. letni Slovak Andrej MARTIN.

V svojem prvem četrtfinalu na članskih turnirjih ITF je v Bolu na Braču izgubila Natalija ŠIPEK.S 6-1 5-7 6-3 jo je premagala 4. nosilka, 418. igralka lestvice WTA, Rusinja Eugeniya PASHKOVA. Natalija je v tretjem nizu z breakom povedla s 3-0, nato pa izgubila šest iger zapored. TUKAJ.

Vpliv stresa na športnika in kako ga premagati - predavanje danes v Domžalah

bm, 16.05.2014

Teniška zveza Slovenije skupaj s sponzorjem Athlete (uradna športna hrana TZS) za vse trenerje in strokovne delavce, ki delujejo v procesu športnega treniranja, pripravlja izredno zanimivo in koristno predavanje na temo: Vpliv stresa na športnika in kako ga premagati

Predavanje bo danes, v soboto 17.5.2014, ob 13. uri v sklopu Dneva slovenskega tenisa v Domžalah.

Kraj predavanja: Bar Zorko

Predavatelj je g. Aleš Homovec, nutricist z več kot deset letnimi izkušnjami v športu. TUKAJ.

Na turnirju TE 14 in 16 Grawe Open 2014 v Mariboru osem slovenskih igralcev oz. igralk v četrtfinalu

bm, 15.05.2014

Na mladinskem teniškem turnirju TE do 14 in 16 let - Grawe Open 2014, ki se odvija na igriščih ŽTK Maribor smo dobili četrtfinaliste.

Pri dečkih do 14 let se je v četrtfinale uvrstil Matic PODLIPNIK. V tretjem krogu je s 7-5 6-1 premagal Rusa Gleba MITYURINA.

Zelo uspešne so deklice do 14 let, saj so se v četrtfinale uvrstile štiri.

Kaja JUVAN je s 7-5 6-3 premagala 1. nosilko, Čehinjo Radko BUZKOVO.

Anja GAL, peta nosilka turnirja, je bila s 6-4 6-4 boljša od Avstrijke Arabelle KOLLER (12).

Nika RADIŠIČ (6) je s 6-1 6-3 premagala Švicarko Katerino TSYGOUROVO (10). Druga nosilka Kristina NOVAK je s 7-6(3) 6-4 premagala igralko iz BiH Lauro TOMIĆ.

Pri fantih do 16 let sta se v četrtfinale uvrstila Sven LAH (6) z zmago s 6-4 7-6(0) nad kvalifikantom, Italijanom Giacomom GIUNTO in Grega KOKALJ (WC), ki je s 6-2 6-0 odpravil Švicarja Lukasa VONTOBELA (14).

Pri dekletih do 16 let se je v četrtfinale uspelo uvrstiti samo Veroniki ERJAVEC. V slovenskem obračunu je bila s 6-1 6-3 boljša od Tine Kristine GODEC.

V Mariboru igraju tudi v konkurenci dvojic, vse rezultate pa si lahko pogledate TUKAJ.

Mike Urbanija, Tomislav Ternar in Natalija Šipek v četrtfinalu ITF turnirja v Bolu na Braču

bm, 15.05.2014

Na ženskem ITF turnirju v Bolu na Braču še naprej dobro igra Natalija ŠIPEK. Po dveh zmagah v kvalifikacijah je tudi v glavnem turnirju zmagala drugič zapored in se uvrstila v svoj prvi četrtfinale na profesionalnih teniških turnirjih. V drugem krogu glavnega turnirja je s 3-6 6-3 6-0 premagala kvalifikantko, 19. letno Tajko Helen DE CESARE. V četrtfinalu bo v petek igrala s 4. nosilko, 25. letno Rusinjo Eugeniyo PASHKOVO, 417. igralko lestvice WTA.

V Bolu na Braču sta bila na moškem ITF Futuresu uspešna tudi fanta.

Mike URBANIJA je v drugem krogu s 7-5 6-0 premagal 19. letnega Srba Luko ILIĆA, Tomislav TERNAR pa je bil s 6-4 6-2 boljši od Hrvata, 17. letnega Franca MANDIĆA.

Mike URBANIJA bo v četrtfinalu igral z 2. nosilcem, 21. letnim Francozom Maximom CHAZALOM. Nasprotnik Tomislava TERNARJA bo 3. nosilec, Hrvat Duje KEKEZ.

Še enega četrtfinalista bomo spremljali v petek, Blaža KAVČIČA. Blaž bo v Heilbronnu ob 12. uri igral s Slovakom Andrejem MARTINOM.

V Rimu pa bosta v četrtfinalu WTA turnirja v konkurenci dvojic ob 14. uri igrali Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE Njuni nasprotnici bosta Novozelandka Maria ERAKOVIC in Španka Arantxa PARRA SANTONJA.

Na mladinskem ITF turnirju v Amstettnu sta se Hana MRAZ in Nina POTOČNIK poslovili tudi v konkurenci dvojic.

Za obe naši igralki, Nina POTOČNIK je igrala z Madžarko Dalmo GALFI, Hana MRAZ z Miriam KOLODZIEJEVO sta bili usodni Jana JABLONOVSKA in Tereza KOLAROVA.

Nino POTOČNIK in Dalmo GALFI sta izločili v četrtfinalu, Hano MRAZ in Miriam KOLODZIEJEVO pa v polfinalu. TUKAJ.

V Mariboru se nadaljuje turnir TE do 14 in do 16 let - Grawe Open 2014

, 15.05.2014

V Mariboru se je po torkovem prisilno prostem dnevu, s tekmami prvega in drugega kroga nadaljeval tradicionalni mednarodni turnir Tennis Europe v kategorijah do 14 in do 16 let.

V kategoriji do 14 let je v glavnem turnirju nastopilo 14 dečkov.

V tretji krog se je uvrstil le Matic PODLIPNIK. Ostali dečki so izgubili v prvem oz. drugem krogu.

V glavnem turnirju deklic do 14 let je nastopilo 16 Slovenk. V tretji krog so se uvrstile Kaja JUVAN, Anja GAL, Kristina NOVAK in Nika RADIŠIČ.

Pri fantih do 16 let je v glavnem turnirju nastopilo 18 domačih igralcev.

V tretji krog so napredovali Nejc SITAR, Grega KOKALJ, Tino KOVAČIČ, Amadej GORUČAN in Sven LAH.

Pri dekletih do 16 let je v glavnem turnirju nastopilo 12 Slovenk.

Dekleta so odigrala tekme prvega kroga. Zmage so vknjižile Veronika ERJAVEC, Moni POTRČ, Saša KLANEČEK, Kristina Tina GODEC, Evgenija BURGER in Lara PROSENJAK.

Saša KLANEČEK je tekmo tretjega kroga predala.

Podrobnejše rezultate in žrebne liste kvalifikacij ter glavnega turnirja najdete TUKAJ.

Blaž Kavčič v četrtfinalu Heilbronna, uspešni tudi Mike Urbanija in Tomislav Ternar v Bolu na Braču ter Katarina Srebotnik v Rimu

bm, 14.05.2014

Na ATP Challengerju V Heilbronnu (35.000 €+H) se je Blaž KAVČIČ uvrstil v četrtfinale.

Njegov nasprotnik v drugem krogu je bil 27. letni Britanec James WARD, 173. igralec lestvice ATP, ki je v prvem krogu izločil Nemca Andreasa BECKA.

Blaž KAVČIČ je zmagal z rezultatom 6-1 3-6 7-5.

V četrtfinalu bo igral s 24. letnim Slovakom Andrejem MARTINOM, 165. igralcem lestvice ATP.

Na WTA turnirju v Rimu sta se Katarina SREBOTNIK Kveta PESCHKE, ki sta na turnirju 4. nosilki, uvrstili v četrtfinale. V drugem krogu sta premagali rusko-kitajsko dvojico Vera DUSHEVINA in Saisai ZHENG z rezultatom 6-2 6-3.

