prijava_e
Novice : Arhiv novic 2014 : Julij 2014

Arhiv novic - julij 2014

Državno veteransko prvenstvo mešanih dvojic - razpis

bm, 31.07.2014

Teniški klub Val Portorož vabi na 5. državno prvenstvo mešanih dvojic za veterane, ki bo potekalo v soboto 23. avgusta v ŠRC Marina Portorož.

Podrobnosti pa preberite v vabilu TUKAJ.

Dekleta do 16 let v finale, dekleta do 18 let izgubila tekmo s Španijo - popravek novice, poraz za fante do 18 in zmaga fantov do 16 let

bm, 31.07.2014

Dekleta do 16 let so v kvalifikacijah za nastop na finalu ekipnega evropskega prvenstva do 16 let v Rakovniku, v drugem srečanju, premagala še ekipo Švedske in si tako priigrala uvrstitev v finale ter nastop na zaključnem turnirju, ki bo od 4. do 6. avgusta v Budimpešti.

Slovenijo je v vodstvo popeljala naša druga igralka Veronika ERJAVEC, ki je s 6-4 7-6(5) premagala drugo švedsko igralko Mirjam BJORKLUND (ITF - 348).

Slovenska številka 1 Hana MRAZ je presentljivo gladko izgubila srečanje s prvo Švedinjo Ido JARSKLOG z 1-6 3-6.

O zmagovalkah srečanja in s tem udeleženkah zaključnega turnirja so odločale dvojice, kjer pa sta bili Veronika in Hana prepričljivo boljši in sta zmagali z izidom 6-1 6-2.

Jutri bodo Slovenke igrale za 1. mesto na turnirju z ekipo Belorusije. Ta je v polfinalu izločila 1. nosilke, Čehinje.

Čestitke Hani MRAZ, Veroniki ERJAVEC in Lari PROSENJAK.

Naša ekipa deklet do 18 let je v kvalifikacijah za nastop na ekipnem evropskem prvenstvu do 18 let v prvem dvoboju izgubila z ekipo Španije z 1-2.

S tem popravljamo prvotno objavljeno novico, ko smo rezultate povzeli s strani Tennis Europe in zapisali, da so naša dekleta zmagala.

Tamara ZIDANŠEK je namreč srečanje s Sarro SORIBES TORMO, letošnjo mladinsko evropsko prvakinjo, še drugič izgubila. Španka je bila po zmagi na evropskem prvenstvu boljša tudi tokrat, ko je zmagala z rezultatom 7-5 6-3.

Naša druga igralka Manca PISLAK ni imela težav z drugo Španko Mario Del Rosario CANERO PEREZ. Zmagala je s 6-1 6-3.

O zmagovalkah dvoboja je tako odločala igra dvojic, ki pa sta jo s 7-5 6-4 dobili Španki in se tako uvrstili v finale in na zaključni turnir, ki se bo odvijal od 4. do 6. avgusta v francoskem Granvillu.

Naša dekleta bodo igrala za končno tretje mesto v kvalifikacijah z ekipo Velike Britanije. Tekma je zgolj prestižnega pomena.

V avstrijskem Westendorfu so se za finale borili fantje, ki so v prvem krogu izločili druge nosilce, Hrvate. Igrali so z ekipo Velike Britanije in tekmo izgubili, saj po igrah dvojic zaostajajo z 0-2.

Britanec Joel CANNELL je bil s 6-0 6-1 boljši od Domna GOSTINČARJA, v obračunu prvih igralcev obeh ekip pa je Joshua SAPWELL s 3-6 6-4 6-4 premagal našega prvega igralca Maksa TEKAVCA.

Tudi fantje bodo igrali za tretje mesto na kvalifikacijskem turnirju.

Srečanje so v razigravanju od 5. - 8. mesta odigrali tudi fantje do 16 let. Znesli so se nad Avstrijci in jih premagali s 3-0.

Grega KOKALJ je s 6-3 7-5 premagal Gabriela HUBERJA, Sven LAH je bil s 7-6(2) 6-3 boljši od Jakoba AICHHORNA, tretjo točko je prinesla dvojica Sven LAH in Nejc SITAR.

Več informacij o kvalifikacijskih turnirjih najdete TUKAJ.

Mike Urbanija četrtfinalist Futuresa v Piestanyu, Natalija Šipek v četrtfinale Egipta, poraz Tomislava Ternarja in Pie Čuk

bm, 31.07.2014

Mike URBANIJA se je na Futuresu v slovaškem Piestanyu uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je z rezultatom 6-4 6-4 premagal 17. letnega Ukrajinca Vadyma URSUJA.

V Sharm El Sheikhu se je na ITF turnirju (10.000 $) Natalija ŠIPEK uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-3 3-6 6-2 premagala 18-letno Južnoafričanko Ilze HATTINGH, 708. igralko lestvice WTA.

Tekmo drugega kroga je v Piestanyu odigral tudi Tomislav TERNAR. Igral je z domačinom, 2. nosilcem Karolom BECKOM, (ATP - 396) in izgubil z rezultatom 3-6 4-6. V drugem krogu je z nastopi na ITF turnirju (10.000 $) v Kopenhagnu končala Pia ČUK. S 6-2 2-6 6-0 jo je premagala 18-letna Grkinja Angeliki KAIRI, s katero si na lestvici WTA delita 1041. mesto.

TUKAJ.

Na kvalifikacijah za EEP do 16 in 18 let uspešna dekleta do 16 let in fantje do 18 let, poraz za fante do 16 let

bm, 31.07.2014

Prvi dan nastopov na kvalifikacijah za evropska ekipna prvenstva v kategorijah do 16 in do 18 let so slovenske ekipe zabeležile dve zmagi in en poraz, dekleta do 18 let pa so bila prosta.

Fantje do 18 let so igrali z drugimi nosilci turnirja, ekipo Hrvaške in zmagali z rezultatom 2-1. Maks TEKAVEC je z 0-6 6-4 6-2 premagal Domagoja BILJEŠKA, Domen GOSTINČAR je tesno, s 6-7(3) 6-4 6-7(4) izgubil z Tomislavom PODVINSKIM, odločilno točko za Slovenijo pa sta v igri dvojic nato prigarala Maks TEKAVEC in Domen GOSTINČAR, ki sta bila s 7-5 6-2 boljša od Tomislava PODVINSKEGA in Roka GLASNOVIČA.

Slovenija se bo tako jutri z ekipo Velike Britanije (4. nosilci) borila za mesto v finalu, ki prinaša nastop na zaključnem turnirju od 4. - 6. avgusta v Benetkah.

Dobro so nastope začela tudi dekleta do 16 let. Po pričakovanju so premagala ekipo Norveške z rezultatom 2-1. Hana MRAZ je s 7-6(6) 6-3 premagala Malene HELGO, Veronika ERJAVEC pa je s 4-6 3-6 izgubila z Astrid Wanjo BRUNE OLSEN. Tudi tu je o zmagovalcu odločala igra dvojic,ki sta jo proti nasprotnicam iz posamičnih dvobojev dobili Hana in Veronika z rezultatom 7-6(5) 6-0.

Naše igralke bodo jutri morale za preboj v finale premagati ekipo Švedske, ki je izločila Srbijo. Finale prinaša nastop na zaključnem turnirju, ki bo za dekleta do 16 let od 4. - 6. avgusta v Budimpešti.

Konec upov na nastop na zaključnem turnirju pa je za naše fante do 16 let. V uvodnem srečanju so izgubili s 1. nosilci turnirja do 16 let, Madžari, z 1-2. Grega KOKALJ je s 6-4 6-2 premagal Akosa KOTORMANA, Sven LAH je z 2-6 6-3 2-6 izgubil z Matejem VALKUSZOM. Še tretjič je o zmagovalcu odločala igra dvojic, v kateri pa sta krajši konec potegnila naša igralca. Grega in Sven sta s 5-7 2-6 izgubila z Matejem VALKUSZOM in Matyasem FUELEJEM.

Naši fantje se bodo borili za uvrstitev od petega do 8. mesta, prvi nasprotnik v razigravanju pa bo ekipa Avstrije.

Dekleta do 18 let so bila kot 1. postavljena ekipa v prvem krogu prosta, jutri pa bodo za napredovanje v finale igrala z ekipo Španije. Ta je v uvodnem nastopu z nekaj težavami odpravila Turčijo z 2-1. TUKAJ.

Tamara Zidanšek in Hana Mraz nastope na EPP končali v polfinalu

bm, 31.07.2014

Tamara ZIDANŠEK na Evropskem posamičnem prvenstvu do 18 let in Hana MRAZ na prvenstvu do 16 let sta nastope končali v polfinalu in tako osvojili 3-4 mesto v Evropi v svojih starostnih kategorijah.

Tamara ZIDANŠEK je polfinalno srečanje izgubila s Španko Paulo BADOSA GIBERT. Peta nosilka, 14 mladinka svetovne mladinske teniške lestvice, je bila boljša s 6-2 6-4. Tekmo sta igrali na trdi podlagi, saj je polfinalne obračune dež pregnal v dvorano.

Hana MRAZ je v Moskvi igrala z domačinko, 5. nosilko turnirja do 16 let, Anno BLINKOVO. Rusinja je srečanje dobila z rezultatom 4-6 7-6 (6) 6-2.

Letošnji slovenski nastopi na posamičnem evropskem prvenstvu so bili za razliko od prejšnjih let zelo dobri. Dve polfinali in še štiri četrtfinala so rezultati, ki imajo težo in povedo, da so naši igralci in igralke na pravi poti in ne zaostajajo veliko za svojimi vrstniki.

Čestitke vsem za dobre nastope.

Vse o letošnjih posamičnih in ekipnih nastopih naših mladih igralk in igralcev si lahko preberete TUKAJ.

Blaž Rola zmagal v Liberecu, Tomislav Ternar uspešen v Piestanyu, Nastja Kolar izgubila v Wuhanu

bm, 30.07.2014

Prvi je danes od slovenskih igralcev nastopil na Futuresu v Piestanyu Tomislav TERNAR in zmagal. V prvem krogu je s 6-4 6-3 premagal Švicarja Stefana FIACANA in bo v nadaljevanju igral z 2. nosilcem Karolom BECKOM.

Na ITF turnirju v Wuhanu na kitajskem (50.000 $) je po Dalili JAKUPOVIĆ med posameznicami izgubila tudi Nastja KOLAR. V drugem krogu jo je s 6-4 4-6 6-4 premagala domačinka, 24. letna Ling ZHANG, 242. igralka lestvice WTA.

Na ATP Challengerju v Libercu je Blaž ROLA v drugem krogu ob odličnem sreviranju s 6-3 7-5 premagal 35. letnega Čeha Jana HERNYCHA in se uvrstil v četrtfinale. Tu bo v petek igral z 21. letnim Špancem Robertom CARBALLESOM BAENOM, 229. igralcem lestvice ATP. TUKAJ.

Začele se se še zadnje kvalifikacije letošnjih ekipnih evropskih prvenstev

bm, 30.07.2014

Naslednje tri dni bo pozornost namenjena našim mladim ekipam do 16 in 18 let, ki začenjajo z nastopi na zadnjih letošnjih kvalifikacijskih turnirjih za poletna ekipna evropska prvenstva (Summer cups).

Fantje do 16 let so v postavi Nejc SITAR, Sven LAH in Grega KOKALJ odpotovali v italijanski Trani. Žreb jim ni bil naklonjen, saj bodo že v prvem krogu igrali s 1. nosilci, ekipo Madžarske.

Dekleta se bodo za napredovanje na zaključni turnir borila v Rakovniku. Slovenijo bodo zastopale Hana MRAZ, Veronika ERJAVEC in Lara PROSENJAK. Deklice imajo ugodnejši žreb, saj bodo v prvem krogu igrale z Norveško.

Fantje do 18 let bodo nastopili v avstrijskem Westendorfu. V ekipi so Maks TEKAVEC, Domen GOSTINČAR in Anže LOVIŠČEK. Tudi oni so v prvem krogu naleteli na nosilce, igrali bodo z 2. postavljeno ekipo Hrvaške.

Dekleta do 18 let bodo v turškem Denizliju nastopila v najmočnješi postavi, na čelu s tretjeuvrščeno z letošnjega evropskega prvenstva in najvišje uvrščeno Slovenko na mladinski teniški lestvici Tamaro ZIDANŠEK (ITF - 36) . Napredovanje ji bosta poskušali zagotoviti Manca PISLAK, druga Slovenka na svetovni mladinski teniški letvici (ITF - 94) in Pia BRGLEZ (ITF - 684). Naše igralke so v prvem krogu proste, a jim je žreb v drugem krogu verjetno prinesel Španke. Te na srečo ne nastopajo v najmočnejši postavi, saj manjka prva španska mladinka, poleg nje pa tudi finalistka letošnjega evropskega prvenstva do 18 let Paula BADOSA GIBERT (ITF - 9), zato pa je na čelu ekipe Španije evropska prvakinja do 18 let Sara SORRIBES TORMO (ITF 104), ki je v polfinalu EPP premagala Tamaro ZIDANŠEK. Drugi Španki sta na svetovni lestvici uvrščeni daleč zadaj, zato lahko naše igralke resno računajo z uvrstitvijo na zaključni turnir.

Vse rezultate naših ekip najdete TUKAJ.

Blaž Kavčič ni uspel preskočiti Benjamina Beckerja v Washingtonu

bm, 30.07.2014

Blaž KAVČIČ se je iz turnirjev serije challenger preselil na turnirje ATP serije in za uvod nastopil v Washingtonu. Na turnirju z nagradnim skladom 1,4 mio $ je v prvem krogu igral s 33-letnim Nemcem Benjaminom BECKERJEM, 56. igralcem lestvice ATP in po nekaj manj kot uri in pol izgubil z rezultatom 3-6 6-7(7). Srečanje je bilo zelo izenačeno, en break več pa je prinesel uspeh nemškemu igralcu. Končno razmerje osvojenih točk se je glasilo 72-64 v korist Beckerja.

Na WTA turnirju v Stanfordu je v konkurenci dvojic nastopila Andreja KLEPAČ, a tudi ona izgubila že v prvem krogu. Tokrat je igrala s Čehinjo Evo HRDINOVO, premoč pa sta morali priznati 3. nosilkama turnirja dvojic Carli SUAREZ NAVARRO in Garbine MUGURUZA. Španki sta zmagali s 6-4 6-2. TUKAJ.

Nastja Kolar, Natalija Šipek, Mike Urbanija in Pia Čuk v drugi krog turnirjev po svetu

bm, 29.07.2014

Današnji dan je bil za naše igralce in igralke uspešen.

Na štirih turnirjih so se štirje igraklci oz. igralke uvrstili v drugi krog.

Na ITF turnirju v kitajskem Wuhanu je Nastja KOLAR v prvem krogu s 6-4 6-0 premagala Japonko Kyoko OKAMURA.

Na istem turnirju je v prvem krogu izgubila oz. srečanje predala Dalila JAKUPOVIĆ. Pri izidu 3-6 0-1 je namreč predala srečanje Avstralki Monique ADAMCZAK.

Na Futuresu v Piestanyu je Mike URBANIJA v prvem krogu s 7-6 6-7 in 6-2 premagal Slovaka Patrika FABIANA.

Z zmago sta nastope ta teden začeli Natalija ŠIPEK in Pia ČUK.

Natalija ŠIPEK je v Sharm El Sheikhu, kjer nastopa na 10.000 $ vrednem turnirju. V prvem krogu je s 6-1 6-0 premagala Rusinjo Greto MOKROUSOVO.

Na enako vrednem ITF turnirju v Kopenhagnu se je Pia ČUK uvrstila v drugi krog potem, ko ji je Csilla ARGYELAN pri zaostanku 1-6 0-2 srečanje predala. TUKAJ.

Blaž Rola preskočil prvo oviro v Liberecu, Poloni Hercog v Washingtonu in Mateju Leljaku v Piestanyu to ni uspelo

bm, 28.07.2014

Blaž ROLA je uspešno začel nastope na ATP Challengerju v Liberecu (35.000 € + H), na katerem je 2. nosilec.

V prvem krogu je s 6-4 6-1 premagal Nemca Tima PUETZA, 202. igralca lestvice ATP. Blaž je dobro serviral, v srečanju izgubil začetni udarec enkrat, kar štirikrat pa ga je odvzel nasprotniku. Za zmago je potreboval uro in 15 minut. V drugem krogu bo v sredo igral s 35. letnim Čehom Janom HERNYCHOM.

V Washingtonu je tekmo prvega kroga na WTA turnirju z nagradnim skladom 250.000 $ Polona HERCOG. izgubila. Njena nasprotnica, 29. letna Rusinja, 6. nosilka turnirja in 26. igralka lestvice WTA, Svetlana KUZNETSOVA je bila boljša s 6-3 6-2. Rusinja je bila precej uspešnejša pri izkoristku začetnega udarca, Poloni pa je servis odvzela štirikrat. Končno razmerje osvojenih točk se je po uri in 12. minutah tekme glasilo 61 - 41 v korist KUZNETSOVE.

Manj uspešen je bil v uvodnem srečanju kvalifikacij na Futuresu v Piestanyu (10.000 $) Matej LELJAK. S 6-4 6-3 ga je premagal 7. nosilec kvalifikacij, domačin Petr MICHNEV. Sicer pa bosta v Piestanyu v glavnem turnirju nastopila Mike URBANIJA in Tomislav TERNAR. TUKAJ.

Nastope na mednarodnih turnirjih danes začenjata Polona Hercog in Blaž Rola, Nastja Kolar najvišje v karieri na lestvici WTA

bm, 28.07.2014

Ta teden na domačih teniških igriščih vlada zatišje, bomo pa spremljali nastope naših igralk in igralcev na mednarodnih turnirjih.

Nastope v Wasingtonu na 250.000 $ vrednem WTA turnirju bo danes začela Polona HERCOG, ki bo v prvem krogu igrala z 29. letno Rusinjo Svetlano KUZNETSOVO, 26. igralko sveta.

V Washingtonu bo nastopil tudi Blaž KAVČIČ, ki se je iz challengerjev preselil na ATP turnir serije 500 z nagradnim skladom 1,4 mio $. Njegov prvi nasprotnik bo 33. letni Nemec Benjamin BECKER, 56. igralec lestvice ATP.

Blaž ROLA bo ta teden nastopil na ATP Challengerju v Liberecu z nagradnim skladom 35.000 €+H. Na turnirju je 2. nosilec, v prvem krogu pa bo igral z Nemcem Timom PUETZOM.

Nastja KOLAR (ta teden je zabeležila novo najvišjo uvrstitev na lestvici WTA, 183. mesto) in Dalila JAKUPOVIĆ ostajata na Kitajskem, kjer bosta nastopili na ITF turnirju (50.000 $) v Wuhanu. Nastja KOLAR bo v prvem krogu igrala s kvalifikantko, Dalilo JAKUPOVIĆ čaka Minique ADAMCZAK.

V kvalifikacijah Futuresa v Pistanyu bo nastopil Matej LELJAK, kvalifikacij pa konec tedna niso uspeli prebroditi Blaž BIZJAK v Somboru, Petra RAMPRE v Washingtonu na ITF turnirju in Saša KLANEČEK v Michalovcah. TUKAJ.

