Tim Tekavec in Filip Jeff Planinšek pri dečkih ter Marija Vičič in Živa Falkner pri deklicah finalisti DP 12

Ljubljana

Na DP do 12 let je na sporedu samo še finale posameznikov in posameznic.

Pri dečkih je v polfinalu, v mariborskem klubskem obračunu Jeff Filip PLANINŠEK (ŽtkMb), presenetil 1. igralca do 12 let Jana KUPČIČA s 62 61 in postal prvi finalist. V drugem polfinalnem obračunu je bilo tesno le v prvem nizu, ki ga je s 75 dobil Tin KRSTULOVIČ (ŠtkVe), v nadaljevanju pa je 2. nosilec Tim TEKAVEC (MaxLj) brez težav prišel do zmage in na koncu slavil s 57 61 60. Finalni par se torej glasi Filip Jeff PLANINŠEK - Tim TEKAVEC.

Pri deklicah se bosta za naslov državne prvakinje borili 1. in 2. igralka lestvice do 12 let, Marija VIČIČ (Šplus) in Živa FALKNER (Otočec). Marija VIČIČ je v prvem polfinalu z 26 60 62 premagala Pio LOVRIČ (Domžale), Živa FALKNER (Otočec) pa je bila v drugem polfinalu boljša od Zoje ŠTRUKELJ (ŠtkVe) s 62 63.

Znani pa so državni prvaki in prvakinje v konkurenci dvojic.

Pri dečkih sta državna prvaka za leto 2013 Mark G. ANDREJIČ (Domžale) in Filip J. PLANINŠEK, ki sta v finalnem obračunu premagala prva favorita turnirja dvojic Jana KUPČIČA in Tima TEKAVCA S 76(7) 26 [10-7].

Pri deklicah presenečenja ni bilo. Naslov državnih prvakinj sta osvojili Marija VIČIČ in Živa FALKNER, ki sta v finalu s 63 62 premagali Pio LOVRIČ in Zojo ŠTRUKELJ.