Sicer pa smo danes videli pet slovenskih nastopov v Bolu na Braču, uspešna sta bila le dva slovenska predstavnika. V prvem krogu ženskega ITF turnirja je nastopila Eva ZAGORAC in s 4-6 0-6 izgubila z 19. letno Bolgarko Viktoryo TOMOVO, 276. igralko lestvice WTA, za katero je bila to deste azmaga v zadnjih dvanajstih srečanjih.

V prvem krogu moškega Futuresa sta izgubila Blaž BIZJAK in Aljaž RADINSKI, uspešna pa sta bila Tomislav TERNAR in Mike URBANIJA
. Mike URBANIJA je z rezultatom 6-4 6-2 premagal domačina Antuna PEHARJA, Tomislav TERNAR je bil s 6-4 7-5 boljši od Kitajca Chuhana WANGA. Ta je s 672. mestom najvišje rangiran igralec, ki ga je Tomislav TERNAR premagal letos.

Blaž BIZJAK je s 3-6 2-6 izgubil srečanje s Hrvatom Tomislavom DRAGANJO, od Aljaža RADINSKEGA je bil s 6-3 6-4 boljši 6. nosilec, domačin Dino MARCAN.

V avstrijskem Amstettnu je v drugem krogu mladinskega ITF turnirja 2. ranga izgubila Hana MRAZ. Premagala jo je 6. nosilka Julia GRABHER, ki je hbila boljša s 6-3 6-4.

TUKAJ.

Tamara Zidanšek med najboljšimi 100 mladinkami sveta

bm, 13.05.2014

Najnovejša mladinska teniška lestvica je slovenskim mladinkam po dolgem času prinesla uvrstitev med najboljših sto mladink na svetu. To je uspelo Tamari ZIDANŠEK, ki je s serijo dobrih nastopov v letošnji sezoni prebila to magično mejo in je ta teden na 97. mestu mladinske svetovne teniške lestvice.

Še vedno pa so med najboljšimi 150 igralkami sveta štiri Slovenke.

Na 111. mestu je ta teden Nina POTOČNIK, na 120. mestu je Manca PISLAK, na 142. mesto pa se je povzpela Hana MRAZ.

Med mladinci je edini Slovenec med najboljšimi 1000 igralci na svetu Maks TEKAVEC na 811. mestu. TUKAJ.

Natalija Šipek uspešna v Bolu na Braču, Hana Mraz zmagala v Amstettnu, izpad Andreje Klepač in Nine Potočnik

bm, 13.05.2014

Na ITF turnirju (10.000 $) v Bolu na Braču je zmago v prvem krogu glavnega turnirja zabeležila Natalija ŠIPEK. V izenačenem srečanju je bila 17. letna kvalifikantka iz Maribora, trenutno 1107. igralka lestvice WTA s 6-7(0) 6-1 7-6(6) boljša od šeste nosilke, 19. letne Rusinje Anastasie RUDAKOVE, 453. igralke lestvice WTA, kateri je Natalija zadala poraz po devetih zaporednih zmagah. Rusinja je bila namreč v aprilu najprej finalistka, nato pa še zmagovalka na dveh ITF turnirjih (10.000 $) v Kazahstanu.

V moškem delu turnirja v Bolu (10.000$ vrednega Futuresa) je v prvem krogu Matija KAC z 2-6 1-6 izgubil s 4. nosilcem, Avstralcem Matthewom BARTONOM.

Na WTA turnirju v Rimu ne bo slovenskega obračuna. Andreja KLEPAČ in Čehinja Vladimira UHLIROVA namreč v prvem krogu nista bili kos Rusinji Veri DUSHEVINI in Kitajki Saisai ZHENG. Izgubili sta z rezultatom 3-6 1-6, z njima pa bosta zdaj igrali Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE.

Na ITF turnirju 2. ranga v avstrijskem Amstettnu je že v prvem krogu z nastopi končala naša trenutno druga mladinka na svetovni mladinski teniški lastvici, Nina POTOČNIK ( ITF- 111). Nina je bila postavljena za 7. nosilko, s 6-1 6-0 pa jo je premagala domačinka, 16.letna Lena REICHEL, 306. mladinka sveta, ki je nastopila s posebnim povabilom.

Nastope pa je uspešno začela Hana MRAZ (ITF - 142), ki je v prvem krogu igrala s Slovakinjo Jano JABLONOVSKO ( ITF - 232). Hana je bila boljša z rezultatom 6-3 5-7 6-4

TUKAJ.

ŽTK Maribor TE do 14 in do 16 let - Grawe Open 2014, torkov spored kroji vreme

bm, 13.05.2014

V Mariboru so se na igriščih ŽTK končale kvalifikacije na tradicionalno močno zasedenih mednarodnih turnirjih Tennis Europe v kategorijah do 14 in do 16 let.

Kvalifikacije slovenskim igralcem in igralkam niso prinesle veliko uspeha.

Pri dečkih do 14 let je v kvalifikacijah nastopilo 21 Slovencev. V finale kvalifikacij sta se uvrstila Tom AŠIČ KOVAČ in Žiga MORAUS, a sta finalni srečanji kvalifikacij izgubila in se nista uvrstila v glavni turnir. Ostali dečki so izgubili v prvem oz. drugem krogu.

V glavnem turnirju bo nastopilo 14 dečkov.

Pri deklicah do 14 let je v kvalifikacijah nastopilo 14 Slovenk.V finale kvalifikacij so se uvrstile Anja TRBEŽNIK, Katja HRKAČ, Leeloo OBRUL in Ema HORVAT, v glavni turnir pa je napredovala samo Anja TRBEŽNIK

V glavnem turnirju bo nastopilo 16 Slovenk.

Pri fantih do 16 let je v kvalifikacijah nastopilo 13 Slovencev. V zadnji krog se je uspel prebiti samo Luka MIKLAVČIČ, ki je zmagal tudi tretjo tekmo in se kot edini Slovenec prebil v glavni zturnir.

V glavnem turnirju bo nastopilo 18 domačih igralcev.

Pri dekletih do 16 let je v kvalifikacijah kot običajno žreb najmanj popolnjen. Igralke tako za uvrstitev v glavni turnir potrebujejo eno ali dve zmagi. Nastopilo je 9 Slovenk, v glavni turnir sta se uvrstili Tinkara KOVAČ in Evgenija BURGER.

V glavnem turnirju bo nastopilo 12 Slovenk.

Torkov spored kroji vreme, zato spremljajte objave sodnika tudi na naši spletni strani.

Podrobnejše rezultate in žrebne liste kvalifikacij ter glavnega turnirja najdete TUKAJ.

Konec tedna v Rogaški veteranski ITF turnir, konec meseca tradicionalna Vič Open in Žigonov memorial v Ljubljani

bm, 12.05.2014

Mesec maj je tudi v znamenju veteranskih turnirjev. Konec prejšnjega tedna sta se v Domžalah pomerili veteranski ekipi Slovenije in hrvaške Istre, takonec tedna, točneje od četrtka do nedelje pa se bo v Rogaški Slatini odvijal mednarodni veteranski ITF turnir.

V Rogaški Slatini je prijavljenih 94 veteranov in veterank, ki bod z obračuni začeli v četrtek.

Konec meseca, točneje 30.5.2014 in 1.6.2014 pa bo na igriščih Teniške sekcije Partizana Vič 29. Vič Open za moške starosti 35+ in 37. Žigonov memorial za moške starosti 45+. Več informacij o turnirjih najdete na podstrani Veterani. TUKAJ.

