prijava_e
ATP Challenger ZS Slo Open : Tilia Slovenia Open 2014

ATP Challenger TILIA SLOVENIA OPEN 2014

PORTOROŽ, 7.7.2014 - 13.7.2014

Blaž Kavčič osvojil dvanajsti naslov na ATP Challengerjih v karieri

Portorož, 13.7.2014

 

Prvi nosilec turnirja Blaž Kavčič je v finalu z 2:1 v nizih premagal drugo postavljenega igralca Gillesa Mullerja iz Luksemburga.

 

Kavčič Blaž Portorož 2014_zmaga_140713_VP_525

 

Približno tisoč gledalcev je, kljub ne preveč lepemu vremenu, vendarle prišlo spodbudit Blaža Kavčiča, ki je bil v Portorožu vlečni konj slovenskega tenisa. Pričakovano je Blaž Kavčič zaigral v finalu, čeprav v prejšnjih tekmah ni bil povsem zadovoljen s svojo igro. Že v prvem nizu je bilo jasno, da bo prvi, ki bo uspel odvzeti servis nasprotniku imel velikansko prednost. Gilles Muller je eden izmed redkih igralcev med stotimi na svetu, ki goji igro, ki smo jo že malce pozabili. Začetni udarec in takojšen napad na mrežo, je stil igre, ki so ga nekdaj gojili Edberg, Becker, Sampras, Ivaniševič in do nekaj let nazaj tudi Roger Federer. Prvi niz je bil odločen pri rezultatu 5:5, ko je Kavčič odvzel servis Mullerju in takoj zatem uspešno zaključil uvodni niz finala. V nadaljevanju se je odvijala podobna bitka, le da je na trenutke Muller ostal na osnovni črti in bil enakovreden tekmec Kavčiču. 27-letni Ljubljančan je pri vodstvu s 5:4 imel izjemno priložnost celo zaključiti finale, a je v deseti igri drugega niza Kavčič na svoj servis osvojil le eno točko. Drugi niz je odločila 13 igra, v kateri pa je Muller odigral bolje in rezultat je bil izenačen na 1:1. Zadnji odločilni niz je Kavčič dvignil nivo igre, njegovi udarci so bili bolj napadalni, hkrati pa je Muller začel pešati pri začetnem udarcu. Kavčič je lažje branil Mullerjev servis, istočasno pa nekajkrat, z osnovne črte prišel do winnerja. Kar naenkrat je bilo 5:0 in samo še vprašanje časa je bilo, kdaj bo Kavčič zaključil dvoboj finala. Muller je osvojil še eno igro na svoj servis, potem pa je Kavčič rutinsko pripeljal dvoboj do konca. Blaž Kavčič je tako, po Ljubljani 2010, osvojil še drugi slovenski turnir serije Challenger, skupno pa je to že njegov 12. Blaž bo po dveh letih ponovno najvišje uvrščeni Slovenec na lestvici ATP.

 

»Res sem vesel te zmage, tudi zaradi Portoroža, kjer je lani zmagal Grega Žemlja, letos pa je uspelo meni. Ne vem natančno, kaj se je zgodilo v drugem nizu, ko bi lahko že zaključil dvoboj. Sem pa vesel, da sem se v tretjem osredotočil na igro in uspel pozabiti slabši zaključek drugega niza. V tretjem nizu, vsaj tako se mi zdi, sem prestavil v višjo prestavo, hkrati pa je Muller malce slabše serviral. Stvari se po poškodbi in operaciji urejajo in mislim, da sem na dobri poti, da leto zaključim med najboljšimi  50-imi igralci sveta.«, je po tekmi povedal Kavčič.Poraženec v finalu, Gilles Muller je priznal: »Blaž je zasluženo osvojil turnir. Hotel sem zmagati, a ne znam opisati, kaj se mi je zgodilo v tretjem nizu. Ob začetku leta sem bil zaradi poškodbe 366. na lestvici ATP in zadal sem si cilj, da ob koncu leta končam med stoterico. Uspelo mi je mnogo prej. Hvala, ker sem bil tu v Portorožu. Lepo je tukaj, škoda je le, ker je vreme nagajalo. Organizacija turnirja je odlična, zato lahko rečem, da se igralci tu počutijo zelo dobro.«    

 

 

Začetni del finalnega obračuna je v Portorožu spremljal Nikola Pilić, edini na svetu, ki je s tremi različnimi reprezentancami  (Nemčija, Hrvaška in Srbija) osvojil Davisov pokal. Na podelitvi sta pokale Kavčiču in Mullerju podelila predsednik TZS g. Marko Umberger in direktor turnirja Tilia Slovenia Open g. Denis Topčič.

 

Za konec pa je Blaž Kavčič s pomola cocktail bara Alaya skočil v morje in na atraktiven način zaključil turnir ATP Challenger Tilia Slovenia Open v Portorožu.

 

Kavčič Blaž_1827_skok v morje_140713_VP_525

 

Tekst: Gašper Bolhar

Foto: Vid Ponikvar

 

 

 

 

 

 

 

Blaž Kavčič v četrtem finalu na ATP Challengerjih letos

Ljubljana, 12.7.2014

 

Kavčič Blaž_525_Portorož_2014

 

Blaž KAVČIČ se je zanesljivo uvrstil v nedeljski finale ATP Challengerja Tilia Slovenia Open 2014, četrti finale letos, v katerem bo nasakoval tretjo letošnjo zmago na turnirjih serije Challenger.

V današnjem srečanju z Rusom Evgenyem DONSKOYEM je bil precej boljši nasprotnik, zanesljivo je dobival igre na svoj servis, izgubil je sicer eno, prav tako pa je bil veliko boljši v igri z osnovne črte. Evgeni DONSKOY je napravil kar 30 neizsiljenih napak, Blaž KAVČIČ polovico manj, prav tako je bil Rus veliko manj zanesljiv
pri igri na svoj začetni udarec. Srečanje je trajalo 80 minut.

V nedeljskem finalu se bo Blaž KAVČIČ pomeril z Gillesom MULLERJEM, 31. letnim levičarjem, ki prihaja iz Luksemburga. »Mulles«, kot ga kličejo prijatelji, je na Challengerjih poleg Blaža Kavčiča trenutno najbolj »vroč« igralec, ki se na lestvici ATP trenutno (23.6.2014) nahaja na 103. mestu. Za njim je izjemno uspešna sezona, ki jo je začel na 364. mestu, letos pa je osvojil že tri turnirje serije ATP Challenger,  še enkrat je nastopil v finalu ter dvakrat v polfinalih.  V finale prihaja z razmerjem zmag in porazov 27-3 na zadnjih tridesetih srečanjih.

 

Sergey Betov in Aleksander Bury_525_vp 

Sergey Betov in Aleksander Bury

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

 

Športni privrženci so si lahko ogledali tudi finale v konkurenci dvojic. Kar precej lahko sta Belorusa Sergey Betov in Aleksander Bury s 6:0 in 6:3 premagala srbsko – italijansko navezo Ilija BozoljacFlavio Cipolla. Na zaključni podelitvi je poleg predsednika TZS g. Marka Umbergerja sodeloval tudi eden najboljših gluhih teniških igralcev na svetu, Marino Kegel.

 

ATP CHALLENGER TILIA SLOVENIA OPEN 2014 - PORTOROZ, SLOVENIA
€ 42,500.00
7-13 JULY 2014

 

ORDER OF PLAY - SUNDAY, JULY 13, 2014

 

CENTER COURT start 6:15 pm SINGLES FINAL

 

[1] B Kavcic (SLO) vs [2] G Muller (LUX)

Blaž Kavčič: "Pred polnimi tribunami je lažje !"

Portorož, 12.7.2014

 

Kavčič Balž_140711_UU_525

 

Včerajšnja zmaga Blaža KAVČIČA v četrtfinalu teniškega turnirja ATP Challenger Tilia Slovenia Open proti Hrvatu Nikoli Mektiču ni bila lahka in prav zato je 1. nosilec turnirja posebej izpostavil: »Med tekmo sem imel težave, vendar mi je prav podpora s tribun dala dodatna krila, da sem dvoboj pripeljal do konca. Zato upam, da bodo tribune tudi danes polne proti neugodnemu Rusu Donskoyu.«

Ob koncu vikenda, bo zaradi lepega vremena in zabave, v Portorožu veliko Slovencev, in ni vrag, da prvi nosilec turnirja ne bi imel močne podpore na teniškem stadionu, ki sprejme 1600 obiskovalcev.
  
Blaž KAVČIČ igra polfinalni obračun danes od 18.00 uri na centralnem stadionu ŠRC Marina v Portorožu.

Vstopnice so še na voljo na vseh prodajnih mestih Petrol in Eventim in tudi na blagajni pred stadionom po ceni 8 €.

V prvem polfinalnem obračunu se bosta ob 15:00 pomerila drugi nosilec Gilles Muller (LUX) in Kyle Edmund (GBR).