Deklice do 12 let so izgubile srečanje s Turčijo za napredovanje v finalni del, dečki osvojili 7. mesto

bm, 27.07.2014

Na kvalifikacijah za evropsko ekipno prvenstvo do 12 let v Mersinu je ekipa deklic v tretji tekmi s 3-0 premagala Gruzijo in si tako priigrala nastop v polfinalu, ki bi v primeru zmage vodil na zaključni del EEP, ki bo od 7-10 avgusta v francoskem Ajacciu.

Pia LOVRIČ je s 6-0 6-3 premagala Dalido QUADARIA, Živa FALKNER je bila s 6-2 6-2 boljša od Iye SULUKVADZE, tretjo točko je priigrala dvojica Živa FALKNER in Alja BELINGER.

Za napredovanje se ekipa danes bori z domačinkami Turkinjami, ki so presenetljivo izločile ekipo Rusije.

Dečki so na kvalifikacijah v Bukarešti zabeležili še tretji poraz. Tokrat je bila s 3-0 boljša ekipa Francije. Naši fantje tudi tokrat niso uspeli napsorotnikom odvzeti niza in so gladko izgubili. Harold MAYOT je s 6-3 6-1 premagal Blaža VIDOVIČA, Lilian MARMOUSEZ je bil s 6-3 6-0 boljši od Filipa KALJEVIČA, Samuel PATE in Blaž VIDOVIČ pa sta morala priznati premoč dvojici Timo LEGOUT in Harold MAYOT, ki sta slavila s 6-4 6-2.

Na polfinalni tekmi v Mersinu je Turčija povedla proti Sloveniji z 1-0. Zeynep Sena SARIOGLAN je s 7-5 6-2 premagala Pio LOVRIČ, ki pa v prvem nizu ni bila daleč od uspeha. Vodila je že s 5-3 in imela zaključno žogo za prvi niz, a je ni uspela izkoristiti, v nadaljevanju pa izgubila štiri igre zapored in s tem prvi niz ter b nadaljevanju tudi srečanje. Za izenačenje se je borila Živa FALKNER, ki je igrala z Betino TOKAC. Ta je v srečanju z ekipo Rusije prinesla pomembno točko Turčiji. Tudi Živa je igrala dobro, po izgubljenem prvem nizu je v drugem vodila s 5-4 in 40-15, a tudi ona je zmago v drugem nizu izpustila iz rok, v podaljšani igri pa ostala na 4.

Tekma dvojic ni bila odigrana.

Dečki so v zadnji tekmi premagali reprezentanco Latvije z 2-1 in zasedli končno 7. mesto.

TUKAJ.

Na kvalifikacijah za EEP do 12 let deklice v drugo uspešne

bm, 25.07.2014

Na kvalifikacijah za EEP do 12 let v Mersinu - Turčija, je ekipa deklic v drugem krogu s 3-0 premagala Srbijo.

Pia LOVRIČ je bila s 6-0 6-1 boljša od Sofije DJUNISIJEVIĆ, Živa FALKNER je s 6-2 6-0 premagala Andjelo VIDOVIĆ, dvojica Živa FALKNER in Pia LOVRIČ pa je za tretjo točko s 6-1 6-2 premagala srbsko dvojico Andjela LOPIČIČ in Sofija DJUNISIJEVIĆ.

Tretje srečanje bodo naše deklice igrale v petek z Gruzijo. Tekma bo odločala o drugem mestu v skupini.

Dečki so tudi drugo srečanje v Bukarešti izgubili. S 3-0 je bila boljša ekipa Srbije.

Goran ŽIVOTIĆ je s 6-3 6-0 premagal Filipa KALJEVIČA, Viktor JOVIĆ je bil s 6-1 6-1 boljši od Samuela PATETA, Goran ŽIVOTIĆ in Viktor JOVIĆ pa sta s 6-3 7-5 premagala Samuela PATETA in Filipa KALJEVIČA. Zadnje srečanje bodo naši dečki igrali z ekipo Francije. TUKAJ.

Tamara Zidanšek in Hana Mraz polfinalistki evropskega prvenstva do 18 in do 16 let

bm, 25.07.2014

Tamara ZIDANŠEK se je na evropskem prvenstvu do 18 let v Klostersu uvrstila v polfinale. Potem, ko je v četrtem krogu izločila 1. nosilko, je v četrtfinalu gladko premagala še 8. nosilko, Francozinjo Fiono FERRO, 67. igralko lestvice ITF.

Tudi Hana MRAZ na evropskem prvenstvu do 16 let v Moskvi nadaljuje z odličnimi predstavami. Uspešna je bila še četrtič in se uvrstila med štiri najboljše Evropejke na prvenstvu. V četrtfinalu je z 1-6 6-4 6-3 premagala 6. nosilko, Madžarko Dalmo GALFI, finalistko Winter cupa in 60. igralko svetovne mladinske lestvice do 18 let.

V polfinalu bo igrala s 5. nosilko, Rusinjo Anno BLINKOVO.

Nekoliko presentljivo pa sta v tretjem krogu konkurence dvojic na EPP 18 v Klostersu izpadli Tamara ZIDANŠEK in Manca PISLAK. S 6-0 6-2 sta ju premagali Španki Paula BADOSA GIBERT in Sara SORRIBES TORMO TUKAJ.

Polfinalist Portoroža Kyle Edmund v Astani prekinil zmagovito serijo Blaža Kavčiča

bm, 25.07.2014

Britanec Kyle EDMUND, varovanec Grega RUSEDSKEGA, ki se je na ATP Challengerju v Portorožu uvrstil v polfinale, je v Astani na 125.000 $ vrednem ATP Challengerju prekinil zmagoviti niz Blaža KAVČIČA in ga premagal z rezultatom 6-3 6-4.

Britanec je izvrstno serviral saj je imel 100 % izkoristek osvojenih točk na svoj prvi servis (23-23) in 71 % izkoristek na svoj 2. servis (17-24). Blažu ni ponudil nobene priložnosti za odvzem servisa, sam pa je imel dve ter obe tudi izkoristil, eno v prvem in eno v drugem nizu. Srečanje je trajalo uro in pet minut, razmerje osvojenih točk pa se je na koncu glasilo 62-38 v korist Britanca. TUKAJ.

Tamara Zidanšek na EPP 18 za četrtfinale izločila Wimbledonsko zmagovalko, Hana Mraz četrtfinalistka v Moskvi

, 24.07.2014

Na evropskih posamičnih prvenstvih do 14, 16 in 18 let so se danes borili za mesta v četrtfinalu. V igri smo imeli štiri igralke in dva igralca, uspešni sta bili Tamara ZIDANŠEK in Hana MRAZ, ki sta se uvrstili v četrtfinale prvenstev do 18 oz. do 16 let. V konkurenci dvojic ostajata v igri Tamara ZIDANŠEK in Manca PISLAK.

V konkurenci fantov in deklet do 18 let sta danes nastopili Manca PISLAK in Tamara ZIDANŠEK. Tamara ZIDANŠEK je igrala s 1. nosilko, Latvijko Jeleno OSTAPENKO, 5. igralko sveta in letošnjo zmagovalko mladinskega turnirja za grand slam v Wimbledonu. Tamara je igrala odlično in zmagala z rezultatom 7-6 6-1.

Dobro je igrala tudi Manca PISLAK a je bila 7. nosilka, Rusinja Anastasya KOMARDINA, 16. mladinka sveta boljša in je zmagala s 7-6(5) 6-4.

V konkurenci dvojic sta Maks TEKAVEC in Domen GOSTINČAR z nastopi končala v drugem krogu. Premagala sta ju 2. nosilca, Španca Pedro MARTINEZ PORTERO in Jaume MUNAR. Srečanje je bilo izjemno izenačeno, obe dvojici pa sta prikazali izvrstno igro. Žal je našima igralcema na koncu zmanjkal tudi kanček sreče, saj sta izgubila s 6-2 0-6 [11-9]. Med dekleti bosta Tamara ZIDANŠEK in Manca PISLAK, ki sta 5. nosilki, v tretjem krogu igrali z 10. nosilkama, Špankama Paulo BADOSO GIBERT in Saro SORRIBES TORMO. Srečanje bo v petek.

V konkurenci do 16 let se je Hana MRAZ uvrstila med najboljših osem igralk v Evropi. V četrtem krogu je s 6-0 6-2 premagala Moldavijko Anastasio DETIUC. V četrtfinalu bo igrala s 6. nosilko, Madžarko Dalmo GALFI. Sven LAH je tekmo četrtega kroga igral s 1. nosilcem, Grkom Stefanosom TSITSIPASOM, ki je bil boljši s 6-4 6-3.

V konkurenci dvojic sta Hana MRAZ in Veronika ERJAVEC izgubili tekmo tretjega kroga. Premagali sta ju Norvežanki Astrid Wanja BRUNE OLSEN in Malene HELGO, ki sta slavili z 2-6 6-3 10-6. Grega KOKALJ in Sven LAH sta v konkurenci dvojic izgubila v četrtfinalu. Premagala sta ju 5. nosilca, Madžara Akos KOTORMAN in Mate VALKUSZ, ki sta slavila s 6-2 6-4.

V konkurenci do 14 let sta v četrtem krogu izgubila Nika RADIŠIČ in Rok KOMAC. Od Nike RADIŠIČ je bila s 6-0 6-3 boljša 3. nosilka, Rusinja Anastasia POTAPOVA. Rok KOMAC je igral z 2. nosilcem, Nemcem Rudolfom MOLLEKERJEM in izgubil z 1-6 0-6.

V konkurenci dvojic sta Rok KOMAC in Matic PODLIPNIK z 3-6 0-6 izgubila srečanje drugega kroga s 1. nosilcema, Nemcema Rudolfom MOLLEKERJEM in Nicolo KUHNOM. Tudi Nika RADIŠIČ in Kaja JUVAN sta z nastopi končali v drugem krogu. S 5-7 7-6(5) in 10-4 sta bili boljši 14. nosilki, Finki Oona ORPANA in Nicola USSHER.

Več o letošnjih mladinskih prvenstvih in povezave do rezultatov najdete TUKAJ.

Tamara Zidanšek, Manca Pislak, Hana Mraz, Sven Lah, Nika Radišič in Rok Komac v osmini finala EPP

bm, 24.07.2014

Na evropskih posamičnih prvenstvih do 14, 16 in 18 let se nadaljujejo izločilni boji. Danes so bile na sporedu tekme tretjega kroga, naši igralci in igralke pa so bili izvrstni, saj se je vseh šest, kolikor jih je še bilo v konkurenci, uvrstilo v osmino finala, med najboljših šestnajst igralcev oz. igralk v Evropi. Prve rezultate smo prejeli iz Moskve, kjer sta se Sven LAH in Hana MRAZ uvrstila v osmino finala potem ko je Sven LAH s 6-7(3) 6-3 6-2 premagal Švicarja Gabriela CURRLINA in bo v osmini finala igral z 2. nosilcem, Grkom Stefanosom TSITSIPASOM,

Hana MRAZ pa je bila s 6-2 6-2 boljša od Španke Marte Huqi GONZALEZ ENCINAS in se bo za nastop v četrtfinalu pomerila z Moldavijko Anastasio DETIUC.

Po težki zmagi v drugem krogu je Tamara ZIDANŠEK na evropskem prvenstvu do 18 let v Klostersu v tretjem krogu sicer ponovno potrebovala za zmago tri nize, a je šlo vendarle bolj gladko. S 3-6 6-1 6-1 je premagala Danko Emilie FRANCATI, 104. mladinko sveta. Ni pa imela težav z uvrstitvijo med 16 najboljših Manca PISLAK. Ukrajinko Helen PLOSKINO je premagala z gladkih 6-3 6-1.

Na prvenstvu do 14 let v Plznu sta bila uspešna Rok KOMAC in Nika RADIŠIČ. Rok KOMAC je v tretjem krogu s 6-3 6-2 premagal 16. nosilca, Belorusa Alexandra ZGIROVSKYA, Nika RADIŠIČ pa je bila s 6-3 4-0 (predaja>) boljša od Belorusinje Aleksandre EFREMOVE.

V Klostersu igrajo v težkih razmerah, saj igrajo na treh različnih podlagah na višini 1150 do 1700 metrov, odvisno kam pošljejo igrat katero skupino. Kot je sporočil vodja odprave v Klostersu Zoran KRAJNC sta se dekleti doslej zelo dobro znašli. Tudi fanta sta igrala dobro, tekmo dvojic proti favoriziranima Špancema sta izgubila v tretjem nizu z 9-11. V četrtek čakata obe punci težki srečanji, precej bo odvisno tudi od tega ali bosta igrali zunaj ali v dvorani.

Več o maldinskih prvenstvih preberite TUKAJ.

Deklice in dečki do 12 let izgubili uvodni srečanji na kvalifikacijah za EEP

bm, 23.07.2014

V kvalifikacijah za nastop na ekipnem evropskem prvenstvu ekip do 12 let je v Mersinu ekipa deklic izgubila uvodno srečanje z ekipo Nemčije.

Pio LOVRIČ je s 6-2 6-1 premagala Santa STROMBACH, Živa FALKNER je z 0-6 1-6 izgubila z Luiso MEYER AUF DER HEIDE. Deklice bodo drugo srečanje igrale v petek z ekipo Srbije.

Dečki so uvodno tekmo igrali z Ukrajino in izgubili z 1-2. Yuriy NAYDEN je s 6-3 3-6 6-3 premagal Blaža VIDOVIČA, Oleksiy SHESTAKOV je bil s 6-1 6-1 boljši od Samuela PATETA. Točko za Slovenijo je priigrala dvojica Samuel PATE in Blaž VIDOVIČ, ki sta z 2-6 6-3 6-1 premagala Illyo REVENKA in Oleksya SHESTAKOVA. Drugo tekmo bodo dečki igrali v petek z ekipo Srbije. TUKAJ.

Blaž Kavčič v petek v četrtfinalu Astane (live stream), poraz Nastje Kolar v Nan Changu in Pie Čuk v Bad Waltersdorfu

bm, 23.07.2014

V petek bo kot zadnji slovenski predstavnik med posamezniki na mednarodnih članskih turnirjih ta teden v Astani nastopil Blaž KAVČIČ. Igral bo z Britancem Kylom EDMUNDOM.

V drugem krogu je nastope na WTA Challengerju v Nan Changu končala Nastja KOLAR. S 6-2 6-4 jo je premagala 18. letna Kitajka Fangzhou LIU, 422. igralka lestvice WTA.

V Bad Waltersdorfu je na ITF turnirju (10.000 $) v drugem krogu izgubila Pia ČUK. S 7-6 6-0 jo je premagala 2. nosilka Hrvatica Iva MEKOVEC (WTA 470).

Blaž KAVČIČ bo nastopil okrog 11.30. ure, srečanje pa lahko spremljate TUKAJ.

Anže Arh in Nika Kozar osvojila OP 16 v Kopru

bm, 23.07.2014

V Kopru se je v organizaciji TK Morje končalo OP do 16 let za fante in dekleta. Med posamezniki je slavil Anže ARH (Tr-Kr), ki je v finalnem obračunu s 6-4 6-2 premagal Nejca SITARJA (ŽtkMb).

Med dekleti je zmagovalka Nika KOZAR (Tr-Kr). V finalu je s 6-4 7-5 premagala presenetljivo finalistko Marušo PLANK (Ptuj).

V konkurenci dvojic sta slavila Nejc SITAR in Tilen ŠIMENKO LALIČ, ki sta v finalu s 6-1 2-6 [10-5] premagala Anžeta ARHA in Klemna NIKOLAŠA.

V konkurenci deklet sta med dvojicami naslov osvojili Moni POTRČ in Urška VELEC. V finalu sta bili s 6-4 5-7 [14-12] boljši od Marije VENTA in Sheile GLAVAŠ. TUKAJ.

Ekipi do 12 let odpotovali na kvalifikacije za ekipno evropsko prvenstvo 2014

bm, 23.07.2014

V četrtek bosta z nastopi na kvalifikacijah za ekipno evropsko prvenstvo do 12 let, uradno imenovano Tennis Europe Nations Challenge by Head začeli naši ekipi deklic in dečkov.

Dečki bodo nastopali v Bukarešti v skupini A skupaj z ekipami Francije, Srbije in Ukrajine. Tekmuje se po sistemu RR. Prvo tekmo bo slovenska ekipa v postavi Filip KALJEVIČ, Samuel PATE in Blaž VIDOVIČ igrala z ekipo Ukrajine.

Ekipa deklic v postavi Živa FALKNER, Pia LOVRIČ in Alja BELINGER bo nastopila v turškem Mersinu. Naše deklice so v skupini B skupaj z ekipami Nemčije, Gruzije in Srbije. Prvo tekmo bodo deklice igrale z ekipo Nemčije.

Več informacij o tekmovanju najdete TUKAJ.

Izjava za javnost TZS

bm, 23.07.2014

Spoštovani,

v medijih se v zadnjem obdobju pogosto pojavljajo izjave teniškega igralca Aljaža Bedeneta v zvezi z njegovimi reprezentančnimi nastopi, odnosom s Teniško zvezo Slovenije (TZS) in kapetanom moške članske reprezentance Blažem Trupejem. Na TZS menimo, da so izjave Bedeneta precej razburile večino ljubiteljev tenisa in ostalo športno javnost ter, da so le te zavajajoče in se med seboj izključujejo. Iz navedenega se čutimo dolžni sporočiti in pojasniti naslednja dejstva:

Aljaž Bedene je za leto 2013 s TZS podpisal Pogodbo o nastopanju v okviru Davisovega Pokala in spremljajočih aktivnostih. Pogodba ureja odnose med TZS, kapetanom in kandidatom za člana moške teniške reprezentance o nastopanju v okviru navedenega tekmovanja. Odpoved nastopa na tekmovanju za DC je možna le v primeru:

· če kandidat ni sposoben tekmovati, mora takoj obvestiti kapetana in opraviti zdravniški pregled pri zdravstveni ustanovi, ki jo določi kapetan oz. TZS, ter nato predložiti ustrezno zdravniško potrdilo,

· če ima kandidat primer smrti v ožjem krogu družine.

V pogodbi je opredeljeno še:

· tudi če kandidat ni sposoben za igro, se mora v vsakem primeru javiti na mestu priprav ali odhoda na tekmovanje, če tako zahteva kapetan.

· odpoved (skupaj z ustreznimi potrdili) mora kandidat pravočasno poslati na TZS ter kapetanu v pisni obliki.

Aljaž Bedene je 24.1.2013 prisostvoval na tiskovni konferenci pred odhodom na srečanje z reprezentanco Poljske, nato pa tik pred odhodom sporočil, da zaradi poškodbe zapestja ne bo igral. 10 dni za tem, ko je odpovedal nastop, je Aljaž nastopil v 1. krogu ATP turnirja v Zagrebu in po težkem, večurnem boju v treh nizih izgubil proti Blažu Kavčiču. Še spornejši primer se je zgodil lani, ko si je od 13. do 15.9.2013 slovenska reprezentanca, v dvoboju proti JAR, izborila obstanek v 1. Evro/Afriški ligi. Aljaž Bedene je od 7. do 15.9.13 nastopal na turnirju ATP Challenger v Banja Luki in s tem kršil sklenjeno Pogodbo s TZS. Odpovedi z ustreznimi potrdili Aljaž Bedene ni poslal ne kapetanu in ne TZS v nobenem izmed naštetih primerov.