Dež prinesel zmago Blažu Kavčiču na ATP Challengerju v Heilbronnu

bm, 12.05.2014

Na ATP Challengerju v nemškem Heilbronnu je popoldne v prvem krogu nastopil Blaž KAVČIČ. Igral je s 34. letnim domačinom Bjornom PHAUOM, trenutno 282. igralcem lestvice ATP in zmagal s 7-6(5) 6-3.

Prvi niz je bil zelo izenačen, pri izidu 6-5 pa PHAU ni izkoristil dveh break in s tem zaključnih žogic za zmago v prvem nizu. Tega je nato v podaljšani igri s 7-5 dobil Blaž. V drugem nizu sta igralca izgubila prve tri igre na svoj servis, četro igro pa je nato PHAU na svoj servis dobil in z breakom povedel s 3-1. Srečanje je nato za približno eno uro prekinil dež, po vrnitvi na igrišče pa je bilo z Phauovo igro konec. Blaž je dobil naslednjih pet iger zapored in s tem drugi niz s 6-3.

Blaž KAVČIČ bo v drugem krogu igral z zmagovalcem srečanja med Jamesom WARDOM in Andreasom BECKOM.

Pri ženskah bosta na WTA turnirju v Rimu v konkurenci dvojic nastopili Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ.

Katarina SREBOTNIK bo igrala s Kveto PESCHKE, v prvem krogu pa sta kot 4. nosilki prosti.

Andreja KLEPAČ bo igrala z Čehinjo Vladimiro UHLIROVO. Njuni nasprotnici bosta v prvem krogu Rusinja Vera DUSHEVINA in Kitajka SaiSai ZHENG. V primeru zmage bosta igrali s Srebotnikovo in Peschkejevo.

Na ženskem ITF turnirju (10.000 $) v Bolu na Braču sta se Eva ZAGORAC in Natalija ŠIPEK uvrstili v glavni turnir.

Eva ZAGORAC je v drugem srečanju kvalifikacij s 7-6(0) 6-0 premagala Hrvatico Teo FABER. Natalija ŠIPEK je v finalu kvalifikacij s 6-7 (2) 6-1 6-1 premagala domačinko Mariano DRAŽIĆ (WC).

Na moškem Futuresu (10.000 $) je Aljaž RADINSKI v finalu kvalifikacij s 7-5 6-1 premagal 1. nosilca Matea FABERJA, Matija KAC pa je s 6-2 6-2 izločil Avstralca Marka JOVANOVICA.

Žiga PAPEŽ je z 0-6 1-6 izgubil s 3. nosilcem Tomislavom DRAGANJO.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v avstrijskem Amstettnu je v kvalifikacijah nastopila Nika KOZAR in z 0-6 6-3 1-6 izgubila z domačinko Aleno WISS. V glavnem turnirju bosta nastopili Nina POTOČNIK in Hana MRAZ. TUKAJ.

Blaž Rola na svetovni lestvici še mesto više, na 99. mestu, Mike Urbanija najvišje doslej

bm, 11.05.2014

strong>Blaž ROLA je na svetovni teniški lestvici pridobil eno mesto in se ta teden nahaja na 99. mestu. Blaž KAVČIČ ostaja na 121. mestu in je na lestvici trenutno drugi Slovenec. 15 mest je izgubil Aljaž BEDENE, ki je zdrsnil na 123. mesto.

Grega ŽEMLJA (170) in Janez SEMRAJC (306) ostajata na mestih iz prejšnjega tedna. Nik RAZBORŠEK je kljub neigranju pridobil dve mesti in je na 544. mestu, še naprej pa se vzpenja Mike URBANIJA. Ta teden je pridobil 30 mest in se povzpel na 571. mesto, kar je njegova najvišja uvrstitev v karieri.

Nič novega pri dekletih, bi lahko zapisali. Polona HERCOG, kot najvišje uvrščena Slovenka ostaja na 59. mestu. Tadeja MAJERIČ je izgubila 16 mest in zdrsnila na 137. mesto. Nastja KOLAR (233) in Dalila JAKUPOVIĆ (251) ostajata okrog uvrstitev iz prejšnjega tedna, še naprej pa rahlo izgublja Petra RAMPRE, ki je zdrsnila na 260. mesto. Maša ZEC PEŠKIRIČ je na 283. mestu, Polona REBERŠAK pa na 604. mestu. Na 1107. mestu najdemo Natalijo ŠIPEK, ki počasi nabira točke na turnirjih ITF. TUKAJ.

Na tradicionalnem srečanju veteranov Slovenije in hrvaške Istre so v Domžalah slavili gostje

bm, 11.05.2014

V Domžalah so se na tadicionalnem, tokrat že 10. srečanju zbrali veterani Slovenije in hrvaške Istre. Tudi tokratni obračun je bil, tako kot pretekli zelo zanimiv, zelo izenačena srečanja pa so se končala s skupnim rezultatom 7-6 v korist gostov.

Podrobnejši rezultati so bili naslednji:

-35 Zupančić Brane (Domžale) - Mrkoci Ante 0/6, 1/6

-35 Jarc Matej (Domžale) - Rubelj Tomislav 1/6,6/4,11/9

+35 Maček Aleš (Radomlje) - Milevoj Marko 6/2,6/4

+40 Leber Sebastijan (Celje) - Fatorić Denis 6/2,4/6,6/10

+45 Zule Tadej (Domžale) - Bačić Petar 6/4,1/6,6/10

+50 Svoljšak Sašo (Domžale) - Knežević Zdravko 1/6,4/6

+55 Tajnšek Zmago (Celje) - Ćatić Fiket 6/3,2/6,10/7

+60 Štrukelj Tomaž (Ljubljana) - Vlačić Valter 7/6,6/3

+65 Seme Štefan (Ljubljana) - Stojanović Stevo 6/2,6/1

Pari: Jarc / Zupančić - Mrkoci / Rubelj 2/6,2/6

Leber / Zule - Milevoj / Fatorić 3/6,6/4,14/12

Juričić / Svoljšak - Bačić / Knežević 1/6,4/6

Tanjšek /Štrukelj - Ćatić / Vlačić 4/6,6/7 TUKAJ.

Eva Zagorac, Natalija Šipek, Aljaž Radinski in Matija Kac v glavni turnir v Bolu na Braču

bm, 11.05.2014

Na ženskem ITF turnirju (10.000 $) v Bolu na Braču sta se Eva ZAGORAC in Natalija ŠIPEK uvrstili v glavni turnir.

Eva ZAGORAC je v drugem srečanju kvalifikacij s 7-6(0) 6-0 premagala Hrvatico Teo FABER. Natalija ŠIPEK je v finalu kvalifikacij s 6-7 (2) 6-1 6-1 premagala domačinko Mariano DRAŽIĆ (WC).

Na moškem Futuresu (10.000 $) je Aljaž RADINSKI v finalu kvalifikacij s 7-5 6-1 premagal 1. nosilca Matea FABERJA, Matija KAC pa je s 6-2 6-2 izločil Avstralca Marka JOVANOVICA.

Žiga PAPEŽ je z 0-6 1-6 izgubil s 3. nosilcem Tomislavom DRAGANJO. TUKAJ.

Ternarjem
Ternarjem
Mike Urbanija izgubil finale v Bolu na Braču, finalista konkurence dvojic sta bila s Tomislavom Ternarjem

bm, 11.05.2014

Mike URBANIJA ni uspel v finalu ITF Futuresa v Bolu na Braču (10.000 $)

S 6-1 6-2 ga je premagal 3. nosilec Srb Laszlo DJERE.

Mike URBANIJA, ki tudi naslednji teden ostaja v Bolu na Braču, tako ostaja pri enem naslovu na profesionalnih turnirjih, ki ga je osvojil v letu 2013.