Tekst: Gašper Bolhar
Foto: Vid Ponikvar
   
   
        
       

Blaž Kavčič v polfinalu, poraz Toma Kočevarja Dešmana

Portorož, 11.7.2014

 

Kavčič Blaž_525_2014_Portorož

 

Blaž Kavčič je že dopoldan hitro končal četrtkovo prekinjeno tekmo proti Venezuelcu Rodriguezu Paceu, s tem pa izpolnil dopoldanski termin, ki je po navadi namenjen za treninge. Na drugi strani se je Hrvat Nikola Mektić pošteno utrudil, ko je po dveh urah premagal Toma Kočevarja Dešmana, čez dobrih pet ur pa se je moral soočiti s prvim nosilcem turnirja. Uvodnih nekaj iger četrtfinala je Kavčič ekspresno zaključil v svojo korist, potem pa se mu je kar naenkrat iz nosa ulila kri in prekinitev je trajala nekaj minut. »To se mi je v štirih tednih zgodilo prav tolikokrat. Ne verjamem, da se to kar zgodi, zato bom moral malce povprašati zdravnike. Po premoru sem imel nos zamašen, prehod zraka ni bil dober in kar težko mi je bilo.«, je pristavil Kavčič.

 

Hrvaški igralec je postal samozavestnejši in Kavčič je bil na težji preizkušnji. Boj za točke se je razvil, oba pa sta stavila na igro z osnovne črte. Ko je Mektić nekajkrat poskusil tudi z igro pri mreži je Kavčič imenitno odgovoril ter takoj zaustavil nasprotnika, da bi na igrišču razvil še kaj več. Po tekmi je Kavčič še dodal: »Vesel sem zmage, čeprav po premoru zaradi krvavitve iz nosu nisem našel najboljšega ritma. V drugem nizu sta odločali dve žogi in obe sem dobro izkoristil. Malce se pozna, da bi potreboval še kakšen trening ali dva, saj v začetku tedna zaradi viroze nisem mogel trenirati. Na tem igrišču vračanje začetnega udarca ni mačji kašelj saj je znotraj servisnega polja igrišče nekoliko bolj grobo in žoga lahko odskoči zelo nenavadno.«

 

Blaž Kavčič se bo v soboto 12.07. ob 18h za vstop v finale pomeril z odličnim Rusom Evgeniyem Donskoyem. Drugi polfinalni par tvorita Gilles Muller (LUX/2) - Kyle Edmund (VB).

 

ATP CHALLENGER TILIA SLOVENIA OPEN 2014 - PORTOROZ, SLOVENIA
€ 42,500.00
7-13 JULY 2014

 

ORDER OF PLAY - SATURDAY, JULY 12, 2014

 


CENTER COURT start 3:00 pm

 

K Edmund (GBR) vs [2] G Muller (LUX)

Not Before 5:45 pm

 

[1] B Kavcic (SLO) vs [3] E Donskoy 
I Bozoljac (SRB) / F Cipolla (ITA) vs [2] S Betov (BLR) / A Bury (BLR)

 

 

Pahor_Slovenia_2874_140711_VP_525

Foto: Vid Ponikvar

 

Na stadionu je Kavčičevo zmago videl tudi predsednik republike Slovenije Borut Pahor, ki si je četrtfinalni obračun ogledal skupaj s predsednikom TZS g. Markom Umbergerjem in predsednikom uprave Zavarovalnice Tilia, g. Andrejem Kavškom. Borut Pahor je takoj po tekmi segel v roke Kavčiču in teniškim reprezentantom mlajših selekcij, ki jih je na centralno igrišče pripeljal koordionator mlajših selekcij pri TZS, Aleš Šporn

 

 

Tom Kocevar Desman_525_vp

Foto: Vid Ponikvar

 

Medtem, ko v nadaljevanju prekinjenih četrtkovih dvobojev Blaž Kavčič proti Venezuelcu Rodriguezu ni imel težjega dela (6:4, 6:1), sta Tom Kočevar Dešman (841. ATP) in Hrvat Nikola Mektić (239. ATP) pustila vso energijo na zunanjem igrišču, kjer se je izenačen dvoboj končal po dveh urah. Kočevar Dešman je sicer Hrvata že premagal v 3. krogu kvalifikacij, a je bila današnja tekma nova zgodba. Mektić, konec aprila je na Kitajskem premagal Grego Žemlja, je v prvem nizu pokazal več stabilnosti v igri (6:2), v drugem pa je Kočevar Dešman vseskozi lovil rezultatski priključek, bržkone pa pri 4:4 in 15:40, začetni udarec je imel Mektić, zapravil najlepšo priložnost za break. Resda se je drugi niz odločil v podaljšani 13 igri, a je bil Hrvat bolj zbran in natančnejši (7:1).

 

Tom Kočevar Dešman zaradi poraza ni bil pretirano razočaran: »V današnjem dvoboju sem imel dve priložnosti, ki pa ju nisem izkoristil. Nikola ima precej več izkušenj s tovrstnih turnirjev od mene, ampak vidim, da lahko igram z igralci, ki so na lestvici ATP precej višje od mene. Celotna zgodba iz Portoroža je zame zelo uspešna in moram biti zadovoljen. Zdaj me čakajo kvalifikacije v Umagu in upam, da bom na pesku, ki ga sicer ne maram najbolje, uspešen.«

 

Tekst: Gašper Bolhar

Številni spremljajoči dogodki obogatili ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2014

Ljubljana, 11.7.2014

 

Poker night skupinska_525

Foto: Vid Ponikvar

 

Ob glavnem teniškem dogodku leta v Sloveniji, turnirju ATP Challenger Tilia Slovenia Open, je Teniška zveza Slovenije priredila cel niz vzporednih dogodkov, ki so močno prepletla različne otroške zgodbe.

 

Na enem najlepših slovenskih mestnih središč, na Tartinijevem trgu v Piranu, je na novo ustanovljeni teniški klub Val iz Portoroža prikazal tenis, kot igro zabave, smeha in jasno, del aktivnega življenja. Razvojno usmeritev kluba bo vodil nekdanji slovenski reprezentant Jaka Božič, ki je med drugim nastopil tudi na teniškem turnirju Slovenia Open, ki je v 90-ih letih v Domžalah postavljal odlične temelje organizacije velikih športnih dogodkov in hkrati poskušal uveljaviti slovenske teniške igralce. Na portoroškem turnirju Tilia Slovenia Open je kar nekaj imen, ki so bila tako ali drugače vpeta v enega najboljših turnirjev serije Challenger na svetu v tistem obdobju. Poleg Jake Božiča, tudi Blaž Trupej, kapetan slovenske reprezentance in osebni trener Blaža Kavčiča, pa Gregor Krušič, direktor TZS. Teniški klub Val je dobil izjemno okrepitev v Slavku Rasbergerju. V novi direktorski vlogi bo Rasberger, ki prihaja iz Umaga, a mu je Slovenija marsikdaj celo prvi dom, skrbel za hitrejšo dinamiko razvoja teniških dogodkov na Obali. Marjan Vidergar, kot najemnik igrišč ŠRC Marina, ne bi mogel najti boljše rešitve pri dvigovanju, tako tekmovalnega, kot tudi rekreativnega tenisa, v slovenskem Monte Carlu, saj je Rasberger pred 24 leti zasnoval idejo o obmorskem teniškem turnirju in jo tudi v Umagu izjemno vodil. Umaški turnir je eden najbolj priljubljenih turnirjev v Evropi in kot takšen, tudi velik magnet za slovenske teniške igralce, kot tudi za turiste. No, tudi portoroški turnir Tilia Slovenia Open je lani prejel nagrado direktorice ATP Challenger Joanne Langhorn.

 

Dodano vrednost predstavitve teniške šole TK Val je dala prisotnost Toma Kočevarja Dešmana, ki je bil poleg Blaža Kavčiča edini slovenski igralec uvrščen v drugi krog turnirja Tilia Slovenia Open. Kočevar Dešman je sicer kasneje izgubil obračun proti Hrvatu Mektiću, a je v Portorožu vseeno dosegel uvrstitev kariere. Dodatek z otroci na Tartinijevem trgu je pripomogel k simpatični promociji tenisa in teniškega turnirja, tudi zato, ker je ravno v tej uri Piran preplavila množica turistov, domnevno so prišli z ene izmed veliki ladij, ki križarijo po Jadranskem in Sredozemskem morju. Dober delovni načrt v TK Val bo zagotovo obrodil sadove, saj je vrhunski tenis na Obali, vsaj kar se članov in članic tiče, precej nazadoval.

 

Naval smeha in teniške igre se je nadaljeval na teniških igrišč ob stadionu v Portorožu, ko je prostor pod soncem zavzel t.i. Kid's day – teniški dan za otroke, kamor sta z najmlajšimi teniškimi upi vstopila direktor TZS in nekdanji reprezentant, Gregor Krušič in igralec Gregor Repina (z Matjažem Jurmanom sta v konkurenci dvojic izgubila v 2. krogu). Hudomušen pristop obeh in zabavne igre so številne otroke spravile v dobro voljo, ko pa sta se na igrišču pridružila še Grega Žemlja in Blaž Kavčič, je bilo veselje nepopisno. Da ne govorimo o starših, ki so vseskozi obračali fotoaparate na ta in on način, otroci pa so poleg fotografij in majic (darilo TZS) prejeli še podpise, stisk rok in nepozaben spomin.

 

Zaključek četrtkovega dne je pripadel 18-letnemu Nicku Špoljaru Dežjotu. Danes 18-letni dijak piranske gimnazije je pred letom dni s portoroškega pomola skočil na glavo in si pri tem, na večji mivkasti grbini, poškodoval hrbet. Danes je, ob vsem dragem rehabilitacijskem programu, na vozičku, a si mladi mož, povsem upravičeno, jemlje pravico in o življenju razmišlja pozitivno in ambiciozno. Zaradi njega je Teniška zveza Slovenije povezala dober namen z družabnim dogodkom in nastal je poker večer v Casinoju Portorož. Ob povabljencih in tudi ob bolj ali manj rednih gostih s hazardersko žilico, je poker večer popestril celotni organizacijski odbor turnirja Tilia Slovenia Open, lanski zmagovalec turnirja Grega Žemlja, njegov trener Žiga Janškovec in nekaj znanih slovenskih obrazov. Celoten izkupiček prijav za turnir je šel v roke Nicku, pokeristi pa niso igrali za denar, pač pa so bili najboljši trije nagrajeni, vsi pa so se neizmerno zabavali in hkrati ugotavljali, da so profesionalni turnirji vse preveč togi in mirni, saj je bil Poker night za 18-letnega Nicka živahen, glasen in kot tak nadvse zabaven.