Aljaž Bedene je kapetana moške članske reprezentance dalj časa zavajal z izjavami, da je zgodba o prevzemu državljanstva Velike Britanije neresnična. Slednje je tudi decembra 2013 javno zatrdil novinarju Dnevnika. Enako je večkrat izjavil na sestankih s predstavniki TZS. V vsem tem času smo se pri odnosu med TZS in Aljažem Bedenetom izdatno trudili in opravili sestanke z njim v novembru 2012 v Ljubljani, 6.1.13 v Zagrebu, 2.7.13 v Portorožu, 24.7.13 v Umagu in avgusta 2013 v Ljubljani. Januarja 2014 je Aljaža Bedeneta kapetan reprezentance Blaž Trupej na OP Avstralije osebno ponovno povabil k nastopu proti Portugalski ......

celotno izjavo preberite TUKAJ.

Blaž Kavčič v četrtfinalu ATP Challengerja v Astani, poraz Blaža Role v Gstaadtu, zmaga Pie Čuk v Bad Waltersdorfu

bm, 23.07.2014

Danes z zanimanjem spremljamo nastopa Blaža ROLE na ATP turnirju v Gstaadtu in Blaža KAVČIČA na ATP Challengerju v Astani.

Prvi je bil v areni Blaž KAVČIČ, ki je v Astani brez težav opravil s 17. letnim domačinom, ta je nastopil s posebnim povabilom, Dimitryem POPKOM, 1168. igralcem lestvice ATP. Blaž mu je prepustil vsega dve igri in je v manj kot eni uri zmagal s 6-2 6-0.

V četrtfinalu bo igral z Britancem, 19. letnim Kylom EDMUNDOM, katerega smo letos spremljali na turnirju v Porotorožu, kjer je bil polfinalist.

Blaž ROLA je v Gstaadtu, v drugem krogu turnirja ATP serije 250, igral s Špancem Pablom ANDUJARJEM. Španec je bil premočan in je slavil 6-3 6-3. Uspešnejši je bil v konkurenci dvojic, kjer se je z Nemcem Philippom MARXOM uvrstil v četrtfinale.

Na ITF turnirju v Bad Waltersdorfu (10.000 $) je v prvem krogu Pia ČUK s 6-0 6-0 premagala domačinko Kerstin PECKL, Sara DJURDJEVIĆ pa je tesno izgubila z domačinko Heleno NYIKOS. Ta je slavila s 7-6(2) 4-6 7-6(5).

V Sharm El Sheikhu je na ITF turnirju (10.000 $) Natalija ŠIPEK v prvem krogu izgubila z Ukrajinko Valeriyo STRAHKOVO z 2-6 1-6.

Prav tako je bila v prvem krogu ITF turnirja v Les Contaminesu (10.000 $) neuspešna Nika KOVAČ. S 6-1 6-1 jo je premagala Španka Aliona BOLSOVA ZADOINOVA. TUKAJ.

Na OP Kopra do 16 let znani finalisti

bm, 22.07.2014

Na OP Kopra, ki se odvija v organizaciji TK Morje so v obeh konkurencah odigrali polfinalna srečanja.

Pri fantih sta se v finale uvrstila Nejc SITAR in Anže ARH. Nejc SITAR je s 6-2 6-4 premagal Tilna ŠIMENKA LALIČA, Anže ARH je bil s 6-1 6-1 boljši od Vida KERŠIČA.

Pri dekletih sta finalistki nepostavljena Maruša PLANK, ki je s 7-5 6-0 izločila Tino CVETKOVIČ in Nika KOZAR, ki je bila s 6-2 7-6(4) boljša od Tine Kristine GODEC.

Na sliki organizatorja so polfinalisti. TUKAJ.

Na EPP danes uspešni Sven Lah, Nika Radišič in Tamara Zidanšek

bm, 22.07.2014

Na EPP do 14, 16 in 18 let so danes odigrali preostale tekme drugega kroga.

Na prvenstvu do 14 let v pilsnu se je po Roku KOMCU v tretji krog uvrstila še Nika RADIŠIČ, ki je v drugem krogu s 6-2 6-3 premagala 167. nosilko, Srbkinjo Teodoro RISTIĆ. Z nastopi med posamezniki sta končala Kaja JUVAN, z 2-6 3-6 je izgubnila s 5. nosilko, Hrvatico Ando KARANUŠIČ in Matic PODLIPNIK, katerega je s 6-3 6-1 izločil 14. nosilec, Čeh Evzen HOLIS. V konkurenci dvojic sta Matic PODLIPNIK in Rok KOMAC v prvem krogu z 2-6 7-6(1) [10-6] premagala Turka Umuta AKKOYUNA in Leventa EVYAPANA. Zdaj ju čakata prva nosilca, predstavnika Nemčije. Kaja JUVAN in Nika RADIŠIČ sta bila v prvem krogu prosti.

Na prvenstvu do 16 let se je po Hani MRAZ, ki je bila ŽE VČERAJ s 6-2 6-3 boljša od Hrvatice Nine ALIBABIĆ v tretji krog uvrstil Sven LAH, ki je s 6-2 5-7 6-3 premagal Rusa Pavela KOTOVA. Veronika ERJAVEC je tekmo drugega kroga s Švedinjo Ido JARLSKOG izgubila s 5-7 0-6. V konkurenci dvojic sta se pri fantih v tretji krog uvrstila Grega KOKALJ in Sven LAH. V prvem krogu sta bila prosta, v drugem pa sta bila s 7-6(6) 4-6 [10-4] boljša od Ciprčanov Costantinosa CHRISTOFOROUA in Eleftheriosa NEOSA. V konkurenci deklet sta bili Hana MRAZ in Veronika ERJAVEC kot 10. nosilki v prvem krogu prosti.

Na prvenstvu do 18 let v Klostersu sta s ev drugem krogu med posamezniki poslovila Maks TEKAVEC in Domen GOSTINČAR. Maksa TEKAVCA je s 6-1 7-5 premagal 10. nosilec Slovak Martin BLASKO (ITF 37), Domen GOSTINČAR je s 6-7(4) 3-6 izgubil z Italijanom Andreo PELLEGRINOM. Pri dekletih ostajata v konkurenci obe naši igralki. Po Manci PISLAK se je v tretji krog uvrstila tudi 14. nosilka Tamara ZIDANŠEK, ki je v dramatičnem zaključku srečanja s 6-1 2-6 7-6(9) premagala Nemko Liso MATVIYENKO (ITF 1233). TUKAJ.

Blaž Rola v Gstaadtu v drugi krog, v Bad Waltersdorfu uspešna Polona Reberšak, porazi Dalile Jakupović, Ane Oparenovič in Nike Zupančič

bm, 22.07.2014

Na mednarodnih turnirjih med ostalimi danes nastopata Blaž ROLA in Dalila JAKUPOVIĆ. Blaž ROLA je svoj nastop na ATP turnirju serije 250 v Gstaadtu že opravil s tem, ko je premagal Brazilca Fabiana DE PAULA. Blaž je v uri in desetih minutah slavil z rezultatom 6-4 6-4. V drugem krogu bo ogral z 28. letnim, 71. igralcem sveta, Špancem Pablom ANDUJARJEM, ki je v prvem krogu izločil Gillesa SIMONA. Ta mu je srečanje po izgubljenem prvem nizu z 2-6 in pri zaostanku v drugem z 2-3, predal.

V Nan Changu je v prvem krogu WTA Challengerja (125.000 $) Dalila JAKUPOVIĆ igrala z Japonko Misaki DOI, 80. igralko lestvice WTA. Japonka je bila boljša in je zmagala z rezultatom 6-3 7-6(4).

Na ITF turnirju v Bad Waltersdorfu je v prvem krogu, v slovenskem obračunu, Polona REBERŠAK s 7-5 6-2 premagala Ano OPARENOVIČ.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v češki Dolany-Veski je v drugem krogu 4. nosilka turnirja, Čehinja Klara HAJKOVA S 4-6 7-5 6-3 premagala Niko ZUPANČIČ. TUKAJ.

Blaž Rola najvišje doslej, tri mladinke med 100

bm, 22.07.2014

Najnovejša moška svetovna teniška lestvica prinaša ponovno spremembno uvrstitev slovenskih igralcev na vrhu.

Primat ponovno prevzema Blaž ROLA, ki je ta teden na 80. mestu, le mesto za njim je uvrščen Blaž KAVČIČ. Aljaž BEDENE je na 128. mestu, Janez SEMRAJC pa na 299. mestu.

Med dekleti je Polona HERCOG zdrsnila na 70. mesto, Tadeja MAJERIČ je na 164. mestu, Nastja KOLAR pa na 198. mestu.

Razveseljuje pogled na mladinsko svetovno lestvico deklet, kjer imamo po dolgem času med najboljšo stoterico kar tri predstavnice. Najvišje v karieri je Tamara ZIDANŠEK na 48. mestu, Manca PISLAK je na 95. merstu in Nina POTOČNIK na 98. mestu. Malo zaostaja Hana MRAZ, ki je na 132. mestu., TUKAJ.

Zmagi Nastje Kolar in Sare Djurdjević ter porazi Aljaža Bedeneta, Petre Rampre, Ane Oparenović in Saše Klaneček

bm, 21.07.2014

Na WTA Challengerju v Nan Changu (125.000 $) je v prvem krogu Nastja KOLAR s 7-6(5) 6-3 premagala Avstralko Monique ADAMCZAK. Dalila JAKUPOVIĆ bo na istem turnirju prvič nastopilav torek.

Uspešna je bila v zadnjem krogu kvalifikacij v Bad Waltersdorfu Sara DJURDJEVIĆ, ki je v slovenskem obračunu s 6-2 3-6 7-5 premagala Sašo KLANEČEK.

Na ATP turnirju v Umagu je v zadnjem krogu kvalifikacij Aljaž BEDENE v treh nizih s 6-3 4-6 2-6 klonil proti Slovaku Andreju MARTINU.

Na ITF turnirju v Lexingtonu je v drugem krogu kvalifikacij Petra RAMPRE z 2-6 1-6 izgubila z domačinko Mario SANCHEZ.

Na ITF turnirju v Bad Waltersdorfu je v zadnjem krogu kvalifikacij izgubila Ana OPARENOVIĆ. S 6-1 6-1 jo je premagala Čehinja Barbora MIKLOVA. Kljub temu bo Ana zaigrala v glavnem turnirju saj se je vanj uvrstila kot srečna poraženka. V prvem krogu bo njena nasprotnica Polona REBERŠAK.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga na Češkem se je Nika ZUPANČIČ uvrstila v drugi krog, potem, ko ji je srečanje prvega kroga Madžarka Nora SZOKE predala. TUKAJ.

Blaž Kavčič na ATP Challengerju v Astani začel z zmago, v torek prvi nastop Blaža Role v Gstaadu

bm, 21.07.2014

Blaž KAVČIČ po enem tednu premora nadaljuje z nastopi na ATP Challengerju V Astani II. Na turnirju z nagradnim skladom 125.000 $, ki se igra na trdi podlagi je 2. nosilec, v prvem krogu pa je igral z Rusom, ki je nastopil s posebnim povabilom, 18. letnim Karenom KHACHANOVIM, 404. igralcem sveta.

Blaž KAVČIČ je bil boljši in je slavil z rezultatom 6-4 6-2.

Nasprotnika v drugem krogu bo dobil v torek, ko bo na ATP turnirju z nagradnim skladom 426.000 € v Gstaadtu nastopil tudi Blaž ROLA. V prevem krogu bo v torek okrog 12. ure igral s 25. letnim Brazilcem Fabianom De PAULO, 458. igralcem sveta, ki se je v glavni turnir prebil iz kvalifikacij. TUKAJ.

Začela so se evropska posamična prvenstva do 14, 16 in 18 let

bm, 21.07.2014

Začela so se letošnja evropska posamična prvenstva v kategorijah do 14, 16 in 18 let.

Že tradicionalno so gostitelji do 14 let v Pilzenu, prvenstvo do 16 let gosti Moskva, do 18 let pa Klosters.

Slovenija ima predstavnike na vseh treh prvenstvih tako v moški, kot v ženski konkurenci.

V Pilzenu na prvenstvu do 14 let nastopajo Kaja JUVAN, Nika RADIŠIČ, Matic PODLIPNIK in Rok KOMAC.

V Moskvo so na prvenstvo do 16 let odpotovali Hana MRAZ, Veronika ERJAVEC, Grega KOKALJ in Sven LAH.

Na prvenstvu do 18 let nas bodo zastopali Tamara ZIDANŠEK, Manca PISLAK, Maks TEKAVEC in Domen GOSTINČAR.

V Pilznu je Rok KOMAC prvo srečanje igral s Portugalcem Tomasom SOARESOM in zmagal z rezultatom 3-6 6-4 6-4 ter se uvrstil v tretji krog, saj je bil v prvem krogu prost. Nasprotnik Matica PODLIPNIKA je bil Švicar Damien WENGER, ki pa mu je srečanje predal, tako da je Matic v drugem krogu. Kaja JUVAN je prvo tekmo igrala z Arzabejžanko Fidano KHALILZADO in zmagala s 6-1 6-1, uspešna je bila tudi Nika RADIŠIČ, ki je Belgijko Cloe RUETTE premagala s 6-1 7-6(1).

V Moskvi je že nastopil Grega KOKALJ in v prvem krogu izgubil z Nemcem Timom RUEHLOM z 2-6 5-7. Sven LAH bo prvo tekmo igral z Rusom Pavelom KOTOVIM v torek. Hana MRAZ je prvo tekmo odigrala s Hrvatico Nino ALIBALIĆ in zmagala s 6-2 6-3 ter se uvrstila v tretji krog.Veronika ERJAVEC bo igrala s Švedinjo Ido JARLSKOG v torek.

V Klostersu se je Maks TEKAVEC v prvem krogu pomeril z Britancem Masonom RECCIJEM in zmagal s 6-4 6-4, Domen GOSTINČAR bo igral z Italijanom Andreom PALLEGRINOM. Tamaro ZIDANŠEK, ki je 14. nosilka je v prvem krogu prosta, v drugem bo igrala z Nemko Liso MATVIYENKO, Manco PISLAK je v uvodnem srečanju igrala s Ciprčanko Mario SIOPACHA in zmagala s 6-2 6-0.

Ekipo do 14 let vodi na turnirju v Plznu Aleš Šporn.

Foto: A.Š.

Več informacij o tekmovanju najdete TUKAJ.

Robert Lazič tretji na Evropskem veteranskem prvenstvu v Sofiji

bm, 21.07.2014

V Sofiji je potekalo Evropsko veteransko prvenstvo na katerem je nastopilo preko 200 igralcev in igralk iz 28-tih držav.

Slovenijo je zastopal samo Robert LAZIČ, ki je nastopil v kategoriji 40+ in osvojil bronasto medaljo.

Lazič je v četrtfinalu s 7-6(5) 6-4 premagal drugega nosilca, Nemca Bernda HOERBURGERJA, v polfinalu pa je s 1-6 6-4 3-6 izgubil z domačinom Yurijem DOYCEVIM, ki je imel na svoji strani gledalce in žal tudi sodnike.

Robert LAZIČ je z uspehom na Evropskem prvenstvu nadaljeval serijo letošnjih odličnih rezultatov, saj se je štirikrat uvrstil v polfinale in sicer dvakrat na turnirjih v Umagu ter v Domžalah in v Sofiji.

Z uspehom v Sofiji se na svetovni veteranski lestvici v kategoriji 40+ uvršča na 58. mersto.

Čestitamo !

Foto: OARL TUKAJ.

Danes na mednarodnih turnirjih uspešna dekleta

bm, 20.07.2014

Na mednaronih teniških turnirjih so danes dobro nastopila dekleta.

Po dolgem času se je za nastop odločila Petra RAMPRE, ki je medtem na svetovni teniški lestvici zdrsnila na 300. mesto. V prvem krogu kvalifikacij ITF turnirja v ameriškem Lexingtonu (50.000 $) je s 6-1 in 6-0 premagala domačinko Tangerine MANNING.

V glavni žreb ITF turnirja v francoskem Les Contaminesu (10.000 $) se je uvrstila Nika KOVAČ. V zadnjem krogu kvalifikacij je s 6-3 6-0 premagala Švedinjo Ido ALFREDSSON.

Na ženskem ITF turnirju v Bad Waltersdorfu(10.000 $) so v prvem krogu zmagale Sara DJURDJEVIĆ, s 6-1 6-2 je premagala Avstrijko Sfefanie SATTLER, Ana OPARENOVIČ je s 6-1 6-1 premagala domačinko Jennifer HAUER, v slovenskem obračunu pa je bila Saša KLANEČEK s 6-7(5) 6-3 6-1 boljša od Tjaše JERŠE. O eni izmed udeleženk glavnega turnirja bosta odločali prav Saša KLANEČEK in Sara DJURDJEVIĆ.

Na moškem turnirju serije Futures v Bad Waltersdorfu (10.000 $) sta izpadla Aljaž RADINSKI in Matej LELJAK. TUKAJ.

Teden, ki prihaja, prinaša številne slovenske nastope na mednarodnih turnirjih

bm, 19.07.2014

Teden, ki je pred nami, bo ponovno postregel s številnimi slovenskimi teniškimi nastopi na mednarodni sceni.

Blaž ROLA mora sicer še dokončati turnir v Poznanu, prihodnji teden pa bo nastopil na ATP turnirju v Gstaadu, kjer je že opravljen žreb glavnega turnirja. V prvem krogu bo igral s kvalifikantom.

Na ATP Challengerju v Astani bo nastopil Blaž KAVČIČ. V prvem krogu bo igral s povabljencem, 18 letnim Rusom Karenom KACHANOVIM.

So pa slovenske nastope odprli naši igralci v kvalifikacijah ATP Turnirja serije 250 v Umagu, kjer je uspešno začel samo Aljaž BEDENE.

Številna slovenska zasedba je na ITF Futuresu v Bad Waltersdorfu v Avstriji, kjer sta bila v prvem krogu kvalifikacij uspešna Aljaž RADINSKI in Matej LELJAK. V prvem krogu so se poslovili Tim ŽIBRAT, Valentin HORVAT in Blaž BIZJAK.

Istočasno poteka tudi ženski ITF turnir (10.000 $) na katerem sta neposredno v glavni turnir uvrščeni Polona REBERŠAK in Pia ČUK. V kvalifikacijah bodo nastopile Ana OPARENOVIČ, Sara DJURDJEVIĆ, Tjaša JERŠE in Saša KLANEČEK.

Na Futuresu v Valjevu je v kvalifikacijah nastopil Jan DERNIČ in izgubil tekmo prvega kroga.

Tudi Sara PALČIČ v italijanski Viserbi ni bila uspešna. Poslovila se je v prvem krogu kvalifikacij.

V Les Contaminesu bo na turnirju ITF nastopila Nika KOVAČ. Za uvrstitev v glavni turnir potrebuje eno zmago.

