prijava_e
Novice : Arhiv novic 2013 : Januar 2013

Arhiv novic - januar 2013

Eva Zagorac in Natalija Šipek bosta odločali o slovenski finalistki na ITF turnirju na Otočcu

Ljubljana, 31.01.2013

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga na Otočcu sta se pri dekletih v polfinale uvrstili Eva ZAGORAC in Natalija ŠIPEK. Prva je z 06 64 63 premagala Italijanko Giorgio MARCHETTI, Natalija ŠIPEK pa je s 63 60 izločila Srbkinjo Bojano MARINKOVIĆ. Naši igralki bosta v medsebojnem polfinalnem obračunu odločila o eni izmed finalistk turnirja. O drugi bo odločalo srečanje med Damiro MUMINOVIĆ (BiH) in Mino MARKOVIĆ (Srb).

Pri fantih smo med posamezniki ostali brez predstavnikov. Matic ŠPEC je četrtfinalno srečanje s Srbom Petrom CONKIČEM izgubil s 36 46.

V konkurenci dvojic sta se pri fantih v finale uvrstila Rok SITAR in Aljaž RADINSKI.

Pri dekletih sta finalsitki Pija BRGLEZ in Ena KAJEVIĆ. TUKAJ.

Nastop v Pokalu federacij odpovedala še Nastja Kolar

Ljubljana, 31.01.2013

Slovenska Fed cup ekipa je v zadnjem trenutku ostala še brez ene igralke. Nastop je zaradi bolezni odpovedala Nastja KOLAR, ki je v Pokalu federacij v slovenski ekipi debitirala leta 2011. Ker pravila ITF določajo, da je mogoče po prvi prijavi zamenjati ali nadometiti samo dve igralki, kar je po odpovedi Katarine SREBOTNIK in Polone HERCOG Slovenija že storila, Nastje KOLAR ne more nadomestiti druga igralka. Slovenija tako ostaja s samo tremi igralkami, breme prve igralke pa je zdaj padlo na najstarejšo in najbolj izkušeno članico ekipe Andrejo KLEPAČ.Slovenska ekipa bo v Eilat odpotovala v soboto 2.2.2013 TUKAJ.

Matic Špec, Natalija Šipek in Eva Zagorac v četrtfinalu ITF turnirja na Otočcu

Ljubljana, 31.01.2013

Na Otočcu so danes igrali tekme 2. kroga na mednarodnem mladinskem ITF turnirju 4. ranga.

Kot prvi se je v četrtfinale uvrstil Matic ŠPEC. V drugem krogu je s 63 63 premagal Avstrijca Sebastiana OFNERJA. Blizu uvrstitvi v četrtfinale je bil še Aljaž RADINSKI, ki se je dobro kosal s 1. nosilcem, Američanom Julianom ZLOBINSKYM, a na koncu izgubil z rezultatom 36 76(3) 67(1).

Od tekmovanja sta se v drugem krogu poslovila tudi Rok SITAR po porazu z Azizom KIJAMETOVIČEM s 46 46 in Jan Vit ŠUNTAR, katerega je s 60 60 premagal Petar CONKIĆ.

Pri dekletih sta četrtfinalistki Eva ZAGORAC, ki je s 62 75 premagala Pijo BRGLEZ in Natalija ŠIPEK, ki je s 76(4) 60 izločila Čehinjo Nino HOLANOVO.

Z nastopi so v drugem krogu končali Maša MARC, s 64 26 76(4) jo je še drugič na medsebojnih srečanjih premagala Italijanka Valeria PROSPERI, Lara VOVK od katere je bila s 60 61 boljša Bojana MARINKOVIĆ iz Srbije ter domačinka Evgenija BURGER. Njo je izločila Italijanka Jasmine PAOLINI z rezultatom 60 62.

V konkurenci dvojic sta se pri dekletih v polfinale uvrstili Maša MARC in Eva ZAGORAC, ki bosta igrali proti Piji BRGLEZ in Eni KAJEVIČ.

Pri fantih sta polfinalista v konkurenci dvojic Rok SITAR in Aljaž RADINSKI. V polfinalu bosta igrala z Nemcem Kevinom KRALJEM in Poljakom Michalom ROLSKIM. TUKAJ.

Od petka do nedelje tekma Davisovega pokala in kvalifikacije Winter cups U14 in U16

Ljubljana, 31.01.2013

Dva pomembna dogodka nas čakata ta konec tedna.

Osrednji je seveda tekma Davisovega pokala v I. Evro/Afriški skupini med Poljsko in Slovenijo v Wroclavu. Po informacijah iz Poljske so naši igralci zdravi in pripravljeni na sicer težko srečanje s favoriziranimi domačini. Po odpovedi Aljaža BEDENETA sta prva slovenska loparja Grega ŽEMLJA in Blaž KAVČIČ, ki bosta nastopila v srečanjih posameznikov. Na spletnih straneh TZS boste lahko rezultat srečanja spremljali v živo.

Nič manj pomembno tekmovanje, a tokrat za mlade slovenske igralke in igralce, se bo prav tako odvilo v naslednjih treh dneh.

Ekipe mladincev in mladink do 14 in do 16 let bodo nastopile v kvalifikacijah za zimsko ekipno evropsko prvenstvo (Winter cups 1013), najmasovnejše ekipno tekmovanje na svetu. V treh starostnih kategorijah po podatkih Tennis Europe nastopa kar 167 nacionalnih ekip. S tekmovanjem so že končali v konkurenci do 12 let, kjer so naši dečki v kvalifikacijh zasedli 3., deklice pa 4. mesto.

Dečki do 14 let so v Ruskem Kazanu, v prvem krogu se bodo pomerili z ekipo Švice.

Deklice do 14 let bodo igrale v turškem Adapazariju. V prvem krogu jih čaka obračun s Španijo.

Fantje do 16 let nastopajo v beloruskem Minsku. V prvem krogu jih čaka tekma z Italijo.

Dekleta do 16 let (na fotografiji) so v italijanskem Maniagu. Kot edina slovenska ekipa so v letošnjih kvalifikacijah postavljene za nosilke in to 1., zato so v prvem krogu proste. V drugem krogu bodo v soboto igrale z zmagovalkami srečanja med Švico in Grčijo.

Vse rezultate in druge pomembne informacije o letošnjih dogajanjih na tekmah Winter cupa najdete TUKAJ.

Na Otočcu končan prvi krog pri fantih in dekletih, naši polovično uspešni

Ljubljana, 31.01.2013

Na Otočcu so na mednarodnem mladinskem ITF turnirju 4. ranga odigrali prvi krog glavnega turnirja. Naši igralci in igralke, ki v kvalifikacijah niso bili uspešni, saj se nikomur ni uspelo uvrstiti v glavni turnir, so bili v prvem krogu glavnega turnirja polovično uspešni.

Pri fantih so v prvem krogu glavnega turnirja zmagali Aljaž RADINSKI , Rok SITAR, Matic ŠPEC in Jan Vit ŠUNTAR.

Z nastopi so končali Rok KRIŽAJ, Nik HRIBAR, Dorian Tomaž JANEŽIČ in Aleš GERMIČ.

Pri dekletih so v prvem krogu zmagale Maša MARC, Evgenija BURGER, Natalija ŠIPEK, Lara VOVK (na fotografiji), Pija BRGLEZ in Eva ZAGORAC. Med srečanji deklet je potrebno posebej izpostaviti izjemno napet dvoboj med domačinko Evegenijo BURGER in Čehinjo Terezo MELICHARKOVO. Evgenija je slavila z rezultatom 67(3) 76(13) in 76(5).

Izgubile so Laura Sarah AMBROŽIČ, Hana MRAZ, Tjaša JERŠE, Stania RAKOČEVIČ, Sara DJURDJEVIĆ, Nika KOZAR in Ana OPARENOVIČ . TUKAJ.

Nik Razboršek zmagal še v tretje, Tadeja Majerič v drugem krogu poražena

Ljubljana, 30.01.2013

Na članskih mednarodnih turnirjih ostaja po uvodnih krogih v igri samo Nik RAZBORŠEK.

Nik RAZBORŠEK igra na turnirju serije Futures v Antalyi (10.000 $). Moral je v kvalifikacije, v katerih je dvakrat zmagal in se uvrstil v glavni turnir. Tudi glavni turnir je začel z zmago. Premagal je še enega igralca, ki se je na glavni turnir uvrstil iz kvalifikacij, 22. letnega Italijana, Marca BATOLOTTIJA. Izid se je glasil 61 75.

Tadeja MAJERIČ, ta teden je dosegla najvišjo uvrstitev na lestvici WTA, 188. mesto, je z zmago začela nastop na turnirju serije ITF z nagradnim skladom 75.000 $. V izraelskem Eilatu, ki bo prihodnji teden prizorišče tekmovanja v Pokalu federacij je s 64 64 premagala 4. nosilko, 32.letno, 160. igralko lestvice WTA, Italijanko Alberto BRIANTI (ta je bila leta 2011 že 55. igralka sveta). V drugem krogu pa jo je ustavila 22. letna Hrvatica Tereza MRDEŽA. Hrvaška igralka je na lestvici WTA uvrščena 6 mest za Tadejo MAJERIČ, tokrat pa je bila boljša z rezultatom 61 62. TUKAJ.

Nik Razboršek uspešno skozi kvalifikacije, Tadeja Majerič v drugi krog Eilata

Ljubljana, 29.01.2013

Ta teden na članskih mednarodnih turnirjih nastopajo Nik RAZBORŠEK, Sašo BENDE in Tadeja MAJERIČ.

Nik RAZBORŠEK je na turnirju serije Futures v Antalyi (10.000 $), kjer je moral v kvalifikacije in jih uspešno prestal. Zmagal je dvakrat in se uvrstil v glavni turnir, kjer bo v prvem krogu igral s kvalifikantom iz Italije, Marcom BATOLOTTIJEM.

Sašo BENDE je nastopil na Futuresu v nemškem Nusslochu in izgubil v prvem krogu. Premagal ga je domačin Christian HIRSCHMUELLER s 62 63.

Tadeja MAJERIČ, ta teden je dosegla najvišjo uvrstitev na lestvici WTA, 188. mesto, je odlično začela nastop na turnirju serije ITF z nagradnim skladom 75.000 $. V izraelskem Eilatu, ki bo prihodnji teden prizorišče tekmovanja v Pokalu federacij je s 64 64 premagala 4. nosilko, 32.letno, 160. igralko lestvice WTA, Italijanko Alberto BRIANTI (ta je bila leta 2011 že 55. igralka sveta). Tadeja bo v drugem krogu igrala s Hrvatico Terezo MRDEŽO. TUKAJ.

Novinarska konferenca ekipe za Pokal federacij

Ljubljana, 29.01.2013

Slovenska ženska teniška reprezentanca bo od 6. do 9. februarja v Izraelu nastopila v prvi evro-afriški skupini pokala FED. Po lanskem izpadu iz svetovne skupine II, kjer je Slovenija igrala v zadnjih dveh letih, je cilj nove kapetanke Tine Pisnik obstanek. Pomlajena izbrana vrsta bo po odpovedi Polone Hercog in Katarine Srebotnik nastopila v postavi Andreja Klepač, Nastja Kolar, Tjaša Šrimpf in Tina Rupert. Slovenija bo v mestu Eliat na obali Rdečega morja igrala v skupini D skupaj z Nizozemsko, Bolgarijo in Luksemburgom. V boj za napredovanje se uvrsti le prvouvrščena ekipa skupine, zadnja ekipa v skupini pa se bo borila za obstanek v prvi evro-afriški diviziji.

»Za mano je pester mesec. Že dolgo namreč nisem prejela toliko elektronskih poročil kot v tem času kar sem katepatanka reprezentance. Zaradi ospovedi Polone HERCOG in Katarine SREBOTNIK smo sestavili malce pomlajeno ekipo. Te igralke bodo nekakšno okostje za reprezentanco v naslednjih letih. Igramo v težki skupini, vendar šele tam bo jasno s katerimi igralkami bodo reprezentance prišle. V igri posameznic bosta najverjetneje igrali Andreja KLEPAČ in Nastja KOLAR. Cilj se je po odpovedi obeh naših najboljših igralk spremenil, če sem prej razmišljala o vrnitvi v svetovno skupino, zdaj razmišljam o obstanku v tej skupini. Držite pesti!«, je o ciljih in željah dejala kapetanka Tina Pisnik.

Več o Pokalu federacij preberite TUKAJ.

Aljaž Bedene moral odpovedati nastop na Poljskem

Ljubljana, 27.01.2013

Slaba novica prihaja iz tabora slovenske Davis cup ekipe.

Aljaž BEDENE je že na novinarski konferenci povedal, da je njegov nastop na Poljskem zaradi poškodbe zapestja vprašljiv. Njegova napoved se je žal uresničila saj je zdravniški pregled pokazal, da je obnovil staro poškodbo, ki mu trenutno onemogoča igranje.

Kapetan Blaž TRUPEJ je zato v reprezentanco poklical Tomislava TERNARJA.

Po drugi strani je razveseljivo, da je zdravstveno stanje Grega ŽEMLJE precej boljše in da je končno premagal virus, ki ga je staknil na Novi Zelandiji.

Naša ekipa je že prispela na prizorišče tekme z ekipo Poljske v Vroclavu.

Več o Davisovem pokalu preberite TUKAJ.

Winter cups 2013 - dečki osvojili končno 3., deklice 4. mesto

Ljubljana, 27.01.2013

Deklice do 12 let so v Izmiru na kvalifikacijah za ekipno evropsko zimsko prvenstvo osvojile končno 4. mesto. Ekipa v postavi Marija VIČIČ, Živa FALKNER in Zoja ŠTRUKELJ je v prvi tekmi premagala Malto s 3-0, v polfinalnem srečanju, ki je odločalo o uvrstitvi na zaključni turnir so bile Švicarke boljše z 2 - 1, v tekmi za tretje mesto v kvalifikacijski skupini pa so igrale z ekipo Poljske in izgubile z 0 - 3.

Dečki do 12 let so v postavi Jan KUPČIČ, Tim TEKAVEC in Jeff Filip PLANINŠEK nastopali v Talinu, kjer so prvem srečanju z 2 - 1 premagali domačine Estonce, v polfinalnem srečanju pa so z 1 - 2 izgubili z ekipo Avstrije. S tem so izgubili možnost za napredovanje na zaključni turnir. V tekmi za 3. mesto so se pomerili z ekipo Poljske in po prvem srečanju zaostajali z 0 - 1, nato pa dosegli dve zmagi in na koncu slavili z 2 - 1 in s tem osvojili končno 3. mesto na kvalifikacijskem turnirju.

Podrobne rezultate vseh srečanj najdete TUKAJ.

Na tiskovni konferenci se je predstavila Davis cup ekipa, ki bo igrala s Poljsko

Ljubljana, 27.01.2013

V prostorih Maxi cluba v Ljubljani je bila danes novinarska konferenca, na kateri se je predstavila slovenska Davis cup ekipa, ki bo 27.1.2013 odpotovala na Poljsko, na srečanje 1. kroga I. Evro/Afriške skupine Davisovega pokala.

Na tiskovni konferenci so se predstavili vsi reprezentantje in pomočnik kapetana Žiga JANŠKOVEC.

Grega ŽEMLJA, Aljaž BEDENE, Blaž KAVČIČ, Mike URBANIJA in Žiga JANŠKOVEC so spregovorili o trenutni pripravljenosti, težavah s poškodbami in pričakovanjih na srečanju s Poljaki. Več o Davisovem pokalu preberite TUKAJ.

Na Otočcu se je začel mednarodni mladinski ITF turnir do 18 let KRKA Open 2013

Ljubljana, 26.01.2013

Na Otočcu se je s kvalifikacijskimi srečanji začel mednarodni mladinski ITF turnir do 18 let, KRKA Open 2013. Turnir so prejšnja leta gostili Radenci, letos pa se je preselil na Otočec.

Turnir je 4. ranga in predstavlja lepo priložnost za naše mlade perspektivne igralke in igralce, da si obogatijo ali da osvojijo prve točke za mladinsko svetovno lestvico. Na turnirju bo nastopila večina naših najboljših mladih igralk in igralcev.

V konkurenci deklet sicer ne bo naše najvišje uvrščene igralke na mladinski svetovni lestvici Nine POTOČNIK, bosta pa nastopili trenutno druga in tretja slovenska igralka iz te lestvice Maša MARC in Eva ZAGORAC, ki bosta na turnirju zasedli mesti 1. in 2. nosilke. V turnir so neposredno uvrščene še Natalija ŠIPEK, Ana OPARENOVIČ, Hana MRAZ in Pija BRGLEZ ter igralki s posebnim povabilom, v kvalifikacijah pa bo nastopilo še 10 naših igralk.

Pri fantih bo 2. nosilec naš trenutno najvišje uvrščen igralec na lestvici ITF Maks TEKAVEC. V glavni turnir so neposredno uvrščeni še Dorian Tomaž JANEŽIČ, Matic ŠPEC, Rok SITAR in Aljaž RADINSKI ter igralci s posebnim povabilom.

V kvalifikacijah je nastopilo 14 naših igralcev, v drugi krog so se uvrstili Matija KAC, Aljaž CAJZEK, Nace OGOREVC in Valentin HORVAT.