 

Foto: Vid Ponikvar

Tekst: Gašper Bolhar

Dobrodelni poker turnir

10.7.2014

 

 

Organizator ATP Challengerja Tilia Slovenia open 2014 vabi na dobrodelni poker večer v Grand Casino Portorož, danes ob 21. uri.

 

Vabilo se nahaja TUKAJ.

 

 

Poker turnir_525 

 

 

Četrtkov spored v Portorožu krojil dež

Ljubljana, 10.7.2014

 

Kavčič Blaž - ogrevanje 525_bm

Foto: Bojan Matevžič

 

Začetek današnjega sporeda je bil zaradi dežja v Portorožu premaknjen na 17. uro. Blaž KAVČIČ je tako začel ob 18.30 uri, tekme pa ni dočakal Tom KOČEVAR DEŠMAN.

Blaž KAVČIČ je brez težav dobil prvi niz s 6-4, v drugem pa povedel s 3-0. Pri tem izidu je bilo srečanje zaradi dežja prekinjeno in se bo nadaljevalo v petek, ko bo torej Blaž KAVČIČ v primeru zmage, enako pa tudi Tom KOČEVAR DEŠMAN, moral na igrišče dvakrat.

Program se bo v petek začel ob 10. uri, ko bosta na centralno igrišče stopila Blaž KAVČIČ in RODRIGUEZ-PACE.

Ob 10. uri bo na zunanjem igrišču nastopil Tom KOČEVAR DEŠMAN.

Okrog 17. ure bo nato srečanje v katerem pričakujemo nastop Blaža KAVČIČA in Toma KOČEVARJA DEŠMANA.

 

 

ORDER OF PLAY - FRIDAY, JULY 11, 2014

 

CENTER COURT start 10:00 am
 

1] B Kavcic (SLO) vs R Rodriguez - Pace (VEN) 64 30 TBF

Not Before 12:00 noon
N Desein (BEL) vs K Edmund (GBR)
D Cox (GBR) vs [2] G Muller (LUX)

Not Before 5:15 pm


[1] B Kavcic (SLO) or R Rodriguez - Pace (VEN) vs [Q] T Kocevar-Desman (SLO) or [LL] N Mektic (CRO)
[3] E Donskoy (RUS) vs [5] T Fabbiano (ITA)

 

COURT D start 10:00 am

 

[Q] T Kocevar-Desman (SLO) vs [LL] N Mektic (CRO) 00

Not Before 2:00 pm
after suitable rest - [1] V Baluda (RUS) / K Kravchuk (RUS) or E Gerasimov (BLR) / D Guez (FRA) vs I Bozoljac (SRB) / F Cipolla (ITA)

Not Before 4:00 pm
after suitable rest - J Delgado (GBR) / G Muller (LUX) vs [2] S Betov (BLR) / A Bury (BLR)

 

 

COURT C start 10:00 am

 

[1] V Baluda (RUS) / K Kravchuk (RUS) vs E Gerasimov (BLR) / D Guez (FRA) 46 00 TBF

 

Tretji tekmovalni dan je ponudil aktivno uro z legendarnim Gregom Rusedskim, porazom slovenske dvojice Repina/Jurman in zmago Rusedskega varovanca, 19-letnega Kyla Edmunda.

Porotorož:9.7.2014

 

Repina in Jurman s hostesama_525_vp_2014

Foto: Vid Ponikvar/Sportida 

 

Edini slovenski nastop tretjega tekmovalnega dne teniškega turnirja Tilia Slovenia Open ni razočaral, saj sta Gregor Repina in Matjaž Jurman, v drugem krogu konkurence dvojic nudila dostojen odpor, verjetno favoritoma portoroškega turnirja, Jamieju Delgadu in Gillesu Mullerju. Poraz s 4:6 in 3:6 ima tudi drugačen pogled, saj Slovenca v ničemer nista zaostajala za bolj zvenečima imenoma svetovnega tenisa.

 

Prvo razmišljanje po porazu je bilo strogo teniško: » Škoda, ker sva bila res blizu, a nama je manjkal kakšen dober return pa morda sva bila res oškodovana ob koncu prvega niza.« je dejal Repina. Oba sta se nasmehnila, ko sta dobila vprašanje, če bi se, očitno, v tem trenutku najbolj uigrana slovenska dvojica, čeprav ne Repina, ne Jurman ne igrata več profesionalnega tenisa, ponovno vključila v aktivno teniško kolonijo po svetu. Jurman ni skrival željo po ponovnem dokazovanju: » Mogoče pa res. Ta turnir nama je dal krila.« Fanta sta nedvomno dokazala, da z malce več treninga in osredotočenostjo na tenis, zlahka igrata v konkurenci dvojic, ki nastopajo na turnirjih serije Challenger in tudi večjih ter močnejših turnirjih, kjer pa denarne nagrade že približajo željo po igranju tenisa, ki prinaša kaj več od pokritja dnevnih stroškov.

 

Ne preveč natrpan dnevni program je nudil nekaj odmaknjenosti od tekmovalnega dela teniškega turnirja, zato so slovenski novinarji izkoristili pogovor in druženje z britansko – kanadskim, nekdanjim  teniškim asom, Gregom Rusedskim. Danes je 41-letni, po govoru sodeč, bi rekli, da prihaja iz ZDA, najbližje Angliji, ne samo zaradi žene in družine, tudi zaradi mladega 19-letnega Kyla Edmunda, ki uspešno nastopa v Portorožu. Rusedski je v sproščenem pogovoru ponudil nekaj modernega teniškega razmišlja pri razvoju mladih igralcev, pa tudi precej zanimivih zgodb, ki so pisale njegovo uspešno kariero. Rusedski je bil del teniške karavane od leta 1991 do leta 2007. V tem času je zmagal na 15ih turnirjih, žal med njimi ni turnirja za Grand Slam. Bil pa je blizu leta 1997, ko je v finalu US Opna izgubil proti Avstralcu Patu Rafterju.

 

Med vsemi najboljšimi teniškimi igralci je premagal tudi Peta Samprasa in Andreja Agassija, a trn v peti mu ostaja Hrvat Goran Ivaniševič. Rusedski je pošteno priznal: » Res je, premagal sem vse najboljše. Pri vsakem teniškem igralcu obstaja nekdo, ki pa ga nikakor ne moreš premagati. Pri meni je bil to Goran Ivaniševič. Igrala sva vsaj desetkrat, imel sem tudi nekaj zaključnih žog, a zmagal je vedno on. Ivaniševič je bil izjemen igralec in dober človek. Resda malce nor, ampak tak je še vedno, saj igrava na turneji teniških legend (ATP Champions tour).« 

 

Po njegovim mentorstvom gre dobro tudi 19-letnemu Kylu Edmundu, ki se je sicer rodil v Južno-afriški republiki, a se je pri dobrih treh letih preselil v Veliko Britanijo. Edmund je bil leta 2013 na šestem mestu mladinske lestvice, pred dvema mesecema pa sta z Rusedskim začela sodelovati z enim samim ciljem - iz dneva v dan postati boljši teniški igralec. Edmund, ki je v prvem krogu komajda premagal Janeza Semrajca, je v drugem opravil še z Belorusom Gerasimovim, ki pri 22-ih letih prikazuje najboljši tenis v karieri. Mladi Kyle pridno nabira zmage, Greg Rusedski pa skrbno načrtuje vsak njegov korak, na igrišču pa zapisuje vsako mladeničevo potezo. 

 

Tekst: Gašper Bolhar

Foto:Vid Ponikvar

 

 

 

Z nastopi končala dvojica Matjaž Jurman in Gregor Repina, Blaž Kavčič in Tom K. Dešman v četrtek zvečer

Ljubljana, 9.7.2014

 

Jurman in repina 525_bm

Foto: B. Matevžič

 

 

Na ATP Challengerju v Portorožu je v današnjem programu od Slovencev nastopila samo dvojica Matjaž JURMAN in Gregor REPINA.

Njuna nasprotnika sta bila 2. nosilec med posamezniki, Luksemburžan Gilles MULLER in Britanec Jamie DELGADO.

Naša dvojica je prikazala dober tenis, a sta bila na sprotnika na koncu boljša s 6-4 6-3.
 
V turnirju tako ostajata samo še Blaž KAVČIČ in Tom KOČEVAR DEŠMAN. Oba bosta nastopila jutri.

Blaž KAVČIČ bo v drugem krogu v četrtek ob 18. uri igral z Venezuelcem Ricardom PACE-RODRIGUEZOM, nasprotnik Toma KOČEVARJA DEŠMANA,  za katerega je uvrstitev v drugi krog najboljši rezultat v karieri na turnirjih serije Challenger, bo  okrog 19.30 ure srečni poraženec Nikola MEKTIĆ. Ta je v zadnjem krogu kvalifikacij izgubil prav s KOČEVARJEM- DEŠMANOM, nato pa je kot LL v prvem krogu glavnega turnirja izločil 7. nosilca,  Italijana Flavia CIPOLLO.

