prijava_e
Novice : Arhiv novic 2012 : Junij 2012

Arhiv novic - junij 2012

Katarina Srebotnik in Andreja Klepač uspešni v drugem oz. prvem krogu mešanih dvojic

Ljubljana, 30.06.2012

Po izpadu vseh naših predstavnikov v konkurenci posameznikov sta izpadi tudi obe naši igralki v konkurenci dvojic. Katarino SREBOTNIK in Kveto PESCHKE sta že v drugem krogu premagali italijanki Flavia PENETTA in Francesca SCHIAVONE s 63 46 61. Z nastopi je v tej konkurenci končala tudi Andreja KLEPAČ. Z Anastasio RODIONOVO sta izgubili srečanje drugega kroga z Nurio LLAGOSTERO VIVES in Mario Jose MARTINEZ SANCHEZ s 36 26. Obe naši igralki priložnost za dobro uvrstitev zdaj iščeta v konkurenci mešanih dvojic in zaenkrat sta bili uspešni. Katarina SREBOTNIK je v paru z Nenadom ZIMONJIĆEM tretja nosilka. V prvem krogu sta bila prosta, v drugem pa sta igrala proti Britancema Joshu HUTSCHINSU in Heather WATSON in zmagala z izidom 57 64 64. Andreja KLEPAČ igra v paru s Švedom Johanom BRUNSTROMOM. Njuna nasprotnika v prvem krogu sta bila Nizozemec Jean-Julien ROJER in Poljakinja Klaudia JANS-IGNACIK. Klepačeva in Brunstrom sta zmagala z rezultatom 76(3) 67(3) 64. TUKAJ.

Domen Gostinčar in Rok Križaj ter Manca Pislak, Lara Vovk in Tamara Zidanšek v polfinalu Kranja, Lian Benedejčič v finalu v Trstu

Ljubljana, 29.06.2012

Na turnirju TE 16 v Kranju smo dobili polfinaliste. Pri fantih sta se v polfinale uvrstila Domen GOSTINČAR, ki je s 64 60 premagal Avstrijca Andreasa NIEDERACHERA in Rok KRIŽAJ, ki je bil s 75 61 boljši od drugega Avstrijca Alexandra ERLERJA. Pri dekletih so se v polfinale uvrstile kar tri naše igralke. Manca PISLAK je s 61 63 premagala Evgenijo BURGER, Lara VOVK je bila s 63 62 boljša od Jelene LUKIĆ, Tamara ZIDANŠEK pa je s 76(2) 61 premagala Hrvatico Eno DELIBEGOVIĆ. V konkurenci dvojic sta pri fantih Nik KRAPEŽ in Rok OGOREVC izgubila v finalu z Madžaroma Gergom RENDEKOM in Davidom SZINTAIEM. Pri dekletih sta turnir osvojili Nika KOZAR in Tjaša JERŠE, ki sta v finalu premagali Karlo DUJIĆ in Diano KRASNOVO s 63 60. Na turnirju do 12 let v Trstu se je v finale uvrstila Lian BENEDEJČIČ. V polfinalu je premagala Kanadčanko Mario TANASESCU s 63 64. TUKAJ.

TK Kamnik zmagovalec 2. moške teniške lige

Ljubljana, 29.06.2012

V Kamniku je bilo odigrano finale Play offa v 2. moški članski teniški ligi. Ta se je igrala v dveh skupinah, v njej pa je nastopalo 12 ekip. Med zelo izenačenimi tremi ekipami v A skupini je 1. mesto osvojil TK Rival, v B skupini pa je prvo mesto brez poraza osvojil TK Kamnik. V tekmi za končno 1. mesto in zmagovalca 2. moške lige je včeraj TK KAMNIK na domačem igrišču s 4 - 1 premagal TK RIVAL. Za zmagovalce so nastopili Boštjan REPANŠEK, Domen KORELC, Nejc LEMIČ, Aleš POGAČAR in Urban ČEVKA. Srečanje je bilo odločeno že po tekmah posameznikov, zato srečanj dvojic niso odigrali. Barve poražencev so branili Andrej KRAŠEVEC, Gregor KRUŠIČ, Nikola MALJKOVIČ, Urban LJUBIČ in Bruno NIKOLIČ. Edino točko je ekipi TK Rival priigral Urban LJUBIČ. TUKAJ.

Grega Žemlja ni bil kos Fernandu Verdascu, Katarina Srebotnik in Andreja Klepač v drugemn krogu dvojic

Ljubljana, 28.06.2012

Po odpovedi vrste srečanj tretjega dne se danes nadaljuje turnir v Wimbledonu. Prva je srečanje končala Katarina SREBOTNIK. S Kveto PESCHKE sta igrali proti domačinkama Naomi BROADY in Johanni KONTA in se brez težav uvrstili v naslednji krog. Zmagali sta z rezultatom 62 64. Grega ŽEMLJA je na igrišču št. 12 igral s Fernandom VERDASCOM. Prva niza sta bila zelo izenačena, oba pa je v podaljšanih igrah dobil VERDASCO. Tretjega je z odvzemom servisa v drugi igri dobil Grega ŽEMLJA s 63, zadnjega četrtega pa z enakim izidom VERDASKO. Grega ŽEMLJA zapušča London s 23.000 funti, kolikor dobijo igralci, ki izpadejo v drugem krogu glavnega turnirja. V četrtem srečanju dneva je nastopila še Andreja KLEPAČ, ki igra v paru z Avstralko Anastasio RODIONOVO. Bili sta uspešni, saj sta s 64 36 63 premagali ameriško veteranko, 38. letno Jill CRAYBAS in Nemko Julio GOERGES. TUKAJ.

Igralke ŽTK Maribor zmagovalke letošnje 1. ženske članske lige

Ljubljana, 27.06.2012

Ekipa ŽTK Maribor v postavi VOLLMEIER Patricia, Tjaša ŠRIMPF, Eva ZAGORAC in Maša GRGAN, je osvojila naslov najboljše ženslke članske ekipe v Sloveniji za leto 2012. V finalu play offa so bile boljše od ekipe LTC Ljubljana z rezultatom 3 - 1. Za LTC Ljubljana so nastopile Nina NAGODE, Polona REBERŠAK in Lucie CHRASTECKA. Sicer pa je Patricia VOLLMEIER premagala Nino NAGODE z rezultatom 63 75, Polona REBERŠAK je izid izenačila po zmagi nad Tjašo ŠRIMPF z rezultatom 61 62, ponovno vodstvo pa je ekipi ŽTK priigrala Eva ZAGORAC po zmagi nad Lucie CHRASTECKO z rezultatom 61 60. Odločilno točko za končno zmago s 3-1 sta priigrali Maša GRGAN in Patricia VOLLMEIER, ki sta premagali dvojico Nina NAGODE in Polona REBERŠAK z rezultatom 64 36 10-6.Foto: ŽTK MB TUKAJ.

Petra Rampre, Maša Zec Peškirič in Nik Razboršek končali z nastopi

Ljubljana, 27.06.2012

Petra RAMPRE je kot 2. nosilka na 25.000 $ vrednem turnirju v švedskem Ystadu dvakrat zmagala in se uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je premagala Venezuelko Andreo GAMIZ s 75 64. V četrtfinalu je igrala s 7. nosilko, Rusinjo Valerio SOLOVIEVO in izgubila s 36 46. Od nastopov pa se po Dalili Jakupović, ki je izgubila v Stuttgartu, v drugem krogu ITF turnirja v Rimu poslavlja tudi Maša ZEC PEŠKIRIČ. V drugem krogu je igrala s Kanadčanko Marie-Eve PELLETIER in po zaostanku 06 04 srečanje predala. Na Futuresu z nagradnim skladom 10.000 $ v Beogradu je v drugem krogu glavnega turnirja izgubil Nik RAZBORŠEK. Potem, ko je v prvem krogu premagal 1. nosilca, Srba Nikolo ČAČIĆA, je v drugem izgubil z Avstrijcem Nicolasom REISSIGOM z izidom 62 57 36. TUKAJ.

V Kranju na TE 16 v četrtfinale 7 naših predstavnic/kov, uspešni tudi Lian Benedejčič v Trstu in Pia Lovrič v Puli

Ljubljana, 27.06.2012

Na turnirju Tennis Europe do 16 let v Kranju so odigrali četrtfinalna srečanja. V četrtfinale sta se pri fantih uvrstila 1. nosilec Domen GOSTINČAR, ki je premagal Madžara Gerga RENDEKA s 62 62 in 5. nosilec Rok KRIŽAJ, ki je v domačem obračunu izločil Jana Vita ŠUNTARJA z rezultatom 62 63. Pri dekletih je 1. nosilka Manca PISLAK v prvih dveh krogih oddala samo 1 igro, v četrtfinalu pa so še Lara VOVK, ki je izločila Žano STRGAR s 61 61, Tamara ZIDANŠEK je bila boljša od Nike KOZAR s 62 67(5) 61, Evgenija BURGER je s 60 67(5) in 76(6) premagala Žano LAPAJNE, Tjaša JERŠE pa je izločila Sašo KLANEČEK z rezultatom 75 16 64. Na turnirju TE 12 v Trstu se je Lian BENEDEJČIČ uvrstila v polfinale.V četrtfinalu je z rezultatom 64 63 premagala Nemko Ai Noa FABRE. V polfinale pa se je na Smrikva Bowlu v Puli, turnirju do 10 let, na katerem se običajno zbere množica mladih perspektivnih igralcev in igralk, uvrstila Pia LOVRIČ, ki je zmagala štirikrat. TUKAJ.

Tomislav Ternar in Manca Pislak državna prvaka za leto 2012

Ljubljana, 27.06.2012

Na Bledu se je končalo letošnje poletno državno prvenstvo za člane in članice. Osnovna značilnost letošnjega državnega prvenstva je, da sta državna prvaka v obeh konkurencah postala nepostavljena igralca in da se uveljavljajo mlajši igralci in igralke.

Pri članih je državni prvak 22. letni Tomislav TERNAR (Br-Mb), ki je v finalu s 62 62 premagal 25. letnega klubskega kolega Janoša ŽIBRATA. Zmaga Tomislava TERNARJA sicer ni presenečenje, saj gre za izkušenega igralca, ki pa na domačih turnirjih ni veliko nastopal, zato je negova uvrstitev na letvici nizka. Sicer pa je Tomislav TERNAR osvojil naslov državnega prvaka v vseh kategorijah, torej 12, 14, 16, 18 in sedaj še v članski. Skupaj je osvojil kar 7 naslovov državnega prvaka.

Drugače je pri članicah, kjer je zmagovalka postala igralka, ki je nastopila s posebnim povabilom selektorice ženske reprezentance. To je 14. letna (15 let bo dopolnila septembra) Manca PISLAK (Tc-Lj), ki je v finalu s 64 64 premagala prvo postavljeno 24.letno Patricio VOLLMEIER (ŽtkMb). Manca PISLAK je tako postala po Maši MARC najmlajša igralka, ki je osvojila članski naslov. Manca PISLAK je tudi letošnja državna prvakinja v kategoriji do 16 let.

Že v petek sta naslov državnih prvakinj med ženskimi dvojicami osvojili Maša MARC (Maja) in Tina RUPERT (Benč). V finalu sta s 76(6) 26 10-7 premagali članici mariborskega ŽTK Patrico VOLMMEIER in Aleksandro LUKIČ.

Danes pa sta se z naslovom državnih prvakov v konkurenci dvojic okitila še klubska kolega iz Branika Maribor Tomislav TERNAR in Janoš ŽIBRAT. V finalu sta s 61 64 premagala Marka STOSIČA (Brebr) in Marka LAZIČA (Koper).

Podatki: T. Grosman

Foto: M.Pislak

TUKAJ.

Nik Razboršek, Petra Rampre in Maša Zec Peškirič uspešni v prvem krogu Beograda, Ystada in Rima

Ljubljana, 26.06.2012

Nik RAZBORŠEK na Futuresu v Beogradu nadaljuje z dobrimi predstavami. Potem, ko se je po treh zmagah v kvalifikacijah uvrstil v glavni turnir, je tu v prvem krogu premagal še 1. nosilca, Srba Nikolo ČAČIĆA z rezultatom 64 16 76(3). Na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Rimu je dobro začela Maša ZEC PEŠKIRIČ, ki je v prvem krogu premagala Madžarko Vando LUKACS s 46 64 62. V švedskem Ystadu igra Petra RAMPRE, ki je 2. nosilka. Tudi ona je bila v prvem krogu uspešna. Premagala je Katarzyno PITER iz Poljske z rezultatom 63 76(5). Na enako vrednem turnirju v Stuttgartu je v prvem nastopu izgubila Dalila JAKUPOVIĆ. Premagala jo je Romunka Elena BOGDAN z rezultatom 63 67(3) 62. TUKAJ.

Grega Žemlja v drugi krog Wimbledona, Blaž Kavčič in Polona Hercog sta se poslovila po prvem krogu

Ljubljana, 26.06.2012

Grega ŽEMLJA je izkoristil dober žreb v prvem krogu letošnjega Wimbledona in premagal domačega povabljenca Josha GOODALLA z rezultatom 64 36 76(3) 64. Grega ŽEMLJA je bil v vseh elementih boljši nasprotnik, pa vendar je na trenutke pokazal tudi nekaj slabosti, ki jih bo moral v drugem krogu, ko ga čaka 17. nosilec, Španec Fernando VERDASCO, odpraviti. Grega ŽEMLJA je zabil 19 asov, skupaj zabeležil 50 winnerjev in napravil 14 neprisiljenih napak. Pretehtala pa je igra na servis nasprotnika, v kateri je bil Grega precej uspešnejši, saj je osvojil na nasprotnikov servis 46 točk, medtem ko jih je Goodall osvojil samo 27. Skupno razmerje točk je bilo na koncu 125 proti 115 v korist Žemlje. Drugi slovenski nastop danes je bil manj uspešen. Blaž KAVČIČ je imel po pričakovanju težjega nasprotnika, kar se je pokazalo tudi na igrišču. Nemec Philipp PETZSCHNER je bil boljši in je slavil z rezultatom 64 64 62. Blaž KAVČIČ je tako v prvem kot tudi v drugem nizu izgubil prvo igro na svoj servis, v nadaljevanju pa je imel še težave s poškodbo mišice, zaradi česar mu je moral pomagati fizioterapevt. Na koncu se vseeno ni izšlo in Blaž KAVČIČ Wimbledom zapušča po prvem krogu. Danes je prvič nastopila tudi Polona HERCOG, ki je na igrišču št. 7, v drugem srečanju dneva, izgubila z 20. letno Čehinjo Kristyno PLISKOVO. Rezultat je bil 62 62 v korist Čehinje.(Foto: Lta.org.uk) TUKAJ.

