Nastja Kolar,Blaž Rola, Anja Prislan in Tadeja Majerič zmagali v prvih krogih ITF turnirjev

Ljubljana

Po nekajmesečni odsotnosti s teniških igrišč se na tekmovanja vrača Nastja KOLAR.

Za povratek je izbrala ITF turnir na pesku (10.000 $) v turški Antalyi. Začela je z zmago. V prvem krogu je premagala 26. letno Japonko Chiaki OKADAUE, 431. igralko lestvice WTA in 7. nosilko turnirja v Antalyi. Nastja je zmagala z rezultatom 64 63.

Z zmago je turnir serije Futures z nagradnim skladom 10.000 $ v Sunriseu, v ZDA, začel Blaž ROLA. V prvem krogu je s 75 63 premagal Argentinca Patricia HERASA.

Na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Port St. Lucie na Floridi je bila odd treh naših predstavnic v prvem krogu uspešna samo Tadeja MAJERIČ S 62 57 60 je premagala Argentinko Mailen AUROUX. V prvem krogu sta izgubili Petra RAMPRE in Maša ZEC PEŠKIRIČ. Petro RAMPRE je izločila 20. letna, 271. igralka lestvice WTA, Venezuelka Adriana PEREZ s 60 46 64. Od Maše ZEC PEŠKIRIČ je bila boljša 25. letna, 260 igralka lestvice WTA, Bolgarka Dia EVTIMOVA , k je zmagala s 62 06 63.

Anja PRISLAN igra na turnirju serije ITF (10.000 $) v Stuttgartu. V prvem krogu je s 62 36 62 premagala 1. nosilko turnirja, 21. letno Nizozemko Lesley KERKHOVE (WTA - 312).