Na DP do 18 let znani polfinalisti in polfinalistke

Ljubljana

Po pričakovanju je bil četrtfinalni dan na DP do 18 let v Mariboru izjemno zanimiv.

Pri fantih še naprej zmaguje kvalifikant Matija KAC (ŠtkVe). Po zmagi nad 4. nosilcem, je v četrtfinalu izločil še šestega. Tokrat je bil njegova "žrtev" Jan Vit ŠUNTAR, katerega je premagal z rezultatom 76(5) 61. 1. nosilec Rok SITAR je premagal osmo postavljenega Sebastiana GORŠIČA s 76(2) 61, tretji nosilec Matic ŠPEC je bil boljši od 7. nosilca Aljaža CAJZEKA, izpadel pa je 2. nosilec Rok KRIŽAJ. Presenetil ga je 5. nosilec Aljaž RADINSKI, ki je zmagal z rezultatom 62 26 61.

O prvem finalistu bosta odločila domača igralca Rok SITAR in Matic ŠPEC (ŽtkMb), v drugem polfinalu pa se bosta pomerila Matija KAC (ŠtkVe) in še tretji domačin Aljaž RADINSKI (ŽtkMb).

Pri dekletih je nepostavljena Nina POTOČNIK(Ptuj) premagala 1. nosilko, domačinko Evo ZAGORAC (ŽtkMb). 5. nosilka Pija BRGLEZ (Br-Mb) je s 62 67(5) 63 izločila 2. nosilko Laro VOVK (Straž), 4. nosilka Natalija ŠIPEK (Natka) pa je bila s 64 61 boljša od nepostavljene Hane MRAZ (Tr-Kr). Srečanje med Tjašo JERŠE in Saro DJURDJEVIĆ je dobila slednja z rezultatom 76(7) 62.

Polfinalna para pri dekletih se glasita Nina POTOČNIK - Sara DJURDJEVIĆ in Natalija ŠIPEK - Pija BRGLEZ.

V konkurenci dvojic so znani finalisti in finalistke. Pri fantih se bodo za naslov najboljše dvojice v državi pomerili Domen GOSTINČAR in Rok SITAR (ŽtkMb) ter Aleš GERMIČ - Matic ŠPEC (ŽtkMb).

Pri dekletih bodo v finalu dvojic nastopile Pija BRGLEZ (BrMb) in Lara VOVK (Straž) ter Nina POTOČNIK (Ptuj) in Eva ZAGORAC (ŽtkMb).