Med dekleti bo zaigrala tudi Zala Dovnik (na fotografiji)

Rezultate najdtete na naši spletni strani in TUKAJ.

Nina Potočnik in Matic Špec dvoranska državna prvaka do 18 let

Ljubljana, 26.01.2013

V Mariboru se je na igriščih ŽTK s finalnimi obračuni posameznikov in posameznic končalo letošnje dvoransko državno prvenstvo do 18 let.

Naslova državnih prvakov sta osvojila Nina POTOČNIK (Ptuj) in Matic ŠPEC (ŽtkMb).

Nina POTOČNIK je v finalu s 75 46 64, v zelo izenačenem srečanju, premagala Natalijo ŠIPEK (Natka).

Pri fantih je naslov ostal doma. V klubskem obračunu je Matic ŠPEC premagal Aljaža RADINSKEGA s 64 62.

V konkurenci dvojic sta pri fantih dvoranska državna prvaka za leto 2013 Domen GOSTINČAR in Rok SITAR (ŽtkMb). V finalu sta 61 67(5) [10-2] premagala klubska kolega Matica ŠPECA in Aleša GERMIČA.

Pri dekletih sta naslov dvorabskih državnih prvakinj med dvojicami osvojili Eva ZAGORAC (ŽtkMb) in Nina POTOČNIK (Ptuj). V finalu sta premagali Pijo BRGLEZ (Br-Mb) in Laro VOVK (Straž) s 60 62. TUKAJ.

Winter cups 2013 - dečki tesno izgubili z Avstrijo, deklice s Švico

Ljubljana, 26.01.2013

Na kvalifikacijskem turnirju v Talinu so naši dvanajstletniki v polfinalu izgubili z ekipo Avstrije z 1 - 2.

p>V prvem srečanju je Tim TEKAVEC po zelo dobri igri premagal njihovega drugega igralca s 63 62. V obračunu prvih igralcev obeh ekip je Jan KUPČIČ izgubil v treh nizih z rezultatom 62 26 36. Odločala je igra dvojic. Dobila sta jo Avstrijca z rezultatom 62 76. Avstrija se je tako uvrstila na zaključni turnir, naši dečki pa se bodo borili za tretje mesto.

Tudi deklice so v tekmi s Švico osvojile eno točko, le da je bilo pri njih srečanje odločeno že po nastopih posameznic. V srečanju drugih igralk obeh ekip je Aleksandra KOCIC premagala Živo FALKNER s 76(3) 61. Marija VIČIČ bi morala srečanje prvih igral dobiti, da bi se lahko nato naše igralke še potegovale za napredovanje. Žal ji to ni uspelo. Najboljša Švicarska igralka Alexandra BAKALDINA je zmagala z 26 63 60. Zoja ŠTRUKELJ in Živa FALKNER sta se Švicarkam delno oddolžili za poraza v srečanju posameznic, saj sta tekmo dvojic dobili z rezultatom 26 61 75. To pa ni bilo dovolj za napredovanje na zaključni turnir. Tudi deklice se bodo zdaj borile za tretje mesto.Več o nastopih naših mladinskih selekcij najdete TUKAJ.

O naslovu na DP 18 bodo odločali Matic Špec, Aljaž Radinski, Natalija Šipek in Nina Potočnik

Ljubljana, 25.01.2013

Na DP do 18 let v Mariboru so na sporedu samo še zaključni obračuni.

V današnjih polfinalih posameznikov in posameznic je pri fantih Matic ŠPEC (ŽtkMb) s 60 61 premagal klubskega kolega Roka SITARJA, Aljaž RADINSKI pa je s 62 64 izločil Matijo KACA, ki se je v polfinale prebil iz kvalifikacij.

Pri dekletih je Natalija ŠIPEK s 64 62 izločila Pijo BRGLEZ, Nina POTOČNIK pa je bila s 62 62 boljša od Sare DJURDJEVIĆ.

Končano je tekmovanje v konkurenci dvojic.

Pri fantih sta državna prvaka za leto 2013 Domen GOSTINČAR in Rok SITAR (ŽtkMb). V finalu sta 61 67(5) [10-2] premagala klubska kolega Matica ŠPECA in Aleša GERMIČA.

Pri dekletih sta naslov državnih prvakinj osvojili Eva ZAGORAC (ŽtkMb) in Nina POTOČNIK (Ptuj). V finalu sta premagali Pijo BRGLEZ (Br-Mb) in Laro VOVK (Straž) s 60 62.

Preberite tudi TUKAJ.

Winter cups 2013 - dečki premagali Estonijo, deklice boljše od Malte

Ljubljana, 25.01.2013

V Talinu so dečki odigrali srečanje 1. kroga kvalifikacij za evropsko zimsko dvoransko prvenstvo do 12 let. V prvem srečanju so se merili z domačini, Estonci.

Prvi je za Slovenijo nastopil Tim TEKAVEC in estonskega vrstnika Alexandra Georga MANDMO odpravil z gladkih 63 61.

Sloveniji je drugo točko poskušal priigrati Jan KUPČIČ, a ni bil uspešen. Domačin Oskar IRDOJA je slavil z rezultatom 76 (11) 63.

O zmagovalcu je odločala igra dvojic. Za Slovenijo sta igrala Jan KUPČIČ in Tim TEKAVEC in srečanje zanesljivo dobila s 62 61.

V polfinalu se bo Slovenija jutri pomerila z Avstrijo. Na zaključni turnir jo vodi le zmaga.

Z zmago so nastope v Izmiru začele tudi deklice. Malto so premagale s 3 - 0 in se bodo jutri v polfinalu pomerile s 1. nosilkami, Švicarkami.

Več o letošnjem Winter cupu in rezultate najdete TUKAJ.

Winter cups 2013 - deklice z Malto, dečki z Estonio

Ljubljana, 25.01.2013

Kot običajno konec januarja in začetek februarja pripadata mladinskim evropskim ekipnim teniškim prvenstvom (Winter cups) v kategorijah do 12, do 14 in do 16 let. Kapetana koordinatorja mladinskih ekip Dominik SENICA in Aleš ŠPORN sta že objavila sezname igralk in igralcev, ki bodo zastopali Slovenijo v posameznih kategorijah.

Leta 1977 ustanovljeno tekmovanje Tennis Europe Winter Cups by HEAD se je z leti razvilo v največje zimsko dvoransko ekipno tekmovanje na svetu. Letos je na tekmovanje v vseh treh kategorijah prijavljenih kar 176 nacionalnih ekip. Najprej je potekalo samo v kategorijah do 14 in do 16 let, od leta 2012 pa poteka tudi v kategoriji do 12 let. Ekipe so nominirane s strani evropskih nacionalnih teniških zvez in predstavljajo dragoceno priložnost teniškim igralcem in igralkam za nastopanje na ekipnih tekmah v zimskem obdobju.

Tekmovanje se odvija v dveh fazah. Na kvalifikacijske turnirje (običajno se odvijajo prvi vikend februarja) ekipe potujejo v eno izmed štirih kvalifikacijskih območij. Vsako območje gosti do 8 držav. Iz vsake skupine se prvouvrščeni ekipi uvrstita na finalni del, ki se odvija 14 dni kasneje.

Prvi bodo s tekmovanjem v kvalifikacijah začeli dečki in deklice do 12 let.

Deklice bodo od 25. - 27.1.2013 nastopile v skupini D, v Izmirju. Ekipa, ki jo vodi Robert COKAN je že dočakala žreb. Marija VIČIČ, Živa FALKNER in Zoja ŠTRUKELJ se bodo v prvem krogu pomerile z ekipo Malte.

Za napredovanje v zaključni del tekmovanja, ki bo v Sheffieldu od 8. - 10. februarja se potegujejo še ekipe Nizozemske, Poljske, Slovaške, Švice in Turčije.

Dečki bodo od 25. - 27. 1.2013 nastopili v skupini B, v Talinu. Ekipa, ki jo v Talinu vodi Luka VERHOVEC in v kateri so Jan KUPČIČ, Tim TEKAVEC in Filip Jeff PLANINŠEK se bo v prvem krogu pomerila z domačini, Estonijo.

Za napredovanje v zaključni del tekmovanja, ki bo od 8. do 10. februarja na Češkem se bodo borile še ekipe Avstrije, Velike Britanije, Madžarske, Moldavije in Ukrajine.

Vse podatke o ekipah do 14 in 16 let ter vse rezultate, ki jih bomo objavljali dnevno po končanih tekmah najdete TUKAJ.

Na DP do 18 let znani polfinalisti in polfinalistke

Ljubljana, 24.01.2013

Po pričakovanju je bil četrtfinalni dan na DP do 18 let v Mariboru izjemno zanimiv.

Pri fantih še naprej zmaguje kvalifikant Matija KAC (ŠtkVe). Po zmagi nad 4. nosilcem, je v četrtfinalu izločil še šestega. Tokrat je bil njegova "žrtev" Jan Vit ŠUNTAR, katerega je premagal z rezultatom 76(5) 61. 1. nosilec Rok SITAR je premagal osmo postavljenega Sebastiana GORŠIČA s 76(2) 61, tretji nosilec Matic ŠPEC je bil boljši od 7. nosilca Aljaža CAJZEKA, izpadel pa je 2. nosilec Rok KRIŽAJ. Presenetil ga je 5. nosilec Aljaž RADINSKI, ki je zmagal z rezultatom 62 26 61.

O prvem finalistu bosta odločila domača igralca Rok SITAR in Matic ŠPEC (ŽtkMb), v drugem polfinalu pa se bosta pomerila Matija KAC (ŠtkVe) in še tretji domačin Aljaž RADINSKI (ŽtkMb).

Pri dekletih je nepostavljena Nina POTOČNIK(Ptuj) premagala 1. nosilko, domačinko Evo ZAGORAC (ŽtkMb). 5. nosilka Pija BRGLEZ (Br-Mb) je s 62 67(5) 63 izločila 2. nosilko Laro VOVK (Straž), 4. nosilka Natalija ŠIPEK (Natka) pa je bila s 64 61 boljša od nepostavljene Hane MRAZ (Tr-Kr). Srečanje med Tjašo JERŠE in Saro DJURDJEVIĆ je dobila slednja z rezultatom 76(7) 62.

Polfinalna para pri dekletih se glasita Nina POTOČNIK - Sara DJURDJEVIĆ in Natalija ŠIPEK - Pija BRGLEZ.

V konkurenci dvojic so znani finalisti in finalistke. Pri fantih se bodo za naslov najboljše dvojice v državi pomerili Domen GOSTINČAR in Rok SITAR (ŽtkMb) ter Aleš GERMIČ - Matic ŠPEC (ŽtkMb).

Pri dekletih bodo v finalu dvojic nastopile Pija BRGLEZ (BrMb) in Lara VOVK (Straž) ter Nina POTOČNIK (Ptuj) in Eva ZAGORAC (ŽtkMb). TUKAJ.

Anja Prislan izgubila v četrtfinalu ITF turnirja v Kaarstu

Ljubljana, 23.01.2013

Anja PRISLAN je na ITF turnirju (10.000 $) v Kaarstu, v Nemčiji z nastopi končala v četrtfinalu. Potem, ko je v prvem krogu s 60 64 premagala domačinko Jasmin STEINHERR, je bila v drugem krogu s 64 64 boljša od 18. letne Bolgarke Borislave BOTUSHAROVE (WTA 670).

V četrtfinalu je igrala z 2. nosilko, 23. letno Čehinjo Katerino VANKOVO (WTA 373). Čehinja je bila boljša z izidom 64 75. TUKAJ.

Anja Prislan v drugi krog Kaarsta, poraz Blaža Role na Havajih

Ljubljana, 23.01.2013

V tem tednu na mednarodnih turnirjih nastopata samo dva naša predstavnika. Anja PRISLAN igra na ITF turnirju (10.000 $) v Kaarstu, v Nemčiji. V prvem krogu je bila uspešna. Kot 8. nosilka je s 60 64 premagala domačinko Jasmin STEINHERR.

Blaž ROLA je v ZDA. Na Havajih je nastopil v glavnem turnirju ATP Challengerja z nagradnim skladom 50.000 $. V prvem krogu je igral z 21. letnim Američanom Tennysom SANDGRENOM, 232. igralcem lestvice ATP. Američan je bil boljši in je srečanje dobil s 61 76(10). Srečanje je trajalo uro in pol, Sandgren pa je bil nekoliko boljši pri začetnem udarcu. Sicer pa je zmagovalec izkoristil 3 od šestih break žog, Blaž pa je imel kar osem priložnosti za odvzem servisa, a je uspel izkoristiti le eno. TUKAJ.

Na državnem prvenstvu do 18 let Natalija Šipek izločila Manco Pislak

Ljubljana, 23.01.2013

Na državnem prvenstvu do 18 let, ki poteka v organizaciji ŽTK Maribor so znani četrtfinalni pari v obeh konkurencah.

Pri fantih še naprej odlično igra Matija KAC, ki se je kot edini nepostavljeni igralec uvrstil v četrtfinale, potem ko je v prvem krogu izločil 4. nosilca Vida FUGINO.

Sicer pa smo v drugem krogu videli še dva zanimiva dvoboja, ki sta se končala v treh nizih.

Aljaž CAJZEK je z Janom DERNIČEM izgubil prvi niz s 46, a naslednja dva zanesljivo dobil s 61 62. Še bolj napeto je bilo v srečanju med Rokom KRIŽAJEM in Alešem GERMIČEM. Tudi Rok KRIŽAJ je prvi niz izgubil v podaljšani igri, a naslednja dva dobil na 4. Končni izid se je glasil 67 (5) 64 64.

Tudi pri dekletih smo videli dve izenačeni srečanji. V derbiju drugega kroga je Natalija ŠIPEK premagala Manco PISLAK s 60 67(4) 64, Lara VOVK pa je z Laro PROSENJAK izgubila prvi niz na 1, a nato zaigrala bolje in ni dovolila presenečenja. Druga nosilka je zmagala z 16 63 63.

V četrtfinalu bo zagotovo največ pozornosti namenjeno srečanju med 1. nosilko Evo ZAGORAC, tretjo slovensko mladinko na lestvici ITF do 18 let in trenutno najboljšo slovensko mladinko na tej lestvici Nino POTOČNIK.

V konkurenci dvojic so bili danes na sporedu četrtfinalni obračuni. TUKAJ.

Na DP do 18 let pri dekletih izpadli dve nosilki

Ljubljana, 22.01.2013

V Mariboru je bil po prvem krogu fantov odigran tudi prvi krog turnirja deklet na državnem prvenstvu do 18 let.

Pri fantih je v prvem krogu edino, a veliko presenečenje pripravil kavlifikant Matija KAC (ŠtkVe), ki je s 63 26 61 izločil 4. nosilca Vida FUGINO (Tc-Lj).

Še nekaj zanimivih srečanj smo spremljali v prvem krogu. Izpostaviti pa velja dve. 8. nosilec Sebastijan GORŠIČ je potreboval tri nize, da je premagal kvalifikanta Filipa Jakoba ZUPANČIČA. Izid je bil 26 61 64. Tri nize je za zmago potreboval tudi 6. nosilec Jan Vit ŠUNTAR. Nika KRAPEŽA je premagal s 46 64 64.

Danes so prvi krog odigrala tudi dekleta. Čeprav sta izpadli dve nosilki, pa o presenetljivih izidih težko govorimo. Boljši od nosilk sta bili Hana MRAZ in Nina POTOČNIK.

Hana MRAZ je s 61 61 izločila 6. nosilko Laro GLAVIČ, naša najvišje uvrščena mladinka na svetovni lestvici Nina POTOČNIK pa je bila s 60 60 boljša od 8. postavljene Kaje EMERŠIČ LJUBIČ.

V sredo bodo na sporedu tekme drugega kroga.

Pri fantih bo kar nekaj zanimivih obračunov, pri dekletih pa velja izpostaviti obračun Mance PISLAK, najboljše igralke do 16 let in 4. nosilke in 4. igralke do 18 let Natalije ŠIPEK. TUKAJ.

Katarina Srebotnik kot zadnja končala nastope na OP Avstralije

Ljubljana, 22.01.2013

Katarina SREBOTNIK je z Nadio PETROVO, v tretjem krogu Aus Open, v konkurenci ženskih dvojic izgubila z AmeričankamaVenus in Sereno WILLIAMS.

Američanki, ki sta 12. nosilki turnirja dvojic, Katarina in Nadia sta bili 5. nosilki, sta slavili s 62 63 po uri in 15. minutah.

Katarina SREBOTNIK je imela danes še eno priložnost na prvem grand slamu sezone, tokrat v konkurenci mešanih dvojic. Z Nenadom ZIMONJIĆEM sta v drugem krogu konkurence mešanih dvojic igrala z Rusinjo Nadio PETROVO in Indijcem Maheshom BUPHATIJEM. Prvi niz sta dobila Srebotnikova in Zimonjić s 63, drugega po dveh izgubljenih začetnih udarcih izgubila z 26, v vedno nepredvidljivem tie-breaku tretjega niza pa sta bila ponovno bolšja Patrova in Buphati, ki sta podaljšano igro dobila z 10 - 5.

Foto:Mazzartsport.com

TUKAJ.