Vodstvo turnirja je tudi sporočilo, da je za danes predviden PLAYER'S POOL PARTY zaradi napovedi slabega vremena prestavljen na petek, 11.7.2014 ob 21.30 uri.
 

Srečanja iz Portoroža lahko v živo spremljate tukaj.

 

ATP CHALLENGER TILIA SLOVENIA OPEN 2014 - PORTOROZ, SLOVENIA
€ 42,500.00
7-13 JULY 2014

 

ORDER OF PLAY - THURSDAY, JULY 10, 2014

 

CENTER COURT start 2:00 pm
[3] E Donskoy (RUS) vs [Q] F Veger (CRO)
L Vanni (ITA) vs [5] T Fabbiano (ITA)

Not Before 6:00 pm
[1] B Kavcic (SLO) vs R Rodriguez - Pace (VEN)
[Q] T Kocevar-Desman (SLO) vs [LL] N Mektic (CRO)

 

COURT D start 4:00 pm
[3] A Menendez-Maceiras (ESP) / F Skugor (CRO) vs I Bozoljac (SRB) / F Cipolla (ITA)
[1] V Baluda (RUS) / K Kravchuk (RUS) vs E Gerasimov (BLR) / D Guez (FRA)
J Delgado (GBR) / G Muller (LUX) vs [2] S Betov (BLR) / A Bury (BLR)

Blaž Kavčič in Tom Kočevar Dešman v osmino finala med posamezniki, ostali izpadli

Ljubljana, 9.7.2014

 

Kavčič Blaž ATP Ch Porotorož 2014_bm

Foto: Bojan Matevžič 

 

V prvem delu torkovega sporeda so gledalci pričakovali nastop Mikea Urbanije, a je 24-letnik iz Lukovice pri Domžalah dvoboj proti neugodnemu Italijanu Flaviu Cipolli, zaradi poškodbe desnega zapestja, predal. Namesto Urbanije je na glavni turnir vskočil »srečni poraženec« Hrvat Nikola Metkić in prekosil vsa pričakovanja ter gladko z 2:0 v nizih domov poslal Cipollo. Velja omeniti, da je Metkića v zadnjem krogu kvalifikacij premagal Tom Kočevar Dešman.

 

 

Na osrednjem igrišču v Portorožu sta se popoldan pomerila, prvi nosilec Blaž Kavčič in 17-letni Jaka Kaplja, ki je na turnir prišel s povabilom organizatorja. Medtem ko je Kaplja v torek že odigral dve tekmi državnega turnirja do 18 let, je Kavčič počival vso noč in skoraj ves dan, saj ga malce muči neprijetna viroza. Na prvi pogled je dvoboj zaznamoval sproščeni Kavčič in sprva nekoliko nervozni Kaplja, a tudi kasneje, ko sta oba slovenska igralca izmenjala nekaj odličnih udarcev je bilo jasno, da 85. igralec na svetu ne bo deset mlajšemu tekmecu pustil niti ene same žoge. K

 

Končnih 6:0 in 6:0 je rezultat znanja, moči in predvsem izkušenj. Kavčič je po tekmi dejal: » Vem, da je za Jaka težko, saj se tudi sam spomnim, ko sem prvič nastopil na turnirju serije Challenger. Sam sem odigral dobro in kljub virozi, ki me spremlja, nisem imel nikakršnih težav. Do četrtka bom naredil vse, da bo zdravje v redu in, da bom proti Venezuelcu Rodriguezu odigral dobro.«

 

Eden boljših slovenskih mladincev Jaka Kaplja pa je po dvoboju priznal: » Nimam kaj reči. Blaž je nekaj razredov boljši igralec. Zame je to bila pomembna izkušnja in vem, da moram še veliko trenirati.«

 

V zadnjih dveh dvobojih drugega tekmovalnega dne na teniškem turnirju ATP Challenger Tilia Slovenia Open je imel najprej Janez Semrajc veliko možnosti, da bi preskočil mladega Kyla Edmunda, obetavnega Angleža, nad katerim bdi legendarni Greg Rusedski (nekdaj 4. igralec lestvice ATP), a je Semrajc po dobljenem prvem nizu zamudil lepo priložnost v drugem, ko je v podaljšani trinajsti igri že zaostajal z 1:6 in prišel celo do izenačenja na 6:6, 7:7 in 8:8, a je napravil dvojno napako za poraz v drugem nizu.

 

V tretjem Semrajc ni imel veliko možnosti, kar je priznal tudi po koncu dvoboja: »Zelo sem razočaran. Imel sem možnosti v drugem nizu, a enostavno žoga ni hotela v igrišče. V tretjem nizu nisem imel možnosti, kar je dokaz, da nisem pripravljen za utrujajoče dvoboje. Imam precej težav z avtoimunsko boleznijo, ki je posledica pretiranega odziva imunskega sistema na celice, lastne organizmu. Kar hudo mi je, a ne morem trenirati več kot dve uri na dan. Resno razmišljam, kako, če sploh, nadaljevati kariero.«

 

Razumljivo, da je bil precej bolj vedre volje 24-letni Ljubljančan Tom Kočevar Dešman (841. ATP), ki se je na glavni del turnirja uvrstil prek kvalifikacij, potem pa še preskočil 1. krog. Za uvrstitev kariere je s 6:2, 6:2 premagal sotekmovalca, ki ga spremlja večji del življenja, Beltinčana Tomija Ternarja. Kočevar Dešman je po tekmi sijal od sreče: »Vse je prvič. Prvič sem se uvrstil na Challenger in prvič zmagal v 1. krogu. Res sem vesel. Zdaj se pokrivajo vsi elementi tenisa. Predvsem sem zelo miren. To psihološko trdnost sem potreboval in mislim, da kariero lahko gradim naprej. Na igrišču se držim svojega načrta in uspeva mi brez padcev in vzponov.« Kočevar Dešman se bo v drugem krogu še enkrat pomeril s Hrvatom Nikolo Mektićem (239. ATP). Mektić je danes presenetljivo porazil Flavia Cipollo in kot srečni poraženec odlično izkoristil priložnost, ki mu jo je dal Mike Urbanija. Slednji je dvoboj prvega kroga odpovedal zaradi poškodbe zapestja.

 

Na današnji uradni otvoritvi turnirja, kjer sta spregovorila predsednik TZS g. Marko Umberger in direktor turnirja g. Denis Topčič, je slovensko himno zapela simpatična Korošica, Sara Kobold.

 

Tretji dan turnirja Tilia Slovenia Open bosta od Slovencev nastopila le Matjaž Jurman in Gregor Repina, ki sta na vrsti kot tretji dvoboj, dan se začne ob 14h in se bosta v konkurenci dvojic pomerila z angleško – luksemburško navezo Delgado -  Muller. Muller je v Portorožu drugi nosilec med posamezniki, Delgado pa je kljub svojim 37 letom mojster iger dvojic, saj je  pred dvema letoma igral v 3. krogu OP ZDA.

 

Še vedno pa so vsi obiskovalci vabljeni k nagradnim igram, ki v času teniškega turnirja dvigajo dobro razpoloženje. V cocktail baru Alaya vsak dan poteka nagradna akcija Petrola, kjer je na veliki napihljivi žogi potrebno zadeti teniški lopar, pred službenim vhodom pa stoji BMW v katerem je neznano število teniških žog. Le kdo bi znal uganiti pravilno število?

 

Za celostno podobo teniškega Portoroža pa skrbi tudi Festival tenisa na katerem bodo jutri na programu finalni boji v kategorijah do 14 in 18 let.  

 

Vabljeni na teniški turnir ATP Challenger Tilia Slovenia Open, ki bo trajal do 13. julija 2014.

 

Tekst: G.B.

 

ATP CHALLENGER TILIA SLOVENIA OPEN 2014 -

PORTOROZ, SLOVENIA

€ 42,500.00 7-13 JULY 2014

 

ORDER OF PLAY - WEDNESDAY, JULY 09, 2014

 

CENTER COURT start 2:00 pm

K Kravchuk (RUS) vs [2] G Muller (LUX)

[8] I Bozoljac (SRB) vs N Desein (BEL)

[WC] M Jurman (SLO) / G Repina (SLO) vs J Delgado (GBR) / G Muller (LUX) 

 

Not Before 7:00 pm

 

K Edmund (GBR) vs E Gerasimov (BLR)

 

 

COURT D start 3:00 pm

 

[6] D Guez (FRA) vs D Cox (GBR)

 

V torek še preostali slovenski nastopi

Ljubljana, 7.7.2014

 

V ponedeljek je že dopoldan velik met uspel Tomu Kočevarju Dešmanu (841. ATP), ki je v zadnjem, tretjem krogu kvalifikacij uspel premagati 1. nosilca kvalifikacij, Hrvata Nikolo Metkića. Kočevar Dešman si je priboril mesto na glavnem turnirju (lani je to uspelo Niku Razboršku), kjer se bo za napredovanje v 2. krog pomeril s povabljencem na turnir Tilia Slovenia Open, Tomijem Ternarjem iz Beltincev.

