V Portorožu potekata turnirja do 14 in do 18 let

V Portorožu ob ATP Challengerju v okviru festivala tenisa trenutno potekata turnirja do 14 in do 18 let.

Na turnirju do 18 let so odigrali uvodna kroga pri fantih in dekletih. Pri fantih je Luka ŠKORJANC izločil 7. nosilca Primoža VOVKA, nastop pa je odpovedal 1. nosilec Nik KRAPEŽ.

Pri dekletih nastopa 28 igralk, poleg prvih štirih nosilk, ki so bile proste so v drugi krog napredovale tudi preostale štiri postavljene igralke. Prva nosilka je Tjaša JERŠE.

Pri dečkih do 14 let je 1. nosilec Rok KOMAC. V prvem krogu je kvalifikant Blaž VIDOVIČ presenetil 5. nosilca Filipa Jeffa PLANINŠKA in zmagal s 7-6 (5) 6-2. Pri deklicah je 1. nosilka Tina TAVČAR. V prvem krogu je izgubila 6. nosilka Zala ULE, katero je s 7-5 2-6 7-5 premagala Leeloo OBRUL. Izgubila je tudi 7. nosilka Eva KALAN, katero je s 7-5 6-2 izločila Pia LOVRIČ. Presenetila je tudi Tjaša KLEVIŠAR , ki je s 7-6(6) 6-1 izločila 2. nosilko Anjo TRBEŽNIK.

Prvi in drugi krog so odigrali tudi dečki na B turnirju do 14 let.

Na fotografiji: Leeloo OBRUL