Prihodnji teden bosta v Bolu na Braču v glavnem turnirju nastopila tudi Tomislav TERNAR in Blaž BIZJAK, za vstopnico v glavni turnir pa se potegujejo tudi Aljaž RADINSKI, Matija KAC in Žiga PAPEŽ, ki so bili uspešni v prvem krogu kvalifikacij.

Finalno srečanje pa sta v Bolu izgubila tudi Mike URBANIJA in Tomislav TERNAR, ki sta igrala v konkurenci dvojic. V finalu sta ju s 6-2 6-3 premagala Avstralca Matthew BARTON in Jordan THOMPSON. TUKAJ.

Blaž Rola in Nastja Kolar izgubila tekmi drugega kroga kvalifikacij v Rimu in v Pragi

bm, 11.05.2014

Blaž ROLA je v drugem krogu ATP turnirja serije Masters v Rimu igral z domačinom, 22. letnim Stefanom TRAVAGLIA, 296. igralcem lestvice ATP, ki je v prvem krogu izločil Španca Alberta MONTANESA, 3. nosilca kvalifikacij, sicer pa je za nastop v kvalifikacijah prejel posebno povabilo.

Žal mu tudi Blaž ni bil kos in Italijan je srečanje, ki je trajalo uro in 13 minut dokaj gladko dobil s 6-4 6-2.

Včerajšnje Blaževo triurno srečanje je pustilo nekaj posledic in Blaž je bil danes nerazpoložen pri začetnem udarcu, saj je osvojil vsega 47 % točk na svoj servis, še posebej je škripalo pri drugem začetnem udarcu, katerega izkoristek je bil vsega 30 %.

Na ITF turnirju v Pragi (100.000 $) je v drugem krogu z nastopi končala tudi Nastja KOLAR. Njena nasprotnica je bila 19-letna Rusinja Ekaterina ALEXANDROVA, ki je v prvem krogu izločila Italijanko Mario-Eleno CAMERIN.

Nastja KOLAR je nasprotnici po izgubljenem prvem nizu s 4-6, srečanje predala.

Kaj je po uvodnem srečanju v Rimu povedal Blaž ROLA pa si lahko ogledate TUKAJ.

V ligi TZS do 12 let so že odigrali tri kroge, začeli sta se tudi 2. in 3. moška liga

bm, 11.05.2014

V kategoriji do 12 let ekipe sestavljajo dečkI In deklicE. V letošnjem letu je tudi še dovoljeno združevanje dveh klubov, ki nastopata skupaj kot ena ekipa.

V tekmi se igrajo tri tekme dečkov posamezno, dve tekmi deklic posamezno in po ena tekma dvojic dečkov in ena tekma dvojic deklic.

V ligi nastopa 17 ekip, ki so razdeljene v skupine A, B in C.

V zaključne boje za naslov prvaka se uvrstita prvo in drugouvrščena ekipa iz skupine A ter prvouvrščeni ekipi iz skupin B in C.

Redni del lige se konča 19. maja, play off se igra sredi junija.

Prvi trije krogi so bili odigrani ta konec tedna, prve odločitve o udeležencih play-offa pa bodo padle v naslednjem krogu, ki se igra v petek.

Danes so se začeli tudi obračuni v enotni 2. moški ligi in v 3. moški lifgi, ki se igrav dveh skupinah.

Rezultate vseh lig lahko spremljate takoj po končanih srečanjih pod zavihkom Lige-2014-online rezultati, konec tekmovalnega dne pa boste rezultate našli tudi med zadnjimi dokumenti TUKAJ.

Živa Falkner osvojila svoj prvi turnir Tennis Europe, dvojno krono je osvojila v Čakovcu

bm, 10.05.2014

Odličen rezultat je na turnirju Tennis Europ do 12 let, Croatia cup, v Čakovcu dosegla naša najboljša igralka v kategoriji do 12 let, Živa FALKNER. Na turnirju tretjega ranga je nanizala 5 zmag, pri čemer nasprotnicam ni oddala niti niza.

V današnjem finalu je s 6-3 6-4 premagala Noo KRZNARIĆ, najboljšo igralko do 12 let na Hrvaškem. Že včeraj s eje veselila zmage tudi v konkurenci dvojic. Nastopila je v paru s Slovakinjo Romano CISOVSKO. Čestitamo ! TUKAJ.

Blaž Rola v drugi krog Rima, Mike Urbanija v finalu Bola, v Pragi zmaga Nastje Kolar, porazi Polone Hercog, Toma Kočevarja Dešmana in Maše Zec Peškirič

bm, 10.05.2014

Blaž ROLA, ki tokrat na turnirju prvič nastopa kot član elitne stoterice je na ATP turnirju v Rimu (2.800.000 €) v prvem krogu kvalifikacij presenetil 8. nosilca, Španca Daniela GIMENA-TRAVERJA, 75. igralca lestvice ATP. Po treh urah in sedmih minutah ige je Blaž dvignil roke v znak zmagoslavja. Slavil je z rezultatom 6-7(6) 7-5 6-4.

Na turnirjih serije Futures v Bolu na Braču in Ashkelonu v Izraelu, oba turnirja imata nagradni sklad 10.000 $ sta danes v polfinalih nastopila Mike URBANIJA in Tom KOČEVAR DEŠMAN.

Za Mikea je bil drugi zaporedni polfinale, po polfinalnem nastopu v Karlskroni. Tokrat pa je šel še dlje, saj se je uvrstil v finale. Avstralec Christopher O'CONNELL mu je srečanje pri izidu 2-6 1-2 predal.

Za Toma pa je bil to drugi polfinale v karieri, potem, ko je lani na Futuresu na Bledu z nastopi končal v finalu. V polfinalu je igral s 1. nosilcem, Ircem Samom BARRYEM, ki je bil boljši s 6-3 6-4

Na ITF turnirju z nagradnim skladom 100.000 $+H v Pragi v kvalifikacijah nastopata Nastja KOLAR in Maša ZEC PEŠKIRIČ.

Nastja je v prvem krogu kvalifikacij igrala s Kanadčanko Aleksandro WOZNIAK (WTA-157) in zmagala z rezultatom 6-3 7-5, nasprotnica Maše je bila 2. nosilka kvalifikacij, domačinka Lucie HRADECKA (WTA - 138). HRADECKA je bila boljša in je zmagala z rezultatom 7-6 6-2.

Po tednu odmora se je na igrišče vrnila Polona HERCOG, ki je za nadaljevanje sezone in ogrevanje pred Rolland Garrosom izbrala turnir v Rimu. Povratek se ji ni najbolje posrečil. Na turnirju z nagradnim skladom 2.628.800 $ je morala v kvalifiklacije, kjer jo že v prvem krogu čakal obračun z mladim švicarskim teniškim upom 17. letno Belindo BENCIC, prvo mladinko sveta in že 107. igralko lestvice WTA. BENCICEVA je največji uspeh v karieri dosegla letos, ko se je v Charlestonu uvrstila v polfinale, med drugimi pa premagala tudi Saro ERRANI.

Polona HERCOG je odlično začela, v prvem nizu povedla s 5-1, natp pa izgubila pet iger zapored, a vendarle še izvelka podaljšano igro, katero je tudi dobila. V nadaljevanju pa je bila BENVCICEVA bolj zanesljiva in po dveh urah in sedemnajstih minutah slavila s 6-7(5) 6-3 6-4.

Dobro so začeli kvalifikacije na moškem Futuresu in ženskem ITF turnirju v Bolu na Braču Aljaž RADINSKI, Matija KAC, Žiga PAPEŽ, Eva ZAGORAC in Natalija ŠIPEK.. Vsi so zabeležili gladke zmage in se uvrstili v drugi krog. TUKAJ.

