Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
Prazna-pasica
prijava_e
Infond Open
Dokumenti

INFOND OPEN 2015

Turnir Infond Open 2015 osvojila Grkinja Maria Sakkari

1.6.2015

 

V Mariboru se je končal še en odlično organiziran profesionalni ženski teniški turnir Infond Open. Kljub temu, da v konkurenci posameznic nismo imeli predstavnic, najbolje sta se odrezali Natalija ŠIPEK in Tadeja MAJERIČ, ki sta izgubili v drugem krogu, pa je tudi finalni obračun spremljajo lepo število gledalcev.

 

V finalu sta se pomerili dve devetnajstletnici, 3. nnosilka, Švedinja Rebecca PETERSON in 4. nosilka Maria SAKKARI. Kljub temu, da je za favoritinjo veljala Švedinja, ki je tudi brez težav dobila prvi niz, pa je srečanje s 3-6 6-1 6-3 dobila Grkinja, ki je predvsem v drugem in tretjem nizu igrala bolj zanesljivo in z manj napakami. V celoti gledano pa smo spremljali dober tenis.

Slovenke so se med posameznicami poslovile v drugem krogu, Nastja Kolar osvojila turnir dvojic 

28.05.2015          

 

Četrtfinale ženskega ITF turnirja Infond Open z nagradnim skladom 25.000 $ je potekalo brez Slovenk. Potem, ko se je že v dopoldanskem delu programa od turnirja poslovila Natalija ŠIPEK, s 6-2 6-2 jo je izločila Srbkinja Doroteja ERIĆ, je popoldne eneka usoda doletela Tadejo MAJERIČ, igralko domačega kluba ŽTK Maribor. Z enakim rezultatom jo je premagala Švedinja Rebecca PETERSON (WTA 225). V kvalitetnem enakovrednem srečanju, ki je zadovoljilo polno tribuno na centralnem igrišču, je bilo odločilno orožje 19. letne Švedinje izredno močan in natančen forhend, s katerim je narekovala  ritem igre in osvojila vrsto neposrednih točk.
 

V finalu konkurence dvojic je nastopila Nastja KOLAR, ki je igrala z Gruzijko Ekaterino GORGODZE. V finalu sta bili s 6-2 6-4 boljši od Čehinj Petre KREJCOVE in Katerine VANKOVE.

INFOND OPEN 2014

V Mariboru konec slovenskih nastopov, Tamara Zidanšek še enkrat več odlično nastopila

Ljubljana, 30.5.2014

 

Zidanšek Tamara_525_Velenje_2014_bm

 

Na ženskem teniškem turnirju INFOND OPEN 2014 v Mariboru je Tamara ZIDANŠEK nastope končala v četrtfinalu. 
 
Tamara, ki je zmagala na desetih zaporednih srečanjih na turnirjih ITF je v enajstem morala priznati premoč 18. letni Čehinji Katerini SINIAKOVI, 165. igralki sveta, ki je zmagala s 6-0 6-2.


Za Siniakovo je bila to že tretja zmaga nad slovenskimi igralkami v kratkem času, potem ko je v Roland Garrosu izločila Tadejo MAJERIČ, v drugem krogu Maribora pa Dalilo JAKUPOVIĆ.

Tamara ZIDANŠEK ima za sabo odličen mesec, za uvrstitev na člansko svetovno jakostno lestvico pa potrebuje še eno uvrstitev najmanj v drugi krog ITF turnija z nagradnim skladom 10.000 $.

Sicer pa je na poti do četrtfinala Tamara v drugem krogu turnirja, na katerem je nastopila s posebnim povabilom kot najboljša Slovenka iz turnirja v Velenju, s 6-3 2-6 7-5  premagala 23. letno Avstrijko Liso-Mario MOSER,310 igralko lestvice WTA.


S tem so slovenski nastopi na letošnjem turnirju INFOND OPEN 2014 zaključeni, za gledalce pa bodo gotovo zanimivi polfinalni in finalni obračuni, četudi brez slovenske udeležbe. 
        
       

Tamara Zidanšek v četrtfinalu

Ljubljana, 30.5.2014

 

Na ženskem teniškem turnirju INFOND OPEN 2014 v Mariboru se je Tamara ZIDANŠEK uvrstila v četrtfinale.

 

Na desetem zaporednem srečanju na turnirjih ITF je dosegla še deseto zmago. V drugem krogu turnirja v Mariboru, na katerem nastopa s posebnim povabilom kot najboljša Slovenka iz turnirja v Velenju, je s 6-3 2-6 7-5 premagala 23. letno Avstrijko Liso-Mario MOSER,310 igralko lestvice WTA.