Anže Arh in Nika Zupančič dvoranska državna prvaka do 14 let

Ljubljana, 21.01.2013

Na Otočcu smo dobili letošnja državna prvaka med posamezniki in posameznicami v kategoriji do 14 let.

Pri dečkih je naslov državnega prvaka osvojil Anže ARH (Tr-Kr). V finalu je s 60 36 63 premagal trenutno 5. igralca lestvice TZS Luko MIKLAVČIČA (Idrija).

Pri deklicah je 3. igralka lestvice TZS do 14 let Nika ZUPANČIČ (Otočec) na domačem terenu s 63 46 60 premagala 1. nosilko Veroniko ERJAVEC (Ltc).

Že včeraj sta naslov državnih prvakov v konkurenci dvojic osvojila Žan DIEMAT GORENEC in Luka MIKLAVČIČ. V finalu sta s 46 63 [10-6] premagala Anžeta ARHA in Nicka CMAGERJA.

Pri deklicah sta naslov državnih prvakinj osvojili Nika ZPANČIČ in Veronika ERJAVEC. V finalu sta premagali Anjo GAL in Lian BENEDEJČIČ z rezultatom 16 62 [13-11] . TUKAJ.

Polona Hercog odpovedala nastop v pokalu Fed

Ljubljana, 21.01.2013

Slovenska ženska teniška reprezentanca se še naprej sooča s težavami. Po Katarini SREBOTNIK, ki je končala reprezentančno kariero, je nastop v Pokalu Federacij, ki se bo odvijal februarja v Izraelu odpovedala Polona HERCOG. Vzrok je poškodba zapestja.

"Ponovni pregledi zapestja so pokazali, da poškodba še ni dokončno sanirana. Iz Avstralije sem pripotovala nazaj v Slovenijo. Opravila bom še nekaj dodatnih pregledov, ki bodo dali dokončni odgovor, koliko časa bo potrebno mirovanje. Zaradi teh težav sem morala odpovedati naslednja dva turnirja ki sem ju imela v načrtu, prav tako pa na mojo veliko žalost tudi nastop za reprezentanco v Izraelu. Dekletom, ki bodo odpotovala v Izrael želim, čim boljše igre in jim hkrati sporočam, da bomo skupaj že ob naslednji reprezentančni akciji," je za STA povedala Hercogova.

Že pred tem so nastop v reprezentanci zaradi nastopov na turnirjih serije ITF odpovedale Tadeja MAJERIČ, Maša ZEC PEŠKIRIČ in Petra RAMPRE.

Kot je za Sportal povedala Tina PISNIK je zdaj cilj reprezentance obstanek v I. Evro/Afriški skupini. "Namesto Polone Hercog bo vpoklicana Tina Rupert. Mlajša kandidatka in primerna zamenjava. Treba bo graditi naprej za prihodnost. Brez Polone bo seveda težje, saj je veliko 'stalo' na njej, bomo pa poskušali narediti maksimum in ni vse rožnato. Zdaj je cilj obstanek, biti vsaj tretji v skupini. Nima smisla jokati, ampak se boriti, obstati v skupini in dalje graditi. To so dekleta, ki so po mojem mnenju dovolj kakovostne za obstanek v skupini. Nobeni ne bo lahko, da nas premaga," je povedala Tina PISNIK.

V Izrael naj bi tako odpotovale Nastja KOLAR, Tina RUPERT, Andreja KLEPAČ in Tjaša ŠRIMPF.

Več o pokalu federacij lahko preberete TUKAJ.

Tadeja Majerič izgubila v finalu ITF turnirja v Port St. Lucie

Ljubljana, 21.01.2013

Tadeja MAJERIČ je zmagovito serijo na turnirjih serije ITF končala v petnajstem srečanju. Po štirinajstih zaporednih zmagah in osvojitvi dveh turnirjev je naletela na boljšo nasprotnico.Njena finalna nasprotnica na ITF turnirju (25.000 4) v Port St Lucie na Floridi je bila Kanadčanka, 22. letna, 152. igralka sveta Sharon FICHMAN (videli smo jo kot članico kanadske Fed cup ekipe v Kopru leta 2011). Kanadčanka je zmagala z rezultatom 63 62.

Sicer pa je lahko Tadeja MAJERIČ z zadnjimi turnirskimi nastopi zelo zadovoljnja. V decembru in januarju je zabeležila štirinajst zaporednih zmag na turnirjih serije ITF z nagradnim skladom 25.000 $, osvojila dva ITF turnirja in se še enkrat uvrstila v finale. S temi rezultati si je popravili točkovno bero in se bo na novi lestvici WTA prvič v karieri zavihtela med 200. najboljših teniških igralk na svetu.

Na fotografiji Sharon FICHMAN TUKAJ.

Znani ekipi Slovenije in Poljske za februarski obračun v Davisovem pokalu

Ljubljana, 21.01.2013

Slovensko teniško reprezentanco čaka od 1. do 3.2.2012 v Wroclavu pomemben obračun v Davisovem pokalu z ekipo Poljske.

Kapetana ekip sta objavila seznam igralcev, ki bodo nastopili za Slovenijo oz. Poljsko.

Slovenski kapetan Blaž TRUPEJ bo na Poljsko odpeljal naše tri najboljše igralce Grega ŽEMLJO, Aljaža BEDENETA in Blaža KAVČIČA, novinec v ekipi pa je Mike URBANIJA, ki si je mesto v ekipi priigral z dobrimi predstavmi na turnirjih serije Futures.

Kapetan Poljske ekipe Radoslaw SZYMANIK je za nastop prijavil Jerzya JANOWICZA (ATP-26), Lukazsa KUBOTA (ATP-76) ter specialista za igro dvojic, Marcina MATKOWSKEGA (ATP DVOJICE - 16) in Mariusza FYRSTENBERGA (ATP DVOJICE - 15).

Za vse ljubitelje tenisa, ki bi si srečanje hoteli ogledati v živo, v Wroclawu, je Teniška zveza Slovenije pripravila ugodne pakete.

Podrobnosti preberite TUKAJ.

Anže Arh, Luka Miklavčič, Veronika Erjavec in Nika Zupančič finalisti DP do 14 let na Otočcu

Ljubljana, 20.01.2013

Na Otočcu so znani finalisti in finalistke na DP do 14 let.

Pri dečkih sta to 1. nosilec Anže ARH (Tr-Kr) in 5. nosilec Luka MIKLAVČIČ (Idrija). Anže ARH je v polfinalu s 61 62 premagal Tima TEKAVCA, Luka MIKLAVČIČ pa je bil s 62 62 boljši od Žana DIEMAT GORENEC.

Pri deklicah se bosta za naslov državne prvakinje borili Veronika ERJAVEC (Ltc) in Nika ZUPANČIČ (Otočec).

Veronika ERJAVEC je bila v polfinalu s 62 61 boljša od Anje GAL, Nika ZUPANČIČ pa je s 64 46 62 izločila Laro PROSENJAK.

Znana pa sta že državna prvaka v konkurenci dvojic pri dečkih. To sta Žan DIEMAT GORENEC in Luka MIKLAVČIČ. V finalu sta s 46 63 [10-6] premagala Anžeta ARHA in Nicka CMAGERJA.

Deklice bodo finale odigrale v ponedeljek. Za naslov državnih prvakinj se bodo borile Nika ZUPANČIČ in Veronika ERJAVEC ter Anja GAL in Lian BENEDEJČIČ.

Na fotografiji organizatorja so finalisti v konkurenci dvojic TUKAJ.

Na DP do 18 let znani vsi udeleženci in udeleženke glavnega turnirja

Ljubljana, 20.01.2013

Na igriščih ŽTK Maribor poteka letošnje dvoransko državno prvenstvo v kategoriji do 18 let. Prvi so z nastopi začeli fantje, ki so v soboto odigrali kvalifikacijske dvoboje.

V glavni turnir so se uvrstili Filip J. ZUPANČIČ, Grega BOH, Vid KERŠIČ, Niko MORAUS, Aljaž J. KAPLJA, Žiga DROBNIČ, Klemen NIKOLAŠ in Matija KAC.

Nedelja je pripadla dekletom. V kvalifikacijah jih je po nekaj odpovedih nastopilo 15. V glavni turnir so se uvrstile Mojca MEJAK, Moni POTRČ, Kristina Tina GODEC, Anika MAKAROVIČ, Laura Sarah AMBROŽIČ, Evgenija BURGER, Julija JAUK in Ana ŠTERMAN.

V ponedeljek bodo v 1. krogu glavnega turnirja nastopili fantje. TUKAJ.

Na DP do 14 let Lara Prosenjak izločila Lian Benedejčič, Tim Tekavec premagal Roka Komca

Ljubljana, 19.01.2013

Na DP do 14 let smo v četrtfinalu videli nekaj zanimivih obračunov in izidov.

Pri dečkih je nepostavljeni Tim TEKAVEC s 76(5) 61 presenetil 7. nosilca Roka KOMCA, 5. nosilec Luka MIKLAVČIČ je bil s 63 64 boljši od 2. nosilca Nika CMAGERJA, 6. nosilec Žan D. GORENEC je s 63 64 premagal nepostavljenega Jana KUPČIČA, le eno igro pa je 1. nosilec Anže ARH oddal Eneju BERGHAUSU.

V polfinalu se bodo za nastop v finalu spopadli Anže ARH (Tr-Kr) in Tim TEKAVEC (MaxLj) ter Žan DIEMAT GORENEC (Morje) in Luka MIKLAVČIČ (Idrija).

Pri deklicah je 7. nosilka Lara PROSENJAK premagala 2. nosilko Lian BENEDEJČIČ z rezultatom 63 62, 3. nosilka Nika ZUPANČIČ je s 62 62 izločila 8. nosilko Kristino NOVAK, 4. nosilka Anja GAL je bila boljša od nepostavljene Stefany GRLJ s 63 16 64, zanesljivo pa je v polfinale napredovala 1. nosilka Veronika ERJAVEC, ki je 6. nosilko Niko RADIŠIČ premagala s 62 64.

Polfinalna para pri deklicah sta Veronika ERJAVEC (Ltc) - Anja GAL (ŽtkMb) in Nika ZUPANČIČ (Otočec) - Lara PROSENJAK (ŽtkMb).

V konkurenci dvojic so se pri dečkih uvrstili v polfinale štirje prvopostavljeni pari, pri deklicah pa sta Nina KOLAR in Urška VELEC izločili 3. nosilki Stefany GRLJ in Ivo GABOR.

Na fotografiji Nika ZUPANČIČ in Lara PROSENJAK TUKAJ.

Tsonga premočan za Blaža Kavčiča, Katarina Srebotnik v tretji krog

Ljubljana, 19.01.2013

Nadaljuje se odprto prvenstvo Avstralije in tudi v tekmah tretjega kroga posameznikov smo imeli tokrat svojega predstavnika.

Blaž KAVČIČ se je prvič v karieri, v tretjem krogu turnirja za grand slam, meril s 7. nosilcem Joem-Wilfriedom TSONGAJEM. Izkušeni Francoz Blažu, ki se je po izjemno težki četrtkovi vendarle uspel sestaviti, a mu je srečanje pobralo veliko moči, ni dal nobenih možnosti. Slavil je z rezultatom 62 61 64. Srečanje je trajalo uro in dvajset minut.

V konkurenci ženskih dvojic je nastopila tudi Katarina SREBOTNIK. Z Nadio PETROVO sta v drugem krogu igrali z Madžarko Katalin MAROSI in Hrvatico Darijo JURAK. Tekmo sta kljub izenačenemu drugemu nizu zanesljivo dobili s 61 76(3). TUKAJ.

Manca Pislak izgubila v polfinalu, Matic Špec v četrtfinalu Bergheima

Ljubljana, 19.01.2013

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Bergheimu se je Manca PISLAK (ITF - 510) uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je s 46 75 62 premagala 11. nosilko, 15. letno Čehinjo Gabrielo Andreo KNUTSON, 384. mladinko sveta. V polfinalu je morala premoč priznati 8. nosilki, Italijanki Jasmine PAOLINI (ITF - 308), ki je zmagala s 76(4) 63. Jasmine Paolini je bila usodna tudi za Natalijo ŠIPEK, katero je v treh nizih izločila v tretjem krogu.

V četrtfinalu je izgubil Matic ŠPEC. S 63 36 60 ga je izločil 4. nosilec, 15. letni Slovak Aleks MOLCAN, 393. igralec mladinske svetovne lestice.

V konkurenci dvojic sta v polfinalu izgubili Manca PISLAK in Tamara ZIDANŠEK.

Manco PISLAK in Matica ŠPECA bomo prihodnji teden videli na državnem prvenstvu do 18 let v Mariboru.

Vse rezultate iz Bergheima najdtete TUKAJ.

V Mariboru se je začelo državno prvenstvo do 18 let

Ljubljana, 18.01.2013

ŽTK Maribor v naslednjih dneh gosti letošnje dvoransko državno prvenstvo za fante in dekleta do 18 let. Prvenstvo se s kvalifikacijami fantov začenja v soboto.

Prijavljenih je 45 deklet in 72 fantov.

Pri dekletih bomo na delu videli skoraj vse naše najboljše mladinke vključno z Evo ZAGORAC, Nino POTOČNIK in Manco PISLAK.

Tudi pri fantih je letošnje državno prvenstvo zelo močno zasedeno, saj od najboljših manjka samo Maks TEKAVEC. Na delu pa bomo videli Roka SITARJA, Roka KRIŽAJA, Matica ŠPECA in ostale.

Kvalifikacije fantov se začnejo v soboto, prvi nosilec kvalifikacijskega turnirja pa je Jakob Filip ZUPANČIČ, finalist letošnjega državnega prvenstva do 16 let.

Dekleta s kvalifikacijami začnejo v nedeljo. TUKAJ.

V nadaljevanju državnega prvenstva do 14 let nič pretresljivega

Ljubljana, 18.01.2013

Na Otočcu se je z obračuni drugega kroga nadaljevalo letošnje državno prvenstvo do 14 let.

Pri dečkih po izpadu Matica PODLIPNIKA v prvem krogu drugi krog ni prinesel presenečenj. V četrtfinale so se uvrstili nosilci Anže ARH, Rok KOMAC, Žan D. GORENEC, Luka MIKLAVIČ in Nick CMAGER ter nepostavljeni igralci Enej BERGHAUS, Tim TEKAVEC in Jan KUPČIČ. Najbolj zanimiv četrtfinalni obračun bo tako med 2. nosilcem Nickom CMAGERJEM in 5. nosilcem Luko MIKLAVČIČEM.

Pri deklicah je v drugem krogu, kot doslej edina, izpadla 5. nosilka Iva GABOR. Premagala jo je Stefany GRLJ s 75 67(1) 62. Se pa v četrtfinalu obeta nekaj zanimivih obračunovm. Med njimi srečanje med Veroniko ERJAVEC in Niko RADIŠIČ ter srečanje med Kristino NOVAK in Niko ZUPANČIČ.

Na turnirju dvojic so pri četrtfinalnih obračunih.

Na fotografiji: Rok KOMAC TUKAJ.

Na DP 14 pri deklicah po prvem krogu brez presenečenj

Ljubljana, 17.01.2013

Danes se je na Otočcu z obračuni prvega kroga deklic nadaljevalo državno prvenstvo do 14 let. Za razliko od dečkov, pri deklicah ni bilo presenetljivih izidov. Vse nosilke so se brez težav uvrstile v drugi krog.

Med zanimivejšimi obračuni sta bili tekmi med Lian BENEDEJČIČ in Marušo PLANK, srečanje je tokrat zanesljivo dobila Lian BENEDEJČIČ, ki je bila boljša z izidom 61 62 ter srečanje med letošnjo državno prvakinjo do 12 let Živo FALKNER in Tino CVETKOVIČ. Zmagala je Tina CVETKOVIČ z rezultatom 46 75 75.

Deklice danes igrajo še tekme dvojic. TUKAJ.

Tadeja Majerič in Anja Prislan v četrtfinalu ITF turnirjev v Port St. Lucie in Stuttgartu, Nastja Kolar in Blaž Rola izgubila

Ljubljana, 17.01.2013

Tadeja MAJERIČ nadaljuje z dobrimi nastopi na ITF turnirjih. Na Floridi je zabeležila že svojo sedmo zmago zapored, ta pa ji je prinesla četrtfinale ITF turnirja (25.000 $) v Port St. Lucie. V drugem krogu je gladko odpravila 23. letno Američanko Natalie PLUSKOTA s 61 62. Sicer pa je Tadeja MAJERIČ zmagala na zadnjih 12 tekmah.

Anja PRISLAN se je uvrstila v četrtfinale ITF turnirja (10.000 $) v Stuttgartu. V drugem krogu je s 64 26 76(4) premagala 17. letno Hrvatico Karlo POPOVIČ.

Hud poraz pa je v drugem krogu ITF turnirja (10.000 $) v Antalyi doživela članica naše Fed cup ekipe Nastja KOLAR. 20. letna Rusinja, 610. igralka lestice WTA, ji je prepustila samo eno igro. Rusinja je slavila z rezultatom 60 61.

Z nastopi pa je na Futuresu v ZDA v drugem krogu končal Blaž ROLA. S 63 46 16 je izgubil s 3. nosilcem, 30. letnim Romunom Victorjem CTRIVOIEM (ATP - 275).