Aljaž Bedene izgubil v prvem krogu Marburga, Nik Razboršek čez kvalifikacije v Beogradu

Ljubljana, 25.06.2012

Aljaž BEDENE je po poprazu v kvalifikacijah Wimbledona odpotoval na ATP Challenger v nemški Marburg. Tu je bil postavljen za 4. nosilca, a se že po prvem krogu poslavlja. Izgubil je namreč srečanje z 31. letnim, trenutno 245. igralcem sveta, Nemcem Simonom GREULOM z rezultatom 46 57. Kljub osmim asom ni najbolje serviral, saj je predvsem z drugim servisom osvojil samo 40 % točk. Prav tako je slabo vračal prvi servis nasprotniku, dobil je samo 4 od 31 točk na prvi servis nasprotnika. Sedaj mu preostaja nše nastop v konkurenci dvojic, kjer bosta združila moči s Slovakom Andrejem MARTINOM. Na Futuresu v Nišu nastopa Nik RAZBORŠEK. Po treh zmagah v kvalifikacijah se je uvrstil v glavni turnir, kjer bo v prvem krogu igral s 1. nosilcem, Srbom Nikolo ČAČIĆEM. Ta teden nastopajo tudi dekleta. Na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Rimu je dobro začela Maša ZEC PEŠKIRIČ, ki je v prvem krogu premagala Madžarko Vando LUKACS s 46 64 62. Všvedskem Ystadu igra Petra RAMPRE, ki je 2. nosilka. Na enako vrednem turnirju v Stuttgartu pa Dalila JAKUPOVIĆ. TUKAJ.

Grega Kokalj, Hana Mraz in Alen P. Pupaher zmagovalci turnirjev do 14 let

Ljubljana, 25.06.2012

S finalnimi obračuni so se končali turnirji do 14 let, ki so konec tedna potekali v Celju, Litiji in Novem Mestu. Na turnirju deklic v Celju je slavila Hana MRAZ (Tr-Kr), ki je v finalu s 61 62 premagala Zalo DOVNIK (ŽtkMb). V Litiji je A turnir osvojil domačin Grega KOKALJ. V finalu je z rezultatom 63 62 premagal Žana ŽMAVCA (Tr-Kr). V Novem Mestu je potekal B turnir. Tu je slavil Allen PUHNER PUPAHER (Br-Mb). V finalu je bil boljši od Žige MARJANOVIČA (Grosuplje) z rezultatom 60 63. TUKAJ.

V Wimbledonu danes Blaž Kavčič in Grega Žemlja

Ljubljana, 25.06.2012

V Wimbledonu so opravili žreb glavnega turnirja za posameznike in posameznice. Blaž KAVČIČ jo je kot kaže najslabše odnesel . V prvem krogu bo igral z Nemcem Philippom PETZSCHNERJEM, ki na lestvici ATP zaseda 145. mesto. A uvrstitev ne pove vsega. PETZSCHNER je namreč ravno prejšnji teden nastopil v finalu ATP turnirja na travi v s-Hertogenboschu, kar je bila odlična priprava in napoved za nastiop v Wimbledonu, medtem ko je Blaž KAVČIČ nabiral moči za nov nastop. Kljub temu ostaja Kavčič pred nastopom optimist. Grega ŽEMLJA se bo v prvem krogu meril z Britancem Joshom GOODALLOM. Tudi Britanec je tako kot ŽEMLJA dobitnik posebnega povabila, na letvici ATP pa zaseda 220. mesto. Edina predstavnica med posameznicami Polona HERCOG bo igrala s kvalifikantko, 20. letno Slovakinjo Kristyno PLISKOVO. PLISKOVA je trenutno 148. igralka svetovne lestvice. Povedati pa je potrebno, da je PlISKOVA odlično odigrala kvalifikacije in da je bila ena najboljših mladink sveta, ki je leta 2010 osvojila tako pripravljalni turnir za Wimbledon v Roehamptnu, kjer so se igrale tudi letošnje kvalifikacije in istega leta madinski turnir v Wimledonu. V Wimbledonu bosta nastopili še dve Slovenki. Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ bosta igrali v konkurenci dvojic. Katarina s Kveto PESCHKE, Andreja pa z Anastasio RODIONOVO. Prva bosta v glavnem turnirju travo na igriščih, ki sprejmejo preko 38.000 gledalcev, preizkusila Blaž KAVČIČ in Grega ŽEMLJA. Grega ŽEMLJA bo nastopil v drugem srečanju dneva po 12.30 uri na igrišču št. 3, Blaž KAVČIČ pa v tretjem srečanju dneva po 12.30 uri na igrišču št. 8. Prenos srečanja Grege ŽEMLJE si lahko ogledate na programu SPORTKLUB. (Foto: wimbledon.com) TUKAJ.

Kranj ta teden gosti turnir TE v kategoriji do 16 let, mladinke tudi v Trstu in Puli

Ljubljana, 24.06.2012

Kranj, kot običajno tak čas, tudi letos gosti mladince in mladinke v kategoriji do 16 let. Na turnirju nastopa večina najboljših slovenskih igralk in igralcev te starostne kategorije na čelu z letošnjo državno prvakinjo do 16 let in zdaj tudi člansko, Manco PISLAK pri dekletih in državnim prvakom do 16 Rokom KRIŽAJEM pri fantih. Sicer pa je pri fantih, kjer je nastopilo v glavnem turnirju 25 Slovencev, prvi nosilec Domen GOSTINČAR. Po prvem krogu ostaja v igri 15 slovenskih igralcev. Pri dekletih, Slovenk bo nastopilo 19 je prva nosilka Manca PISLAK, ki je na lestvici TE na 64. mestu. Po nepopolnem prvem krogu so se poslovile 4 igralke. Glavni turnir se nadaljuje v sredo.Na turnirju do 12 let v Trstu sta v glavnem turnirju nastopili Lian BENEDEJČIČ in Nika RADIŠIČ. Obe sta se v glavni turnir uvrstili po uspešno odigranih kvalifikacijah. V glavnem turnirju je Nika RDIŠIČ izgubila v drugem krogu, Lian BENEDEJČIČ pa se je z dvema gladkima zmagama uvrstila v četrtfinale. Na turnirju Smrikva Bowl v Puli, v kategoriji do 10 let nastopa Pia LOVRIČ. Je edina slovenska igralka v glavnem turnirju in se je po dveh zmagah nad Hrvatico SINDIČIČEVO s 40 40 in Srbkinjo TRIČKOVIĆEVO s 42 24 10-5 uvrstila med 16 najboljših igralk. TUKAJ.

ŽTK Maribor in LTC Ljubljana za zmago v ligaškem tekmovanju

Ljubljana, 24.06.2012

V sredo, 27.6.2012 ob 15. uri se bo v Mariboru na igriščih ŽTK odvila zadnja epizoda letošnje 1. članske ženske lige. Ekipe so nastopale v dveh skupinah, najboljši dve iz vsake skupine pa sta se uvrstili v play off. V polfinalnih srečanjih play off-a je ekipa ŽTK Maribor premagala ekipo TK Triglav Kranj, ekipa LTC Ljubljana pa je izločila ekipo TK Terme Ptuj. V finalu se bosta tako za naslov najboljše ženske članske ekipe v letu 2012 borili ekipi ŽTK Maribor in LTC Ljubljana. Žreb je določil, da bo srečanje gostil ŽTK Maribor. TUKAJ.

V Celju, Litiji in Novem Mestu potekajo turnirji do 14 let

Ljubljana, 23.06.2012

V Celju in v Litiji potekata turnirja za deklice in dečke do 14 let. V Celju igrajo deklice, turnir pa so pripeljali do polfinalnih obračunov. Polfinalistke pri dekletih so bile štiri prvopostavljene igralke Nika KOZAR, Zala DOVNIK, Veronika ERJAVEC in Hana MRAZ. V prvem polfinalnem obračunu je Hana MRAZ (Tr-Kr)) premagala Veroniko ERJAVEC (Ltc) s 64 62, v drugem pa Zala DOVNIK (ŽtkMb) s 64 63 Niko KOZAR (Tr-Kr). Dečki igrajo na turnirju A in B. Turnir A se igra v Litiji, kjer so pri finalnih obračunih. V polfinale so se uvrstili Grega KOKALJ, Tino KOVAČIČ, Nejc SITAR in Žan ŽMAVC. Znana pa sta tudi že finalista. To sta Grega KOKALJ (AsLit), ki je v prvem polfinalu premagal Tina KOVAČIČA (Mima) s 63 61 in Žan ŽMAVC (tR-kR), ki je dobil srečanje z Nejcem SITARJEM ( ŽtkMb). SITAR je srečanje v tretjem nizu pri izidu 61 67(3) 11, predal. Že v prvem krogu je izpadel 2. nosilec Anže ARH, katerega je izločil Aljaž ŠENICA. Turnir B igrajo v Novem mestu. Tu sta že znana finalista. To sta Allen PUHNER PUPAHER in Žiga MARJANOVIČ. TUKAJ.

Mladi igralci in igralke uspešno na Lošinju

Ljubljana, 22.06.2012

Na Malem Lošinju je potekal turnir TE 16, na katerem je nastopilo tudi nekaj slovenskih igralcev in igralk. Med posamezniki se je Aleš GERMIČ prebil do četrtfinala, kjer ga je premagal Makedonec Gorazd SRBLJAK s 62 63. Bolje jim je šlo v konkurenci dvojic, kjer se je Sara SIRŠE s partnerico Miriam TIMKOVO iz Slovaške uvrstila v finale, tu pa sta izgubili z Rusinjama Polino GOLUBOVSKAYO in Aleno MASHTAKOVO z 16 36. V polfinale dvojic pri fantih pa sta se uvrstila Miha OKORN in Grega BOH. V polfinalu sta nato izgubila z domačinoma Rokom GASNOVIČEM in Josipom KRSTANOVIČEM. Izid je bil 64 63 v korist hrvaške dvojice. TUKAJ.

Aleš Maček osvojil naslov državnega prvaka med rekreativci

Ljubljana, 22.06.2012

V Kamniku se je danes končalo prvo državno prvenstvo za rekreativce. V finalnem dvoboju sta se pred približno 100 gledalci pomerila prvi nosilec Aleš Maček (Radomlje) in Damjan Kropivšek (Kamnik), v treh nizih pa je slavil Maček. Odločitev o zmagovalcu prvega niza je padla v deseti igri, ko je Maček prvič zmagal na nasprotnikov servis. V drugem nizu je Kropivšku »break« uspel v sedmi igri, tako da je po dobljenem svojem servisu v osmi igri povedel s 5/3. V deveti igri je sicer zapravil kar pet žog za zmago v drugem nizu, a nato odlično serviral in pri rezultatu 5/4 zanj brez izgubljene točke izenačil rezultat na 1/1 v nizih. Odločilno podaljšano igro (odločilni tie-break) je bolje začel Maček, hitro je povedel je s 5/1, tega vodstva pa do konca tekme ni več izpustil iz rok. Končnih 6/4 4/6 10/3 je za Mačka pomenilo 480 točk za jakostno lestvico TZS za rekreativce ter 200 evrov nagradnega sklada, Kropivšek pa se je moral zadovoljiti s 360 točkami in 100 evri. V boju za tretje mesto je Tone Komar (Ljubljana) s 7/6 6/2 premagal najmlajšega med polfinalisti Dejana Murka Hajtnika, oba pa sta domov odnesla po 50 evrov. Tekmovanja za rekreativne igralce tenisa se bodo nadaljevala v mesecu juliju z odprtim prvenstvom Kamnika ter v avgustu z odprtim prvenstvom Ljubljane, obe tekmovanji pa bosta šteli za jakostno lestvico TZS. Več informacij o obeh tekmovanjih lahko dobite na 041844086 (Matjaž), razpis pa bo v kratkem objavljen na spletni strani TZS. Končne rezultate najdete TUKAJ.

Nastja Kolar izgubila v četrtfinalu turnirja v Lenzerheideju, Anja Prislan v New Delhiju

Ljubljana, 21.06.2012

Na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v švicarskem Lenzerheideju se je Nastja KOLAR uvrstila v četrtfinale, kjer je izgubila z domačinko Timeo BACSINSZKY, ki nastopa s posebnim povabilom. Izid srečanja je bil 75 62 v korist 23. letne Švicarke. Ta je trenutno šele na 432. mestu lestvice WTA, a je bila leta 2010 najvišje na 37. mestu. Od turnirja sta se v drugem krogu poslovili Maša ZEC PEŠKIRIČ in Dalila JAKUPOVIĆ. Maša je izgubila s 3. nosilko iz Liechtensteina Stephanie VOGT z rezultatom 26 16, Dalila JAKUPOVIĆ pa z 8. nosilko Bolgarko Isabelo SHINIKOVO s 36 36. V New Delhiju je na tunirju z nagradnim skladom 10.000 $ nastopila Anja PRISLAN. Na turnirju je bila 1. nosilka, z nastopi pa je končala v četrtfinalu, kjer jo je premagala domačinka Ankita RAINA. Ta je bila boljša z rezultatom 75 64. TUKAJ.

