Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Petrol turneja : ITF Petrol turneja 2014

ITF PETROL TURNEJA 2014

 

 

PetrolProSerija-SLIDER-525x326px_V3_525

 

 

        KOPER                  VELENJE                 MARIBOR                LITIJA           

    

 

Slovenija letos gosti štiri profesionalne teniške turnirje serije ITF, vse skupaj pod nazivom ITF PETROL TURNEJA.

 

Trije turnirji za moške z nagradnim skladom 10.000 $  bodo iz t.i. serije Futures in se bodo odvijali v Kopru, Mariboru in Litiji.

 

F1 Koper_až_525 

 

Istočasno s prvim moškim turnirjem v Kopru, bo v Velenju potekal ženski ITF turnir, ki bo imel prav tako nagradni sklad 10.000 $.

 

Turnirji serije ITF v profesionalnem tenisu predstavljajo kategorijo turnirjev, ki služijo igralcem in igralkam kot prvi stik s profesionalnim tenisom in na katerih si lahko igralci in igralke priigrajo prve točke za svetovno teniško lestvico. Pravico nastopa imajo igralci in igralke, ki pred začetkom turnirja dopolnijo 14 let.

 

Igralka oz. igralec mora na turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ doseči vsaj eno zmago v glavnem žrebu, da dobi eno točko za svetovno teniško lestvico. 

 

Nagradni sklad se razdeli med vse udeležence turnirja, zmagovalec pa običajno prejme cca. 15 % vrednosti denarnega sklada, od česar mora plačati še davek.

 

Ti turnirji so tudi odlična priložnost za slovenske igralke in igralce, da se na domačih tleh, pred domačimi gledalci in brez velikih stroškov preizkusijo na tekmah pro-serije in se dokopljejo do prvih točk svetovne računalniške lestvice.

 

Teniška zveza Slovenije oz. kapetana ženske in moške članske reprezentance bosta najboljšim posameznikom in dvojicam na državnem članskem prvenstvu 2014 podelila posebno povabilo za nastop na turnirjih ITF PETROL turneje. Povabilo v glavni turnir bodo dobili prvi trije igralci in dvojice ter najboljša igralka in dvojica Državnega prvenstva RS.

 

Nadaljevanje ITF PETROL turneje bo pri ženskah turnir INFOND OPEN z nagradnim skladom 25.000 $, ki bo potekal na igriščih ŽTK Maribor od 26. maja do 1.junija 2014. Tudi za ta turnir bo TZS podelila posebni povabili, ki ju bosta dobila najbolje uvrščena igralka in dvojica na turnirju iz serije ITF PETROL v Velenju.

 

Osrednji slovenski teniški dogodek pa bo tudi letos ATP Challenger Tilia Slovenia open v Portorožu. Ta se bo odvijal na igriščih ŠRC Marina od 5. do 13. julija. Povabilo v glavni turnir bo prejel najboljši posameznik in najboljša dvojica iz ITF PETROL turneje.

 

Vsi opisani turnirji predstavljajo tudi priložnost za vse ostale teniške navdušence, da si na njih ogledajo vrhunske teniške predstave domačih in tujih igralcev in igralk, od katerih bo morda komu uspelo priti tudi v sam svetovni teniški vrh. 

 

Seznam udeležencev turnirjev z njihovimi uvrstitvami na svetovnih teniških lestvicah najdete na povezavah do turnirjev. 

 

Vabljeni k ogledu turnirjev !

 

Podrobnosti o turnirju v KOPRU najdete TUKAJ.

 

Podrobnosti o turnirju v VELENJU najdete TUKAJ.

 

Podrobnosti o turnirju v MARIBORU najdete TUKAJ.

 

 

 

 

 PetrolProSerija-epodpis_750x90mm_V2_525

 

 

 

 

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.