TUKAJ.

Blaž Kavčič po skoraj petih urah v tretji krog, Katarina Srebotnik v drugi krog mešanih dvojivc, Grega Žemlja zapušča Melbourne

Ljubljana, 16.01.2013

Danes ponoči po slovenskem času so v Melbournu nastopili trije naši predstavniki.

Blaž KAVČIČ se je meril z domačinom Jamesom DUCKWORTHOM. 21. letni Avstralec na lestvici ATP zaseda 223. mesto. To je bilo njuno prvo srečanje. Po štirih irah in 52. minutah ga je dobil Blaž KAVČIČ, z rezultatom 36 63 64 67(3) 108, potem ko je izkoristil 6. meč žogo. Oba igralca sta se proti koncu srečanja borila s krči.

Blaž KAVČIČ je postal drugi Slovenec, ki se je na turnirju za nagrado grand slam prebil med 32 najboljših. Lani je to v New Yorku uspelo le še Gregi Žemlji. Blaža v 3. krogu čaka sedmi igralec sveta, Francoz Jo-Wilfried TSONGA.

Dvakrat pa je bila v Avstraliji uspešna Katarina SREBOTNIK. Z Nadio PETROVO sta v prvi tekmi dneva, igrali z Avstralkama Bojano BOBUSIC in Jessico MOORE. Srečanje sta brez težav dobili s 64 62.

Katarina je bila uspešna tudi v konkurenci mešanih dvojic. S Srbom Nenadom ZIMONJIĆEM sta v prvem krogu premagala domačina Olivio ROGOWSKO in Marinka MATOSEVICA s 63 63.V konkurenci dvojic je nastopil Grega ŽEMLJA. Tokrat je združil moči z Američanom Nicholasom MONROEM. Njuna nasprotnika sta bila Belgijca Dick NORMAN in Xavier MALISSE. Izjemno izenačeno srečanje sta dobila Belgijca s 67(6) 62 76(6).

TUKAJ.

Na DP do 14 let Jan Kupčič presenetil Matica Podlipnika

Ljubljana, 16.01.2013

Na Otočcu, kjer poteka državno prvenstvo do 14 let se je končal prvi krog za dečke. Prinesel je zanimive obračune in izpad 4. in 8. nosilca.

Jan KUPČIČ, 1. igralec lestvice do 12 let, ki je nastopil s statusom nižje kategorije, je s 63 75 premagal 4. nosilca Matica PODLIPNIKA. Izpadel je tudi 8. nosilec David Lucas AMBROŽIČ. Z rezultatom 46 62 62 ga je izločil Matic ZAPLOTNIK.

Odigran je bil tudi prvi in drugi krog v konkurenci dvojic, kjer pa zaenkrat presenečenj ni bilo.

Državno prvenstvo se nadaljuje v četrtek s prvim krogom v konkurenci deklic.

Na fotografiji: 2. nosilec Nick Cmager TUKAJ.

Matic Špec in Manca Pislak v četrtfinalu, dvojica Pislak-Zidanšek v polfinalu Bergheima

Ljubljana, 16.01.2013

Matic ŠPEC se je kot prvi uvrstil v četrtfinale ITF turnirja 4. ranga v Bergheimu. V drugem krogu je s 63 75 premagal Avstrijca Fabiana GRUBERJA, v tretjem pa mu je Nemec Michael WEINDL srečanje predal brez boja.

Danes se je v četrtfinale uvrstila tudi Manca PISLAK. V tretjem krogu je še drugič letos premagala 3. nosilko in 221. igralko lestvice ITF, 15. letno Madžarko Anno BONDAR, tokrat z rezultatom 76(3) 62. Natalija ŠIPEK je v tretjem krogu izgubila z 8. nosilko, Italijanko Jasmine PAOLINI s 36 63 36.

V drugem krogu je izgubila Tamara ZIDANŠEK. S 62 75 jo je izločila Srbkinja Dajana DUKIĆ.

V konkurenci dvojic sta se Manca PISLAK in Tamara ZIDANŠEK uvrstili v polfinale. V četrtfinalu sta premagali Madžarki Anno BONDAR in Luco FABIAN z rezultatom 75 61.

Na ITF turnirju 1. ranga v Prerovu sta v drugem krogu končali z nastopi Maša MARC in Nina POTOČNIK. Maša MARC je izgubila s 5. nosilko, Romunko Ioano Loredano ROSCA (ITF 41) z 26 26, Nino POTOČNIK pa je s 62 62 premagala Madžarka Rebeca STOLMAR (ITF 156). TUKAJ.

Polona Hercog in Andreja Klepač na AO izgubili v prvem krogu konkurence dvojic

Ljubljana, 16.01.2013

Polona HERCOG in Andreja KLEPAČ sta že končali z nastopi na OP Avstralije.

V prvem krogu konkurence dvojic je Polona HERCOG, ki je nastopila z Italijanko Francesco SCHIAVONE izgubila z domačinkama Casey DELLACQUA in Ashleigh BARTY z 26 46.

Andreja KLEPAČ je igrala v paru z Gruzijko Anno TATISHVILI in v izenačenem srečanju klonila v treh nizih proti Kitajkama Xinyun HAN in Yi-Miao ZHOU z rezultatom 61 67(5) 57.

V konkurenci dvojic tako ostajata samo Katarina SREBOTNIK, ki bo z Rusinjo Nadio PETROVO naskakovala nov naslov in Grega ŽEMLJA, ki bo igral z Američanom Nicholasom MONROEOM.

Katarina in Nadia bosta v prvem krogu igrali z domačinkama Bojano BOBUSIC in Jessico MOORE.

Nasprotnika Grege in Nicholasa bosta Belgijca Xavier MALISSE in Dick NORMAN.

TUKAJ.

Nastja Kolar,Blaž Rola, Anja Prislan in Tadeja Majerič zmagali v prvih krogih ITF turnirjev

Ljubljana, 15.01.2013

Po nekajmesečni odsotnosti s teniških igrišč se na tekmovanja vrača Nastja KOLAR.

Za povratek je izbrala ITF turnir na pesku (10.000 $) v turški Antalyi. Začela je z zmago. V prvem krogu je premagala 26. letno Japonko Chiaki OKADAUE, 431. igralko lestvice WTA in 7. nosilko turnirja v Antalyi. Nastja je zmagala z rezultatom 64 63.

Z zmago je turnir serije Futures z nagradnim skladom 10.000 $ v Sunriseu, v ZDA, začel Blaž ROLA. V prvem krogu je s 75 63 premagal Argentinca Patricia HERASA.

Na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Port St. Lucie na Floridi je bila odd treh naših predstavnic v prvem krogu uspešna samo Tadeja MAJERIČ S 62 57 60 je premagala Argentinko Mailen AUROUX. V prvem krogu sta izgubili Petra RAMPRE in Maša ZEC PEŠKIRIČ. Petro RAMPRE je izločila 20. letna, 271. igralka lestvice WTA, Venezuelka Adriana PEREZ s 60 46 64. Od Maše ZEC PEŠKIRIČ je bila boljša 25. letna, 260 igralka lestvice WTA, Bolgarka Dia EVTIMOVA , k je zmagala s 62 06 63.

Anja PRISLAN igra na turnirju serije ITF (10.000 $) v Stuttgartu. V prvem krogu je s 62 36 62 premagala 1. nosilko turnirja, 21. letno Nizozemko Lesley KERKHOVE (WTA - 312). TUKAJ.

Blaž Kavčič z gladko zmago v drugi krog, Polona Hercog in Aljaž Bedene poražena, Grega Žemlja srečanje predal

Ljubljana, 15.01.2013

Blaž KAVČIČ je odlično začel nastope na OP Avstralije. V prvem krogu je v dveh urah s 63 61 63 povozil 29. nosilca, 25. letnega levičarja iz Brazilije, Thomaza BELLUCIJA. Blaž je bil v vseh elementih boljši nasprotnik, dobro je serviral (71 % točk na prvi servis), razmerje v točkah pa je bilo na koncu 98 - 73. Blaž se je v četrtem nastopu na OP Avstralije še tretjič uvrstil v drugi krog. V drugem krogu bo igral z Avstralcem Jamesom Duckworthom, ki je na lestvici ATP na 223. mestu.

Polona HERCOG zapušča Avstralijo že po prvem krogu. S 64 61 jo je premagala Američanka Varvara LEPCHENKO.Polona je povno začutila bolečine v zapestju, po srečanju pa je sporočila:"Ne glede na rezultat sem pred dvobojem imela samo eno željo. Da bo zapestje zdržalo in da bom lahko odigrala tako kot sva se s trenerjem dogovorila. V sredini prvega seta se je pri forehandu zopet pojavila bolečina, kar mi je preprečevalo ta udarec izvajati tako kot znam oziroma tako kot je to potrebno. Brez tega, pa se proti tako kakovostni igralki kot je Varvara ne more igrati. Takoj po dvoboju sem bila pri zdravnikih in fizioterapevtu, ki mi bo skušal zapestje pripraviti do iger dvojic, ki me še čakajo tukaj v Melbournu. Po končanem turnirju bom opravila ponovne preglede zapestja in videli bomo kako naprej. Položaj je precej frustrirajoč, saj po eni strani potrebujem tekme, da pridem v ritem, po drugi strani pa zapestje očitno potrebuje več časa da se vnetje dokončno zaceli. Morala bom zaupati zdravnikom in se ravnati po njihovih navodilih. Pozitivna stran tega dvoboja pa je, da sem začutila dobro fizično pripravljenost in tudi velik napredek v posameznih elementih igre, na katere sva s trenerjem v pripravljalnem obdobju dala velik poudarek. Upam, da bom to lahko izkoristila čim prej".

Grega ŽEMLJA je srečanje v tretjem nizu predal. Prvi niz je izgubil v podaljšani igri s 67(6), potem, ko je že imel eno zaključno žogo, a je ni uspel izkoristiti. Tudi v drugem nizu je odločala podaljšana igra in tudi to je Grega izgubil. Tokrat na 5. V tretjem nizu je Grega srečanje predal. Spomnimo, da je imel Grega že na turnirju v Aucklandu zdravstvene težave in da se je še včeraj boril s povišano telesno temperaturo.

Žal se že po prvem krogu poslavlja tudi Aljaž BEDENE. Benjamin BECKER je bil na koncu boljši s 46, 63, 75 in 76(1). Aljaž v odločilnih trenutnih ni najboje serviral. Izkoristek prvega servisa je imel 65 %, drugega pa le 48 %. Ob 11. asih je napravil 6 dvojnih napak. Končno razmerje zelo izenačenega srečanja je bilo 142 - 131 za BECKERJA.

V drugem krogu bomo tako letos med posamezniki imeli samo enega predstavnika, Blaža KAVČIČA. TUKAJ.

Matic Špec, Manca Pislak, Tamara Zidanšek in Natalija Šipek v drugi krog ITF turnirja v Bergheimu, Maša Marc v drugi krog Prerova

Ljubljana, 15.01.2013

V Bergheimu se je začel mednarodni mladinski ITF turnir 4. ranga.

Od slovenskih igralcev je bil uspešen samo Matic ŠPEC. Matic, ki je 9. nosilec, je s 62 63 premagal Italijana Nicola TURCHETTI, ki se je v glavni turnir uvrstil iz kvalifikacij.

Od nadaljnjega tekmovanja so se v prvem krogu poslovili Aljaž RADINSKI, izgubil je z domačinom Sebastianom SCHLOFFERJEM s 67(1) 16, Rok SITAR, katerega je izločil Čeh Peter VAJDA z rezultatom 63 63, Aljaž CAJZEK je izgubil z Avstrijcem, 8. nosilcem Sebastianom OFFNERJEM z 06 16, Anže LOVIŠČEK, ki se je v glavni turnir uvrstil iz kvalifikacij, pa je izgubil s Švicarjem Keivonom TABRIZIJEM z 06 06.

Bolje je šlo dekletom, saj so v drugi krog uvrstila tri. Tamara ZIDANŠEK (14) je s 63 75 premagala Avstrijko Ann-Sophie SCHWAIGER, Manca PISLAK (15) je s 63 63 premagala Švedinjo Klaro SZANDI, Natalija ŠIPEK (12) je bila s 63 64 boljša od Ukrajinke Aline YEROSHENKO.

V prvem krogu sta izgubili najmlajši. Hano MRAZ je Madžarka Luca FABIAN (9) premagala s 6-3 5-7 6-3, Nika KOZAR je izgubila z Luksemburžanko Sharon PESCH. Ta je zmagala s 7-6(2) 7-6(5).

Na ITF turnirju 1. ranga v Prerovu na Češkem sta v glavnem turnirju Maša MARC in Nina POTOČNIK. Nina je bila kot 14. nosilka prosta, Maša pa je igrala s 17. letno, 119. mladinko sveta, Madžarko Szabino SZLAVIKOVICS in zmagala s 63 62. V drugem krogu bo igrala s 5. nosilko, Romunko Ioana Loredano ROSCA, 41. igralko mladinske svetovne lestvice. Doslej sta se igralki pomerili enkrat in takrat je bila boljša Maša. Nino POTOČNIK v drugem krogu čaka srečanje z Madžarko Rebeco STOLMAR. TUKAJ.

Znan žreb skupin v I. Evroafriški skupini Pokala Federacij, Slovenija brez Katarine Srebotnik

Ljubljana, 14.01.2013

Na sedežu ITF v Londonu je bil opravljen žreb RR skupin I Evroafriške skupine Pokala Federacij 2013, ki se bo odvijal v izraelskem Eilatu od 6. do 9. 2. 2013.

Slovenke bodo igrale v skupini z Nizozemsko,Bolgarijo in Luksemburgom.

Slovenke so se tako v skupini izognile najmočnejšim reprezentancam.

Za Nizozemsko so prijavljene Kiki Bertens, Arantxa Rus, Richel Hogenkamp, Bibiane Schoofs, vodi jih Manon Bollegraf.

Za Luksemburg bodo nastopile Anne Kremer, Claudine Schaul in Laura Correia pod vodstvom Franka Eicherja

Za ekipo Bolgarije so prijavljene Tsvetana Pironkova, Elitsa Kostova, Dia Evtimova, Isabella Shinikova, vodi jih Dora Rangelova.

Turnir se igra od srede do sobote, naše igralke pa se bodo v primeru zmage v svoji predtekmovalni skupini D pomerile z zmagovalko skupine B, v kateri nastopajo ekipe Velike Britanije, Portugalske, Madžarske in Bosne.

Zmagovalka tega srečanja se nato uvrsti v Play off za napredovanje v svetovno skupino, ki bo na sporedu aprila 2013.

Slovenija bo v Izraelu nastopila brez Katarine SREBOTNIK, ki je TZS obvestila, da končuje reprezentančno kariero.

Več o Pokalu Federacij preberite TUKAJ.

Blaž Bizjak in Tina Rupert zmagovalca OP za člane in članice v Ljubljani

Ljubljana, 14.01.2013

Na OP za člane in članice, ki se je odvijalo na igriščih TK Jaki v Ljubljani sta znana zmagovalca.

Pri članih sta se v finalu pomerila 7. nosilec Blaž BIZJAK, ki je v polfinalu izločil 1. postavljenega Marka STOŠIĆA s 63 62 in 4. nosilec Marko LAZIČ, ki je bil v drugem polfinalu boljši od nepostavljenega Domna GOSTINČARJA s 63 64.

Slavil je Blaž BIZJAK(AsLit), ki je Marka LAZIČA (Koper) premagal z rezultatom 63 75.

Pri dekletih sta se v finalu pomerili 1. nosilka Tina RUPERT, ki je v polfinalu s 63 63 premagala nepostavljeno Laro VOVK in 8. nosilka Julija JAUK(Br-Mb), ki je bila v drugem polfinalu s 63 61 boljša od nepostavljene Kaje EMERŠIČ LJUBIČ.

Finalni obračun je dobila Tina RUPERT(Benč) s 62 62.

Na igriščih TK Domžale in TK Benč sport se je odvijal tretji turnir sezone 2013 v kategoriji 8 - 11 let.

Zmagovalci posameznih turnirjev so:

MINI tenis dečki: Matic KRIŽNIK (Tabre)

MINI tenis deklice: Ema ŠKOLARIS (N.Gor)

MIDI tenis dečki: Luka KRAJNIK (Tr-Kr)

MIDI tenis deklice: Laura KOREN (Koper)

Tenis 10 let dečki: Lun OBRUL (Celje)

Tenis 10 let deklice: Snježana STJEPANOVIČ (Celje)

Tenis 11 let dečki: Žiga KOVAČIČ (Šentjur)

Tenis 11 let deklice: Ema KORŠIČ (N.Gor)

TUKAJ.

Manca Pislak in Bor Mužar Schweiger dvoranska državna prvaka do 16 let

Ljubljana, 14.01.2013

Dvoranska državna prvaka v kategoriji do 16 let za leto 2013 sta Manca PISLAK (Tc-Lj) in Bor MUŽAR SCHWEIGER (Otočec).

Na Otočcu smo danes spremljali dva zelo izenačena finalna obračuna, saj sta se obe srečanji končali šele po treh odigranih nizih.