 

Prvi nosilec turnirja v Portorožu, Blaž Kavčič, ki je vnovič pridobil nekaj mest na lestvici ATP (85.), bo imel nekoliko lažje delo, saj ga nasproti čaka 17-letni Jaka Kaplja. Dvoboj se bo predvidoma začel ob 16:30 na teniškem stadionu ŠRC Marina. Ob 15. uri bo kot prvi Slovenec torkovega programa na igrišče stopil Mike Urbanija (499. ATP), ki bo imel zahtevno nalogo. Njegov nasprotnik bo prekaljeni 31-letni Italijan Flavio Cipolla (211. ATP), ki je bil pred dvema letoma že 70-ti na lestvici ATP. Jutri bomo na delu lahko videli še Janeza Semrajca (272. ATP), ki ga prav tako čaka težko delo, saj bo njegov nasprotni 19-letni in sila obetavni Britanec Kyle Edmund (312. ATP), ki ga trenira legendarni Greg Rusedski, nekdaj četrti igralec sveta.

 

Ponedeljkov spored so zaznamovale tudi dvojice, predvsem je bilo v igri kar nekaj slovenskih. Zimska državna prvaka Rok Jarc in Jaka Kaplja sta morala priznati premoč kanadsko-španski navezi Diez/Ortega-Olmedo.

 

V slovenskem obračunu pa sta letošnja državna prvaka Gregor Repina in Matjaž Jurman v izenačeni partiji opravila z navezo Mike Urbanija/Tom Kočevar Dešman.

 

Jurman je po zmagi veselo dodal: »Vidi se, da se med sabo zelo dobro poznamo. Tekma je bila izenačena, kar se vidi tudi po rezultatu. Midva kar veliko igrava skupaj in sva nedvomno bolj uigrana, kot nasprotnika, ki pa sta precej boljša posameznika. Sva vesela, ni kaj. V sredo bova poskušala odigrati še boljši tenis, predvsem morava return.«

 

Med posamezniki je trdo podlago preizkusil tudi 19-letni Aljaž Radinski iz Maribora, ki pa ni bil kos Rusu Konstantinu Kravchuku (193. ATP). Radinski je po dvoboju dejal: »To je bil moj drugi dvoboj v karieri na trdi podlagi. Večino njih sem odigral na pesku. Dobro, nekaj izkušenj sem vendarle dobil.«

 

Tekst: G.B. 

 


Z današnjim dnem se je na turnirju ATP Challenger Tilia Slovenia Open začel prvi krog glavnega dela tekmovanja

Portorož, 7.7.2014

 

Kočevar Dešman Tom_525_VP

 

Med dopoldanskimi tekmami se je izkazal Tom Kočevar Dešman, ki si je kot edini slovenski igralec priigral nastop v glavnem delu turnirja. Kočevar Dešman je z izjemno borbenostjo z 2:1 v nizih premagal 1. nosilca kvalifikacij Hrvata Nikolo Metkića. Zaradi uspeha Kočevar Dešmana bodo gledalci v torkovem večernem programu videli še en slovenski obračun 1. kroga, ko se bosta pomerila Kočevar Dešman in Tomi Ternar. Ze prej, a ne pred 16.30 bo 1. nosilec turnirja Blaž Kavčič prekrižal loparje s 17-letnim Jakom Kaplja, ki je za turnir prejel vabilo Teniške zveze Slovenije. Kavčič je na današnji novinarski konferenci na pomolu cocktail bara Alaya dejal: »Če bi se sam postavil za glavnega favorita portoroškega turnirja, bi to bilo narobe. Tu je veliko dobrih igralcev, ki bodo proti nam višje postavljenim igralcem želeli pokazati vso svoje znanje.«

 

Ob bok Kavčiču je sedel drugi nosilec Luksemburžan Gilles Muller, ki je v Portorož prišel z zelo dobro popotnico, ki si jo je priigral v Wimbledonu. Na angleški travi je 31-letni Muller uspešno igral v kvalifikacijah, nato v 1. krogu Grand slama premagal Juliena Beneteaua in v 2. krogu moral priznati premoč Rogerju Federerju. Muller je pred številnimi gosti in novinarji dejal: » Premalo sem tu, da bi dejal, več kot to, da je tukaj zelo lepo, počitniško. In ne bi rad užil počitnic, saj te na turnirju to takoj drago stane. Osredotočen sem na turnir in videli bomo, kako uspešen bom. Hvala, ker sem del turnirja Tilia Slovenia Open.«

Direktor turnirja ATP Challenger Tilia Slovenia Open, Denis Topčič je izrazil pohvalo vsem slovenskim medijem, ki so prepoznali dobro delo in organizacijo na portoroškem turnirju, ter dodal, da je poslovni načrt Zavarovalnice Tilia z največjim teniškim dogodkom v Sloveniji dobro izkoriščen in vreden zaupanja. Prav tako je s pohvalnimi besedami o turnirju govoril župan Pirana, Peter Bossman . »To je edinstven dogodek na Obali in največji teniški turnir v Sloveniji. Vabljeni v čim večjem številu, da obiščete, tako Portorož, kot tudi Piran. Organizatorju Teniški zvezi Slovenije zaupam in obljubim, da bomo tudi prihodnje leto sodelovali.«

Teniški turnir Tilia Slovenia Open bo trajal vse do nedelje 13. julija, ko bo pozno popoldan finalni obračun in, ki ga bo, podobno kot v petek in soboto, prenašala nacionalna televizija.

 

V sklopu Festivala tenisa, se je v nedeljo zaključila prva etapa, saj je na državnem turnirju od 8-11 let nastopilo več kot 180 igralk in igralcev, med njih se je pomešal tudi kapetan slovenske reprezentance Blaž Trupej. V tem tednu bodo na Festivalu nastopili igralci v vseh ostalih kategorijah

 

(12, 14, 16, 18 in člani, ter rekreativci in invalidi), tako, da gre računati na 1200 nastopov teniških igralcev iz vseh koncev Slovenije.

Zanimiv je tudi vzporedni program, ki bo potekal ob teniških dvobojih na treh igriščih v ŠRC Marina v Portorožu. Sreda zvečer je namenjena t.i. zabavi za teniške igralce (Kempinski players pool party), kjer bo poleg spremljevalnih ekip, tudi precej pokroviteljev, medijev in raznovrstnih gostov. Četrtkov večer je namenjen za dijaka piranske gimnazije, ki se je poškodoval ob skoku v vodo. »Poker night« je delovno ime za turnir v pokru, kjer bodo teniški igralci, znani Slovenci in prijatelji tenisa zbirali sredstva za dober namen v Casinoju Portorož.

 

Ne gre prezreti Petrolovo nagradno igro, kjer bodo obiskovalci vsak dan lahko ciljali mrežo na veliki napihljivi žogi, ki se ob ritmu morja ziba blizu morske obale. Če imate smisel za rumene žogice, se lahko najdete v iskanju točne številke žogic, ki so v BMW-jevem lepotcu tik pred službenim vhodom na teniški stadion. In ni odveč dodati, da je poskrbljeno tudi za nogometne ljubitelje. Slednji bodo lahko vse tekme svetovnega prvenstva v Braziliji spremljali v Union beach baru

 

Vabljeni, da se nam pridružite v Portorožu na turnirju ATP Challenger Tilia Slovenia Open, od 07.07. do 13.07.2014.

 

Foto: Vid Ponikvar

Tekst: L.Š.

Razpored igranja za ponedeljek 

Ljubljana, 6.7.2014

 

V ponedeljek bodo obiskovalci ATP Challengerja v Portorožu poleg dveh slovenskih nastopov v konkurenci posameznikov, ob 10. uri bo v zadnjem krogu kvalifikacij nastopil Tom KOČEVAR DEŠMAN, ob 19. uri pa bo nastopil Aljaža RADINSKI, ki igra s posebnim povabilom, videli še nastope naših igralcev v konkurenci dvojic.

 

Celoten razpoed igranja v ponedeljek najdete tudi TUKAJ .

 

 

S kvalifikacijami se je začel letošnji ATP Challenger Tilia Slovenia Open

Ljubljana, 6.7.2014

 

 

S kvalifikacijskimi obračuni se je v Portorožu začel letošnji ATP turnir Tilia Slovenia Open.

V kvalifikacijah nastopa 27 igralcev, od tega 12 Slovencev.

Po prvem krogu se je štrevilo Slovencev prepolovilo, videli pa smo tudi štiri slovenske obračune.

Matic ŠPEC je s 6-1 6-3 premagal Vida FUGINO, Peter PEVC je bil s 6-2 6-0 boljši od Jeana IVANOVIČA, Tom KOČEVAR DEŠMAN je s 6-0 6-0 izločil Jana DERNIČA, Rok BONIN pa je s 6-1 6-3 premagal Žigo PAPEŽA.

V ostalih srečanjih sta bila uspešna Janoš ŽIBRAT, ki je s 6-4 6-3 izločil Američana Vahida MIRZADEHA in Miha MLAKAR, ki je bil z 1-6 6-3 6-1 boljši od Rusa Stephana KHOTULEVA.

Poslovil se je Valentin HORVAT. S 6-1 6-4 ga je izločil 6. nosilec, Rus Evgeny KARLOVSKIY.

Zadnjo tekmo sobotnega sporeda je igral Domen GOSTINČAR. Njegov nasprotnik je bil Filipinec Ruben GONZALES, ki je zmagal s 6-3 6-3.


Opravljen pa je tudi že žreb glavnega turnirja. Glede na zadnje uvrstitve na svetovni teniški lestvici in po odpovedi Lukasa LACKA, mesto prvega nosilca zaseda Blaž KAVČIČ. V glavni turnir se je neposredno uvrstil tudi Janez SEMRAJC, s posebnimi povabili pa bodo nastopili Jakob Aljaž KAPLJA, Aljaž RADINSKI,Tomislav TERNAR in Mike URBANIJA.