Na državnem prvenstvu pri članih izpadel še drugi nosilec, končano že finale dvojic pri dekletih

Ljubljana, 21.06.2012

Na članskem državnem prvenstvu na Bledu so člani in članice končali drugi krog glavnega turnirja. Potem, ko se je v prvem krogu poslovil 1. nosilec Marko STOSIČ, katerega je izločil Tomislav TERNAR, je danes izpadel še 2. nosilec Miha MLAKAR. Izločil ga je kvalifikant Matija OKORN, ki je slavil z rezultatom 67(7) 76(5) 61. V četrtfinalu so še Tilen ŽITNIK, Matic ŠPEC, Dorian Tomaž JANEŽIČ, Domen KORELC, Janoš ŽIBRAT in Urh KRAJNC DOMITER. Z drugim krogom so končala tudi dekleta. Pri teh je bilo prav tako nekaj presenečenj, saj so do četrtfinala izpadle že štiri nosilke. Ajda KOLMANČIČ je izločila Katjo VOGRINEC, Saša KLANEČEK je bila boljša od Kaje MRGOLE, Stania RAKOČEVIČ je izločila Laro GLAVIČ, Manca PISLAK pa že v prvem krogu Saro DJURDJEVIČ. V četrtfinale so se sicer uvrstile še Patricia VOLLMEIER, Maša MARC, Tina RUPERT in Kaja PODOBNIK. Dobili pa smo tudi že letošnji državni prvakinji v konkurenci dvojic. Maša MARC in Tina RUPERT sta v finalu premagali Patricio VOLLMEIER in Aleksandro LUKIČ z rezultatom 76(7) 26 10-7. Pri članih so v konkurenci dvojic prišli do finala, kjer se bodo za naslov najboljše dvojice borili Marko LAZIČ in Marko STOSIČ ter Tomislav TERNAR in Janoš ŽIBRAT. V soboto bodo na sporedu četrtfinalni in polfinalni dvoboji posameznikov. Srečanja se bodo začela ob 09. uri. TUKAJ.

Petri Rampre spodrsnilo v finalnem krogu kvalifikacij za Wimbledon

Ljubljana, 21.06.2012

Petri RAMPRE se ni uspelo uvrstiti v glavni turnir letošnjega Wimbledona. V finalnem krogu je bila boljša 18 letna Nemka Annika BECK z rezultatom 63 64. Annika BECK je sicer zmagovalka lestošnjega mladinskega Roland Garrosa, na lestvici WTA pa že zaseda 169. mesto. Petra je sicer v prvem krogu premagala 2. nosilko kvalifikacij Čehinjo Evo BIRNEROVO s 64 62, v drugem krogu pa Kitajko Shuai ZHENG z rezultatom 63 61. TUKAJ.

Na Bledu se z glavnim turnirjem članic in članov nadaljuje člansko državno prvenstvo

Ljubljana, 21.06.2012

Na Bledu se je v ponedeljek s kvalifikacijskimi tekmami članov začelo letošnje državno prvenstvo za člane in članice. Pri članih je prijavljenih 60 igralcev, pri članicah pa 30 igralk. Prvopostavljeni član je 7. igralec članske lestvice Marko STOSIČ, pri članicah pa je mesto prve nosilke zasedla 9. igralka članske lestvice Patricia VOLLMEIER. Člani so že odigrali kvalifikacije, v glavni turnir pa so se uvrstili Tilen ŽITNIK, Jan TAVČAR, Aljaž RADINSKI, Borut ŽIČKAR, Matija OKORN, Andraž KRANJC, Miha ZGUBIČ in Matic ŠPEC. Pri članicah kvalifikacij ni bilo, danes pa so začele s srečanji prvega kroga glavnega turnirja. V drugi krog so se uvrstile vse postavljene igralke. V prvem krogu sta bili prosti 1. nosilka Patricia VOLLMEIER in 2. nosilka Maša MARC. Članice so odigrale že tudi srečanja dvojic. Prijavljenih je bilo 5 parov, v finale pa sta se uvrstili dvojici Maša MARC in Tina RUPERT ter Patricia VOLLMEIER in Aleksandra LUKIČ. V četrtek začnejo z obračuni prvega kroga glavnega turnirja tudi člani. TUKAJ.

Maša Zec Peškirič, Nastja Kolar in Dalila Jakupović uspešno začele v Lenzerheideju, Aleš Germič v četrtfinalu na Malem Lošinju

Ljubljana, 20.06.2012

Medtem, ko so vse oči že uprte v Wimbledon, nižje rangirani igralci in igralke nastopajo na turnirjih nižjih kategorij.

Kar tri slovenske igralke so ta teden v žrebu 25.000 $ vrednega turnirja v švicarskem Lenzerheideju. Tam nastopajo Nastja KOLAR, Maša ZEC PEŠKIRIČ in Dalila JAKUPOVIĆ. In vse tri so bile v prvem krogu uspešne. Dalila JAKUPOVIĆ je v prvem krogu premagala 16. letno domačinko Karin KENNEL z rezultatom 61 76(4) in bo v drugem krogu igrala z 8. nosilko, Bolgarko Isabello SHINIKOVO. Nastja KOLAR je v prvem krogu premagala 7. nosilko, Italijanko Anastasio GRYMALSKO S 67(5) 61 62 in na nasprotnico v drugem krogu še čaka. Maša ZEC PEŠKIRIČ pa je v prvem krogu s 36 63 61 odpravila Gruzijko Ekaterine GORGODZE in bo v drugem krogu igrala z Lihtenštajnko Stephanie VOGT, ki je na turnirju 3. nosilka.

Na Malem Lošinju ta teden poteka mednarodni turnir v kategoriji do 16 let. Na njem se preizkuša nekaj naših fantov in Sara SIRŠE. Zaenkrat jim ne gre najbolje, saj sta Sara SIRŠE in Grega BOH izgubila v prvem krogu, v drugem krogu pa so nastopili Nik KRAPEŽ, Aljaž Jakob KAPLJA, Aleš GERMIČ in Miha OKORN.

Uvrstitve v tretji krog in nato še v četrtfinale se je veselil samo Aleš GERMIČ, medtem ko se ostali trije med posamezniki poslavljajo. V tretjem krogu je premagal domačina Borno NOVAKA z rezultatom 61 61. Naši igralci nastopajo še v konkurenci dvojic, kjer sta se Grega BOH in Miha OKORN uvrstila v polfinale, Sara SIRŠE pa se je s Slovakinjo Miriam TIMKOVO uvrstila v finale.

Na mednarodnem turnirju do 14 let v Čačku sta nastopila Pia FACKOVIČ VOLČANJK in Luka ROŠA. Luka ROŠA je izgubil v prvem, Pia FACKOVIČ VOLČANJK pa v drugem krogu.

Po osvojenem državnem prvenstvu do 12 let je v Prijedor odpotovala na turnir TE 12 Kristina NOVAK. V prvem krogu je igrala s 1. nosilko, Rusinjo Aleksandro STEPANOVO in izgubila s 67(5) 36.

TUKAJ.

Katarina Srebotnik v polfinalu Eastburna, Andreja Klepač že končala v s-Hertogenboschu

Ljubljana, 20.06.2012

Najboljše igralke in igralci se pripravljajo na enega vrhuncev letošnje teniške sezone, nastop na tretjem turnirju sezone za Grand Slam. Za pripravo jih služijo tudi turnirji na travi, ki se tradicionalno igrajo zadnji teden pred začetkom Wimbledona v s-Hertogenboschu in Eastburnu. Blaž KAVČIČ in Grega ŽEMLJA ta teden ne nastopata, prav tako ne Polona HRECOG. Sta pa zadnja turnirja izkoristili za pripravo Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ. Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE nastopata v Eastburnu, kjer sta v prvem krogu kot 2. nosilki premagali Galino VOSKOBOEVO (Kaz) in Andreo HLAVACKOVO(Cze) z rezultatom 75 63, v četrtfinalu pa sta izločili Poljakinji Alicjo ROSOLSKO in Klaudijo JANS-IGNACIK z rezultatom 61 64. V polfinalu bosta igrali z Nurio LLAGSTERO VIVES in Mario Jose SANCHEZ MARTINEZ. V s-Hertogenboschu na Nizozemskem se pripravljata Andreja KLEPAČ in Anastasia RODIONOVA. V prvem krogu sta premagali domači igralki, ki sta nastopili s posebnim povabilom Indy DE VROOME in Demi SCHUURS s 62 26 10-5, a sta v drugem krogu z nastopi že končali. Izgubili sta srečanje z Italijankama Saro ERRANI in Roberto VINCI. Ti sta slavili z rezultatom 62 64. TUKAJ.

Dečki in deklice ŽTK Maribor osvojili ligo do 12 let

Ljubljana, 20.06.2012

V Mariboru se je na igriščih ŽTK Maribor končalo zadnje dejanje letošnje lige do 12 let, v kateri so nastopale združene ekipe dečkov in deklic. V Play Off so se uvrstile ekipe ŽTK Maribor, TK Branik Maribor, TK Avtoplus Koper in TK Triglav Kranj. V včerajšnjih polfinalnih tekmah je ŽTK Maribor premagal TK Avtoplus Koper s 6-1, TK Branik Maribor pa je bil boljši od TK Triglav Kranj s 4-3. O naslovu najboljše ekipe do 12 let v Sloveniji in istočasno v Mariboru sta danes odločali ekipi ŽTK Maribor in TK Branik Maribor. Pokal za zmagovalca lige do 12 let so dvignili igralci in igralke ŽTK Maribor, ki so v razburljivem finalnem srečanju premagali vrstnike iz drugega brega Drave, igralce in igralke TK Branik. Za ŽTK so nastopili Jan KUPČIČ, Filip J. PLANINŠEK, Martin GRILJ, Anja GAL in Lena PROSEN. Barve TK Branik so branili Matic PODLIPNIK, Enej BERGHAUS, Miha VELIČKI, Kim ŽIŽEK in Lina KOPŠE. Končni izid se je glasil 4 - 3 za ŽTK, odločili pa sta zadnji igri dvojic. Po tekmah posameznikov je TK Branik vodil s 3 - 2, tekmi dvojic pa so dobili igralci in igralke ŽTK, kar je pomenilo tudi skupno zmago. Čestitamo.Končuje se tudi 1. ženska liga, ki se je igrala v dveh skupinah. Tudi tu je bilo včeraj na sporedu prvo polfinalno srečanje Play Off-a. Pomerili sta se ekipi ŽTK Maribor in TK Triglav Kranj. Prve finalistke so postale igralke ŽTK Maribor, ki so premagale ekipo TK Triglav Kranj. Drugo polfinalno srečanje bo na sporedu 23.6.2012, pomerili pa se bosta ekipi LTC Ljubljana in TK Terme Ptuj.Fotografija na naslovnici: D. Mlakar TUKAJ.

Petra Rampre izločila 2. nosilko kvalifikacij Wimbledona, danes s Kitajko Shuai Zhang

Ljubljana, 20.06.2012

V kvalifikacijskem turnirju deklet nas v letošnjem Wimbledonu zastopa 32. letna Petra RAMPRE. Petra je v Wimbledonu že nastopila, a še nikoli v glavnem turnirju med članicami. Žreb ji sicer ni bil naklonjen, saj je v prvem krogu naletela na 2. nosilko kvalifikacij, 27. letno Čehinjo Evo BIRNEROVO, ki je doslej v Wimbledonu nastopila štirikrat, trenutno pa zaseda 103. mesto na svetovni ženski teniški lestvici, kjer je bila najvišje leta 2007, ko je bila 59. igralka sveta. Na travi naj bi se dobro počutila, saj jo je navedla kot svojo najljubšo podlago. A Petre RAMPRE ta dejstva očitno niso motila, saj se tudi ona na travi dobro počuti, kar je dokazala danes, ko je Evo BIRNEROVO gladko premagala z rezultatom 64 62. S tem si je seveda občutno povečala možnosti za končni uspeh v kvalifikacijah. V drugem krogu se meri s Kitajko Shuai ZHANG. Aljaž BEDENE v prvem nastopu na turnirjih za Grand Slam ni uspel. Premagal ga je 20. letni Avstralec James DUCKWORTH, ki je prav tako kot BEDENE v Wimbledonu nastopil prvič. Izid se je glasil 63 76(0) v korist Avstralca. No, Aljaž bo imel naslednjo priložnost že čez dva meseca na OP ZDA. TUKAJ.

Turnir OP 16 v Litiji dobil Primož Vovk, v Šentjurju slavila Tamara Zidanšek

Ljubljana, 19.06.2012

Ta konec tedna sta potekali OP za dekleta in fante do 16 let. Fantje so nastopali v Litiji, kjer sta se za naslov borila domači up Grega KOKALJ, ki se je v finale uvrstil kot nepostavljen igralec in Primož VOVK, ki je na turnirju zasedal mesto 3. nosilca. Grega KOKALJ je v polfinalu izločil 1. nosilca Jana Vita ŠUNTARJA, Primož VOVK pa 7. nosilca Miho POVHETA. V izenačenem finalnem srečanju je Primož VOVK le uspel streti odpor dve leti mlajšega Grege KOKALJA, sicer najboljšega v kategoriji do 14 let. Končni izid se je glasil 76(5) 36 63.Dekleta so igrala v Šentjurju, ker je v konkurenci posameznic zmagala Tamara ZIDANŠEK, ki je v finalu zanesljivo premagala Moni POTRČ z rezultatom 60 60. Tamara ZIDANŠEK je v polfinalu izločila 1. nosilko Laro VOVK z rezultatom 75 62, nepostavljena Moni POTRČ pa je bila v polfinalu boljša od 7. nosilke Nike KOZAR z rezultatom 57 75 61. Istočasno poteka tudi turnir dvojic. Tu smo v finalu videli obračun Saše KLANEČEK in Nine KRIVEC ter Zale DOVNIK in Nike KOZAR. Slavili sta slednji z rezultatom 63 64. Sicer pa je organizator za najboljše pripravil lepe nagrade, zmagovalka Tamara ZIDANŠEK pa bo lahko pet dni uživala v apartmaju na otoku Pag. Nekaj fotografij iz turnirja v Šentjurju, katere nam je poslal organizator si lahko ogledate TUKAJ.