Nastja KOLAR in Dalila JAKUPOVIĆ bosta nastopili na WTA Challengerju v kitajskem Nan Changu. Dalila JAKUPOVIĆ bo v prvem krogu igrala s 3. nosilko Japonko Misaki DOI, 85. igralko sveta, Nastja KOLAR bo igrala s Kitajko Ying Ying DUANG, 169. igralko sveta. TUKAJ.

Popoln slovenski uspeh na turnirju Tennis Europe do 14 let na Otočcu

bm, 19.07.2014

Izjemno zadovoljni so lahko naši igralci in igralke s končnimi izkupički na turnirju Tennis Europe do 14 let na Otočcu. Nenazadnje pa je uspeh Kristine NOVAK, Roka KOMCA in dvojice Rok KOMAC-Tim TEKAVEC tudi na nek način oddolžitev organizatorjem, TK Krka Otočec, ki že vrsto let odlično organizira domače in mednarodne teniške turnirje.

V današnjih finalnih obračunih je Kristina NOVAK s 6-3 6-3 premagala Hrvatico Leonardo JANKO.

Pri dečkih je slavil Rok KOMAC, ki je bil s 4-6 6-1 1-0 (predaja) boljši od Avstrijca Lucasa KRAINERJA.

Brez težav je do naslova prišla dvojica Rok KOMAC in Tim TEKAVEC. V finalu sta s 6-2 6-0 premagala Rusa Egorja NOVIKOVA in Pavela VERBINA.

Čestitke vsem !

Foto: organizator TUKAJ.

Na ATP turnirju v Umagu Aljaž Bedene uspešen tudi v drugem krogu

bm, 19.07.2014

V Umagu se je začel največji teniški dogodek v bližini Slovenije, letos ljubilejni, že 25. po vrsti, ATP turnir serije 250 Vegeta Croatia Open.

Turnir z nagradnim skladom 426.000 € tudi letos gosti odlične teniške igralce, med katerimi bodo tudi Marin ČILIĆ, Tommy ROBREDO, Fabio FOGNINI, Andreas SEPPI, Jurgen MELZER in drugi.

V kvalifikacijah turnirja nastopajo trije Slovenci, v drugi krog pa se je uvrstil samo eden.

Aljaž BEDENE, 3. nosilec kvalifikacijskega turnirja je v prvem krogu igral z domačinom, 23. letnim Viktorjem GALOVIĆEM, 729. igralcem lestvice ATP in zmagal s 7-6(4) 7-6(1).

Tudi v drugem krogu je bil uspešen. S 6-2 6-2 je premagal domačega povabljenca, 17. letnega Nina SERDARUŠIĆA, 2119. igralca lestvice ATP.

Aljaž bo v zadnjem krogu kvalifikacij igral s Slovakom, 24. letnim Andrejem MARTINOM, 185. igralcem lestvice ATP.

Neuspešna sta bila Tom KOČEVAR DEŠMAN in Tomislav TERNAR.

Tomislav TERNAR je z 1-6 2-6 izgubil z domačinom Dinom MARCANOM, Tom KOČEVAR DEŠMAN pa prav tako ni imel možnosti proti 2. nosilcu kvalifikacij, Argentincu Horaciu ZEBALLOSU. Ta je zmagal s 6-1 6-2. TUKAJ.

Blaž Rola izgubil finale ATP Challengerja v Poznanu, Andreja Klepač osvojila turnir dvojic v Bastadu

bm, 19.07.2014

Blaž ROLA se je na ATP Challengerju v Poznanu kot 1. nosilec uvrstil v finale, tu pa mu je novo zmago na turnirjih ATP Challenger preprečil Belgijec David GOFFIN.

V polfinalu je šele po dveh urah in 40-tih minutah strl odpor 4. nosilca, 26. letnega Brazilca Joaa SOUZE.

Blaž je zmagal z rezultatom 3-6 7-6(2) 6-3. Igralca sta bila zelo zanesljiva pri začetnem udarcu, tako da je Blaž v srečanju nasprotniku odvzel servis dvakrat, sam je izgubil samo en servis. O izenačenosti tekmecev govori tudi končno razmerje osvojenih točk, 100-98 v korist Blaža ROLE.

Blaž ROLA je na poti v polfinale v četrtfinalu z 1-6 6-1 6-2 premagal 30. letnega Portugalca Ruia MACHADA.

Blažev nasprotnik v finalu je bil odlični Belgijec, 23. letni David GOFFIN, 85. igralec sveta, ki so ga ljubitelji tenisa leta 2010 lahko spremljali na ATP Challengerju v Ljubljani, ko je v treh nizih izgubil z Blažem KAVČIČEM.

Goffin je srečanje začel bolje in prvi niz dobil z rezultatom 6-4. Tudi drugi niz je minil v znamenju Belgijca, ki je z agresivno igro razorožil Blaža, kateremu danes tudi servis ni najbolje uspeval. GOFFIN je drugi niz in s tem srečanje dobil s 6-2.

Na turnirju v Bastadu je do nove zmage na turnirjih serije WTA v konkurenci dvojic prišla Andreja KLEPAČ. S Španko Mario-Tereso TORRO FLOR sta v finalu s 6-1 6-1 premagali Britanki Jocelyn RAE in Anno SMITH. TUKAJ.

Tamara Zidanšek izgubila četrtfinale v Linzu, v konkurenci dvojic z Manco Pislak osvojili turnir

bm, 19.07.2014

Mlada, šele 14. letna ruska igralka Sofya ZHUK je na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v Linzu prekinila izvrstno serijo Tamare ZIDANŠEK, nadaljuje pa jo sama. Tudi Rusinja je v odlični formi, na zadnjih osemnajstih srečanjih je zabeležila le en poraz, ob tem pa osvojila dva ITF turnirja 2. ranga.

V četrtfinalu je bila boljša z rezultatom 6-2 in 6-3 in tako Tamari prizadejala še drugi poraz v medsebojnih srečanjih. Boljša je bila letos tudi na turnirju v Beljaku, takrat je slavila v treh nizih.

Tamara ZIDANŠEK in Manca PISLAK sta bili uspešni v konkurenci dvojic. Po polfinalni zmagi s 6-3 6-3 nad ukrajinsko-madžarsko dvojico Anastasiya FEDORYSHYN in Rebeka STOLMAR sta v finalu s 6-1 3-6 [10-4] premagali avstralsko-francosko dvojico Maddison INGLIS in Emmanuelle SALAS.

Čestitamo ! TUKAJ.

Rok Komac in Kristina Novak finalista turnirja TE na Otočcu

bm, 18.07.2014

Lep uspeh sta na Otočcu dosegla Rok KOMAC in Kristina NOVAK. Oba sta se uvrstila v finale na teniškem turnirju TE do 14 let. Finalista sta v konkurenci dvojic tudi Rok KOMAC in Tim TEKAVEC.

V današnjih polfinalnih srečanjih je v slovenskem obračunu Kristina NOVAK s 6-2 6-2 premagala Tino CVETKOVIČ in se uvrstila v finale. V drugem polfinalu je Maruša PLANK morala priznati premoč Hrvatici Leonardi JANKO. Ta je slavila s 6-1 3-6 6-0.

Pri dečkih je Rok KOMAC v polfinalu zanesljivo opravil s 6. nosilcem, Čehom Lukasom JIROUSEKOM. V finalu bo igral z Avstrijcem Lucasom KRAINERJEM.

V konkurenci dvojic sta pri dečkih finalista Rok KOMAC in Tim TEKAVEC. Za naslov se bosta borila z Rusoma Egorjem NOVIKOVIM in Pavelom VERBINOM.

Na fotografiji organizatorja: Aleksander Gima (ROM), Tina Cvetkovič in Maruša Plank (SLO). TUKAJ.

Tamara Zidanšek četrtfinalistka ITF turnirja v Linzu, Bor Schweiger Mužar izgubil v San Marinu

bm, 17.07.2014

Tamara ZIDANŠEK, trenutno naša najboljša mladinka na svetovni teniški lestvici še naprej niza odlične izide.

Tokrat nastopa na močnem mladinskem ITF turnirju 1. ranga v Linzu, kjer je druga nosilka. V tretjem krogu je igrala z Južnoafričanko Thereso Alison VAN ZYL, 111. mladinko sveta in zmagala z rezultatom 6-2 6-1 ter se uvrstila v četrtfinale. To je njena sedma zmaga na zadnjih dveh mladinskih turnirjih, potem, ko je turnir 1. ranga v Offenbachu končala v finalu. Spomnimo tudi, da je letos že osvojila ITF turnir 2. ranga v Plovdivu.

16-letna Tamara ZIDANŠEK je trenutno na 60. mestu mladinske svetovne teniške lestvice, kar ji prinaša možnost nastopa v glavnem turnirju zadnjega mladinskega grand slama letos v New Yorku.

V konkurenci dvojic sta se Tamara ZIDANŠEK in Manca PISLAK uvrstili v polfinale. V četrtfinalu je naša dvojica s 6-3 7-5 ugnala Britanko Gabriello TAYLOR in Rusinjo Adeliyo ZABIROVO.

Na ITF turnirju 5. ranga v San Marinu je v drugem krogu izpadel Bor SCHWEIGER MUŽAR. Z 1-6 6-3 6-2 ga je premagal Čeh Ondrej CTVERAK TUKAJ.

Blaž Rola četrtfinalist ATP Challengerja v Poznanu, Andreja Klepač polfinaliska turnirja dvojic v Bastadu, poraz Natalije Šipek v Egiptu

bm, 17.07.2014

Na ATP Challengerju v Poznanu z nagradnim skladom 35.000 € +H se je Blaž ROLA gladko zavihtel v četrtfinale.

V tekmi drugega kroga je s 6-3 6-2 premagal 26-letnega Ukrajinca Artema SMIRNOVA. Za zmago je potreboval uro in četrt, nasportniku pa je petkrat odvzel servis. V četrtfinalu bo v petek, okrog 13.30 ure igral s Portugalcem Ruiem MACHADOM.

Andreja KLEPAČ tudi ta teden dobro nastopa na WTA turnirju v Bastadu. V četrtfinalu sta s soigralko Mario-Tereso TOPRRO-FLOR s 6-4 6-3 premagali dvojico Gabriela DABROWSKI in Alicja ROSOLSKA.

V polfinalu bosta igrali z domačinkama Johanno LARSSON in Rebecco PETERSON.

Na ženskem ITF turnirju v Egiptu je Natalija ŠIPEK v drugem krogu z 1-6 6-4 3-6 izgubila z Grkinjo Despoino VOGASARI. TUKAJ.

Na mladinskih ITF turnirjih uspešna Tamara Zidanšek in Bor Schweiger Mužar, poraz Mance Pislak in Hane Mraz

bm, 16.07.2014

Na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v Linzu je bila od naših igralk med posameznicami v drugem krogu uspešna samo Tamara ZIDANŠEK. Trenutno najvišje uvrščena Slovenka na mladinski svetovni teniški lestvici (60. mesto) je 2. nosilka turnirja v Linzu. V drugem krogu je s 6-4 6-2 premagala domačinko Miro ANTONITSCH. V tretjem krogu bo igrala s 15. nosilko, Thereso Alison VAN ZYL iz JAR, ki je na lestvici ITF na 112. mestu.

V drugem krogu sta z nastopi končali Hana MRAZ, z 1-6 1-6 je izgubila z 8. nosilko, Britanko Freyo CHRISTIE (ITF 83) in Manca PISLAK, ki je morala premoč priznati 15. letni Čehinji Anni SLOVAKOVI (ITF 403). Ta je bila boljša s 5-7 6-3 6-3.

V konkurenci dvojic sta se Manca PISLAK in Tamara ZIDANŠEK uvrstili v četrtfinale.

Na ITF turnirju 5. ranga v San Marinu je bil v prvem krogu glavnega turnirja uspešen Bor SCHWEIGER MUŽAR. S 7-5 5-7 6-3 je premagal Italijana Paola DAGNINA.

Rezultat srečanja med Tamaro ZIDANŠEK in Thereso Alison VAN ZYL, srečanje se začne ob 10. uri, lahko v živo spremljate TUKAJ.

Na Otočcu v polfinalu Rok Komac, Maruša Plank, Kristina Novak in Tina Cvetkovič

bm, 15.07.2014

V TC Otočec so odigrali četrtfinalna srečanja na mladinskem turnirju Tennis Europe do 14 let.

Pri dečkih je v četrtfinalu nastopil Rok KOMAC. Bil je uspešen in se je z zmago 6-3 6-1 nad Italijanom Mattio BELLUCCIJEM uvrstil v polfinale.

Pri deklicah so se v polfinale uvrstile Kristina NOVAK, Tina CVETKOVIČ in Maruša PLANK. .

Podrobne rezultate najdete TUKAJ.

Lara Vovk in Rok Galun osvojila članska turnirja v Portorožu

bm, 15.07.2014

Na članskem turnirju v Portorožu, zadnjem , ki je potekal v okviru Festivala tenisa, zaradi slabega vremena pa se je zavlekel v sredino tedna, sta znana zmagovalca v obeh konkurencah.

Pri članicah je naslov osvojila Lara VOVK (Straž). V finalu je s 7-6(1) 6-1 premagala Nino NAGODE (Ltc), ki je na počitnicah v domovini, saj od lanskega leta študira v ZDA.

Pri članih sta se v finalu pomerila nepostavljeni, 31. letni Rok GALUN(Galte), v poflinalu je s 6-2 4-6 6-3 premagal Žigo DROBNIČA, in Tim ŽIBRAT(TK_MB), ki je bil v drugem polfinalu s 6-4 6-2 boljši od Luke JANŠA.

Naslova se je veselil Rok GALUN, ki je slavil z rezultatom 6-3 2-6 6-2. TUKAJ.

Hitro slovo Polone Hercog v Bastadu. Uspešni Blaž Rola (v živo 2. krog), Andreja Klepač, Natalija Šipek in Hana Mraz

bm, 15.07.2014

Poleg turnirjev, ki potekajo na Otočcu in v Portorožu so danes na mednarodnih turnirjih po svetu nastopili Polona HERCOG, Blaž ROLA, Andreja KLEPAČ, Natalija ŠIPEK ter mladinka Hana MRAZ in mladinec Bor SCHWEIGER MUŽAR.

Prva je na igrišče v Bastadu stopila dvakratna zmagovalka tega turnirja , letos pa 8. nosilka Polona HERCOG. Njena nasprotnica je bila 22. letna Nemka Dinah PFIZENMAIER, 125. igralka lestvice WTA. Nemka je bila boljša, tudi po zaslugi številni neprisiljenih napak, ki jih je storila Polona HRERCOG, in zmagala z rezultatom 7-5 7-6(5).

Na istem trunirju je v konkurenci dvojic nastopila Andreja KLEPAČ, ki tudi tokrat igra z Mari Tereso TORRO-FLOR. Bili sta uspešni in sta se uvrstili v četrtfinale.

Na ATP Challengerju z nagradnim skladom 35.000 € bo v Poznanu jestopil Blaž ROLA. V prvem krogu 35.000 € vrednega turnirja je igral s Čilencem Hansom PODLIPNIKOM-CASTILLOM in zmagal s 6-2 6-1. V drugem krogu bo igral z Ukrajincem Artemom SMIRNOVIM.

Na ženskem ITF turnirju (10.000 $) v Egiptu je v prvem krogu zmagala Natalija ŠIPEK. S 6-2 4-6 6-2 je bila boljša od 3. nosilke, Nemke Linde PRENKOVIC.

Na mladinskem turnirju 1. ranga v Linzu je v prvem krogu nastopila Hana MRAZ. S 6-0 6-1 je premagala Avstrijko Christino WOLFGRUBER. V drugem krogu bo igrala z Britanko Freyo CHRISTIE.

V sredo bosta v drugem krogu, v prvem sta bili prosti, nastopili tudi Tamara ZIDANŠEK in Manca PISLAK

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v San Marinu bo v sredo v prvem krogu nastopil Bor SCHWEIGER MUŽAR. Srečanje 2. kroga Blaža Role lahko spremljate v live streamingu TUKAJ.

Gregor Krušič za Delo o portoroškem turnirju

bm, 14.07.2014

Preberite kaj je za dnevnik Delo o portoroškem turnirju in stanju v slovenskem tenisu povedal direktor TZS Gregor KRUŠIČ.

Intervju Saše VERČIČ preberite TUKAJ.

V TC Otočec igrajo tekme prvega kroga na turnirju Tennis Europe do 14 let

bm, 14.07.2014

V TC Otočec so uspeli kljub spremenljivemu vremenu pod streho spraviti skoraj celoten današnji program. Nastopilo je lepo število domačih igralcev in igralk, ki pa niso bili prepričljivi. Zanesljivo so napredovalj naši najboljši dečki, pa tudi nekaj deklic bo nastopilo v drugem krogu.
Pri dečkih so se v drugi krog uvrstili Tin KRSTULOVIČ, Rok KOMAC, Tim TEKAVEC, kvalifikant Tom AŠIČ KOVAČ in Filip Jeff PLANINŠEK.

Pri deklicah so bile uspešne Maruša PLANK, Tina CVETKOVIČ in Živa FALKNER, v drugi krog je že napredovala tudi 1. nosilka Kristina NOVAK, kateri je nasprotnica srečanje predala. Nekaj deklic na nastop še čaka. TUKAJ.

Blaž Kavčič nova slovenska št. 1 na svetovni teniški lestvici

bm, 14.07.2014

Blaž KAVČIČ z zadnjimi uspehi skokovito pridobiva na svetovni teniški lestvici. Zadnja zmaga mu je prinesla napredovanje za 10 mest in uvrstitev na 75. mesto lestvice ATP. S tem se je na vsega 7 mest približal svoji najvišji uvrstitvi v karieri. leta 2012 je bil na 68. mestu.

Ostali naši igralci ostajajo okrog mest iz prejšnjega tedna, do uvrstitve kariere pa je ta teden s 734. mestom prišel Tom KOČEVAR DEŠMAN.

Na ženski svetovni tešniki lestvici WTA je Polona HERCOG pridobila tri mesta in je ta teden na 58. mestu.

Ostale naše igralke se na lestvici niso bistveno premaknile.

Nekateri naši najboljši igralci bodo na delu tudi ta teden.

Blaž KAVČIČ je bil prijavljen na ATP Challengerju na Tajskem, vendar je nastop odpovedal.

Blaž ROLA bo ta teden nastopil na ATP Challengerju v Poznanu z nagradnim skladom 35.000 €. na katerem bo prvi nosilec. V prvem krogu bo igral s Čilencem Hansom PODLIPNIKOM CASTILLOM.

Polona HERCOG bo nastopila na njenenm najtrofejnešem turnirju, na WTA turnirju v švredskem Bastadu.V prvem krogu bo igrala z Nemko Dinah PFIZENMAIER.

Tomislav TERNAR je nastopil na ITF Futuresu v avstrijskem Kramsachu. V prvem krogu je igral z Italijanom Matteom DONATIJEM, 2. nosilcem in izgubil s 4-6 3-6.

Na turnirju v Kramsachu sta v kvalifikacijah nastopila Aljaž RADINSKI in Matej LELJAK, a se nista uspela uvrstiti v glavni turnir.