Blaž KAVČIČ bo v prvem krogu igral z Jakobom Aljažem KAPLJO, Tomislav TERNAR čaka kvalifikanta, Mike URBANIJA bo igral s 7. nosilcem Flaviom CIPOLLO, nasprotnik Janeza SEMRAJCA bo Britanec Kyle EDMUND, Aljaž RADINSKI pa bo igral z Rusom Konstantinom KRAVCHUKOM.

Nedeljski kvalifikacijski spored se je v Portorožu začel ob 10. uri, ko je nastopil Janoš ŽIBRATki je s  6-7(4) 3-6 izgubil s 6. nosilcem Rusom Evgenyem KARLOVSKYIM.

Od Slovencev je bil uspešen samo Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki se je po predaji Rubena GONZALESA pri izidu 6-4 1-0 uvrstil v zadnji krog kvalifikacij.

  
Prvi  nosilec, Hrvat Nikola MEKTIČ, zadnji nasprotnik Toma K. DEŠMANA v kvalifikacijah je v drugem krogu s 6-4 6-3 premagal Roka BONINAMiha MLAKAR pa je s 3-6 4-6 izgubil s 3. nosilcem Victorjem BALUDO.

Kot zadnja sta v drugem krogu kvalifikacij nastopila  Matic ŠPEC in Peter PEVC, oba neuspešno.

Matic ŠPEC je s 5-7 4-6 izgubil z 2. nosilcem Italijanom Erikom CREPALDIJEM, Peter PEVC je s 4-6 1-6 izgubil z Ilyo IVASHKOM.

V ponedeljek se spored začne ob 10. uri, ko bo v zadnjem krogu kvalifikacij nastopil Tom KOČEVAR DEŠMAN, okrog 16.30 ure bodo nastopili trije slovenski pari, ob 19. uri pa bo dnevni spored na centralnem igrišču zaključil Aljaž RADINSKI.
 

 

Novinarska konferenca - vabilo in obvestilo o spremembi ure konference

Ljubljana, 3.7.2014

 

 

 

Organizator turnirja ATP Challenger Tilia Slovenia Open, Teniška zveza Slovenije (TZS), Vas prijazno vabi na zadnjo novinarsko konferenco, kjer bodo predstavljene vse novice v povezavi z največjim teniškim dogodkom v Sloveniji.

 

Novinarska konferenca, na kateri bodo prisotni nekateri nosilci turnirja, med njimi tudi 1. nosilec Blaž Kavčič, direktor turnirja g. Denis Topčič, župan občine Piran g. Peter Bossman in vodstvo organizacijskega odbora, bo v ponedeljek, 

 

7. julija ob 14.30 na pomolu cocktail bara Alaya.


Po novinarski konferenci sledi še pogostitev in neformalno druženje.

 

Za vse dodatne informacije smo na voljo na info@slo-open.com

 

Dodatek - utrinki iz lanskoletnega turnirja:

 

 

 

Vljudno vabljeni.

 

S spoštovanjem,

Teniška zveza Slovenije

ATP Challenger Tilia Slovenia Open se je začel na strehi

Ljubljana, 2.7.2014

 

Zemlja_Kavcic_Kristalna_381_140701_VP_525

Foto: Vid Ponikvar

 

Za uverturo, tik pred začetkom drugega turnirja serije Challenger, Tilia Slovenia Open, sta na strehi najvišje stavbe v Sloveniji, Kristalne palače v BTC-ju, prestižni dvoboj odigrala lanski zmagovalec Portoroža Grega Žemlja in trenutno 98. igralec na svetu, Blaž Kavčič. To je bil obračun dveh slovenskih teniških igralcev, ki sta v karieri že presegla milijon ameriških dolarjev turnirskih nagrad in hkrati dvoboj, ki vabi k ogledu najmočnejšega turnirja v Sloveniji.

 

Grega Žemlja še ni pripravljen na najtežje dvoboje v teniški karavani, zato bo lanski zmagovalec za ostale slovenske igralce stiskal pesti s tribun. »Odločil sem se za popolno mirovanje, in tako bo, dokler se ne bom počutil sposoben igrati na najvišjem nivoju. V Portorož bom prišel v vlogi navijača, saj želim, da me eden od Slovencev nasledi na zmagovalnem prestolu. Škoda, ker ne morem igrati, saj je turnir Tilia Slovenia Open eden najboljših na svetu.«, je dodal Žemlja.

 

Med Slovenci je najvišje uvrščen Blaž Kavčič, ki bo v Portorožu po odpovedi Lukasa LACKA prvi nosilec. »Kaljut« kot mu pravijo prijatelji, je odlično okreval po operaciji stopala, nedvomno pa na Obali računa na visoko uvrstitev, kar pričajo tudi zadnji rezultati, saj je na treh podobno močnih turnirjih, kar dvakrat zmagal in bil enkrat v finalu. Kavčič je pred začetkom turnirja, prvi krog bo igral v torek, optimističen: »Ta trenutek sem najbolj potreben počitka. Za menoj je ena najtežjih turnej v moji karieri, saj sem v treh tednih odigral 15 dvobojev in to v visoki vlažnosti in skorajda neprimernih temperaturah. V Portorožu bo veliko odličnih igralcev (Miller, Lacko, Bozoljac...), za vsak posamezen preboj v višji krog tekmovanja, bo potrebno odigrati maksimalno dobro. Jaz bom dal svoj maksimum, pritiska pričakovanja pa ne čutim in ga tudi ne želim. Da bi se počutil kot glavni favorit? Sploh ne

 

Tik pred zdajci je nastop odpovedal Blaž Rola (92. ATP), ki je prek svojega agenta sporočil, da mu rahlo poškodovano koleno ne omogoča varnega, še manj pa dobrega nastopa na trdi podlagi. V času krajše rehabilitacije bo za kakšen dan v Portorož prišel tudi Rola in dal spodbudo Blažu Kavčiči, Janezu Semrajcu ter ostalim slovenskim igralcem.

 

Letošnji nagradni sklad bo za igralce širom sveta večji od lanskega, 50.000$, hkrati pa je ob vzporednem programu jasno, da bo vsak obiskovalec teniškega turnirja Tilia Slovenia Open deležen pestre izbire pred, med in po posameznem turnirskem dnevu.

 

Sončen Portorož, neposredna bližina morja in številne zabavne lokacije, bodo prav vsakomur omogočile, da bo ujet med dejanske besedne zveze: tenis, morje, zabava. Odličen teniški turnir ATP Challeneger Tilia Slovenia open, turizem, zabava, animacijske igre, pompozna promocija, Festival tenisa, ter tudi skupinski ogled zaključnih bojev tekem nogometnega svetovnem prvenstvu v Braziliji, so zgodbe mimo katerih športni ljubitelji enostavno ne morejo iti.

 

Prisrčno vabljeni na teniški turnir ATP Challenger Tilia Slovenia Open, od 7. do 13. julija v Portorožu (igrišča ŠRC Marina).

 

Vabljeni tudi na novinarsko konferenco, ki bo na pomolu bližnjega dnevno-nočnega bara Alaya, v ponedeljek 07.07. ob 12 uri.

 

Vabljeni k ogledu ekskluzivnega filmčka iz strehe Kristalne palače: ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2014 @ Crystal Palace / BTC City

 

 

Fotogalerija: Vid Ponikvar, Sportida

Blaž Kavčič, Evgeny Donskoy in Gilles Muller prva imena letošnjega turnirja v Portorožu

Ljubljana, 30.6.2014

 

Na seznamu prijavljenih igralcev za letošnji turnir Tilia Slovenia Open 2014 so med drugimi tudi Blaž KAVČIČ, Evgeny DONSKOY in Gilles MULLER, medtem, ko je Lukas LACKO nastop odpovedal. Vsi trije so člani najbojše 120-terice teniških igralcev sveta.

 

Od najboljših Slovencev je prijavljen tudi Janez SEMRAJC, ki zaenkrat še ni v glavnem turnirju, zato lahko računa na posebno povabilo organizatorja.

 ,

Portoroz-prijavljeni-page-001 

 

Nekaj podrobnejših podatkov o prvih štirih igralcih najdete spodaj.

 

 

 

Blaž KAVČIČ se je leta 2010 kot prvi Slovenec prebil v elitno stoterico najboljših teniških igralcev na svetu, trenutno pa je na 98. mestu (23.6.2014). Istega leta je osvojil tudi ATP Challenger v Ljubljani. Odlično je nadaljeval in se leta 2012 ustavil najvišje v karieri, na 68. mestu lestvice ATP. Lani ga je v Portorožu ustavila poškodba. Tudi letošnje leto mu doslej ni bilo naklonjeno, saj se je tudi letos boril s poškodbami. Njegov ponovni vzpon in vrnitev v prvo stoterico najboljših teniških igralcev sveta se je začel junija v Fergani, kjer je desetič v karieri osvojil turnir serije ATP Challenger, enajsti naslov pa je dodal že na naslednjem turnirju v Tianjinu. V Portorož prihaja s serijo 14-1 v zadnjih petnajstih srečanjih srečanjih.  »Kaljut«, kot ga kličejo prijatelji, pri tenisu prisega na borbenost, delavnost, iskrenost, poštenost, predanost, in vztrajnost.