Lea Sunarič prva državna prvakinja med rekreativci, v finalu moških Damjan Kropivšek in Aleš Maček

Ljubljana, 18.06.2012

Prvi naslov državnega prvaka med rekreativci si je v ženski konkurenci priigrala Lea Sunarič iz Žalca, ki je v nedeljskem polfinalu s 61 61 premagala prvo nosilko Ljubljančanko Evo Klampfer, v finalu pa s 61 60 še Karmen Kristan iz Vač pri Litiji. Končana pa sta tudi polfinalna dvoboja v moški konkurenci. Tudi tu prvi in drugi nosilec Aleš Maček (Radomlje) in Damjan Kropivšek (Kamnik) nista imela preveliko dela. Aleš Maček je po hitrem postopku s 6/1 6/0 premagal Dejana Murka Hajtnika (Slovenj Gradec), ki ni ponovil dobre igre iz prejšnjih kol. Očitno je mladost in neizkušenost opravila svoje, saj je bil za Slovenjgradčana to prvi nastop na kakšnem od pomembnejših turnirjev. Damjan Kropivšek je s preudarno in potrpežljivo igro s 6/3 6/1 premagal Toneta Komarja (Ljubljana), ki ni v najboljši formi, saj se je skozi celo prvenstvo bolj kot z nasprotniki boril s sabo – ni in ni našel svoje prepoznavne agresivne igre z osnovne črte. V tolažilni skupini je pri moških prvo mesto osvojil Jaka Stermenszky (Ljubljana), ki je s 6/4 6/0 premagal Blaža Janharja (Vodice), tretji pa je bil z zmago s 6/3 6/1 nad Tomažem Bukovcem iz Črnuč Kamničan Mitja Mali. V ženski konkurenci je tolažilno skupino dobila Nataša Falenti (Mengeš), ki je po hudem boju s 6/1 2/6 10/4 premagala Anjo Trdin (Ljubljana). Jutrišnji finalni dvoboj za naslov prvega državnega prvaka med rekreativci se prične ob 18.00 uri, dvoboj za tretje mesto pa se prične ob 17.00 uri. Tekst in foto. M. PogačarRezultate in rapored tekem najdete TUKAJ.

Matic Podlipnik in Kristina Novak državna prvaka do 12 let

Ljubljana, 18.06.2012

V TC Otočec se je končalo državno prvenstvo za dečke in deklice do 12 let. Naslova poletnih državnih prvakov sta osvojila 1. nosilec pri dečkih, Matic PODLIPNIK (ŽtkMb) in 2. nosilka pri deklicah Kristina NOVAK (Tr-Kr). Matic PODLIPNIK je v finalnem srečanju premagal klubskega kolega Jana KUPČIČA z rezultatom 62 62, Kristina NOVAK pa je v zelo izenačenem srečanju v treh nizih z rezultatom 57 64 64 premagala 1. nosilko Lian BENEDEJČIČ (Koper)in s tem ubranila lanskoletni naslov. V konkurenci dvojic sta naslov državnega prvaka osvojila Matic PODLIPNIK in Jan KUPČIČ. Finalno srečanje sta osvojila brez boja, ker sta Aleks GRLJ in Rok KOMAC srečanje predala. Državni prvakinji pri deklicah sta postali Lian BENEDEJČIČ in Anja GAL (ŽtkMb), ki sta v finalu s 63 63 ugnali Tino CVETKOVIČ (Radovljica) in Niko RADIŠIČ (Proten) . Foto: V.Novak TUKAJ.

Začenja se letošnji Wimbledom, Grega Žemlja dobil posebno povabilo

Ljubljana, 17.06.2012

Jutri se v Londonu začenja letošnji tretji turnir za Grand Slam, znameniti Wimbledon. Kot kaže bosta v glavni turnir neposredno uvrščena Blaž KAVČIČ in Grega ŽEMLJA. Na uradni spletni strani turnirja je namreč navedeno, da je med dobitniki posebnih povabil letos tudi naš Grega ŽEMLJA, ki se je med povabljenci izven Velike Britanije znašel v družbi Lleytona HEWITTA, Tomya HASSA in Davida GOFFINA. V kvalifikacijah bo tako nastopil samo Aljaž BEDENE, ki je postavljen za 16. nosilca in bo prvič na igrišču že jutri. Srečanja se bodo v Londonu začela ob 12. uri, Aljaž pa bo nastopil v tretjem srečanju dneva. Žreb deklet še ni bil opravljen. TUKAJ.

Blaž Kavčič in Aljaž Bedene do najvišjih uvrstitev v karieri, višje tudi Grega Žemlja

Ljubljana, 17.06.2012

Na najnovejši lestvici ATP so naši igralci vidno napredovali. Blaž KAVČIČ je s polfinalom v Monzi napredoval za 9 mest in se ustavil pri številki 71, kar je njegova najvišja uvrstitev v karieri. Doslej je bilo to 72. mesto, na katerem je bil junija 2011. Do najvišje uvrstitve v karieri in na rob stoterice se je po zmagi na Challengerju v Košicah zavihtel tudi Aljaž BEDENE. Ta teden se je povzpel za 18 mest in se ustavil pri številki 111. Vidno je napredoval po zmagi v Nottinghamu tudi Grega ŽEMLJA. Napredoval je za 23 mest in je ta teden na 119. mestu, kar je blizu njegove najvišje uvrstitve, ko je bil januarja letos na 110. mestu. Po dobrih nastopih na Futuresih sta napredovala tudi Tomislav TERNAR, ki je pridobil 21 mest in je zdaj na 880. mestu in Nik RAZBORŠEK, ki je napredoval za 84 mest in je zdaj na 1152. mestu lestvice ATP. TUKAJ.

Grega Žemlja osvojil svoj tretji Challenger, Aljaž Bedene četrtega, Blaž Kavčič predal v Monzi

Ljubljana, 17.06.2012

Izjemen teniški teden je za slovenskimi ljubitelji tenisa, znova pa so razveselili naši fantje. Kot prvi je na zmagovalno stopničko v soboto stopil Aljaž BEDENE, ki je v Košicah v finalu Challengerja z nagradnim skladom 30.000+H premagal 31. letnega Nemca Simona GREULA s 76(1) 62. Za osvojitev svojega 4. turnirja serije Challenger je potreboval 1 uro in 43 minut. Aljaž BEDENE je bil v vseh elementih teniške igre boljši nasprotnik in je zasluženo dvignil pokal zmagovalca. Za zmago je dobil 80 ATP točk in 4300 €. Svoj polfinalni nastop je v Nottinghamu na Challengerju z nagradnim skladom 64.000 $ z odliko opravil tudi tudi Grega ŽEMLJA, saj je tudi on odšel z igrišča kot zmagovalec. Po nekaj sušnih tednih je ta teden ponovno našel formo in v polfinalu s 64 76(3) v uri in štiridesetih minutah ugnal Američana, 111. igralca lestvice ATP, 24. letnega Jessija LEVINA. Danes je uspešen teden kronal s svojo tretjo zmago na turnirjih serije Challenger. Grega ŽEMLJA je za zmago dobil 90 ATP točk in ček v višini 9200 €. Finalni obračun z 2. nosilcem, Slovakom Karolom BECKOM je v Nottingamu dobil z rezultatom 76(3) 46 64. Blaž KAVČIČ je polfinalno srečanje na Challengerju v Monzi zaradi preutrujenosti predal. Čestitke vsem trem !! TUKAJ.

Koper gostil mednarodni ITF turnir za veterane

Ljubljana, 17.06.2012

Na igriščih TK Koper se je končal mednarodni ITF turnir za veterane.

Na zmagovalne stopnice so stopili:

MS 35 - Marko LOPATIČ (Slo)

MS 45 - Michael SULZBACHER (Aut)

MS 50 - Hannes LIENBACHER (Aut)

MS 55 - Claudio SALANDINI (Ita)

MS 65 - Giuseppe LOSEGO (Ita)

WS 50 - Veronica Lima De ANGELIS (Zda)

Nekaj fotografij A. Živina in vse rezultate pa najdete TUKAJ.

Najmlajši ta konec tedna v Velenju

Ljubljana, 16.06.2012

Najmlajši ta konec tedna v Velenju

Velenje, 17.6.2012

Velenje je ta konec tedna gostilo naše najmlajše igralce in igralke. V kategoriji 8-11 let se je potegovalo za naslove najboljših 114 dečkov in deklic.

Zmagovalci so postali:

MINI tenis deklice: Eva MAGDALENC - Ptuj

MINI tenis dečki: Robert KORELC - Proten

MIDI tenis deklice: Snježana STJEPANOVIČ - Celje

MIDI tenis dečki: Gal P. EMERŠIČ - ŽtkMb

Tenis do 10 let deklice: Snježana STJEPANOVIČ - Celje

Tenis do 10 let dečki: Jan DIMITRIJEVIČ - Celje

Tenis do 11 let deklice: Pia LOVRIČ - Domžale

Tenis do 11 let dečki: Filip KALJEVIĆ - MaxLj

Foto: Mlajši so igrali, starejši pa "pametovali"

Preberite tudi TUKAJ.

Na Futuresu SLO 3 v Litiji slavil Riccardo Bellotti

Ljubljana, 16.06.2012

V Litiji se je s finalnim obračunom posameznikov končal letošnji turnir serije Futures SLO3 z nagradnim skladom 10.000 $. Serija treh turnirjev, ki smo jih v zadnjih tednih gledali v Sloveniji je bila tudi priložnost za slovenske igralce, da na domačih tleh osvojijo nove točke za lestvico ATP. Še najbolje sta se odrezala Nik RAZBORŠEK in Tomislav TERNAR s četrtfinalnimi nastopi med posamezniki, s finaloma v konkurenci dvojic pa Nik RAZBORŠEK in Blaž BIZJAK ter Aljaž BEDENE in Grega ŽEMLJA (slednja sta finalno srečanje predala). Kot so pokazali zadnji turnirji pa prav masovnega zalednja naši trije najboljši igralci nimajo, saj razen omenjenih ter Mikea URBANIJE nismo videli veliko uspešnih nastopov slovenskih igralcev. Sicer pa je zmagovalec zadnjega turnirja postal Italijan Riccardo BELLOTTI. Ta je v finalu premagal sonarodnjaka Roberta MARCORO z rezultatom 61 63. Foto: organizator TUKAJ.

Podlipnik Matic, Jan Kupčič, Lian Benedejčič in Kristina Novak finalisti DP do 12 let na Otočcu

Ljubljana, 16.06.2012

V teniškem centru Otočec se bliža zaključno dejanje letošnjega državnega prvenstva za dečke in deklice do 12 let. Zaznamovala ga je množična udeležba, saj je nastopilo 166 igralcev in igralk in zanesljive uvrstitve najboljših v zaključne boje. Pri fantih sta finalista 1. in 2. nosilec, člana istega kluba, ŽTK Maribor, Matic PODLIPNIK in Jan KUPČIČ. Matic PODLIPNIK je v polfinalu s 64 64 premagal še enega igralca ŽTK Maribor, Filipa J. PLANINŠKA, Jan KUPČIČ pa je bil s 62 64 boljši od Tima TEKAVCA (MaxLj). Tudi pri deklicah sta finalistki 1. in 2. nosilka na turnirju, Lian BENEDEJČIČ (Koper) in Kristina NOVAK (Tr-Kr). Lian BENEDEJČIČ je s 62 61 premagala Niko RADIŠIČ (Proten), Kristina NOVAK pa je bila boljša s 62 63 od Anje GAL (ŽtkMb). V konkurenci dvojic se bodo za naslov najboljše dvojice v državi potegovali Matic PODLIPNIK in Jan KUPČIČ ter Aleks GRLJ (Koper) in Rok KOMAC (Igor). V konkurenci dvojic bo o naslovu državnega prvaka odločalo srečanje med Lian BENEDEJČIČ in Anjo GAL ter Niko RADIŠIČ in Tino CVETKOVIČ (Radovljica). Finalni obračuni se bodo v nedeljo na Otočcu začeli ob 09.00 uri, ko bosta tekmi posameznikov, sledila pa bosta še obračuna dvojic. TUKAJ.

Aljaž Bedene finalist Challengerja v Košicah, Blaž Kavčič v polfinalu Challengerja v Monzi, Grega Žemlja v soboto

Ljubljana, 16.06.2012

Blaž KAVČIČ je kot prvi začel srečanje na Challengerjih in bil uspešen. V Monzi se je za napredovanje v polfinale meril s 24. letnim, na lestvici ATP pa 70. mest nižje uvrščenim Hrvatom Antonom VEIĆEM. Blaž KAVČIČ je bil po dveh urah in 45. minutah boljši z rezultatom 26 76(3) 63. S tem se je Antoniu VEIĆU maščeval za poraz, ki mu ga je ta prizadejal v polfinalu Challengerja v brazilskem Blumenau aprila letos. Polfinalno srečanje s Špancem, 1. nosilcem Albertom MONTANESOM bo začel v soboto ob 16. uri.

V Košicah je v polfinalu igral Aljaž BEDENE. Njegov nasprotnik je bil 28. letni in na lestvici ATP 20. mest više uvrščeni Čeh Jan HAJEK. Aljaž BEDENE je bil uspešen in je po dveh urah slavil z rezultatom 46 62 64. Aljaž BEDENE se bo v soboto ob 14. uri v finalu boril za svoj četrti naslov na turnirjih serije Challenger. Po lani in letos osvojenem Challengerju v Barlleti je doslej slavil še letos v Casablanci. Njegov nasprotnik bo Nemec Simon GREUL.

Grega ŽEMLJA bo svoj polfinalni nastop odigral v soboto z začetkom ob 11. uri. Njegov nasprotnik bo Američan Jesse LEVINE. Zmagovalec bo moral po odmoru na igrišče še enkrat, saj bo danes na sporedu še finalno srečanje. Drugi finalist je medtem že znan. To je Slovak Karol BECK.

TUKAJ.