Prav tako uvrstitev v glavni turnir ni uspela Janu DERNIČU in Žigi PAPEŽU na Futuresu v Beogradu.

Na delu bodo tudi naše najboljše mladinke. Tamara ZIDANŠEK, Manca PISLAK in Hana MRAZ bodo nastopile na ITF turnirju 1. ranga v avstrijskem Linzu. TUKAJ.

Andreja Klepač ni ubranila naslova na WTA turnirju v Bad Gasteinu

bm, 14.07.2014

Na WTA turnirju v Bad Gasteinu Andreja KLEPAČ ni uspela ubraniti lanskoletnega naslova v konkurenci dvojic. Tokrat je sicer nastopila s soigralko Mario-Tereso TORRO-FLOR.

V polfinalu sta s 6-3 6-2 premagali Argentinko Paulo ORMAECHEA in Nemko Dinah PFIZENMAIER, v finalu pa sta 1. nosilki igrali s sestrsko navezo iz Češke Karolino in Kristyno PLISKOVO. Mladi Čehinji sta bili boljši z rezultatom 4-6 6-3 [10-6].

Polona HERCOG je izgubila četrtfinalno srečanje na WTA turnirju z nagradnim skladom 250.000 $ v Bukarešti. Njena nasprotnica je bila domačinka, 26. letna Monica NICULESCU, 68. igralka lestvice WTA.

V izenačenem srečanju je o zmagovalki odločila podaljšana igra tretjega niza, uspešnejša in srečnejša pa je bila domača igralka. Ta je slavila z rezultatom 6-2 2-6 in 7-6(3). Srečanje je trajalo dve uri in 40 minut. Obe igralki sta imeli v srečanju po 10 priložnosti za break in obe sta jih izkoristili po pet. Na koncu je bila tudi v osvojenih točkah boljša Romunka s 98-89.

V četrtfinalu je nastope na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v Berlinu končala tudi Manca PISLAK. Izgubila je s 16-letno Italijanko Vereno HOFER (ITF 133) z rezultatom 0-6 0-6.

Foto: tournament-site TUKAJ.

Blaž Kavčič v Portorožu do tretjega naslova na ATP Challengerjih letos

bm, 13.07.2014

Blaž KAVČIČ je v Portorožu upravičil vlogo prvega nosilca ATP Challengerja Tilia Slovenia Open 2014 z nagradim skladom 42.500 €.

V finalu je zanesljivo s 6-4 6-7(4) in 6-1 premagal 31. letnega Luksemburžana Gillesa MULLERJA.

Blaž je bil tudi tokrat odličen pri začetnem udarcu in zanesljivejši pri igri iz osnovne črte. Trenutek nezbranosti v drugem nizu mu je sicer tega odnesel, a je v tretjem odigral brez napak, hitro dvakrat odvzel servis nasprotniku in po izidu 5-0 zmage ni več izpustil iz rok.

Za Blaža je to letošnji tretji turnirski naslov, ki mu je prinesel novih 98 ATP točk in 6.150 € iz portoroškega nagradnega sklada.

V ponedeljek bo po dveh letih ponovno št. 1 med Slovenci na svetovni teniški lestvici, pot pa ga zdaj vodi na Tajsko, na naslednji ATP Challenger, kjer bo poskušal nadaljevati sijajen niz zmag. Trenutno je pri 19-tih zmagah in enem porazu v zadnjih dvajsetih srečanjih, kar je izjemna serija.

Čestitke !

»Res sem vesel te zmage, tudi zaradi Portoroža, kjer je lani zmagal Grega Žemlja, letos pa je uspelo meni. Ne vem natančno, kaj se je zgodilo v drugem nizu, ko bi lahko že zaključil dvoboj. Sem pa vesel, da sem se v tretjem osredotočil na igro in uspel pozabiti slabši zaključek drugega niza. V tretjem nizu, vsaj tako se mi zdi, sem prestavil v višjo prestavo, hkrati pa je Muller malce slabše serviral. Stvari se po poškodbi in operaciji urejajo in mislim, da sem na dobri poti, da leto zaključim med najboljšimi 50-imi igralci sveta.«, je po tekmi povedal KAVČIČ.

Poraženec v finalu, Gilles MULLER je priznal: »Blaž je zasluženo osvojil turnir. Hotel sem zmagati, a ne znam opisati, kaj se mi je zgodilo v tretjem nizu. Ob začetku leta sem bil zaradi poškodbe 366. na lestvici ATP in zadal sem si cilj, da ob koncu leta končam med stoterico. Uspelo mi je mnogo prej. Hvala, ker sem bil tu v Portorožu. Lepo je tukaj, škoda je le, ker je vreme nagajalo. Organizacija turnirja je odlična, zato lahko rečem, da se igralci tu počutijo zelo dobro.«

Začetni del finalnega obračuna je v Portorožu spremljal Nikola PILIĆ, edini na svetu, ki je s tremi različnimi reprezentancami (Nemčija, Hrvaška in Srbija) osvojil Davisov pokal. Na podelitvi sta pokale Kavčiču in Mullerju podelila predsednik TZS g. Marko Umberger in direktor turnirja Tilia Slovenia Open g. Denis Topčič.

Za konec pa je Blaž Kavčič s pomola cocktail bara Alaya skočil v morje in na atraktiven način zaključil turnir ATP Challenger Tilia Slovenia Open v Portorožu.Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Več o dogajanjih na turnirju v Portorožu s fotogalerijo si oglejte TUKAJ.

Blaž Kavčič danes ob 18.15 uri v Portorožu po nov naslov

bm, 12.07.2014

Blaž KAVČIČ se je zanesljivo uvrstil v nedeljski finale ATP Challengerja Tilia Slovenia Open 2014, četrti finale letos, v katerem bo nasakoval tretjo letošnjo zmago na turnirjih serije Challenger.

V današnjem srečanju z Rusom Evgenyem DONSKOYEM je bil precej boljši nasprotnik, zanesljivo je dobival igre na svoj servis, izgubil je sicer eno, prav tako pa je bil veliko boljši v igri z osnovne črte. Evgeni DONSKOY je napravil kar 30 neizsiljenih napak, Blaž KAVČIČ polovico manj, prav tako je bil Rus veliko manj zanesljiv pri igri na svoj začetni udarec. Srečanje je trajalo 80 minut.

Po tekmi je Blaž med drugim povedal: »Malce sem se zbal v prvem nizu, ko mi je Evgeny vrnil odvzem servisa, saj so žoge letele mimo mene kot iz topa. Dobro sem igral iz osnovne črte in mislim, da sem bil v tej prvini boljši od nasprotnika. Moram priznati, da me je podpora občinstva zelo razveselila, kajti zaradi močnega spodbujanja niti za trenutek nisem popustil.«.

V nedeljskem finalu se bo Blaž KAVČIČ pomeril z Gillesom MULLERJEM, 31. letnim levičarjem, ki prihaja iz Luksemburga. »Mulles«, kot ga kličejo prijatelji, je na Challengerjih poleg Blaža Kavčiča trenutno najbolj »vroč« igralec, ki se na lestvici ATP trenutno (23.6.2014) nahaja na 103. mestu. Za njim je izjemno uspešna sezona, ki jo je začel na 364. mestu, letos pa je osvojil že tri turnirje serije ATP Challenger, še enkrat je nastopil v finalu ter dvakrat v polfinalih. V Finale prihaja z razmerjem zmag in porazov 27-3 na zadnjih tridesetih srečanjih.

O pričakovanjih na srečanju z Mullerjem pa je Kavčič povedal: »Nekajkrat sem ga gledal na televiziji. Spomnim se njegovega dvoboja 3. kroga proti Nadalu v Wimbledonu. Ima prednost, ker je levičar in povrhu ima še odličen začetni udarec. Če mi bo uspelo nevtralizirati njegov začetni servis mislim, da sem v prednosti. Pogoji za igro so kar težki, saj je igrišče počasno, kar pomeni, da si načeloma z začetnim udarcem težko ustvariš prednost oziroma točke."

Finale bo v Portorožu na sporedu v nedeljo ob 18.15 uri. Vabljeni ! Prenos srečanja lahko spremljate na 3. programu TV SLO.

Več o turnirju in dogajanju v Portorožu pa na www.slo-open.com in TUKAJ.

Blaž Kavčič:"Pred polnimi tribunami je lažje !"

gb, 12.07.2014

Včerajšnja zmaga Blaža KAVČIČA v četrtfinalu teniškega turnirja ATP Challenger Tilia Slovenia Open proti Hrvatu Nikoli Mektiču ni bila lahka in prav zato je 1. nosilec turnirja posebej izpostavil: »Med tekmo sem imel težave, vendar mi je prav podpora s tribun dala dodatna krila, da sem dvoboj pripeljal do konca. Zato upam, da bodo tribune tudi danes polne proti neugodnemu Rusu Donskoyu.«

Ob koncu vikenda, bo zaradi lepega vremena in zabave, v Portorožu veliko Slovencev, in ni vrag, da prvi nosilec turnirja ne bi imel močne podpore na teniškem stadionu, ki sprejme 1600 obiskovalcev.

Blaž KAVČIČ igra polfinalni obračun danes od 18.00 uri na centralnem stadionu ŠRC Marina v Portorožu.

Vstopnice so še na voljo na vseh prodajnih mestih Petrol in Eventim in tudi na blagajni pred stadionom po ceni 8 €.

V prvem polfinalnem obračunu se bosta ob 15:00 pomerila drugi nosilec Gilles Muller (LUX) in Kyle Edmund (GBR).

Tekst: Gašper Bolhar

Foto: Vid Ponikvar

Več o dogajanjih v Portorožu ta teden pa preberite in poglejte na www.slo-open.com ter TUKAJ.

Kristina Kofol in Blaž Vidovič zmagovalca OP 12, Maruša Plank in Jan Vehovec osvojila OP 16, člani in članice odigrali drugi krog

bm, 12.07.2014

S teniškim turnirjem ATP Challenger Tilia Sklovenia Open se v Portorožu zaključuje tudi Teniški festival na katerem so v tednu dni nastopili igralci in igralke v kategorijah od 8-11 let pa vse do članov in članic.

Danes sta se že končala turnirja do 12 let, finale pa igrajo tudi fantje in dekleta do 16 let.

Zmagovalec turnirja do 12 let je pri dečkih Blaž VIDOVIČ (Ptuj). V finalu je z rezultatom 6-3 6-2 premagal Samuela PATETA (Pvald).

Pri deklicah je zmagala Kristina KOFOL (Proten). V finalu je s 6-2 6-2 premagala Tjašo KLEVIŠAR (Tr-Kr).

Pri fantih do 16 let sta bila finalista Vid KERŠIČ, ki je s 6-4 2-6 6-3 premagal Davida-Lukasa AMBROŽIČA in Jan VEHOVEC, ki je bil s 6-2 7-6(5) boljši od Tilena ŠIMENKA-LALIČA
.

Turnir je osvojil Jan VEHOVEC (Proten), ki je v finalu s 6-0 6-1 premagal Vida KERŠIČA (Br-Mb).

Pri dekletih sta se za naslov zmagovalke borili Urška VELEC in Maruša PLANK. Boljša je bila slednja, ki je zmagala z reultatom 6-4 4-6 6-2

Pri dekletih je zmagala Maruša Plank (na fotografiji).

Zadnji so s turnirjem v okviru Festivala tenisa začeli člani in članice. Turnir ovira slabo vreme, tako da so uspeli odigrati šele tekme prvega in drugega kroga. Celoten ponedeljkov spored je odpadel, tako da bodo četrtfinalna srečanja na sporedu v torek.

Med zanimivejšimi izidi pri članicah je zmaga Nine NAGODE s 6-1 6-2 nad 1. nosilko Saro DJURDJEVIČ in zmaga Kaje JUVAN s 6-4 6-1 nad Saro PALČIČ.

Prii članih je David GORŠIČ s 4-6 6-4 3-0 (predaja) izločil Jureta FRANKA, Rok GALUN je bil s 6-3 6-1 boljši od Marina KEGLA. TUKAJ.

Blaž Kavčič brez težav v portoroški polfinale (sobota ob 18. uri), Tom Kočevar Dešman izgubil

bm, 12.07.2014

Blaž KAVČIČ je najprej dopoldne uspešno zaključil včeraj začeto srečanje z Venezuelcem Ricardom RODRIGUEZOM PACEOM, še drugič pa je bil uspešen popopoldne in se je zanesljivo uvrstil v sobotni polfinale.

Tekma z Venezuelcem je bila zaradi dežja v četrtek prekinjena pri izidu 6-4 3-0 v korist Blaža. Ta je danes brez težav dokončal začeto delo in slavil s 6-4 6-1 ter se uvrstil v četrtfinale.

V četrtfinalu je popoldne igral s srečnim poražencem (LL) Hrvatom Nikolo MEKTIĆEM, ki je s 6-4 7-6(1) premagal Toma KOČEVARJA DEŠMANA ter se mu tako oddolžil za poraz v zadnjem krogu kvalifikacij.

Uvodnih nekaj iger četrtfinala je Kavčič ekspresno zaključil v svojo korist, potem pa se mu je kar naenkrat iz nosa ulila kri in prekinitev je trajala nekaj minut. »To se mi je v štirih tednih zgodilo prav tolikokrat. Ne verjamem, da se to kar zgodi, zato bom moral malce povprašati zdravnike. Po premoru sem imel nos zamašen, prehod zraka ni bil dober in kar težko mi je bilo«, je pristavil Kavčič. Hrvaški igralec je postal samozavestnejši in Kavčič je bil na težji preizkušnji. Boj za točke se je razvil, oba pa sta stavila na igro z osnovne črte. Ko je Mektić nekajkrat poskusil tudi z igro pri mreži je Kavčič imenitno odgovoril ter takoj zaustavil nasprotnika, da bi na igrišču razvil še kaj več.

Po tekmi je Kavčič še dodal: »Vesel sem zmage, čeprav po premoru zaradi krvavitve iz nosu nisem našel najboljšega ritma. V drugem nizu sta odločali dve žogi in obe sem dobro izkoristil. Malce se pozna, da bi potreboval še kakšen trening ali dva, saj v začetku tedna zaradi viroze nisem mogel trenirati. Na tem igrišču vračanje začetnega udarca ni mačji kašelj saj je znotraj servisnega polja igrišče nekoliko bolj grobo in žoga lahko odskoči zelo nenavadno.«

Blaž KAVČIČ se bo jutri, v soboto 12.07. ob 18h za vstop v finale pomeril z odličnim Rusom Evgeniyem DONSKOYEM. Drugi polfinalni par tvorita Gilles Muller (LUX/2) - Kyle Edmund (VB).

Na stadionu je Kavčičevo zmago videl tudi predsednik republike Slovenije Borut PAHOR, ki si je četrtfinalni obračun ogledal skupaj s predsednikom TZS g. Markom UMBERGERJEM in predsednikom uprave Zavarovalnice Tilia, g. Andrejem KAVŠKOM.

Borut Pahor je takoj po tekmi segel v roke Kavčiču in teniškim reprezentantom mlajših selekcij, ki jih je na centralno igrišče pripeljal koordionator mlajših selekcij pri TZS, Aleš Šporn.

Več o turnirju preberite na uradni strani turnirja www.slo-open.com in TUKAJ.

V TC Otočec se je začel mednarodni turnir TE do 14 let

bm, 11.07.2014

V TC Otočec se je s kvalifikacijami začel mednarodni turnir Tennis Europe do 14 let, Krka Cup 2014. Turnir je 3. ranga in kot običajno tudi letos dobro zaseden.

V kvalifikacijah nastopa pri dečkih 17 Slovencev, pri deklicah 5 Slovenk.

V glavnem turnirju je prijavljenih 11 naših deklic in 11 dečkov.

Pri dečkih se je iz kvalifikacij v glavni turnir prebil Tom AŠIČ KOVAČ, kot srečni poraženec pa je napredoval tudi Allen PUHNER PUPAHER.

Pri deklicah se je v glavni turnir iz kvalifikacij prebila Eva KALAN (na fotografiji).

Tekme glavnega turnirja se začnejo v ponedeljek. TUKAJ.

Na Festivalu tenisa v Portorožu znani polfinalisti na turnirjih do 12 let in četrtfinalisti ter polfinalistke na turnirjih do 16 let

bm, 11.07.2014

Na Festivalu tenisa v porotoržu se končujeta tudi turnirja v kategorijah do 12 in do 16 let. Medtem ko smo že včeraj dobili zmagovalca v B turnirjih do 12 let, so zdaj znani finalisti in finalistke v A turnirju.

Pri deklicah sta finalistki Kristina KOFOL in Tjaša KLEVIŠAR, pri dečkih bosta o zmagovalcu odločala Blaž VIDOVIČ in Samuel PATE.

V polfinalnih obračunih je pri deklicah Kristina KOFOL s 3-6 7-5 6-0 premagala Aljo BELINGER, Tjaša KLEVIŠAR pa je bila s 6-2 7-5 boljša od Alee BUBEK.

Pri dečkih je bil v prvem polfinalu Blaž VIDOVIČ s 6-1 6-2 boljši od 1. nosilca Filipa KALJEVIČA, v drugem polfinalu pa je Samuel PATE s 6-3 3-6 6-4 izločil Nika JURJEVČIČA.

Na turnirjih za fante in dekleta do 16 let so odigrali tekme drugega kroga pri fantih in četrtfinalna srečanja pri dekletih. Pri fantih je Maks MEH s 6-0 6-3 izločil 3. nosilca Gala KEBRIČA, že v prvem krogu pa je Allen PUHNER PUPAHER domov poslal Žana GORENEC DIEMATA. V nadaljevanju je tudi Puhner izgubil, premagal ga je Mark ANDREJIČ-GOLJAR.

Dekleta do 16 let so odigrala četrtfinalna srečanja. V polfinale so se uvrstile Maruša PLANK, Nina KOLAR, Urška VELEC in Tina Kristina GODEC. TUKAJ.

Andreja Klepač polfinalistka turnirja dvojic v Bad Gasteinu, Manca Pislak v četrtfinalu ITF 1. ranga v Berlinu

bm, 10.07.2014

Na WTA turnirju v avstrijskem Bad Gasteinu se je Andreja KLEPAČ s soigralko, Španko Mario Tereso TORRO FLOR uvrstila v polfinale. Tudi v četrtfinalu sta za zmago potrebovala tri nize in tudi tokrat sta zanesljivo dobili podaljšano igro oz. tretji niz z 10-7.

Končni izid proti Lisi Marii MOSER in Lauri SIEGEMUND se je glasil 7-5 6-7(4) [10-7]. Polfinalni nasprotnici bosta dobili v petek.

Dobro pa gre zaenkrat tudi Manci PISLAK na močnem mladinskem ITF turnirju 1. ranga v Berlinu. Zmagala je še tretjič in se uvrstila v četrtfinale.V tretjem krogu je brez težav opravila s 4. nosilko, 15. letno Rusinjo Anno BLINKOVO (ITF 53). Manca je bila boljša s 6-2 6-3 in se bo v četrtfinalu pomerila z Italijanko Vereno HOFER (ITF 135). TUKAJ.

