Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Petrol turneja : ITF Petrol turneja 2014 : ITF Petrol turneja Velenje

Tamara Zidanšek v Velenju do prvega naslova na profesionalnih turnirjih

Velenje, 24.5.2014

 

Odličen izkupiček za slovenske predstavnike na prvih turnirjih ITF PETROL TURNEJE 2014.

V Velenju se prve profesionalne zmage v karieri veseli 16. letna Ptujčanka Tamara ZIDANŠEK.

Zidanšek Tamara_ Velenje_2014_525_Grosman


Trenutno najbolj vroča slovenska mladinka, ki se je pred tednom prvič v karieri prebila med 100 najboljših mladink na svetu je odlično formo zadržala tudi v Velenju.

Na šele svojem drugem profesionalnem turnirju se je do zmage prikopala iz kvalifikacij, to pa pomeni, da je zmagala kar osemkrat v tednu dni.

V izenačenem finalu je s 4-6 6-2 6-3 premagala dve leti starejšo Avstrijko Barbaro HAAS, 22. mladinko sveta, v zadnjem letu pa že trikrat zmagovalko turnirjev serije
Futures. Tamara je zaostajala s 4-6 in 0-2 v drugem nizu, potem pa je zaigrala tako kot v preteklih dneh, napadalno in odločno in dobila je devet zaporednih iger, nato pa srečanje rutinirano pripeljala do konca ter razveselila številne navijače, ki so se zbrali na finalnem srečanju.

O Tamarini odlični igri ta teden priča tudi dejstvo, da je v finalu oddala šele prvi niz na turnirju.

Zidanšek Tamara Velenje_2014

Foto: M.Vranič

 

Kot najboljša Slovenka v Velenju si je priigrala posebno povabilo za ITF turnir z nagradnim skladom 25.000 $,  INFOND OPEN, ki se je s kvalifikacijami začel danes na igriščih ŽTK Maribor.

Čestitamo !

 

Finalistke dvojice Velenje 2014_org_525

 

V konkurenci dvojic sta slavili Čehinji Lenka KUNCIKOVA in Karolina STUHLA. V finalu sta bi s 7-5 6-1 boljši od Martine KUBICIKOVE in Tereze MALIKOVE.

 

 

Tamara Zidanšek finalistka turnirja v Velenju

Ljubljana, 23.5.2014

 

Zidanšek Tamara 525_2014_Velenje_bm

 

Na ženskem ITF turnirju v Velenju z odličnimi predstavami še naprej navdušuje naša odlična mladinka Tamara ZIDANŠEK. Potem, ko je v četrtfinalu s 6-1 6-0 odpravila 25. letno Slovakinjo Nikolo VAJDOVO, sicer bolj zano kot hčerko trenerja Novaka DJOKOVICA,  Mariana VAJDE,  je bila v polfinalu s 6-3 6-4 boljša od 4. nosilke Avstrijke Yvonne NEUWIRTH.

Tamara ZIDANŠEK 
se je že v drugem nastopu na profesionalnih turnirjih uvrstila v finale in si priigrala prve točke za svetovno člansko teniško lestvico, na
katero pa se bo uvrstila s še dvema uvrstitvama med dobitnice točk.

Njena finalna nasprotnica bo 18. letna Avstrijka Barbara HAAS, 640. igralka lestvice WTA in trenutno 22. mladinka sveta. Barbara HAAS  je osvojila že tri turnirje ITF z nagradnim skladom 10.000 $.

 

Finale v Velenju bo na sporedu v soboto ob 16. uri. Obeta se odlična teniška predstava, ki si jo velja ogledati.

Tamara Zidanšek se je uvrstila v polfinale

Ljubljana, 22.5.2014

 

Zidanšek tamara Velenje 2014_525

 

Na ženskem ITF turnirju v Velenju z odličnimi predstavami še naprej navdušuje naša odlična mladinka Tamara ZIDANŠEK. V današnjem četrtfinalu je s 6-1 6-0 odpravila 25. letno Slovakinjo Nikolo VAJDOVO, sicer bolj zano kot hčerko trenerja Novaka DJOKOVICA,  Mariana VAJDE.


Tamara ZIDANŠEK, sicer trenutno najvišje uvrščena slovenka na mladinski svetovni teniški lestvici, se je že v drugem nastopu na profesionalnih turnirjih uvrstila v polfinale in si priigrala prve točke za svetovno člansko teniško lestvico, na katero pa se bo uvrstila s še dvema uvrstitvama med dobitnice točk.

 

Neuwirth Yvonne_Velenje 2014_525 

Yvonne NEUWIRTH 

 

Njena polfinalna nasprotnica bo 4. nosilka, 21. letna Avstrijka Yvonne NEUWIRTH, 392. igralka lestvice WTA. Ta je v prvem krogu s 3 premagala Pio BRGLEZ. Za Avstrijko je uvrstitev v polfinale letošnji najboljši rezultat na turnirjih serije ITF.

 

V polfinalu sta z nastopi v konkurenci dvojic končali Ana OPARENOVIĆ in Sara DJURDJEVIĆ. S 6-1 6-1 sta ju premagali 1. nosilki, Čehinji  Martina KUBICIKOVA in Tereza MALIKOVA.