Pri fantih se je naslova državnega prvaka veselil domačin Bor MUŽAR SCHWEIGER, ki je v finalu s 46 62 64 premagal Filipa Jakoba ZUPANČIČA (Zsport).

Pri dekletih je nov naslov osvojila Manca PISLAK. V finalu je s 46 64 64 premagala Tamaro ZIDANŠEK (Ptuj).

V konkurenci dvojic sta naslov državnih prvakov pri fantih osvojila Jure FRANK (ŽtkMb) in Bor SCHWEIGER MUŽAR (Otočec). V finalu sta s 61 36 [10-2] premagala Nika KRAPEŽA (Ltc) in Jakoba Aljaža KAPLJO (Radomlje).Pri dekletih dvomov o zmagovalkah ni bilo. Naslov sta zanesljivo osvojili Manca PISLAK (Tc-Lj) in Tamara ZIDANŠEK (Ptuj). V finalu sta s 64 62 premagali Veroniko ERJAVEC (Ltc) in Niko ZUPANČIČ (Otočec). TUKAJ.

Danes ponoči nastopi naših predstavnikov na OP Avstralije

Ljubljana, 14.01.2013

Na OP Avstralije, prvem od štirih turnirjev za Grand slam so organizatorji opravili žreb.

Slovenija bo imela v glavnem turnirju največ predstavnikov doslej, saj so v turnir neposredno uvrščeni Grega ŽEMLJA, Aljaž BEDENE, Blaž KAVČIČ in Polona HERCOG.

Nasprotnik Grega ŽEMLJE v prvem krogu bo 26. letni Španec Marcel GRANOLLERS, 34. igralec lestvice ATP in 30. nosilec avstralskega turnirja.

Grega bo nastopil na igrišču št. 5 v tretjem srečanju dneva. Tekme se začnejo ob 01. uri po slovenskem času.

Aljaž BEDENE, ki je v žrebni listi v tretji četrtini, le nekaj mest nad Gregom, bo v prvem krogu igral z 31. letnim Nemcem, 65. igralcem svetovne lestvice, Benjaminom BECKERJEM. V primeru uspeha, bi ga v drugem krogu verjetno čakal 6. nosilec Juan Martin DEL POTRO.

Aljaž bo nastopil v tretjem srečanju dneva na igrišču št. 10.

Blaž KAVČIČ je v četrti četrtini žreba. V prvem krogu bo igral s 25. letnim Brazilcem Thomazom BELLUCCIJEM, 32. igralcem sveta, ki je na turnirju 29. nosilec.

Blaž bo nastopil kot prvi izmed Slovencev. Na igrišču št. 5 bo nastopil v prvem srečanju dneva, ki se začne ob 01. uri.

Polona HERCOG se bo v prvem krogu pomerila s 26. letno naturalizirano Američanko, 21. igralko sveta in tudi 21. nosilko turnirja, Varvaro LEPCHENKO.

Polona bo nastopila v drugem srečanju dneva na igrišču št. 8.

Rezultate srečanj lahko v živo spremljate TUKAJ.

Aleš Maček, Lea Sunarič in Jernej Mlakar državni prvaki med rekreativci

Ljubljana, 13.01.2013

Velenje, 13.1.2013 - Končalo se je prvo dvoransko oziroma zimsko državno prvenstvo, ki se je igralo v Beli dvorani v Velenju. Na tekmovanje se je prijavilo preko 70 rekreativcev in rekreativk iz cele Slovenije, ki so se pomerili v treh konkurencah - v konkurenci pravih rekreativcev in rekreativk ter v konkurenci bivših tekmovalcev.

V konkurenci pravih rekreativcev je državni prvak postal Aleš Maček (Radomlje), ki je bil tudi prvi favorit prvenstva, saj je do sedaj zmagal na vseh sedmih tekmovanjih slovenskega rekreativnega tenis toura, tudi na poletnem državnem prvenstvu. V finalu je Maček v treh nizih s 6/3, 5/7 in 10/3 premagal četrtega nosilca Jerneja Ajda (Bistrica ob Dravi).

Zmaga v tolažilnem turnirju (igrajo ga poraženci prvega in drugega kroga glavnega turnirja) je ostala doma, saj je Velenjčan Jure Čeh v finalu s 4/1 in 5/4 premagal Miho Bitežnika (Kranj).

Tudi na tekmovanju pravih rekreativk je šlo bolj ali manj vse po napovedih, saj je prva nosilka Lea Sunarič (Žalec) v polfinalu zmogla dovolj znanja in zbranosti, da je premagala hudo grožnjo, ki jo je predstavljala Slavka Srebrnjak (Novo mesto). Prvi niz je s 6/3 dobila Srebrnjakova, nato pa je Sunaričeva stopila na plin in zmagala s 3/6, 7/5 in 10/3. Finalnega dvoboja na žalost nismo gledali, saj se je druga finalistka Karmen Orter Divjak (Griže) med igranjem drugega polfinala proti drugi nosilki Karmen Kristan (Vače pri Litiji) lažje poškodovala. Sunaričeva je tako kot Aleš Maček na tekmovanjih slovenskega rekreativnega tenis toura še neporažena, prvič pa se je zgodilo, da ji je katera od nasprotnic uspela vzeti en niz.

Finalni dvoboj tolažilne skupine je dobila Damjana Damiš (Laško), ki je s 5/4, 1/4 in 10/4 premagala prvo nosilko Zorislavo Ašič Kovač (Izlake).

V konkurenci bivših tekmovalcev, ki so v sobotnem predtekmovanju nastopili po sistemu Round Robin (vsak z vsakim po skupinah), so se v finalni nedeljski del tekmovanja uvrstili Sandi Weisseisen (Jezersko), Jernej Mlakar (Ravne), Miran Stefanovič (Ravne) in Sandi Petkovšek (Vrhnika). V predtekmovanju je največ pokazal Jernej Mlakar, ki je blestel tudi v finalnem delu. Najprej je v polfinalu s 6/3 in 6/1 premagal Weisseisna, nato pa v finalu s 7/6 in 6/3 še Petkovška in se zasluženo veseli osvojitve naziva "prvega državnega prvaka med bivšimi tekmovalci".

V Velenju smo gledali odlične dvoboje, igralci pa so poleg odličnega tehničnega in taktičnega znanja pokazali ogromno borbenosti, za kar jim gredo vse pohvale.

Več preberite TUKAJ.

Na Otočcu končane kvalifikacije na državnem prvenstvu do 14 let

Ljubljana, 13.01.2013

Na Otočcu se je s kvalifikacijami začelo letošnje dvoransko DP do 14 let.

Na DP nastopa 88 dečkov in 73 deklic. V obeh kategorijah je zato žreb na tabeli 64, kvalifikacije pa so se igrale do danes.

Na DP nastopajo vsi najboljši igralci in igralke v kategoriji do 14 let. Prva nosilca sta Veronika ERJAVEC in Anže ARH.

Pri dečkih so se v glavni turnir uvrstili Mark G. ANDREJIČ, ki je presenetil 1. nosilca kvalifikacij, klubskega kolega Andreja VIDECA, Allen P. PUPAHER, Aljaž FUGINA, Lovro URBANČIČ, Alen TUŠEK, Urh JUSTIN, Jakob PELICON in Marko KOVAČEVIČ (na fotografiji).

Pri deklicah so se v glavni turnir uvrstile Žaklin BOKAN, Karin KRESAL, Ajda BUKOVEC, Hanna DOLAR, Anja TRBEŽNIK, Maja VENGUST, Maša PERICA in Urška ARZENŠEK .

TUKAJ.

Anže Lovišček v glavni turnir ITF 18 v Bregheimu

Ljubljana, 13.01.2013

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v avstrijskem Bergheimu se je, od treh slovenskih predstavnikov v kvalifikacijah, v glavni turnir prebil samo Anže LOVIŠČEK, medtem ko sta Jan Vit ŠUNTAR in Vid FUGINA izpadla v drugem oz. tretjem krogu. Anže LOVIŠČEK je v finalu kvalifikacij s 46 62 61 premagal Romuna Serbana MUCENICA.

V glavnem turnirju bodo nastopili še Aljaž RADINSKI (15. nosilec), Matic ŠPEC (9.nosilec), Rok SITAR (11.nosilec) in Aljaž CAJZEK, medtem ko Maksa TEKAVCA in Roka KRIŽAJA, ki sta bila sicer prijavljena, v žrebu ne najdemo.

Pri dekletih v kvalifikacijah nismo imeli predstavnic, za nastop v glavnem turnirju pa so prijavljene Natalija ŠIPEK, Tamara ZIDANŠEK, Manca PISLAK, Ana OPARENOVIČ, Hana MRAZ in Nika KOZAR.

Na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v češkem Prerovu je v kvalifikacijah nastopila Eva ZAGORAC. Z nastopi je končala v prvem krogu, ko jo je z rezultatom 63 46 62 premagala domačinka Tereza KOLAROVA.

V glavnem turnirju bost anastopili Nina POTOČNIK in Maša MARC, medtem ko pri fantih nimamo predstavnikov. Žreb in rezultate iz Bergheima najdete TUKAJ.

Tim Tekavec in Živa Falkner dvoranska državna prvaka do 12 let

Ljubljana, 13.01.2013

V Ljubljani se je na igriščih TK Športplus končalo letošnje dvoransko-zimsko državno prvenstvo v kategoriji do 12 let.

Državna prvaka za leto 2013 sta Tim TEKAVEC (MaxLj) in Živa FALKNER (Otočec).

2. igralec lestvice do 12 let Tim TEKAVEC je v finalnem obračunu s 63 63 premagal 3. igralca v tej kategoriji Filipa Jeffa PLANINŠKA (ŽtkMb).

Tudi pri deklicah je slavila 2. igralka lestvice TZS do 12 let. Živa FALKNER je v finalu je s 64 46 75 premagala trenutno vodilno slovensko igralko v tej kategioriji Marijo VIČIČ (Šplus).

Že včeraj smo dobili državne prvake v konkurenci dvojic.

Pri dečkih sta državna prvaka za leto 2013 Mark G. ANDREJIČ (Domžale) in Filip J. PLANINŠEK, ki sta v finalnem obračunu premagala prva favorita turnirja dvojic Jana KUPČIČA in Tima TEKAVCA S 76(7) 26 [10-7].

Pri deklicah presenečenja ni bilo. Naslov državnih prvakinj sta osvojili Marija VIČIČ in Živa FALKNER, ki sta v finalu s 63 62 premagali Pio LOVRIČ in Zojo ŠTRUKELJ.

Poglejte tudi TUKAJ.

Tadeja Majerič osvojila ITF turnir v Innisbrooku

Ljubljana, 13.01.2013

Tadeja MAJERIČ je zmagovalka ITF turnirja (25.000 $) v Innisbrooku na Floridi. Tadeja je na svojem prvem turnirju v tem letu v finalu premagala Hrvatico, 19. letno Ajlo TOMLJANOVIČ, 495. igralko lestvice WTA, pred tremi leti pa 4. mladinko sveta, z rezultatom 62 63. S to zmago je osvojila svoj peti turnir serije ITF med posameznicami, četrti z nagradnim skladom 25.000 $.

Na poti do finala je premagala Japonko Miso EGUCHI s 62 61, v drugem krogu je bila boljša od Američanke Lauren EMBREE s 62 61, v četrtfinalu je premagala Mašo ZEC PEŠKIRIČ s 63 64, v polfinalu pa še 23. letno Nemko Kristino BARROIS, trenutno 254. igralko lestvice WTA , z rezultatom 64 76.

22. letna Tadeja MAJERIČ, ki se trenutno nahaja najvišje v karieri na 213. mestu, bo na novi lestvici že uvrščena med najboljši dvesto igralk na svetu in bo druga Slovenka na lestvici WTA. Prihodnji teden bo nastopila še na ITF turnirju (25.000 $) v Port St. Lucie na Floridi.

Kaj je za spletno stran ITF povedala Tadeja po uspešnih nastopih v zadnjem obdobju lahko preberete TUKAJ.

V Ljubljani OP za člane in članice, v Domžalah turnir 8 - 11 let, na Otočcu se začenja DP do 14 let

Ljubljana, 12.01.2013

Ta konec tedna poteka v Ljubljani OP za člane in članice.

Pri članih nastopa 41 igralcev, pri članicah 21 igralk. Člani, prvi nosilec je Marko STOŠIĆ, so odigrali kvalifikacije in prvi krog glavnega turnirja. Za četrtfinale se borijo vsi nosilci, prvi četrtfinalist pa je že Marko STOŠIĆ, ki je v drugem krogu premagal Marina KEGL s 62 62.

Pri dekletih nastopa 21 igralk, mesto prve nosilke pa pripada Tini RUPERT. V četrtfinale so se uvrstile Sara DJURDJEVIĆ, Lara VOVK, Stania RAKOČEVIČ, Julija JAUK, Kaja MRGOLE, Ema PERHAVEC in Kaja EMERŠIČ LJUBIČ.

Na turnir 8 - 11 let, ki se igra v Domžalah in na igriščih Benč sporta v Ljubljani je v različnih kategorijah prijavljenih 183 igralk in igralcev. Danes bodo odigrali turnirje v MINI, MIDI tenisu in tenisu do 11 let, v nedeljo pa še turnir do 10 let.

S kvalifikacijami dečkov se je na Otočcu začelo državno prvenstvo do 14 let. V kvalifikacijah bo nastopilo 64 igralcev. TUKAJ.

Na DP do 16 let Filip J. Zupančič presenetil Nika Krapeža, pri dekletih v finalu 1. in 2. nosilka

Ljubljana, 12.01.2013

Na DP do 16 let na Otočcu bosta v finalu pri fantih igrala 4. nosilec Filip J. ZUPANČIČ (Zklub) in domačin , 2. nosilec Bor M. SCHWEIGER.

Pri dekletih sta finalistki pričakovani. To sta 1. nosilka Manca PISLAK (Tc-Lj) in 2. nosilka Tamara ZIDANŠEK (Ptuj).

Filip Jakob ZUPANČIČ je v polfinalu presenetil 1. nosilca Nika KRAPEŽA in zmagal z rezultatom 64 75. V drugem polfinalu je Bor SCHWEIGER MUŽAR s 67(7) 61 60 premagal 3. nosilca Jakoba Aljaža KAPLJO.

Pri dekletih je Manca PISLAK v polfinalu premagala 7. nosilko Sašo KLANEČEK z rezultatom 62 60, v drugem polfinalu pa je Tamara ZIDANŠEK s 76(7) 62 izločila presenečenje tega prvenstva, domačinko Evgenijo BURGER.

Finali posameznikov bosta na sporedu v nedeljo.

Znana sta državna prvaka in državni prvakinji v konkurenci dvojic.

Pri fantih sta naslov osvojila Jure FRANK (ŽtkMb) in Bor SCHWEIGER MUŽAR (Otočec). V finalu sta s 61 36 [10-2] premagala Nika KRAPEŽA (Ltc) in Jakoba Aljaža KAPLJO (Radomlje).

Pri dekletih dvomov o zmagovalkah ni bilo. Naslov sta zanesljivo osvojili Manca PISLAK (Tc-Lj) in Tamara ZIDANŠEK (Ptuj). V finalu sta s 64 62 premagali Veroniko ERJAVEC (Ltc) in Niko ZUPANČIČ (Otočec).

TUKAJ.

Vid Fugina in Anže Lovišček v finalu kvalifikacij v Bergheimu

Ljubljana, 12.01.2013

Eva ZAGORAC se je na ITF turnirju 2. ranga v Bratislavi v konkurenci dvojic uvrstila v finale. V polfinalu sta s Švicarko Chiaro GRIMM s 75 75 premagali prvi nosilki na turnirju dvojic Avstrijko Barbaro HAAS in Rusinjo Anastasyo KOMARDINO. V finalu sta igrali z Rusinjo Mario MARFUTINO in Srbkinjo Nino STOJANOVIĆ in izgubili z rezultatom 36 57.

Sicer pa bo prihodnji teden veliko naših mladink in mladincev na turnirju ITF 4. ranga v avstrijskem Bergheimu in na turnirju ITF 1. ranga na Češkem.

V Bergheimu bodo v glavnem turnirju nastopili Maks TEKAVEC, Matic ŠPEC, Rok SITAR, Aljaž RADINSKI, Rok KRIŽAJ in Aljaž CAJZEK. V kvalifikacijah nastopajo Vid FUGINA in Anže LOVIŠČEK, ki sta se uvrstila v finale kvalifikacij, Jan VIT ŠUNTAR pa je izgubil v drugem krogu.

Pri dekletih so za nastop v glavnem turnirju prijavljene Natalija ŠIPEK, Manca PISLAK, Tamara ZIDANŠEK, Ana OPARENOVIČ, Hana MRAZ in Nika KOZAR.

Na ITF turnirju 1. ranga v češkem Prerovu so prijavljene Nina POTOČNIK, Maša MARC in Eva ZAGORAC, medtem ko pri fantih tam nimamo predstavnikov. Nina in Maša sta že uvrščeni v glavni turnir, Eva je prva nosilka v kvalifikacijah.

