Aljaž Bedene zmagovalec ATP Challengerja v Todiju

Aljaž BEDENE je zmagovalec ATP Challengerja z nagradnim skladom 35.000 € + H v italijanskem Todiju.

V nedeljskem finalu je
igral z Madžarom, 22 letnim Martonom FUSCOVICSEM, 189. igralcem lestvice ATP in zmagal z rezultatom 2-6 7-6(4) 6-4.

Srečanje je trajalo 2 uri in 40 minut. Aljaž BEDENE se je še enkrat več vrnil v igro potem, ko je izgubil prvi niz.
Končno razmerje v osvojenih točkah je bilo 106-105 v korist Aljaža.

Na poti do finala je Aljaž v četrtfinalu z rezultatom 6-3 6-3 premagal 27. letnega Avstrijca Martina FISCHERJA, 174. igralca lestvice ATP. V polfinalu se je pomeril s še enim Avstrijcem, 27. letnim Andreasom HEIDERJEM-MAURERJEM, 95. igralcem sveta in 1. nosilcem turnirja. Izenačeno srečanje je dobil Aljaž z rezultatom 6-7(5) 6-3 7-5. Sedmič letos je Aljaž dobil tekmo v kateri je zaostajal z 0-1 v nizih. Tudi tokrat je bil že v izgubljenem položaju, saj je v tretjem nizu zaostajal z 2-5, a je nato do konca osvojil 5 iger zapored in zasluženo zmagal.

To je bila za Aljaža osma zmaga na turnirjih serije ATP Challenger, prva letos. Prinesla mu je 80 ATP točk in 5.000 € denarne nagrade.

Čestitamo !

Aljaž se sedaj seli v San Benedeto, kjer bo nastopil na še enenm Challengerju z enakim nagradnim skladom. Na turnirju bo 7. nosilec, v prvem krogu pa bo igral s Špancem Robertom CARBALLESOM BAENO.