Tudi turnirja do 12 in 16 let je v Portorožu motil dež

bm, 10.07.2014

V okviru festivala tenisa, ki ta teden ob ATP Challengerju Tilia Slovenia Open poteka v Portorožu, so se nadaljevali boji na turnirjih do 12 in do 16 let.

Dečki so na turnirju do 12 let odigrali drugi krog. V četrtfinale sta se poleg postavljenih igralcev uvrstila nepostavljen Lun OBRUL, ki je s 6-4 2-6 6-0 izločil Gala EMERŠIČA POTOČNIKA in Marsel ŽNUDERL, ki je bil že v prvem krogu boljši od Tilna POTOČNIKA.

V B turnirju so s tekmovanjem že končali, po pričakovanjih pa je slavil Bor ARTNAK (AsLit).

Na turnirju deklic do 12 let je v drugem krogu Gaja Katerina TURK s 6-2 7-6(4) izločila šesto nosilko Saro OGNJANOVIČ, ostale nosilke pa z uvrstitvijo v četrtfinale niso imele težav.

V B turnirju deklic je slavila Anali KOČEVAR (TaŽal)

Na turnirju deklet do 16 let so odigrali večino tekem prvega kroga, pri fantih so pod streho spravili le eno srečanje.

Z nastopi je že v prvem krogu pri dekletih končala 1. nosilka Moni POTRČ. Tekmo prvega kroga je pri rezultatu 1-6 6-4 3-2 predala, tako da se je v drugi krog uvrstila njena nasprotnica Katja HRKAČ.

Na fotografiji: Anali KOČEVAR TUKAJ.

V Portorožu dež prekinil tekmo drugega kroga Blaža Kavčiča, nadaljevanje v petek ob 10. uri

bm, 10.07.2014

Začetek današnjega sporeda je bil zaradi dežja v Portorožu premaknjen na 17. uro. Blaž KAVČIČ je tako začel ob 18.30 uri, tekme pa ni dočakal Tom KOČEVAR DEŠMAN.

Blaž KAVČIČ je brez težav dobil prvi niz s 6-4, v drugem pa povedel s 3-0. Pri tem izidu je bilo srečanje zaradi dežja prekinjeno in se bo nadaljevalo v petek, ko bo torej Blaž KAVČIČ v primeru zmage, enako pa tudi Tom KOČEVAR DEŠMAN, moral na igrišče dvakrat.

Program se bo v petek začel ob 10. uri, ko bosta na centralno igrišče stopila Blaž KAVČIČ in RODRIGUEZ-PACE.

Ob 10. uri bo na zunanjem igrišču nastopil Tom KOČEVAR DEŠMAN.

Okrog 17. ure bo nato srečanje v katerem pričakujemo nastop Blaža KAVČIČA in Toma KOČEVARJA DEŠMANA.

Več o turnirju preberite na www.slo-open.com ter TUKAJ.

V Portorožu se Festival tenisa nadaljuje s turnirjema do 12 in do 16 let

bm, 10.07.2014

V Portorožu se nadaljuje prireditev Festival tenisa, ki poteka ob AP Challengerju Tilia Slovenia open 2014 in ob nastopih na turnirjih mladim igralcem in igralkam nudi priložnost da na delu vidijo profesionalne teniške igralce.

Po turnirju najmlajših in turnirjih do 14 in 18 let zdaj igrajo dečki in deklice do 12 let ter fantje in dekleta do 16 let, zaključili pa bodo konec tedna člani in članice.

Na turnirjih do 12 let so odigrali prvi krog. Pri dečkih do 12 let nastopa večina najboljših mladih igralcev, v prvem krogu pa je nepostavljeni Marsel ŽNUDERL presenetil Tilna KOVAČA. Ostali nosilci so se brez težav uvrstili v drugi krog.

Pri deklicah z izjemo prvih dveh igralk lestvice TZS ne manjka nobena, brez težav pa so v drugi krog napredovale vse nosilke. Prva nosilka je tako Alja BELINGER.

Fantje do 16 let so zaključili s kvalifikacijami in bodo danes začeli s tekmami prvega kroga. prvi nosilec je, ob odsotnosti najboljših, Nick CMAGER. Pri dekletih je prva nosilka Moni POTRČ, tudi dekleta bodo s turnijem, če bo dovoljevalo vreme, začela danes. TUKAJ.

Polona Hercog in Andreja Klepač uspešni na WTA turnirjih, Manca Pislak na ITF turnirju, poraz Blaža Role v Stuttgartu

bm, 09.07.2014

Polona HERCOG se je na WTA turnirju v Bukarešti uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je z rezultatom 6-2 5-7 7-6(4) premagala Poljakinjo Katarzyno PITER, 101. igralko sveta. Tekma je trajala 2 uri in 40 minut, Polona HERCOG pa je bila v točkah boljša s 102-99. Ob 10 asih je naredila 5 dvojnih napak. Svoj začetni udarec je izgubila dvakrat, nasprotnici ga je odvzela trikrat. V četrtfinalu bo igrala z zmagovalko srečanja med Romunko Monico MICULESCU in Bolgarko Elitso KOSTOVO.

Na WTA turnirju v Bad Gasteinu sta se v četrtfinale konkurence dvojic uvrstili 1. nosilki Andreja KLEPAČ in njena partnerica Maria Teresa TORRO FLOR. Od 5. nosilk Andreje HLAVACKOVE in Eline SVITOLINE sta bili boljši z 2-6 6-4 [10-6].

Blaž ROLA, je na ATP turnirju v Stuttgartu v prvem krogu igral z Ruskim kvalifikantom, 21. letnim Philippom DAVYDENKOM, 658. igralcem lestvice ATP. Blaž ROLA v Stuttgartu ni nastopil popolnoma pripravljen, kar je bil verjetno tudi razlog za vendarle nekoliko presenetljiv poraz.

Srečanje je sicer trajalo uro in štirideset minut. Blaž je v prvem nizu začetni udarec izgubil enkrat, kar je nasprotniku zadostovalo za zmago s 6-4. V drugem nizu sta oba igralca izgubila servis po enkrat, o zmagovalcu je odločila podaljšana igra. V tej je prvi prišel do žoge za zmago DAVYDENKO, ki je pri izidu 7-6 serviral za zmago. Blaž se je ubranil, dobil dve točki zapored in pri izidu 8-7 serviral za drugi niz. Tudi njemu ni uspelo. Nasprotnik je dobil naslednje tri točke zapored, s tem podaljšano igro drugega niza in srečanje.

Na ITF turnirju 1. ranga v Berlinu se je v tretji krog zanesljivo uvrstila Manca PISLAK. V prvem krogu je s 6-4 6-3 premagala domačo kvalifikantko Marleen TILGNER, v drugem krogu pa je bila s 7-6(4) 6-2 boljša od Danke Julie NOE (ITF 141). TUKAJ.

V Portorožu izpadla dvojica Matjaž Jurman in Gregor Repina, v četrtek ob 18. uri Blaž Kavčič

bm, 09.07.2014

Na ATP Challengerju v Portorožu je v današnjem programu od Slovencev nastopila samo dvojica Matjaž JURMAN in Gregor REPINA.

Njuna nasprotnika sta bila 2. nosilec med posamezniki, Luksemburžan Gilles MULLER in Britanec Jamie DELGADO.

Naša dvojica je prikazala dober tenis, a sta bila na sprotnika na koncu boljša s 6-4 6-3.

V turnirju tako ostajata samo še Blaž KAVČIČ in Tom KOČEVAR DEŠMAN. Oba bosta nastopila jutri.

Blaž KAVČIČ bo v drugem krogu v četrtek ob 18. uri igral z Venezuelcem Ricardom PACE-RODRIGUEZOM, nasprotnik Toma KOČEVARJA DEŠMANA, za katerega je uvrstitev v drugi krog najboljši rezultat v karieri na turnirjih serije Challenger, bo okrog 19.30 ure srečni poraženec Nikola MEKTIĆ. Ta je v zadnjem krogu kvalifikacij izgubil prav s KOČEVARJEM- DEŠMANOM, nato pa je kot LL v prvem krogu glavnega turnirja izločil 7. nosilca, Italijana Flavia CIPOLLO.

Vodstvo turnirja je tudi sporočilo, da je za danes predviden PLAYER'S POOL PARTY zaradi napovedi slabega vremena prestavljen na petek, 11.7.2014 ob 21.30 uri.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Več o turnirju preberite tudi TUKAJ.

Miha Okorn, Sara Palčič, Rok Komac, Ema Horvat in Benjamin Grubar osvojili turnirje do 18 in 14 let v Portorožu

bm, 09.07.2014

Miha OKORN (MaxLj) je med fanti do 18 let osvojil OP Portoroža. V finalu je z rezultatom 6-0 6-2 premagal Bora SCHWEIGERJA MUŽARJA (Otočec). Omeniti je potrebno še Luko ŠKORJANCA, ki se je kot nepostavljen igralec prebil do polfinala, tu pa je srečanje Mihi OKORNU v tretjem nizu predal.

Pri dekletih sta bili finalistki Sara PALČIČ (Talos) in Tina Kristina GODEC (AsLit). Sara PALČIČ je v polfinalu s 6-3 6-1 premagala Žano LAPAJNE, Tina Kristina GODEC je bila s 6-1 6-4 boljša od druge nosilke Lare VOVK.

V finalu je Sara PALČIČ zmagala s 6-2 6-0.

V A turnirju dečkov sta se finale uvrstila Rok KOMAC (Igor) in Marko KOVAČEVIČ (ŠtkVe). Rok KOMAC je v polfinalu s 6-0 6-2 izločil Aljaža FUGINO, Marko KOVAČEVIČ je bil s 6-3 6-2 boljši od nepostavljenega Toma AŠIČA KOVAČA.

V finalu je v izjemno izenačenem srečanju slavil Rok KOMAC. Zmagal je z rezultatom 7-6(4) 6-7(4) 6-3.

Pri dekletih sta se za naslov borili nepostavljena Ema HORVAT (HitLj) in Zoja ŠTRUKELJ (ŠtkVe). Ema HORVAT je v četrtfinalu v izjemno napetem in izenačenem srečanju s 5-7 7-6(5) in 7-6(5) premagala Alexandro STROMOVO, v polfinalu pa je bila s 6-1 6-4 boljša od Tine TAVČAR. Zoja ŠTRUKELJ je bila v drugem polfinalu s 6-2 6-3 boljša od nepostavljene Pie LOVRIČ.

Tudi finalni obračun je bil izenačen, slavila pa je Ema HORVAT, ki je bila boljša z rezultatom 3-6 6-2 7-6(1)

B turnir dečkov je osvojil Benjamin GRUBAR (SBled), ki je v finalu s 6-1 6-3 premagal Marka OBRADOVIČA (Krško).

Foto: Vid Ponikvar TUKAJ.

Danes nastopi Blaža Role, Polone Hercog, Andreje Klepač in Mance Pislak, Polona Reberšak izgubila v Torinu

bm, 09.07.2014

Blaž ROLA se bo danes na ATP turnirju v Stuttgartu v prvem krogu, včeraj je program motil dež, pomeril z 21. letnim kvalifikantom iz Rusije, Philippom DAVYDENKOM, 658. igralcem lestvice ATP. Njuno prvo medsebojno srečanje bo na sporedu okrog 14.30 ure.

V drugem krogu WTA turnirja v Bukarešti bo danes igrala Polona HERCOG. Okrog 16.30 ure bo prikrižala lopar s 23. letno Poljakinjo Katarzyno PITER, 104. igralko sveta. Doslej sta se srečali dvakrat, Polona pa ji je oddala vsega sedem iger.

Na WTA turnirju v Bad Gasteinu bo v konkurenci dvojic uvrstitev v četrtfinale lovila Andreja KLEPAČ, ki bo s Španko Mario-Tereso TORRO-FLOR igrala proti Ukrajinki Eleni SVITOLINI in Čehinji Andrei HLAVACKOVI.

Na ITF turnirju v Torinu je v drugem krogu Polona REBERŠAK igrala z Italijanko Alice MATTEUCI in izgubila z 1-6 2-6.

V prvem krogu ITF turnirja 1. ranga v Berlinu bo nastopila Manca PISLAK (ITF 115), ki je na turnirju 16. nosilka. Njena nasprotnica bo domača kvalifikantka Marleen TILGNER.

Z natopi pa je na ITF 4. ranga v Belgiji končala Nika ZUPANČIČ. V drugem krogu je s 4-6 6-2 2-6 izgubila z 12. nosilko iz Izraela, Shelly KROLITZKY. TUKAJ.

Na OP Portoroža do 18 in do 14 let znani polfinalisti

bm, 08.07.2014

Na OP Portoroža do 14 in do 18 let, turnirja potekata v okviru festivala tenisa, so odigrale četrtfianlna srečanja, tako da smo dobili polfinaliste v obeh kategorijah. Danes so s kvalifikacijami začeli tudi dečki in deklice do 12 let.

Pri fantih do 18 let so polfinalisti Matic ZAPLOTNIK, Bor SCHWEIGER MUŽAR, Luka ŠKORJANEC in Miha OKORN.

Pri dekletih je v drugem krogu izpadla 1. nosilka Tjaša JERŠE. Izločila jo je Nika ALBRECHT, ki pa je nato v četrtfinalu izgubila s Saro PALČIČ. Poleg Sare so se v polfinale uvrstile Žana LAPAJNE, Tina Kristina GODEC in Lara VOVK.

Pri dečkih do 14 let so polfinalisti Rok KOMAC, Aljaž FUGINJA, Marko KOVAČEVIČ in Tom AŠIČ KOVAČ, ki je presenetil 2. nosilca Gašperja BEZJAKA.

Pri deklicah do 14 let so v polfinalu Tina TAVČAR, Ema HORVAT, Zoja ŠTRUKELJ in Pia LOVRIČ.

Na B turnirju dečkov do 14 let sta znana finalista. To sta Benjamin GRUBER in Marko OBRADOVIČ.

V sredo bodo na sporedu zaključni obračuni, spremljali pa bomo tudi že turnirja do 12 in do 16 let. TUKAJ.

Kavčič z lahkoto v drugi krog, Tom Kočevar Dešman boljši od Tomislava Ternarja, Janez Semrajc izpustil priložnost v drugem nizu in izgubil

bm, 08.07.2014

Na ATP Challengerju Tilia Slovenia Open sta današnje slovenske nastope začela prvi nosilec Blaž KAVČIČ in povabljenec Jakob Aljaž KAPLJA. Po pričakovanju smo gledali enosmerno tekmo v kateri je Kavčič z lahkoto dobival točke in tekmo končal v nekaj več kot 30 minutah s 6-0 6-0. Srečanje je bilo sicer po prvi igri za nekaj časa, zaradi plohe, prekinjeno.

V prvem srečanju bi sicer moral nastopiti Mike URBANIJA, a je moral zaradi poškodbe zapestja tekmo predati, tako da je namesto njega nastopil 1. nosilec Miroslav MEKTIĆ.

Janez SEMRJAC, igra tekmo z Britancem Kaylom EDMUNDOM. Ta je v Portorož prišel s trenerjem Gregom RUSEDSKIM, dolgo časa najboljšim britanskim teniškim igralcem.

Britanec je v prvem nizu povedel s 4-1, a je nato Janerz zaigral odlično, dobil pet iger zapored in prvi niz s 6-4. V drugem nizu sta bila igralca vseskozi izenačena do izida 5-5, ko je Semrajcu uspel break in vodstvo s 6-5. Žal ga v naslednji, dvanajsti igri ni potrdil, izgubil je svoj začetni udarec in drugi niz je odločila podaljšana igra. V tej je Britanec povedel že s 6-1, a ga je Semrajc ujel, nato pa pri izidu 8-9 z dvojno napako zaključil drugi niz, ki ga je izgubil s 6-7.

O zmagovalcu je odločal tretji niz, v katerem pa je po breaku in vodstvu Edmunda 4-2 Janez SEMRAJC popolnoma popustil in tretji niz izgubil z 2-6.

Zadnje srečanje sta igrala Tom KOČEVAR DEŠMAN in Tomislav TERNAR. Boljši je bil KOČEVAR DEŠMAN, ki je zmagal s 6-2 6-2 in se uvrstil v drugi krog.

Iz San Benedetta pa prihaja novica, da je Aljaž BEDENE odpovedal nastop na tamkajšnjem Challengerju.

V sredo bo od Slovencev nastopila samo dvojica Gregor REPINA in Matjaž JURMAN.

Program se v sredo začne ob 14. uri, prenos srečanj pa si lahko v živo ogledate TUKAJ.

V Portorožu potekata turnirja do 14 in do 18 let

bm, 07.07.2014

V Portorožu ob ATP Challengerju v okviru festivala tenisa trenutno potekata turnirja do 14 in do 18 let.

Na turnirju do 18 let so odigrali uvodna kroga pri fantih in dekletih. Pri fantih je Luka ŠKORJANC izločil 7. nosilca Primoža VOVKA, nastop pa je odpovedal 1. nosilec Nik KRAPEŽ.

Pri dekletih nastopa 28 igralk, poleg prvih štirih nosilk, ki so bile proste so v drugi krog napredovale tudi preostale štiri postavljene igralke. Prva nosilka je Tjaša JERŠE.

Pri dečkih do 14 let je 1. nosilec Rok KOMAC. V prvem krogu je kvalifikant Blaž VIDOVIČ presenetil 5. nosilca Filipa Jeffa PLANINŠKA in zmagal s 7-6 (5) 6-2. Pri deklicah je 1. nosilka Tina TAVČAR. V prvem krogu je izgubila 6. nosilka Zala ULE, katero je s 7-5 2-6 7-5 premagala Leeloo OBRUL. Izgubila je tudi 7. nosilka Eva KALAN, katero je s 7-5 6-2 izločila Pia LOVRIČ. Presenetila je tudi Tjaša KLEVIŠAR , ki je s 7-6(6) 6-1 izločila 2. nosilko Anjo TRBEŽNIK.

Prvi in drugi krog so odigrali tudi dečki na B turnirju do 14 let.

Na fotografiji: Leeloo OBRUL TUKAJ.

V Portorožu zmaga za Toma Kočevarja Dešmana in poraz Aljaža Radinskega, v torek slovenski dan

bm, 07.07.2014

V Portorožu so se na ATP Challengerju Tilia Slovenia Open danes končali kvalifikacijski obračuni, začele pa so se že tudi tekme glavnega turnirja.

Od dvanajstih Slovencev, kolikor jih je nastopilo v kvalifikacijah, se je v glavni turnir prebil samo Tom KOČEVAR DEŠMAN. V današnjem finalnem srečanju kvalifikacij je v dveh urah in pol s 3-6 7-6(2) 6-4 presenetil prvega nosilca kvalifikacij, Hrvata Nikolo MEKTIĆA, 239. igralca lestvice ATP.

V prvem krogu glavnega turnirja bo igral s Tomislavom TERNARJEM.

Z nastopi v glavnem turnirju so danes začeli slovenski igralci v konkurenci dvojic. Prva sta nastopila Rok JARC in Jakob ALJAŽ KAPLJA in z rezultatom 3-6 2-6 izgubila s Kanadčanom Stevenom DIAZOM in Špancem Robertom ORTEGO-OLMEDOM.