Blaž Kavčič se vrača po trimesečni odsotnosti zaradi poškodbe in operacije

bm, 09.05.2014

Blaž je zadnjo tekmo na ATP turneji odigral pred tremi meseci, ko je v drugem krogu turnirja ATP 250 v Marseillu izgubil proti Francozu Gasquetu. Od tam je sicer odpotoval v Dubaj, kjer ga je ustavila nenadna bolečina v stopalu. Sledile so številne terapije, operacija, nato tista tekma za Davis Cup, zaradi katere se je rehabilitacija še malo podaljšala, na koncu je sledila še gripa. Po vseh težavah, je trenutno 121. igralec sveta pripravljen na povratek.

»Po operaciji je bilo potrebno precej časa, da sem lahko sploh stopil na nogo. Nato sem počasi napredoval, potem je bila tista tekma Davis Cup, pa še gripa… Povratka na turnirje se zelo veselim, to je moje življenje,« je po treh tednih treningov, dan pred odhodom v nemški Heilbronn, kjer bo naslednji teden nastopil na ATP Challengerju, povedal Blaž in dodal: »Hitrih rezultatov po povratku ne pričakujem, želim si le čim več tekem in dobre igre. Sem pa pred nadaljevanjem optimističen, saj vem da sem v začetku te sezone igral zelo dobro, kar sem dokazal tudi z nekaterimi zmagami nad boljšimi igralci.«

Zaradi odsotnosti je Blaž izgubil nekaj mest na svetovni teniški lestvici, zato bo moral nastopiti v kvalifikacijah za Roland Garros. V Parizu še nikoli ni igral v kvalifikacijah, saj je bil leta 2010 direktno uvrščen v glavni del tega peščenega Grand Slama, sploh prvič v karieri. Takrat je tudi prvič zabeležil zmago na Grand Slamih - v istem dnevu sta skupaj z Žemljo dosegla prvi zmagi za Slovenijo sploh med moškimi. Blaž je v dosedanji karieri 15 krat igral v glavnem delu Grand Slamov, kar je največ izmed vseh slovenskih igralcev - v 24 dvobojih je dosegel 9 zmag.

Okvirni načrt za nadaljevanje Blaževe sezone po Roland Garrosu je, da v času travnate sezone igra turnirje serije ATP Challenger in poskuša pridobiti izgubljene ATP točke in tako čim prej popravi svojo uvrstitev na ATP lestvici.

»Posledice poškodbe so v manjši meri še vedno prisotne, včasih kot bolečina, včasih kot ovira pri gibanju. Zato za nadaljevanje sezone predvsem upam, da je to vse kar se tiče poškodb za letos in da bom lahko normalno igral preostanek sezone. V tej naši službi je težko iti v pisarno, če nisi 110 % pripravljen,« je v sporočilu za javnost zaključil Blaž. TUKAJ.

Živa Falkner finalistka turnirja TE 12 v Čakovcu in zmagovalka dvojic, Manca Pislak in Tamara Zidanšek klonili v finalu dvojic v Beljaku

bm, 09.05.2014

Živa FALKNER se je uvrstila v finale turnirja TE 12 v Čakovcu. V polfinalu je s 6-3 6-1 premagala domačinko Saro ZALUKAR.

V finalu bo njena nasprotnica Hrvatica Noa KRZNARIĆ.

Živa FALKNER je zmagovalka turnirja dvojic. S soigralko iz Slovaške Romano CISOVSKO sta v finalu s 4-6 6-4 [10-7] premagali domačinki Noo KRZNARIĆ in Saro ZALUKAR.

Pri dečkih je Filip KALJEVIĆ polfinalno srečanje izgubil. S 6-2 6-0 ga je izločil Hrvat Borna DEVALD.

Na turnirju TE 16 v Zenici je Jernej ZAPLOTNIK izgubil v polfinalu. S 6-3 6-3 ga je premagal tretji nosilec, domačin Karlo SUEVICH.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Beljaku sta Manca PISLAK in Tamara ZIDANŠEK izgubili finale v konkurenci dvojic. S 6-4 6-2 sta ju premagali Slovakinja Jana JABLONOVSKA in Čehinja Miriam KOLODZIEJEVA.. Foto: M. Pislak TUKAJ.

Matic Špec in Maša Marc članska državna prvaka 2014

bm, 09.05.2014

Na igriščih ŽTK Maribor se je končalo letošnje poletno člansko državno prvenstvo.

Naslov državnega prvaka je pri članih osvojil domačin Matic ŠPEC (ŽtkMb), ki je v finalu, v tekmi na tri dobljene nize, z 1-6 6-2 4-6 6-1 6-3 premagal Blaža BIZJAKA (AsLit).

Pri članicah je slavila Maša MARC (Ol-Lj). V finalu je s 6-3 6-1 premagala Pijo BRGLEZ (Br-Mb).

Že včeraj sta naslova državnih prvakov v konkurenci dvojic osvojili Patricia VOLLMEIER in Aleksandra LUKIĆ (ŽtkMb) pri članicah ter Gregor REPINA (MaxLj) in Matjaž JURMAN (Tc-Lj) pri članih.

V tekmi za tretje mesto je pri članih Mitja ZAJŠEK z 1-6 6-1 6-3 premagal Janoša ŽIBRATA. TUKAJ.

Mike Urbanija polfinalist Futuresa v Bolu na Braču, Tom Kočevar Dešman polfinalist v Ashkelonu

bm, 09.05.2014

Mike URBANIJA se je uvrstil v polfinale ITF Futuresa v Bolu na Braču. V četrtfinalu je s 6-3 6-4 premagal Argentinca Valentina FLOREZA.

V polfinalu bo igral z 19. letnim Avstralcem Christoperjem O'CONELLOM. Uspešen je bil tudi Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki se je v izraelskem Ashkelonu prvič letos uvrstil v polfinale turnirja serije Futures (10.000 $). V četrtfinalu je s 6-3 6-1 premagal domačina, 16. letnega Bena PATAELA. V polfinalu bo igral s 1. nosilcem, Ircem Samom BARRYEM. TUKAJ.

Matic Podlipnik in Kaja Juvan državna prvaka do 14 let

bm, 09.05.2014

Na Otočcu se je s finalnimi obračuni končalo letošnje poletno državno prvenstvo do 14 let.

Pri dečkih je naslov državnega prvaka do 14 let osvojil Matic PODLIPNIK (Br-Mb). V finalu je s 6-3 6-3 premagal Jana KUPČIČA (ŽtkMb).

Državna prvakinja med deklicami do 14 let je Kaja JUVAN (Šplus). V finalu je s 6-3 7-6(5) premagala Niko RADIŠIČ (Talos).

V konkurenci dvojic sta naslov državnih pravkov pri dečkih osvojila Rok KOMAC (Igor) in Tim TEKAVEC (MaxLj). V finalu sta bila s 6-3 6-4 boljša od Jana KUPČIČA (ŽtkMb) in Matica PODLIPNIKA (Br-Mb).

Državni prvakinji med deklicami sta Tina CVETKOVIČ (Radov) in Nika RADIŠIČ (Talos), ki sta v finalu s 6-3 6-4 premagali Anjo GAL (ŽtkMb) in Kristino NOVAK (Tr-Kr).

Foto: organizator TUKAJ.

Po Tadeji Majerič se z nastopom za drugo državo spogleduje tudi Aljaž Bedene

bm, 09.05.2014

Po Tadeji MAJERIČ, ki je pred časom nakazala možnost, da bo zaigrala za BiH v Pokalu federacij iz Velike Britanije prihaja novica, da se sedaj z nastopom za Veliko Britanijo spogleduje Aljaž BEDENE.

Kot poroča spletni portal MMC 24-letni Slovenec že od leta 2008 živi v tej državi, od leta 2011 stalno v Hertfordshiru.

Po poročanju BBC-ja je Bedene oddal prošnjo za državljanstvo. Ker že tri leta v Davisovem pokalu ni igral za Slovenijo, bi tako že februarja lahko igral za Otočane.