 

V četrfinalu bo igrala s 3. nosilko, Čehinjo Katerino SINIAKOVO, ki je v drugem krogu s 6-2 7-5 izločila Dalilo JAKUPOVIĆ.

 

Četrtfinale bo na sporedu v petek ob 15. uri.          

   
 

 

V drugi krog le dve Slovenki

Ljubljana, 29.5.2014

 

Zidanšek tamara 525 Infond 2014_dm

Foto: D. Mlakar

 

Na ženskem teniškem turnirju INFOND OPEN 2014 v Mariboru so dopoldne nastopile tri Slovenke.

V domačem obračunu je Dalila JAKUPOVIĆ s 7-5 6-4 premagala Mašo ZEC PEŠKIRIČ.

Polona REBERŠAK je igrala  s Kanadčanko Francoise ABANDA in srečanje po izgubljenem prvem nizu s 4-6, predala.

Neprijetno pa je v Mariboru presenetila 1. nosilka turnirja in druga Slovenka na svetovni teniški lestvici Tadeja MAJERIČ

Že v prvem krogu jo je s 6-3 6-1 premagala 18. letna Čehinja Barbora KREJCIKOVA, 308. igralka sveta, leta 2013 pa 3. mladinka na svetovni
mladinski teniški lestvici.

Z zanimanjem pa smo pričakovali nastop Tamare ZIDANŠEK, naše najboljše mladinke in zmagovalke ITF turnirja v Velenju prejšnji teden.

Tamara tudi tokrat ni razočarala in se je uvrstila v drugi krog. S 7-6 (15) 6-2 je premagala 24. letno Hrvatico Ano SAVIĆ.

V četrtek bo Dalila JAKUPOVIĆ v drugem krogu ob 15. uri igrala s 3. nosilko Katerino SINIAKOVO, ki je v Roland Garrosu izločila Tadejo MAJERIČ, Tamara ZIDANŠEK pa se bo ob  17. uri pomerila z Avstrijko  Liso Mario MOSER.
        
       

Prvi dan prinesel Slovenkam le eno zmago

Ljubljana, 27.5.2014

 

Zidanšek Tamara_525_Velenje_2014_bm

V sredo bo nastopila tudi zmagovalka Velenja, Tamara ZIDANŠEK

 

Na igriščih ŽTK Maribor so se začele tekme glavnega žreba na turnirju INFOND OPEN 2014 z nagradnim skladom 25.000 $.


Prva je od Slovenk nastopila Eva ZAGORAC in srečanje s 17. letno Srbkinjo Ivano ČOROVIĆ, 545. igralko lestvice WTA izgubila z 1-6 4-6.
Ivana ČOROVIĆ se je v glavni turnir prebila skozi kvalifikacije, je pa trenutno 2. mladinka sveta, zato jo zagotovo velja spremljati tudi na naslednjih srečanjih.

 

V Mariboru so danes od Slovenk v konkurenci dvojic nastopile Tadeja MAJERIČ, Eva ZAGORAC, Pia BRGLEZ in Dalila JAKUPOVIĆ, ki imajo vsaka svojo partnerico iz tujine ter slovenska dvojica, domačniki Aleksandra LUKIĆ in Patricia VOLLMEIER, letošnji članski državni prvakinji v konkurenci dvojic.

 

Vse naše igralke z izjemo Tadeje MAJERIČ so izgubile. Majeričeva igra s Čehinjo BIRNEROVO, v prvem krogu pa sta s 6-3 6-3 premagala dvojico Jelena SIMIČ (BiH)/Eva ZAGORAC (Slo).

 

V sredo bodo nastopile vse preostale slovenke v konkurenci posameznic. Dnevni spored se začne ob 10.30 uri, ko se bosta pomerili Maša ZEC PEŠKIRIČ in Dalila JAKUPOVIĆ, Polona REBERŠAK pa bo ob isti uri igrala s Kanadčanko Francoise ABANDA.

 

Ob 15. uri bo nastopila Tadeja MAJERIČ, ki bo igrala s Čehinjo Barboro KREJCIKOVO, za njima pa bosta na igrišče prišli Tamara ZIDANŠEK in Hrvatica Ana SAVIĆ.

 

Sledil bo še nastop Tadeje MAJERIČ v konkurenci dvojic.

