Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Petrol turneja : ITF Petrol turneja 2014 : ITF Petrol turneja F1 Koper

Janez Semrajc v Kopru do desete zmage na turnirjih serije ITF

Ljubljana, 25.5.2014

 

Semrajc Janez_finale Koper 2014_525

Foto: A. Živin

 

 

Prva turnirja letošnje ITF PETROL TURNEJE sta v slovenskih rokah.

V Velenju je slavila Tamara ZIDANŠEK, v Kopru Janez SEMRAJC.

 

 
Janez SEMRAJC je v današnjem finalu s 3-6 6-3 6-4 premagal 18. letnega levičarja iz Nurnberga Maximiliana MARTERERJA, trenutno 761. igralca lestvice ATP.


MARTERER je zaključil mladinsko konkurenci leta 2013 kot 12 mladinec sveta. Leta 2013 je bil polfinalist Wimbledona v mladinski konkurenci, bil pa je tudi polfinalist in finalist treh mladinskih grand slam turnirjev v konkurenci dvojic.
 
Za Janeza SEMRAJCA, trenutno 303. igralca sveta je koprska zmaga letošnji najboljši rezultat, potem ko je bil v zadnjih mesecih v manjši rezultatski krizi.

Janez SEMRAJC je osvojil deseti turnir serije Futures, prvega letos.


Čestitamo ! 

 

V konkurenci dvojic sta zmagovalca Američan Adham EL-EFENDI in Britanec Darren WALSH. V finalu sta s 7-6(5) in 6-3 premagala Avstrijca Sebastiana BADERJA in Američana Erika ELLIOTA.

 

Fotografije v fotogaleriji: A. Živin

18

Janez Semrajc finalist Futuresa v Kopru

25.5.2014

 

Za veselje ljubiteljev tenisa je na drugem domačem turnirju profesionalnega ranga, ki se igra v sklopu ITF PETROL TURNEJE, na moškem Futuresu v Kopru, poskrbel Janez SEMRAJC.


V polfinalu je brez težav odpravil 3. nosilca, 22. letnega Nemca Kevina KRAWIETZA3 in se bo v nedeljskem finalu pomeril z Nemcem,  18. letnim levičrarjem iz Nurnberga Maximilianom MARTERERJEM, trenutno 761. igralcem lestvice ATP.

 

MARTERER je zaključil mladinsko konkurenci leta 2013 kot 12 mladinec sveta. Leta 2013 je bil polfinalist Wimbledona v Mladinski konkurenci, bil pa je tudi polfinalist in finalist treh mladinskih grand slam turnirjev v konkurenci dvojic.
         
        

Janez Semrajc v polfinalu

Koper, 23.5.2014

 

Janez SEMRAJC se je na ITF Futuresu v Kopru uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je 1. nosilec turnirja s 6-0 6-2 premagal Italijana Antonia MASTRILO.

 

Semarjc Koper 2014_525_TKKp


V polfinalu bo v soboto ob 10. uri igral s 3. nosilcem  Nemcem Kevinom KRAWIETZOM.

 

V konkurenci dvojic sta slavila Adham EL-EFFENDI (USA) in Darren WALSH (GBR) [3], ki sta v finalu s 7-6(5) 6-3 premagala dvojico Sebastian BADER (AUT) / Erik ELLIOTT (USA) [2].

 

Finale dvojice Koper ITF 2014   
        

Janez Semrajc v četrtfinalu, izpad Tomislava Ternarja in Marka Stošića

Ljubljana, 21.5.2014

 

Na Futuresu v Kopru se je Janez SEMRAJC, 1. nosilec turnirja, uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je s 7-5 6-2 premagal Italijana Nicolo GHEDINA.

V drugem krogu je izgubil Marko STOŠIĆ. S 6-2 6-2 je bil boljši Italijan Antonio MASTRELIA.

Prav tako je v drugem krogu z nastopi končal Tomislav TERNAR.  S 7-6 6-4 ga je premagal Nemec Kevin KRAWIETZ.

 

Turnir v Kopru ima tudi dobrodelno noto, organizator Reneju podaril 500 €

Koper, 20.5.2014

 

 

Futures Koperv2014 - Donacija Reneju Taliću_525_až

Aleš Frančeškin (Capris), Rene Muhamed Talić in njegov nono, Aleksandar Živin (TK Koper) in Ervin Hafner (TK Koper).

 

 

Na moškem teniškem turnirju serije Futures, ki poteka v okviru ITF PETROL TURNEJE 2014 na ŠRC Bonifika v Kopru, turnir je osmi po vrsti, je bila včeraj svečana otvoritev turnirja z dobrodelno noto.

