V prvem krogu pri fantih na DP 16 izpadla Tino Kovačič in Žiga Drobnič, pri dekletih Moni Potrč in Silvija Peroša

Ljubljana

Na Otočcu sta v prvem krogu DP za fante do 16 let izpadla dva nosilca. Za 5. nosilca Tina KOVAČIČA je bil usoden Amadej GORUČAN. Ta je zmagal z rezultatom 46 63 75. Že v prvem krogu se je poslovil tudi 6. postavljeni Žiga DROBNIČ. Njega je s 63 62 izločil Jure FRANK. Ostali nosilci so se zanesljivo uvrstili naprej, le Filip J. ZUPANČIČ je oddal en niz Klemnu NIKOLAŠU. Fantje so odigrali tudi prvi krog v konkurenci dvojic.

Z nastopi pa so začela tudi dekleta. Tudi pri dekletih sta v prvem krogu izpadli dve nosilki. 4. postavljeno Moni POTRČ je s 63 60 premagala kvalifikantka Ana MERVIČ, 6. nosilko Silvijo PEROŠA pa je iz turnirja s 62 61 izločila Iva GABOR. Ostale nosilke so se zanesljivo uvrstile v naslednji krog.