Poleg nastopov naših najboljših igralk in igralcev, ki so v Avstraliji bomo spremljali tudi nastope Tadeje MAJERIČ, Petre RAMPRE in Maše ZEC PEŠKIRIČ na naslednjem ITF turnirju (25.000 $) v ZDA, Nastja KOLAR naj bi po dolgem času ponovno nastopila na ITF turnirju (10.000 $) v Turčiji, Anja PRISLAN na ITF turnirju(10.000 $) v Nemčiji, Blaž ROLA pa na Futuresu v ZDA. TUKAJ.

Tim Tekavec in Filip Jeff Planinšek pri dečkih ter Marija Vičič in Živa Falkner pri deklicah finalisti DP 12

Ljubljana, 11.01.2013

Na DP do 12 let je na sporedu samo še finale posameznikov in posameznic.

Pri dečkih je v polfinalu, v mariborskem klubskem obračunu Jeff Filip PLANINŠEK (ŽtkMb), presenetil 1. igralca do 12 let Jana KUPČIČA s 62 61 in postal prvi finalist. V drugem polfinalnem obračunu je bilo tesno le v prvem nizu, ki ga je s 75 dobil Tin KRSTULOVIČ (ŠtkVe), v nadaljevanju pa je 2. nosilec Tim TEKAVEC (MaxLj) brez težav prišel do zmage in na koncu slavil s 57 61 60. Finalni par se torej glasi Filip Jeff PLANINŠEK - Tim TEKAVEC.

Pri deklicah se bosta za naslov državne prvakinje borili 1. in 2. igralka lestvice do 12 let, Marija VIČIČ (Šplus) in Živa FALKNER (Otočec). Marija VIČIČ je v prvem polfinalu z 26 60 62 premagala Pio LOVRIČ (Domžale), Živa FALKNER (Otočec) pa je bila v drugem polfinalu boljša od Zoje ŠTRUKELJ (ŠtkVe) s 62 63.

Znani pa so državni prvaki in prvakinje v konkurenci dvojic.

Pri dečkih sta državna prvaka za leto 2013 Mark G. ANDREJIČ (Domžale) in Filip J. PLANINŠEK, ki sta v finalnem obračunu premagala prva favorita turnirja dvojic Jana KUPČIČA in Tima TEKAVCA S 76(7) 26 [10-7].

Pri deklicah presenečenja ni bilo. Naslov državnih prvakinj sta osvojili Marija VIČIČ in Živa FALKNER, ki sta v finalu s 63 62 premagali Pio LOVRIČ in Zojo ŠTRUKELJ. TUKAJ.

Katarina Srebotnik z Nadio Petrovo osvojila WTA turnir dvojic v Sydneyu

Ljubljana, 11.01.2013

Katarina SREBOTNIK in Nadia PETROVA sta osvojili turnir dvojic na WTA turnirju v Sydneyu.

V današnjem finalu sta s 63 64, v uri in petnajstih minutah, premagali trenutno prvi igralki sveta v konkurenci dvojic Saro ERRANI in Roberto VINCI in napovedali uspešno sezono. Zmaga je tudi dobra napoved pred odprtim prvenstvom Avstralije, ki se začne v ponedeljek in kjer bosta zagotovo med prvimi favoritinjami za najvišja mesta. Katarina je s tem dosegla 31. zmago v konkurenci dvojic na WTA touru, še 19 krat pa je stala na najvišji stopnički v konkurenci dvojic na turnirjih serije ITF. Čestitamo !

"Sydney je očitno moje srečno mesto, saj sem tu že tretjič zapored zaigrala v finalu, z današnjo lovoriko pa sem drugič zapored dvignila zmagovalni pokal. Z Nadjo sva se odlično ujeli in takoj na prvem turnirju prikazali vrhunsko formo, saj v nobenem dvoboju nisva izgubili niti niza. Tudi žreb sva imeli zelo zahteven vse od prvega kroga naprej in zmagi nad prvima in drugima nosilkama dajeta celotnemu uspehu še dodatno vrednost," je po uspehu na peti celini dejala Srebotnikova."Priprave na odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu se ne bi mogle bolje končati. Z Nadjo bova naredili vse, da nanizava dobre igre tudi na prvem grand slamu sezone. Ni skrivnost, da želiva poseči po najvišjih mestih, vendar je treba ostati skromen in igrati vsako tekmo posebej, saj je veliko dobrih parov," je dodala najboljša slovenska igralka dvojic in sklenila: "Osvojen turnir mi daje tudi potrditev, da je bila lanska sezona le manjši spodrsljaj, ki se lahko vsakomur pripeti in upam, da bo leto 2013 moje leto, ko bom zopet lahko posegla po samem vrhu," je še za STA povedala Katarina SREBOTNIK. TUKAJ.

Na DP do 16 let na Otočcu pri fantih po pričakovanjih, pri dekletih presenetila Evgenija Burger

Ljubljana, 10.01.2013

Na DP do 16 let na Otočcu pri fantih četrtfinalni obračuni niso prinesli presenetljivih izidov, saj so se v polfinale uvrstili prvi štirje igralci lestvice TZS do 16 let. Nik KRAPEŽ je premagal Jureta FRANKA 64 76(3), Filip J. ZUPANČIČ je bil s 64 64 boljši od Amadeja GORUČAN, Aljaž J. KAPLJA je s 63 64 premagal Žana ŽMAVCA, Bor M. SCHWEIGER pa je s 63 64 izločil Miho OKORNA. Polfinalna para sta Nik KRAPEŽ (Ltc) - Filip J. ZUPANČIČ (Zklub) (na fotografiji) in Aljaž J. KAPLJA (Radomlje) - Bor M. SCHWEIGER (Otočec).

V konkurenci dvojic se bosta v finalu pomerili dvojici Aljaž J. KAPLJA -Nik KRAPEŽ in Jure FRANK - Bor M. SCHWEIGER.

Pri dekletih je v polfinalu Manca PISLAK s 61 62 premagala Hano MRAZ, Saša KLANEČEK je bila s 62 57 75 boljša od Nike KOZAR, Evgenija BURGER je s 62 61 premagala Anette ŠČULAC, Tamara ZIDANŠEK pa je bila s 62 60 boljša od Sare SIRŠE. Polfinalna para sta Manca PISLAK - Saša KLANEČEK in Evgenija BURGER - Tamara ZIDANŠEK.

V konkurenci dvojic bomo gledali finalni obračun med Manco PISLAK in Tamaro ZIDANŠEK ter Veroniko ERJAVEC in Niko ZUPANČIČ.

Polfinalni obračuni v konkurenci posameznic in posameznikov in finalni obračuni v konkurenci dvojic bodo na sporedu v soboto. TUKAJ.

Na DP do 12 let znani polfinalisti posamezno in finalisti pri dvojicah

Ljubljana, 10.01.2013

Na DP do 12 let v Ljubljani so znani polfinalisti in polfinalistke v posamični konkurenci in finalisti oz. finalistke v konkurenci dvojic.

Pri dečkih so se v polfinale uvrstili prvi štirje igralci lestvice TZS, Jan KUPČIČ, Tim TEKAVEC, Filip J. PLANINŠEK in Tin KRSTULOVIČ. V četrtfinalnih obračunih so bili rezultatsko za razred boljšii od svojih nasprotnikov, saj so vsi skupaj izgubili samo 6 iger. Polfinalna para sta Jan KUPČIČ (ŽtkMb) - Filip Jeff PLANINŠEK (ŽtkMb) in Tim TEKAVEC (MaxLj) - Tin KRSTULOVIČ (ŠtkVe).

V konkurenci dvojic se bodsta za naslov državnih pravkov pomerili dvojici Jan KUPČIČ in Tim TEKAVEC ter Mark G. ANDREJIČ in Filip J. PLANINŠEK.

Tudi pri deklicah so polfinalistke prve štiri igralke lestvice TZS do 12 let, Marija VIČIČ (Šplus), Živa FALKNER (Otočec), Zoja ŠTRUKELJ (ŠtkVe) in Pia LOVRIČ (Domžale). Tu četrtfinalni izidi niso bili tako gladki kot pri dečkih, a nobena od prvih štririh igralk v dosedanjem poteku turnirja še ni oddala niza. Polfinalna para sta Marija VIČIČ - Pia LOVRIČ in Živa FALKNER - Zoja ŠTRUKELJ.

V konkurenci dvojic se bosta pri deklicah za naslov borili dvojici Marija VIČIČ - Živa FALKNER in Pia LOVRIČ - Zoja ŠTRUKELJ.

Na fotografiji: igralca ŠTK Velenje Tin Krstulovič in Marko Kovačevič TUKAJ.

Tadeja Majerič in Maša Zec Peškirič v četrtfinalu ITF turnirja na Floridi

Ljubljana, 10.01.2013

V Innisbrooku na Floridi nastopajo na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ kar tri naše igralke. Tadeja MAJERIČ in Maša ZEC PEŠKIRIČ sta bili v prvem in drugem krogu uspešni, Petra RAMPRE je izgubila.

Naša trenutno druga igralka na lestvici WTA Tadeja MAJERIČ ( ta teden je z 213. mestom dosegla svojo najvišjo uvrstitev v karieri) je očitno v odlični formi, saj po zmagi na ITF turnirju v Indiji decembra lani, zmaguje še naprej. V Innisbrooku je v prvem krogu s 62 61 premagala 20. letno Japonko Miso EGUCHI (WTA-309), v drugem krogu pa je s 62 61 premagala domačniko, 22. letno Lauren EMBREE (WTA- 512) in se uvrstila v četrtfinale.

V četrtfinalu bomo videli tudi Mašo ZEC PEŠKIRIČ ( WTA-257). Maša je bila v prvem krogu s 36 63 63 boljša od 18. letne Črnogorke Danke KOVINIĆ (WTA-275). V drugem krogu je s 6-4 6-4 izločila 20. letno Kanadčanko Gabrielo DABROWSKI (WTA-310).

Petra RAMPRE, ki počasi drsi po letvici WTA ( ta teden je na 239. mestu) je morala premoč že v prvem krogu priznati 19. letni Ukrajinki Elizaveti IANCHUK (WTA-478). Ta je zmagala z rezultatom 64 75.

Foto:ŽtkMb

Kaj je v intervjuju za spletno stran ITF povedala Tadeja MAJERIČ, ki so ji na spletni strani po uspešnih nastopih v decembru namenili kar nekaj pozornosti preberite TUKAJ.

Na DP do 12 let v drugem krogu izpadla Matic Dimic in Metka Komac

Ljubljana, 09.01.2013

V Ljubljani se je na igriščih TK Šport plus nadaljevalo državno prvenstvo do 12. let. Danes je bila tudi svečana otvoritev prvenstva, s himno, govorom vodje tekmovanja in manjšo pogostitvijo za nastopajoče in goste.

Nadaljevanje tekmovanja pri dečkih je v drugem krogu zahtevalo slovo 7. nosilca Matica DIMICA. S 60 62 ga je izločil Blaž VIDOVIČ. Ostali nosilci niso imeli težav in so napredovali brez oddanega niza. V konkurenci dvojic so znani polfinalisti, tudi tu so v polfinali samo postavljeni igralci.

Pri deklicah je edino presenečenje pripravila Kristina KOFOL (na fotografiji), ki je izločila 5. nosilko Metko KOMAC s 76(2) 62. Zelo napet je bil tudi dvoboj med Aljo BELINGER in Anjo ČOTAR, ki ga je dobila prva z rezultatom 26 62 75.

V konkurenci dvojic so tako kot pri dečkih v polfinalu samo postavljene igralke.

Jutri se obeta več zanimivih obračunov tako pri dečkih, kot pri deklicah. TUKAJ.

Na DP do 16 let znani četrtfinalisti in četrtfinalistke

Ljubljana, 09.01.2013

Na Otočcu se je nadaljevalo DP do 16 let. Pri dekletih drugi krog ni prinesel presenečenj, vseh šest nosilk, ki so bile uspešne v prvem, je zmagalo tudi v drugem krogu. Še največ dela je imela Sara SIRŠE, ki je za zmago nad Laro PROSENJAK potrebovala tri nize. Od nepostavljenih igralk sta četrtfinalistki Anette ŠČULAC in Evgenija BURGER.

V konkurenci dvojic so turnir pripeljali do polfinalnih obračunov.

Pri fantih smo videli podobno zgodbo kot pri dekletih. Tudi tu je v četrtfinalu preostalih šest nosilcev po prvem krogu. Pridružila pa sta se jim Jure FRANK in Amadej GORUČAN.

Tudi pri fantih so v konkurenci dvojic dvoboje pripeljali do polfinalnih obračunov.

Jutri bo šlo torej na Otočcu zares. Spopadli se bodo nosilci in nosilke in videli bomo kar nekaj zanimivih obračunov, morda tudi kakšen presenetljiv izid. TUKAJ.

Prvo dvoransko državno prevenstvo za rekreativce ta konec tedna v Velenju

Ljubljana, 09.01.2013

Vse je pripravljeno za začetek prvega dvoranskega državnega prvenstva za rekreativce, ki bo potekalo od 12. do 14.1.2013 v Beli dvorani v Velenju.
Včeraj ob polnoči se je zaključil rok za prijave, na tekmovanje pa se je prijavilo 72 igralcev in igralk iz vse Slovenije. Med prijavljenimi sta tudi oba vodeča na lestvici slovenskega rekreativnega tenis toura Aleš Maček (Radomlje) in Lea Sunarič (Žalec), ki v letu 2012 in na uvodnih dveh tekmovanjih leta 2013 sploh še nista okusila grenkobe poraza, sta pa tudi aktualna poletna državna prvaka. Tudi tokrat sta v vlogi favoritov, med največjimi konkurenti za naslov državnega prvaka pa naj omenimo novinca na slovenskem rekreativnem touru Damirja Konjarja, ki je sicer prvak rekreativne lige Center, ki se igra v teniškem klubu Olimpija Ljubljana, ter Slavke Srebrnjak iz Novega mesta, ki je večkratna državna prvakinja med veterankami.

Nekaterih odličnih rekreativcev na državno prvenstvo v Velenju ne bo (Tone Komar, Damjan Kropivšek, Mitja Udovič, Luka Grešak, Žiga Zvonar, Andrej Šalamun, Ivo Bubnjič, Sebastijan Sajovic, Ermin Karner, itd.), kar pa Aleša Mačka in ostalih igralcev po vsej verjetnosti ne žalosti preveč. V ženski konkurenci od boljših igralk manjkajo Ljubljančanka Eva Klampfer, ki na lestvici zaseda 3. mesto, ter Olga Vrhovec (Vače) in Petra Rant (Škofja Loka), ki se je kot novinka na touru zelo izkazala na tekmovanju v Kranju.

Poleg pravih rekreativcev se bodo za naslove merili tudi bivši tekmovalci, največ možnosti za prvi naslov državnega prvaka pa imajo Sandi Weisseisen (Zgornje Jezersko), ki je zmagal na zadnjih dveh tekmovanjih v Kranju in Litiji, Miha Pohar (Ljubljana), Miran Stefanovič (Ravne) in novinec na touru Sebastijan Leber (Vojnik). Tudi v tej konkurenci manjka kar nekaj odličnih igralcev, med njimi naj omenimo samo zmagovalca slovenskega rekreativnega toura v konkurenci bivših tekmovalcev za sezono 2012 Roberta Laziča (Zgornja Polskava).

Organizatorji državnega prvenstva z direktorjem Matjažem Končanom na čelu razpolagajo s štirimi peščenimi igrišči, ki so odlično pripravljena, dva od njih sta v dvorani, dva pa pod balonom. Poleg pokalov in praktičnih nagrad v vrednosti 1.000 eur bodo najboljši prejeli tudi vrednostne bone v višini 500 eur, ki jih podarja pokrovitelj tekmovanja podjetje Loparji.si.

Poglejte tudi TUKAJ.

Tina Pisnik nova kapetanka Fed cup ekipe, nominirane igralke za letošnje tekmovanje

Ljubljana, 08.01.2013

Na čelu ženske članske ekipe je prišlo do spremembe. Majo MATEVŽIČ, ki je odstopila, je zamenjala nekdanja profesionalna teniška igralka, Tina PISNIK. Ta je tudi že nominirala igralke za nastop ekipe na Pokalu federacij, ki bo februarja v Izraelu. V ekipo je poklicala Polono HERCOG, Katarino SREBOTNIK, Nastjo KOLAR in Andrejo KLEPAČIgra se na trdi podlagi.

Žreb skupin bo opravljen v ponedeljek, 14. januarja, ko bo znano s kom se bo v skupini pomerila ekipa Slovenije.

Sicer pa bodo za nekatere ekipe nastopile njihove najboljše igralke, med drugimi Viktorija AZARENKA, Tsvetana PIRONKOVA, Shahar PEER, Agnieszka RADWANSKA, Sorana CIRSTEA in druge. Celoten spisek prijavljenih igralk za posamezne reprezentance si lahko ogledate TUKAJ.

Grega Žemlja predal srečanje v Aucklandu, Aljaž Bedene izgubil v Sydneyu v treh nizih

Ljubljana, 08.01.2013

Aljaž BEDENE in Grega ŽEMLJA sta končala srečanji na ATP turnirjih v Sydneyu in Aucklandu.