Angleški mediji sicer še poročajo, da naj bi imel glavno besedo pri njegovem vpoklicu v novo reprezentanco Andy Murray. Če bi bil zmagovalec dveh turnirjev nezadovoljen, da bi igral z nekom, "ki je rojen v drugi državi," ga selektor Leon Smith ne bi vpoklical.

Bedene naj bi se že nekaj časa pripravljal, da bi sporočil to novico. Po prvotnem načrtu naj bi javnost obvestil v času teniškega turnirja v Wimbledonu.

BBC še piše, da je igralec rojen v Ljubljani, ves čas kazal znake naklonjenosti do Velike Britanije, pogosto naj bi na zapestju nosil britansko zastavo. Isti medij še dodaja, da bi se Bedene s tem lahko tudi okoristil v podobi povabil na turnirje, ki potekajo na britanskih tleh - vključno z Wimbledonom.

Originalno novico najdete TUKAJ.

Jernej Zaplotnik polfinalist TE 16 v Zenici, Živa Falkner in Filip Kaljevič polfinalista turnirja TE 12 v Čakovcu

bm, 08.05.2014

Na turnirju Tennis Europe do 12 let, ki poteka v Čakovcu sta se trenutno najboljša slovenska igralca v kategoriji do 12 let Živa FALKNER in Filip KALJEVIČ uvrstila v polfinale.

Živa FALKNER je s 6-1 6-1 premagala domačinko Antoaneto TASLIDŽIĆ, Filip KALJEVIČ je z enakim rezultatom odpravil Hrvata Frana MITROVIĆA.

Živa FALKNER je bila uspešna tudi v konkurenci dvojic, kjer se je s soigralko iz Slovaške Romano CISOVSKO uvrstila v finale.

Na turnirju Tennis Europe do 16 let v Zenici se je v pofinale uvrstil Jernej ZAPLOTNIK. V četrtfinalu je s 6-7(2) 6-4 6-2 premagal 2. nosilca, Poljaka Lukasza KOZIELSKEGA. TUKAJ.

Na članskem državnem prvenstvu finalisti Matic Špec, Blaž Bizjak, Pija Brglez in Maša Marc, znani tudi najboljši dvojici

bm, 08.05.2014

Na članskem državnem prvenstvu v mariboru so odigrali polfinalna srečanja. V finale sta se pri članih uvrstila Blaž BIZJAK (AsliT), ki je polfinalu s 6-4 6-4 premagal domačina Mitjo ZAJŠKA (ŽtkMb) in domači up Matic ŠPEC (ŽtkMb), ki je bil v drugem polfinalu s 6-2 6-4 boljši od Janoša ŽIBRATA (Br-Mb).

Pri članicah se bosta za naslov državne prvakinje pomerili Pija BRGLEZ (Br-Mb), ki je s 6-1 6-1 odpravila Saro DJURDJEVIĆ (Sl-Lj) in Maša MARC (Ol-Lj), ki je potrebovala tri nize za zmago nad domačinko Sašo KLANEČEK (ŽtkMb). Zmagala je s 5-7 6-4 6-1.

Konana pa sta že turnirja v konkurenci dvojic. Naslov državnih prvakov sta pri članih osvojila Gregor REPINA (MaxLj) in Matjaž JURMAN (Tc-Lj), pri članicah sta bili najboljši Aleksandra LUKIĆ in Patricia VOLLMEIER (ŽtkMb)-(na fotografiji).

Več fotografij avtorice Dušanke Mlakar si lahko ogledate v fotogaleriji TUKAJ.

Kaja Juvan, Nika Radišič, Matic Podlipnik in Jan Kupčič finalisti DP 14 na Otočcu

bm, 08.05.2014

Na DP do 14 let so na Otočcu končana tri polfinalna srečanja.

Pri deklicah sta finalistki Kaja JUVAN (Šplus), ki je s 6-3 6-2 izločila 1. nosilko Kristino NOVAK (Tr-Kr). V drugem polfinalu je bila Nika RADIŠIČ (Talos) s 6-0 7-5 boljša od 2. nosilke Anje GAL (ŽtkMb).

Pri dečkih sta finalista Jan KUPČIČ (ŽtkMb), ki je s 6-1 6-1 premagal Miho PERUŠA (SGrad) in Matic PODLIPNIK (Br-Mb), ki je bil s 6-1 7-5 boljši od Roka KOMCA (Igor).

TUKAJ.

Mike Urbanija in Tom Kočevar Dešman v četrtfinalu, poraz Tadeje Majerič, Tomislava Ternarja in Ane Oparenovič

bm, 08.05.2014

Mike URBANIJA se je na ITF Futuresu v Bolu na Braču uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je brez težav s 6-1 in 6-2 premagal na svetovni teniški lestvici 200 mest nižje uvrščenega, 23. letnega Hrvata Franja RASPUDIĆA.

V drugem krogu Futuresa v izraelskem Ashkelonu (10.000 $) je 7. nosilec Tom KOČEVAR DEŠMAN s 6-1 3-6 7-6(6) premagal domačina Gilada BERMANA in s tem prekinil serijo slabših rezultatov ter se prvič po decembru 2013 ponovno uvrstil v četrtfinale.

Na ITF Futuresu v Bolu je v drugem krogu izgubil Tomislav TERNAR. S 6-2 7-6 (5) ga je premagal 2. nosilec, Avstralec Jordan THOMPSON.

Prav tako je v Bolu na Braču v drugem krogu ženskega ITF turnirja (10.000 $) končala zadnja naša predstavnica Ana OPARENOVIČ. S 7-5 6-3 jo je premagala 3. nosilka, Romunka Patricia Maria TIG. Na ženskem ITF turnirju v Trnavi (75.000 $) je v drugem krogu izgubila Tadeja MAJERIČ. S 6-3 6-2 jo je premagala Avstralka Olivia ROGOWSKA, 132. igralka sveta. TUKAJ.

Tamara Zidanšek in Manca Pislak finalistki dvojic, Hana Mraz izgubila v četrtfinalu mladinskega ITF turnirja v Beljaku

bm, 08.05.2014

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Beljaku se je Hana MRAZ kot edina Slovenka uvrstila v četrtfinale.

V drugem krogu je s 6-4 6-2 premagala Švicarko Chiaro GRIMM (ITF-161). V četrtfinalu je igrala s 1. nosilko 17. letno Julio GRABHER (ITF-97) in izgubila s 3-6 4-6.

Lepe priložnosti za nov odmeven rezultat tokrat nista izkoristili 2. nosilka turnirja Tamara ZIDANŠEK in 3. nosilka Manca PISLAK.

Tamara ZIDANŠEK je s 6-3 2-6 4-6 izgubila s 14. letno Rusinjo Sofyo ZHUK (ITF-238), od Mance PISLAK je bila s 7-6(5) 6-4 boljša 15. letna Alžirka Ines IBBOU (ITF-184). V konkurenci dvojic sta tokrat združili moči Manca PISLAK in Tamara ZIDANŠEK in se, kot 1. nosilki turnirja dvojic, po četrtfinalni zmagi s 6-7(4) 6-2 [12-10] nad Belorusinjo Ulyano GRIB in Alžirko Ines IBBOU ter polfinalni zmagi z 1-6 6-4 [10-6] nad Švicarko Chiaro GRIMM in Nemko Katharino HOBGARSKI uvrstili v finale. TUKAJ.

Tadeja Majerič zmagala v uvodnem nastopu ITF turnirja v Trnavi, poraz Katarine Srebotnik v Madridu in Petre Rampre v Releighu

bm, 07.05.2014

Na ITF turnirju v Trnavi (75.000 $) je Tadeja MAJERIČ v prvem krogu s 7-6(3) 6-1 premagala 3. nosilko, 24 letno Izraelko Julio GLUSHKO, 96. igralko lestvice WTA. V drugem krogu bo igrala z Avstralko Olivio ROGOWSKO.