 

Gilles MULLER,  31. letni levičar prihaja iz Luksemburga. »Mulles«, kot ga kličejo prijatelji, je na Challengerjih poleg Blaža Kavčiča trenutno najbolj »vroč« igralec, ki se na lestvici ATP trenutno (23.6.2014) nahaja na 103. mestu. Za njim je izjemno uspešna sezona, ki jo je začel na 364. mestu, letos pa je osvojil že tri turnirje serije ATP Challenger,  še enkrat je nastopil v finalu ter dvakrat v polfinalih.  V Portorož prihaja z razmerjem zmag in porazov 22-2 na zadnjih petih turnirjih. Leta 2011 je bil najvišje na 42. mestu. Oče dveh fantov govori štiri jezike, rad posluša glasbo in gleda dobre filme, od ostalih športov sta mu pri srcu nogomet in košarka. 

 

Evgeny DONSKOY prihaja iz Moskve.  24. letni Rus je trenutno 114. igralec sveta (23.6.2014). Pred enim letom je bil najvišje v karieri, na 65. mestu. Igralec, ki rad posluša glasbo in igra nogomet  najraje igra na trdi podlagi. V profesionalni kareieri je osvojil 6 turnirjev serije ATP Challenger in dva turnirja serije Futures. Zadnja zmaga sega v leto 2012, ko je osvojil turnir v Meknesu. Letošnjo sezono je začel z dvema polfinaloma in finalom na turnirjih serije Challenger,  v zadnjem času pa je nastopal na turnirjih srerije ATP, a ni bil posebej uspešen.V Portorožu smo ga gledali tudi lani, ko je nastope končal v četrtfinalu.

 

Lukas LACKO je nastop odpovedal.

 

 

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor častni pokrovitelj turnirja v Portorožu

Ljubljana, 27.6.2014

 

Spoštovani !
 
  
Sporočamo, da bo teniški turnir ATP Challenger Tilia Slovenia Open potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije gospoda Boruta Pahorja.


S častnim pokroviteljstvom predsednik republike spodbuja naše ideje, se zavzema za uspesšo izpeljan dogodek in podpira naša prizadevanja.
        
       

Teniška zveza Slovenije vabi na družinski teniški vikend v Portorožu

Ljubljana, 27.6.2014

 

Teniška zveza Slovenije vabi na "DRUŽINSKI TENIŠKI VIKEND V PORTOROŽU".

 

Prireditev se bo odvijala v soboto, 5.7.2014 na igriščih ŠRC Marina Portorož.

 

Tokrat se bo turnirja 8-11 let, ki bo 5.–6.7. v Portorožu, ŠRC Marina, lahko aktivno udeležila celotna družina. Zraven nastopov v posamezni kategoriji (mini, midi, 10, 11) bo vzporedno potekalo tekmovanje »SENDVIČ TENIS« kjer bodo otroci, ki bodo nastopali na turnirju TZS 8-11 let, skupaj s starši tekmovali na različnih postajah ter preverili teniško-gibalne spretnosti ter znanje. Družine bodo tako tvorile ekipo, starši pa imeli možnost dvigniti motivacijo in storilnost svojih otrok skozi lastno tekmovalnost.

 

Sistem tekmovanja: v ekipo se lahko prijavita 2 osebi - 1 otrok (ki nastopa na turnirju TZS 8-11 let) in 1 starš ali spremljevalec otroka. Veččlanska družina lahko sestavi tudi več ekip. Starostna omejitev : letniki 2005 in mlajši bodo nastopali v eni kategoriji, letniki 2003 in 2004 pa v drugi.

 

Prijavnine ni - sodelovanje brezplačno!

 

Prijave do petka, 4.7.2014 do 18. ure na gregor@jakisport.si, informacije na 040/453-625 (Gregor)

 

Začetek: med mini in midi turnirjem (natančna ura bo objavljena naknadno)

 

Nagrade in darila: za najboljše 3 ekipe v posamezni kategoriji, praktična darila, brezplačne vstopnice za vstop na glavni turnir na ATP Challenger Tilia Slovenia open 2014.

 

Podrobnosti o načinu poteka turnirja preberite TUKAJ.         

   
 

TZS sprejema zahteve za akreditacijo novinarjev in fotografov

Ljubljana, 19.6.2014

 

Prosimo Vas, da nam na elektronski naslov info@slo-open.com  pošljete akreditacijske želje za spremljanje najmočnejšega teniškega turnirja v Sloveniji, ATP CHALLENGER TILIA SLOVENIA OPEN.

 

Akreditacijske zahteve sprejemamo do petka, 4. julija 2014. Po tem datumu akreditacijskim zahtevam ne bo moč ugoditi.

 

Za akreditacije potrebujemo naslednje podatke:

~         Ime medija

~         Naslov medija

~         Ime in priimek novinarja / fotografa

~         Številka izkaznice DŠNS, DNS, AIPS

 

Med nosilci bo v Portorožu tudi Blaž Kavčič

Ljubljana, 18.6.2014

 

 

V ponedeljek 16. junija je bil zadnji rok za prijavo za nastop na najmočnejšem teniškem turnirju v Sloveniji, ATP CHALLENGER TILIA SLOVENIA OPEN, ki bo od 7. do 13. julija na igriščih ŠRC Marina v Portorožu. Med prijavljenimi igralci sta tudi dva Slovenca, Blaž Kavčič (122. ATP) in Janez Semrajc (262. ATP).

 

Najvišje postavljeni igralec je 26-letni Slovak Lukas Lacko (87. ATP), ki je v letošnji sezoni igral oba turnirja za Grand Slam v Avstraliji in Franciji. Na prvem je izgubil proti Novaku Djokoviću, na drugem pa proti Rogerju Federerju. Drugi najvišji na lestvici ATP je Rus Evgeny Donskoy (100. ATP), tretji pa Gilles Muller (102. ATP) iz Luksemburga, ki je bil pred leti že na 42. mestu ATP lestvice. Za omenjeno trojico se nahaja Blaž Kavčič, ki je odlično zaključil pretekli teden z zmago na turnirju serije Challenger v Uzbekistanu (50.000$) in si tako priboril 80 točk na lestvici ATP. Kavčič je osvojil že deset turnirjev serije Challenger, nedvomno pa je eden od kandidatov tudi za visoko uvrstitev na turnirju v Portorožu.

 

Na turnir Tilia Slovenia Open se je prijavil tudi Janez Semrajc, ki na glavni turnir še ni uvrščen neposredno. Četudi njegova uvrstitev ne bo zadostovala za glavni žreb, bo zagotovo prejel povabilo, saj si je Semrajc nastop v Portorožu prislužil kot najbolj uspešen slovenski igralec na nedavno zaključeni slovenski seriji futures turnirjev ITF PETROL TURNEJA. Za vabilo kandidirajo tudi Mike Urbanija (493.ATP), Nik Razboršek (551.), Tomi Ternar (778.) in Tom Kočevar Dešman (868.). Med bolj zanimivimi igralci je tudi Srb Ilija Bozoljac (200.), ki je letos zmagal na Challengerju v Kolkati v Indiji in v finalu premagal Rusa Donskoya. V portoroški teniški druščini bo tudi Izraelec Amir Weintraub (196.), ki se je v Portorožu meseca aprila že predstavil na obračunu Davisovega pokala med Slovenijo in Izrealom. Med prijavljenimi je tudi Sergej Bubka mlajši, sin izjemnega skakalca s palico Sergeja Bubke.

 

Najboljši slovenski teniški igralec Blaž Rola (91. ATP) je prijavljen na dva turnirja serije ATP 250 s peščeno podlago, ki je sicer njegova najljubša. V kolikor ne bo uvrščen v glavni del turnirja v Stuttgartu (Mercedez Cup) in Bastadu (Ski Star Swedish Open), obstaja možnost, da Rolo vidimo nastopiti v Portorožu. Grega Žemlja (217. ATP), lanski zmagovalec turnirja, ima še vedno težave z zdravjem, zato verjetno na turnirju Tilia Slovenia Open ne bo nastopil. Je pa Grega obljubil navijaško zvestobo našim igralcem, saj bo s svojo prisotnostjo prav gotovo povečal energijo na teniškem stadionu ŠRC Marina v Portorožu.

 

V konkurenci dvojic bosta nastopila Jaka Kaplja in Rok Jarc, letošnja slovenska državna prvaka. Kaplja bo prejel tudi vabilo (s strani TZS) za nastop na glavnem turnirju posameznikov. Med dvojicami sta si nastop priborila tudi Matjaž Jurman in Gregor Repina, ki sta na ITF PETROL TURNEJI v dvojicah postregla z najboljšimi rezultati izmed vseh slovencev .

 

Tekst: Lea Štumberger

TZS vabi otroke k sodelovanju na ATP Challengerju v Portorožu

 

 

Teniška zveza Slovenije vabi vse klube, da sodelujejo na prihajajočem turnirju ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2014, ki bo od 7.7. do 13.7.2014 s pobiralci žog.

Zelo bomo veseli vaše pomoči! Vse zainteresirane pobiralce prosimo, da se nam javijo do 20.6.2014 na naslov:  masaa.mori@gmail.com

 

s pripisom:

  • ime in priimek pobiralce/pobiralke
  • telefon starša in pobiralca/pobiralke
  • pripadajoči klub

 

Vsi pobiralci dobijo:

  •   1x kratke hlačke
  •   2x majica
  •   1x kapa
  •   Vsak dan topel obrok
  •   Voda in sadje sta na razpolago ves čas

 

Pobiralci, ki bodo najbolj prizadevni bodo ob koncu turnirja nagrajeni z teniško torbo ali teniškimi copati!

 

Vse informacije v zvezi s pobiralci žog dbite pri Maši MORI,   tel. 040457199.