Aljaž BEDENE, ki je ta teden dosegel svojo najvišjo uvrstitev v karieri na lestvici ATP je v Sydneyu igral z Južnoafričanom Kevinom ANDERSENOM. Po 58. minutah srečanja je bil izid 1 - 1 v nizih. Oba igralca sta odlično servirala, v vsakem nizu pa sta nasprotniku odvzela po en servis. Prvi niz je tako s 6 -3 dobil Anderson, drugega pa z enakim izidom Aljaž BEDENE, kateremu je uspel break v šesti igri. O zmagovalcu je odločal tretji niz.

Srečanje je bilo še naprej zelo izenačeno. Oba igralca sta še naprej zanesljivo dobivala svoj začetni udarec. Izkoristek prvega servisa pri Aljažu BEDENETU je bil 86 %, pri Kevinu ANDERSONU 79 %. Oba igralca sta dotlej odservirala po 12 asov, ob tem da je Aljaž BEDENE napravil 4 dvojne napake.

Usodna je bila osma igri, v kateri je Aljaža pustil na cedilu, sicer danes eno njegovih najmočnejših orožij, servis. Aljaž je napravil kar 4 dvojne napake in igro izgubil, Kevin ANDERSON pa je povedel s 5 - 3. Zadnjo igro je Anderson na svoj servis zanesljivo dobil in s tem tudi srečanje z izidom 63 36 63. Srečanje jetrajalo 1 uro in 25 minut.

Grega ŽEMLJA je v Aucklandu v prvem krogu meril moči s Kolmbijcem Alejandrom FALLO. Grega je srečanje po izgubljenem prvem nizu s 4-6 in potem, ko je v drugem nizu zaostajal z 1-3, predalUpamo, da ne gre za kaj hujšega in da bomo Grego videlu prihodnji teden v Melbournu.

TUKAJ.

V prvem krogu pri fantih na DP 16 izpadla Tino Kovačič in Žiga Drobnič, pri dekletih Moni Potrč in Silvija Peroša

Ljubljana, 08.01.2013

Na Otočcu sta v prvem krogu DP za fante do 16 let izpadla dva nosilca. Za 5. nosilca Tina KOVAČIČA je bil usoden Amadej GORUČAN. Ta je zmagal z rezultatom 46 63 75. Že v prvem krogu se je poslovil tudi 6. postavljeni Žiga DROBNIČ. Njega je s 63 62 izločil Jure FRANK. Ostali nosilci so se zanesljivo uvrstili naprej, le Filip J. ZUPANČIČ je oddal en niz Klemnu NIKOLAŠU. Fantje so odigrali tudi prvi krog v konkurenci dvojic.

Z nastopi pa so začela tudi dekleta. Tudi pri dekletih sta v prvem krogu izpadli dve nosilki. 4. postavljeno Moni POTRČ je s 63 60 premagala kvalifikantka Ana MERVIČ, 6. nosilko Silvijo PEROŠA pa je iz turnirja s 62 61 izločila Iva GABOR. Ostale nosilke so se zanesljivo uvrstile v naslednji krog.

TUKAJ.

Prvi krog DP do 12 let pri dečkih ni prinesel presenečenj, tudi pri deklicah po pričakovanjih

Ljubljana, 08.01.2013

V Ljubljani je bil odigran prvi krog glavnega turnirja dečkov na DP do 12 let. Presenečenj ni prinesel, saj so se nosilci z lahkoto uvrstili v drugi krog, pri tem pa nobeden od prvih osmih igralcev ni oddal niti niza. Bolj napeti in zanimivi obračuni se obetajo v drugem krogu.

Dečki so odigrali tudi dvoboje prvega kroga dvojic. S tekmovanjem bodo nadaljevali v sredo.

Danes so bili na sporedu obračuni prvega kroga pri deklicah. Tudi tu večjih presenečenj ni bilo. Izpadla je sicer 8. nosilka Zala ULE, a jo je tesno s 76(6) 75 premagala Eva KALAN, ki je na lestvici TZS uvrščena samo mesto za njo, tako da tudi tu ne moremo govoriti o presenečenju. Brez presenečenj je minil tudi prvi krog v konkurenci dvojic.

. Državno prvenstvo se nadaljuje v sredo z drugim krogom.Na fotografiji: Živa Falkner TUKAJ.

Vse tri naše igralke so se na ITF 18 na Slovaškem poslovile v prvem krogu

Ljubljana, 08.01.2013

Naši najboljši mladinci in mladinke do 18 let so se ta teden odpravili na močen ITF turnir 2. kategorije na Slovaško. Glede na trenutne uvrstitve na svetovni mladinski teniški lestvici sta v glavni turnir pri dekletih neposredno uvrščeni Nina POTOČNIK ( ITF - 102 ) in Maša MARC (ITF - 140), v kvalifikacijah pa se je za mesto v glavnem turnirju borila Eva ZAGORAC (ITF- 226) in bila uspešna. Eva je bila v prvem krogu s 63 60 je premagala Madžarko Luco FABIAN, v finalu kvalifikacij, v katerih je nastopilo samo 16 igralk, pa je s 75 61 premagala 2. nosilko kvalifikacij, Litvanko Justino MIKULSKYTE, 182. mladinko sveta in se uvrstila v glavni turnir.

Pri fantih je v kvalifikacijah nastopil Matic ŠPEC (ITF - 584). V prvem krogu je premagal Slovaka Tomasa PAVLOVSKYA s 64 63, v finalnem krogu kvalifikacij pa je izgubil s Čehom Yvom PANAKOM (ITF-358) s 36 16.

V glavnem turnirju je Nina POTOČNIK igrala s 3. nosilko, 15. letno Rusinjo Daryo KASATKINO, 35. mladinko sveta in izgubila z rezultatom 16 26. Maša MARC je igrala s 16 letno Avstrijko Karoline KURZ (ITF - 168) in izgubila s 62 36 67(4) , Eva ZAGORAC pa je imela za nasprotnico prav tako kvalifikantko, 15. letno Čehinjo Vendulo ZOVINCOVO (ITF - 255) in tudi ona je izgubila. Čehinja je bila boljša z rezultatom 57 76(2) 63. Vse rezultate najdete TUKAJ.

Katarina Srebotnik in Nadia Petrova odlično začeli skupne nastope, Andreja Klepač izgubila v prvem krogu Hobarta

Ljubljana, 07.01.2013

Katarina SREBOTNIK in Rusinja Nadia PETROVA, ki sta se dogovorili, da bosta letošnjo sezono nastopali skupaj, sta odlično začeli nastope na WTA turnirju v Sydneyu. V prvem krogu sta brez težav odpravili Slovakinjo Danielo HANTUCHOVO in Nemko Julio GOERGES s 61 63.

Katarina SREBOTNIK in Nadia PETROVA bosta v četrtfinalu igrali s 4. nosilkama Liezel HUBER /Zda) in Sanio MIRZA (Ind).

Se pa še drugič zapored že v prvem krogu poslavlja Andreja KLEPAČ. Tokrat je na WTA turnirju v Hobartu igrala v paru s Francozinjo Alize CORNET. Že v prvem krogu pa sta izgubili z Avstralko Jarmilo GAJDOSOVO in Čehinjo Klaro ZAKOPALOVO s 36 46. TUKAJ.

Blaž Kavčič poražen v zadnjem krogu kvalifikacij v Sydneyu, v glavnem turnirju Aljaž Bedene in Katarina Srebotnik med dvojicami

Ljubljana, 06.01.2013

Blaž KAVČIČ je v kvalifikacijah ATP turnirja v Sydneyu obstal v zadnjem krogu. Premagal ga je 2. nosilec na turnirju, trenutno 69. igralec sveta, Američan Ryan HARRISON s 75 63. V srečanju, ki je trajalo uro in 23 minut, je bil Američan boljši pri začetnem udarcu, tudi razmerje točk pa je na koncu s 75 proti 61 kazalo v njegov prid.

Na glavnem turnirju v Sydneyu nas bo tako zastopal Aljaž BEDENE. V ženski konkurenci nimamo predstavnic, saj bo Polona HERCOG prvič nastopila v Melbornu, kjer se turnir začne naslednji teden.

Z zanimanjem pa bomo spet spremljali nastop naše najboljše igralke v konkurenci dvojic Katarine SREBOTNIK. V Sydneyu bo prvič letos nastopila z igralko, s katero naj bi odigrali letošnjo sezono, Rusinjo Nadio PETROVO. V prvem krogu ju čaka obračun z Nemko Julio GOERGES in Slovakinjo Danielo HANTUCHOVO.

Še ena naša igralka bo nastopila prihodnji teden v konkurenci dvojic. V Hobartu bo Andreja KLEPAČ igrala v paru s Francozinjo Alize CORNET. Že v prvem krogu pa ju čaka visoka ovira, namreč drugi nosilki, Australka Jarmila GAJDOSOVA in Čehinja Klara ZAKOPALOVA.

TUKAJ.

Na DP 16 končane kvalifikacije, v ponedeljek začnejo glavni turnir fantje

Ljubljana, 06.01.2013

Januar in februar sta namenjena zimskim državnim prvenstvom. Na DP do 16 let, ki se odvija na Otočcu je prijavljenih 83 igralcev in 73 igralk.

Prvi so začeli s prvenstvom v TC Otočec fantje do 16 let. Prva dva dni so bili na sporedu kvalifikacijski obračuni fantov, dekleta so s kvalifikacijami začela v soboto in odigrala prvi krog.Glavni turnir se za fante začne v ponedeljek, za dekleta pa v torek.

V obeh konkurencah se bodo za naslov DP borili vsi najboljši z izjemo Grege Kokalja,ki ne bo nastopil.

Prvi nosilec turnirja fantov je Nik KRAPEŽ. Pri dekletih to mesto pripada Manci PISLAK, ki bo branila naslov najboljše, saj je bila državna prvakinja v tej kategoriji tudi leta 2012.

Prvi nosilec kvalifikacijskega žreba fantov je Mariborčan Vid KERŠIČ.

Uvrstitev v glavni turnir so si priigrali Vid KERŠIČ, Andrej ŠUŠTERŠIČ, Jernej ZAPLOTNIK, Jan KLEVIŠAR, Luka MIKLAVČIČ Filip VILER, Tin ČERMELJ in Nik GORENJAK.

Odigrane so bile tudi kvalifikacije pri dekletih. V glavni turnir so se uvrstile Anika MAKAROVIČ, Anja GAL, Anja TRBEŽNIK (na fotografiji), Ana MERVIČ, Kristina NOVAK, Anette ŠČULAC, Urška VELEC in Maja VENGUST. Dekleta začnejo z glavnim turnirjem v torek. TUKAJ.

Končane kvalifikacije na DP do 12 let, v ponedeljek začnejo z glavnim turnirjem fantje

Ljubljana, 05.01.2013

Do sobote bo v Ljubljani, na igriščih TK Športplus, potekalo letošnje zimsko državno prvenstvo do 12 let.

Na turnirju nastopa 83 dečkov in 52 deklic.

Na državnem prvenstvu nastopajo vsi najboljši, prvi nosilec pri dečkih je Jan KUPČIČ, pri deklicah pa Marija VIČIČ.

S kvalifikacijskimi obračuni so prvi začeli dečki. Prvi nosilec kvalifikacijskega turnirja je Klemen TAŠNER.V glavni turnir so se uvrstili Klemen TAŠNER, Maks LUKMAN, Gal HERCOG, David CEPAK, Gašper OBLAK, Nejc VREČKO, Jan DIMITRIJEVIČ in Damir SKLEPIČ. Glavni turnir se začne v ponedeljek.

Deklice so kvalifikacije odigrale v nedeljo. Prva nosilka kvalifikacijskega turnija je bila Klara ŠMIGOC. V glavni turnir so se uvrstile Klara ŠMIGOC , Jana VELIČKI, Kaja C. KRANER, Megi KOCJANČIČ, Sheila GLAVAŠ, Maja MAKORIČ, Lana ONIČ in Ronja D. GORENC.

Glavni turnir se začne v torek. TUKAJ.

Aljaž Bedene klonil v polfinalu proti Tipsareviću v treh nizih

Ljubljana, 05.01.2013

Aljaž BEDENE je v svojem prvem polfinalu na ATP touru v Chennaju igral z 28. letnim Srbom, 9. igralcem sveta, Jankom TIPSAREVIĆEM.

Aljaž je tudi v polfinalu igral odlično, čeprav je drugi in tretji v primerjavi s prvim odigral nekoliko slabše, kar ga je na koncu stalo zmage. Prvi je sicer v 5. igri prvega niza prišel do break priložnosti Janko TIPSAREVIČ, to pa je bilo v prvem nizu tudi vse. Aljaž si je prvo break žogo priigral v sedmi igri, a je ni uspel izkoristiti. Naslednje tri si je priigral v deveti igri in tokrat je tretjo break žogo izkoristil in povedel s 5 - 4. Naslednji svoj servis je nato rutinsko dobil, s tem pa prvi niz s 6 - 4. Aljaž je celoten prvi niz igral zelo zanesljivo, odlično serviral in izkoristil praktično vsako priložnost, ki se mu je ponudila.

Drugi niz je Tipsarevič silovito začel in dobil servis brez izgubljene točke, v naslednji igri pa je po dvojni napaki Aljaža prišel do break žoge, ki jo je ob naslednji neprisiljeni napaki Aljaža s forhendom izkoristil in povedel z 2 - 0 ter nato v nadaljevanju s 5 - 2. V osmi igri je Aljaž serviral za obstanek v igri, a naredil dve neprisiljeni napaki, ki sta ga stali servisa in drugega niza.

Tretji niz je začel Tipsarević in povedel z 1 - 0. Aljaž je deloval manj zanesljivo, dve neprisiljeni napaki in dvojna napaka so prinesle tri break žoge Tipsareviću, ki je drugo izkoristil in povedelz 2 - 0, naslednji servis pa zanesljivo dobil in tako ponovno vodil, kot v drugem nizu, s 3 - 0. Četrta igra je trajala najdlje doslej, prinesla pa je 1 break žogo Tipsareviču, a je bil Aljaž, kot celotno srečanje, nepopustljiv in po sedmih izenačenjih je dobil svoj servis ter znižal na 1 - 3. Pri izidu 1 - 4 je Aljaž obranil dve break-žogi in znižal na 2 - 4. Aljaž si je v naslednji,sedmi igri, priigral dve priložnosti za break, potem ko je njegova žoga dvakrat zadela mrežo, v nadaljevanju pa je pri prednosti Tipsarevića zgrešil lahek smeš in Srb je povedel s 5 - 2. Udarec je pustil posledice v zadnji igri, ki jo je Aljaž na svoj servis izgubil, s tem pa tudi srečanje s 64 26 26 po dveh urah igre.

Aljaž BEDENE je tretji slovenski igralec, ki se mu je uspelo na kakšnem ATP turnirju uvrstiti v polfinale in po odličnih predstavah naših igralcev v zadnjem času smo prepričani, da bo podobnih uvrstitev kmalu še več.

Aljaž si je v Indiji priigral 90 ATP točk in denarno nagrado v višini 19.000 $. Nova bera točk ga ponovno uvršča okrog 75. mesta na lestvici ATP.

TUKAJ.

Hana Mraz in Ana Oparenovič osvojili turnir dvojic ITF 18, Anja Gal in Veronika Erjavec izgubili finale dvojic na TE 14

Ljubljana, 04.01.2013

Potem, ko smo v Beogradu na obeh turnirjih, ITF 18 in TE 14 ostali brez predstavnikov v konkurenci posameznikov so se naši igralci in igralke izkazali v konkurenci dvojic.

Na ITF turnirju do 18 let sta pokal za zmagovalki turnirja dvignili Ana OPARENOVIČ in Hana MRAZ. V finalu sta s 62 67(1) [10-5] premagali Romunki Andreeo Amalio ROSCA in Cristiano Miruno TUDOR.

Pri fantih je v polfinalu nastopil Jan Vit ŠUNTAR, ki je z Britancem Georgom HEDLEYEM z rezultatom 36 57 izgubil srečanje z domačinoma Filipom GRBIĆEM in Dušanom VUKIČEVIĆEM.

Na turnirju TE do 14 let sta se izkazali Veronika ERJAVEC in Anja GAL. V konkurenci dvojic sta se uvrstili v finale. V polfinalnem obračunu sta premagali 2. nosilki, domači igralki Milo MEJIĆ in Kristino MILETIČ z rezultatom 76(5) 64. Anja in Veronika, ki sta bili 4. nosilki turnirja dvojic sta v finalu igrali s 3. nosilkama, Nefiso BERBEROVIĆ (BiH) in Andjelo MALOVIĆ (ČG). Bosansko črnogorska naveza je bila boljša z rezultatom 7-5 2-6 [10-7].

Pri dečkih sta v polfinalu nastopila Anže ARH in Nick CMAGER, a žal nista bila uspešna. Izgubila sta s 4. nosilcema, domačinoma Alekso BUĆANOM in Davidom JURASOM z rezultatom 26 26.

TUKAJ.