Na ITF turnirju v Bolu na Braču sta v prvem krogu glavnega turnirja izgubili Eva ZAGORAC in Natalija ŠIPEK.

Eva ZAGORAC je z 2-6 1-6 izgubila z domačinko Adrijano LEKAJ, od Natalije ŠIPEK je bila prav tako v prvem krogu s 6-4 6-1 boljša 1. nosilka, Hrvatica Ema MIKULČIĆ.

Na ITF turnirju v Raleighu (25.000 $) je Petra RAMPRE izgubila še osmo zaporedno srečanje. Tokrat jo je s 6-7 7-5 6-1 premagala 18. letna Američanka Brooke AUSTIN.

Na WTA turnirju v Madridu je s Kveto PESCHKE izgubila srečanje drugega kroga Katarina SREBOTNIK. V zadnjem času se njeni nastopi končujejo relativno hitro. Tokrat sta bili boljši Carla SUAREZ NAVARRO in Garbine MUGURUZA. Španki sta bili boljši z rezultatom 7-5 6-2. TUKAJ.

Filip Kaljevič in Živa Falkner četrtfinalista v Čakovcu, Jernej Zaplotnik in Jan Vehovec četrtfinalista v Zenici

bm, 07.05.2014

Na turnirju TE 12 v Čakovcu se je v četrtfinale uvrstil Filip KALJEVIČ. V drugem krogu je bil s 6-3 6-3 boljši od domačina Alena BILLA.

Pri deklicah se je v četrtfinale uvrstila Živa FALKNER. V drugem krogu je s 6-3 6-2 premagala Madžarko Luco JANOSI.

V konkurenci dvojic se je ŽIVA FALKNER s soigralko iz Slovaške Romano CISOVSKO uvrstila v polfinale.

Na turnirju TE 16 v zenici sta se v četrtfinale uvrstila Jernej ZAPLOTNIK in Jan VEHOVEC. Prvi je s 6-4 7-6(6) premagal Madžara Andrasa SIPOSA, Jan VEHOVEC je bil s 5-7 6-3 6-4 boljši od 4. nosilca, Srba Konstantina KIROVSKEGA. V drugem krogu je izpadel Matic ZAPLOTNIK. TUKAJ.

Na članskem državnem prvenstvu Blaž Bizjak izločil prvega nosilca

bm, 07.05.2014

Na članskem državnem prvenstvu v Mariboru so odigrali četrtfinalna srečanja. V polfinale so se uvrstili nepostavljeni Blaž BIZJAK, ki je v enem najbolj izenačenih srečanj v letošnji teniški sezoni izločil 1. nosilca, domačina Aljaža RADINSKEGA. Srečanje je bilo odločeno v treh podaljšanih igrah. Končni izid pa je bil 6-7(6), 7-6(3) in 7-6 (6). Preostali trije polfinalisti so Mitja ZAJŠEK, ki je s 6-1 6-4 izločil Tilna ŽITNIKA, Matic ŠPEC, ki je bil s 7-6(5) 6-4 boljši od Mateja LELJAKA in Janoš ŽIBRAT, ki je s 7-5 6-2 izločil Maksa TEKAVCA.

V konkurenci dvojicv finalu ne bo mobenega izmed nosilcev. Za naslov se bosta borili dvojici Rok JARC in Jakob Aljaž KAPLJA na eni ter Matjaž JURMAN in Gregor REPINA na drugi strani.

V konkurenci članic so polfinalistke Pija BRGLEZ, Sara DJURDJEVIĆ,Saša KLANEČEK in maša MARC. V konkurenci dvojic so finalistke Aleksandra LUKIĆ in Patricia VOLLMEIER ter Maša MARC in Sara DJURDJEVIĆ. TUKAJ.

Na DP 14 na Otočcu Kaja Juvan in Lian Benedejčič za četrtfinale tri ure in pol

bm, 07.05.2014

Na Otočcu se nadaljuje državno prvenstvo v kategoriji do 14 let. V četrtrfinalnih obračunih sta v najdaljšem srečanju dneva Kaja JUVAN in Lian BENEDEJČIČ na igrišču prebili kar tri ure in pol. Tekma je bila zelo izenačena, igralki pa sta prikazali dober tenis, a sta v igri obe precej nihali. Prvi niz je odločila podaljšana igra. V drugem nizu sta bili izenačeni do rezultata 5-5, nato pa je Kaja JUVAN dobila dve igri zapored in niz s 7-5. V tretjem nizu je Lian BENEDEJČIČ povedla s 4-0, a Kaja, ki tudi sicer slovi kot velika borka ni popustila, dobila je pet iger zapored in povedala s 5-4, na koncu pa tretji niz dobila s 7-5 in se uvrstila v polfinale.

Polfinalistke so še Nika RADIŠIČ, ki je 7-5 6-2 premagala Tino CVETKOVIČ, Kristina NOVAK je bila s 6-3 6-1 boljša od Zale ULE, Anja GAL pa je s 6-3 6-4 premagala Marušo PLANK.

Tudi v konkurenci dečkov smo gledali zanimive obračune. Najbolj napeto je bilo v srečanju Gašperja BEZJAKA in Roka KOMCA. Prvi niz je dobil gašper BEZJAK s 6-4, v drugem pa povedel s 5-2. A tudi Rok KOMAC se je pokazal kot nepostljiv igralec, v drugem nizu izsilil podaljšano igro in jo dobil, enak scenarij pa smo videli v tretjem nizu. Tudi tega je v podaljšani igri dobil Rok KOMAC. Polfinalisti so še Matic PODLIPNIK, ki je s 6-2 6-2 izločil Miho VELIČKEGA, Jan KUPČIČ je bil s 6-3 6-3 boljši od enega večjih presenečenj Primoža ŽIBERTA-ĐURIČIČA, zadnji finalist pa je Miha PERUŠ, najbolj prijetno presenečenje tega turnirja, ki je v četrtfinalu s 6-2 2-6 6-4 premagal Filipa Jeffa PLANINŠKA.

Fotografije četrtfinalnih parov si lahko ogledate TUKAJ.

Uspešen dan je za slovenskimi igralkami in igralci na mednarodnih turnirjih

bm, 06.05.2014

Za slovenskimi igralci in igralkami na mednarodnih teniških turnirjih je uspešen dan.

Na ženskem ITF turnirju v Bolu na Braču je Ana OPARENOVIČ v prvem krogu s 4-6 6-2 6-2 premagala Italijanko Helen De CESARE. Eva ZAGORAC in Natalija ŠIPEK bosta nastopili v torek.

V bolu igrajo tudi moški na turnirju serije Futures. Naša predstavnika Mike URBANIJA in Tomislav TERNAR sta začela z zmagama.

Mike URBANIJA je s 6-1 6-1 premagal domačina Stjepana CAGALJA, Tomislav TERNAR je bil s 6-0 4-6 6-2 boljši od Srba Luke ILIĆA.

Na turnirju serije Futures v izraelskem Ashkelonu je zmago med posamezniki zabeležil Tom KOČEVAR DEŠMAN. V prvem krogu glavnega turnirja je s 6-1 6-2 premagal domačina Orela OVILA.

Odlično so nastope na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Beljaku začele vse tri Slovenke.

Manca PISLAK je s 6-1 6-1 premagala Ukrajinko Danielo DANKANYCH, Tamara ZIDANŠEK je bila s 6-1 6-2 boljša od Slovakinje Jane JABLANOVSKE, Hana MRAZ pa je s 6-3 6-3 premagala domačinko Jasmin BUCHTA. TUKAJ.