 

Lea Štumberger

Marketing in odnosi z javnostmi

 

Teniški turnir Tilia Slovenia Open 2014 z večjim nagradnim skladom in bogatejšim programom

Lj. 4.6.2014

 

Tenis_Portoroz_249_140604_UU_525

 

Letošnji, že drugi zaporedni ATP turnir serije Challenger, Tilia Slovenia open, bo v Portorožu združil igralce iz vsega sveta ter najboljše Slovence.

 

Odlična organizacija lanskega turnirja, tudi zmaga Grege Žemlja, je ponesla dobro ime turnirja Tilia Slovenia open daleč naokrog. Pohvalne besede direktorice ATP Challenger ge. Joanne Langhorne, o vrhunskosti turnirja z vsem vzporednim programom in odlično namestitvijo ter profesionalnostjo osebja, je turnir dvignilo na nivo, na katerem želijo in bodo želeli nastopiti teniški igralci, ki, takoj po koncu Wimbledona, začenjajo priprave na zadnji letošnji Grand slam v New Yorku.

 

Prav Newyorška podlaga je povsem enaka kot v Portorožu, zato bodo po besedah direktorja TZS g. Gregorja Krušiča, najboljši Slovenci imeli hudo konkurenco. Načeloma so nastop potrdili vsi najboljši slovenski igralci z izjemo Aljaža Bedeneta, ki je vabilo dobil, a odgovoril še ni. Medtem ko imajo Blaž Rola, Blaž Kavčič in Grega Žemlja nastope zagotovljene pa se bo v glavni turnir uvrstil tudi najboljši slovenski igralec s serije treh slovenskih turnirjev serije Futures. Zaenkrat najbolje kaže Janezu Semrajcu, ki je zmagal v Kopru, blizu pa je tudi Mike Urbanija. Sicer sta to igralca, ki tudi na lestvici ATP kotirata takoj za najboljšo slovensko četverico.

 

G. Marko Mlakar, član UO TZS je dejal, da je turnir v Portorožu izjemna priložnost za slovenske igralce, kot tudi za obiskovalce, ki bodo ob tenisu lahko uživali v vzporednem programu. Tako je odličen odnos TZS in Občine Piran botroval k temu, da bodo obalna mesta povsem v znamenju teniškega turnirja, večerni zabavni program pa bo na znanih lokacijah trajal dlje, kot lani. Lani je turnir obiskalo 12 tisoč obiskovalcev, letos bi se ta številka lahko približala celo 20 tisočim. Posebno poglavje je tudi Festival tenisa, kjer se bodo na sosednjih peščen igriščih pomerile prav vse slovenske generacije aktivnih tekmovalcev, kot tudi rekreativcev. Pod eno streho bo tako v osmih dneh tekmovalo kar neverjetnih 1400 teniških igralk in igralcev.

 

Četudi gre pri organizacijski ekipi za malo številčnost, a izjemno predanost, brez glavnega pokrovitelja Zavarovalnice Tilia ne bi šlo. G. Jaka Dolenc, član uprave Zavarovalnice Tilia je ponovno dodal, da je Zavarovalnica Tilia prepoznala presežek v največjem poletnem slovenskem športnem dogodku in hkrati potrdil, da vsakdo, ki pride v Portorož dojame celotno zgodbo, kot izjemno. Tudi letos bo direktorska vloga turnirja pripadla nekdanjemu odličnemu igralcu g. Denisu Topčiču, sicer regijskemu direktorju Zavarovalnice Tilie, ki je potrdil željo po še boljšemu turnirju, ki pa bo, kljub zvišanemu nagradnemu skladu (42.500€), organiziran z nekoliko nižjim proračunom. V ta namen so odlični odnosi in prepoznavanje lokalnega gospodarstva in občine Piran, več kot na mestu.

 

Odličen teniški turnir ATP Challeneger Tilia Slovenia open, turizem, zabava, animacijske igre, pompozna promocija, Festival tenisa, ter tudi skupinski ogled zaključnih bojev na nogometnem svetovnem prvenstvu v Braziliji, so zgodbe mimo katerih športni ljubitelji enostavno ne morejo iti.

www.slo-open.com

Vabilo na novinarsko konferenco 4.6.2014

Ljubljana, 27.5.2014

 

 

 

Vabilo na novinarsko konferenco turnirja ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2014

 

Spoštovani!

 

Organizator turnirja ATP Challenger Tilia Slovenia Open, Teniška zveza Slovenije (TZS), Vas prijazno vabi na prvo novinarsko konferenco, kjer bodo predstavljene vse aktualne novice v povezavi z največjim teniškim dogodkom v Sloveniji.

 

Novinarska konferenca pred začetkom teniškega turnirja ATP Challenger Tilia Slovenia Open bo v sredo, 4.6.2014 ob 13. uri, v Kristalni palači na terasi restavracije diVino (Ameriška ul. 8, 1000 Ljubljana).

 

Za vse dodaten informacije smo na voljo na info@slo-open.com

 

Dodatek - utrinki iz lanskoletnega turnirja:

 

 

Vljudno vabljeni.

 

Lep pozdrav!

 

Gregor Krušič

Direktor Teniške zveze Slovenije

 

 

 

 

Slovenia_Open_2013_VP_525 

 

Poletje, morje, tenis in zabava! Največji teniški dogodek v Sloveniji bo letos potekal od 7. do 13. julija v Portorožu.


V primerjavi z lanskim bo večji nagradni sklad, saj je lanski turnir in priznanje s strani ITF, dal poseben zagon Teniški zvezi Sloveniji in generalnemu sponzorju Zavarovalnici Tilia. Teniški igralci se bodo v Portorožu borili za kos 42.500 €.

 

Poleg profesionalnega turnirja ATP Challenger Tilia Slovenia open bodo v tem tednu na sporedu tudi teniški turnirji vseh starostnih kategorij (tekmovalci, rekreativci). Med 7. in 13. julijem bo bogat tudi program, ki se bo odvijal vzporedno s teniškimi turnirji na igriščih ŠRC Marina in tudi na drugih lokacijah v Portorožu in Piranu. Skupaj z Občino Piran, lokalnim gospodarstvom in lokalno skupnostjo, želimo dogodek vsako leto dvigniti na še višji nivo in ustvarjati športno zabavni dogodek ob začetku vrhunca sezone na slovenski obali. Med večerno ponudbo bo v ospredju priljubljeni cocktail bar Alaya, ki bo v tednu turnirja obratoval s podaljšanim delovnim časom. Pričakujemo do 20 tisoč obiskovalcev v celem tednu, bogat zabavni program pa bo zagotovo zadovoljiv tudi zabave željne obiskovalce Portoroža.

 

Letošnji turnir bo teden potekal dni kasneje kot lansko leto, torej po turnirju Wimbledon in hkrati sočasno s svetovnim nogometnim prvenstvom v Braziliji. Zaključni dvoboji na trdi podlagi bodo prilagojeni tudi mundialu, saj bo za televizijsko pokritost turnirja poskrbela RTV SLO 2, ki bo prenašala zaključne teniške dvoboje.

 

Lanski zmagovalec turnirja je postal Grega Žemlja, letos pa gre prav tako pričakovati nastope večine najboljših slovenskih igralcev.

 

Prva novinarska konferenca v zvezi s turnirjem bo v sredo, 4.6.2014 v Kristalni palači! Vse informacije v povezavi s turnirjem bomo objavljali tudi na uradni spletni strani www.slo-open.com.

 

 

ATP Challenger v Portorožu bo drugi teden v juliju

Ljubljana, 10.3.2014

 

 

Tudi letošnji, najmočnejši moški teniški turnir v Sloveniji, ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2014 bo potekal v Portorožu in sicer na hitri podlagi (hard court). Termin
je rahlo spremenjen, letošnji teden portoroškega Challengerja bo trajal od 7. do 13. julija 2014, takoj po Wimbledonu. Sprememba je tudi pri nagradnem skladu, saj bo letošnji znašal 42.500€. Lani je turnir osvojil Grega ŽEMLJA. 
 
Video napovednik dogodka in dodatne informacije najdete na www.slo-open.com.
    
Že lansko leto, ko je teniški turnir Tilia Slovenia Open prvič gostoval v Portorožu, se je za velikega podpornika športnemu projektu izkazala občina Piran, ki je čvrsto podprla idejo o teniškem tednu v slovenskem Monte Carlu. TZS in občina Piran sta stike in odnose še poglobila, kar je nadvse spodbudno pred poletno, sicer  drugo izvedbo teniškega turnirja ATP Challenger Tilia Slovenia Open. Župan občine Piran Peter BOSSMAN je ob tem dejal: »Občina Piran se želi umestiti med najuspešnejša in najprivlačnejša turistična središča na svetu, zato bo z velikim zadovoljstvom in ponosom gostila turnir Davis Cup, enega izmed najuglednejših športnih tekmovanj v zgodovini in seveda turnir serije ATP Challenger. Prepričani smo, da bodo dvoboji na atraktivnem teniškem stadionu v Portorožu prava poslastica za vse ljubitelje tenisa in da se bodo obiskovalci ob čarih igre do obisti naužili tudi lepot naše sončne obale". Ker je tudi obračun za Davisov pokal med Slovenijo in Izraelom v občin Piran (Portorož oz. ŠRC Marina) lahko govorimo o združevanju partnerskih in strateških interesov, kar je nedvomno pravilno za dvigovanje kakovosti ponudbe na Obali in nasploh slovenskega tenisa.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.