Aljaž Bedene in Grega Žemlja polfinalsta v Košicah oz. Nottinghamu, Blaž Kavčič četrtfinalist Monze

Ljubljana

Odlični nastopi naših najboljših igralcev na Challengerjih po Evropi so novica tega tedna. Na treh različni turnirjih odlično nastopajo Blaž KAVČIČ, Aljaž BEDENE in Grega ŽEMLJA. Kot prvi je četrtfinalno srečanje danes že odigral Aljaž BEDENE in se uvrstil v polfinale. Premagal je 27. letnega Španca Arnaua BRUGUESA-DAVIJA z rezultatom 57 64 62. Po izenačenih prvih dveh nizih je Aljaž tretjega začel odlično, takoj odvzel Špancu dva servisa, povedel s 4-0, nato pa zanesljivo osvojil še zadnji dve igri na svoj servis in zasluženo slavil. Na igrišču se je znojil dobri dve uri. V polfinalu bo v petek ob 13. uri igral s Čehom Janom HAJEKOM. Grega ŽEMLJA je danes uspešno dokončal včeraj prekinjeno srečanje na Challengerju v Nottinghamu. Pred prekinitvijo je bil izid na srečanju z Britancem Edwardom CORRIEM 46 52. Grega je danes najprej zanesljivo dobil drugi niz s 62, v tretjem pa je bilo vseskozi zelo izenačeno. Na koncu je podaljšano igro dobil Grega ŽEMLJA na 5. Končni izid se je tako po dveh urah in 18. minutah glasil 46 62 76(5). Grega je bil na koncu skupnem seštevku boljši za 7 točk. Zatem je moral na igrišče še enkrat, saj ga je čakalo četrtfinalno srečanje z Izraelcem Dudijem SELO. Tokrat je Grega ŽEMLJA pohitel in v manj kot uri Izraelca odpravil z rezultatom 62 63 in se uvrstil v polfinale. Njegov nasprotnik v polfinalu bo v petek okrog 14. ure Američan Jesse LEVIN. Kar 2 uri in pol je za zmago v Monzi potreboval tudi Blaž KAVČIČ. S Srbom Borisom PASHANSKIM je prvi niz izgubil s 36, naslednja dva pa nato dobil s 63 in 64 ter se tudi on uvrstil v četrtfinale. Tudi njuno srečanje je bilo izjemno izenačeno, saj je bil končni izid v točkah neodločen 83-83. Blaž KAVČIČ bo za uvrstitev v polfinale v petek okrog 14. ure igral s Hrvatom Antoniom VEIĆEM.