 

 

V Mariboru opravljen žreb, znane nasprotnice naših igralk

Ljubljana, 26.5.2014

 

 

Prva nosilka turnirja Tadeja MAJERIČ bo igrala s Čehinjo  Barboro KREJCIKOVO, Polona REBERŠAK s Kanadčanko  Francoise ABANDA, Tamara ZIDANŠEK s Hrvatico Ano SAVIĆ, Eva ZAGORAC s Srbkinjo Ivano ČOROVIĆ, videli pa bomo tudi slovenski obračun med Mašo ZEC PEŠKIRIČ in Dalilo JAKUPOVIĆ.

 

Med posameznicami bo v torek ob 10. uri nastopila Eva ZAGORAC, gledalci pa bodo lahko po 13. uri spremljali tudi nastope naših dvojic.

 

Celoten žreb in torkov razpored tekem najdete TUKAJ

Polona Reberšak v glavni turnir Infond Open 2014

Ljubljana, 26.5.2014

 

Reberšak Polona Infond Open 2014_525_dm

Polona Reberšak

 

 

Prva in edina slovenska udeleženka glavnega turnirja Infond Open 2014 izmed tistih, ki so nastopile v kvalifikacijh, je Polona REBERŠAK. V prvem današnjem srečanju je v slovenskem obračunu s 6-2 7-5 premagala Mašo MARC.

 

Za mesto v glavnem turnirju se je borila še Manca PISLAK. Njena nasprotnica je bila 1. nosilka kvalifikacij, Rusinja Ekaterina ALEXANDROVA. Rusnija je bila za našo mladinko premočna in je slavila z rezultatom 6-1 6-4.

 

Pred začetkom tradicionalnega ženskega 25.000$ teniškega turnirja INFOND OPEN, organizatorji vabijo na tiskovno konferenco, ki bo danes 26.5.2014 ob 17.uri trgovskem centru EUROPARK, pred trgovino HERVIS.

 

Na novinarski konferenci bodo predstavili turnir obturnirska dogajanja, o svojih pričakovanjih bodo spregovorile naše predstavnice na turnirju (Tadeja Majerič, Maša Zec Peškirič, Eva Zagorac) ter selektorka reprezentance Tina Pisnik.

 

Sicer pa bosta v glavnem turnirju nastopili tudi Tamara ZIDANŠEK in Dalila JAKUPOVIČ medtem ko je Nastja KOLAR zaradi poškodbe nastop odpovedala.

 

Po opravljenem žrebu so znane nasprotnice naših igralk.

 


Prva nosilka turnirja Tadeja MAJERIČ bo igrala s Čehinjo  Barboro KREJCIKOVO, Polona REBERŠAK s Kanadčanko  Francoise ABANDA, Tamara ZIDANŠEK s Hrvatico Ano SAVIĆ, Eva ZAGORAC s Srbkinjo Ivano ČOROVIĆ, videli pa bomo tudi slovenski obračun med Mašo ZEC PEŠKIRIČ in Dalilo JAKUPOVIĆ.          

   
 

      

 

   

   
 

V zadnji krog kvalifikacij tri Slovenke

Ljubljana, 15.5.2014

 

Na mednarodnem ženskem teniškem turnirju Infond open 2014 z nagradnim skladom 25.000 $, ki ga gosti ŽTK Maribor so dekleta odigrala tekme drugega kroga.
V zadnji krog kvalifikacij so so uvrstile Polona REBERŠAK, Manca PISLAK in Maša MARC.

 

Polona REBERŠAK je bila z rezultatom 2-6 7-6(7) 6-2 boljša od 2. nosilke kvalifikacij, Čehinje Katerine KRAMPEROVE. Za nastop v glavnem turnirju bo igrala z Mašo MARC, ki je v drugem krogu s  7-5 2-6 6-2 premagala 9. nosilko, Hrvatico Milano SPREMO.

 

Pislak manca Infond open 2014_525_dm

Manca Pislak

 

Tretja udeleženka zadnjega kroga kvalifikacij je Manca PISLAK. V drugem krogu je bila s 6-1 4-6 6-0 boljša od 14. nosilke, Srbkinje Natalije KOSTIĆ. Nastop v glavnem turnirju ji lahko prepreči 1. nosilka kvalifikacij, Rusinja Ekaterina ALEXANDROVA.

 

V drugem krogu je izgubila Ana OPARENOVIĆ. S 4-6 6-4 6-3 jo je premagala 6. nosilka kvalifikacij Martina KUBICIKOVA.