Danes se začenja prvo državno prvenstvo za rekreativce

Ljubljana, 16.06.2012

Danes se v Kamniku začne prvo državno prvenstvo za rekreativce. Prijavljenih je 41 moških in 10 žensk. Tekme se bodo začele ob 09. uri, ob 11. uri bo svečana otvoritev, ko bosta državno prvenstvo odprla kamniški župan Marjan Šarec in predsednik TZS Marko UMBERGER, ob 20. uri pa "player's party". Več o prvenstvu, kdo so tihi favoriti, žreb in razpored tekem si oglejte TUKAJ.

Na Futuresu SLO3 v Litiji našim igralcem dvakrat za las spodrsnilo

Ljubljana, 15.06.2012

Na Futuresu SLO3 v Litiji je konec slovenskih nastopov. Danes je najprej na igrišče stopil Tomislav TERNAR. Po hitro izgubljenem prvem nizu z 16, z Italijanom Robertom MARCORO, se je pobral, bolje nadaljeval in drugi niz dobil s 75. V tretjem je povedel s 4-3, od tu naprej pa ni uspel dobiti nobene igre več in Italijan je dobil tretji niz z rezultatom 6-4. Srečanje je trajalo 3 ure. Zelo blizu prvi osvojitvi turnirja sta bila tudi domača levičarja Blaž BIZJAK in Nik RAZBORŠEK. Žal je tudi njima v odločilnih trenutkih zmanjkalo zbranosti in sreče. Tudi ona sta prvi niz proti Nemcema Stevenu MONEKEJU in Marcu SIEBERJU izgubila s 3-6, drugega dobila s 7-6, prava drama pa se je odvijala ob koncu tretjega odločilnega podaljšanega tie-breaka. Pri izidu 9-10 in 10-11 sta najprej rešila dve zaključni žogi, nato imela sama zaključno žogo za zmago pri izidu 12-11, a je nista izkoristila, naslednje tri točke pa sta izgubila in s tem izgubila tudi srečanje s 3-6 7-6 12-14. TUKAJ.

Otroški Primorski satelit tokrat gostil TK Hrušica

Ljubljana, 15.06.2012

Serijo teniških turnirjev Primorski satelit je v soboto, 9. junija 2012 v Športnem parku IN BLUE v Hrušici gostil Tenis klub Hrušica. Tekmovanje Primorski sateliti je priložnost, da otroci in mladina preverijo in obogatijo svoje teniško znanje. Pravico nastopanja imajo le tisti tekmovalci, ki niso registrirani pri panožni zvezi (Teniška zveza Slovenije). V kategoriji deklice do 11 let je zmagala Megi Kocjančič (Talos) pred Timeo Savič (Celje) in Valentino Valčič (Koper).Med dečki do 11 let je prvo mesto osvojil Mark Križman (TK Hrušica) pred Robertom Korelcem (TK Koper) in Luko Samokcem (TK Ilirska Bistrica).Najboljši v kategoriji dečki do 12 let je bil Leon Batagelj (TK Ilirska Bistrica) pred Aljažem Vogrinčičem (Talos) in Matejem Križmanom (TK Hrušica).Muhasto vreme ni pokvarilo prijetnega druženja tekmovalcem iz Kopra, Vanganela, Ankarana, Padrič, Ilirske Bistrice in Hrušice.Naslednji Primorski satelit bo 30. junija v Novi Gorici. Poglejte tudi TUKAJ.

Nina Potočnik osvojila memorial Marina Šuice v Čakovcu, Domen Gostinčar izgubil v polfinalu posamezno in osvojil turnir dvojic

Ljubljana, 15.06.2012

Odlično sta ta teden v Čakovcu na turnirju TE do 16 let, memorialu Marina Šuice, nastopila Domen GOSTINČAR in Nina POTOČNIK. Nina POTOČNIK je z zmago nad 1. nosilko Slovakinjo Terezo MIHALIKOVO z rezultatom 64 76(4) osvojila prvi memorialni turnir v spomin na lani tragično preminulega mladega hrvaškega igralca Marina ŠUICO. Nina POTOČNIK, ki je bila na turnirju deklet 2. nosilka je do finala oddala le 10 iger, v polfinalu pa je suvereno premagala 3. nosilko, Rusinjo Yulio BRYZGALOVO s 63 60. Sicer pa je dobro igral tudi Domen GOSTINČAR, ki je bil na turnirju 4. nosilec. V prvih štirih srečanjih ni oddal nobenega niza, v polfinalu pa je igral z drugim nosilcem, Makedoncem Davidom MICEVSKIM. Makedonski igralec je bil nekoliko boljši in je zmagal z rezultatom 61 46 64. Domen GOSTINČAR je s soigralcem Filipom GRBIĆEM osvojil turnir dvojic. V finalu sta premagala Teodora DELJANOVSKEGA in Davida MICEVSKEGA iz Makedonije z rezultatom 62 62. Z nastopi pa sta v Milanu, kjer prav tako poteka eden najmočnejših turnirjev v Evropi do 16 let, končala Maks TEKAVEC in Manca PISLAK. V četrtfinalu je Maks TEKAVEC izgubil z 2. nosilcem, Ukrajincem Alexandrom LEBEYNOM z 06 36, Manca PISLAK pa z 2. nosilko, Madžarko Anno BONDAR s 36 16. Ana BONDAR je sicer letos osvojila tudi turnir TE 16 Reiffeisen Open v Mariboru. Prav tako je z nastopi na ITF turnirju do 18 let, 1. ranga v Offenbachu končala Maša MARC. Po zmagi nad 8. nosilko Argentinko Mario VEGA, je v tretjem krogu izgubila z 9. nosilko, odlično šele 14.letno Hrvatico Ano KONJUH, ki pa na mladinski svetovni lestvici že zaseda 40. mesto. Izid je bil 63 60 v korist hrvaške igralke. TUKAJ.

Znani polfinalisti in polfinalistke na DP do 12 let

Ljubljana, 15.06.2012

V teniškem centru Otočec so že odigrali polfinalne tekme pri dečkih na državnem prvenstvu do 12 let. Obračuni v prvih krogih niso prinesli presenečenj, saj so se vsi favorizirani igralci uvrstili v četrtfinale, tudi to pa je minilo brez večjih presenečenj. V polfinale so se uvrstili prvi trije postavljeni igralci Matic PODLIPNIK, Jan KUPČIČ in Tim TEKAVEC. Izpadel je samo 4. postavljeni Rok KOMAC, katerega je izločil 6. nosilec Filip J. PLANINŠEK. Tudi pri deklicah po doslej odigranih srečanjih ni bilo presenečenj, saj so vse nosilke zanesljivo napredovale. Tudi četrtfinalni obračuni niso prinesli presenčenj- V polfinale so se zanesljivo uvrstile prve štiri nosilke Lian BENEDEJČIČ, Nika RADIŠIČ, Kristina NOVAK in Anja GAL. Začeli so tudi s tekmovanjem v konkurenci dvojic. Sicer pa na letošnjem državnem prvenstvu nastopa kar 166 igralk in igralcev. TUKAJ.

Konec za Nastjo Kolar in Mašo Zec Peškirič v Craiovi

Ljubljana, 14.06.2012

Včeraj sta z nastopi na ITF turnirju v Craiovi z nagradnim skladom 50.000 $ končali Nastja KOLAR in Maša ZEC PEŠKIRIČ. Slednja je izgubila s 17. letno, leta 2010 pa pri takrat 15. letih že 1. mladinko sveta, levoroko Rusinjo Irino KROMACHEVO. Rezultat srečanja pove, da je bilo to izjemno izenačeno, a na koncu je bila srečnejša Rusinja, ki je slavila z rezultatom 67(0) 62 76(6). Tako kot Rusinja pa spoznava, da prehod od mladink med članice ni enostaven, naša Nastja KOLAR. Tudi ona je bila med najboljšimi mladinkami sveta, tokrat pa jo je premagala leto dni starejša Srbkinja Aleksandra KRUNIĆ, ki je slavila z rezultatom 63 60. Sicer pa sta se igralki doslej pomerili dvakrat tudi v mladinski konkurenci, v obeh srečanjih pa je takrat slavila Nastja. Velja še omeniti, da je Aleksandra KRUNIĆ že leta 2009 osvojila članski turnir v Velenju. TUKAJ.

Aljaž Bedene in Grega Žemlja polfinalsta v Košicah oz. Nottinghamu, Blaž Kavčič četrtfinalist Monze

Ljubljana, 14.06.2012

Odlični nastopi naših najboljših igralcev na Challengerjih po Evropi so novica tega tedna. Na treh različni turnirjih odlično nastopajo Blaž KAVČIČ, Aljaž BEDENE in Grega ŽEMLJA. Kot prvi je četrtfinalno srečanje danes že odigral Aljaž BEDENE in se uvrstil v polfinale. Premagal je 27. letnega Španca Arnaua BRUGUESA-DAVIJA z rezultatom 57 64 62. Po izenačenih prvih dveh nizih je Aljaž tretjega začel odlično, takoj odvzel Špancu dva servisa, povedel s 4-0, nato pa zanesljivo osvojil še zadnji dve igri na svoj servis in zasluženo slavil. Na igrišču se je znojil dobri dve uri. V polfinalu bo v petek ob 13. uri igral s Čehom Janom HAJEKOM. Grega ŽEMLJA je danes uspešno dokončal včeraj prekinjeno srečanje na Challengerju v Nottinghamu. Pred prekinitvijo je bil izid na srečanju z Britancem Edwardom CORRIEM 46 52. Grega je danes najprej zanesljivo dobil drugi niz s 62, v tretjem pa je bilo vseskozi zelo izenačeno. Na koncu je podaljšano igro dobil Grega ŽEMLJA na 5. Končni izid se je tako po dveh urah in 18. minutah glasil 46 62 76(5). Grega je bil na koncu skupnem seštevku boljši za 7 točk. Zatem je moral na igrišče še enkrat, saj ga je čakalo četrtfinalno srečanje z Izraelcem Dudijem SELO. Tokrat je Grega ŽEMLJA pohitel in v manj kot uri Izraelca odpravil z rezultatom 62 63 in se uvrstil v polfinale. Njegov nasprotnik v polfinalu bo v petek okrog 14. ure Američan Jesse LEVIN. Kar 2 uri in pol je za zmago v Monzi potreboval tudi Blaž KAVČIČ. S Srbom Borisom PASHANSKIM je prvi niz izgubil s 36, naslednja dva pa nato dobil s 63 in 64 ter se tudi on uvrstil v četrtfinale. Tudi njuno srečanje je bilo izjemno izenačeno, saj je bil končni izid v točkah neodločen 83-83. Blaž KAVČIČ bo za uvrstitev v polfinale v petek okrog 14. ure igral s Hrvatom Antoniom VEIĆEM. TUKAJ.

Grega Žemlja in Blaž Kavčič danes za uvrstitev v četrtfinale, Aljaž Bedene za polfinale ( v živo)

Ljubljana, 14.06.2012

Na turnirjih serije Challenger po Evropi ta teden nastopajo naši trije najvišje uvrščeni igralci na lestvici ATP. A tudi drugje, tako kot v Litiji, organizatorjem nagaja vreme. Zato sta Grega ŽEMLJA in Blaž KAVČIČ šele v drugem krogu in se bosta danes borila za četrtfinalni nastop, kjer pa je že Aljaž BEDENE. Grega ŽEMLJA je v prvem krogu Nottinghama odpravil Litvanca Ricardasa BERANKISA s 64 46 64 in je že v sredo začel srečanje drugega kroga. Trenutni izid tekme z Britancem Edwardom CORRIEM je 46 52 z vidika Grege ŽEMLJE. Tekma je bila namreč prekinjena in se bo nadaljevala v četrtek okrog 12.30 ure. Blaž KAVČIČ je v Monzi v prvem krogu premagal Španca Daniela MUNOZ-DE LA NAVO s 46 61 64, v drugem krogu pa bo danes ob 13. uri igral s kvalifikantom, Srbom Borisom PASHANSKIM . V Košicah je Aljaž BEDENE v prvem krogu premagal Slovaka Pavola CERVENAKA z rezultatom 62 76(5), v drugem pa še Čeha Ivana MINARJA s 64 62. V četrtfinalu se bo danes ob 14. uri pomeril s Špancem Arnauom BRUGUESOM-DAVIJEM. Srečanje Blaža Kavčiča lahko v živo spremljate TUKAJ.

Tomislav Ternar v četrtfinalu Futuresa SLO3 v Litiji

Ljubljana, 13.06.2012

Na Futuresu SLO3 v Litiji danes organizatorjem vreme vendarle ni povzročalo nevšečnosti, tako da so skoraj nadoknadili zaostanek iz prejšnjih dni. Dobili smo tudi slovenskega predstavnika v četrtfinalu. To je Tomislav TERNAR, ki je v drugem krogu premagal Avstrijca, 18. letnega Dennisa NOVAKA, z rezultatom 62 67 64. V četrtfinalu bo v petek ob 13. uri igral z Italijanom Robertom MARCORO. V drugem krogu je izgubil Nik RAZBORŠEK. Izločil ga je Italijan Ricardo BELLOTTI z rezultatom 63 64. Ricardo BELLOTTI je v prvem krogu premagal drugega domačina, mladega upa Grego KOKALJA, kateremu je bil to prvenec na turnirjih ITF. Že v prvem krogu pa je izgubil tudi naš trenutno najboljši mladinec Blaž BIZJAK. Njega je izločil Francoz Nicolas ROSENZWEIG z rezultatom 57 63 64. V petek pa bomo videli še en slovenski nastop. V polfinalu konkurence dvojic bosta ob 14. uri nastopila Nik RAZBORŠEK in Blaž BIZJAK. TUKAJ.