V zelo zanimivem in napetem obračunu sta v drugem srečanju o potniku v četrtfinale odločali slovenski dvojici Gregor REPINA in Matjaž JURMAN ter Tom KOČEVAR DEŠMAN in Mike URBANIJA. Presenetljivo sta v treh nizih slavila JURMAN in REPINA, ki sta bila boljša z reultatom 7-6(4) 6-7(4) [11-9].

Kot zadnji je v ponedeljkovem sporedu nastopil Aljaž RADINSKI, ki je debitiral na turnirjih serije ATP Challenger. Dobil je posebno povabilo in močnega nasprotnika, katermu ni bil kos.Rus Konstantin KARAVCHUK je bil prepričljivo boljši in je zmagal z rezultatom 6-1 6-1.

V torek nas v Portorožu čaka izjemno zanimiv dan. Nastopili bodo namreč še vsi preostali slovenski igralci.

Ob 15. uri bo centralno igrišče preizkusil Mike URBANIJA, za njim bo nastopil 1. nosilec Blaž KAVČIČ, ki bo igral z Jakobom Aljažem KAPLJO, za njima bo nastopil Janez SEMRAJC, dnevni spored pa bosta končala z medsebojnim obračunom Tomislav TERNAR in Tom KOČEVAR DEŠMAN.

Več o turnirju preberite TUKAJ.

Na OP Domžal za rekreativce slavili Aleš Maček, Alen Kelemen in Marijan Končar

bm, 07.07.2014

Na odprtem prvenstvu Domžal sta se v finalnem dvoboju A turnirja pomerila prvi nosilec Aleš MAČEK in nepostavljeni Peter KAVČIČ. Slavil je Aleš MAČEK s 6-0 7-6.

Na tekmovanju smo na delu videli kar nekaj novincev, ki pa jim, z izjemo Alena Kelemena v turnirju B, ni uspelo priti “do konca”.

“Prišel, videl, zmagal” bi lahko rekli za Alena KELEMENA iz Murske Sobote, ki se je prvič udeležil kakšnega od tekmovanj slovenskega rekreativnega tenis toura. In takoj zablestel ter zmagal. V finalu je s 6-1 6-1 premagal Domna URBANCA.

Na odprtem prvenstvu Domžal je v kategoriji 45+ zaigralo kar osem igralcev, zmagovalec turnirja pa je postal Marijan KONČAR iz Litije.

V boj za zmago na odprtem prvenstvu Domžal v ženski konkurenci se bosta v torek ob 9.00 uri podali Lea SUNARIČ in Darja KORELC.

Podrobnejši komentar dogajanj v Domžalah in vse rezultate pa najdete TUKAJ.

Polona Hercog uspešna v Bukarešti, Nastja Kolar poražena v Bad Gasteinu, zmagi za Polono Reberšak in Niko Zupančič

bm, 07.07.2014

Čeprav bo v ospredju pozornosti slovenske teniške javnosti ta teden Portorož z ATP Challengerjem in domačimi turnirji v okviru teniškega festivala, pa spremljamo tudi nastope ostalih naših igralcev in igralk na mednarodni sceni.

Naša najboljša igralka Polona HERCOG ta teden nastopa na WTA turnirju (250.000 $) v Bukarešti.Prvič je nastopila danes, ko je igrala s 24. letno Američanko gruzijskega rodu Anno TATISHVILI, 113. igralko lestvice WTA. To je bilo njuno drugo medsebojno srečanje, še drugič pa je slavila Polona HERCOG. Boljša je bila z rezultatom 6-4 6-3.

na WTA turnirju v Bad Gasteinu je s kvalifikacijskimi nastopi v nedeljo začela, danes pa končala Nastja KOLAR. V prvem krogu je s 6-2 6-1 premagala mlado domačniko Barbaro HAAS, v drugem pa je izgubila z 18. letno Čehinjo Katerino SINIAKOVO, 133. igralko lestvice WTA in 2. nosilko kvalifikacij. Slovakinja je bila boljša z rezultatom 6-4 7-6(3).

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v belgiji je nastopila Nika ZUPANČIČ, V prvem krogu je s 6-1 6-2 premagala Italijanko Eleno BASTIANELLI.

Polona REBERŠAK igra na ITF turnirju (10.000 $) v Torinu. V prvem krogu je s 6-3 6-4 premagala italijansko kvalifikantko Anno TURATI.

V konkurenci dvojic bo v Bad Gasteinu nastopila Andreja KLEPAČ, ki bo igrala s Španko Mario-Tereso TORRO-FLOR. Njuni prvi nasprotnici bosta Barbora KREJCIKOVA in Katerina SINIAKOVA.

Blaž ROLA bo nove točke za svetovno lestvico iskal na ATP turnirju serije 250 ( 426.000 €) v Stuttgartu, kjer bo v prvem krogu v torek ob 11. uri igral s kvalifikantom iz Rusije Philippom DAVYDENKOM

Aljaž BEDENE je nastop na ATP Challengerju v San Benedettu odpovedal.

Polona REBERŠAK bo igrala na ITF turnirju (10.000 $) v Torinu.

Na mladinskem trunirju 1. ranga v Berlinu bo nastopila Manca PISLAK. TUKAJ.

Nova teniška lestvica ATP prinesla vidno napredovanje našim najboljšim igralcem

bm, 07.07.2014

Nova svetovna moška teniška lestvica je prinesla viden skok vsem trem trenutno najboljšim slovenskim teniškim igralcem.

Blaž ROLA je z 81. mestom najvišje v karieri in prvi Slovenec na teniški lestvici ATP, Blaž KAVČIČ je pridobil 13 mest in mu diha za ovratnik, saj je ta teden na 85. mestu. Počasi pa se proti najboljši stoterici vrača Aljaž BEDENE, ki je pridobil 12 mest in je ta teden na 128. mestu.

Janez SEMRAJC je izgubil 10 mest in je 272. Mike URBANIJA je ta teden na 499. mestu, Nik RAZBORŠEK, ki v zadnjem času ne nastopa je na 571. mestu, Grega ŽEMLJA pa je še enkrat zdrsnil, tokrat za 369 mest in je ta teden na 585. mestu.

Tomislav TERNAR je pridobil 16 mest in je na 782. mestu, Tom KOČEVAR DEŠMAN pa je napredoval za 31 mest in je ta teden na 841. mestu.

Pri dekletih je Polona HERCOG napredovala za dve mesti in je ta teden na 61. mestu. Tadeja MAJERIČ počasi nazaduje, ta teden je izgubila 20 mest in zdrsnila na 171. mesto, pridobila pa Nastja KOLAR, ki je po zadnjih dobrih nastopih napredovala za 36. mest in je na robu dvestoterice na 201. mestu. Ostale naše igralke počasi izgubljajo mesta na svetovni lestvici. Dalila JAKUPOVIĆ je na 249. mestu, Maša ZEC PEŠKIRIČ na 298. mestu in Petra RAMPRE na 304. mestu.

Upanje na boljše čase pa pri dekletih vlivajo mladinke. Na svetovni mladinski teniški lestvici je tako najvišje uvrščena Tamara ZIDANŠEK na 60. mestu, Nina POTOČNIK je na 88. mestu, Manca PISLAK zaseda 115. mesto, najmlajša med odlično četverico Hana MRAZ pa je na 134. mestu.

Med mlajšimi kategorijami najdemo na odličnem 26. mestu lestvice Tennis Europe Svena LAHA med igralci do 16 let. TUKAJ.

Aljaž Bedene zmagovalec ATP Challengerja v Todiju

bm, 07.07.2014

Aljaž BEDENE je zmagovalec ATP Challengerja z nagradnim skladom 35.000 € + H v italijanskem Todiju.

V nedeljskem finalu jeigral z Madžarom, 22 letnim Martonom FUSCOVICSEM, 189. igralcem lestvice ATP in zmagal z rezultatom 2-6 7-6(4) 6-4.

Srečanje je trajalo 2 uri in 40 minut. Aljaž BEDENE se je še enkrat več vrnil v igro potem, ko je izgubil prvi niz. Končno razmerje v osvojenih točkah je bilo 106-105 v korist Aljaža.

Na poti do finala je Aljaž v četrtfinalu z rezultatom 6-3 6-3 premagal 27. letnega Avstrijca Martina FISCHERJA, 174. igralca lestvice ATP. V polfinalu se je pomeril s še enim Avstrijcem, 27. letnim Andreasom HEIDERJEM-MAURERJEM, 95. igralcem sveta in 1. nosilcem turnirja. Izenačeno srečanje je dobil Aljaž z rezultatom 6-7(5) 6-3 7-5. Sedmič letos je Aljaž dobil tekmo v kateri je zaostajal z 0-1 v nizih. Tudi tokrat je bil že v izgubljenem položaju, saj je v tretjem nizu zaostajal z 2-5, a je nato do konca osvojil 5 iger zapored in zasluženo zmagal.

To je bila za Aljaža osma zmaga na turnirjih serije ATP Challenger, prva letos. Prinesla mu je 80 ATP točk in 5.000 € denarne nagrade.

Čestitamo !

Aljaž se sedaj seli v San Benedeto, kjer bo nastopil na še enenm Challengerju z enakim nagradnim skladom. Na turnirju bo 7. nosilec, v prvem krogu pa bo igral s Špancem Robertom CARBALLESOM BAENO. TUKAJ.

S turnirjem najmlajših se je začel festival tenisa v Portorožu

bm, 06.07.2014

Z nastopom najmlajših igralcev in igralk se je začel t.i. Festival tenisa v Portorožu, ki poteka vzporedno z ATP Challengerjem. Do konca tedna se bodo zvrstili turnirji v vseh starostnih kategorijah od najmlajših do članov.

S kvalifikacijami v nedeljo začenjajo tudi fantje do 18 let ter dečki in deklice na FIN turnirju do 14 let.

V soboto so torej začeli z nastopi najmlajši, ki so odigrali turnirje v mini, midi in tenisu do 11 let, v nedeljo so zaključili dečki in deklice na turnirju do 10 let.

V Portorožu so slavili:

MINI tenis deklice: Ivona AHČAN (Ol-Lj)

MINI tenis dečki: Žiga VEHOVEC (Proten)

MIDI tenis deklice: Ivona AHČAN (Ol-Lj)

MIDI tenis dečki: Mark BOLE (Ltc)

Tenis do 11 let deklice: Maja RADIŠIČ (Talos)

Tenis do 11 let dečki: Lun OBRUL (Celje)

Tenis do 10 let deklice: Lea STOJANOVIČ (Ol-Lj)

Tenis do 10 let dečki: Tristan FLANDER (Maja)



Pri podelitvi je sodeloval tudi kapetan slovenske reprezentance Blaž TRUPEJ, ki sicer bdi tudi nad kariero Blaža Kavčiča, ki je na turnirju ATP Challenger Tilia Slovenia Open prvi nosilec. Trupej je mladim nadobudnežem namenil nekaj besed, jim podelil pokale in se z vsakomur fotografiral. Nedvomno lepa gesta slovenskega kapetana, ki bo pri otrocih še dolgo ostala v spominu. TUKAJ.

V Portorožu se s kvalifikacijami nadaljuje ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2014, znan žreb glavnega turnirja

bm, 06.07.2014

S kvalifikacijskimi obračuni se je v Portorožu začel letošnji ATP turnir Tilia Slovenia Open.

V kvalifikacijah nastopa 27 igralcev, od tega 12 Slovencev.

Po prvem krogu se je štrevilo Slovencev prepolovilo, videli pa smo tudi štiri slovenske obračune.

Matic ŠPEC je s 6-1 6-3 premagal Vida FUGINO, Peter PEVC je bil s 6-2 6-0 boljši od Jeana IVANOVIČA, Tom KOČEVAR DEŠMAN je s 6-0 6-0 izločil Jana DERNIČA, Rok BONIN pa je s 6-1 6-3 premagal Žigo PAPEŽA.

V ostalih srečanjih sta bila uspešna Janoš ŽIBRAT, ki je s 6-4 6-3 izločil Američana Vahida MIRZADEHA in Miha MLAKAR, ki je bil z 1-6 6-3 6-1 boljši od Rusa Stephana KHOTULEVA.

Poslovil se je Valentin HORVAT. S 6-1 6-4 ga je izločil 6. nosilec, Rus Evgeny KARLOVSKIY.

Zadnjo tekmo sobotnega sporeda je igral Domen GOSTINČAR. Njegov nasprotnik je bil Filipinec Ruben GONZALES, ki je zmagal s 6-3 6-3.

Opravljen pa je tudi že žreb glavnega turnirja. Glede na zadnje uvrstitve na svetovni teniški lestvici in po odpovedi Lukasa LACKA, mesto prvega nosilca zaseda Blaž KAVČIČ. V glavni turnir se je neposredno uvrstil tudi Janez SEMRAJC, s posebnimi povabili pa bodo nastopili Jakob Aljaž KAPLJA, Aljaž RADINSKI,Tomislav TERNAR in Mike URBANIJA.

Blaž KAVČIČ bo v prvem krogu igral z Jakobom Aljažem KAPLJO, Tomislav TERNAR čaka kvalifikanta, Mike URBANIJA bo igral s 7. nosilcem Flaviom CIPOLLO, nasprotnik Janeza SEMRAJCA bo Britanec Kyle EDMUND, Aljaž RADINSKI pa bo igral z Rusom Konstantinom KRAVCHUKOM.

Nedeljski kvalifikacijski spored se je v Portorožu začel ob 10. uri, ko je nastopil Janoš ŽIBRATki je s 6-7(4) 3-6 izgubil s 6. nosilcem Rusom Evgenyem KARLOVSKYIM.

Od Slovencev je bil uspešen samo Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki se je po predaji Rubena GONZALESA pri izidu 6-4 1-0 uvrstil v zadnji krog kvalifikacij.

Prvi nosilec, Hrvat Nikola MEKTIČ, zadnji nasprotnik Toma K. DEŠMANA v kvalifikacijah je v drugem krogu s 6-4 6-3 premagal Roka BONINA, Miha MLAKAR pa je s 3-6 4-6 izgubil s 3. nosilcem Victorjem BALUDO.

Kot zadnja sta v drugem krogu kvalifikacij nastopila Matic ŠPEC in Peter PEVC, oba neuspešno.

Matic ŠPEC je s 5-7 4-6 izgubil z 2. nosilcem Italijanom Erikom CREPALDIJEM, Peter PEVC je s 4-6 1-6 izgubil z Ilyo IVASHKOM.

V ponedeljek se spored začne ob 10. uri, ko bo v zadnjem krogu kvalifikacij nastopil Tom KOČEVAR DEŠMAN, okrog 16.30 ure bodo nastopili trije slovenski pari, ob 19. uri pa bo dnevni spored na centralnem igrišču zaključil Aljaž RADINSKI.

Več o letošnjem turnirju najdete TUKAJ.

Ekipa deklic do 14 let na finalu EEP v Loanu osvojila končno 8. mesto

bm, 06.07.2014

Ekipa deklic do 14 let, ki je pred dnevi na kvalifikacijskem turnirju za nastop na finalnem turnirju ekipnega evropskega prvenstva (Summer cup) v Rakovniku osvojila 2. mesto, je končala z nastopi na finalnem turnirju v italijanskem Loanu.

Kaja JUVAN, Nika RADIŠIČ in Anja GAL so pod vodstvom Dominika SENICE osvojile končno 8. mesto.

Prvo srečanje so naše deklice igrale s tretjimi nosilkami, ekipo Romunije. Romunke so se našim igralkam oddolžile za poraz na kvalifikacijah zimskega ekipnega prvenstva, ko so izgubile z 1-2. Tokrat so bile boljše in so zmagale s 3-0. Za Slovenijo sta nastopili Kaja JUVAN in Anja GAL.

Naša dekleta so se po porazu borila za razvrstitev od 5.- 8. mesta. Prvo tekmo so igrala z ekipo Švice in izgubila.

Posamezni srečanji sta odigrali Kaja JUVAN in Anja GAL in obe zgubili v treh nizih.

Za 7. mesto v Evropi so igrale z ekipo Srbije. Tudi to tekmo so izgubile. Srbija je bila boljša z 2-1.

Deklice so tako tudi v drugem poskusu, po nastopu na Winter cupu, osvojile 8. mesto v Evropi.

V polfinale so se uvrstile ekipe Ukrajine, ta je presenetila prve nosilke, Rusinje, Romunije, Španije in Poljske.

Za naslov najboljše ekipe deklic do 14 let v Evropi so se borile Poljakinje in Ukrajinke, za tretje mesto so igrale Španke in Romunke.

Evropske prvakinje so postale mlade igralke iz Ukrajine, tretje mesto so osvojile Španke.

Na zaključnem turnirju osmih najboljših ekip so poleg Slovenije (8) in Romunije (4) sodelovale še ekipe Rusije (5), Ukrajine (1), Španije (3), Srbije (7), Švice (6) in Poljske (2).

Foto:Tennis Europe

Več o letošnjih ekipnih prvenstvih preberite TUKAJ.

ATP Challenger Tilia Slovenia Open - vabilo na novinarsko konferenco in sprememba ure

bm, 06.07.2014

Organizator turnirja ATP Challenger Tilia Slovenia Open, Teniška zveza Slovenije (TZS), Vas prijazno vabi na zadnjo novinarsko konferenco, kjer bodo predstavljene vse novice v povezavi z največjim teniškim dogodkom v Sloveniji.

Novinarska konferenca, na kateri bodo prisotni nekateri nosilci turnirja, med njimi tudi 1. nosilec Blaž Kavčič, direktor turnirja g. Denis Topčič, župan občine Piran g. Peter Bossman in vodstvo organizacijskega odbora, bo v ponedeljek, 7. julija ob 14.30 uri, na pomolu cocktail bara Alaya.

Po novinarski konferenci sledi še pogostitev in neformalno druženje.

Več o turnirju lahko preberete na uradni spletni strani turnirja www.slo-open.si in TUKAJ.

Pia Lovrič zmagovalka turnirja TE 12 na Otočcu, Tjaša Klevišar in Alja Belinger najboljša dvojica, Živa Falkner izgubila finale dvojic v Italiji

bm, 05.07.2014

Pia LOVRIČ je zmagovalka mednarodnega mladinskega turnurja TE do 12 let, ki se je končal na Otočcu.

V finalu je s 6-4 6-0 premagala Rusinjo Anno LYTNEVO.

Med dečki je zmagal Hrvat Borna DEVALD, ki je bil v finalu s 6-1 6-2 boljši od Rusa Marata SHARIPOVA.

. Že včeraj sta v konkurenci dvojic med deklicami slavili Tjaša KLEVIŠAR in Alja BELINGER.

Živa FALKNER je uspešno nastopala v Portu San Giorgiu. Zmago v konkurenci dvojic, kjer je nastopala z Rusinjo Alino SHCHERBININO ji je še enkrat preprečila odlična Rusinja Maria NOVIKOVA. Ta je igrala z rojakinjo Dario FRAYMAN. V finalu je bila ruska dvojica boljša z rezultatom 6-0 6-2. TUKAJ.

S kvalifikacijami se v Portorožu začenja letošnji ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2014

bm, 04.07.2014

S kvalifikacijskimi obračuni se v soboto v Portorožu začenja letošnji turnir Tilia Slovenia Open.