Na članskem DP v Mariboru znani četrtfinalisti

bm, 06.05.2014

Na članskem državnem prvenstvu v mariboru, ki se odvija na igriščih ŽTK so odigrali tekme drugega kroga. Izpadla sta dva nosilca. Miho MLAKARJA je s 6-7(4) 6-0 in 6-4 premagal Blaž BIZJAK. Ljubljančan Tilen ŽITNIK je s 6-2 6-2 izločil 8. nosilca, sicer pa enega izmed šestih igralcev ŽTK v drugem krogu, Domna GOSTINČARJA.

Četrtfinalisti so štirje igralci domačega kluba Aljaž RADINSKI, Matic ŠPEC, Mitja ZAJŠEK in Matej LELJAK, poleg njih pa še Blaž BIZJAK, Tilen ŽITNIK, Maks TEKAVEC in Janoš ŽIBRAT.

Pri članicah so se v četrtfinale uvrstile Lara VOVK, Maša MARC, Lara PROSENJAK, Sara DJURDJEVIĆ, Tjaša JERŠE in Pija BRGLEZ. Za zadnji mesti v četrtfinalu se bodo borile Daša ORLIČ in Stania RAKOČEVIĆ ter Žoel KASTELIC in Saša KLANEČEK. TUKAJ.

Na DP do 14 let Miha Peruš izločil prvega nosilca, pri deklicah brez presenečenj

bm, 06.05.2014

Na DP do 14 let, ki poteka na Otočcu je prvo veliko presenečenje pripravil kvalifikant Miha PERUŠ (SGradec), ki je v drugem krogu s 7-6(4) 6-4 izločil 1. nosilca Tima TEKAVCA.

Naslednje presenečenje je pripravil še en kvalifikant Primož ŽIBERT-ĐURIČIČ (TkMed). Ta je bil v drugem krogu z 2-6 6-2 6-3 boljši od 7. nosilca, Velenjčana Marka KOVAČEVIĆA.

Tri nize sta za napredvanje v četrtfinale potrebovala še Matic PODLIPNIK in Filip Jeff PLANINŠEK. Poleg omenjenih so četrtfinalisti Jan KUPČIČ, Gašper BEZJAK, Rok KOMAC in Miha VELIČKI.

Pri deklicah je izgubila 8. nosilka Tina TAVČAR. S 7-5 6-3 jo je izločila Zala ULE. Preostale četrtfinalistke so nosilke Kristina NOVAK, Kaja JUVAN, Lian BENEDEJČIČ, Tina CVETKOVIČ, Nika RADIŠIČ, Maruša PLANK in Anja GAL.

V sredo se program začne ob 9. uri s četrtfinalnimi obračuni deklic, za njimi bodo nastopili dečki, v nadaljevanju pa bodo še obračuni dvojic.

Na fotografiji Gašper Bezjak. TUKAJ.

Na državnem prvenstvu do 14 let odigrali uvodni krog

bm, 05.05.2014

Teniški center Otočlec gosti državno prvenstvo v kategoriji do 14 let. Na državnem prvenstvu nastopajo naši najboljši igralci in igralke v tej starostni kategoriji.

Za edini izpad nosilca je v uvodnem krogu poskrbel Filip Jeff PLANINŠEK, ki je s 7-5 4-6 6-3 izločil 8. nosilca Aljaža FUGINO. Pri deklicah so vse nosilke v prvem krogu zanesljivo opravile z nasprotnicami.

TUKAJ.

Na državnem prvenstvu za člane in članice v Mariboru odigrali uvodna srečanja

bm, 05.05.2014

Na članskem državnem prvenstvu v Mariboru, igralci in igralke se na igriščih ŽTK Maribor borijo tudi za nagradni sklad 1500 €, so odigrali uvodna srečanja.

Pri članih so vsi nosilci napredovali. Tri nize je za uvrstitev v drugi krog od nosilcev potreboval le Domen GOSTINČAR, ki je bil s 7-6(3) 1-6 6-4 izločil kvalifikanta Naceta OGOREVCA.

Pri članicah je udeležba zelo okrnjena, nastopa samo 27 igralk med katerimi manjkajo vse naše najboljše mladinke. Izmed nosilk se je v prvem krogu poslovila le Patricia VOLLMEIER, katero je s 6-3 6-3 izločila Maša MARC.

Na fotografiji: Zala Dovnik TUKAJ.

Naši mladi igralci uspešni na Croatia cupu, turnirju TE 12 v Čakovcu

bm, 05.05.2014

V Čakovcu poteka turnir Tennis Europe v kategoriji do 12 let. V kvalifikacijah je nastopilo sedem dečkov, v glavni turnir pa so se uvrstili Lun OBRUL, Martin GRILJ, Tilen KOVAČ in Luka VENGUST. Poleg naštetih sta v glavnem turnirju nastopila Filip KALJEVIČ in Blaž VIDOVIČ.

V prvem krogu so bili naši igralci uspešni. Zmage so zabeležili Tilen KOVAČ, Blaž VIDOVIČ, Filip KALJEVIČ in Luka VENGUST. Izgubila sta Lun OBRUL in Martin GRILJ.

Pri deklicah je v glavnem turnirju nastopila Živa FALKNER in v uvodnem srečanju zmagala.

Na turnirju TE 16 Zenica Open v glavnem turnirju nastopajo Matic ZAPLOTNIK, Jernej ZAPLOTNIK in Jan VEHOVEC. V prvem krogu so vsi trije zmagali. TUKAJ.

Eva Zagorac in Ana Oparenovič v glavni turnir v Bolu na Braču, poraz Maše Zec Peškirič v Tuniziji in Nike Kozar v Beljaku

bm, 05.05.2014

Na ITF turnirju v Bolu na Braču sta se Eva ZAGORAC in Ana OPARENOVIČ uvrstili v glavni turnir.

Ana OPARENOVIČ je v finalu kvalifikacij s 6-0 6-0 premagala domačinko Saro MARJANOVIĆ, težje delo, ki pa ga je uspešno opravila, je imela Eva ZAGORAC. Z 2-6 6-2 6-2 je premagala 17. letno Hrvatico Barbaro BAČIĆ. V glavnem turnirju sta se pridružili Nataliji ŠIPEK.

Na ženskem ITF turnirju v Tunisu je v prvem krogu izgubila Maša ZEC PEŠKIRIČ. S 6-3 6-2 jo je premagala23. letna Britanka Amanda CARRERAS, ki se je v glavni turnir uvrstila iz kvalifikacij.

Na mladinskem ITF turnirju v Beljaku je v zadnjem krogu kvalifikacij Nika KOZAR z 2-6 2-6 izgubila s 1. nosilko kvalifikacij, Slovakinjo Jano JABLONOVSKO. Ta bo v prvem krogu glavnega turnirja nasprotnica druge nosilke turnirja Tamare ZIDANŠEK. Hana MRAZ je 8. nosilka turnirja in bo igrala z Avstrijko Jasmin BUCHTA (WC), 3. nosilka Manca PISLAK pa se bo v prvem krogu pomerila z ukrajinsko kvalifikantko Danielo DANKANYCH.

Nina POTOČNIK, ki je bila prijavljena v Pratu je nastop odpovedala. TUKAJ.

Mnogo prezgodaj je umrla britanska teniška igralka Elena Baltacha

bm, 05.05.2014

Elena BALTACHA, rojena v Ukrajini, kasneje pa je živela na Škotskem, je v začetku leta sporočila, da je zbolela za rakom. Boj z boleznijo je pri vsega tridesetih letih izgubila v nedeljo.

Elena Baltacha, ki je bila tri leta najboljša britanska teniška igralka in je profesionalno kariero končala v letu 2013 je bila na svetovni teniški lestvici najvišje uvrščena na 49. mesto.

TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.