Mladinci zaenkrat dobro v Milanu, Offenbachu in Čakovcu

Ljubljana, 13.06.2012

Na ITF turnirju 1. ranga v Offenbachu se je Maša MARC uvrstila v tretji krog glavnega turnirja. V drugem krogu je premagala 39. mladinko sveta Argentinko Mario VEGA.Na memorialu lani nesrečno preminulega Marina ŠUICE v Čakovcu sta se Domen GOSTINČAR in Nina POTOČNIK uvrstila v četrtfinale. Domen GOSTINČAR je premagal gralca BiH Alekso MILOJICA s 61 61, Nina POTOČNIK pa je bila boljša od Jelene Karle VUJIČIĆ s 61 60. Izgubila je Zala DOVNIK, srečanje pa je predala Saša KLANEČEK. Na turnirju TE do 16 let 1. kategorije v Milanu sta se v četrtfinale s po dvema zmagama uvrstila Maks TEKAVEC in Manca PISLAK. Maks TEKAVEC bo v četrtfianlu igral z drugim nosilcem, Ukrajincem Alexandrom LEBEDYNOM, 7. Evropejcem do 16 let, Manca PISLAK pa bo igrala z 2. nosilko, Madžarko Anno BONDAR, 20. Evropejko do 16 let, ki je letos v tej konkurenci izgubila samo 1 srečanje. V Čačku pa je na turnirju TE do 12 let Gašper TOPČIČ srečanje tretjega kroga predal. TUKAJ.

Na mednarodnih turnirjih ostajata pri dekletih v igri le Maša Zec Peškirič in Nastja Kolar

Ljubljana, 13.06.2012

Na ITF turnirju z nagradnim skladom 50.000 $+H v romunski Craiovi je bila po Maši ZEC PEŠKIRIČ v prvem krogu uspešna tudi Nastja KOLAR. Premagala je domačinko Diano MARCU z rezultatom 62 75. V drugem krogu bo igrala s Srbkinjo Aleksandro KRUNIĆ, bolj atraktivno nasprotnico v drugem krogu pa bo imela Maša ZEC PEŠKIRIČ, ki bo igrala s 17. letno, leta 2010 pa pri takrat 15. letih že 1. mladinko sveta, levoroko Rusinjo Irino KROMACHEVO. V Uzbekistanu je v Bukhari že v 1. krogu glavnega turnirja z nagradnim skladom 25.000 $ izgubila Tadeja MAJERIČ, ki je bila prejšnji teden finalistka v uzbekistanskem Karshiju. Za poraz v Karshiju se ji je tokrat maščevala Kitajka Lin ZHU, ki je slavila z rezultatom 26 64 76(5).Nič bolje ni šlo v Padovi Dalili JAKUPOVIĆ, ki jo je na enako vrednem turnirju v prvem krogu porazila Tunizijka Ons JABEUR s 62 60. V drugem krogu turnirja z nagradnim skladom 100.000 $ v Marseillu je izgubila Petra RAMPRE. S 61 63 jo je izločila Španka Beatriz GARCIA-VIDAGANY. TUKAJ.

V Litiji se še naprej borijo z vremenom, zaenkrat uspešna Nik Razboršek in Tomislav Ternar

Ljubljana, 13.06.2012

Tudi sreda na Futuresu SLO3 Litija Open organizatorji in igralci z vremenom niso imeli sreče. 1. kolo posameznikov je tako še vedno nepopolno. Med ostalimi morata srečanje prvega kroga odigrati tudi Blaž BIZJAK in Grega KOKALJ. Blaž BIZJAK je po vodstvu s 5-2 v 1. nizu zapravil kar 5 zaključnih žog za prvi niz in dež je srečanje prekinil pri rezultatu 5-5. Grega KOKALJ v 1. nizu ni bil kos izkušenemu Italijanu Ricardu BELLOTIJU, v 2. nizu pa domači mladinec celo vodi z 2-1. Oba bosta srečanje nadaljevala v četrtek ob 10.00 uri. Dež je prehitel le Nik RRAZBORŠEK, ki je prepričljivo ugnal Čeha Pavla KRCEKA s 61 62. V četrtek je na razporedu, ki se začenja ob 10.00 veliko tekem, saj bodo poleg preostalih tekem 1. kroga poizkusili tudi s tekmami 2. kroga in četrtfinala. V konkurenci dvojic so že odigralo prvo polfinalno srečanje, drugo bo na sporedu v četrtek, ko bosta okrog 17. ure za uvrstitev v finale igrala Nik RAZBORŠEK in Blaž BIZJAK. Že v torek se je v drugi krog uvrstil Tomislav TERNAR. TUKAJ.

Grega Žemlja, Blaž Kavčič in Aljaž Bedene uspešno čez prvo oviro

Ljubljana, 13.06.2012

Na turnirjih serije Challenger po Evropi ta teden nastopajo naši trije najvišje uvrščeni igralci na lestvici ATP. A tudi drugje, tako kot v Litiji, organizatorjem nagaja vreme. Grega ŽEMLJA (ta teden je na lestvici ATP na 142. mestu) je v Nottinghamu svoj nastop že opravil. Litvanca Ricardasa BERANKISA je premagal s 64 46 64 po uri in 46. minutah. Grega je dobro serviral, obranil pa je kar 9 od 10 žogic za odvzem servisa, ki jih je imel BERANKIS. Sam je bil v tem elementu boljši, saj je izkoristil dve priložnosti od štirih. Odločilno prednost pa si je priigral pri izidu 4-4 v tretjem nizu, ko je odvzel servis nasprotniku, v naslednji igri pa svoj servis zanesljivo dobil. Vreme je nagajalo tudi v Monzi, a je srečanje okrog 19. ure le začel naš najvišje uvrščeni igralec ta teden Blaž KAVČIČ (na lestvici ATP je na 80. mestu). Začel ni po svojih željah, saj mu je Španec hitro odvzel servis, zato pa ga je bolje nadaljeval in na koncu zanesljivo slavil. Končni izid se je glasil 46 61 64. V Košicah je bilo srečanje med našim trenutno drugim igralcem Aljažem BEDENETOM (ta teden je na lestvici ATP na 129. mestu) in Pavolom CERVENAKOM , pri vodstvu 5-2 v prvem nizu za Aljaža, zaradi dežja prekinjeno. Srečanje sta igralca medtem že dokončala, zmagal pa je Aljaž BEDENE z rezultatom 62 76(5), potem ko je izkotristil prvo zaključno žogico v podaljšani igri drugega niza. TUKAJ.

V Litiji na Futuresu SLO3 po Tomislavu Ternarju v drugi krog tudi Nik Razboršek

Ljubljana, 12.06.2012

Tudi drugi dan glavnega turnirja Litija Open Futures 10.000 $ igralci nimajo sreče z vremenom. Odigrana oz. dokončana so bila tri srečanja posameznikov in srečanje dvojic. Od slovenskih igralcev je nastopil Tomislav TERNAR, ki je bil uspešen ter se uvrstil v drugi krog po zmagi nad Avstrijcem Davidom PAMMINGERJEM.z rezultatom 76(5) 62. Z nastopi je končal Mike URBANIJA. Premagal ga je Avstrijec Lukas JASTRAUNIG z rezultatom 46 64 63. Matic ŠPEC je srečanje prvega kroga glavnega turnirja predal. V konkurenci dvojic sta nastopila Nik RAZBORŠEK in Blaž BIZJAK, ki sta premagala Čeha Mihaela KONECNYA in Michala SCHMIDA z rezultatom 62 64 in se uvrstila v polfinale. Nastope slovenskih igralcev v sredinem programu je z zmago začel Nik RAZBORŠEK. Za njim je na igrišče prišel Blaž BIZJAK. Spremljajte rezultate v živo TUKAJ.

Kateri kraji ta teden gostijo slovenske teniške igralce

Ljubljana, 12.06.2012

Teden, ki je pred nami bo ponovno bogat s teniškimi dogodki, na katerih bodo sodelovali naši igralci in igralke. Pa začnimo doma.

Na Otočcu se je s kvalifikacijami dečkov začelo državno prvenstvo v kategorijah do 12 let.

V Litiji bodo danes odigrali 1. krog glavnega turnirja na Futuresu SLO3..Na turnirju nastopa tudi 6 Slovencev.

Na ATP Challengerju z nagradnim skladom 30.000 €+H v Košicah bo nastopil Aljaž BEDENE. Je 4. nosilec in bo v prvem krogu igral s Slovakom Pavolom CERVENAKOM. V Monzi bo na 64.000 € vrednem ATP Challengerju nastopil Blaž KAVČIČ. Tudi on je postavljen za 4. nosilca, v prvem krogu pa bo njegov nasprotnik Španec Daniel MUNOZ - DE LA NAVA. V Notinghamu pa na Challengerju z nagradnim skladom 64.000 $ igra Grega ŽEMLJA.

V Bad Gasteinu je v kvalifikacijah WTA turnirja že nastopila Andreja KLEPAČ in v prvem krogu izgubila s Španko Letitio COSTAS-MOREIRA z 26 75 63. Nastopila bo še v konkurenci dvojic, kjer bo tokrat igrala z Italijanko Mario-Eleno CAMERIN.

Prav tako je z nastopi že v kvalifikacijah zaključila Nika KOVAČ, ki je na ITF turnirju z nagradnim skladom 100.000 € v Marseillu v prvem krogu izgubila z Rusinjo Anastasio RUDAKOVO z 16 36. V glavnem turnirju pa bo igrala Petra RAMPRE. Je 6. nosilka, v prvem krogu bo njena nasprotnica Francozinja Alize LIM.

V romunski Craiovi sta na turnirju z nagradnim skladom 50.000 $+H prijavljeni Maša ZEC PEŠKIRIČ in Nastja KOLAR, ki sta se v glavni turnir uvrstili kot zadnji neposredno uvrščeni igralki.Žreb še ni bil objavljen.

Še naprej pa ostaja v Uzbekistanu Tadeja MAJERIČ. Ta teden bo nastopila na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Bukhari. Je 6. nosilka, v prvem krogu pa se bo pomerila s Kitajko Lin ZHU. Na turnirju v Padovi z nagradnim skladom 25.000 $ je prijavljena Dalila JAKUPOVIĆ.

Na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v Offenbachu je kvalifikacije uspešno opravilaMaša MARC V finalnem srečanju kvalifikacij je premagala Švicarko Saro OTTOMANO s 62 63 in se uvrstila v glavni turnir.

Na mladinskem turnirju do 16 let v Milanu, ki je 1. kategorije sta prijavljena Maks TEKAVEC in Manca PISLAK.

Na turnirju do 16 let 2. kategorije v Čačku bodo v glavnem turnirju nastopili Domen GOSTINČAR, Jakob Aljaž KAPLJA, Aleš GERMIČ, Grega BOH, Nina POTOČNIK, Zala DOVNIK, Pia BRGLEZ, Kristina Tina GODEC, Saša KLANEČEK in Žanin HERIC.

Na turnirju do 14 let v Mostarju so prijavljeni Amadej GORUČAN. Luka ROŠA, Žan GORENEC DIEMAT, Nejc SITAR, Veronika ERJAVEC in Silvija PEROŠA.

TUKAJ.

Na Futuresu SLO3 v Litiji nagaja vreme

Ljubljana, 11.06.2012

Dež je dobro zagodel prvega dne glavnega turnirja Litija Open Futures 10000. Dve tekmi posameznikov med Tomislavom Ternarjem (SLO) in Davidom Pammingerjem (AUT) ter Majkom Urbanija (SLO) in Lukasom Jastraunigom (AUT) sta prekinjeni pri vodstvu Tomislava 76 22, medtem, ko sta Mike in Lukas prekinila pri rezultatu 11 v nizih. Tako je odigrana le tekma dvojic med bratoma Žibrat (SLO) in prav tako slovensko dvojico Marko Stošić - Dorian Tomažič, katero sta v super tie breaku dobila prva. Prav tako je prekinjena tudi druga tekma igre dvojic, kjer Robert Rumler (CZE) in Pavel Krček (CZE) proti Marku Laziču (SLO) in Rihardu Rožacu (SLO) vodita 50. Vse ostale tekme prvega dne so odpovedane. Tudi za torek napoved ni najboljša, če pa bo vreme dopuščalo se bodo srečanja začela ob 10. uri, ob 12. uri pa bodo nastopili Grega KOKALJ, Mike URBANIJA in Tomislav TERNAR. TUKAJ.

Petra Rampre v drugi krog Marseilla, Maša Zec Peškirič Craiove, Maša Marc uspešna v Offenbachu

Ljubljana, 11.06.2012

Na močnem ITF turniju z nagradnim skladom 100.000 $ v francoskem Marseillu se je Petra RAMPRE kot 6. nosilka že uvrstila v drugi krog. Premagala je Francozinjo Alize LIM z rezultatom 75 06 60. V drugem krogu bo igrala s Španko Beatriz GARCIA-VIDAGANY. Na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v romunski Craiovi se je v drugi krog uvrstila Maša ZEC PEŠKIRIČ. V uvodnem nastopu je bila boljša od Hrvatice Ane VRLJIČ s 64 63.Na ITF turnirju 1. ranga v Offenbachu se je Maša MARC po zmagi v finalnem srečanju kvalifikacij uvrstila v glavni turnir, tu pa je zmagala tudi v prvem krogu. Premagala je Nemko Alino HOELZEL s 61 75. Na turnirju do 16 let v Čakovcu so v uvodnem nastopu zmagali Domen GOSTINČAR, Aleš GERMIČ in Pija BRGLEZ, izgubili pa so Grega BOH, Jakob Aljaž KAPLJA in Žanin HERIC. Ostali bodo nastopili v sredo, saj tekmovanje moti slabo vreme. Na turnirju do 12 let v Čačku je še drugič zmagal Gašper TOPČIČ. Po zmagi nad Aleksandrom TOMIĆEM s 63 62, je v drugem krogu premagalMakedonca Josipa APOSTOLOSKEGA s 62 64 in se uvrstil med 16 najboljših igralcev. V Milanu še vedno na nastop čakata Maks TEKAVEC in Manca PISLAK. TUKAJ.

V Domžalah končan ITF Veteranski turnir

Ljubljana, 11.06.2012

V Domžalah se je končal mednarodni ITF veteranski turnir. Med zmagovalce so se vpisali: M 35+ Marko LOPATIČ, M 40+ Ivo BUBNIČ, M45+ Manuel RADIC (Aus), M50+ Alberto GUERINI (Ita), M55+ Branko PODGORNIK, M65+ Štefan SEME, M70+ Rikardo GRIZILO, Ž 35+ Lea ŠUNARIČ, Ž 55+ Vesna ŠTROZAK. Nekaj fotografij iz turnirja si lahko ogledate v galeriji TK Domžale TUKAJ.

