Tamara Zidanšek četrtfinalistka ITF turnirja v Linzu, Bor Schweiger Mužar izgubil v San Marinu

Tamara ZIDANŠEK, trenutno naša najboljša mladinka na svetovni teniški lestvici še naprej niza odlične izide.

Tokrat nastopa na močnem mladinskem ITF turnirju 1. ranga v Linzu, kjer je druga nosilka. V tretjem krogu je igrala z Južnoafričanko Thereso Alison VAN ZYL, 111. mladinko sveta in zmagala z rezultatom 6-2 6-1 ter se uvrstila v četrtfinale. To je njena sedma zmaga na zadnjih dveh mladinskih turnirjih, potem, ko je turnir 1. ranga v Offenbachu končala v finalu. Spomnimo tudi, da je letos že osvojila ITF turnir 2. ranga v Plovdivu.

16-letna Tamara ZIDANŠEK je trenutno na 60. mestu mladinske svetovne teniške lestvice, kar ji prinaša možnost nastopa v glavnem turnirju zadnjega mladinskega grand slama letos v New Yorku.

V konkurenci dvojic sta se Tamara ZIDANŠEK in Manca PISLAK uvrstili v polfinale. V četrtfinalu je naša dvojica s 6-3 7-5 ugnala Britanko Gabriello TAYLOR in Rusinjo Adeliyo ZABIROVO.

Na ITF turnirju 5. ranga v San Marinu je v drugem krogu izpadel Bor SCHWEIGER MUŽAR. Z 1-6 6-3 6-2 ga je premagal Čeh Ondrej CTVERAK