 

Oparenovič Ana_infond open 2014_525_dm

Ana Oparenovič

 

Tekme se bodo na Taboru v ponedeljek začele s slovenskim obračunom ob 10. uri.          

   
 

Na turnirju Infond Open 2014 opravili kvalifikacijski žreb

Maribor, 24.5.2014

 

 

 

Na ITF turnirju INFOND OPEN 2014 je bil opravljen kvalifikacijski žreb.

 

V dobro zasedenih kvalifikacijah bo nastopili 56 igralk, od tega 12 Slovenk. Prva nosilka kvalifikacij je Rusnija Ekaterina ALEXANDROVA, 284. igralka lestvice WTA.

 

Spored se bo na igriščih ŽTK Maribor začel ob 9. uri.

 

 

ŽTK Maribor letos že devetnajstič gosti profesionalni ženski turnir - enajstič kot INFOND OPEN 2014

Maribor, 23.5.2014

 

InfondOpen_SLIDER_525x326px

 

 

ŽTK Maribor letos, že 19. zapored organizira profesionalni teniški turnir, tokrat z nagradnim skladom 25.000 $.
 
Turnir je vsako leto kakovostno zaseden, igralke pa običajno prihaja iz več kot 20-tih držav.

Mnoge izmed igralk,ki so nastopile v Mariboru so se kasneje prebile v svetovni vrh. Zadnja izmed njih je Romunka Simona HALEP, zmagovalka Infond Open 2009, ki je medtem že postala članica elitnega kluba 10 najboljših igralk na svetu.


Kljub vsemu pa je turnir namenjen predvsem domačim igralkam in prav one so s številnimi uspehi prispevale k odmevnosti turnirja. Prav vse najboljše slovenske igralke so vzpon proti  svetovnemu vrhu začele v Športnem parku Tabor. 

Katarina SREBOTNIK se je na prvem turnirju leta 1996 uvrstila v četrtfinale. Tina PISNIK, igralka domačega kluba, je leto kasneje na turnirju zmagala.


  Na vzpon nove generacije slovenskih igralk smo čakali vse do leta 2004. Takrat je turnir, prvič pod nazivom Infond Open, osvojila Maša ZEC  PEŠKIRIČ, ki je uspeh ponovila štiri leta kasneje. Nagradni sklad je takrat prvič znašal 50.000 USD.

Leta 2006 je zmagala Andreja KLEPAČ, leta 2007 pa Polona HERCOG.


Leta 2011 je turnir zaznamovala še ena mlada slovenska igralka. Še ne 17-letna Nastja KOLAR je s svojo drzno igro navdušila gledalce in strokovnjake ter z zmago  nad Mašo Zec Peškirič v razburljivem finalu osvojila turnir kot peta Slovenka.


Leta 2013 se je prav v Mariboru, po poškodbi, na turnirje vračala naša najboljša igralka Polona HERCOG. Čeprav nekoliko negotova zaradi dolgega tekmovalnega premora, je stopnjevala formo in se v sanjskem finalu srečala z najboljšo mladinko  na svetu, še ne 16 letno Hrvatico Ano KONJUH. Polona je srečanje dobila po enakovredni igri v treh nizih in pred polnimi tribunami drugič v karieri dvignila pokal zmagovalke Infond Opna.


Tudi lestos v Mariboru pričakujejo kakovostno udeležbo, prva nosilka turnirja pa bo po dosedanjih prijavah na druga igralka Tadeja MAJERIČ. Omeniti velja tudi Katerino SINIAKOVO ( nasprotnico Tadeje v kvalifikacijah Roland Garrosa), Čehinjo Evo BIRNEROVO (že 59. igralko sveta), Čehinjo Krstino KUCOVO, 141. igralko sveta, v ladinski konkurenci pa tretjo mladinko na svetu in ponovno lansko finalistko Ano KONJUH.

Od Slovenk so poleg Tadeje MAJERIČ med drugimi prijavljene Nastja KOLAR, Dalila JAKUPOVIĆ, Maša ZEC PEŠKIRIČ Polona REBERŠAK. S posebnikm povabilom bosta nastopili Eva ZAGORAC in najboljša Slovenka na turnirju v velenju Tamara ZIDANŠEK.

 

Seznam prijavljenih igralk najdete TUKAJ.
        
       

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach Zala Alta BTC City KIA Coca Cola Gospodarsko rastavišče Grafični studio K Lenovo City Express Slowatch   Varnost Maribor   Medot   Diners Tenis Slovenija