V kvalifikacijah Futuresa SLO3 v Litiji uspešni trije Slovenci (spremljajte V ŽIVO)

Ljubljana, 11.06.2012

V Litiji se je začel moški turnir serije Futures SLO3. Odigrane so bile že kvalifikacije, v katerih je nastopilo 13 Slovencev. Prvi dan je organizatorjem močno nagajal dež, tako da so uspeli pod streho v celoti spraviti le dve srečanji, v nedeljo pa je bilo vreme boljše in organizatorji so kvalifikacije uspešno zaključili. V glavni turnir so se uvrstili trije slovenski igralci. Mike URBANIJA je premagal Avstrijca Dominika DOMAZETA s 62 61, Matic ŠPEC je bil boljši od Hrvata Mateja SVJETLIČIĆA z rezultatom 76(2) 76(5), domači up Grega KOKALJ pa je premagal Aljaža CAJZEKA z rezultatom 62 64. V glavnem turnirju posameznikov, ki se začne v ponedeljek, bomo tako videli nastope šestih slovenskih igralcev. Poleg treh kvalifikantov bosta s posebnim povabilom nastopila domača igralca Blaž BIZJAK in Nik RAZBORŠEK, poleg njiju pa še Tomislav TERNAR. Srečanja se bodo v ponedeljek začela ob 10. uri, ko bosta nastopila Tomislav TERNAR in Mike URBANIJA, okrog 14. ure pa bo nastopil še Matic ŠPEC. V ponedeljek bo tudi že nekaj srečanj dvojic s slovensko udeležbo. Prizadevni organizatorji so poskrbeli tudi za prenos tekem in spremljanje rezultatov v živo. Ogledate si jih lahko TUKAJ.

Blaž Kavčič osvojil svoj 8. Challenger in se povzpel na 80. mesto lestvice ATP

Ljubljana, 10.06.2012

Blaž KAVČIČ je danes v nemškem Furthu naskakoval 8. zmago na turnirjih serije Challenger in jo tudi dosegel. Njegov nasprotnik je bil 26. letni Ukrajinec Sergiy STAKHOVSKY, 84. igralec lestvice ATP in 1. nosilec turnirja v Furthu. Igralca sta se doslej srečala enkrat in sicer leta 2008, ko je bil v Zagrebu na trdi podlagi v treh nizih boljši Blaž KAVČIČ. Tudi tokrat sta igralca odigrala tri nize in še drugič je slavil Blaž KAVČIČ. Danes je bil boljši z rezultatom 63 26 62. Za zmago je potreboval dve uri in 14 minut, iz Furtha pa odhaja z novimi 80-timi ATP točkami in bogatejši za 4300 €. Iz Furtha je odpotoval v Monzo, kjer bo v tednu, ki je pred nami, nastopil na ATP Challengerju z nagradnim skladom 64.000 €. Na turnirju je 4. nosilec, v prvem krogu pa bo igral s Špancem Danielom MUNOZ-DE LA NAVA. Na najnovejši lestvici ATP pa je KAVČIČ napredoval in je ta teden na 80. mestu, kar je njegova druga najboljša uvrstitev v karieri. TUKAJ.

Blaž Kavčič finalist Challengerja v Furthu, Tadeja Majerič izgubila v finalu ITF turnirja v Karshiju

Ljubljana, 09.06.2012

V Nemškem Furthu se je Blaž KAVČIČ na ATP Challengerju z nagradnim skladom 30.000 €+H uvrstil v finale. V polfinalu je premagal Francoza, 23. letnega Maxima TEIXEIRA, ki na lestvici ATP zaseda 216. mesto, z rezultatom 61 63. Za zmago je potreboval uro in 13 minut. Tadeja MAJERIČ se je na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Karshiju, Uzbekistan, kot 7. nosilka uvrstila v finale, tu pa je izgubila z 19. letno Ukrajinko Nadyo KICHENOK. Izid finalnega srečanja je bil 63 76(3). TUKAJ.

Pislak Manca in Rok Križaj državna prvaka do 16 let

Ljubljana, 08.06.2012

Na Ptuju se je končalo državno prvenstvo za fante in dekleta do 16 let. Pri dekletih je naslov državne prvakinje osvojila Manca PISLAK (Tc-Lj), ki je v finalu premagala Ano OPARENOVIČ (MaxLj) z rezultatom 36 61 64. Pri fantih je slavil Rok KRIŽAJ (MaxLj), ki je bil v finalu boljši od Grege KOKALJA (ASLit) z rezultatom 62 62.V konkurenci dvojic sta naslov državnih prvakov pri fantih osvojila Rok KRIŽAJ in Maks TEKAVEC (oba MaxLj). V finalu sta premagala Luko VOLKA (Tr-Kr) in Filipa Jakoba ZUPAČIČA (Zklub) z rezultatom 63 63. Pri dekletih sta državni prvakinji za leto 2012 Manca PISLAK (TC-Lj) in Tamara ZIDANŠEK (Ptuj), ki sta v finalu premagali Pijo BRGLEZ (Br-Mb) in Laro VOVK (Straž) s 64 63. Foto: M. Pislak. Nekaj fotografij najboljših najdete TUKAJ.

Rok Križaj, Grega Kokalj ter Manca Pislak in Ana Oparenovič finalisti DP 16

Ljubljana, 07.06.2012

Na Ptuju so na DP do 16 let znani finalisti. Pri fantih sta to 1. nosilec Rok KRIŽAJ, ki je v polfinalu s 62 63 premagal klubskega kolega Maksa TEKAVCA in nepostavljeni Grega KOKALJ, sicer tudi letošnji državni prvak do 14 let, ki je izločil Jana Vita ŠUNTARJA z rezultatom 63 64. Pri dekletih se bosta za naslov državne prvakinje pomerili 1. nosilka Manca PISLAK in 3. nosilka Ana OPARENOVIČ. Manca PISLAK je bila boljša od Pije BRGLEZ z rezultatom 62 63, Ana OPARENOVIČ pa je izločila 2. nosilko Laro VOVK z rezultatom 64 76(3). Dobili pa smo že tudi državne prvake v konkurenci dvojic. Pri fantih sta naslov najboljših osvojila Rok KRIŽAJ in Maks TEKAVEC (oba MaxLj). V finalu sta premagala Luko VOLKA (Tr-Kr) in Filipa Jakoba ZUPAČIČA (Zklub) z rezultatom 63 63. Pri dekletih sta državni prvakinji za leto 2012 Manca PISLAK (TC-Lj) in Tamara ZIDANŠEK (Ptuj), ki sta v finalu premagali Pijo BRGLEZ (Br-Mb) in Laro VOVK (Straž) s 64 63. TUKAJ.

Blaž Kavčič, Tadeja Majerič, Tjaša Šrimpf in Anja Prislan v četrtfinalih, Grega Žemlja in Nastja Kolar izpadla

Ljubljana, 07.06.2012

Po odličnih nastopih v prvem krogu, ko so prav vsi naši igralci in igralke na mednarodnih turnirjih zmagali, so v drugem krogu zmagali štirje.

Zmage so zabeležili Blaž KAVČIČ, Tadeja MAJERIČ, Tjaša ŠRIMPF in Anja PRISLAN.

Na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Karshiju se je Tadeja MAJERIČ uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je premagala Kitajko Lin ZHU z rezultatom 67(1) 63 63 in bo v četrtfinalu igrala s Kazahstanko Zarino DIYAS.

Drugi četrtfinalist je Blaž KAVČIČ. V nemškem Furthu je na ATP Challengerju premagal Jana-Lennarda STRUFFA, ki je nastopil s posebnim povabilom. Po nekaj več kot dveh urah je bil izid 75 75 v korist Blaža KAVČIČA.

V portugalskem Amarantu se je v četrtfinale ITF turnirja z nagradnim skladom 10.000 $ uvrstila Anja PRISLAN. Danes je premagala Španko Carolino PRATS-MILLAN z rezultatom 75 75.

Na ITF turnirju v Sarajevu z nagradnim skladom 10.000 $ se je v četrtfinale uvrstila tudi Tjaša ŠRIMPF. V drugem krogu je premagala Hrvatico Nedo KOPRĆINA z rezultatom 63 76(4).

Z nastopom pa je že končal Grega ŽEMLJA. Tako kot na zadnjih turnirjih tudi tokrat ni odigral najbolje, saj ga je v drugem krogu danes v manj kot eni uri z rezultatom 60 63 premagal Kolumbijec Alejandro GONZALEZ, ki se je v glavni turnir prebil iz kvalifikacij.

Tudi Nastja KOLAR je v Zlinu naletela na previsoko oviro. Še drugič v dveh tednih je bila to Rusinja Ekaterina IVANOVA, ki je zmagala z rezultatom 62 06 64. Tudi pred tednom dni je v Mariboru slavila IVANOVA v treh nizih.

TUKAJ.

DP do 16 let - znani vsi polfinalisti med posamezniki in v konkurenci dvojic

Ljubljana, 06.06.2012

Na Ptuju smo danes spremljali četrtfinalne dvoboje na državnem prvenstvu za fante in dekleta do 16 let. Pri fantih so se v polfinale uvrstili Rok KRIŽAJ, Maks TEKAVEC, Jan Vit ŠUNTAR in Grega KOKALJ. Prvi trije so nasprotnikom prepustili le igro oz. dve, več dela je imel Grega KOKALJ, ki je potreboval tri nize, da je strl odpor Petra KERŠIČA. Izid se je glasil 36 63 75. Pri dekletih presenečenj ni bilo in v polfinalu bomo videli prve štiri nosilke. Manca PISLAK, Pija BRGLEZ, Ana OPARENOVIČ in Lara VOVK so srečanja gladko dobile. Jutri bodo na sporedu polfinalni obračuni tako v konkurenci posamezno, kot tudi v konkurenci dvojic. TUKAJ.

Futures SLO2 Maribor - zmagovalec turnirja je Petru A. Luncanu

Ljubljana, 06.06.2012

Na Futuresu SLO2 v Mariboru smo dobili zmagovalca. Drugega od treh turnirjev slovenske serije je osvojil Romun Petru Alexandru LUNCANU, ki je v finalu premagal Avstrijca Dennisa NOVAKA z rezultatom 63 61. Turnir dvojic sta že v petek osvojila Avstralca Alex BOLT in Andrew WHITTINGTON, ki sta bila v finalu s 64 76(4) boljša od našega Nika RAZBORŠKA in Srba Mikija JANKOVIĆA. Med posamezniki so se naši predstavniki poslovili v četrtfinalu. Tomislav TERNAR je izgubil z Italijanom Ericom CREPALDIJEM s 57 36, Nik RAZBORŠEK je izgubil z Italijanom Nicolo GHEDINOM 36 63 67(2), Martina RMUŠA pa je izločil 3. nosilec Belgijec Julien DUBAIL z rezultatom 62 76(2). TUKAJ.

V Mariboru na Futures SLO2 danes 5 slovenskih nastopov

Ljubljana, 06.06.2012

V Mariboru se je začel glavni del Futuresa SLO2 z nagradnim skladom 10.000 $. V glavni turnir se skozi kvalifikacije sicer ni uspel prebiti noven slovenski igralec, kljub temu jih bomo v glavnem turnirju videli pet. Andraž BEDENE je v turnir uvrščen neposredno, s posebnim povabilom pa bodo nastopili Nik RAZBORŠEK, Tomislav TERNAR, Martin RMUŠ in Janoš ŽIBRAT. Vsi naši igralci bodo nastopili danes. Ob 10. uri je srečanje začel Andraž BEDENE, ob 12. uri bo nastopil Tomislav TERNAR, ob 15. uri Martin RMUŠ, na istem igrišči bo za njim nastopil še Janoš ŽIBRAT. Ob 14. uri bo nastopil Nik RAZBORŠEK, ki bo na igrišče prišel še enkrat ob 18. uri, tokrat v konkurenci dvojic. Vabljeni na igrišča TK Branik Maribor. TUKAJ.

Odličen začetek naših igralcev in igralk na mednarodnih turnirjih, v Parizu konec za Katarino Srebotnik

Ljubljana, 05.06.2012

Grega ŽEMLJA ta teden nastopa na ATP Challengerju z nagradnim skladom 64.000 €+H v italijanski Caltanissetti. Na turnirju je 8. nosilec, danes pa je v prvem krogu premagal 22. letnega Argentinca Guida PELLO z rezultatom 64 76(6). Blaž KAVČIČ nastopa na 30.000 € vrednem turnirju v nemškem Furthu. Je 2. nosilec in tudi on je začel z zmago. Kalifikanta, 30. letnega Brazilca Andrea GHEMA je izločil z rezultatom 64 62 . Na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Zlinu ta teden nastopa tudi Nastja KOLAR. Prvo srečanje je že odigrala. Premagala je Slovakinjo, 20. letno, 288. igralko lestvice WTA, Zuzana LUKNAROVO z rezultatom 62 64. Uzbekistan oz. mesto Karshi gosti turnir z nagradnim skladom 25.000 $. V glavnem turnirju nastopa Tadeja MAJERIČ. V prvem krogu je kot 7. nosilka igrala z Rusinjo Eugenyo PASHKOVO in slavila z rezultatom 62 16 60. Na turnirju z nagradim skladom 10.000 $ v Sarajevu igra Tjaša ŠRIMPF. V prvem krogu glavnega turnirja je premagala kvalifikantko, domačinko Dajano CVJETKOVIĆ s 60 63. Anja PRISLAN pa je ta teden odpotovala na turnir z nagradnim skladom 10.000 $ na Portugalsko. V prvem krogu je igrala s Paulo MONCETE-TALAMANTES iz Španije in tudi ona je zmagala. Na Odprtem prvenstvu Francije v parizu pa je z nastopi končala Katarina SREBOTNIK. S Kveto PESCHKE sta izgubili četrtfinalno srečanje s Čehinjama Andreo HLAVACKOVO in Lucie HRADECKO z rezultatom 16 75 67 (4). TUKAJ.