Blaž Kavčič kvalifikacije Sydneya začel z dvema zmagama, znana nasprotnika Bedeneta in Žemlje

Ljubljana, 04.01.2013

Blaž KAVČIČ se je iz Indije že preselil v Sydney, kjer nastopa v kvalifikacijah zadnjega ATP turnirja pred OP Avstralije. Turnir ima nagradni sklad 436.000 $. Kvalifikacije so zelo močno zasedene, Blaž KAVČIČ pa kot 94. igralec sveta zaseda mesto 8. nosilca. Danes je moral na igrišče kar dvakrat in po skupaj skoraj štirih urah dvakrat zmagal. V prvem krogu se je pomeril z 29. letnim, 106. igralcem lestvice ATP, Čehom Janom HAJEKOM. V izenačeni tekmi je za zmago dobil dve podaljšani igri in slavil z rezultatom 76 (3) 76 (4). Končno razmerje v osvojenih točkah je bilo 90 - 83. V drugem srečanju je igral z 21. letnim Kitajcem Di WUJEM, 183. igrlacem sveta. Za zmago je potreboval tri nize. Končni izid je bil 46 64 64. Tudi v tej tekmo sta bila igralca zelo izenačena saj sta osvojila vsak po 93 točk. Za nastop v glavnem turnirju mora zmagati še enkrat. Njegov zadnji nasprotnik v kvalifikacijah bo 2. nosilec in 69. igralec sveta Američan Ryan HARRISON.

V glavnem turnirju Sydneya bomo po izvrstnih predstavah v Chennaiu videli tudi Aljaža BEDENETA.Njegov nasprotnik v prvem krogu glavnega turnija bo Južnoafričan Kevin ANDERSON.

Grega ŽEMLJA bo zadnji turnir pred OP Avstralije odigral na Novi Zelandiji. Odpravil se je v Auckland na ATP turnir z nagradnim skladom 433.000 $. Na turnirju bo nastopilo kar 7 TOP 30 igralcev na čelu s Špancem Davidom FERRERJEM. Grega bo v prvem krogu igral s Kolumbijcem Alejandrom FALLO

.

TUKAJ.

Aljaž Bedene premagal 17. igralca sveta Stanislasa Wawrinko in se uvrstil v polfinale

Ljubljana, 04.01.2013

Edini naš preostali predstavnik na turnirjih ATP ta teden Aljaž BEDENE, se je danes v Chennaju v četrtfinalu pomeril s 4. nosilcem, 27. letnim Švicarjem, Stanislasom WAWRINKO, trenutno 17. igralcem sveta (najvišje je bil na 9. mestu leta 2008) in ga premagal z rezultatom 62 76(6).

V prvem nizu je prevladoval Aljaž, ki je odlično serviral in niz zanesljivo dobil s 6-2. Tudi drugi niz je dobro začel, v tretji igri imel dve priložnosti za break, a ju ni izkoristil. Ponovno si je dve priložnosti za break priigral v 7 igri, pa tudi teh dveh ni uspel izkoristiti, saj je Wawrinka precej popravil servis in v odločilni trenutkih odserviral bistveno bolje kot dotlej. Na srečo je Aljaž zanesljivo serviral in nasprotniku ni dal priložnosti za odvzem servisa. O zmagovalcu je tako odločala podaljšana igra. V tej je Aljažu uspelo odvzeti dva servisa nasprotniku, ob tem, da je Wawrinka napravil še eno dvojno napako. Pri 6 - 5 si je Aljaž z odličnim napadom na mreži priigral prvo meč žogo, a se je Wawrinka z asom obranil. V naslednji točki je Aljaž odlično vrnil začetni udarec in si priigral drugo meč žogo. To je z odličnim servisom in lepo izdelano točko izkoristil in se veselil svoje prve uvrstitve v polfinale turnirja ATP. Čestitamo !

Aljažev polfinalni nasprotnik bo 9. igralec sveta, 28. letni Srb Janko TIPSAREVIĆ. Srečanje se bo začelo ob 12.30 uri, neposredno ga prenaša SPORTKLUB.

Kaj je za Šport TV povedal po novem velikem uspehu Aljaž BEDENE preberite TUKAJ.

Hitro slovo Klepačeve v Hobartu

Ljubljana, 04.01.2013

Začele so se že kvalifikacije naslednjih turnirjev na WTA touru. Igralke so se preselile v Hobart in Sydney. V Hobartu je v kvalifikacijah nastopila Andreja KLEPAČ, ki se sicer bolj posveča igranju v konkurenci dvojic. Poslovila se je že v prvem krogu, kjer je izgubila s 7. nosilko, 109. igralko lestvice WTA, Španko Garbine MUGURUZA. TUKAJ.

Ana Oparenovič izgubila v četrtfinalu ITF 18 v Beogradu, na turnirju TE do 14 let dve dvojici v polfinalu

Ljubljana, 03.01.2013

Na ITF turnirju do 18 let, 5. ranga, v Beogradu v konkurenci posameznikov nimamo več predsatvnikov. Kot zadnja je v četrtfinalu izgubila Ana OPARENOVIČ. V drugem krogu je s 64 60 premagala Belgijko Margaux BOVY in se uvrstila v četrtfinale, kjer pa je moraka premoč priznati igralki BiH, Damiri MUMINOVIĆ. Ta je slavila z rezultatom 75 36 64.

V drugem krogu sta izpadla Rok SITAR, katerega je premagal Srb Filip GRBIĆ s 63 75 in Hana MRAZ, ki je izgubila z domačinko Emilijo DANČETOVIĆ s 46 57.

V konkurenci dvojic sta se Hana MRAZ in Ana OPARENOVIČ po zmagi nad Milico PANIĆ (SRB) in Anastasio RENTOULI (GRE) s 62 61 uvrstili v polfinale. V polfinalu je tudi Jan Vit ŠUNTAR, ki je igral v paru z Britancem Georgom HEDLEYEM. V četrtfinalu sta bila s 62 67(8) [10-5] boljša od 1. nosilcev, našega Roka SITARJA in Avstrijca Davida PICHLERJA.

Na turnirju TE do 14 let, ki prav tako poteka v Beogradu med posamezniki nimamo več predstavnikov. V četrtfinalu je izgubil še Jan VEHOVEC, ki je moral priznati premoč Srbu Konstantinu KIROVSKEMU. Ta je zmagal s 64 63.

Imamo pa v konkurenci dvojic v polfinalu dva para. Pri dečkih sta to Anže ARH in Nick CMAGER, pri deklicah pa Veronika ERJAVEC in Anja GAL. TUKAJ.

Na ITF turnirju do 18 let v Beogradu soliden začetek naših

Ljubljana, 03.01.2013

V Beogradu poteka ITF turnir do 18 let. Turnir je 5. kategorije, od slovenskih igralcev in igralk pa se ga udeležujejo Rok SITAR, Rok KRIŽAJ, Jan Vit ŠUNTAR, Hana MRAZ in Ana OPARENOVIČ.

Odigran je bil prvi krog v ženski in moški konkurenci, od naših pa so bili uspešni Rok SITAR, Ana OPARENOVIČ in Hana MRAZ.

Od tekmovanja posameznikov se poslavljata Jan Vit ŠUNTAR, ki je izgubil s 1. nosilcem, Avstrijcem Davidom PICHLERJEM z rezultatom 06 46 in Rok KRIŽAJ. Ta je moral premoč priznati 6. nosilcu, Srbu Strahinji RAKIĆU, ki je slavil s 61 76(6).

Rok SITAR je v prvem krogu premagal domačina Luko KAIĆA z rezultatom 62 60, Ana OPARENOVIČ je bila s 61 60 boljša od domačinke Sare MITROVIĆ, Hana MRAZ pa je s 61 36 60 izločila domačo igralko, ki je nastopila s posebnim povabilom, Nino MARJANOVIĆ.

TUKAJ.

Aljaž Bedene v četrtfinalu ATP turnirja v Chennaiu, s Kavčičem izpadla v dvojicah

Ljubljana, 03.01.2013

Aljaž BEDENE je odlično začel novo sezono, saj se je že na prvem ATP turnirju sezone uvrstil v četrtfinale. V Chennaiu je v drugem krogu izločil 6. nosilca, 25. letnega Nizozemca Robina HASSEJA s 75 63. Srečanje je trajala uro in dvajset minut, Aljaž pa je tudi torat zelo dobro serviral, saj je na začetni udarec osvojil kar 77 % možnih točk.Izgubil je en svoj servis, nasprotniku pa je odvzel tri. Na koncu je slavil z razliko v točkah 68 - 47.

V petek bo v četrtfinalu igral s 4. nosilcem, 27. letnim Švicarjem, Stanislasom WAWRINKO, trenutno 17. igralcem sveta (najvišje je bil na 9. mestu leta 2008). Z uvrstitvijo v četrtfinale si je Aljaž že priigral novih 45 točk za svetovno teniško lestvico in 11.300 $.

Danes je z Blažem KAVČIČEM nastopil v četrtfinalu konkurence dvojic. Naša igralca sta srečanje z Nemcema Andreem BEGEMANNOM in Martinom EMMRICHOM izgubila s 67(1) 16.

Kaj je za ŠPORT TV povedal Aljaž BEDENE pred jutrišnjim dvobojem z WAWRINKO preberite TUKAJ.

Katarina Srebotnik končala v polfinalu turnirja dvojic v Brisbaneu

Bojan, 03.01.2013

Katarina SREBOTNIK je teniško sezono 2013 začela s polfinalom. S Slovakinjo Danielo HANTUCHOVO sta na WTA turnirju v Brisbaneu nastope končali s predajo polfinalnega srečanja.

V prvem krogu sta bili boljši od Mervane JUGIĆ-SALKIĆ (Bih) in Alexandre PANOVE (Rus) s 64 64, v četrtfinalu pa sta izločili Rusinjo Anastasio PAVLYUCHENKOVO in Slovakinjo Lucie SAFAROVO s 62 64.

Današnje polfinalno srečanje, ki sta ga igrali proti Američanki Bethani MATTEK-SANDS in Indijki Sanii MIRZA sta pri zaostanku 1-5 v prvem nizu, predali.

TUKAJ.

Na mladinskem turnirju TE 14 v Beogradu med posamezniki uspešen samo Jan Vehovec

Ljubljana, 02.01.2013

V Beogradu se nadaljuje turnir TE do 14 let. V drugem krogu smo imeli tri predstavnike v konkurenci posameznikov, uspešen pa je bil samo eden. V četrtfinale se je uvrstil Jan VEHOVEC, ki je z rezultatom 61 63 premagal 8. postavljenega Romuna Raula-Alina DICUJA.

Poražena sta bila Anže ARH, katerega je s 61 63 izločil Romun Andrei Cosmin HOLBAN in Nick CMAGER, od katerega je bil boljši še en Romun, Marian PRAJESCU. Ta je slavil s 62 61. Dekleta so z nastopu končala že včeraj.

V konkurenci dvojic bosta v četrtfinalu pri fantih nastopila Anže ARH in Nick CMAGER, pri deklicah pa Veronika ERJAVEC in Anja GAL.

TUKAJ.

Grega Žemlja izgubil z Richardom Gasquejem po treh urah vrhunskega tenisa

Ljubljana, 02.01.2013

Grega ŽEMLJA je v Dohi zapravil veliko priložnost za zmago nad 10. igralcem sveta, potem ko je v tretjem nizu z breakom vodil s 5 - 2. Srečanje drugega kroga glavnega ATP turnirja z nagradnim skladom 1.050.000 $. je na koncu izgubil s 76(7) 46 67(3).

Začel pa je odlično in 10. igralcu sveta vzel prvi niz s 76(7). Oba igralca sta odlično servirala. Kljub temu si je Grega ustvaril tri, Gasque pa le 1 priložnost za break. Nobenemu ni uspelo in 1. niz je odločala podaljšana igra. V tej je Grega takoj odvzel servis Gasqueju in povedel s 3 - 0. Naslednja dva svoja servisa je izgubil in Gasque je v tie breaeku že vodil s 5 - 3. Grega je nato izenačil na 5 - 5, nato pa naredil hudo napako na forhendu in Gasque je prišel do prve žoge za niz. Ni je izkoristil, a je imel imel nato še eno. Tudi to je Grega z asom obranil, nato še enkrat odlično sreviral in povedel z 8 - 7, takoj zatem pa še enkrat, tokrat petič v tie-breaku odvzel servis nasprotniku in osvojil prvi nizna 7.

Tudi drugi niz se je odvijal podobno prvemu. prvi si je break priložnost ustvaril Grega pri izidu 2 - 1, a je ni izkoristil. Odločitev je padla v deveti igri, ko je Grega ŽEMLJA na svoj servis vodil 40 - 15, a igro nato izgubil in Gasque je povedel s 5 - 4. V naslednji igri je Francoz serviral za zmago v 2. nizu, a si je Grega Žemlja priigral tri break žoge za ponovno izenačenje. Nobene od treh priložnosti ni izkoristil, saj je Francoz v odločilnih trenutnkih odlično serviral, niz pa zaključil z asom. O zmagovalcu jeodločal tretji niz v katerem si je najprej dve priložnosti za break priigral Francoz, ki jih ni izkoristil, je pa v naslednji igri to uspelo Gregi. ta je povedl s 3 - 0, v nadaljevanju srečanja pa s 5 - 2. Tudi v tretjem nizu je bila odločilna deveta igra, katero je Grega na svoj servis izgubil na nič. Od izida 5 - 3 do izida 5 - 5 je Grega osvojil samo 2, Gasquet pa kar 11 točk. Tudi v tretji igri je odločil tie-break, ki se je prelomil pri rezultatu 2 - 2, ko je Grega zgrešil relativno lahek smash in Francozu je uspel mini break ter v nadaljevanju vodstvo s 5 - 2, ki pa ga tokrat ni uzpustil iz rok in je na koncu slavil. Sicer pa je Grega v srečanju odserviral kar 17 asov in odigral 51 winnerjev.

TUKAJ.

V Beogradu naši 14. letniki s spremenljivo srečo

Ljubljana, 01.01.2013

V Beogradu se je začel glavni turnir TE za deklice in dečke do 14 let. Turnir je 3. kategorije. Naši igralci in igralke so uspešno nastopili v kvalifikacijah, v prvem krogu glavnega turnirja pa so se njihove vrste nekoliko razredčile.

Pri fantih je Anže ARH premagal Srba Igorja HAJDUKOVIĆA s 62 62. Nick CMAGER je bil s 76(2) 60 boljši od Srba Marka SIMIĆA. Jan VEHOVEC je premagal Bogdana DJORDJEVIĆA s 36 64 64. Izgubil je Luka ROŠA, od katerega je bil boljši Aleksa BUČAN s 60 64.

Pri deklicah so nastopile Veronika ERJAVEC,Anja GAL in Urška VELEC. Vse tri so bile poražene. Veroniko ERJAVEC je premagala domačnika Draginja VUKOVIĆ s 62 63, Anjo GAL je s 62 61 izločila domačinka Mila MEJIĆ, Urška VELEC je s 62 46 57 izgubila z Mio MIJATOVIĆ.

TUKAJ.

Aljaž Bedene in Grega Žemlja zmagovito v novo sezono, Blaž Kavčič poražen

Ljubljana, 01.01.2013

Na ATP turnirju v Chennaiu je novo teniško sezono začel Aljaž BEDENE. Začel je v slogu lanskih nastopov, torej z zmago.

V prvem krogu je v uri in trinajstih minutah brez težav odpravil Portugalca Joaa SOUZO z rezultatom 63 62. Aljaž je odlično serviral, saj je imel izkoristek servisa kar 73 %, ob tem pa je nasprotniku zabil 6 asov. Njegov naslednji nasprotnik bo 6. nosilec, Nizozemec Robin HASSE. Srečanje bo v sredo ob 17. uri po lokalnem času.

V tretjem medsebojnem srečanju je Grega ŽEMLJA na ATP turnirju v Dohi prvič ugnal Italijana Fabia FOGNINIJA. Za zmago je potreboval skoraj dve uri, slavil pa je v treh nizih z rezultatom 62 36 64. V drugem krogu bo Grega igral z 2. nosilcem, Francozom Richardom GASQUEJEM.

Blaž KAVČIČ je v prvem krogu turnirja v Chennaiu igral s Špancem Robertom BAUTISTO AGUTOM. Blaž je dobro začel, povedel s 3 -1, v napeti končnici pa nato 1. niz izgubil s 67 (6). V drugem nizu sta bila igralca izenačena do izida 2 - 2, ko je serviral Blaž KAVČIČ. Igro na svoj servis je izgubil, prav tako nasledne tri in Španec je slavil s končnim izidom 76(6) 62.

Blaž KAVČIČ in Aljaž BEDENE sta uspešno začela nastope v konkurenci dvojic. V prvem krogu sta premagala Rusa Evgenya DONSKOYA in Andreya KUZNETSOVA s 64 64.

V dvojicah je v Dohi nastopil tudi Grega ŽEMLJA. Moči je združil z Viktorjem TROICKIM. Igrala sta z Nemcema Christoperjem KASOM in Philippom KOHLSCHREIBERJEM in igrišče zapustila kot poraženca. Nemca sta bila boljša z rezultatom 63 63.

Je pa z nastopi v uvodu v novo sezono že končala Andreja KLEPAČ. Ta je nastopila na WTA turnirju v Shenzhenu, kjer je igrala v paru z Romunko Edino GALLOVITS-HALL. V prvem krogu sta izgubili z 2. nosilkama, Rusinjo Nino BRATCHIKOVO in Slovakinjo Janette HUSAROVO z rezultatom 46 46.

TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.