V kvalifikacijah bo nastopilo 27 igralcev, od tega kar 12 Slovencev.

Tekme se bodo v soboto začele ob 10. uri, okrog 11.30 pa bodo na sporedu prvi nastopi domačih igralcev. Na delu bodo Miha MLAKAR, Valentin HORVAT in Janoš ŽIBRAT.

Sledili bodo slovenski obračuni Jan DERNIČ - Tom KOČEVAR DEŠMAN, Matic ŠPEC - Vid FUGINA, Peter PEVC - Jean IVANOVIČ, Rok BONIN - Žiga PAPEŽ, in na koncu dnevnega sporeda še Domen GOSTINČAR, ki bo igral z Rubenom GONZALESOM.

Tekme se bodo igrale na centralnem igrišču ter na dveh zunanjih igriščih.

Podroben razpored srečanj in rezultate v živo lahko spremljate TUKAJ.

Pia Lovrič finalistka turnirja TE 12 na Otočcu, Živa Falkner izgubila četrtfinale posameznic v Italiji, a se uvrstila v finale dvojic

bm, 04.07.2014

Pia LOVRIČ se je kot edina slovenska predstavnica v konkurenci posameznikov in posameznic uvrstila v finale mednarodnerga mladinskega turnirja Tennis Europe do 12 let na Otočcu.

V slovenskem polfinalnem obračunu je bila s 6-3 6-0 boljša od Kranjčanke Tjaše KLEVIŠAR. V finalu se bo pomerila z Rusinjo Anno LYTNEVO.

Pri dečkih je nastope v polfinalu končal Nik JURJEVČIČ. S 6-1 6-0 ga je premagal Hrvat Borna DEVALD.

V konkurenci dvojic sta pri deklicah slavili naši igralki. Tjaša KLEVIŠAR in Alja BELINGER sta v finalu s 6-3 6-3 premagali Belorusinji Ksenio in Sofi BRICH.

Pri dečkih sta zmagovalca turnirja Bolgar Anthony GENOV in Rus Marat SHARIPOV, ki sta v finalu s 6-1 6-1 premagala Martina GRILJA in Filipa KALJEVIČA.

Na turnirju TE 12 v Porto San Giorgiu je Živa FALKNER izgubila tudi drugo medsebojno srečanje z Rusinjo Mario NOVIKOVO. Po tekmi v Trstu je bila Rusinja tudi tokrat boljša in je zmagala s 6-1 6-0.

Uspešnejša je bila Živa v konkurenci dvojic, kjer se je s soigralko iz Rusije Alino SHCHREBININO uvrstila v finale. TUKAJ.

Pisarna TZS ta teden deluje iz Portoroža

bm, 04.07.2014

V času teniškega turnirja Tilia Slovenia Open 2014 bo pisarna TZS ta teden v Ljubljani zaprta in bo delovala iz Portoroža.

Vse nujne zadeve lahko urejate preko elektronske pošte info@teniska-zveza.si in na tel. številki 31 710 303

Prosimo za razumevanje. TUKAJ.

Aljaž Bedene uspešen v drugem krogu ATP Challengerja v Todiju, v petek zvečer z Martinom Fischerjem

bm, 04.07.2014

Aljaž BEDENE se je v italijanskem Todiju na ATP Challengerju z nagradnim skladom 35.000 € + H uvrstil v četrtfinale.

Njegov nasprotnik v drugem krogu je bil Hrvat Toni ANDROIĆ.

Blaž je srečanje začel slabo in po izgubljenem prvem nizu s 4-6 tudi v drugem zaostajal z 1-4. V šesti igri je Androić naredil štiri neprisiljene napake, močno popustil in v nadaljevanju izgubil še štiri igre in s tem drugi niz s 4-6.

V tretjem nizu sta oba igralca izgubila svoja uvodna začetna udarca, pri izidu 3-2 pa je Aljaž prišel do breaka in to prednost zadržal do konca srečanja ter na koncu slavil s 4-6 6-4 6-4.

V četrtfinalu bo Aljaž v petek zvečer ob 21.30 uri igral s 27. letnim Avstrijcem Martinom FISCHERJEM, 174. igrsalcem lestvice ATP.

Srečanje lahko v živo spremljate TUKAJ.

Teniška zveza vabi na družinski teniški vikend v Portorožu

bm, 04.07.2014

Teniška zveza Slovenije vabi na "DRUŽINSKI TENIŠKI VIKEND V PORTOROŽU".

Prireditev se bo odvijala v soboto, 5.7.2014 na igriščih ŠRC Marina Portorož.

Tokrat se bo turnirja 8-11 let, ki bo 5.–6.7. v Portorožu, ŠRC Marina, lahko aktivno udeležila celotna družina. Zraven nastopov v posamezni kategoriji (mini, midi, 10, 11) bo vzporedno potekalo tekmovanje »SENDVIČ TENIS« kjer bodo otroci, ki bodo nastopali na turnirju TZS 8-11 let, skupaj s starši tekmovali na različnih postajah ter preverili teniško-gibalne spretnosti ter znanje. Družine bodo tako tvorile ekipo, starši pa imeli možnost dvigniti motivacijo in storilnost svojih otrok skozi lastno tekmovalnost.

Sistem tekmovanja: v ekipo se lahko prijavita 2 osebi - 1 otrok (ki nastopa na turnirju TZS 8-11 let) in 1 starš ali spremljevalec otroka. Veččlanska družina lahko sestavi tudi več ekip. Starostna omejitev : letniki 2005 in mlajši bodo nastopali v eni kategoriji, letniki 2003 in 2004 pa v drugi.

Prijavnine ni - sodelovanje brezplačno!

Prijave do petka, 4.7.2014 do 18. ure na gregor@jakisport.si, informacije na 040/453-625 (Gregor)

Urnik, razpored skupin in lokacija za "SENDVIČ TENIS:"

2005 in mlajši - pričetek v SOBOTO OB 12.URI. Potek družinskih iger bo prilagojen tekmam turnirja 8-11 in bopotekal vzporedno (primer: če bo igralec imel tekmo v času družinskih iger se ga počaka)

2004 in starejši - bo potekalo DVAKRAT. Prvič v SOBOTO OB 13.30 in drugič v NEDELJO OB 11.URI v TC MARINA.

V vednost: nastopajoči starši prinesite športno opremo in teniški lopar. Če ga ne boste imeli, Vam ga posodimo.

Nagrade in darila: za najboljše 3 ekipe v posamezni kategoriji, praktična darila, brezplačne vstopnice za vstop na glavni turnir na ATP Challenger Tilia Slovenia open 2014.

Ostale podrobnosti o načinu poteka turnirja preberite TUKAJ.

Na turnirju TE 12 na Otočcu v polfinalu Nik Jurjevčič, Pia Lovrič in Tjaša Klevišar, Živa Falkner odlično v Porto San Giorgu

bm, 03.07.2014

Na mednarodnem turnirju TE, ki ta teden poteka na Otočcu smo med posamezniki dobili polfinaliste in med njimi tri slovenske predstavnike.

Pri dečkih še naprej odlično igra Nik JURJEVČIČ, ki je v četrtfinalu s 5-7 6-3 6-4 izločil Blaža VIDOVIČA in bo v polfinalu igral s Hrvatom Borno DEVALDOM, ki je bil s 6-2 6-3 boljši od boljši Filipa KALJEVIČA. Četrti slovenski četrtfinalist med fanti Samuel PATE je z 2-6 4-6 izgubil s Srbom Dušanom MILANOVIĆEM.

Pri deklicah se bosta v slovenskem polfinalu pomerili Pia LOVRIČ, v četrtfinalu je s 7-6(3) 6-2 premagala Belorusinjo Sofi BRICH in Tjaša KLEVIŠAR, ki je bila v četrtfinalu s 6-2 7-5 boljša od Anaelle LECLERCQ. Tretja slovenska četrtfinalistka Sara ČIZMIČ je četrtfinalno srečanje brez boja predala.

V konkurenci dvojic sta se pri dečkih v finale uvrstila Martin GRILJ in Filip KALJEVIČ. Za zmago se bosta borila z Bolgarom Anthonyem GENOVIM in Rusom Maratom SHARIPOVIM.

Tudi pri deklicah bosta v finalu zmago naskakovali slovenski igralki. Alja BELINGER in Tjaša KLEVIŠAR se bosta zanjo borili s Ksenijo in Sofi BRICH iz Belorusije.

Na turnirju TE do 12 let, turnir je 3. ranga, v Porto San Giorgu se je Živa FALKNER uvrstila v četrtfinale, kjer bo igrala z Rusinjo Mario NOVIKOVO, s katero je pred tednom izgubila v finalu turnirja v Trstu. TUKAJ.

ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2014 se je začel na strehi Kristalne palače

bm, 03.07.2014

Za uverturo, tik pred začetkom drugega turnirja serije Challenger, Tilia Slovenia Open, sta na strehi najvišje stavbe v Sloveniji, Kristalne palače v BTC-ju, prestižni dvoboj odigrala lanski zmagovalec Portoroža Grega Žemlja in trenutno 98. igralec na svetu, Blaž Kavčič.

Grega Žemlja še ni pripravljen na najtežje dvoboje v teniški karavani, zato bo lanski zmagovalec za ostale slovenske igralce stiskal pesti s tribun. »Odločil sem se za popolno mirovanje, in tako bo, dokler se ne bom počutil sposoben igrati na najvišjem nivoju. V Portorož bom prišel v vlogi navijača, saj želim, da me eden od Slovencev nasledi na zmagovalnem prestolu. Škoda, ker ne morem igrati, saj je turnir Tilia Slovenia Open eden najboljših na svetu.«, je povedal Žemlja.

Med Slovenci je najvišje uvrščen Blaž Kavčič, ki bo v Portorožu četrti nosilec. »Kaljut« kot mu pravijo prijatelji, je odlično okreval po operaciji stopala, nedvomno pa na Obali računa na visoko uvrstitev.

Kavčič je pred začetkom turnirja, prvi krog bo igral v torek, optimističen: »Ta trenutek sem najbolj potreben počitka. Za menoj je ena najtežjih turnej v moji karieri, saj sem v treh tednih odigral 15 dvobojev in to v visoki vlažnosti in skorajda neprimernih temperaturah. V Portorožu bo veliko odličnih igralcev (Miller, Lacko, Bozoljac...), za vsak posamezen preboj v višji krog tekmovanja, bo potrebno odigrati maksimalno dobro. Jaz bom dal svoj maksimum, pritiska pričakovanja pa ne čutim in ga tudi ne želim. Da bi se počutil kot glavni favorit? Sploh ne.«

Tik pred zdajci je nastop odpovedal Blaž Rola (92. ATP), ki je prek svojega agenta sporočil, da mu rahlo poškodovano koleno ne omogoča varnega, še manj pa dobrega nastopa na trdi podlagi.

Letošnji nagradni sklad bo za igralce širom sveta večji od lanskega, 50.000$, hkrati pa je ob vzporednem programu jasno, da bo vsak obiskovalec teniškega turnirja Tilia Slovenia Open deležen pestre izbire pred, med in po posameznem turnirskem dnevu.

Prisrčno vabljeni na teniški turnir ATP Challenger Tilia Slovenia Open, od 7. do 13. julija v Portorožu (igrišča ŠRC Marina).

Vabljeni tudi na novinarsko konferenco, ki bo na pomolu bližnjega dnevno-nočnega bara Alaya, v ponedeljek 07.07. ob 12 uri.

Foto: Vid Ponikvar

Ekskluzivni filmček Final production s strehe Kristalne palače si lahko ogledate TUKAJ.



Več o letošnjem turnirju najdete na spletni stani turnirja www.slo-open.si in TUKAJ.

Štirje dečki in tri deklice v četrtfinalu TE 12 na Otočcu

bm, 02.07.2014

Na Otočcu so odigrali tekme tretjega kroga na mladinskem turnirju Tennis Europe do 12 let.

V četrtfinale so se uvrstili štirje dečki in tri deklice.

Pri dečkih so četrtfinalisti Samuel PATE, Filip KALJEVIČ, Nik JURJEVČIČ in Blaž VIDOVIČ.

Pri deklicah je z uvrstitvijo v četrtfinale presenetila Sara ČIZMIĆ, četrtfinalistki pa sta še Tjaša KLEVIŠAR in Pia LOVRIČ.

V konkurenci dvojic so pri dečkih v polfinalu trije slovenski pari. V četrtfinale so se uvrstili Martin GRILJ in Filip KALJEVIČ, Samuel PATE in Blaž VIDOVIČ ter Gal EMERŠIČ POTOČNIK in Nikola PERIČ.

Pri deklicah so polfinalistke Ema KORŠIČ in Alea BUBEK, Alja BELINGER in Tjaša KLEVIŠAR ter Kristina KOFOL in Pia LOVRIČ. TUKAJ.

Konec slovenskih nastopov v Wimbledonu, Aljaž Bedene v drugi krog Todija, poraza Maše Zec Peškirič in Toma Kočevarja Dešmana

bm, 02.07.2014

Danes so se na tretjem grand slamu sezone v Wimbledonu končali slovenski nastopi. Kot zadnja se je v drugem krogu mešanih dvojic poslovila Andreja KLEPAČ, ki je igrala v paru z Nizozemcem Jessejem HUTA GALUNGOM. Že pred tem je v drugem krogu nepričakovano izpadla Katarina SREBOTNIK, ki je bila z Mikeom BRAYANOM sicer prva nosilka, letošnji Wimbledon pa bo hitro pozabila, saj je bil rezultatsko najslabši v njeni bogati karieri.

Večina ostalih naših igralcev in igralk ta teden počiva, nastopili pa so trije.

Aljaž BEDENE, ki je tudi zaradi težav s poškodbami na svetovni lestvici zdrsnil na 140. mesto igra na ATP Challengerju v italijanskem Todiju (35.000 €), kjer je 5. nosilec.

V prvem krogu se je precej namučil z 26. letnim Argentincem Andresom MOLTENIJEM, 267. igralcem sveta. Za zmago je Aljaž potreboval nekaj manj kot tri ure, končni izid pa se je glasil 6-7( 4) 6-4 6-4. Prvi niz je minil brez breaka, pri čemer je imel Aljaž sedem priložnosti zanj, a ni uspel nobene izkoristiti. V drugem nizu je Aljaž nasprotniku odvzel servis dvakrat, sam je izgubil enega, za zmago v tretjem nizu pa mu je zadostoval en break. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 101-99 v korist Aljaža BEDENETA.

V drugem krogu se bo pomeril z dve leti mlajšim, 22. letnim Hrvatom Tonijem ANDROIČEM, 222. igralcem lestvice ATP.

Na ITF turnirju v poljskem Torunu je nastopila Maša ZEC PEŠKIRIČ in še desetič zapored izgubila. V prvem krogu jo je s 7-5 1-6 6-3 premagala domačinka, 22. letna Justyna JEGIOLKA, 338. igralka lestvice WTA.

Nič bolje tokrat ni šlo Tomu KOČEVARJU DEŠMANU, ki se je na na drugem ITF Futuresu v avstrijskem Seefeldu poslovil v prvem krogu. S 6-3 6-1 ga je premagala 7. nosilec, Ekvadorec Ivan ENDARA TUKAJ.

Grega Kokalj in Veronika Erjavec zmagovalca turnirja TE 16 v Kranju

bm, 02.07.2014

Grega KOKALJ in Veronika ERJAVEC sta zmagovalca mednarodnega mladinskega turnirja TE do 16 let, ki je potekal v Kranju.

Grega KOKALJ, ki je v polfinalu s 7-6 (3) 6-2 premagal 8. nosilca Konstantina KIROVSKEGA iz Srbije, se je v finalu pomeril z 2. nosilcem, Avstrijcem Gregorjem RAMSKOGLERJEM in tekmo zanesljivo dobil z rezultatom 6-4 6-3.

Pri dekletih je v polfinalu Veronika ERJAVEC s 6-3 in 6-0 premagala Niko KOZAR in se je v finalu pomerila s 1. nosilko, Avstrijko Anno Leno NEUWIRTH. Tudi Veronika je bila v finalnem srečanju suverena in je zmagala s 6-2 6-4.

Čestitke obema ! TUKAJ.

Sedem fantov in osem deklic za četrfinale na TE 12 na Otočcu

bm, 01.07.2014

Na Otočcu so odigrali tekme drugega kroga mednarodnega mladinskega turnirja TE do 12 let.

Naše zastopstvo je bilo dokaj uspešno, saj se bo za nastop v četrtfinalu borilo sedem dečkov in osem deklic.

Pri dečkih so se v tretji krog uvrstili Žiga LEPIN, Robert KORELC, Samuel PATE, Filip KALJEVIČ, Nik JURJEVČIČ, Lun OBRUL in Blaž VIDOVIČ.

Pri deklicah so se v tretji krog uvrstile Sara ČIZMIČ, Ema KORŠIČ, Anja ČOTAR, Alea BUBEK, Tjaša KLEVIŠAR, Pia LOVRIČ, Alja BELINGER in Kristina KOFOL. TUKAJ.

Ekipa deklic do 14 let osvojila končno 2. mesto, dečki ob koncu na 6. mestu kvalifikacijskega turnirja

bm, 01.07.2014

Ekipa deklic do 14 let, slovenske barve so branile Nika RADIŠIČ, Kaja JUVAN in Anja GAL, se je v kvalifikacijski skupini B v češkem Rakovniku uvrstila na končno 2. mesto in si s tem zagotovila nastop na zaključnem turnirju najboljših osmih ekip iz štirih predtekmovalnih skupin. Naše deklice so glavnino dela opravile prvi dan, ko so premagale ekipo Češke v kateri sta nastopili 8. in 14. igralka Evrope do 14 let.

Včeraj so zmago samo še potrdile proti objektivno slabši ekipi Belorusije. Naše deklice so zmagale z 2-0, točki sta priigrali Kaja JUVAN in Nika RADIŠIČ. V finalu kvalifikacij so se pomerile z ekipo Rusije, za katero sta nastopili 1. in 3. Evropejka do 14 let. Deklice so sicer izgubile z 0-3, a so se tudi Rusinjam povsem solidno zoperstavile.

Deklice bodo pot nadaljevale v italijanski Loano, kjer bo od 4. do 6. julija zaključni turnir osmih najboljših ekip.

Po porazu z ekipo Portugalske v uvodnem nastopu je v drugi tekmi ekipa dečkov v postavi Rok KOMAC, Jan KUPČIČ in Matic PODLIPNIK z rezultatom 2-1 premagala ekipo Srbije in se tako borila za končno 5. mesto. Nasproti so jim stali igralci iz Hrvaške, ki so dobili vse tri dvoboje in zmagali s 3-0. Dečki so sovojili končno 6. mesto..

Vse rezultate najdete TUKAJ.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor častni pokrovitelj ATP Challengerja Tilia Slovenija Open 2014

bm, 01.07.2014

Spoštovani !

Sporočamo, da bo teniški turnir ATP Challenger Tilia Slovenia Open potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije gospoda Boruta Pahorja.

S častnim pokroviteljstvom predsednik republike spodbuja naše ideje, se zavzema za uspešno izpeljan dogodek in podpira naša prizadevanja. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.