    

 

Spored se v Velenju v petek začne ob 15. uri s prvim polfinalom med Silvio NJIRIĆ in Barbaro HAAS, za njima bosta okrog 16.30 ure nastopili Tamara ZIDANŠEK in Yvonne NEUWIRTH. Ob 18.30 bo na sporedu finale dvojic.

   
 

Tamara Zidanšek v četrtfinalu, za ostale naše igralke konec nastopov 

Ljubljana, 22.5.2014

 

Zidanšek tamara 2014_Velenje _525

 

Na ITF turnirju v Velenju si dekleta odigrala tekme drugega kroga glavnega turnirja posameznic. Od Slovenk je prva nastopila Manca PISLAK. Po odlični igri je prvi niz proti 18 letni Avstrijki Barbari HAAS dobila s 6-1 , v nadaljevanju  pa je ravnotežje vzdrževala do izida 4-4 v drugem nizu, nato pa do konca srečanja dobila le še eno igro v tretjem nizu in tekmo izgubila s 6-1 4-6 1-6.

V slovenskem obračunu je naša trenutno najboljša mladinka na svetovni teniški lestvici Tamara ZIDANŠEK  s 6-3 6-2 premagala  letošnjo člansko državno prvakinjo Mašo MARC.

V drugem krogu je izgubuila tudi Polona REBERŠAK. S  7-6(4) 6-2 jo je premagala Čehin ja Martina KUBICIKOVA.
        
       

Štiri Slovenke v drugi krog

Ljubljana, 20.5.2014

 

Rebersak Polona 525

 

Na ITF turnirju v Velenju je od Slovenk prva nastopila Polona REBERŠAK in se uvrstila v drugi krog. S 6-1 7-5 je premagala srbsko igralko Natalijo KOSTIĆ.

V slovenskem obračunu je Maša MARC v zelo izenačenem srečanju premagala Tjašo JERŠE s 6-2 3-6 6-3 in bo v drugem krogu igrala s Tamaro ZIDANŠEK. Ta je po odlični igri s 6-2 7-6(5) izločila 7. nosilko, Čehinjo Petro KREJSOVO. Za obe jutrišnji nasprotnici je bila to prva zmaga v glavnih žrebih profesionalnih teniških turnirjev.

V prvem krogu je bila uspešna še Manca PISLAK, ki ni imela težav z Grkinjo Valentini GRAMMATIKOPOLOU. Zmagala je s 6-1 6-0.

Še tri slovenske nastope med posameznicami smo videli danes v Velenju.

Ana OPARENOVIČ je po dobljenem prvem nizu s 7-6(5) v nadaljevanju srečanja klonila proti Slovakinji Petri UBERALOVI, ki je naslednja dva dobila s 6-0 6-2.

Prav tako je izgubila Tina RUPERT. Našo igralko, ki sicer študira v ZDA in igra v tamkajšnji univerzitetni ligi, je s 6-1 6-4 premagala Slovakinja Nikola VAJDOVA.

 

Z nastopi je v prvem krogu končala tudi Pia BRGLEZ. S 6-2 6-3 jo je premagala 4. nosilka, Avstrijka Yvonne NEUWIRTH.

V Velenju končane kvalifikacije, jutri začetek GT

Ljubljana, 19.5.2014

 

Pislak in Zidansek Beljak 2014 finale_525

V kvalifikacijah sta bili uspešni Tamara Zidanšek in Manca Pislak

 

 

V Velenju so danes na ženskem ITF turnirju odigrali srečanja zadnjega kroga kvalifikacij. V  zadnjem krogu so zmagale Tjaša JERŠE, Pia BRGLEZ, Tamara ZIDANŠEK in Manca PISLAK.

V torek bo v Velenju na sporedu prvi krog glavnega turnirja. Tekme se bodo začele ob 10. uri.

Od Slovenk bosta ob 10 uri nastopili Polona REBERŠAK in Pia BRGLEZ, sledijo nastopi Tjaše JERŠE, Maše MARC in Tamare ZIDANŠEK, ne pred 13.30 bosta nastopili Ana OPARENOVIČ in Manca PISLAK, ne pred 15.30 pa Tina RUPERT. Nato sledijo še obračuni dvojic.

 

Rezultate srečanj lahko v živo spremljate TUKAJ.

V Velenju se je začel mednarodni ženski ITF turnir

Ljubljana, 16.5.2014

 

 

 

Na ženskem ITF turnirju v Velenju z nagradnim skladom 10.000 $ je v kvalifikacijah 12 Slovenk.

 

Neposredno je v glavni turnir uvrščena Polona REBERŠAK, posebna povabila so predvidena za Tino RUPERT, Ano OPARENOVIČ in Mašo MARC.

 

Prvi dan je turnir oviralo slabo  vreme. Zmage so v prvih nastopih vknjižile Manca PISLAK, Pija BRGLEZ, Eva ZAGORAC in Tamara ZIDANŠEK.

 

Izpadli sta Stania RAKOČEVIĆ in Tina Kristina GODEC.

 

V nedeljo bo v drugem krogu kvalifikacij nastopilo 10 Slovenk, tekme se bodo začele ob 10. uri.
       

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol NIL Libra Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.