Turnir je odprla Sonja POLJŠAK, članica Olimpijskega komiteja Slovenije, Ervin HAFNER, direktor Teniškega kluba Koper in Aleš FRANČEŠKIN, direktor podjetja Capris-mediteranska restavracija in pizzerija, pa sta malemu Reneju TALIĆU podarila znesek v višini 500 EUR za operacijo in rehabilitacijo desne noge. 
 
"Reneju želimo, da bo v prihodnosti brez težav brcal žogo in se nemoteno ukvarjal s kakšnim športom, ki si ga bo izbral" je povedal Ervin HAFNER.
  
Spomnimo. Mali Rene se je rodil z deformacijo desne noge oz. s pomanjkanjem kosti fibule, zaradi česar se mu noga vse bolj krivi. Slovenski zdravniki so pred časom dvignili roke nad morebitno operacijo in predlagali amputacijo, vendar pa za Reneja le z zadostnimi finančnimi sredstvi obstaja upanje na zdravljenje pri ameriškem zdravniku.
 

Kot zanimivost pa naj omenimo še, da je leta 2009 na koprskem turnirju nastopil Miloš RAONIĆ, danes 9. igralec sveta, ki je slavil v konkurenci dvojic, letos pa na turnirju v vlogi 2. nosilca nastopa Argentinec Federico CORIA, brat finalista Roland Garrosa 2004, Guillerma CORIE. 


 
         
        

V drugi krog še Tomislav Ternar in Marko Stošić

Ljubljana, 20.5.2014

 

PetrolProSerija-BANNER-768x326px

 

Na moškem turnirju serije Futures v Kopru sta se po Janezu SEMRAJCU v drugi krog uvrstila Marko STOŠIĆ, ki je s 6-1 6-4 premagal srečnega poraženca, Argentinca Tomasa IRIARTEJA, ta je nastopil namesto Mikea URBANIJE, ki je nastop odpovedal in Tomislav TERNAR, ki je z 1-6 6-4 6-0 v slovenskem obračunu premagal Toma KOČEVARJA DEŠMANA. Tom je po dobljenem prvem nizu v drugem že vodil s 4-2, nato pa do konca srečanja ni več osvojil niti igre.

Poleg Toma sta v prvem krogu z nastopi končala Aljaž RADINSKI in Matic ŠPEC.


Aljaža je s 6-3 2-6 6-2 premagal Nemec Pirmin HAENLE.  Nemca bi lahko imenovali "specialist" za tekme v treh nizih, saj  je letos dobil že sedmo od devetih tekem v katerih je igral tri nize.

V prvem krogu je izgubil tudi letošnji članski državni prvak Matic ŠPEC, ki tako ni najbolje izkoristil povabila za nastop v glavnem turnirju. S 6-3 6-4 ga je premagal Slovak Marko DANIS. 
  
Še en Slovenec s posebnim povabilom je končal v prvem krogu. To je bil domačin Nik POPOVIČ katerega je z rezultatom 6-1 6-2 premagal Nemec Timon REICHELT.

Janez Semrajc nastope v Kopru začel z zmago

Ljubljana, 19.5.2014

 

Semrajc Janez_Purić Dorian_2014_ITF Koper_525_až

Janez Semrajc in Dorian Purić

 

V Kopru so na moškem turnirju ITF  Futures odigrali uvodna srečanja  prvega kroga. Od slovenskih igralcev je danes nastopil samo 1. nosilec Janez SEMRAJC in gladko s 6-3 in 6-0 premagal Avstrijca Adriana OBERTA.

Jutri bodo nastopili preostali slovenski igralci. V prvem krogu bomo videli kar dva domača obračuna. Pomerila se bosta Mark URBANIJA in Marko STOŠIĆ ter Tom KOČEVAR DEŠMAN in Tomislav TERNAR. V glavnem turnirju bodo nastopili še Matic ŠPEC, Nik POPOVIČ, Miha MLAKAR in Aljaž RADINSKI.

 

Rezultate srečanj lahko v živo spremljate TUKAJ

V Kopru prvi moški turnir Futures iz serije ITF PETROL TURNEJA 2014

Ljubljana, 16.5.2014

 

F1 Koper_až_525

Foto: A. Živin

 

Na moškem Futures turnirju v Kopru z nagradnim skladom 10.000 $ se v soboto začenjajo kvalifikacije. Nastopilo bo 15 Slovencev. Neposredno so v glavni turnir uvrščeni Janez SEMRAJC , Mike URBANIJA, Tom KOČEVAR DEŠMAN in Tomislav TERNAR.

Posebna povabila bo organizator predvidoma namenil domačima igralcema Dorianu PURIĆU in Niku POPOVIČU, Italijanu Ricardu BONADIU, posebno povabilo TZS pa gre Maticu ŠPECU.

 

Kvalifikacijski obračuni se bodo v soboto začeli ob 11.uri.

 

Vabljeni !

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol NIL Libra Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.