XXXV. Žigonov memorial in XXVII. Vič Open 2012

Ljubljana, 04.06.2012

Teniška sekcija Partizan Vič iz Ljubljane je med 1. in 3.6.2012 priredila tradicionalna turnirja za veterane XXVII. Vič Open, turnir za moške starosti 35+ in XXXV. Žigonov memorial za moške starosti 45+. Na turnirjih je sodelovalo 26 igralcev, med zmagovalce pa sta se vpisala : Aleš POGAČNIK, ki je na turnirju XXVII. Vič Open v finalu premagal KOMAR Toneta z rezultatom 75 26 10-6 in Iztok ŠKOF, ki je na Žigonovem meorialu v finalu z 26 61 10-5 premagal Martina KARLINA. Fotografije najboljših najdete TUKAJ.

Futures SLO 2 Maribor - v tretjem krogu kvalifikacij brez Slovencev

Ljubljana, 04.06.2012

Na drugem moškem Futuresu SLO 2 z nagradnim skladom 10.000 $, ki ga ta teden gosti TK Branik iz Maribora v zadnjem krogu kvalifikacij ne bomo videli slovenskih nastopov. V kvalifikacijah je sicer nastopilo 11 slovenskih igralcev, a so se v drugi krog uvrstili samo Tilen ŽITNIK, Blaž BIZJAK in Rok PETELINŠEK. Po drugem krogu pa ostajamo brez predstavnikov. Tilen ŽITNIK je moral premoč priznati Avstralcu Andrewu WHITTINGTONU, ki je zmagal z rezultatom 36 75 64, Blaž BIZJAK je izgubil s Slovakom Michalom MILKOM z 26 36, Rok PETELINŠEK pa je izgubil z Rusom Stepanom KHOTULEVIM z rezultatom 63 16 26. V ponedeljek bo na sporedu zadnji krog kvalifikacij, glavni turnir se začne v torek. TUKAJ.

Luka Koper Junior Open 2012 - Anastasia Kulikova boljša od Lian Benedejčič (posnetek finala nedelja 17.00 in 21.00 Šport TV1)

Ljubljana, 04.06.2012

V Kopru se je končal odlično organiziran mednarodni teniški turnir do 12 let Luka Koper Junior Open. V sobotnem finalu deklic, ki si ga bo mogoče ogledati na TV postaji Šport TV1 v nedeljo ob 17. uri je nastopila domačinka, 1. nosilka na turnirju Lian BENEDEJČIČ. Ta je v polfinalu premagala Niko RADIŠIČ z rezultatom 63 75. Druga finalistka je bila 5. nosilka, Rusinja Anastasia KULIKOVA, ki je bila boljša od Nemke Vanesse LANGES z rezultatom 64 61. Zmago si je v finalnem obračunu priigrala Rusinja KULIKOVA, ki je Lian BENEDEJČIČ premagala z rezultatom 61 63. V finalu dečkov (posnetek na Šport TV1 v nedeljo ob 21. uri) sta igrala 7. nosilec, Romun Stefan PALOSI in nepostavljen Ukrajinec Georgii KRAVCHENKO. Zmagal je Romun PALOSI z rezultatom 61 36 64. Sta pa naslov najboljših v konkurenci dvojic osvojili Lian BENEDEJČIČ in Anja GAL, ki sta premagali Rusinji Anastasio KULIKOVO in Sofyo GOLUBOVSKAYO. 63 16 10-7. V konkurenci dečkov sta v finalu dvojic Jan KUPČIČ in Matic PODLIPNIK izgubila s Hrvatom Karlom SUEVIĆEM in Nemcem nicom HORNITSCHEKOM z rezultatom 36 36. Tolažilni turnir je osvojila Kaja JUVAN, ki je premagala Marušo PLANK z rezultatom 76(6) 63. Pri dečkih je zadnji slovenski predstavnik v tolažilnem turnirju Tim TEKAVEC izpadel v polfinalu. V Kopru je tudi letos, tako kot je to že običajno, potekal tudi turnir mešanih dvojic, ki je popestril dogajanje, predvsem nastopajočim. Zanimanje je bilo veliko, saj je nastopilo kar 42 mešanih parov. Zmagovalca sta postala Nika RADIŠIČ in Matic PODLIPNIK, ki sta v finalnem srečanju premagala Lian BENEDEJČIČ in Roka KOMAC z rezultatom 93.Fotografije s turnirja, tudi podelitve priznanj, si lahko ogledate v fotogaleriji TUKAJ.

V Mariboru končan turnir 8 -11 let

Ljubljana, 03.06.2012

ŽTK Maribor gostil najmlajše

Maribor, 3.6.2012

Ta konec tedna je najmlajše teniške igralce in igralke, torej tiste , ki nastopajo v kategoriji 8 - 11 let, gostil ŽTK Maribor.

Zmagovalci v posameznih kategorijah so postali:

MINI tenis dečki: Jan ŠUŠTERIČ (Zklub)

MINI tenis deklice : Eva MAGDALENC (Ptuj)

MIDI tenis dečki: Jon L. ŠUNTAR (Tr-Kr)

MIDI tenis deklice: Kaja KRANER (ŽtkMb)

TENIS dečki do 10 let : Jan DIMITRIJEVIČ (Celje)

TENIS deklice do 10 let: Jana VELIČKI (Br-Mb)

TENIS dečki do 11 let: Matic DIMIC (MaxLj)

TENIS deklice do 11 let: Nika SVETEC (Varteks)

Na fotografiji ŽTK Mb najboljši do 10 let. Poglejte tudi

TUKAJ.

Zmagovalka ženskega turnirja Infond Open 2012 je Nemka Anna-Lena Friedsam

Ljubljana, 03.06.2012

Zmagovalka letošnjega mednarodnega ženskega teniškega turnirja z nagradnim skladom 25.000 $ Infond Open 2012, ki ga je gostil ŽTK Maribor je 18 letna Nemka Anna-Lena FRIEDSAM, 455. igralka lestvice WTA. V finalu je z rezultatom 26 76 62 premagala 23. letno Brazilko Teliano PEREIRA, ki na lestvici WTA zaseda 210. mesto. Obe igralki sta bili zelo dobri že v mladinski konkurenci, saj je Anna-Lena FRIEDSAM na mladinski svetovni lestvici zasedala visoko 18. mesto, Teliana PEREIRA pa je je bila še za 6 mest boljša, torej nekdaj 12. mladinka sveta. Poudariti je potrebno tudi, da je Anna-Lena FRIEDSAM pred tednom dni osvojila ITF turnir z nagradnim skladom 10.000 $ v Velenju. TUKAJ.

Infond Open 2012 - finale Pereira - Friedsam

Ljubljana, 03.06.2012

Na centralnem igrišču teniškega parka na Taboru smo bili priča precej izenačenima polfinalnima dvobojema. V prvem je Brazilka Teliana PEREIRA premagala Hrvatico Ajlo TOMLJANOVIĆ, ki se počasi vrača po pozdravljeni poškodbi in je zato v drugem nizu imela kar nekaj težav s fizično pripravljenostjo. Drugi, nemško obarvan polfinale, pa je pripadel Anni-Leni FRIEDSAM, ki se je uspešneje od svoje rojakinje Kathrin WOERLE prilagodila precej vetrovnim razmeram, ki so sicer vladale med obema dvobojema. Današnji veliki finale INFOND OPENA 2012 med Brazilko Teliano PEREIRA in Nemko Anno-Leno FRIEDSAM bo na sporedu ob 10.30 uri. V okviru finala bo za gledalce izvedeno tudi nagradno žrebanje, po kateram bosta dva srečneža s Kompasom odpotovala na letošnji turnir v Wimbledonu.VABLJENI !! TUKAJ.

V Mariboru se je začel moški Futures SLO 2, v Parizu v mešanih dvojicah izpadla Katarina Srebotnik

Ljubljana, 03.06.2012

Na igriščih TK Branik Maribor se nadaljujejo kvalifikacije drugega moškega Futuresa iz serije treh z nagradnim skladom 10.000 $, ki jih letos gostijo slovenski klubi. Prvi dan kvalifikacij smo videli nastop enajstih slovenskih igralcev. V drugi krog so se uvrstili trije, od tega dva iz slovenskih obračunov. Danes bodo tako na igriščih TK Branik nastopili Tilen ŽITNIK, Rok PETELINŠEK in Blaž BIZJAK. Na odprtem prvenstvu Francije je od naših predstavnikov ostala v konkurenci samo Katarina SREBOTNIK. Žal pa je že izpadla konkurenci mešanih dvojic. Z Nenadom ZIMONJIĆEM, s katerim sta postavljena za 3. nosilca, sta dokaj presenetljivo izgubila proti Španki Nurii LAGOSTERI VIVES in Avstrijcu Oliverju MARACHU z rezultatom 26 57. TUKAJ.

V drugem krogu DP do 16 let na Ptuju slovo nekaterih nosilk in nosilcev

Ljubljana, 02.06.2012

Na Ptuju se je končal drugi krog na državnem prvenstvu do 16 let. DP se udeležuje 146 fantov in deklet. Prvi nosilec pri fanth je Rok KRIŽAJ, prvi igralec lestvice do 16 let, pri dekletih pa je prva nosilka prav tako 1. igralka do 16 let, Manca PISLAK. Pri dekletih prvi krog ni prinesel presenečenj, saj so se vse postavljene igralke brez težav uvrstile v drugi krog. Pri fantih je izpadel 8. nosilec Luka VOLK, katerega je izločil Žiga DROBNIČ. Drugi krog je pri dekletih prinsel izpad dveh nosilk. 8. postavljeno Kajo EMERŠIČ LJUBIČ je premagala Saša KLANEČEK s 64 64, 7. postavljena Lara GLAVIČ pa je morala premoč priznati Niki KOZAR. Ta je slavila z rezultatom 76(4) 61. Še večji je osip nosilcev pri fantih. Po drugem krogu so se poslovili še trije. Miha OKORN je premagal 5. postavljenega Naceta OGOREVC z rezultatom 76(7) 61. Grega Kokalj je izločil 6. nosilca Gregorja VOVKA z rezultatom 62 64, Peter KERŠIČ pa je bil boljši od 2. nosilca, sicer klubskega kolega Aleša GERMIČA. Slavil je z rezultatom 63 64. Danes so odigrali tudi srečanja prvega kroga v konkurenci dvojic. Nekaj fotografij TK Ptuj iz otvoritve si lahko ogledate TUKAJ.

Infond Open 2012 - Maši Zec Peškirič ni uspel preboj v polfinale

Ljubljana, 01.06.2012

Kot vse dni turnirja so se tudi danes vsi četrtfinalni dvoboji končali po predvidenem programu, a žal ne po željah slovenskih ljubiteljev tenisa. Tudi močna vzpodbuda s tribun centralnega igrišča žal ni pomagala Maši ZEC PEŠKIRIČ, da bi se uvrstila v jutrišnji polfinale. S 64 in 62 jo je premagala Nemka Kathrin WOERLE, ki je bila v odločilnih trenutkih srečanja bolj zbrana in je predvsem s skrajšanimi žogicami prisilila Mašo do odločilnih napak.Maša ZEC Peškirič je tako še petič v šestih mesebojnih srečanjih doživela poraz. Odličen tenis so gledalci lahko spremljali tudi v drugih četrtfinalnih dvobojih, v polfinale pa so se uvrstile še Brazilka Teliana PEREIRA, Hrvatica Ajla TOMLJANOVIĆ in še ena Nemka, Anna-Lena FRIEDSAM, ki je v dramatičnem boju uspela izločiti varovanko znamenite Natalie Touziat, Kanadčanko Eugenie BOUCHARD. Danes smo dobili tudi zmagovalki v igri dvojic. Zasluženo sta pokal visoko dvignili Romunka Elena BOGDAN in Nemka Kathrin WOERLE, ki sta v finalu premagali Danko Karen BARBAT in Nemko Anno-Leno FRIEDSAM s 62 26 10-5 . Polfinalna dvoboja turnirja INFOND OPEN med posameznicami bosta na sporedu v soboto ob 10h . TUKAJ.

Nik Razboršek končal v četrtfinalu Futuresa na Bledu, Žemlja in Bedene predala finalno srečanje dvojic

Ljubljana, 01.06.2012

Nik RAZBORŠEK je dosegel rezultat kariere v članski konkurenci, saj se je na Futuresu na Bledu uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je premagal Francoza Nicka KYRGIOSA z rezultatom 57 62 62, v četrtfinalu pa je igral z 8. nosilcem, Italijanom Walterjem TRUSENDIJEM. Nik se je z Italijanom povsem enakovredno kosal, a na koncu vendarle izgubil z rezultatom 67(7) 36. Mike URBANIJA je srečanje drugega kroga 4. nosilcu Nikoli MEKTIĆU pri izidu 36 11 predal. Med dvojicami pa po izpadu na turnirju v Parizu nastopata Grega ŽEMLJA in Aljaž BEDENE. Kot 1. postavljena igralca sta v prvem krogu premagala Andraža BEDENETA in Nika RAZBORŠKA z rezultatom 76(2) 61, v polfinalu pa sta bila boljša še od od Maxima DUBARENCA in Dominica THIEMA. V zelo izenačenem srečanju sta zmagala z rezultatom 76(5) 76(3). Finalno srečanje bi morala igrati z 2. nosilcema Hrvatom Mislavom HIZAKOM in Avstrijcem Tristanom-Samuelom WEISSBORNOM, a sta srečanje predala. V finalu posameznikov se bosta v soboto pomerila 4. nosilec, Hrvat Nikola MEKTIĆ in 3. nosilec, Nemec Marcel ZIMMERMANN. Finalno srečanje se bo v Zaki začelo ob 11.00 uri. Foto: organizator. Nekaj fotografij z Bleda si lahko ogledate v galeriji TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.