Dež prinesel zmago Blažu Kavčiču na ATP Challengerju v Heilbronnu

Na ATP Challengerju v nemškem Heilbronnu je popoldne v prvem krogu nastopil Blaž KAVČIČ. Igral je s 34. letnim domačinom Bjornom PHAUOM, trenutno 282. igralcem lestvice ATP in zmagal s 7-6(5) 6-3.

Prvi niz je bil zelo izenačen, pri izidu 6-5 pa PHAU ni izkoristil dveh break in s tem zaključnih žogic za zmago v prvem nizu. Tega je nato v podaljšani igri s 7-5 dobil Blaž. V drugem nizu sta igralca izgubila prve tri igre na svoj servis, četro igro pa je nato PHAU na svoj servis dobil in z breakom povedel s 3-1. Srečanje je nato za približno eno uro prekinil dež, po vrnitvi na igrišče pa je bilo z Phauovo igro konec. Blaž je dobil naslednjih pet iger zapored in s tem drugi niz s 6-3.

Blaž KAVČIČ bo v drugem krogu igral z zmagovalcem srečanja med Jamesom WARDOM in Andreasom BECKOM.

Pri ženskah bosta na WTA turnirju v Rimu v konkurenci dvojic nastopili Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ.

Katarina SREBOTNIK bo igrala s Kveto PESCHKE, v prvem krogu pa sta kot 4. nosilki prosti.

Andreja KLEPAČ bo igrala z Čehinjo Vladimiro UHLIROVO. Njuni nasprotnici bosta v prvem krogu Rusinja Vera DUSHEVINA in Kitajka SaiSai ZHENG. V primeru zmage bosta igrali s Srebotnikovo in Peschkejevo.

Na ženskem ITF turnirju (10.000 $) v Bolu na Braču sta se Eva ZAGORAC in Natalija ŠIPEK uvrstili v glavni turnir.

Eva ZAGORAC je v drugem srečanju kvalifikacij s 7-6(0) 6-0 premagala Hrvatico Teo FABER. Natalija ŠIPEK je v finalu kvalifikacij s 6-7 (2) 6-1 6-1 premagala domačinko Mariano DRAŽIĆ (WC).

Na moškem Futuresu (10.000 $) je Aljaž RADINSKI v finalu kvalifikacij s 7-5 6-1 premagal 1. nosilca Matea FABERJA, Matija KAC pa je s 6-2 6-2 izločil Avstralca Marka JOVANOVICA.

Žiga PAPEŽ je z 0-6 1-6 izgubil s 3. nosilcem Tomislavom DRAGANJO.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v avstrijskem Amstettnu je v kvalifikacijah nastopila Nika KOZAR in z 0-6 6-3 1-6 izgubila z domačinko Aleno WISS. V glavnem turnirju bosta nastopili Nina POTOČNIK in Hana MRAZ.