Nova teniška lestvica ATP prinesla vidno napredovanje našim najboljšim igralcem

Nova svetovna moška teniška lestvica je prinesla viden skok vsem trem trenutno najboljšim slovenskim teniškim igralcem.

Blaž ROLA je z 81. mestom najvišje v karieri in prvi Slovenec na teniški lestvici ATP, Blaž KAVČIČ je pridobil 13 mest in mu diha za ovratnik, saj je ta teden na 85. mestu. Počasi pa se proti najboljši stoterici vrača Aljaž BEDENE, ki je pridobil 12 mest in je ta teden na 128. mestu.

Janez SEMRAJC je izgubil 10 mest in je 272. Mike URBANIJA je ta teden na 499. mestu, Nik RAZBORŠEK, ki v zadnjem času ne nastopa je na 571. mestu, Grega ŽEMLJA pa je še enkrat zdrsnil, tokrat za 369 mest in je ta teden na 585. mestu.

Tomislav TERNAR je pridobil 16 mest in je na 782. mestu, Tom KOČEVAR DEŠMAN pa je napredoval za 31 mest in je ta teden na 841. mestu.

Pri dekletih je Polona HERCOG napredovala za dve mesti in je ta teden na 61. mestu. Tadeja MAJERIČ počasi nazaduje, ta teden je izgubila 20 mest in zdrsnila na 171. mesto, pridobila pa Nastja KOLAR, ki je po zadnjih dobrih nastopih napredovala za 36. mest in je na robu dvestoterice na 201. mestu. Ostale naše igralke počasi izgubljajo mesta na svetovni lestvici. Dalila JAKUPOVIĆ je na 249. mestu, Maša ZEC PEŠKIRIČ na 298. mestu in Petra RAMPRE na 304. mestu.

Upanje na boljše čase pa pri dekletih vlivajo mladinke. Na svetovni mladinski teniški lestvici je tako najvišje uvrščena Tamara ZIDANŠEK na 60. mestu, Nina POTOČNIK je na 88. mestu, Manca PISLAK zaseda 115. mesto, najmlajša med odlično četverico Hana MRAZ pa je na 134. mestu.

Med mlajšimi kategorijami najdemo na odličnem 26. mestu lestvice Tennis Europe Svena LAHA med igralci do 16 let.